29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tes1 napsal(a):
dceři je 12 let je v Prime 8-letého gymplu , s tchýní jsem to řešila vidí to stejně jako já.. sama jsem přemýšlela nad tím, že až bude studovat, že bude nejlepší , když bude studovat daleko, třeba v zahraničí - protože na to má, ale hlavní důvod je ten, že bude daleko a v klidu , jenže co do té doby? je přece jenom ještě malá holka? kdyby chtěla odejít ke svému otci.. bojím se , že jí ztratím, jestli to dospěje až k tomuhle - dám jí přednost , je pro mě důležitější...:-(
to je to,čeho se jako matka děsím-ztratit MOJE schopné,hodné a chytré dítě kvůli vyšinutýmu chlapovi,to teda nikdy.Bojíš se ho,já už bych s ním dávno udělal pořádky.A pokud byto nešlo po dobrém,nenechala bych své dítě takto psychicky týrat.Jednej rychle,snad ješě není tak úplně pozdě vzhledem k dceřině duševnímu zdraví.
Není tady
helena napsal(a):
protože je-li jí "vnucována" vina za to, že máte s manželem problémy, může to chtít ona sama nějak řešit... a ta řešení nebývají zrovna nejlepší.
Přesně. Já sice byla vlastní,ale to je jedno - taky jsem měla dojem, že kdybych si hodila mašli, oddechne si celá rodina Začla jsem o tom přemítat tak v deseti. Ale byla jsem posera, zvědavej na život - pár pokusů jsem sice spáchala (tedy přesně dva ) ale byly takový nemastný - neslaný, tak jsem tu furt.
Není tady
V jeho zaměstnání má velmi vysoké postavení a je fakt, že se ho bojí i staří , mladí chlapi, málokdo se mu postaví, vždy má argument...
Moc bych mu přála (a vám taky), abys našla takovýho odborníka, kterej mu předvede, že z jeho postavení strach nemá a jeho argumenty rozebere na drobné kousíčky významu nemající... To pak bude docela překvapenej - ale počítej s tím, že to nemusí vzít, že psycholog bude v nejlepším případě "neodborník", v horším rovnou blbec, kterej ničemu nerozumí, protože ON to přece ví nejlíp... Tak jen abys byla předem připravená i na tuhle možnost.
Co se týče syna, nechci mu vzít tátu, ale co je lepší, aby přihlížel tétu sotuaci a bral si z toho obraz chování k ženám, dětem?
Osobně to považuju za rozumnej názor. Už jen proto, že kdybys to nechala tak, neodneslo by to do budoucna jenom jedno dítě, ale rovnou obě.
Není tady
Neboj, tes, snad to nebude tak horký.
Podívej na Lupišu, jak je životaschopná
Já jsem taky polykala prášky
Ted je třeba
a) stanovit hranice manžovi
b) ujistit dceru o tom, že ji podržíš
... to ostatní vyplyne
Není tady
Víš, tes... ona může být živá, zdravá a relativně šťastná... dokonce ji můžeš mít i doma - a stejně o ni můžeš současně přijít.
Zatím je dobrý, že v tobě cítí tu oporu, jenže to tak nemusí trvat věčně... jakákoliv na pohled pitomost tu křehkou stabilitu může porušit... a ani se nemusíš dozvědět, co byla ta poslední kapka.
Není tady
tes,myslím,že to máš v hlavě srovnané,víš co je správné co ne,uvědomuješ si rizika a víš co bys asi měla udělat,jenom nevíš jak začít. Začni tím psychologem.A pokud možno hned.Potřebujete ho celá rodina jako sůl,ale začni s dcerkou a se sebou.
Není tady
tes1 napsal(a):
Manželovi je to zpátky asi 2 dny jsem řekla, že by to chtělo psychologa a řekla jsem mu na rovinu, že podle mého názoru vypline důvod všech starostí a kořeny všeho zlého u něj. jen se nad tím pousmál, jako že typu klidně nás objednej. zlehčuje tu sitauci, je nad věcí, myslí si, že je pánem tvorstva. Pravdou je , že má velmi dobré řečnické schopnosti, je si jistý v kramflecích. V jeho zaměstnání má velmi vysoké postavení a je fakt, že se ho bojí i staří , mladí chlapi, málokdo se mu postaví, vždy má argument...
Podle mne psycholog ví a sám pozná, kde je kámen úrazu. Když budu muset a dceři to pomůže, raději odejdu...s dcerou a synem...
Tes,tvůj manžel je pořád jen člověk,ale bohužel není duševně zcela v pořádku,takhle se normální lidi přeci nechovaji a nemá to nic společného s jeho postavením a vyjadřovacími schopnostmi.a i kdyby byl třeba bůh,tak pokud by takto pracoval na destrukci osobnosti mého dítěte,neměl by šanci.Tu šanci s tím psychologem bych viděla jako váš pokus o to,aby se snažil chovat o dost jinak,než se dosud chová,je třeba,aby pochopil,že takhle se k nikomu chovat nemůže;pokud ovšem i po terapii bude mít furt silný řeči o tom,jak jsou ti ostatní mimo a jaký on je nadčlověk,pak asi nebudeš mít na výběr,nebudeš-li chtít nechat svou dceru více psychicky týrat.
Nevím,ale pořád mám pocit,že si s ním o tom na rovinu zcela nemluvila,co bude,pokud se nezmění.Já bych mu to ještě před návštěvou psychologa teda zopakovala několikrát a to dost důrazně;jeho se neboj je tu přece dcera o kterou by ses měla obávat především.
Není tady
tes1 napsal(a):
Lupino, tvé řádky mě hodně vystrašili , člověk nechce vidět nejčernější scénáře, ale pokud mi někdo(odborník) předloží realitu a její důsledky, myslím, že se o tomto asi taky zmíní...
A tohle já nechci - toho se bojím, nejen , že bych mohla přijít o dceru, že by odešla ke svýmu otci, ale přijít o ní definitivně, díky drogám, vzetí si života...
určitě potřebuji otevřít oči dokořán i já , abych věděla co se může stát... a od toho jsem to tady vše popsala.. a děkuji
tes, napíšu ti můj pohled. Ostatně, už jsem ti včera psala, že máš děti dvě.
Toto je tvůj sobecký pohled o odchodu dcerky ke svému otci. Já chápu, že se toho bojíš, byla bych na tom stejně. Ale pokud ty nevyřešíš s nynějším manželem jeho chování ke tvé dceři, je PRO NI lepší, pokud by k tomu došlo, že odejde ke svému otci a bude psychicky v pořádku, než tvůj (sobecký) zájem, abys ji neztratila. Ty ji neztratíš, když půjde k otci. A musíš udělat v první řadě to, co je lepší pro ni a až pak hledět na své strachy. Ale můžete ji všichni definitivně ztratit v nejhorším případě, anebo bude mít velké psychické problémy, pokud nynější situaci nevyřešíš. A ty ji musíš řešit i vzhledem ke svému synovi, nejen ke své dceři. Když opustíš manžela kvůli dceři, která není biologicky jeho, opustíš ho i se synem, který biologicky jeho je.
Proto musíš řešit vzhledem k oběma svým dětem, vzít v úvahu obojí, ne jenom jedno.
Já vidím jako lepší řešení - vyřešit chování a psychiku manžela, protože se takhle může začít časem chovat i ke svému biologickému dítěti.
Upravil(a) majkafa (22. 2. 2012 14:24)
Tes - znam jednu docela dobrou psycholozku, ale nevim odkud jses.... ordinuje v Praze... a je to jen za ten poplatek 30 kc...
Není tady
tes1 napsal(a):
lupina montana napsal(a):
helena napsal(a):
protože je-li jí "vnucována" vina za to, že máte s manželem problémy, může to chtít ona sama nějak řešit... a ta řešení nebývají zrovna nejlepší.
Přesně. Já sice byla vlastní,ale to je jedno - taky jsem měla dojem, že kdybych si hodila mašli, oddechne si celá rodina
Začla jsem o tom přemítat tak v deseti. Ale byla jsem posera, zvědavej na život - pár pokusů jsem sice spáchala (tedy přesně dva ) ale byly takový nemastný - neslaný, tak jsem tu furt.
Lupino, tvé řádky mě hodně vystrašili , člověk nechce vidět nejčernější scénáře, ale pokud mi někdo(odborník) předloží realitu a její důsledky, myslím, že se o tomto asi taky zmíní...
A tohle já nechci - toho se bojím, nejen , že bych mohla přijít o dceru, že by odešla ke svýmu otci, ale přijít o ní definitivně, díky drogám, vzetí si života...
určitě potřebuji otevřít oči dokořán i já , abych věděla co se může stát... a od toho jsem to tady vše popsala.. a děkuji
taky mě zarazilo, že "kdyby" dcera odešla ke svému otci - tak jí ztratíš. To přeci není pravda .Pokud by byla ve větším klidu a pohodě měla bys to zvážit.
a přijít o ní můžeš klidně právě když bude u tebe . Jak jsi sama řekla např. drogy nebo brzký útěk z domova, chytne se nevhodné party atd. atd.
Není tady
tes1 napsal(a):
Lupino, tvé řádky mě hodně vystrašili
Vodpusť to jsem fakt nechtěla.
Není tady
Podle toho, co psala Tes o vlastním otci holčičky v prvním příspěvku, bych přesun k němu jako dobré řešení neviděla. A i kdyby byl perfentní, co by si z toho asi odnesla - že maminka ji radši odeslala k tátovi a dala přednost nevlastnímu otci, který ji nemá rád = maminka ji taky nemá ráda. Tudy ne, přátelé.
Tes, moc držím holčičce palce. Souhlasím s tím psychologem, třeba manžela trochu nalomí....nebo to aspoň Tobě napoví, jak dál. Jako první ze všeho bych objala holčičku, řekla jí, že ji mám moc ráda, že je skvělá a šikovná. Že vím, že se k ní tatínek teď nechová nejlíp, ale to není její chyba a budeme to všichni společně řešit. Tím bych já osobně začala, protože si ještě pamatuju, jak špatně se dítě může cítit (a nedat to na sobě znát). Ať to dobře dopadne!
Není tady
Tes - poslu ti v SZ kontakt, kdysi jsem na ni taky dostala kontakt, resila jsem rozvod a docela mi pomohla... hodne k ni chodi i maminky s detma ... zkus tam jit s dcerkou a uvidite, jestli vam pomuze ...
Není tady
Tes, pošlu Ti taky jeden osvědčený kontakt, kde mi moc pomohli a je to na pojišťovnu. Asi budou mít dlouhé čekací doby, ale tak aspoň do rezervy .
Není tady
koniklec napsal(a):
Tes, pošlu Ti taky jeden osvědčený kontakt, kde mi moc pomohli a je to na pojišťovnu. Asi budou mít dlouhé čekací doby, ale tak aspoň do rezervy
.
presne tak, zkus klidne i vic tech kontaktu (nevim, jestli ta cekaci doba taky nebude trosku delsi ....) nekdo treba sedne vic, nekdo min .... hlavne at vam to pomuze, tobe i cele rodine .... hlavne at dcerka ma krasne a hlavne co nejklidnejsi pubertalni obdobi ...
Upravil(a) JuliePraha (22. 2. 2012 15:26)
Není tady
Ty ji neztratíš, když půjde k otci.
S tím bych tak docela nesouhlasila... taky by ta malá mohla dojít k "názoru", že už ani máma pro ni není ta opora, která je doteď. Že možná opravdu je tak nemožná, nešikovná a kdovíjaká, jak to říká nevlastní táta... dobrej vklad do života. Okořeněnej tím, že bráchu si přece nechali.
Není tady
tes, napíšu ti můj pohled. Ostatně, už jsem ti včera psala, že máš děti dvě.
Toto je tvůj sobecký pohled o odchodu dcerky ke svému otci. Já chápu, že se toho bojíš, byla bych na tom stejně. Ale pokud ty nevyřešíš s nynějším manželem jeho chování ke tvé dceři, je PRO NI lepší, pokud by k tomu došlo, že odejde ke svému otci a bude psychicky v pořádku, než tvůj (sobecký) zájem, abys ji neztratila. Ty ji neztratíš, když půjde k otci. A musíš udělat v první řadě to, co je lepší pro ni a až pak hledět na své strachy. Ale můžete ji všichni definitivně ztratit v nejhorším případě, anebo bude mít velké psychické problémy, pokud nynější situaci nevyřešíš. A ty ji musíš řešit i vzhledem ke svému synovi, nejen ke své dceři. Když opustíš manžela kvůli dceři, která není biologicky jeho, opustíš ho i se synem, který biologicky jeho je.
Proto musíš řešit vzhledem k oběma svým dětem, vzít v úvahu obojí, ne jenom jedno.
Já vidím jako lepší řešení - vyřešit chování a psychiku manžela, protože se takhle může začít časem chovat i ke svému biologickému dítěti.
To je všechno jenom teorie
už chci vidět mámu,která nechá své dítě odejít, radši k biol. otci a zůstane s partnerem kvůli společnému synovi.
Přiznám se, já jsem matka sobec. Jsem ta kvočna, co chce mít pod křídlama své děti.
Upravil(a) dusička (22. 2. 2012 16:00)
Není tady
Jéje, takových mam vidíš i tady dost, stačí číst.
helena napsal(a):
Ty ji neztratíš, když půjde k otci.
S tím bych tak docela nesouhlasila... taky by ta malá mohla dojít k "názoru", že už ani máma pro ni není ta opora, která je doteď. Že možná opravdu je tak nemožná, nešikovná a kdovíjaká, jak to říká nevlastní táta... dobrej vklad do života. Okořeněnej tím, že bráchu si přece nechali.
Přesně.
Není tady