29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
http://zpravy.idnes.cz/stryc-vlcich-det … _domaci_hv
Myslím si, že strýc vypovídá pravdivě, toto potvrzuje i matka
http://zpravy.idnes.cz/nebyt-zakonu-det … _domaci_hv
v tomto případě jsem velmi zaujatá k postupu státu a jeho úředníků a k informacím z medií. S touto rodinou by se dalo pracovat. Jenže je potřeba exemplární případ, že.
Možná kdyby děti byly s každou rýmičkou u doktora, byly obézní a každý týden navštěvovali fast foody, hráli agresivní počítačové hry, sledovali s rodiči po*no, to by asi jako týrání bráno nebylo. Hlavně že by měly ty papíry......
a ještě jeden, který nerozporuje oba předešlé
http://ona.idnes.cz/vzdycky-jsem-byla-o … 0_deti_jup
Upravil(a) PavlaH (19. 2. 2012 17:29)
Není tady
Ivana napsal(a):
Já ty děti neznám, vím jen, co jsem četla na netu, ale podle toho, co tam psali, tak děti neměly vyvinut kousací reflex, tzn. že nikdy nedostávaly běžnou stravu, neuměly vůbec mluvit, jen vydávaly skřeky, neměly žádné oblečení ani hračky, nikdy nebyly venku na čerstvém vzduchu a nikdy je neviděl pediatr. To všechno dohromady svědčí o týrání.
A jestli budou mít následky, to se teprve ukáže. Každý dětský psycholog tvrdí, že to, co se do dětí vloží v prvních třech letech, je pro jejich osobnost zcela rozhodující. Jací lidé mohou tedy vyrůst z dětí, které ve svém rozhodujícím životním období neměly dostatek podnětů, aby se rozvíjely?
A nemyslím si, že za tohle je osm let natvrdo málo. Myslím, že rodiče jiných týraných dětí dostali nízké tresty, ne že tento je moc vysoký.
Nu když ti k tvému závěru o přiměřeném trestu stačí, cos četla na netu, OK. Já si myslím své... Pokud mám tak málo informací, nebudu se vyjadřovat způsobem, jakým se vyjadřuješ ty.
majkafa napsal(a):
helena napsal(a):
POUZE protestuji proti nepřiměřené výši trestu.
Ty máš právní vzdělání a jsi detailně seznámena se spisem, abys mohla určit, že výše trestu je nepřiměřená? Nepřiměřená vůči čemu? Dominikovi? A tam ty okolnosti taky znáš, abys mohla porovnávat?
Aby bylo jasno - já se nevyjadřuju ke kauze jako takové, ani konkrétně k majkafě (pouze jsem použila její vyjádření jako jedno z mnoha) - jen mě nepřestává překvapovat vox populi, který si o sobě myslí, že je vox dei.Já mám zdravý rozum, heleno. A tu rodinu znám. To je víc, než "seznámena se spisem".
takže pavlačové drby
Není tady
Z mého pohledu tedy o jejich ohrožení nejde.
Čert vezmi očkování... tam se neumějí dohodnout ani odborníci. Ale jestliže dítě vůbec neviděl pediatr, pak tam tedy ohrožení vidím. Netroufla bych si tvrdit, že "mateřská intuice" rozpozná na děcku úplně všechny možnosti ohrožení.
Já mám zdravý rozum, heleno. A tu rodinu znám. To je víc, než "seznámena se spisem".
Ale tady nejde o to, zda je znáš... tady je podstatné, že i lidé bez odborné erudice se cítí oprávněni "rozhodovat" o ne/přiměřenosti trestu.
Mimo to, pokud je opravdu znáš, dal by se tvůj postoj označit za podjatý
Upravil(a) helena (19. 2. 2012 17:38)
Není tady
Ti, kdo je znají od začátku, i dříve, vědí, že toto je podstatné z celého jejich příběhu, cituji:
Jste ta silnější ve vztahu, která partnera povzbuzuje?
Asi jo, bohužel. Mívali jsme kvůli tomu i dřív rozepře, kdy mi manžel říkal, že jsem příliš mužná, že si na nic nestěžuji a on nemá pocit, že by byl můj muž, který mě ochraňuje, že si připadá spíš jako můj nejstarší syn.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/vzdycky-jsem-byla-o … 0_deti_jup
Ono je to totiž přesně naopak, než se to po 15-ti letech jejich manželství jeví a než závěr soudu, že ovlilvnil on ji.
To ona ovlivnila a změnila jeho, a ne on ji. On byl šťastný, že konečně není sám a byl taky malinko podivínský, takže se nechal ovlivnit poměrně snadno. A dnes mu už možná dochází, jak ho zmanipulovala, ale už je taky jinde po tolika letech zvláštního života. Kdyby byl potkal běžnou = normální partnerku, myslím, že ta by ho byla taky ovlivnila, ale zase tím, že by žili běžně, jako běžné rodiny v našem státě.
Ona sama říká, že ona je podivínka atd. Závěr soudu a rozsudek je naprosto nesmyslný a v podstatě opačný, než by měl být. A výše trestu nepřiměřená.
majko, já si myslím, že jde o nešťastnou kombinaci obojího. Na jednu stranu ona, citově deprivovaná, psychicky oslabená s dost zvláštními vzory chování z dětství - vyhovuje jim izolovanost. Na druhou stranu on, nejistý s pocitem, že udělá něco velkého. Oba nepřijati společností, začli se sami vylučovat, bohužel stáhli děti. Podle mého názoru ohrožená rodina, kde měla pomoci nezisková organizace za podpory ospod. PoS úkolem pomoci navázat normální vztahy, s dohledem institucí, které by pozorovaly zdárný vývoj dětí.
Prostě oni jako rodina nedostali šanci.
Není tady
majkafa napsal(a):
Ivana napsal(a):
Já ty děti neznám, vím jen, co jsem četla na netu, ale podle toho, co tam psali, tak děti neměly vyvinut kousací reflex, tzn. že nikdy nedostávaly běžnou stravu, neuměly vůbec mluvit, jen vydávaly skřeky, neměly žádné oblečení ani hračky, nikdy nebyly venku na čerstvém vzduchu a nikdy je neviděl pediatr. To všechno dohromady svědčí o týrání.
A jestli budou mít následky, to se teprve ukáže. Každý dětský psycholog tvrdí, že to, co se do dětí vloží v prvních třech letech, je pro jejich osobnost zcela rozhodující. Jací lidé mohou tedy vyrůst z dětí, které ve svém rozhodujícím životním období neměly dostatek podnětů, aby se rozvíjely?
A nemyslím si, že za tohle je osm let natvrdo málo. Myslím, že rodiče jiných týraných dětí dostali nízké tresty, ne že tento je moc vysoký.Nu když ti k tvému závěru o přiměřeném trestu stačí, cos četla na netu, OK. Já si myslím své... Pokud mám tak málo informací, nebudu se vyjadřovat způsobem, jakým se vyjadřuješ ty.
No vzhledem k tomu, že naši soudci moc vysoké tresty nedávají, tak si myslím, že u soudu vyšlo najevo co a jak se vlastně stalo. K dětem se jistě vyjádřili soudní znalci a pokud by děti byly v pořádku, jistě by to konstatovali.
Nehledě na to, že nějaká petice výši trestu těžko změní. On si podal odvolání, takže o tom bude rozhodovat krajský soud a pak se uvidí. Nevěřím tomu, že by mu těch 8 let nechali.
Není tady
PavlaH napsal(a):
majko, já si myslím, že jde o nešťastnou kombinaci obojího. Na jednu stranu ona, citově deprivovaná, psychicky oslabená s dost zvláštními vzory chování z dětství - vyhovuje jim izolovanost. Na druhou stranu on, nejistý s pocitem, že udělá něco velkého. Oba nepřijati společností, začli se sami vylučovat, bohužel stáhli děti. Podle mého názoru ohrožená rodina, kde měla pomoci nezisková organizace za podpory ospod. PoS úkolem pomoci navázat normální vztahy, s dohledem institucí, které by pozorovaly zdárný vývoj dětí.
Prostě oni jako rodina nedostali šanci.
Souhlasím, Pavlo.
Xsara napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Pravda je taková, že žiju-li v nějakém státě - společenství, měl bych splnit základní pravidla. Tedy nechat vystavit rodný list. Na to máme zákon
O povinnosti mít lékaře, nebo mít dětského lékaře se nikde nemluví. Většina dětí je zdravá, jen nás to kontrolování, podle mého názoru, postihlo natolik, že si ani neumíme představit jinou možnost. A přesto je to normální i když ne většinové.
O povinnosti mít lékaře se možná nemluví, ale některá očkování povinná pořád jsou. A o vymýcení nebezpečných nemocí by se asi dalo diskutovat. Pokud vím, chytit třeba TBC není dnes až takový problém.
Už jsem říkala, že nejsem zastánce přehnaného lékařského dozoru, ale na druhou stranu bych si asi nelajzla odrodit doma, a nejít následně s dítětem alespoň na kontrolu. Nemám lékařské vzdělání a nedovolím si tvrdit,
že bych byla schopná odhalit nějaké potíže, které by třebas lékař zjistil.
Ona ta, jak se říká, alternativa - proč ne, ale jen pokud rozhoduju sama o sobě. To dítě tím můžu docela snadno, i když nechtíc, ohrozit.
Takže ano - žít a nechat žít, ale všeho s mírou a trochou rozumu.
A, Kto určí, čo je TROCHU rozumu a za koľko rozumu už je basa osem rokov natvrdo? Za B, keby sa brala rovnaká meirka na všetkých, tak jednak sedia komplet celé rómske osady na východnom Slovensku (len som zvedavá, kde by ich "ubytovali" a kam by umiesntili tie deti) plus aj značná časť tzv. väčšinovej populácie z lazov, chudobnejších dedín, a niekde aj z predmestí...
Není tady
Ivana napsal(a):
A nemyslím si, že za tohle je osm let natvrdo málo. Myslím, že rodiče jiných týraných dětí dostali nízké tresty, ne že tento je moc vysoký.
Koľko by si dala matke, ktorá odložila svoje sedemmesančé odeťa u susdeov a už sa nikdy oň nezaujímala? Nedala ani vedieť otcovi, tomu susedia dieťa doniesli po 3 dňoch čakania na "matku"... A sedela len raz, pár mesiacov ešte za socíku, za neplatenie alimentov... Všetko ostatné sa jej prepieklo. Podľa mňa keď týmto rodičom 8 rokov, tak otcovi (alebo aj matke), ktorý/á neplatí a na decko a nezaujíma sa oňho, najmenej odrezať rozmnožovadlá... Tento sa zaujímal, aj keď svojsky.
Není tady
Chtěla bych jen říct, žer mnohdy je doma vzduch čerstvější, než venku. Co takhle Severní Morava, nebo Severní Čechy se svým inverzemi?
Nepovažuju za týrání, že dítě nebylo venku - pokud by bylo zavřeno ve sklepě, potom to je týrání, ale že je doma s matkou, hraje si se sourozencem, dostává kvlaitní stravu je podle mě OK.
Dítě 1 rok a 2 roky ještě nemusí umět mluvit, jsou děti, co se rozmluví hodně pozdě a do té dpoby vydávají pouze "skřeky" (co to je vlastně v pojetí medii napsané - skřeky?
Natož, aby ovládalo příbor, jak bylo popsáno znalcem ve zanleckém posudku. Co to bylo za znalce? To bych mu píchla nejraději vidličku do (_!_) za tenhle žvást. Si snad myslí, že měl před sebou 2 Einsteiny né?
Není tady
Selima napsal(a):
Xsara napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Pravda je taková, že žiju-li v nějakém státě - společenství, měl bych splnit základní pravidla. Tedy nechat vystavit rodný list. Na to máme zákon
O povinnosti mít lékaře, nebo mít dětského lékaře se nikde nemluví. Většina dětí je zdravá, jen nás to kontrolování, podle mého názoru, postihlo natolik, že si ani neumíme představit jinou možnost. A přesto je to normální i když ne většinové.
O povinnosti mít lékaře se možná nemluví, ale některá očkování povinná pořád jsou. A o vymýcení nebezpečných nemocí by se asi dalo diskutovat. Pokud vím, chytit třeba TBC není dnes až takový problém.
Už jsem říkala, že nejsem zastánce přehnaného lékařského dozoru, ale na druhou stranu bych si asi nelajzla odrodit doma, a nejít následně s dítětem alespoň na kontrolu. Nemám lékařské vzdělání a nedovolím si tvrdit,
že bych byla schopná odhalit nějaké potíže, které by třebas lékař zjistil.
Ona ta, jak se říká, alternativa - proč ne, ale jen pokud rozhoduju sama o sobě. To dítě tím můžu docela snadno, i když nechtíc, ohrozit.
Takže ano - žít a nechat žít, ale všeho s mírou a trochou rozumu.A, Kto určí, čo je TROCHU rozumu a za koľko rozumu už je basa osem rokov natvrdo? Za B, keby sa brala rovnaká meirka na všetkých, tak jednak sedia komplet celé rómske osady na východnom Slovensku (len som zvedavá, kde by ich "ubytovali" a kam by umiesntili tie deti) plus aj značná časť tzv. väčšinovej populácie z lazov, chudobnejších dedín, a niekde aj z predmestí...
Sel, zrovna od tebe bych čekala inteligentnější argumenty.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Chtěla bych jen říct, žer mnohdy je doma vzduch čerstvější, než venku. Co takhle Severní Morava, nebo Severní Čechy se svým inverzemi?
Nepovažuju za týrání, že dítě nebylo venku - pokud by bylo zavřeno ve sklepě, potom to je týrání, ale že je doma s matkou, hraje si se sourozencem, dostává kvlaitní stravu je podle mě OK.
Dítě 1 rok a 2 roky ještě nemusí umět mluvit, jsou děti, co se rozmluví hodně pozdě a do té dpoby vydávají pouze "skřeky" (co to je vlastně v pojetí medii napsané - skřeky?
Natož, aby ovládalo příbor, jak bylo popsáno znalcem ve zanleckém posudku. Co to bylo za znalce? To bych mu píchla nejraději vidličku do (_!_) za tenhle žvást. Si snad myslí, že měl před sebou 2 Einsteiny né?
Podle mě to OK rozhodně není (ani v severních Čechách jsem ještě nezažila nepřetržitou tříletou inverzi ), ale konečně na tom, co si myslíme my, stejně vůbec nezáleží.
Hlavní je, aby ty děti z toho neměly žádné následky.
A mimochodem, s tím posledním ostavcem s tebou vřele souhlasím. Tytéž choutky jsem měla, když
šel syn ve třech letech na dopoledne do školky a pančelka se ptala, jestli si umí zavazovat tkaničky a jíst příborem. Takže jsem možná nakonec taky adept na žalobu za týrání.
Není tady
Xsara napsal(a):
Petra101 napsal(a):
Xsara napsal(a):
To, že ty děti nikdy nebyly venku, nikdy nebyly v kontaktu s ostatními dětmi, to ti zřejmě nestačí.
Nebudu se vyjadřovat k výši uděleného trestu, ale nějak mám pocit, že řadě z místních přispěvatelek vlastně celá ta situace přijde normální a dětem v podstatě nic nechybělo.Máš pravdu, nestačí. To nie je žiadne týranie.
To se, má milá, šeredně pleteš. Sociální izolace JE týrání, a je úplně fuk, jestli TOBĚ to stačí nebo ne.
Sociálna izolácia v tomto veku rozhodne nie je týranie. Videla si vobec niekedy dieťa?
Není tady
Petra101 napsal(a):
Xsara napsal(a):
Petra101 napsal(a):
Máš pravdu, nestačí. To nie je žiadne týranie.To se, má milá, šeredně pleteš. Sociální izolace JE týrání, a je úplně fuk, jestli TOBĚ to stačí nebo ne.
Sociálna izolácia v tomto veku rozhodne nie je týranie. Videla si vobec niekedy dieťa?
je to takové malé, chlupaté a štěká to ?
Není tady
Přečetla jsem si odkazy od majkafy - v bytě měli 2 balkony - děti si hrály, dívaly se na pejsky, pozorovaly ptáčky (takže na tom povětří byly - ovšem v Praze se jistě nadýchaly toho nejčerstvějšího, že?) - možná právě proto nebyly nemocné, protože nebyly vystaveny pražskému smogu a ty dva balkony jim postačili - mě osobně by to také v Praeze stačilo - myslím, že tam byly v mnohem větším bezpečí, než kdyby si hrály na zas*raném pískovišti od psů a koček....dle mého názoru děti naprosto OK - akorát že neměly papíry.
A ano - matka nejlépe rozezná nějakou nemoc - já k doktorce také nechodila a nechodím s nachlazením (myslím s dětmi), a jak sama ona matka popsala, měli mobil pro případ, pokud by se něco stalo, mluví o tom, že děti byly zdravé (matka fakt pozná) a pokud by se ji něco nelíbilo, že by někam zašli.
Ne - tehle případ je prostě extrémně přehnaný a media (určitá) tomu dala ještě na frak. Přikláním se k tomu, že je to vykonstruovaný případ a dokonce si myslím, že účelově, noboť se v poslední době hodně rozšiřuje alternativní způsob života - ať je to přímo odlišný způsob žití, nebo (a to si myslím hraje velkou roli) osdlišné myšlení. Více lidí se obrací na alternativní medicínu a možná tady je trošku obava z toho, že by si lidíi uměli poradit sami, nebo by se obrátili na jiné strany, než na tu , co doteď to měla pevně v rukách - konzumní společnost.
Není tady
Jo a vlastně mi nejde vůbec na rozum, proč je ve vazbě
Není tady
Zklamaná napsal(a):
otec je už odsouzen, rozsudek zatím není pravomocný
Není tady
Petra101 napsal(a):
Xsara napsal(a):
Petra101 napsal(a):
Máš pravdu, nestačí. To nie je žiadne týranie.To se, má milá, šeredně pleteš. Sociální izolace JE týrání, a je úplně fuk, jestli TOBĚ to stačí nebo ne.
Ne. Při porodu jsem měla zavřené oči a pak už se mi je nechtělo otvírat.
Asi to bude jak psala aprill - malé, chlupaté a štěká to.
Není tady
aprill napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
otec je už odsouzen, rozsudek zatím není pravomocný
no právě- rozsiudek není pravomocný, měl by být vlastně na svobodě a mít možnost pracovat a zajišťovat své děti (což vlastně dělal, než ho zavřeli - dojkonce dal bratrovi na vybavení pokojíku 100 tisíc pro své děti)
Není tady
Zklamčo, fakt mi chceš namluvit, že bys byla schopná několik let nevyjít z domu?
Jestli ti tohle tedy připadá normální...
Ad nemoce - myslíš, že matka těch dětí by byla schopná třebas poznat, že trpí cystickou fibrózou?
Nebo jinou podobnou roztomilou nemoc? Nemyslím nějaký ten kašílek nebo virózu, ale opravdu závažné onemocnění, které může laik snadno přehlédnout nebo podcenit. Já třeba sama o sobě v tomhle pochybuju.
Vůbec mám z celé téhle diskuse pocit, že se překulila do opačného extrému - že tenhle model rodiny je vlastně děsně fajn, dětem dělá dobře a měl by se podporovat.
Není tady
Xsaro, ale jak správně píšeš, je to tvůj pocit. To je ve tvé hlavě. To není realita.
Upravil(a) majkafa (19. 2. 2012 19:56)
svatá prostato
Není tady
A ano - matka nejlépe rozezná nějakou nemoc - já k doktorce také nechodila a nechodím s nachlazením
Já taky neměla na mysli rýmičku a kašlíček... proč myslíš, že se všem (i doma narozeným) novorozencům provádí metabolický screening? Nebo že by i v tomhle byla matka lepší, co se rozeznávání týče?
Není tady
Heleno, já se obávám, že je to úplně zbytečný.
Není tady