Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 2. 2012 17:07

majkafa
Host

Kauza tzv. "Vlčích dětí" - petice za nepředpojatost soudu

Nevím, kam s tím, tak to zkusím tady.
Jestli je to proti pravidlům babinetu, prosím moderátorky o smazání.
Osobně se domnívám, že to proti pravidlům není.

http://www.petice24.com/kauza_tzv_vlcic … edpojatost

I když nesympatizuji s veškerým chováním rodičů Kašpárkových, myslím si, že výše trestu otce je nepřiměřená.
Proč živit vězně tohoto typu, když může pracovat a přispívat na výživu svých dětí? Není třeba, aby děti dostávaly sociální dávky, když je jejich otec může živit.

#2 16. 2. 2012 17:35

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Kauza tzv. "Vlčích dětí" - petice za nepředpojatost soudu

majkafa napsal(a):

Nevím, kam s tím, tak to zkusím tady.
Jestli je to proti pravidlům babinetu, prosím moderátorky o smazání.
Osobně se domnívám, že to proti pravidlům není.

http://www.petice24.com/kauza_tzv_vlcic … edpojatost

I když nesympatizuji s veškerým chováním rodičů Kašpárkových, myslím si, že výše trestu otce je nepřiměřená.
Proč živit vězně tohoto typu, když může pracovat a přispívat na výživu svých dětí? Není třeba, aby děti dostávaly sociální dávky, když je jejich otec může živit.

pracovat může i ve výkonu

Není tady

#3 16. 2. 2012 17:42

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

taky si myslim že výše trestu je naprosto nepřiměřená, vždyť je to víc než jsou soudy schopny dát za vraždu. Společenská nebezpečnost jeho chování je podle mě nízká.

na místě soudce bych mu dal podmínku a povinnou léčbu, děti bych jim nebral ale nařídil bych dohled sociálky

Upravil(a) PetrHl (16. 2. 2012 17:45)

Není tady

#4 16. 2. 2012 17:43

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

PetrHl napsal(a):

taky si myslim že výše trestu je naprosto nepřiměřená, vždyť je to víc než jsou soudy schopny dát za vraždu. Společenská nebezpečnost jeho chování je podle mě nízká

po odpykání poloviny trestu požádá o podmínku

Není tady

#5 16. 2. 2012 17:46

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

PetrHl napsal(a):

taky si myslim že výše trestu je naprosto nepřiměřená, vždyť je to víc než jsou soudy schopny dát za vraždu. Společenská nebezpečnost jeho chování je podle mě nízká

po odpykání poloviny trestu požádá o podmínku

hmm, kdo ví co z něho po polovině trestu bude

Není tady

#6 16. 2. 2012 17:57

majkafa
Host

PetrHl napsal(a):

taky si myslim že výše trestu je naprosto nepřiměřená, vždyť je to víc než jsou soudy schopny dát za vraždu. Společenská nebezpečnost jeho chování je podle mě nízká.

na místě soudce bych mu dal podmínku a povinnou léčbu, děti bych jim nebral ale nařídil bych dohled sociálky

Rodiče děti nechtějí. Nechtěli ani tu starší dceru, které je 13 a vychovávají jí děda a babička. Jsou prostě divní. Myslím, že by do našeho systému zákonů patřil i paragraf o možnosti odsoudit k povinné sterilizaci, aby se tato situace neopakovala. U nich už se stala 2x.

#7 16. 2. 2012 18:03

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

aha, to mi nějak uniklo že o děti neměli dál zájem. Asi by neměli mít možnost zplodit další děti

Není tady

#8 16. 2. 2012 18:05

majkafa
Host

PetrHl napsal(a):

aha, to mi nějak uniklo že o děti neměli dál zájem. Asi by neměli mít možnost zplodit další děti

No právě. Ale takový paragraf v našich zákonech zatím není. sad Osobně nechápu prarodiče, když věděli, že už se to jednou stalo, proč to víc nehlídali. Myslím si, že být babičkou, hlídala bych. Ale kdkoví, to si možná myslím jen teď.

#9 16. 2. 2012 18:06

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

PetrHl napsal(a):

No právě. Ale takový paragraf v našich zákonech zatím není. sad Osobně nechápu prarodiče, když věděli, že už se to jednou stalo, proč to víc nehlídali. Myslím si, že být babičkou, hlídala bych. Ale kdkoví, to si možná myslím jen teď.

myslim si že takový paragraf ani nebude, víš jak by řvali všelijací ti ochránci lidských práv?

Není tady

#10 16. 2. 2012 18:07

majkafa
Host

Asi jo. Ale někdy by takový paragraf dle mého na místě byl. Třeba tady.

#11 16. 2. 2012 18:11

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

určitě by byl i na místě v jiných případech. Budu asi za rasistu, ale žena která má 8 dětí z nichž ani polovina nechodí do školy, děti nic neumí, živí se ulicí, tak taková by měla být také sterilizována

Není tady

#12 16. 2. 2012 18:20

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

PetrHl napsal(a):

určitě by byl i na místě v jiných případech. Budu asi za rasistu, ale žena která má 8 dětí z nichž ani polovina nechodí do školy, děti nic neumí, živí se ulicí, tak taková by měla být také sterilizována

a co otec co nedokáže uživit své děti?

Není tady

#13 16. 2. 2012 18:27

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PetrHl napsal(a):

Mam stejny nazor jako PetrH

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#14 16. 2. 2012 18:30

majkafa
Host

petře, já jsem i pro sterilizaci toho otce,  ne jenom matky.

#15 16. 2. 2012 18:54

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

majkafa napsal(a):

PetrHl napsal(a):

majkafo, u svéprávných a dospělých lidí bohužel rodiče nemají k dispozici žádné účinné prostředky, jak svým "divným" dětem zamezit v plození dalších, nežádoucích potomků hmm To prostě neuhlídáš, protože nemáš žádnou možnost, jak efektivně zasáhnout - když na to přijde, tak Tě Tvoje "divné" dítě ani nemusí vpustit do svého obydlí, ani není povinno s Tebou komunikovat a už vůbec Ti není povinno sdělovat informace o svém sexuálním životě či pohlavním zdraví hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#16 16. 2. 2012 19:04

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

PetrHl napsal(a):

jak je měli hlídat, když se s dcerou téměř nestýkají. mají snad dohlížet, aby nesouhožili nebo používali antikonti? uveď, přesně jak si to v praxi představuješ

Upravil(a) aprill (16. 2. 2012 19:10)

Není tady

#17 16. 2. 2012 19:15

majkafa
Host

aprill napsal(a):

jak je měli hlídat, když se s dcerou téměř nestýkají. mají snad dohlížet, aby nesouhožili nebo používali antikonti? uveď, přesně jak si to v praxi představuješ

Mluvím o rodičích otce dětí. Vím o tom přece jenom víc, než se píše  a mluví... Mám k té rodině jistým způsobem blízko.
A nemluvím o dohlížení, aby nesouložili.
Rodiče podle mého názoru měli chodit do bytu, kde rodina bydlí, když vyzvedávali hotové zakázky a přivezli materiál na nové zakázky. Ostatně byl to jejich byt, ve kterém rodiče dětí bydleli...
Když už vychovávají jejich starší dceru. Být tou babičkou, co 8 let vychovává starší dceru, přemýšlela bych, že když se to stalo jednou, může se to stát znovu a prostě bych svého syna a jeho ženu víc "hlídala" v rámci možností. Už jsem jednou napsala, že si to teď myslím, že bych se tak chovala. Ale kdoví, možná bych to taky nezvládla, jako to nezvládli oni a narodily se další dvě děti a rodiče k nim zase měli stejný přístup.
Doufám, že další děti se už těmto lidem tímto způsobem nenarodí...

#18 16. 2. 2012 19:25

maring
♥♥♥♥---

PetrHl napsal(a):

Tady žádná léčba nepřichází v úvahu , psychopatie se nedá léčit , je to trvalá porucha .

A když je tatínek "divnej " tak se nevylíhl ani nikde nevyskyt,  ale prostě to po někom zdědil,  asi po svých vlastních rodičích, který tím pádem v tý věci taky nebudou dělat nic .

Oni to brali pokorně, Bůh chtěl,  aby se děti narodily a dělali by další děti ,  kdyby jim nezabránili .

Upravil(a) maring (16. 2. 2012 19:27)

Není tady

#19 16. 2. 2012 19:26

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Je lehké odsuzovat, zakazovat stanovovat pravidla - jiným. Dokázali bychom totéž ve stejné situaci?
Nechme jiným, co je jejich. Poslední hovor s matkou mi ukázal, že přes všechnu citovou deprivaci se dokázala reálně podívat na situaci a zajistila svým dětem to nejlepší. Ovšem společnost požaduje restrikce, zásahy, tresty namísto účinné odborné pomoci, kterou rodina jako celek potřebovala. Prostě klečte na polínku a děti pryč!  Ona práce s rodinou je dlouhodobější než takovéto jednorázové vyčinění od státu  a jeho úředníků.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#20 16. 2. 2012 19:29

majkafa
Host

Něco udělat můžeme.
Třeba podepsat tu petici jako protest proti nesmyslně vysokému trestu pro otce...

#21 16. 2. 2012 19:38

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Něco udělat můžeme.
Třeba podepsat tu petici jako protest proti nesmyslně vysokému trestu pro otce...

jasně, čím dříve vyleze z lochu , tím dříve může počít další ..

Není tady

#22 16. 2. 2012 19:42

majkafa
Host

aprill tak sepiš petici, aby stejný trest dostala matka. Byli u toho oba...
A o to tady totiž jde... Naprosto nesmyslný a nepřiměřený trest otce.

Kdo chce, tak vidí. Kdo ne, píše nesmysly.

#23 16. 2. 2012 19:54

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

aprill tak sepiš petici, aby stejný trest dostala matka. Byli u toho oba...
A o to tady totiž jde... Naprosto nesmyslný a nepřiměřený trest otce.

Kdo chce, tak vidí. Kdo ne, píše nesmysly.

proč bych to dělala, ty máš problém, já ne!
já jsem nečetla celý rozsudek, nečetla jsem spis, nevím proč se soudce tak rozhodl,ale ty jsi pravděpodobně všechno četla,  u všeho byla, proto to tak řešíš

Upravil(a) aprill (16. 2. 2012 19:54)

Není tady

#24 16. 2. 2012 20:10

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

co jsem jen krátce zazanmenala - ten otec dusil i tu matku, ta byla v jeho vleku, řekla bych, že ji psychicky jistým způsobem týral.

ale sama jsem se vůbec divila, jak někdo může být odsouzen za jiný (pro mě sice prazvláštní) způsob života. Je to čistě jejich věc.  Že děti neměly hračky? To je týrání? Třeba chtěli, aby jejich děti byli tvořivé  - třeba malování, nebo jiná výtvarná činnost. Ale to přeci není týrání. Že nebyly venku? Jestliže se báli rodiče vyjít s nimi ven, co je na tom špatného - určitě jim doma větrali, takže ten čerstvý vzduch také měli, z okna se také podívali - prostě  - přitařžené za vlasy a to fest.

podepíšu.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#25 16. 2. 2012 20:11

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

dopisuji - spíš bych se zaměřila na jejich psychiku a přiklonila se ke sterilizaci obou.

ještě - děti přeci netýrali, že by je přivazovali k topení, nedávali jim jíst apd. Naopak - jídlo Bio mnohdy nemá běžné dítě "normálních rodičů"

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí