6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám dotaz.Jak Vám dlouho trvalo ochočení andulky a kdy začala povídat.Máme andulku /sameček/ 16 měsíců a teprve nedávno začal ze sebe vydávat povídání/ale to jeho/.Kdy ho pustíme z klece,tak se nás bojí a hlavně nepřilétne zpět do klece.Předem vem děkuji.Jana
Asi jste někde udělali chybičku, kdy u by andulka nemluvila, měla by se nechat ochočit,po tak dlouhé době co ji mate doma
Máte andulku od chovatele, nebo ze zverimexu???
Ale kadopádně, kdy andulku přinesete domů, neměli byste ji ze začátku poutět z klece ven (tak 14 dní, tři neděle), aby si zvykla, e tam je doma a tam má jídlo a vodu. Ze začátku ji jen dávat na chvilku ruku do klece a postupně dobu prodluovat. A pak kdy u nebude panikařit tak se začít i pomlaoučku s rukou přibliovat, dokud se andulky nedotknete, ale musíte si být jisti, e kdy se ji dotknete, nezačne panikařit.
S mluvením vám asi moc neporadím, moje andulky nikdy nemluvili, jen jedna se naučila pípat jako zpráva na mobilu a uměla to tak do třech neděl co jsem si ji přinesla.
Není tady
Janilo mám anduláka Pepu 3 roky.Mluvit jsem ho učila od malička a i ve 3-letech se učí nová slovíčka.Ale velice záleí na andulce.Ten ná je 2-3 krát týdně putěný z klece,sedne na sedačku a to je jediné co udělá.Já mám klec kde oddělám vrch,celou klec dám do obývaku vechno zavřu a čekám kdy vyletí.Ze začátku jsem čekala i2hodiny ne se odváil.Kdy vyletěl poprvé tak byl tak blbý,e narazil plnou silou do zdi.No já jsem brečela,ale bylo to tak absurdní,e i ted se směju. Jen to musí zkouet nám vyletěl poprvé a za 6-8dní.Vydr a zkouej to.Azpět to bylo jednoduché na vrchním dílu mám kruh kde spí stačilo jít k němu a sedl si tam potom stačilo zajistit vrch.Ale opravdu je kadá andulka jiná.No a i kdy ji miluji tak teprve po 2 letech si mi sedne na ruku.Dříve ani N. Ale neboj ona si zvykne.
Není tady
Ahojky, bratránek jeden čas tyhle ptáčky choval. Rychleji se naučí mluvit sameček a čím mladí je tím rychleji se to prý naučí. Ale musí se tomu mluvení s andulkou věnovat. Jinak se nic nenaučí.
Není tady
Existují mluvící zrníčka - na posílení hlasivek. Ná Bulínek IV. mluvil moná po měsíci. Opravdu se nesmí jít na ptáčka zhurta, ale postupně, jinak se to pokazí a nejde to vzít zpátky.
Mluvit se učí nejlépe ji ochočený ptáček, dát si ho na prst a k ústům a stále opakovat toté. Ten ná nám málem vlezl do pusy, jak poslouchal. Dneska umí více ne 50 slov, u se učí sám odposlechem a bonzuje na děti. Tedy na dceru. Nedávno se z klece ozvalo: "Ty spratku." A hned jsem věděla, jak mluví na mladího bráku.
Není tady
Právě mi umírá Bulínek - má tumor v tělní dutině.
Není tady
Stehličko to je mi líto..mě umřel loni Ferdík 2letý...sice moc nemluvil,ale byl hodně přátelský.a byla s ním sranda... a letos v létě morče Lump...Teď nemám ádné zvířátko a nějak je mě bez nich smutno!!!
Není tady
Bulínek měl 6 let, kecal jako o závod. U není . Dva dny jsem pozorovala, e není něco v pořádku, třetí hledala pomoc. U veterináře jsem zaplatila přes čtyři stovky a mám pocit, e leda urychlil jeho odchod. Po příchodu domů to s ním lo velmi rychle z kopce, do tří hodin umřel. Zřejmě v bolestech (po vyetření nějakou trubičkou). Přitom jsem se ptala, jestli by pro něj nebyla vysvobozením "rajská injekce".
Bolí to. A chybí mi.
Není tady
Tak moje andulka bývala normálně po nás chodila u po týdnu.
Stelička napsal(a):
Bulínek měl 6 let, kecal jako o závod. U není . Dva dny jsem pozorovala, e není něco v pořádku, třetí hledala pomoc. U veterináře jsem zaplatila přes čtyři stovky a mám pocit, e leda urychlil jeho odchod. Po příchodu domů to s ním lo velmi rychle z kopce, do tří hodin umřel. Zřejmě v bolestech (po vyetření nějakou trubičkou). Přitom jsem se ptala, jestli by pro něj nebyla vysvobozením "rajská injekce".
Bolí to. A chybí mi.
Bulínkovi je teď u líp...,ne, aby se chudák trápil..Já vím .bolí to..,ale vechno jednou přebolí..
Není tady
chtěla bych se zeptat za jak dlouho si ochocim andulku a jak?
a jak dlouho mi bude trvat nez ji naucim mluvit a za jak dlouho? uz ji mam mesic zatim ji nepoustim ale pri pusteni radia zpiva odpovezte na e-mail evca.bumbova@seznam.cz
Není tady