Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 22. 2. 2012 16:11

majkafa
Host

Re: Jsem mlýnský kámen mezi mou dcerou a manželem

Záleží na tom, jakým způsobem a rozhodnutím koho by dcerka k otci šla. Tak jednoznačné to není, jak píše helena, dusička a jak přesní koniklec. Není to černobílé, že odejde k otci = ztratí ji, neodejde k otci = neztratí ji.

#52 22. 2. 2012 16:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

majkafa napsal(a):

Jéje, takových mam vidíš i tady dost, stačí číst. smile

No že jich je spousta neznamená, že to tak Tes udělá. Já bych se bránila zuby nehty aby moje děti vyrůstaly se mnou, i za cenu toho, že budou vyrůstat bez otce.

Upravil(a) dusička (22. 2. 2012 16:14)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#53 22. 2. 2012 16:14

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Záleží na tom, jakým způsobem a rozhodnutím koho by dcerka k otci šla. Tak jednoznačné to není, jak píše helena, dusička a jak přesní koniklec. Není to černobílé, že odejde k otci = ztratí ji, neodejde k otci = neztratí ji.

Majkafo - Ty ses nevcítila do role matky?
Představ si,že máš dvě děti, každý jinýho otce. A tu starší holčinu necháš jít ke svému biol. otci, kvůli tomu,aby mladší dítě vyrůstalo s biol. otcem. Kvůli tomu? Vždyt by to byla i Tvoje dcera.

Není tady

#54 22. 2. 2012 16:20

majkafa
Host

dusičko, mimo jiné jsem napsala i toto - cituji se:
Já chápu, že se toho bojíš, byla bych na tom stejně

Stačí pozorně číst, co píšu a nevidět tam to, co tam chceš vidět ty.
Já bych nechala starší dceru odejít k otci kvůli tomu, kdyby se vyvinula situace tak, že by to bylo PRO NI lepší.

NIKDE jsem nepsala, že kvůli tomu, aby mladší dítě vyrůstalo s biologickým otcem. Zase mi přisuzuješ něco, co tam není.

Protože když budeš chtít,uvidíš i tuto mou větu - opět se cituji:
Já vidím jako lepší řešení - vyřešit chování a psychiku manžela, protože se takhle může začít časem chovat i ke svému biologickému dítěti.

Upravil(a) majkafa (22. 2. 2012 16:21)

#55 22. 2. 2012 16:24

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

koniklec napsal(a):

helena napsal(a):

Ty ji neztratíš, když půjde k otci.
S tím bych tak docela nesouhlasila... taky by ta malá mohla dojít k "názoru", že už ani máma pro ni není ta opora, která je doteď. Že možná opravdu je tak nemožná, nešikovná a kdovíjaká, jak to říká nevlastní táta... dobrej vklad do života. Okořeněnej tím, že bráchu si přece nechali.

Přesně.

Hlavní problém a velkou překážku bych viděla v tom, že biol. otec je cituji:" hospodský alkoholik, líný, nechce pracovat". Takže tady vůbec nepřichází v úvahu, aby holčička šla k němu. No a 2. táta je teda taky "poklad, jen ho vykopat". Já sama mám nevl. syna a nikdy mě ani v koutku duše nenapadlo měřit společným dětem a jemu jinak, beru je všechny stejně.
A to co tu Tes popsala, jak dcerce stojí otčím za zády a buzeruje jí, to bych ho teda hnala svinským krokem, tohle by si vůbec neměl dovolit, to je prostě tyranie, kterou by neustál ani dospělý.
Myslím, že by k psychologovi nebo psychiatrovi měl jít především Tesin manžel, páč podle mě má problém především on a teprve až pak bych zkoušela rodinnou terapii.

Upravil(a) Rosamunda (22. 2. 2012 16:26)

Out from the dark into the light !

Není tady

#56 22. 2. 2012 16:32

koniklec
♥♥♥♥---

Ros - jo, na to jsem se taky pokoušela poukázat o pár příspěků níž: Podle toho, co psala Tes o vlastním otci holčičky v prvním příspěvku, bych přesun k němu jako dobré řešení neviděla. A i kdyby byl perfentní, co by si z toho asi odnesla - že maminka ji radši odeslala k tátovi a dala přednost nevlastnímu otci, který ji nemá rád = maminka ji taky nemá ráda. Tudy ne, přátelé. 

Jinak ono je vcelku jasné, že problém bude v nevl. otci, ale jde o to, že ten to nikdy neuzná, natož aby šel sám k psychologovi. Já tedy trochu pochybuju i o tom, že se zapojí do rodinné terapie. Ale i tak myslím, že Tes a její dcerce konzultace s někým nezávislým může jenom prospět. Pokud bude následkem to, že manžela nakonec vykopne, taky dobře.

Není tady

#57 22. 2. 2012 17:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

majkafa napsal(a):

NIKDE jsem nepsala, že kvůli tomu, aby mladší dítě vyrůstalo s biologickým otcem.

Nepsala, Majko, ale logicky to z toho vyplývalo. Kdybys připsala "a ty ses rozvedla" bylo by to jiná - jenže proč by pak holčička chodila k vlastnímu otci?
Nehledě k tomu, že je to taky dáreček, alespoň z toho, co tu víme.

Ros, manžel k psychině dobrovolně nepůjde, jak se zdá - nehledě k tomu, že posilu, podporu a radu potřebujou všichni. Manžel by možná v rámci rodinné terapie k nějakým změnám mohl dospět - když to postaví jako  "ty hajzle, běž se napravit a my tu popčkáme, jak to dopadne" tak se sekne na sto procent, to bych se vsadila.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#58 22. 2. 2012 17:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo koukám, že jsem částečně parafrázovala Koniklec smile

Není tady

#59 22. 2. 2012 17:13

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Jaku napsal(a):

Je mi líto tvé dcery a ty máš naprostou pravdu,že na vině,v prvopočátku všeho jejího zoufalého lhaní atd. je jeho chování.Trochu si to umím představit,přítel od mé matky zase nesnášel když seběhem jídla pilo,to jsem nesměla a byl taky puntičkář,tady se shodli s mojí matkou a výsledek její výchovy k pořádku je takový,že binec moc neřeším,nerada uklízím,ale do puntičkářského uklízení domácnosti mám fakt daleko.

Kolik je dceři let - píšeš že je na gymplu,pokud bude v dohl.době končit,viděla bych to do budoucna na koleje u ní,pokud je ještě dítě - nejde rázně manželovi domluvit?Fakt ti tuhle situaci nezávidím.

Ach jo. ZAKAZ PITI behem jidla:oyikesyikes

To jsou metody , kristepane. To si vzpominam myslim z druziny, naprosto ubohy rozkaz, nebo mluvit behem jidla...to je proste vojensky dril, to neni zivot. To je hrozny, jakou maji lidi potrebu ovladat druhe az do takovych podrobnosti az ke kontrole piti.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#60 22. 2. 2012 17:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

tes1 napsal(a):

Lupino, tvé řádky mě hodně vystrašili , člověk nechce vidět nejčernější scénáře, ale pokud mi někdo(odborník) předloží realitu a její důsledky, myslím, že se o tomto asi taky zmíní...

A tohle já nechci - toho se bojím, nejen , že bych mohla přijít o dceru, že by odešla ke svýmu otci, ale přijít o ní definitivně, díky drogám, vzetí si života...

určitě potřebuji otevřít oči dokořán i já , abych věděla co se může stát... a od toho jsem to tady vše popsala.. a děkuji

tes, napíšu ti můj pohled. Ostatně, už jsem ti včera psala, že máš děti dvě.
Toto je tvůj sobecký pohled o odchodu dcerky ke svému otci. Já chápu, že se toho bojíš, byla bych na tom stejně. Ale pokud ty nevyřešíš s nynějším manželem jeho chování ke tvé dceři, je PRO NI lepší, pokud by k tomu došlo, že odejde ke svému otci a bude psychicky v pořádku, než tvůj (sobecký) zájem, abys ji neztratila. Ty ji neztratíš, když půjde k otci. A musíš udělat v první řadě to, co je lepší pro ni a až pak hledět na své strachy. Ale můžete ji všichni definitivně ztratit v nejhorším případě, anebo bude mít velké psychické problémy, pokud nynější situaci nevyřešíš. A ty ji musíš řešit i vzhledem ke svému synovi, nejen ke své dceři. Když opustíš manžela kvůli dceři, která není biologicky jeho, opustíš ho i se synem, který biologicky jeho je.
Proto musíš řešit vzhledem k oběma svým dětem, vzít v úvahu obojí, ne jenom jedno.

Já vidím jako lepší řešení - vyřešit chování a psychiku manžela, protože se takhle může začít časem chovat i ke svému biologickému dítěti.

v čem to bude lepší ? že teda její muž se k ní nechová hezky, tak ji odklidí k otci a máma si bude dál žít svou idylku ? mě by to teda přišlo jako těžká podpásovka, kdyby mi máma tohle udělala.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#61 22. 2. 2012 17:25

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

dusička napsal(a):

majkafa napsal(a):

No jo, Tes. Dcera je na prvním místě. To je hezké. Ale... máš i syna...

Majkafo - va Co si tím myslela? Vůbec nechápu.
Vždyť syna Tes taky miluje, ale akorát o něm ted nepíše, protože syn problémy nemá.
Má je dcera, a to neznamená přeci,že je dcera na prvním místě, že jí upředňostuje před synem.
Ale musí to řešit.

Ja to taky nechapu, proc to majkafa zminila. Vlakno je o dceri.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#62 22. 2. 2012 17:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

no on by synek ve finále o tatíka nepřišel, i kdyby tes od jeho otce odešla, ne ? když iž jsme u toho a bereš to takhle.
neřekla bych do tebe, že jsi takovej studenej psí čumák.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#63 22. 2. 2012 17:35

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

To je hrozny, jakou maji lidi potrebu ovladat druhe az do takovych podrobnosti az ke kontrole piti.

Sahleb, to ale vůbec nemusí být o potřebě ovládání. Spíš se to dotyčný rodič tak naučil, že je to jako "správně", tak chce, aby to děti dělaly taky "správně".
Moje generace celá nesměla u jídla pít.
Já jsem děsně iritovala svoje rodiče, když mi dávali tyhle z mýho hlediska nesmyslný příkazy a zákazy - tím, že jsem chtěla vědět proč lol To byl vždycky mazec, když jsem se takhle zeptala! Teprva mnohem později jsem přišla na to, že to vlastně nevěděli, což je právě tak iritovalo. Nějak se to naučili a tak to dělali, no.
A to já měla osvícené a pokrokové rodiče - poměrně.

Není tady

#64 22. 2. 2012 17:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

taky jsem nesměla při jídle pít. kdybych mohla, nic bych nesnědla.

Není tady

#65 22. 2. 2012 17:44

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Rosamunda napsal(a):

koniklec napsal(a):

helena napsal(a):

Ty ji neztratíš, když půjde k otci.
S tím bych tak docela nesouhlasila... taky by ta malá mohla dojít k "názoru", že už ani máma pro ni není ta opora, která je doteď. Že možná opravdu je tak nemožná, nešikovná a kdovíjaká, jak to říká nevlastní táta... dobrej vklad do života. Okořeněnej tím, že bráchu si přece nechali.

Přesně.

Hlavní problém a velkou překážku bych viděla v tom, že biol. otec je cituji:" hospodský alkoholik, líný, nechce pracovat". Takže tady vůbec nepřichází v úvahu, aby holčička šla k němu. No a 2. táta je teda taky "poklad, jen ho vykopat". Já sama mám nevl. syna a nikdy mě ani v koutku duše nenapadlo měřit společným dětem a jemu jinak, beru je všechny stejně.
A to co tu Tes popsala, jak dcerce stojí otčím za zády a buzeruje jí, to bych ho teda hnala svinským krokem, tohle by si vůbec neměl dovolit, to je prostě tyranie, kterou by neustál ani dospělý.
Myslím, že by k psychologovi nebo psychiatrovi měl jít především Tesin manžel, páč podle mě má problém především on a teprve až pak bych zkoušela rodinnou terapii.

to se omlouvám ..to o bio. otci jsem nějak přehlídla.
a řekla jsem ...POKUD by u něj byla v pohodě, že by to mohjla T. zvážit. Nikoliv , že to musí udělat. prostě jsem to brala jako možnost, jak zajistit dceři klid a pohodu.kapitulation

Není tady

#66 22. 2. 2012 18:11

majkafa
Host

lupina montana napsal(a):

majkafa napsal(a):

NIKDE jsem nepsala, že kvůli tomu, aby mladší dítě vyrůstalo s biologickým otcem.

Nepsala, Majko, ale logicky to z toho vyplývalo. Kdybys připsala "a ty ses rozvedla" bylo by to jiná - jenže proč by pak holčička chodila k vlastnímu otci?
Nehledě k tomu, že je to taky dáreček, alespoň z toho, co tu víme.

Ros, manžel k psychině dobrovolně nepůjde, jak se zdá - nehledě k tomu, že posilu, podporu a radu potřebujou všichni. Manžel by možná v rámci rodinné terapie k nějakým změnám mohl dospět - když to postaví jako  "ty hajzle, běž se napravit a my tu popčkáme, jak to dopadne" tak se sekne na sto procent, to bych se vsadila.

lupino, logicky podle TVÉ logiky. Podle mé ne. smile Já jsem to napsala přesně tak, jak jsem to napsat chtěla. Tak si prosím tě připisuj sobě a ne mě. reta

Nemám vůbec na mysli, že by tes dcerku POSLALA k tátovi. Já jsem to viděla tak, že kdyby dcerka k tátovi SAMA chtěla. Tes jasně a srozumitelně napsala - že bych mohla přijít o dceru, že by odešla ke svýmu otci,. SAMA ODEŠLA. smile Opravdu by to asi pro mnohé z nás chtělo lekce vnímání toho, co čteme.

Upravil(a) majkafa (22. 2. 2012 18:17)

#67 22. 2. 2012 18:17

majkafa
Host

PPavlaa napsal(a):

majkafa napsal(a):

no on by synek ve finále o tatíka nepřišel, i kdyby tes od jeho otce odešla, ne ? když iž jsme u toho a bereš to takhle.
neřekla bych do tebe, že jsi takovej studenej psí čumák.

Podle sebe soudíš mě... ? big_smile

#68 22. 2. 2012 18:33

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Nemám vůbec na mysli, že by tes dcerku POSLALA k tátovi. Já jsem to viděla tak, že kdyby dcerka k tátovi SAMA chtěla. Tes jasně a srozumitelně napsala - že bych mohla přijít o dceru, že by odešla ke svýmu otci,. SAMA ODEŠLA. smile Opravdu by to asi pro mnohé z nás chtělo lekce vnímání toho, co čteme.
No jo, ale Tes by odešla sama k otci, když už by nemohla dál. Odešla by sama a dobrovolně, a to Majkafo myslíš, že je dobré řešení, čekat na to, až dcera dobrovolně odejde. A Tes má čekat na co? Neřešit nic, protože má doma ještě syna a jeho biologickýho otce?
A mmch, ona by od mámy neodešla, kdyby jí nebuzeroval mámy partner. Tes by do brala jako vlastní selhání.
A upřímně,kdyby mně se to stalo, brala bych to taky jako své selhání.
Píšu jak tatar dumbomdumbom

Upravil(a) dusička (22. 2. 2012 18:36)

Není tady

#69 22. 2. 2012 18:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já vím Majkafo, že si psala o psychologovi, a o tom psychologovi tu psala převážně většina z nás. A Tes už je obvolává.
Ale promin, dobrovolné přestěhování dcery vůbec ale vůbec nevidím jako vhodné řešení, když si partner nezmění a dál na ní bude takový jako doposud.

Upravil(a) dusička (22. 2. 2012 18:36)

Není tady

#70 22. 2. 2012 18:36

majkafa
Host

dusičko, přečti si opravdu znovu a pozorně, co jsem psala a neplácej nesmysly. Víc k tomu nemám dodat. Nechápu, jak můžeš být tak nevidomá. Zcela jasně jsem napsala o nynějším manželovi,že by měli v první řadě řešit jeho psychiku. Vážně to ani napotřetí nevidíš? Nebo nechceš vidět? Proč?

Takže ti opakuji potřetí - cituji se podruhé:
Protože když budeš chtít,uvidíš i tuto mou větu - opět se cituji:

Už to vidíš nebo pořád nic? lol

#71 22. 2. 2012 18:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, já čtu pozorně.
A já totiž znovu opakuju nevidím jako řešení dobrovolné odstěhování k biologickému otci, kdyby psycholog nezabral.
To bych radši odešla s dětma . Byť by druhé dítě nežilo se svým biologickým otcem.

Upravil(a) dusička (22. 2. 2012 18:39)

Není tady

#72 22. 2. 2012 18:40

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Ano, já čtu pozorně.
A já totiž znovu opakuju nevidím jako řešení dobrovolné odstěhování k biologickému otci, kdyby psycholog nezabral.
To bych radši odešla s dětma . Byť by druhé dítě nežilo se svým biologickým otcem.

Proboha, dusičko, kde vidíš v této mé větě - Já vidím jako lepší řešení - vyřešit chování a psychiku manžela, protože se takhle může začít časem chovat i ke svému biologickému dítěti - cokoliv o jakémkoliv odstěhování k biologickému otci? Jsem blázen já nebo... lol

Upravil(a) majkafa (22. 2. 2012 18:44)

#73 22. 2. 2012 18:44

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

v tomhle Majkafo

Není tady

#74 22. 2. 2012 18:45

majkafa
Host

dusička napsal(a):

majkafa napsal(a):

v tomhle Majkafo

JJ, to je s tebou těžký, když já o koze a ty o voze. lol Protože má hlavní věta je ta, kterou jsem ti již třikrát zopakovala. Ale vidím, že Tomáš Marný lol No nic. lol

A dost mě baví, že zrovna ty píšeš, že bys odešla s dětma... smile To jsou paradoxy života big_smile

Upravil(a) majkafa (22. 2. 2012 18:46)

#75 22. 2. 2012 18:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

majkafa napsal(a):

v tomhle Majkafo

JJ, to je s tebou těžký, když já o koze a ty o voze. lol Protože má hlavní věta je ta, kterou jsem ti již třikrát zopakovala. Ale vidím, že Tomáš Marný lol No nic. lol

Já jsem se Tě ale ptala na tuhle větu, jak jí myslíš, citovala jsem Tě už na první straně, psala jsem,že nechápu, proč takto píšeš. Ty si mi neodpověděla.
A začala si psát o tom,
že Tes psala něco v tom smyslu, že se bojí, že dceru ztratí (ale měla na myslu tu souvislost ,že je na ní zlý její partner, a tím že jí ztratí). Samozřejmě že i kdyby nebyl tento partner, měli by doma pohodu, holka se může šprajcnout i tak, a dobrovolně odejít k tátovi. Ale když by ta situace nastala, Tes si nebude vyčítat, že proto neudělala vše, jak by tomu mohla zabránit.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí