29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dusi, relativizovat se da pri dobre vuli vsechno. Ale taky byva pro debatu lepsi, kdyz se slovum ponecha jejich zazity vyznam. Single je clovek bez partnera. Pokud zacneme redefinovat, tak hrozi, ze na dalsi peti strankach budeme rozebirat, jestli nakonec neni single jenom Milous Jakes aka Kul v plote a i to je otazne, protoze je jich tam vic a ten plot drzi, tak tam nejaky vztah bude.
Myslim, ze Revlibe slo spis o to, proc tolik lidi kolem ni si mysli - aspon ona to tak vnima, ze single zivot ma byt jen meziobdobi nez si najde chlapa a ne setrvaly plne uspokojivy stav.
Není tady
Já se omlouvám. Nechci rozebírat, kdo není nebo je single.
Akorát jsem chtěla napsat, že žena i když má partnera, může se cítit single. že to je o vnitřním nastavení.
Nojo, ale vnější nastavení může tedy klamat.
Protože třeba je žena single, ale nemusí se cítit sama. A nemusí to být jen meziobdobí.
Když se třeba žena rozvede po 15ti letech, děti má odrostlý, užívá si. Třeba...
Není tady
Já si, velrybko, myslím, že jsou tu dva pojmy, obsahující jednu skutečnost: samota a osamění.
Existuje pohled na ženu, která žije single, jako na něco méněcenného....a ten pohled myslím prezentují hlavně ženy, které žijí s partnerem a nejsou v tom příliš spokojené, tak se utěšují tím, že aspoň nejsou samy. Taky je v tom historický vývoj...dřív se pro neprovdanou ženu (protože nebýt single znamenalo být vdaná) používal výraz "stará panna", a není to ještě historicky tak dávno, kdy bylo hanlivé být "rozvedená" (rozuměj neumět si udržet chlapa). Bylo to do velké míry finanční závislostí ženy na mužovi, takže byla jaksi...podřízená. V podvědomí spousty lidí tohle přetrvává, a dívají se na single stejně. Tolik zvenku.
Pak je tu ovšem ta druhá věc, vnitřní pocity - to záleží na každé z nás. Někdo samotu vnímá jako osvobozující, protože nijak nestrádá, má všechno, co od života potřebuje (i ten sex, maring, třeba spřátelenou garsonku), vydělá si dost, má přátele, koníčky.. a uspokojuje ho to. Když to vyhovovat přestane, změní to.
Někdo se jako single ale cítí osamocen, ta situace mu nevyhovuje, a tak bere i partnera, který není moc kompatibilní, ale osamění zmizí.. Pak se na ostatní single dívá úkosem, protože se domnívá, že mají takové pocity, jako měl on. Vlastně ono to osamění nezmizí, i v nevyhovujícím páru existuje osamění, ale vítězí ten vnější pohled, že vdaná žena je víc než svobodná.
Týká se to asi v převážné většině žen, na single muže je společenský pohled trochu jiný.
Není tady
Dusičko, řekla bych, že flirt znamená tedy ne přímo sex, ale erotično jo. Házení očkem, náznaky, dvojsmysly....ovzduší jiskří.
Není tady
dusička napsal(a):
Akorát jsem chtěla napsat, že žena i když má partnera, může se cítit single. že to je o vnitřním nastavení.
Protože třeba je žena single, ale nemusí se cítit sama. A nemusí to být jen meziobdobí.
Ty právě těma svýma nesmyslnýma rozebíračkama úplně zabiješ téma a lidi přejde chuť dál přispívat .
Není tady
maring napsal(a):
Revliba napsal(a):
Holky holky....já nechtěla,abychom se hádaly a vnucovaly svá traumata...
Pojďme se o tom pobavit racionálně,bez emocí...
Myslím,že jsme chytrý baby a vymyslíme srozumitelný názory...
Docela se mi líbilo Dušičky ...když není singl,chce mít od něj pokoj (pokud je nespokojená)...když je singl,touží po někom....nepleťme teď do toho sex (maring:))..
Pojďme se na to podívat úplně zvnějšku....jsem srozumitelná??Tak když do toho nechceš počítat sex, tak toho muže nám skutečně může nahradit kdokoliv jiný , děti , maminka , přátelé, kámoš , prostě kdokoliv, kdo je fajn a dá se tak skvěle žít .
To je docela smutný tvrzení, ty si fakt myslíš, že rozdíl mezi partnerskou láskou a láskou mateřskou či kamarádskou je jen v tom, že mezi partnery probíhá sex? Já to tak teda rozhodně nevnímám, ty vztahy jsou úplně jiné, i když tam můžou být podobné projevy (podpora, pohlazení, radost, že se vidíme...)
Není tady
proc tolik lidi kolem ni si mysli - aspon ona to tak vnima, ze single zivot ma byt jen meziobdobi nez si najde chlapa a ne setrvaly plne uspokojivy stav
Protože si pořád ještě dost lidí myslí, že ženská bez partnera je buď "podezřelá" (ženy) nebo "snadná kořist" (muži). Ono je to vidět i na tom, jak je vnímána single žena - "kdy už si někoho najdeš (vdáš se, porodíš)" a single muž "jen si užij, dokud nemáš na starosti rodinu".
Možná je to i proto, že manželství nebo aspoň trvalé partnerství je pořád ještě v kraji zvykem víc - a tedy ti ve svazku mají dojem, že když to (většinou) vyhovuje jim, proč by to kruciš nemělo vyhovovat sousedovic Božce... "jestli vona nebude ňáká divná... nebo líná, když se nechce starat o chlapa/rodinu".
Není tady
Individuálne, od prípadu k prípadu. A pribúda tohto javu, povedala by som... aspoň teda dočasných singlov vídam dosť, ale aj dlhodobejších pribúda.
Není tady
A ja sa cítim dobre aj v spokojnom vzťahu, aj single... beriem to proste ako momentálny stav - raz je tak, raz onak... Dlhodobejšie vzťahy- jeden bol búrlivý a raz dobrý, raz zlý, druhý fajn, ale s problematickými vonkajšími okolnosťami. Takže tiež nie značka ideál.
Myslím, že dnes, hoci je spoločnosť furt nastavená na párové a rodinné zväzky, sú singles menej páriová a na okraji spoločnosti... Kedysi by som asi chodila po kanáloch alebo sa snažila rýchlo vydať za každú cenu, hoci aj za starca so smrťou na jazyku... Ale boli v tom určite aj existenčné veci - čo sú možno aj dnes. Ťažko pvoedať. Ale podľa mňa je to dnes hlavne na vnútornom nastavení a rozhodnutí každého.
Není tady
Revliba napsal(a):
Holky holky....já nechtěla,abychom se hádaly a vnucovaly svá traumata...
Pojďme se o tom pobavit racionálně,bez emocí...
Myslím,že jsme chytrý baby a vymyslíme srozumitelný názory...
Docela se mi líbilo Dušičky ...když není singl,chce mít od něj pokoj (pokud je nespokojená)...když je singl,touží po někom....nepleťme teď do toho sex (maring:))..
Pojďme se na to podívat úplně zvnějšku....jsem srozumitelná??
Myslím, že Dusiška (Dušuička?) má v tom hodne pravdu, zamlada som to tak mala aj ja... Potom som si jedného dňa uvedomila, že tráva za plotom sa mi vždy zdá zelenšia, a začala som si viac všímať tú blízku trávu... a žilo a žije sa mi lepšie. Všetko má svoje výhody aj nevýhody, nie je jedno lepšie ako druhé. Opakujem: v dobrom vzťahu je asi lepšie ako človeku samému, ale problém je, že väčšina vzťahov má časom krízy, problémy, niekedy až neriešiteľné...
No a hľadiska spoločnosti je samozrejme jednoduchšie a bezprácnejšie, keď sú všetci pekne zaškatuľkovaní, popárení, nikto nevyčnieva a neprebýva... ale tak to nefunguje a asi ani nikdy nefungovalo. Šťastné psoločnosti sú tie, ktoré vedia nejako zvládnuť a zaradiť aj tých "vyčnievajúcich": singlov, vdovcov a vdovy, homosexuálov, asexuálov, grupy, tlupy, čokoľvek
Není tady
dusička napsal(a):
Maring - flirtování není sexuální záležitost. Pleteš pojmy a dojmy.
Otázkou je, co pro Tebe je sex. Pro mě sex je spojení dvou těl - intimně. Ale - sex je malá kapička toho, co se dá zažít v moři milování a souznění,sdílení,hlazení.
Njn, ale sex je rpedsa to, čo robí partnerský vzťah partnerským... Existuje výlučne v tom partnerskom. Zdieľanie, oporu apomoc môžeš mať aj u kamarátov alebo v rodine, ale predpokladám, že s nimi nesexuješ .Aspoň ja to teda nerobím. Preto je tá výlučnosť...
Není tady
dusička napsal(a):
maring napsal(a):
dusička napsal(a):
Maring - proč pořád mluvíš o sexu?
Hele řeknu Ti, nejsem single.
Ale ráda se podívám na pěknýho chlapa. Ted v práci po sobě pokukujeme s jedním kolegou. Je to mluva očí, nic víc. žádný sex v tom není. Je to flirtování. Je to hezký, líbí se mi to, cítím,že mi to vzrušuje, ale jinak než sexuálně. Chápeš to?
Vždyt když máš přítele, kamaráda, nemusí to být jen o sexu.
A to jsem štír, náruživá a sexuchtivá. Ale to není o tom,že bych potřebovala tu fyzickou stránku, ale stačí to napojení - já nevím, jak bych to napsala. Ten úsměv druhého, pohlazení,mrknutí ,prostě to povšimnutí, že nejsi na světě sama.
A podívat se na to Revlibko i z vnitřku, nejenom z vnějšku.
Já samotu vnímám asi takto: Není to o sexu, ale o tom, že není na blízku ta blízkost druhého.Protože k partnerskýmu vztahu sex patří, nechápu proč to chcete oddělovat . Vy se toho sexu bojíte , že ho pořád gumujete ?To se přece nedá rozdělit .
Když pokukuješ po kolegovi, je to v tom taky sex, flirtování je přece sexuální záležitost .
My se bavíme o partnerství, s kamarádem pochopitelně sex nemám .Dalo by se o tom možná i pochybovat. Kdo to nařídil, kdo to řekl, že v partnerském vtahu sex patří?
Nikto, proste to tak je. Takisto ako nikto nenařídil, že k materstvu a otcovstvu je treba mať sex, ale ono to tak akosi je - hoci v poslednom čase už ani to nie je pravda..
Není tady
dusička napsal(a):
Protože k partnerskýmu vztahu sex patří
Revli- omlouvám se jestli Ti to tu plevelím.
ale nad tímto přemýšlím. Kde kdo psal, že sex k partnerství patří. Vždyt když žijou dvojice lidí, tak přeci s nima nežije třetí,který by povídal, jak tam žijí. Nebo jim vidíme do talíře, vidíme, jak maj a kolikrát spolu sex?
Kolik může být partnerství,kde sex ke vztahu nepatří. A proč ne. Vždyt mít se rád může člověk i bez sexu.
PRo mě sex je jen slovo. Pro mě sex nevyjadřuje touhu, vášeň, žár těla. Třeba to mám jinak než Maring.
A já osobně slovo sex nepoužívám, nelíbí se mi to slovo. Ale protože tu Maring pořád o něm píše, tak se nad tím zamýšlím.
Dusi alebo Duši, nejde o sexuálnu štatistku ani o techniky, ale o to, že podstatou parterského (intímneho partnerského, nemyslím adovkátsku kanceláriu alebo obchodných partnerov) vzťahu je sexuálne spolužitie. Samozrejme, že partneri sú aj manželia po 80tke, ktorí možno už sex nemajú z rôznych dôvodov, ale predpokladám, že ho kedysi mali/mávali... Pri homosexuálnych partneroch je ti to jasné? Tam totiž podľa mňa práve ten sex odlišuje kolegov alebo kamarátov od parntera/partnerky... A aj homosexuáli majú kamarátov rovnakého pohlavia, ver mi.
Není tady
dusička napsal(a):
Máš pravdu, ale Relvibe podľa mňa práve išlo o ten rozpor: vnímanie spoločnosti versus pocit jednotlivca...
Není tady
Ty právě těma svýma nesmyslnýma rozebíračkama úplně zabiješ téma a lidi přejde chuť dál přispívat .
Maring - já jsem téma nezabila, já jsem napsala svůj názor. A každý si může napsat svůj názor.
Ty pořád píšeš, že v partnerství je sex. Dejme tomu, že je a i pravidelný, ale to není důvod, proč se ta žena single necítí. Pokud tam není to souznění a blízkost, sex nezmůže nic.
Ano, navenek žena single není, tak se na ní tak nekouká, jako na ženu, která je single - bez partnera.
Upravil(a) dusička (16. 2. 2012 9:49)
Není tady
maring napsal(a):
To je právě jen tvůj dojem, že já tvrdím, že máme mít chlapa, protože se toho bojíš , tak to všude vidíš .
Tady se to objevuje hodně , často by tu ženský udělaly cokoliv , aby si ho udržely a ty rady jsou vždycky v tom smyslu: ty musíš na sobě pracovat ,aby ti neutek.
Já jsem sice psala, že podle výzkumů jsou zadané ženy zdravější ,ale to není můj přiípad, kvůli výzkumu se nebudu otravovat s nějakým protivným chlapem, psala jsem to všeobecně .
A slutečně mi vadí, když ženský, který mají za sebou prapodivný vztahy radí druhým jak nemaj lízt do mobilu a jak se maj chovat, jako kdyby měly patent na rozum .
pokud si pamatuji z tvých příspěvků ..je to často tvůj argument.....druhým radíte o vztazích a sami chlapy nemáte.....jakoby to byl jediný způsob, jak druhému možno říct svůj názor.
a možná právě protože jejich vztahy nebyly idealní ( tos měla samozřejmě jen ty), právě proto mohou radit, co (dle nich) je a není dobrý nápad. Vyzkoušely si to totiž na vlastní kůži.A to že už ten prapodivný vztah nemají , znamená , že se nějakým způsobem z něj poučily či dokázaly se ho zbavit.
Není tady
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
To je právě jen tvůj dojem, že já tvrdím, že máme mít chlapa, protože se toho bojíš , tak to všude vidíš .
Tady se to objevuje hodně , často by tu ženský udělaly cokoliv , aby si ho udržely a ty rady jsou vždycky v tom smyslu: ty musíš na sobě pracovat ,aby ti neutek.
Já jsem sice psala, že podle výzkumů jsou zadané ženy zdravější ,ale to není můj přiípad, kvůli výzkumu se nebudu otravovat s nějakým protivným chlapem, psala jsem to všeobecně .
A slutečně mi vadí, když ženský, který mají za sebou prapodivný vztahy radí druhým jak nemaj lízt do mobilu a jak se maj chovat, jako kdyby měly patent na rozum .pokud si pamatuji z tvých příspěvků ..je to často tvůj argument.....druhým radíte o vztazích a sami chlapy nemáte.....jakoby to byl jediný způsob, jak druhému možno říct svůj názor.
a možná právě protože jejich vztahy nebyly idealní ( tos měla samozřejmě jen ty), právě proto mohou radit, co (dle nich) je a není dobrý nápad. Vyzkoušely si to totiž na vlastní kůži.A to že už ten prapodivný vztah nemají , znamená , že se nějakým způsobem z něj poučily či dokázaly se ho zbavit.
Tak to nemůžou radit, když samy měly 10 horší vztahy než třeba ta Erem., který tam radily .
Tys měla alkoholika a žádný alimenty a já měla vysokoškoláka, kterej se staral o děti a alimentú kopec, takže těžko ty mě mužeš radit , jak mám řešit svoje vztahy . Už na začátku jsi přehlídla problémy , zatímco já jsem se sice taky rozvedla ,ale dětem se věnoval a peníze mi dával , protože to nebyl problémovej člověk. Měla jsem řadu vztahů ,ale nikdy to nebyl alkoholik, nebo jiný problém.
A když jsem byla sama, našla jsem si mladý partnery , vysokoškoláky a procestovala jsem s nima celou republiku (víkendy, dovolené ), zatímco ty nás tady přesvědčuješ, že nejlíp ti partnerský vztah nahradili nejbližší příbuzní ........to je dost zvláštní náhrada partnera .
Upravil(a) maring (16. 2. 2012 10:59)
Není tady
ach jo, už zase Roz...
Není tady
Maring - a proč si tedy sama? Proč si nezůstala se svým manželem, když byl tak skvělej?
Revli - promin za
Upravil(a) dusička (16. 2. 2012 11:02)
Není tady
vera napsal(a):
ach jo, už zase Roz...
Jak zase , já se nenechám napadat od lidí, kteří sami zvorali co mohli .
Včéta tu na mě utočila Dusička, že myslím jen na sex a přitom každý ví, že sex k partnertví prostě patří, naví jsem reagovala na to , co psala Erem, že jí chyběl sex , já s tím nezačla .
Já se vůbec nedivím, že sem už skoro nikdo nechodí .
A nevím co se ti nelíbí, jestli žárlíte , že jsem si uměla zařídit život a užívala si, tak to je váš problém, ne můj. Ženáče ani alkoholika jsem nikdy neměla , ani muže který nepracoval....v tom bude ten problém co?:?......nezapadám sem .........
Budu si muset pořídit nějakýho opilce nebo se nastěhuju do azyláku ,abych tady konečně měla kámošky .........
Upravil(a) maring (16. 2. 2012 11:07)
Není tady
Maring - já jsem Tě včera nenapadla. Já jen psala - dle mýho,když mluvíš o Erem,Erem možná chyběl sex, jak píšeš Ty, ale podle mého jí chybělo pohlazení,souznění, blízká osoba, obejmutí, daleko víc jí to chybělo, než sex. To ty sis to přeložila.
A já Ti nezávidím Ty chlapi, co si měla. Vždyt si tady psala, že stejně tě jenom využívali a chtěli ten sex.
Když tedy byli tak fajnoví,proč si ani s jedním nezůstala?
Vyhovuje Ti to,že si sama? Nebo Ti chybí blízkost druhého?
Není tady
dusička napsal(a):
Maring - já jsem Tě včera nenapadla. Já jen psala - dle mýho,když mluvíš o Erem,Erem možná chyběl sex, jak píšeš Ty, ale podle mého jí chybělo pohlazení,souznění, blízká osoba, obejmutí, daleko víc jí to chybělo, než sex. To ty sis to přeložila.
A já Ti nezávidím Ty chlapi, co si měla. Vždyt si tady psala, že stejně tě jenom využívali a chtěli ten sex.
Když tedy byli tak fajnoví,proč si ani s jedním nezůstala?
Vyhovuje Ti to,že si sama? Nebo Ti chybí blízkost druhého?
Jezdila jsem s nima na dovolenou a na víkendy, který platili převážně oni, takže těžko šlo jen o sex.
Taky se mi stalo, že někteříí chtěli jen sex, ale nakonec jsem si vždycky našla delší vztah .
Proč bych s nima měla zůstávat? Byli mladí a měli by mít svoje rodiny a né se věnovat o 20 starší ženě .
Já jsem spokojená, jak to ted mám .
Není tady
Tys měla alkoholika a žádný alimenty a já měla vysokoškoláka, kterej se staral o děti a alimentú kopec, takže těžko ty mě mužeš radit , jak mám řešit svoje vztahy
V opačným gardu to ale taky znamená, že ty těžko můžeš vykřikovat, jak jsou některý ženský neschopný, když si to "nezařídí" stejně jako ty - co myslíš? Nebo to, že sis (sbjektivně!) "uměla zařídit život a užívala si" tě k tomu nějak opravňuje?
přitom každý ví, že sex k partnertví prostě patří
Hele, děvče - už jsem se tě ptala a odpovědi se nedočkala... Co vztahy dobrovolně asexuální, ať už z jakéhokoli důvodu? Ty jsou méněcennější, když se v nich neshooká?
Jezdila jsem s nima na dovolenou a na víkendy, který platili převážně oni, takže těžko šlo jen o sex.
Aha - taky o finance, koukám Tvoje, samozřejmě...
Upravil(a) helena (16. 2. 2012 11:20)
Není tady
maring napsal(a):
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
A slutečně mi vadí, když ženský, který mají za sebou prapodivný vztahy radí druhým jak nemaj lízt do mobilu a jak se maj chovat, jako kdyby měly patent na rozum .pokud si pamatuji z tvých příspěvků ..je to často tvůj argument.....druhým radíte o vztazích a sami chlapy nemáte.....jakoby to byl jediný způsob, jak druhému možno říct svůj názor.
a možná právě protože jejich vztahy nebyly idealní ( tos měla samozřejmě jen ty), právě proto mohou radit, co (dle nich) je a není dobrý nápad. Vyzkoušely si to totiž na vlastní kůži.A to že už ten prapodivný vztah nemají , znamená , že se nějakým způsobem z něj poučily či dokázaly se ho zbavit.Tak to nemůžou radit, když samy měly 10 horší vztahy než třeba ta Erem., který tam radily .
Tys měla alkoholika a žádný alimenty a já měla vysokoškoláka, kterej se staral o děti a alimentú kopec, takže těžko ty mě mužeš radit , jak mám řešit svoje vztahy . Už na začátku jsi přehlídla problémy , zatímco já jsem se sice taky rozvedla ,ale dětem se věnoval a peníze mi dával , protože to nebyl problémovej člověk. Měla jsem řadu vztahů ,ale nikdy to nebyl alkoholik, nebo jiný problém.
A když jsem byla sama, našla jsem si mladý partnery , vysokoškoláky a procestovala jsem s nima celou republiku (víkendy, dovolené ), zatímco ty nás tady přesvědčuješ, že nejlíp ti partnerský vztah nahradili nejbližší příbuzní ........to je dost zvláštní náhrada partnera .
Tobě jsem nikdy neradila a ani to nemám v úmyslu . Vidíš vše jen černobíle a hlavně TAK JAK se ti to hodí a o názorech jiných nechceš ani přemýšlet, jestli nemohou mít pravdu, natož se pokusit pochopit .
to je tvůj dojem, který tady hrozně ráda házíš. Byla jsem vdaná 18 let a představ si, že za tu dobu se člověk, kterého jsem si vzala zcela změnil.Mmch....alimenty v současné době platí a splácí i dlužné. Ale to je vcelku jedno, protože ty vždycky vybereš jen to , co se ti hodí. A ano, nakonec jsem se rozvedla a poučila. Moji další partneři teda alkoholici nebyli.
a otázka ...PROČ jsi měla ŘADU vztahů, když ty si přece vybíráš zcela bezproblémové muže ? Když už dopředu víš, jaký který bude? proč tedy sis nenašla jen jednoho , se kterým bys vydržela?
Není tady
Agewo a to je povinný s někým zůstat ?
Já nechci nutit mladýho kluka aby se mnou zůstat navždycky, i když některý jsou toho schopní to udělat . Já chci , aby když mám někoho ráda ,aby měl hezkej život a rodinu, jako jsem měla já , děti .
Ted už jsem jinde , nemám hormony a těžko mi bude někdo tolerovat vztah bez milování . Věnuju se vnoučatům a dcerám a je to fajn .
Ovšem mám za sebou spoustu zážitků , mám na co vzpomínat .
Není tady