6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Helo ja nesnasim leto ani bez tehu moc dobre. Cele tehu leto jsem ujizdela na citronade z bageterie boulevard
Holky to date skoro vam to zavidim
Saku to vam tam delaji bezne 4d ultrazvuk jo? Moc pekne je fazolka videt
p.s. doufam ze vam neva, ze se sem cpu
Upravil(a) Mad Silence (22. 3. 2012 12:46)
Není tady
No já právě taky léto nijak zvlášť nemusím i normálně. Zas ale s Tobískem to byl extrém, bylo hrozný vedro a my jsme do toho s manželem psali diplomku a učili se na státnice , to tentokrát nehrozí. Sice budu lítat okolo mrněte, ale s tím mi může i někdo pomoct.
A mně teda nevadí, že se sem "cpeš", každá rada/názor se hodí .
Není tady
Holky, tady dělají velké UZV vždycky na mašině, která umí i 3D. Poprvé mi ale zkusili udělat 3D fotku takhle malého miminka. Docela jsem koukala, jak je to pěkně vidět.
Helo, to máš pravdu, léto s pupkem bude asi dost náročné. Já jsem rodila v červnu a v červenci a tady v Japonsku jsou až do konce října teploty přes 30 stupňů. Léto tu snáším dost špatně, je to takové vedro bez větru, a vysoká vlhkost, venku se skoro nedá být.
Není tady
Helo dekuju To ,musel byt docela zaprah Muzik dela na diplomce uz ted a to ma jeste 1,5roku cas (jenze potrebuje nasbirat hromadu dat tak ja to zas asi jinac)
Saku tybrdo to bych asi lekla. Jak je pres 30 tak padam vedrem jak eskymak. Asi si to rozmyslim a v lete tam s muzikem nebudu chtet jet )
Není tady
Alex vítám tě!
Gall ..... taky odpočítávám každý den, a čekám na 12tt s nadějí, že to prostě najednou zmizí a mě bude suprově. Danuška je naštěstí cíťa a tak chápavě kouká na krtka, když já si potřebuju dojít ulevit.
Teď si míchám koktejl půl litru 100% pomerančového juice a do toho decku cocacoly a to omezilo zvracení jen na 3-4x denně
Saku ta viroza je naprd. Snad to brzo odezní. A alergií trpím a je to obzvlášť při tom zvracení dot peklo. Při prvním těhu jsem jí vůbec neměla a teď mě to dost nepříjemně překvapilo. V pondělí jdu k dr, aby mi dal alespoň kapky.
A na léto se teda netěším. Já měla při prvním těhu bříško ještě malé a bylo to v pohodě. Teˇˇd budu jak velryba.
A taky se mi může stát, že si to odrodím už v srpnu .....
Není tady
Mad Silence, ještě jsem ti neodpověděla na zprávu - promiň! Brzy to napravím, teď už ale poběžím spát, máme tu po půlnoci. Léto je v Japonsku opravdu hrůza, doporučuju spíš podzim nebo jaro, jestli to ještě můžete změnit. Nejvetší vedra jsou červen až říjen.
Petro, to by mě zajímalo, jestli mám alergii taky nebo ne. Nikdy jsem na to netrpěla, tak to nepoznám. Ale nechce to vůbec přestat. Včera jsem skoro v noci nespala, pořád jsem smrkala a nemohla jsme dýchat nosem. Oči mám bolavé. Nevolnosti jsou oproti tomu čajíček.
Jinak tě musím trochu zklamat. Já jsem sice včera překročila hranici 12tt, ale blbě je mi pořád stejně. Ale trošku se mi vrátila chuť k jídlu. Dostanu do sebe víc jídla, ale že bych si na něm pochutnávala, to se říct nedá. Dneska mi manžel koupil můj oblíbený sendvič v Subway, který normálně zbožňuju. Sice jsem snědla tři!!!, ale nějak mi nechutnaly jako obyčejně. Ach jo. Doufám, že to přestane, než za 4 týdny poletím do Čech. Tolik jsem se těšila na gulášek a knedlo vepřo zelo a spol.
Alex, na zítra držím moc palce!!
Není tady
Saku musíš věřit tomu, že si na VKZ v čechách určitě pochutnáš! Naděje umírá poslední!
Alergie- klasické příznaky: pálení očí (máš potřebu si je pořád mnout, a čím víc se jich dotýkáš, tím je to horší), zarudnutí očí a slzení a rýma a neustálé kýchání. Rýma víceméně vodová, která i jen tak teče z nosu. A když zůstaneš chvilku v klidu, tak se totálně zacementuje nos a neuděláš s tím vůbec nic
Není tady
Saku on tam zel nepojede na dovcu takze zmena mozna nebude. Pojede cca na 1-2 mesice tak jsem uvazovala ze bych ho ukecala at me vezme s sebou ale nevim do takove vedra..
At je brzo lip!
Peto to same jsem taky mela v tehu ale vubec me nenapadlo, ze by to mohla byt alergie. Nepomahalo mi vubec nic. Teda na zabetonovanej nos mi pomahala nosni olej od atoku ale bylo mi to tak neprijemny, ze jsem moc nekapala
Upravil(a) Mad Silence (22. 3. 2012 20:51)
Není tady
Petro, tak to přesně mám já. Asi to opravdu bude alergie, protože teplotu nemám, ani bolest v krku nic. V těhu se asi léky na alergii nemůžou, že?
Není tady
Ahoj holky,
tak kontrola dneska dopadla výborně, přibrala jsem za 3 týdny kilo-je mi lépe a tak už začínám normálně jíst.. dle UZ ukončený 10. týden a vyfasovala jsem krásnou fotečku V pondělí jdu na odběry k prvnímu screeningu, na UZ jdu pak 13.4. Holky, platily jste za ten první screening při odběrech nebo až jak jste šly na ultrazvuk??
Nechala jsem si už ukončit nemocenskou, v pondělí jdu do práce, sice je venku hezky a ještě jeden týden doma by mi nevadil, ale v práci by mě sežrali...
Jo, a termín porodu dle PM mám 21.10. hauuuu...už se taky vidím v létě v tom pařáku, jak funím..snad nebudou moc velká vedra. Chtěla jsem mít dítko narozené květen-září, protože já jsem listopad a přítel je březen a to je zima a nedá se venku ani posedět, ale co se dá dělat..
Jak tady pročítám, tak píšete něco ohledně alergie. Já jsem alergik od mala, doktorka mi říkala, že až otěhotním, tak se mám k ní stavit, že mi předepíše jiné léky, které se výjimečně brát mohou, to samé s kapkami do očí či nosu. Jen astmatici to mají těžší, jelikož nesmějí používat inhalátor...Prý v těhotenství se u alergiků často alergie utlumí nebo úplně ztratí, u některých žen, které alergiemi nikdy netrpěly se zase může objevit..Každopádně je ta alergie pěkná potvora!!
Není tady
alex to teda cumim me na plicnim rekli ze at radsi pouziju inhalatr. Ze kdyz, tak to nadela min skody nez nedostatek kysliku tak nevim. Za cele tehu jsem ho potrebovala jen jednou. Zalezi ale asi i na tom, co to je za inhalator.
btw ja mela termin 22.10. (ale rodilo se 30.9. )
Fajn ze je ti lip
Upravil(a) Mad Silence (23. 3. 2012 17:55)
Není tady
Ahoj, pridam se do komunikace ohledne alergie. Ja mam nastesti vzdy alegii "jen" 2 mesice, sennou rymu, vzdy to to je hruza. Bohuzel v prvnim tehu jsem mela normalni projevy jako vzdy, zadne ulevy, zade zlepseni. V podstate jsemzivalajen lokalni leky, nos, oci, zadne prasky. Vetsinou nejsou leky vyzkousene pro tehotne, tak muj doktor to nedoporuceje. Leos jsem uz s doktorem domluvena, az nastane me obdobi tak ho nvstm, a domluvime se na postupu. on je zastance i alternativni lecby, homeopatika aakumpresura. akze me "napicha"
Není tady
Já při prvním těhu alergii vůbec neměla. Ani při kojení ne. Ale hned, jak jsem kojit přestala, tak alergie nastoupila.
Doufala jsem, že s tímhle těhu se tomu taky vyhnu, ale mám smůlu.
V pondělí klušu k Dr. Léky nechci, bo jsou to děsné oblbováky, ale kapky potřebuju
Alex gratuluju ke kontrole . Já nikdy za žádná vyšetření neplatila. Jen klasické poplatky.
Není tady
Tak jse jdu nahlasit konecne oficialne dneska jsem byla u dr. srdicko bouchalo a doktor zkonstatoval "jste tehotna"..tak asi jo a ted jdu padnout do perin...
Není tady
Tanko, gratuluji! To mám z tebe radost.
Já jsem si dneska po probuzení sáhla na břicho a nahmatala jsem tvrdé místo. Tak si říkám - to bude děloha! Pak jsem šla na záchod a teď si sahám na břicho a tvrdé místo fuč. Tak to byl asi močák. Tak občas mám pocit, že moje těhotenství je asi sen. Vůbec si nedovedu představit, že tam uvnitř je někde děloha velikosti grapefruitu a v něm 5 cm velké miminko.
Jinak u mě vše při starém - nevolnosti trochu lepší, ale alergie pořád v plné síle, včera jsem skoro zase nespala kvůli ucpanému nosu. V japonských městech sice není téměř žádná zeleň, ale bydlíme v předměstí pod horami, kde je spousta kvetoucích stromů, tak sem asi vítr zanáší pyl z hor. Proč mi musí alergie začít zrovna v těhu. Nestíhám kupovat nové a nové kapesníčky, nos mám celý podrážděný od neustálého utírání. Vypadám teď opravdu krásně - oči červené, nos napuchlý a podrážděný, obličej samé popínky. Tak aspoň doufám, že platí, že holčičky berou krásu a bude to holčička.
Není tady
Saku ty si to teda uzivas ale zas, nic nekvete vecne tak vydrz
Ja prej vypadala v tehu dobre takze to uplne tak neplati
Není tady
Táni tak ještě jednou gratulace i od mě
Saku a už jsi byla u doktora? Ať ti napíšou kapičky do nosu, ať se aspoň vyspíš
Není tady
Ty saku co njeak bylinne kapky nebo olej do nosu? V jap toho urcite bude dost ne? Kdyz oni jsou takyvy fandove alternativky
Tanko gratuluju k srdicku. Je to krasa vid?
Upravil(a) Mad Silence (27. 3. 2012 17:34)
Není tady
Tanko gratuluju, srdíčko je jeden z nejhezčích zážitků z celýho těhotenství .
No holky je mi líto, že vás tady hromadně trápí alergie, bohužel neporadím, nikdy jsem to neměla.
Sakuro já si taky pořád sleduju břicho, jestli už zpozoruju nějaký změny a ono nic. Je fakt těžký uvěřit, že je tam mrňousek.
Mně je poslední dbou celkem fajn, jen mězačínají bolet záda, ale to je taky hodně tím, že Tobísek je hodně velkej po tatínkovi.
Tak se mějte a opatrujte miminka
Není tady
Cao tehule
Ja jsem vorvana to je des..unava,lenost..pak depka,ze to vubec nedavam a ze doma bordel jak v tanku a tak vubec.. prvni tehotenstvi teda byla prochazka ruzovou zahradou oproti tomuhle (ale zaplatbuh ze nebliju aspon )
K tomu vsemu jeste hormony blaznej..bude ze me asi profesionalni plačka..jako uz jsem si zvykla,ze jsem od prvniho porodu citlivejsi a pro slzicky treba u filmu nejdu tak daleko jako driv,ale ted??? vcera jsem jen koutkem oka zahlidla neco v telce a uz jsem mela knedlik v krku strasny..
Jo a diky vam za gratulace..
Saku,jak rikaj holky,v Japanu urcite bude nejaka alternativni medicina,co?Drzim pesti at ses brzo lepsi..nebo at se aspon obrati vitr treba
To moje dite dneska prudi a prudiiii..jdu ho zab...avit
Není tady
Tání taky jsem profi plačka Dojímaj mě už i reklamy
My asi budeme nemocný. P- dotáhl nějakou rýmošu a Danuška už v noci špatně spinkal. Ale já nechci bejt nemocná Léky žádný nesmím, kapky taky ne .....a abych mohla týden v klidu ležet, to teda určitě nehrozí.
A blejt s plným nosem?????
S bordelem v baráku ani nemluvím. A zahrada volá, půlka kytek přes zimu uschla, a ty co neuschly, jsem s dobrou vůlí dala ven na sluníčko, abych je tam pak nechala přes noc zmrznout.
Njn ..... aspoň toho nebudu mít v létě tolik na zalejvání
Není tady
Tak po dnešní noci, kdy jsem oka nezamhouřila, to vzdávám a zítra jsem se objednala k dr. Snad mi dají něco, co zabere aspoň na ten nos.
Není tady
Ahoj holky, tak se hlásím do klubu Podzimňátek. Jsem ve 14. týdnu a termín porodu mám 2.10. Doma už mám jedno podzimňátko z roku 2010, tak budou skoro přesně 2 roky od sebe.
Není tady
JaVy vítej. Já mám termín 3.10. Pomalu by to chtělo udělat nějakou pěknou nástěnku, abysme měly o sobě trochu přehled. Klidně ji udělám, když mi o sobě pošlete údaje.
Není tady
Ahoj JaVy,
vítej, skvělý mít další podzimňátko. Jo a budeme mít úplně stejně od sebe děti, já mám taky první z podzima 2010 a po dvou letech bude druhý, budeme na tom podobně .
Sakuro jak jsi dopadla u doktora, máš něco na alergii? Jo a nástěnka je super nápad, něco někdy sesmolím a pošlu ti to.
Já teď řeším ty záda, večer to bývá síla, zvlášť když víc nosím Tobíska, je to otrava.
Není tady
Téma zavřeno