Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 19. 2. 2012 22:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Kauza tzv. "Vlčích dětí" - petice za nepředpojatost soudu

Xsara napsal(a):

Selima napsal(a):

Xsara napsal(a):

O povinnosti mít lékaře se možná nemluví, ale některá očkování povinná pořád jsou. A o vymýcení nebezpečných nemocí by se asi dalo diskutovat. Pokud vím, chytit třeba TBC není dnes až takový problém.

Už jsem říkala, že nejsem zastánce přehnaného lékařského dozoru, ale na druhou stranu bych si asi nelajzla odrodit doma, a nejít následně s dítětem alespoň na kontrolu. Nemám lékařské vzdělání a nedovolím si tvrdit,
že bych byla schopná odhalit nějaké potíže, které by třebas lékař zjistil.
Ona ta, jak se říká, alternativa - proč ne, ale jen pokud rozhoduju sama o sobě. To dítě tím můžu docela snadno, i když nechtíc, ohrozit.
Takže ano - žít a nechat žít, ale všeho s mírou a trochou rozumu.

A, Kto určí, čo je TROCHU rozumu a za koľko rozumu už je basa osem rokov natvrdo? Za B, keby sa brala rovnaká meirka na všetkých, tak jednak sedia komplet celé rómske osady na východnom Slovensku (len som zvedavá, kde by ich "ubytovali" a kam by umiesntili tie deti) plus aj značná časť tzv. väčšinovej populácie z lazov, chudobnejších dedín, a niekde aj z predmestí... wink

Sel, zrovna od tebe bych čekala inteligentnější argumenty. va

Neviem, či sú inteligentné, ale logicky sa natískajú. Nie som zástanca očkovania, ale keby sa malo fakt presadzovať 100%, začala by som tam, kde je naopak nulová izolácia, batoľatá žijú pokope od začiatku života s celou rodinou, podotýkam že čítajúcou desiatky členov, a je dokázané, že rôzne durhý nákazlivých chirôb sa tam šíria rýchlosťou klebiet alebo svetla... U týchto dvoch izolovaných detí mi očkovanie nepríde ako prvoradé. Návšteva lekára detto. Sociálna izolácia je na diskusiu, ale ani jedno ešte nebolo ani len škôlko-povinné a keby nežili uprostred Vinohrad, ale niekde na lazoch, tak by sa nikto nad ňou ani len nepozastavil... hmm Možno by deti v budúcnosti boli o niečo ochudobnneé, ale keďže si to matka uveodmila, predišla tomu... Sorry, ale ja fakt nič nevidím na 8-ročný trest väzenia. Vidím dvoch pomýlených ľudí, ktorí sa sami stali obeťami svojho odchylného videnia sveta a stahli so sebou - dočasne - aj sovje deti. Vzhľadom na to, že vrahovia za volantom dostávajú podmienečné tresty, mi toto pripadá skutočne neprimerané. Plus kontrapúroduktívne. Povinnú psychologickú alebo psychiatrickú liečbu (deťom aj rodičom) a trebárs pomoc pri hľadaní si svojho miesta v živote. Inteligentné alebo neinteligentné, takto to vidím ja.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#102 19. 2. 2012 22:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, k doktorovi by som asi s malým deckom šla, ale pri mojej dôvere v lekárov (spôsobenej skvelými skúsenosťami v našej rodine) určite nie častejšie, ako ju nutné. Nechodila by som tam ako na klavír a očkovať by som dala len také minimum, aby ma fakt nezavreli. U nás teraz zrušili povinné  plošné očkovanie proti TBC a očkujú práve len v kritických oblastiach. A možno by nezaškodilo urobiť prieskum, koľko chorôb sa už možno ani v SR - alebo ČR - nevyskytuje a očkuje sa len kvôki ziskom farmaceutických firiem.
Mám kamarátku, alebo povedzme známu, ktorá je čudáčka od detstva (je to suseda z ulice) a vaša polícia by ju podľa všetkého zavrela už dávno. big_smile Prvý pôrod sa napríklad rozhodla prečkať doma, sama dumbom ! Ale postupne vymäkla a odkráčala 5 minút vedľa do nemocncie, kde o 20 min . v pohode porodila svoju provordenú. Odvtedy má ďalšie dve deti, žijúce dosť izolovane, hlavne prostredná je fakt zvláštna... ale deti pôsobia spokojne, domácnosť je pomerne normálne zariadená, akurát dosť chaotická... A deti od istého veku chodia aj do škôlky, ale to je skôr preto, že mamička už nevládze. Okrem toho sa s každým dieťaťom trochu "znormalizovala", ale ani jedno zatiaľ nemá traumu, komunikujú poomerne nrormálne, aj keď hlavne medzi sebou... Akurát najstaršia už sa osamostatňuje a občas až dištancuje. Niekedy si hovorím, že sociálka by ich asi hnala... No a vaša asi rovno zavrela. Hoci výsledok je podľa mňa dobrý, a to je hlavné: K. študuje vyoskú, chodí na brigády, má frajera a žije normálny život. Podľa mňa tak budú žiť aj tie ostatné dve. Zvláštnosť dráždi, ale nemusí byť zločin.

Upravil(a) Selima (21. 2. 2012 18:04)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#103 21. 2. 2012 16:27

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

jen pro zajímavost - také dostane alespoň polovinu za katrem? Asi ne, že?
http://ona.idnes.cz/sveho-syna-nenechav … _zdravi_lf

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#104 23. 2. 2012 16:48

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Xsara napsal(a):

OK Pavlo, já nemluvím o výši trestu. Mluvím tady o tom , že mi nepřipadá v pořádku, když ty děti nikdy nebyly venku. Nikdy nebyly mezi dětmi. A netvrď mi, že tobě připadá naprosto normální nevylézt s dítětem tři roky z bytu. Sociální izolace JE týrání, a že trvala JEN ty tři roky, to byla asi čistě náhoda....... Na druhou stranu mi netvrď, že je podle tebe v pořádku, že ty děti nikdy neviděl doktor. Nejsem ani zastánkyně bezhlavého očkování proti všemu, ani zuřivá bojovnice proti domácím porodům, ale tohle je prostě zanedbání povinné péče.

Já si myslím, že to, že tě nevidí doktor, když ti nic není, není žádné týrání. Naopak! Málo doktorů je tak sympatických, že se s nimi děti chtějí setkávat tongue Myslím, že i člověk nelékař je většinou sto rozeznat, že s jeho bližním není něco v pořádku.
A být očkovaný proti infekčním chorobám, když nechodíš mezi lidi, tudíž nemáš od koho je chytit, ani koho nakazit, to je naprosto mimochodné! Takže tyhle argumenty neplatí.
A v tomto případě nejde o polemiku, co je nebo není zanedbání povinné péče, ale o výši trestu.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#105 23. 2. 2012 17:35

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Já si myslím, že to, že tě nevidí doktor, když ti nic není, není žádné týrání. Naopak!

Aha. Takže třeba já vlastně svoje dítě týrám, protože s ním chodím na preventivní prohlídky k doktorovi, který mu určitě není sympatický, dokonce jsem tak zpozdilá, že jsem ho nechala i očkovat a dokonce (ó hrůzo! ) jsem s ním od malička chodila i ven a dokonce i mezi děti!
Tak jsem moc ráda, že mám konečně jasno.

A máte pravdu. Kdepak jenom zkrátit trest! Měli by tatínka osvobodit a vyplatit mu tučné odstupné za příkoří, která byl nucen snášet. godlike

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#106 23. 2. 2012 17:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Xsara napsal(a):

Já si myslím, že to, že tě nevidí doktor, když ti nic není, není žádné týrání. Naopak!

Aha. Takže třeba já vlastně svoje dítě týrám, protože s ním chodím na preventivní prohlídky k doktorovi, který mu určitě není sympatický, dokonce jsem tak zpozdilá, že jsem ho nechala i očkovat a dokonce (ó hrůzo! ) jsem s ním od malička chodila i ven a dokonce i mezi děti!

A máte pravdu. Kdepak jenom zkrátit trest! Měli by tatínka osvobodit a vyplatit mu tučné odstupné za příkoří, která byl nucen snášet. godlike

budeme sedět spolu v kriminále za týrání dětí vissla, možná se ještě někdo najde a budeme hrát kanastu tummenupp

Není tady

#107 23. 2. 2012 19:57

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Xsara napsal(a):

budeme sedět spolu v kriminále za týrání dětí vissla, možná se ještě někdo najde a budeme hrát kanastu tummenupp

I Ty, Brute? cool  Ale kanastu beru. storstark

Není tady

#108 23. 2. 2012 20:08

majkafa
Host

Prosím všechny přispívající, aby jejich příspěvky byly pouze k tématu.
Děkuji.

#109 24. 2. 2012 9:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja si ale myslím, Majka, že diskusia o tom, ČO JE a čo nie je týranie detí, nie je offtopic , ale naopak silno k téme... Ukazuje sa, že možno výška trestu alebo trest samotný závisí aj od toho, ku ktorému sudcovi sa konkrétny prípad dostane... a ako si vyloží zrejme dosť vágnu literu zákona. Druhá vec je, že ak aj je litera zákona presná, tak jeho dodržiavane alebo výklad môžu byť s.p.o.r.n.é. roll

Upravil(a) Selima (24. 2. 2012 10:01)

Brita

Není tady

#110 24. 2. 2012 10:40

javena
♥♥♥♥♥♥-

Výše trestu je nepřiměřená.
Možná nechodili klučíci ven, ale postaráno o ně bylo...
Rodiče Dominika http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-v … -basy.html dostali menší tresty za fizické týrání a upřímně si myslím, že dlouho by netrvalo a bylo by to týrání s následkem smrti... Tihle rodiče se provinili tím, že nechodili se svými malými dětmi ven... Má kamarádka s dvěma dětmi nechávala děti vesměs na balkoně si hrát, v létě jim tam hodila bazének a měla vystaráno... jo na nákup je s sebou vzala... ale jinak se držela spíš doma. Když s manželem někam jeli, šoupli děti do auta a cílová stanice byla jedna nebo druhá babička - kde zas šup do bytu. Argumentovat lékařskou péčí, že matka nepozná cystickou fibrózu a jiné... no např. zdravotní stav Dominika dokážu jako velmi špatný odhadnout i já... jeho lékařce to asi nepřišlo... sociální pracovnici vůbec... čili jako argument dost chabé. Navíc vím o jedný lékařce která nenašla nádor na mozku a druhé, co jí přišlo mentálně postižené dítě jen plaché a pomalejší... jo a ještě jedna, co kdyby maminka nevybojovala doporučení na vyšetření, kdy se jí zdálo, že dítě se psychomotoricky nevyvíjí jako to první... tak kluk asi dneska nechodí. nebyla to jaksi zásluha paní doktorky, že pak díky vojtovce dala mamina kluka do kupy...
Co nám říká tahle kauza? V přeneseném významu by si měli dát pozor všichni rodiče žijící třeba na samotě, kdy žena je doma s dítětem, které si hraje na zápraží... otec třeba i dojíždí do zaměstnání, nebo nedej bože pracuje z domova... do vsi mezi lidi nejdou a společnost jim dělá pes, slepice a králíci... Jak se jim objeví za plotem kamera a pisálci... maj to na doživotí. hmm

Není tady

#111 24. 2. 2012 10:42

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Xsara napsal(a):

Já myslím, Xsaro, že není nutné se tak rozhorlovat, že si v jádru rozumíme......smile

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#112 24. 2. 2012 10:48

Carrallina
♥------

No mě osobně ( připouštím,že vycházím ze zprostředkovaných informací ) ty rodiče přijdou jako pořádná dvojka bláznů, zejména tedy tatínek, ale 8 let natvrdo ? To je trochu přes čáru, občas se za vraždu dává méně.

Není tady

#113 24. 2. 2012 10:49

majkafa
Host

Seli, nemala som na mysli diskusiu o týraní detí, ale poslední příspěvek aprill a Xsary o canastě. dumbom

#114 24. 2. 2012 13:17

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Připadá mi humorné, že na jiných vláknech jedou celé stránky příspěvků mimo téma, a tady má potřebu majkafa mlátit někoho po hlavě kvůli dvěma příspěvkům. dumbom
Tak se tedy hluboce omlouvám za svůj offtopic příspěvek, chápu, že jsme se s aprill dopustily téměř trestného činu, neb jsme měly jiný názor než majka. tongue

Není tady

#115 24. 2. 2012 13:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Možná... ale pořád je to lepší, než kastrace, která některým, dle jejich vyjadřování, v zákonech citelně schází http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Připadá mi humorné, že na jiných vláknech jedou celé stránky příspěvků mimo téma...
Jenže to jsou vlákna "cizí", nikoli zdejší zakladatelky.
Ty ten rozdíl skutečně nevidíš? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#116 24. 2. 2012 13:30

majkafa
Host

Přesně tak, heleno.
Já si hlídám své vlákno.
Že si ho jiní nehlídají, to není můj problém. smile
Díky za vysvětlení Xsaře. Ale příště to nech na mně, ano?
Jak už jsem psala, je to mé vlákno. tonguereta

Upravil(a) majkafa (24. 2. 2012 13:31)

#117 24. 2. 2012 13:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale příště to nech na mně, ano?
Víš co, majkafo? Já se budu vyjadřovat k tomu, k čemu uznám za vhodné. Jsem zletilá, svéprávná a nejsem tvoje podřízená. Takže příště to nech na mně, ano?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#118 24. 2. 2012 13:48

majkafa
Host

heleno, tak v tom případě tě prosím, aby ses na tomto vlákně vyjadřovala k tématu. Děkuji.

#119 24. 2. 2012 15:00

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Seli, nemala som na mysli diskusiu o týraní detí, ale poslední příspěvek aprill a Xsary o canastě. dumbom

majkafo,nic ve zlém,ale pokud kážeš vodu,nepij prosím víno a na mém singlovském vlákně nediskutuj o k.....,vůbec bych to nekomentovala,ale tímhle poučováním fakt už trochu lezeš na nervy...tak se toho svého principu prosím drž i jinde...

Není tady

#120 24. 2. 2012 15:31

majkafa
Host

Revlibo, jestli jsem já nebo kdokoliv jiný na tvém vlákně mimo téma, máš také možnost nás na toto NA SVÉM VLÁKNĚ upozornit.
Tady jsi s upozorněním také mimo téma.
Děkuji za pochopení.

#121 24. 2. 2012 18:18

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Možná... ale pořád je to lepší, než kastrace, která některým, dle jejich vyjadřování, v zákonech citelně schází http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Připadá mi humorné, že na jiných vláknech jedou celé stránky příspěvků mimo téma...
Jenže to jsou vlákna "cizí", nikoli zdejší zakladatelky.
Ty ten rozdíl skutečně nevidíš? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Právě že ho vidím, v tom je ten prů...švih.  lol

Mimochodem, majkafo, svá vysvětlení si můžeš klidně nechat od cesty. Já je opravdu nepotřebuju,
tvé příspěvky chápu naprosto dokonale. reta
Zjevně jsi některými částmi osobnosti ustrnula ve vývoji zhruba na úrovni předškolního věku, ale nic si z toho nedělej, každý máme něco. dudlik

Není tady

#122 24. 2. 2012 18:44

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ale no tak děvčata ... nezlobte Majkufa a vraťte se hezky k tématu. Jak to tak čtu, tak za věty:

"Zjistili jsme, že techniku doma nepotřebujeme, tak jsme ji buď prodali, nebo, pokud byla stará, vytřídili a zahodili. Pračkou byla moje žena, prala a vyvařovala pleny."

"Očekával jsem něžnosti, ale žena měla spoustu práce, prala, starala se o děti."

"Spočívalo v tom, že žena točí jedenkrát až dvakrát denně prsy, a to až tři sta šedesát otočení. Když neměla měsíčky, mysleli jsme, že cvičení proti plodnosti funguje. Pak se jí zvětšilo bříško, a to už jsme poznali, že je těhotná."
Zdroj: Idnes

je 8 let málo. Zasloužil utopit, naporcovat a pověsit do průvanu smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#123 24. 2. 2012 18:56

majkafa
Host

Míšo, správně. Teď jsi na to kápla. 8 let je málo lol
Otevřelas mi oči. big_smile

#124 26. 2. 2012 15:31

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Míša Kulička napsal(a):

Ale no tak děvčata ... nezlobte Majkufa a vraťte se hezky k tématu. Jak to tak čtu, tak za věty:

"Zjistili jsme, že techniku doma nepotřebujeme, tak jsme ji buď prodali, nebo, pokud byla stará, vytřídili a zahodili. Pračkou byla moje žena, prala a vyvařovala pleny."

"Očekával jsem něžnosti, ale žena měla spoustu práce, prala, starala se o děti."

"Spočívalo v tom, že žena točí jedenkrát až dvakrát denně prsy, a to až tři sta šedesát otočení. Když neměla měsíčky, mysleli jsme, že cvičení proti plodnosti funguje. Pak se jí zvětšilo bříško, a to už jsme poznali, že je těhotná."
Zdroj: Idnes

je 8 let málo. Zasloužil utopit, naporcovat a pověsit do průvanu smile

Při těchto argumentech by měla být zavřena polovina národa za nesvéprávnost

Není tady

#125 1. 3. 2012 12:17

Petra101
♥♥♥♥♥♥-

Aspoň že tak. Uvidíme ako sa súd zase vyznamená pri doplňovaní dokazov.

http://www.novinky.cz/krimi/260590-vrch … l?ref=boxE

Optimista prohlašuje,že žijeme v nejlepším možném světě .Pesimista se obává,že je to pravda.
Vox populi - vox dei.   
Drahokamem demokracie je cenzor.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí