Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 3. 2006 17:27

Janila
Host

Andulka

Mám dotaz.Jak Vám dlouho trvalo ochočení andulky a kdy začala povídat.Máme andulku /sameček/ 16 měsíců a teprve nedávno začal ze sebe vydávat povídání/ale to jeho/.Když ho pustíme z klece,tak se nás bojí a hlavně nepřilétne zpět do klece.Předem všem děkuji.Jana

#2 3. 3. 2006 11:15

Kralka
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Re: Andulka

Asi jste někde udělali chybičku, když už by andulka nemluvila, měla by se nechat ochočit,po tak dlouhé době co ji mate doma
Máte andulku od chovatele, nebo ze zverimexu???
Ale každopádně, když andulku přinesete domů, neměli byste ji ze začátku pouštět z klece ven (tak 14 dní, tři neděle), aby si zvykla, že tam je doma a tam má jídlo a vodu. Ze začátku ji jen dávat na chvilku ruku do klece a postupně dobu prodlužovat. A pak když už nebude panikařit tak se začít i pomlaoučku s rukou přibližovat, dokud se andulky nedotknete, ale musíte si být jisti, že když se ji dotknete, nezačne panikařit.
S mluvením vám asi moc neporadím, moje andulky nikdy nemluvili, jen jedna se naučila pípat jako zpráva na mobilu a uměla to tak do třech neděl co jsem si ji přinesla.

Není tady

#3 3. 3. 2006 19:51

jindrabar
♥♥-----

Janilo mám anduláka Pepu 3 roky.Mluvit jsem ho učila od malička a i ve 3-letech se učí nová slovíčka.Ale velice záleží na andulce.Ten nᚠje 2-3 krát týdně puštěný z klece,sedne na sedačku a to je jediné co udělá.Já mám klec kde oddělám vrch,celou klec dám do obývaku všechno zavřu a čekám kdy vyletí.Ze začátku jsem čekala i2hodiny než se odvážil.Když vyletěl poprvé tak byl tak blbý,že narazil plnou silou do zdi.No já jsem brečela,ale bylo to tak absurdní,že i ted se směju. Jen to musíš zkoušet nám vyletěl poprvé až za 6-8dní.Vydrž a zkoušej to.Azpět to bylo jednoduché na vrchním dílu mám kruh kde spí stačilo jít k němu a sedl si tam potom stačilo zajistit vrch.Ale opravdu je každá andulka jiná.No a i když ji miluji tak teprve po 2 letech si mi sedne na ruku.Dříve ani N. Ale neboj ona si zvykne.

Není tady

#4 6. 3. 2006 16:12

luckies
♥♥♥♥---
Místo: Praha 5

Ahojky, bratránek jeden čas tyhle ptáčky choval. Rychleji se naučí mluvit sameček a čím mladší je tím rychleji se to prý naučí. Ale musíš se tomu mluvení s andulkou věnovat. Jinak se nic nenaučí.

život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš...

Není tady

#5 6. 3. 2006 19:48

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Existují mluvící zrníčka - na posílení hlasivek. NᚠBulínek IV. mluvil možná po měsíci. Opravdu se nesmí jít na ptáčka zhurta, ale postupně, jinak se to pokazí a nejde to vzít zpátky.
Mluvit se učí nejlépe již ochočený ptáček, dát si ho na prst a k ústům a stále opakovat totéž. Ten nᚠnám málem vlezl do pusy, jak poslouchal. Dneska umí více než 50 slov, už se učí sám odposlechem a bonzuje na děti. Tedy na dceru. Nedávno se z klece ozvalo: "Ty spratku." A hned jsem věděla, jak mluví na mladšího brášku.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#6 7. 11. 2007 19:43

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Právě mi umírá Bulínek - má tumor v tělní dutině. grater grater grater

Není tady

#7 8. 11. 2007 22:09

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Stehličko to je mi líto..mě umřel loni Ferdík 2letý.grater..sice moc nemluvil,ale byl hodně přátelský.a byla s ním sranda... a letos v létě morče Lump...Teď nemám žádné zvířátko a nějak je mě bez nich smutno!!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#8 9. 11. 2007 15:09

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Bulínek měl 6 let, kecal jako o závod. Už není   grater . Dva dny jsem pozorovala, že není něco v pořádku, třetí hledala pomoc. U veterináře jsem zaplatila přes čtyři stovky a mám pocit, že leda urychlil jeho odchod. Po příchodu domů to s ním šlo velmi rychle z kopce, do tří hodin umřel. Zřejmě v bolestech (po vyšetření nějakou trubičkou). Přitom jsem se ptala, jestli by pro něj nebyla vysvobozením "rajská injekce".
Bolí to. A chybí mi. sad

Není tady

#9 9. 11. 2007 15:26

Maya.82
Host

Tak moje andulka bývala normálně po nás chodila už po týdnu.

#10 9. 11. 2007 23:45

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Stelička napsal(a):

Bulínek měl 6 let, kecal jako o závod. Už není   grater . Dva dny jsem pozorovala, že není něco v pořádku, třetí hledala pomoc. U veterináře jsem zaplatila přes čtyři stovky a mám pocit, že leda urychlil jeho odchod. Po příchodu domů to s ním šlo velmi rychle z kopce, do tří hodin umřel. Zřejmě v bolestech (po vyšetření nějakou trubičkou). Přitom jsem se ptala, jestli by pro něj nebyla vysvobozením "rajská injekce".
Bolí to. A chybí mi. sad

Bulínkovi je teď už  líp...,než, aby se chudák trápil..Já vím .bolí to..,ale všechno jednou přebolí..hjarta

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#11 17. 11. 2008 19:17

hmtr
♥------

chtěla bych se zeptat za jak dlouho si ochocim andulku a jak?
a jak dlouho mi bude trvat nez ji naucim mluvit a zža jak dlouho? uz ji mam mesic zatim ji nepoustim ale pri pusteni radia zpiva odpovezte na e-mail evca.bumbova@seznam.cz

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí