|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Téma zavřeno
Sito.. ja nechodit do prace... tak "trapim" stejne...
ja jsem probrala co jsem uz stihla dostat... a s pidi vecma fakt koncim... holky mi toho daly a cvoci uz nakoupily... takze poresim jen kocar, vanicku, postylku a povleceni a pak v rijnu nejakou tu zakladni kosmetiku a prdim na to...
ve čt jedu do ikea pro satni skrine... tak se tesim, ze to konecne bude uklizeny v jedny mistnosti.. jen doufam, ze to maj skladem.. musim se jeste mrknout...a muj tatka mi slibil,ze to slozi.. chudak.. jsou to dve ooobr skrine dlouhy 3,5 m 
Není tady
Téda, vy už tak chysáte...to já jsem v tomto hrozná...jednak mě to nebaví a jednak pracuju a hlídám prďoše, takže se to zatím moc nedá...i v předchozím těhu jsem to dělala až na mateřské, dřív jaksi čas nebyl...a nakonec se to nějak stihlo...a to mám naplánovaný, že musím komplet přeskládat všechny skříně, aby se nám tam vešly další mimi hadříky...i když úplně ty miminkovské věci doma ještě nemám, půjčovala jsem je ségře, takže je mám zatím u ní...
ale mám vyřešený kočár...nakonec se nám naskytla výborná koupě od kamarádky za super cenu, a prostě nabídce nešlo odolat...je to CAM CORTINA - trojkombinace, po jednom dítěti, ale vůbec nezničená, nevyšisovaná, vajíčko a hluboká korba je používaná jen cca 7 měsíců a sporťák nepoužívali téměř vůbec, protože měli ještě jeden sporťák a golfáče...a fakt nabídli takovou cenu, že jsme neváhali a navíc kočárek znám...barvička je béžová s oranžovou, takový neutrál pro kluka i pro holčičku...tak jsme pořídili a mám klid 
Není tady
No, já Tobíska věci probrat musela, protože toho jsou hromady a dávám stranou pro ségru a pro kamarádku. Ta si už odnesla dvě tašky a ještě mám pro ni další dvě připravené. Ségře jsem dala bokem celý 120 litrový pytel
Já hodně nakupovala na ebay a tam se mi stávalo, že jsem třeba koupila deset hadříků a maminka mi k tomu několik přihodila ... tak se toho nakonec sešlo tolik, že se to ani nestihlo unosit
a hlavně ... už budu mít klid, pak to jen září/říjen vyperu a vyžehlím a připraveno

Není tady

Ja jsem Tobiskovy veci vyzehlila jednou, kdyz jsem chystala vybavicku, jak se narodil, vypukl takovej chaos, ze jsem zehleni okamzite odsunula do kategorie utopickych cinnosti. tentokrat to asi probehne stejne, nebo velmi podobne
.
Není tady
Tak to já zase žehlím
Na to jsem magor...ale uvažuju do budoucna o sušičce, protože to žehlení moc v lásce nemám...
Není tady

Krásný večer
tak já jsem dneska nechala manžu doma s nemocným Kubíkem a jela na výlet s rodinou:reta: byli jsme ve Velkých Losinách a Dlouhých Stráních
skvělý výlet, ale já dorazila domů vyplivnutá a unavená
Prcek už je naštěstí lepší (měl to nějkou bacil říká se tomu ruce,nohy,ústa anglicky nějak) je to docela dost nakažlivé! Pár dnů měl horečky a pak se mu na dlaních, chodidlech, pusince i uvnitř a kolem zadečku udělaly puchýře, ale opravdové puchýře podlité vodou
svědilo ho to a bolelo jako ďas
takže jsme na noc dávali nurofen a ditchiaden, ale teďkom už se to začalo hojit takž ufffff 
byl to hnus fialovej fakt 
Hooolky tak já mám dvě krabice věcí, které jsem si koupila (starší) pak někdy koncem srpna musím prohlídnout to co mám a dokoupit pokud bude něco třeba
nějak se mi ještě do toho nechce
nevím jakto 
Jooo a u Kubík jsem si pořídila klokanku a je to věěěěc uplně na h.o.v.n.o. a to jsem slušná
peněz to stálo a je to na prd....
ještě uvidím jestli si budem něco pořizovat nebo to nechám podle toho jaká malá bude 
A žeeehlení to jáááá k smrti nesnáším
u Kubíčka jsem žehlila ale teďkom jelikož jsem se přestěhovala k rodičům a mám tady velice velice hodnou prababičku, která opravdu rádá
žehlí, tak mi s tím pomáhá 

Peti jinak jsem fakt moooc ráda, že to s Váma vypadá dobře
jen tak dál ať se Vaše žížalka hřeje v bříšku čím jak nejdéle
doma bys to měla určitě fajn 
Není tady
Ahoj holky, no já ještě s oblečkama taky nejsem moc akční, ale možná bych už měla, když si uvědomím, že docela nedávno jsem tu psala, že mám 4 měsíce do termínu a ono to už za necelé dva týdny budou jen měsíce dva! Letí to jak splašené.
Situš, taky nakupuju na eBay.
Nakoupila jsem třeba taky set 10 oblečků a pak skoro malá na sobě nic z toho neměla...Tak se toho teď zbavuju na japonských aukcích, protože to jsou především letní věcičky. Chybí mi třeba úplně bodíčka s dlouhým rukávem. Ale zatím to nehrotím, nejsem si jist8, co budu na začátku října potřebovat. Bývá totiž ještě dost vedro.
S tím nošením, já jsem si na doporučení kamarádky koupila manducu, ale použili jsme sotva třikrát. Já raději kočárek. Manducu tu pořád mám, uvidím, jak to bude teď, protože Eriku je třeba vozit. Možná budu mimi dávat do manducy, pokud nebude moc vedro a Eriku vozit v kočárku.
Upravil(a) Sakura (24. 7. 2012 5:00)
Není tady

Ahoj holky,
se tady resi kocarky, noja mam fialovo oranzovy po prvnim diteti,tedka snad korbu vyuziju dele a i fusak.Mimco bude celou zimu,takze vyuzijeme,jen k nemu musim dokoupit plosinku pro druheho prcka.Kdyby jste meli nejaky typ podejte mi hlaseni, kouknu amusim neco koupit.
Jinak vcera mi bylo cely den neuveritelne zle, ospala(i po dobrem vyspani),tluceni srdce az v krku,skoro jsem nemohla spat a dooost blbe se mi dychalo,myslela jem, ze snad dostanu infarkt a necitila jsem se celkove dobre, paleni zahy, no proste hnus a kdyz jsem si zmerila TK tak 103/63,jsem myslela, ze natahnu backory, ja mam vysoky tlak,pri kterem mi je dobre,ale tohle bylo o hubu.
Jinak ja veciciky nezehlim,ale mam jich pozehnane,jen musi vyradit klucici a koupit nejake ruzove,fialove a tak.
EWU,ty jsi pdnekud od Ostravy?
Není tady

Ja potrebny obleceni dokoupim asi v tescu, nejvic jsem s tobiskem vyuzila overalky, byl v tom cely den a nemusela jsem mu oblikat body a dupacky.
Me zitra ceka kontrola a test na cukrovku, tak jsem zvedava, jestli to dobre dopadne.
Není tady

Ahoj holky, tak se hlásím, jsem strašně nachlazená, začal jsem i zase zvracet, to z toho kašle. Odstěhovala jsem se do obýváku na gauč. Dotáhl to domů manžel, potom to chytl Radimek a nakonec já...paráda...
Tak já výbavyčku zatím neřeším...i když bych pomalu měla začít..aspoň si srovnat v hlavě, co potřebuju. Zase jako nic nevím. Radimek je na léto, takže jsem v háji..
Kočárek mi zůstal po Radimkovi, takže to je v pohodě. Postýlka a všechno ostatní taky.
Já jsem přibrala pět kilo...při Radimkovi sedum to teď nedám, to je jasné...Už tak jsem dost macek, takže fakt paráda...
Doma nic nstíhám, Radimek mi dává zabrat, vůbec si neumím představit, jak to budu zvládat ještě s miminkem, jak Radimka zabavím a jak rozdělím čas mezi ně, aby Radimek nebyl ošizený, neustále potřebuje něčí pozornost, hrát si a hlavně hlídat..to co vymýšlí je hrůza..našla jsem ho už i v okně...
Není tady
Ahoj holky 
Ewi, jsem ráda, že se malý zotavuje, muselo to být ale hrozný...
Ledi, možná ta včerejší slabost byla způsobena změnou počasí, přeji, ať je dobře...
Leonty, vím, že to s dvěma hodně malýma dětma bude složitější, ale uvidíš, zvládly to jiné maminky, tak to určitě taky zvládneš...
a až budou děti trošku větší, tak už budeš mít zase naopak větší pohodičku,děti si vyhrají sami..a děti toho vymýšlí opravdu hodně, též jsme zažili pár situací, kdy mě fakt běhal mráz po zádech, jakože Jonášek na sebe málem strhl hrnec s vřelou polívkou, spadl a rozbil si hlavu, ačkoliv jsem stála vedle něho, apod...naštěstí se nikdy nic závažnějšího nestalo, ale je to i o štěstí..i když si člověk dává pozor, tak prostě některým věcem nezabrání, stačí chvilenka...
bohužel...
Jinak jsme dnes byli na 3D UTZ, ale prďolka moc nespolupracovala, takže to nebyl takový zážitek, jak v minulém těhotenství...ale pár hezkých foteček máme, tak jsem ráda...a zase potvrdili holčičku, tak tomu snad už konečně začnu věřit 
Mám též téměř všechny důležité věci nakoupené z předchozího těhu, včetně těch mimivěciček, ale musím se dokopat k tomu, abych to vytáhla, přebrala, vyprala, nachystala...
no a něco dokoupíme, jako kosmetiku, zimní kombinézku, apod...
A otázka, jaké kočárky máte?? Jen tak ze zvědavosti 
Není tady

Ahoj holky,
tak uz je lepe,opravdu to bylo zmenou tlaku.
JInak mam šoky se svym synem, asi nam zacalo obdobi vzdoru, nebot za vse porad jenom rve, nic nechce delat, prikazy ignoruje, vcera na cviceni se stejne starymi detmi mi udella takovou ostrudu, ze bych nejradeji chodila kanaly, stale jen vyrvava.Holky, co mate starsi deti, podejte nejakou radu,co s nim, ja jsem z nej na prasky, jak se mam zachovat, naplacat echci, zvykl by s na to a pak u by ho nesrovnal nikdo,domluva nefunguje, veskere nase snahy ho neco naucit ignoruje a vcera jsem si cvicila sama se sebou, az mi to bylo lito,jak ty ostatni deti spolupracovali s maminkama a ten muj behal porad nekde a kdyz jsem po nem neco chtela,aby delal, tak jen rve.No je to napalici akdyz si predstavim, ze udu mti druhe dite, tak nevim,jak tohle jeho rvani zvladnu.Nejak si s nim nedam rady.
Není tady
Ledí, neporadím, já mám dneska taky den blbec.
Začalo to tím, že jsem ráno přišla před barák o minutu dřív, než normálně odjíždí školkový autobus, ale ten už byl fuč a nepočkal na nás.
Takže jsem v tom vedru (dopoledne je tu už snad třicet) nesla malou v náruči asi deset minut, než jsme došli do školky. Měla jsem dost. Vrátit se nahoru pro kočár, na to nebyl čas ani chuť. Byla jsem tak nasr..ná, že jsem i česky sprostě nadávala. Malá pak doma řádila, pak v jednu se vrátil ze školky syn (naštěstí už autobusem) a protože na balkoně je napuštěný bázenék, řádil tam a řval. Já ho pořád okřikuju, ať si hraje tiše, že se budou sousedi zlobit, ale nebral to vůbec v potaz. Postříkal mi všechno prádlo (což zas tak nevadí, v tomhle vedru bude zase hned suché), ale ten brajgl! Dneska mě bolí všechno - krk, hlava, břicho. Tak ráda bych se natáhla, ale musím ještě syna odvést za chvíli na tenis. Když si představím, že za dva tři měsíce tu do toho ještě bude novorozeně, mám chuť jít dobrovolně na psychiatrii, ať mě tam zavřou. 
Není tady

Saku, smekam, ja bych uz v blazinci asi byla.Nastesti si mohu odpocinout 2x tydne v praci, kde mohu prijit na jine myslenky.Opravdu na tvem miste bych asi v blazinci byla, proto mas moji uctu a respetk.Neboj, ono to bude dobre, taky si to rikam a to mam doma zatim jenom jedno skvrne,takze jsem slaby odvar toho ,co mas doma ty.Jo kdyz se to nakupi,tak to pak stoji za to.No ja jsem si rekla, ze se rozcilovat nebudu, pokud bude zlobit, skonci v postylce zavreny v detskem pokoji bez krtecka,dokud nezklidni hormon a nebude spolupracovat,takze se nebudu muset rozcilovat a krik preziju.
Drz se.
Není tady
Ahoj 
u nás prší a prší, takže musíme dnes zůstat doma, ach jo...
Ledi, no to jsou taková období dětí, tím si musí projít každý...
to jsem ti moc neporadila, co...asi to chce hodně pevné nervy a snažit se určit dítěti alespoň nějaká pravidla, která by se dodržovala...je fakt, že Jonášek dostal poprvé na zadek právě tak kolem toho 1,5 roku, kdy už mě fakt ujely nervy...jinak též nejsem zastáncem fyzických trestů, Jonáška nebiju, ale to už jsem nezvládla...a nejlepší je asi řešení, jak jsi napsala...zavřít dítě někam o samotě, třeba do pokojíčku, do postýlky, atd. a počkat, až se vyvzteká..to u nás zabírá stále...a můžu tě uklidnit, že jsem též chodila s Jonášem do cvičení a kolikrát mě udělal to stejné, jak malý tobě...
moc příjemný to nebylo, dost jsem se před ostatníma maminama styděla...
Saku, též obdivuji každého, kdo má 3 děti, obzvlášť takto malé...
Není tady

Ahoj holky,
tak jsem zpatky z kontroly, nalez ok, vysledek cukrovky bude zitra, pokud by byl spatny, budou mi volat. Tak doufam, ze to bude v pohode. Jsem z toho testu utahana, brzy jsem vstavala a jeste nalacno, to snasim celkem spatne.
Ledi Tobisek se pred asi dvema mesici naucil na vsechno rikat ne a stale ho to drzi. Reknu- chces nabumbat, on ne a sape se po flasce. Obcas bych ho taky vystrelila na mesic. Sem tam nejakou scenu taky udela. Kdyz hodne zlobi tak mu teda pres zadecek dam, nikam nezaviram, protoze on si umi otevrit, ale nevsimam si ho a necham ho valet se po zemi a vztekat se, brzy ho to prejde. Asi to chce jen vydrzet, u nas se to docela lepsi. Jeste nedavno si venku sedal na zem a nechtel jit za ruku pres prechod a ted je uz tak vycvicenej, ze mi tu ruku sam da.
Není tady
Já musím přiznat, ač nerada, že jsem dost vztelké nátury a když dneska Erika vzteky hodila rozbitnou miskou o zem (naštěstí miska přežila), tak jsem jí plácla přes zadek. Vztekla se jen proto, že jí starší bráška z misky trochu ujedl, přitom to bylo pro oba, ne jen pro ni. Nevím, jestli to je výchovné, ale měla jsem toho jejího vyvádění dost a plácla jsem ji, i když má dneska narozeniny a je mi to teď líto. 
Není tady
Helo, dobře, že KO dopadla dobře a snad výsledky cukrovky budou taky dobré. 
Není tady
Heli, doufám, že bude cukr OK
a kdyby ne, tragédie to není...já jdu na další cukr příští týden, tak jsem zvědavá...už to bude třetí OGTT v tomto těhotenství 
Holky, myslím, že někdy je lepší plácnout přes zadek nebo přes ruku,než dlouhé vysvětlování k ničemu...
jak jsem psala, nejsem zastáncem fyzických trestů, ale někdy to fakt jinak nejde...mě příjde, že takovéto vztekací období už je u nás pryč, ale zase začínají být ty děti víc svébytnější a důraznější při prosazování svých zájmů, jak stárnou...dřív jsem též nechávala vyvztekat na zemi, teď zavírám vztekacího jedince do chodby...
a světe div se, většinou pak po chvíli sám přijde už bez breku a řekne, že už se vybrečel, že už bude hodný...a je...
Není tady

Tak já jdu se špatnou zprávou.
Miminko neroste , jak má, tlak jde zase nahoru. Takže ještě týden a jestli miminko dostatečně neporoste, tak se těhu pravděpodobně ukončí 
Není tady
Peti, tak to je mi moc líto......
Tak troška šance ještě je....ale doktoři snad ví, co dělají...abych tě trošku podpořila, tak jsem se v porodnici potkala s několika maminkama, které porodili ve 30 tt a miminka nakonec byla v pořádku...vím, malá útěcha a určitě to nebude jednoduché....
budu držet palečky dál...
Není tady

Petruš, tak to je mi sakra líto..určitě ale bude všechno v pořádku...je to naprd...drž se...

Není tady

Peťo pane joooo :(to mně mrzí :(drž se:pussa: tobě i žížalce posílám velké objetí
myslím na Vás 

Není tady
Peti, doufala jsem, že přijdeš s dobrýma zpráva a že tě pustí. To mě moc mrzí, že se ten tlak nepodařil srazit.
Budu držet palce, ať miminko zabojuje a podaří se ho udržet v bříšku co nejdýl a hlavně aby ještě povyrostlo.
Není tady
Téma zavřeno