6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kurkumin, označovaný té jako CI přírodní lu 3, kurkumová lu, turmerova lu nebo diferuloylmethan, je luté a oranové přírodní barvivo v čisté formě
Koelina= karmín = přírodní barvivo E120
Myslím, e horí bybylo dát jí do ruky párek
Upravil(a) mvkoty (17. 2. 2012 10:45)
Není tady
Čau holky,
já si zase naopak vůbec nemyslím, e doma uvařený puding je něco hrozně kodlivého. Zase bych to tak nehrotila. Na netu je tisíc diskuzí ohledně vhodnosti pudingu pro děti a víceméně se větina matek shodla, e na něm není nic patného. Něco jiného jsou ty olmácké pudingy hotové se lehajdou nahoře. To nejíme ani my , z toho jsou éčka cítit i přes obal. Ale normální puding proč ne. Taky ho děckám budu dávat. Neříkám, e hned a furt, ale určitě jako občasný mls ho dostanou. Ale jak píete, věc názoru. Tak já mám názor tenhle .
Za chvíli razíme ven, tak u se moc těím, jak budu zase krosit závěje .
Není tady
Ne vechna éčka jsou kodlivá http://www.bezkonzervantu.cz/ecka-v-potravinach-seznam/
Zmiňované E120 můe způsobit dětskou hyperaktivitu a není vhodné pro alergiky, astmatiky a citlivé osoby. Jak říkám, nehrotit... .
Upravil(a) Cipisek79 (17. 2. 2012 10:49)
Není tady
hezké dopoledne, měla jsem napsaný příspěvek, ale pak jsem blbec aktualizovala vechny záloky a smazalo se mi to
moná budete překvapené, ale musím souhlasit s Míou v tom, e puding není nic chemického... i kurkumin je vpodstatě přírodní látka - http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E100 , ale na druhou stranu, já puding nedávám ani teď Dorči (kdyby ho jedla, tak asi občas ano), ale jde spí o to, e nemá ádnou valnou hodnotu, co se ivin týká.. kroby taky nejsou nic moc, ale to u je jiná věc...
stále si myslím, e Mía spoustu věcí dávala (a dělala) mnohem dřív, ne by bylo úplně vhodné, ale to je její věc a její rozhodnutí, myslím si, e kadá děláme věc, která by těm ostatním přila "patně" .... já zas třeba zavádím spoustu potravin a moc opatrně (je otázka, jestli by tomu bylo jinak, kdybych u obou holek neřeila ABKM a teď u An podezření na lepek)...
jinak u nás sněhu jak cviňa, já bych úplně jásala, kdybych nebyla pořád nachcíplá a mohla ven, Dorča měla v pondělí a úterý horečky, chuderka byla úplně KO, blouznila (takový světlý okamik byl, kdy v tom mimózním stavu začla vykládat o tom, jak je malý dinoek, co se klube z vajíčka a musí rychle, aby byla vyklubaná ), od pondělka skoro nic nesnědla, ani moc nepila, tak jsem začínala mít docela obavu z dehydratace, ale včera vzala na milost kousíček rohlíku a trochu víc pila, dneska u zas trochu lepí... a díky těm teplotám to u ní má docela rychlý průběh, u nemá ani moc rýmu, ani moc nekale...
nooo a u se můu 2 dny vyjadřovat k anketní na téma čitění zubů táááke, máme 2 zuby (nahoře a dole) a zatím teda nečistíme a upřímně to asi hned ani hrotit nebudu, tablety s fluorem mi sice Dr říkala, ale zatím nebyl důvod je pořizovat a u Dorči jsem je nedávala...
dneska jsem si volala na dopravní inspektorát (enská sice říkala, e mám volat a min. za 3 týdny, ale říkala jsem si, co kdyby náhodou...) a řidičák u tam na mě čeká, tak si pro něj moná dneska pojedu
a taky jsem přila o svou skoro nejlepí přítelkyni normálně se nám asi pokazila myčka - po cca 1,5 roce pouívání, tak musím zjistit, jak vůbec funguje reklamace, kdy jsem to kupovala přes net... jsem bez ní jak bez ruky
no a jetě jsem reagovala na pár dalích věcí, ale Aneka mi tam dělá pořádek v DVD, Dorča se ji snaí vychovávat, tak to jdu raděj zarazit
Upravil(a) lenkaB (17. 2. 2012 11:02)
Není tady
Ale já nehrotím...
Já jen do roka nebudu takhle experimentovat, no... myslím, e to není potřeba.
Není tady
jj, teď tak jedině s traktorem a pluhem ale jsem fakt ráda, e jsem si i v rámci autokoly zkusila sníh a námrazu, protoe teď se nebojím vyjet klidně hned - jakoe vím, e pojedu pomalu jak nek a hrozně opatrně, ale kamarádka se hrozně bála snad 2 roky, co jezdila normálně za sucha, vyjet za horích podmínek
asi nějaké nachlazení, nevím, jestli by chřipka měla podobně rychlý průběh, ale v pátek začla trochu pokalávat, v sobotu se jetě drela, v neděli byl ten karneval, tak byla u trochu selá a v noci začla víc kalat atd., v pondělí u aj teplotu, 2 dny se jí to plhalo k 38-39 (natěstí to vdycky lo srazit), začla víc kalat, dostala rýmu jak trám, vechno ji bolelo atd... jak u aj ona vydrela 2,5 dne leet nonstop v pelíku a přes den spala, tak u to je fakt krize ale u lepí, sem tam jetě zakale, ale u mě tu statečně trénuje vzdorováním, take je to dobré včera jsem ji na 15 minut vyslala s tátou ven (ne to roztaje), tak byla úplně nadená, sice jen objeli zahradu (seděla na saních a táta tahl), ale byla z toho úplně unavená
taky bych dala Holčičce "líbí se"
Není tady
Leni taky jsem se bála, ale nakonec to zatím není tak strané...já jsem zase řídila několik jízd v autokole v íleném lijáku. Jak u si sem v tom autě víc a víc jistá, tak se bojím překáek míň a míň. Co mě deptá ale nejvíc je parkování, to natěstí nemusím, ale třeba u naich bych nikam nezaparkovala a pak to, e netrefím!!!!!! Nemám orientační smysl a nepamatuju si cestu.... proto můu jet jenom tam, kde to bezpečně znám..
Není tady
Tuli, to taky namaká
Leni, gratuluji k zoubkům!!!
Jinak Ď
Venku se značně oteplilo a tak asi brzy skončí ta pohádka sníh začíná být mokrý, padá to ze střech. V pondělí mají přijet kluci na prázdniny - se bojím, e u tu nic nezbude , ach jo....
Není tady
Holči a coe manel jetě uhlí nesloil? My u ho máme pěkně uklizené , ale měli jsme jen 11,7 metráků, tak to lo rychle v kadém případě, tohle hoří blbě..jene tam, kde kupujeme nám míň ne 20metráků nedovezou a to bysme nespotřebovali a dělat si zásoby na přítí zimu nehodláme..
Není tady
Ahoj holky,
tak jsme zpět od zubařky. Vichni ok, jen mně obrousila trochu zubního kamene. Jonákovi mám čistit zuby prsáčkem proto, aby si zvykl, e se něco v pusině děje. S pastou prý a s příchodem stoliček. A K. předepsala ty fluoridový tabletky . Říkala, e je to dobré pro přípravu těch druhých zubů. A to mi je zavrhla, kdy je K. dostal tehdy od dětský. Teď je to prý opodstatněný.
JInak jsme nakoupili, udělala jsem si radost a koupila si kytku tulipánů. Ty jsou krásný - a jarní !!!!
A večer jdu péct dort .
Není tady
Ahojky
Tady je také teplo a vechno to tady taje. Fuj, to je zase břečka Jetě e jsme včera stihli ty boby. Vypadali jsme asi kouzelně Já táhla Domču na bobech a na břie spící cvrček v átku . Vytíená oběma směry
Včera jsem byla po dlouhé době plavat s Domčou a dnes pro změnu s Mikou. Domča byl naden, take já jsem zase suchou hlavu neuhlídala . Mika dnes také dobré, jen jsme trochu pozadu od ostatních, kteří se u potapějí. No třikrát jsme chyběly
K anketní. Zuby zatím nečistíme a plánuju s tím začít někdy po tom prvním roce, a z toho bude mít Mika i rozum. Zatím toho v pusině moc nemá . Má obě spodní jedničky a teď jí rostou obě horní jedničky
Co se týká pudingu, tak já bych ho také zatím nedávala, e to myslím zbytečné...a zrovna to červené barvivo pro malinké děti nic moc . Samo, e se pro párkrát nic nestane, ale prostě mi to přijde zbytečné, kdy je spoustu jiných dobrot . A Mío v tvém případě bych ho nedala určitě, kdy jsi psala, e měla Vikča rozhozenou mikrofloru ve střevech po srajdě. A pokud jsi ten puding dělala do normálního kravského mléka, tak u vůbec ne. Napřed je třeba správné bakterie ve střevech obnovit, aby to zase správně trávilo
Není tady
Já se tak těím na tulipány a budou venku, jééééé
Pet, my teď neměli plavčo 5x po sobě - natěstí teda jako nebyly lekce, ale stejně. Mám pocit, e Dadů u neví, jak bazén vypadá Ale tak - snad si vzpomene. U se moc těím.
moná skočíme do bazénu zítra. Abychom si to připomněli.
Tuli, uhlí je - i po dneku - stále venku. On muík tento týden chodil pozdě domů - teda jako za tmy, ne tak pozdě. No a kdy přiel náhodou brzy - jako třeba dnes, tak odhazoval sníh z příjezdové cesty, abychom zítra vůbec mohli vyjet. Ale o víkendu to uhlí dopadne, určitě Ona je toho taky trocha - jen 18metráků. Oproti těm 65 co bereme na jaře je to kafe s párkem
Není tady
Upravil(a) bellatrix (24. 5. 2012 14:17)
Není tady
Tuli, kdys uvaovala o sedačce pro Kiku, měla v uím výběru i Cybex?
Není tady
Leni, nejsem sice Tutul, ale presto ti odpovim
My jsme o ni hodne uvazovali. Az budu na notasu, tak ti hodim odkaz na ten konkretni typ. Libila se mi fakt hodne, i ohlasy na ni jsou slusne a ta cena take ujde. Jenze kdyz jsme ji vyzkiuseli do auta, tak nic moc . Nejak tam nesedela a byla dost vratka (coz treba u jineho typu sedacky v aute muze byt jinak) a hlavne oproti Romerovi ma hur resene vedeni pasu. Domikovi da se rict vedl pres krk . Pak u vetsiho ditete se to asi vyresi, ale pro ty 3-4 lety prcky to tak asi proste je. Romerka tam ma takove " oko" kudy ten pas vede a tudiz je pak jak prilepeny k rameni.
Není tady
Peti, díky, mně se právě u Cybexu líbí hodně cena v testech dopadly obě značky dobře, jetě jsem nezjiovala kvalitu materiálu (údrba, isování apod.) a kadá má nějaké plus a nějaké mínus... Bohuel nevím, jestli budu mít monsot to zkusit v autě (v prodejně u nás s tím dělají velké problémy, kdyby si nás tehdy nepamatovali, e jsme tam kupovali kočárek, tak máme smůlu a nedovolili by nám ji vynést ven...)... jetě uvauju, jestli je některá z nich vhodnějí pro tíhlejí dítě, nebo to ve finále vyjde na stejno..
Není tady
jo, jo...testy také dopadly dobře. Proto jsem si také myslela, e vezmeme Cybex, ale fakt po tom vyzkouení to byl velký rozdíl
Oni v těch baby krámech dělají s vyzkouením problémy..to i u nás. Nakonec jsme zkoueli v A.T.U., tam s tím vůbec neměli problém, ani s náma nechodili ven. Take kdybychom naloili sedačku a odjeli...
Není tady
no, nemít to k vám troku z ruky, tak si tam zajedem taky ale dívám se na stránky toho obchodu u nás, mají tam Cybex, ale nevidím Romer (mají tam tu do 18kg, ale třeba to nemají jen na e-shopu), tak moná přemluvím mua a zítra zajedem vyzkouet a kdy nám cybex sedne, objednáme z netu, přece jen rozdíl ceny je docela velký... no akdy cybex nesedne, tak u není moc co řeit a romer bude muset sednout, jen pak budem řeit "tutulkovic dilema" - romer kid x romer kid plus
co dělá Sára?
Není tady
Leni neměla...já jsem prostě rovnou chtěla Romer... i z toho důvodu, e jí máme jako tu mení kategorii. Tam jsem měla ve výběru Maxi cosi (ani nevím, dělají i tu 15-36kg????) a Romer vyhrál na plné čáře, take mu důvěřuju.
Jinak já jí mám u objednanou, jak píe na hubenějí dítě mi doporučovala právě Pet, e se dají stáhnout ty područky, take na mení pr... pasuje pěkně , akorát jí nemají na skladě, tak snad se přítí týden dočkáme.
Není tady
Jinak u nás, kde jsme kupovali kočár, jsou fakt super, sami nám nabídli, a si přijedeme s autem na dvůr, pán nám kočár sloil a ukázal jak se vejde (nevejde) do krátké felicie...take si myslím, e by nebyl problém vyzkouet i sedačku v autě.
Jo a sousedka má tu romer s těma přídavnýma airbagama jak tomu říká, ale má velké auto a sedačku umístěnou uprostřed, ona by se na bok k oknu toti nevela.
Není tady
bellatrix napsal(a):
Hočičko, teba som sa chcela opýta, e či vdy uspáva malú v kočárku? Kožkokrát denne? A to ju vdy oblieka ako na von, alebo ju len proste poloí a uspáva doma?
Pokud je 5°C a více, tak jen aby měla mikinu (bodýno, triko, mikina), kdy je méně dávám místo mikiny zateplenou flísovku. Kdy bylo pod -10°C tak jsem ji tak jak byla doma oblíkla do kombinézy . Vdycky dám čepici, větinou nedávám rukavice a boty měním za teplé fusky.
Stejně ji před tím přebaluji, take - jak to vypadá sloitě, tak je to jednoduché.
Spinká 2x denně. Zkouela jsem ji uspávat na chodbě, aby nemusela být tak nabalená, ale nee nefunguje. Jednak usínala i půl hodiny a taky pak spala míň. Take jí prostě vyhovuje být jak sardinka Ale teda splavená nikdy není - max vlásky, kdy nevychytám "jakost" čepice (taky střídám tři různě teplé )
Není tady
Leni, my jsme také v obchodě jen vyzkoueli a koupila jsem levněji přes net . No a pro tu úzkou prdku je pak z těch dvou Romeru fakt lepí ten plus. Domík je taky celkem hubeňour a ta neregulovací mi pro něj přila dost iroká . Ta Cybex ani nevím, jak na tom byla s ířkou. Opravdu neseděla pevně a nelíbilo se mi to vedení pásu, take jsem to u dál nezkoumala
Není tady
Pet, jak dlouho u jí vlastně máte??? Koukám, e je Domík vlastně mladí ne Kika, kolik měří(váí)? Kika jetě těch 15kg nemá, ale co nadělám...měří 96cm, tak snad v té sedačce bude ok, v té zkuební v obchodě sěděla viditělně dobře.
Není tady