|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
JuliePraha napsal(a):
cizí pán je cizí element a ještě jim narušuje soužití s maminkou ...
mamca se rozvedla s bio tatinkem pred 30 lety, byla jsem mala (3, 4 roky) a brachovi 7 let .
Potkala byvaleho spoluzaka (byl rozvedeny a mel 2 deti) a zacali spolu zit... A tenhle jeji soucasny pan a manzel je muj opravdovy tatinek. Ano, byl to pro nas ze zacatku cizi element, ale choval se k nam uplne stejne jako ke svym detem. Pokud nas upozornil na bordel, nebo chovani nebo na cokoliv, nikdy matka nerekla ¨Hele jsou to moje deti ...¨ ... Dneska mu rikame TATA a neni to tim, ze nas to mamka naucila, ale tim, ze to tak to citime... je to pro nas tata se vsim vsude ... resil nase prusery v mladi, staral se o nas, udelal pro nas prvni posledni .....
tak jen neco malo k tomu cizimu elementu
Krasne a takovych je malo.
Není tady
eremuruss napsal(a):
JuliePraha napsal(a):
mamca se rozvedla s bio tatinkem pred 30 lety, byla jsem mala (3, 4 roky) a brachovi 7 let .
Potkala byvaleho spoluzaka (byl rozvedeny a mel 2 deti) a zacali spolu zit... A tenhle jeji soucasny pan a manzel je muj opravdovy tatinek. Ano, byl to pro nas ze zacatku cizi element, ale choval se k nam uplne stejne jako ke svym detem. Pokud nas upozornil na bordel, nebo chovani nebo na cokoliv, nikdy matka nerekla ¨Hele jsou to moje deti ...¨ ... Dneska mu rikame TATA a neni to tim, ze nas to mamka naucila, ale tim, ze to tak to citime... je to pro nas tata se vsim vsude ... resil nase prusery v mladi, staral se o nas, udelal pro nas prvni posledni .....
tak jen neco malo k tomu cizimu elementuKrasne a takovych je malo.
není děvče.
I já s takovým "cizím elementem" vyrostla. A je fakt skvělý otec i děda.
Není tady

Já nějaký čas vyrůstala s pánem (tatínkem mých dvou bratrů), který mně nutil říkat mu táto (přiženil se v mých 10ti letech).
Tento pán přišel domů a přinesl 2 čokolády - jednu pro mého bratra (ten druhý byl miminko)
a druhou pro svou neteř.
Já nedostala nic...
Tolik k cizímu elementu.
Není tady

agewa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
JuliePraha napsal(a):
tak jen neco malo k tomu cizimu elementuKrasne a takovych je malo.
není děvče.
I já s takovým "cizím elementem" vyrostla. A je fakt skvělý otec i děda.
To seš druhá .............a vedle toho stojí stovky rodin, kde příchod cizího pána byl průšvih a zdroj nenávisti a utrpení dětí .
Není tady
maring napsal(a):
agewa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Krasne a takovych je malo.není děvče.
I já s takovým "cizím elementem" vyrostla. A je fakt skvělý otec i děda.To seš druhá .............a vedle toho stojí stovky rodin, kde příchod cizího pána byl průšvih a zdroj nenávisti a utrpení dětí .
zajímavá statistiky...tu jsi našla KDE ?
Není tady

agewa napsal(a):
maring napsal(a):
agewa napsal(a):
není děvče.
I já s takovým "cizím elementem" vyrostla. A je fakt skvělý otec i děda.To seš druhá .............a vedle toho stojí stovky rodin, kde příchod cizího pána byl průšvih a zdroj nenávisti a utrpení dětí .
zajímavá statistiky...tu jsi našla KDE ?
Dle těch opakovaných úpo*ných tvrzení bych řekla, že se jedná o vlastní zkušenost s přečetnými mladými muži.
Není tady
Ségra si našla přítele, když bylo neteři cca 10 let. ODstěhovala se s dcerou. Holka sice partnerovi mamky říká jménem, ale proč taky táto, když tátu má. On je má rád obě, jsou ok.
Já jsem se vdala, když mému synovi byli dva roky. Po týdnu chození říkal mému přítelovi tatapan. Manžel nedělal nikdy rozdíl mezi svými pokrevními dětmi a vyženěným klukem.
Není tady
Delahey napsal(a):
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
To seš druhá .............a vedle toho stojí stovky rodin, kde příchod cizího pána byl průšvih a zdroj nenávisti a utrpení dětí .zajímavá statistiky...tu jsi našla KDE ?
Dle těch opakovaných úpo*ných tvrzení bych řekla, že se jedná o vlastní zkušenost s přečetnými mladými muži.
Ano, taky bych řekla, že se jedná o vlastní zkušenosti Maring.
Ale mmch - neberte mě vážně, protože já jsem chronický lhář. 
Není tady
Jessika napsal(a):
Já nějaký čas vyrůstala s pánem (tatínkem mých dvou bratrů), který mně nutil říkat mu táto (přiženil se v mých 10ti letech).
Tento pán přišel domů a přinesl 2 čokolády - jednu pro mého bratra (ten druhý byl miminko)
a druhou pro svou neteř.
Já nedostala nic...
Tolik k cizímu elementu.
Toto je dohnano do dokonalosti az ad absurdum deleni deti na nase a tvoje. 
Predstavuji si, ze bych se znovu provdala, mela dalsi dite a muj novy manzel by dodrzoval, ze starsi je jenom moje. Vzdy a naprosto dusledne - v kazde situaci odesilal starsi za mnou, aby se zeptalo, jestli neco nebo nekam muze, u mladsiho by rozhodl sam z pozice rodice, sve dite by vyplisnil, strasimju by rekl, s tebou si to vybavi mama. Stokrat denne by mu bylo davano najevo, ty nejsi nas, nas je jenom tvuj bratr. Pro male dite zvlast by to muselo byt peklo.
Upravil(a) elena007 (17. 2. 2012 16:00)
Není tady

dusička napsal(a):
Ségra si našla přítele, když bylo neteři cca 10 let. ODstěhovala se s dcerou. Holka sice partnerovi mamky říká jménem, ale proč taky táto, když tátu má. On je má rád obě, jsou ok.
Já jsem se vdala, když mému synovi byli dva roky. Po týdnu chození říkal mému přítelovi tatapan. Manžel nedělal nikdy rozdíl mezi svými pokrevními dětmi a vyženěným klukem.
Dusičko , vždyt jsi psala, jak tě starší kluk strašně prosil ,abyste se od něj odstěhovali !
Když ses chtěla rozvádět , chtěl za každou cenu odejít , proč píšeš pokaždý něco jinýho?
To soužítí asi nebylo dobrý, když chtělo starší syn za každou cenu pryč .
Není tady
maring napsal(a):
dusička napsal(a):
Já jsem se vdala, když mému synovi byli dva roky. Po týdnu chození říkal mému přítelovi tatapan. Manžel nedělal nikdy rozdíl mezi svými pokrevními dětmi a vyženěným klukem.Dusičko , vždyt jsi psala, jak tě starší kluk strašně prosil ,abyste se od něj odstěhovali !
Když ses chtěla rozvádět , chtěl za každou cenu odejít , proč píšeš pokaždý něco jinýho?
Kdyz se rozvadela moje sestrenice, jeji syn strasne prosil, aby se odstehovali, jeho o rok mladsi sestra strasne prosila, aby to nedelali. Otce meli stejneho.
Není tady

Delahey napsal(a):

jen dle vlastni zkusenost, ano hodne zalezi na tom, zda ten novy pan nebo tata (na tom nezalezi) chce a bere novou rodinu se vsim vsude ... pokud je to hodny clovek tak nevidim na vychove nevlastnich deti nic spatneho, pokud ale matka rekne neco ve smyslu 'Já bych nikdy nedovolila to, co se dělo u vás , aby cizí muž něco nařizoval mýmu dítěti . To by letěl ze schodů, ani by nestačil počítat . ' .... pak se neni cemu divit ...
Upravil(a) JuliePraha (17. 2. 2012 15:49)
Není tady
maring napsal(a):
dusička napsal(a):
Já jsem se vdala, když mému synovi byli dva roky. Po týdnu chození říkal mému přítelovi tatapan. Manžel nedělal nikdy rozdíl mezi svými pokrevními dětmi a vyženěným klukem.Dusičko , vždyt jsi psala, jak tě starší kluk strašně prosil ,abyste se od něj odstěhovali !
Jo když jsme měli krizi, tak se chtěl odstěhovat.
Ale ted se už nehádáme, situace se uklidnila a odstěhovat se nechce. KDyž potřebuje prašule, poprosí fotříka. A on mu je dá. I si sem občas zve svou holčinu, přespí tady,když nejsem doma. To byla naše krize, bylo to strašný období.
a on se chtěl stěhovat kvůli tomu,že já jsem byla neštastná, oni dva spolu problémy osobní neměli. On mě chtěl ochránit.
Upravil(a) dusička (17. 2. 2012 16:03)
Není tady

Mám si založit jinou místnost?
Není tady
adagio napsal(a):
Muzes, ale i tam se ti deti budou bavit i mezi sebou. 
Není tady

adagio napsal(a):
adagio,ono se to většinou takhle zvrtne...neber si to osobně...se to zas vrátí,neboj:)
Není tady

To je v pořádku, byla jsem včera krapítek vytočená. Absolvovala jsem při telefonátu s přítelem jeho rozmluvu s dětma. Včera večer mně chtěl jet konečně nakoupit, protože se mně povážně krátí zásoby masa, drogerie a vůbec, přece jenom čtvrt roku se ze zásob vyžít dá těžko. Jenže bávalá přivezla děti už včera večer místo dnes ráno, protože jela na nějaký sraz a nechtěla je nechat současnému manželovi, aby se mohl postarat o jejich mimino. Nedala to dopředu vědět.
Tak jsem slyšela, že děti přijeli s plánem, že chtějí jít o víkendu do kina, bruslit, na plavečák a na kuželky. Přítel nebruslí, tak jim chtěl zítra dát peníze na ty dvě hoďky, aby se tam pobavili a že mně zajede pro ten nákup. Začaly po něm doslova štěkat, že tam půjde s nima, jinak volají mámě a jedou domů.
Už jenom když jsem slyšela ten tón, tak jsem rostla. Já takhle mluvit s mýma rodičema, tak jednu chytnu a právem.
Nevím, asi jsem staromódní a jako bězdětná nerozumím dětské duši, ale toto je na mě moc. Můžu vám upřímně říct, že jsem byla mooc ráda, že tam nemusím být s nima, a v tomhle být celý víkend a ještě se radostně účastnit všech těch atrakcí. Nevím, co budu dělat, až budu zdravá, jestli to ještě budu zvládat jako dřív. Mlčet, vařit a dělat, že jsem ráda.
Chápu, že přítel je mezi dvěma mlýnskými kameny, ale taky má svou důstojnost a kruci taky jako otec nějakou autoritu. Kdysi mně řekl, že chce, abych jim dělala o víkendech matku. Tohle opravdu nezvládnu:(
Není tady
adagio, pritelovy deti nebudou jen cista esence spratkovitosti a nevychovanosti. Je mozne, ze jsou dost nestastne. Sama rikas, ze kdyz byly male, rodice misto toho, aby se jim venovali, valcili mezi sebou. Mama ma ted noveho manzela a s nim dite. Kazdou chvili jim zbali saky paky a jedou k tatovi. I kdyby ji skutecne lezelo na srdci jen jejich pohodli, nejsem si jista, jestli to ty deti tak vidi, mozna se citi odstrkovane. Kdovi taky, jaky maji vztah s novym partnerem. Tak velke deti nepotrebuji tolik pece, aby novy muz nezvladl jeden vecer je i mimino, kdyby chtel. Kdyby to byly jeho deti, musel by, ze. Tata si nasel taky novou pani. Reknu ti, ze z pohledu tech deti nic moc situace.
Bohuzel ty s tim nic nenadelas. Napad, ze bys jim o vikendech delala maminku, je samozrejme nesmysl. Ty deti mamu maji a na nic takoveho nepristoupi. Mlcet, varit a tvarit se, ze jsi rada, je zbytecne, tebe to vycerpa a ty decka budou stejne vedet, jak to ve skutecnosti je. Tak by jsi naopak mela svemu priteli doprat vic casu s detmi osamote a schazet se s nim, jen kdyz deti nema a vubec se neangazovat co se tyce jejich vztahu a vztahu s byvalou zenou, tim myslim ani neposlouchat stiznosti na ne. Sobe tim jenom skodis a nic vyresit nemuzes. A uvidis. No a ty zasoby ti bude muset doplnit asi nekdo jiny.
Není tady

Souhlasím s Elen, ty jsi dospělá, náš svůj život a (snad) si ho dokážeš řídit.
Ale ty děti, jakkoli jsou nevycválané, jsou teď hozené do nejistoty a mají jen to, co jim dospělí okolo nich naservírují.
Ona ta střídavá péče je krásná věc (taky jsme to u nás tak praktikovali), ale tak trošku mi připadá, že je to takové pohodlnější řešení pro rodiče. Aby se vlk nažral a koza zůstala celá, protože spolu ty rodiče nezůstanou, takže nemusí řešit rozpory mezi sebou, ale děti si "berou", takže svojí povinnost splní. Ty lidi mnohdy zapomínají, že to, co mají mezi sebou, nejsou věci nebo třeba želvička, kterou lze kdykoli popadnout a přestěhovat. Pak se jim to vrátí... 
A jak píše Elen - vykašli se na náhradní mámovství.
Pokud vám to dobře dopadne, můžeš být pro ty děti kámoška a věř mi, že kolikrát je to ta lepší role. Budeš mít na starosti akorát blbnutí a srandu, to ostatní obstará zodpovědný táta.
Snad k té dospělosti spěje taky
Držím palce, je to cesta nelehká, ale vybrala sis ji.
Jess.
Není tady
adagio, nerozumím, že s tím chlapem jsi. leze ti to všechno na nervy, tak co se takhle ničit ? máš strach, že nikoho dalšího už nepotkáš, nebo co ?
prostě je nech, ať se třeba pokrájí a ty si jdi svou cestou.
Není tady

Ja si nemylsím, že by hoci aj nešťasnté deti mali byť tým, kto určuje tón a dianie v rodine.
Možno sú nešťastné tak torchu aj z toho, že fakt sa nikto nenamáha zaviesť nejaký "řád", niečo, čo by sa dodržiavalo. Poznám dievčinu, ktorúp endlovanie medzi rodičmi po rozvode tak ničilo, že teraz žije u strýka. Síce to tiež nie je také ružové, kao si maľovala, ale zdá sa trochu kľudnejšia a spokojnejšia. A to, pokiaľ viem, otec nikoho nemal a "venoval" sa len jej, ale aj tak ju to skôr nudilo a hovorila, že spolu nič moc nerobia... Neviem to posúdiť, ale je fakt, že sa nikto nestaral o to, či sa učí do školy, či má úlohy apod. A ona na to hrešila. Je síce už stredoškoláčka a má 17 rokov, ale správa sa v podstate ako malé decko - a myslím, že by aspoň minimálnym záujmom a kontrolou nepohrdla. Tieto deti majú opak, otecko skáče, ako ony pískajú a stará sa, ale otázka je, či je práve TOTO dobre. S tým ale Adagio veľa neurobí, tu sa dá fakt len pribrzdiť, porozprávať sa s priateľom (určite nerobiť deťom mamu
) a buď si zvyknúť na menej intenzívny vzťah, alebo z neho úplne vycúvať. Deti neprerobíš a je otázne, či si otecko dá povedať.
Není tady

Mámu jsem jim nikdy dělat nechtěla. Mámu mají a náhradní se dělá, když žádná není. A "vychovávat" v tomhle stylu bych neuměla a tomu mému by ani moc nerozumněly.
Paradoxně si myslím, že nový manžel do rodiny vnesl režim, řád a hranice. Neposlouchá přítelovu bývalou a určuje pravidla jí, dětem i chodu domácnosti, to tam po čertech chybělo a podle mého to prospělo hlavně těm dětem, protože kdo nemá hranice, neví, co má dělat a experimentuje a zkouší, co mu kdo dovolí, jejich vlastní táta jim toho dovolí až za ty hranice, protože chce být hodný a bojí se, že za ním přestanou chodit, kolem toho se to celé točí. Jenže jedna věc je být hodný a druhá - být hodný ve smyslu chápavý a vědět, že z dítěte chci mít slušného člověka a tomu tu svou "hosnost" přizpůsobit.
Nový táta s nima jede na čundr a chodí pěšky s báglem na zádech a neprotestují, že si musí napumpovat kolo, aby popojely pár kilometrů a potom se zase vezly v autě, bez scén umyjí nádobí a uklidí si sovje oblečení. Chlapec je celkem povídavý a při řeči ledacos řekne, jak to doma chodí.
Mám odejít od chlapa, se kterým je mně dobře, protože ho poznamenalo minulé manželství a nedokáže se vzepřít citovému vydírání své vlastní krve...
Není tady
a co bys tak chtěla dělat jinýho, jak odejít ? dyť ty pořád celou dobu meleš jen co jeho exka, co jeho děti, jak jsou nevychovaný a pořád dokola.
tak se s ním prostě stýkej buď fakt jen v době, kdy děti nemá a vůbec s ním neřeš, co jeho děti nebo bývalá - jako kdyby neexistovali, nebo jdi od něj. on se prostě změnit nechce, nechce nic měnit na vztahu ke svým dětem - kdyby jo, dávno by to udělal.
na co čekáš, na zázrak ? stěžování si a dohady s ním ti nepomůžou. buď to vem, jak to je, nebo jdi. jiná možnost není.
Upravil(a) PPavlaa (19. 2. 2012 12:45)
Není tady

adagio napsal(a):
Mám odejít od chlapa, se kterým je mně dobře, protože ho poznamenalo minulé manželství a nedokáže se vzepřít citovému vydírání své vlastní krve...
Zatím na mne působíš jako člověk, který není ochoten platit.
Pokud je ti s ním dobře, tak si to užívej...
Ale jak víš, každá mince má dvě strany - na té "špatné" jsi nalezla nedořešený vztah svého přítele.
Takže - jsi schopná akceptovat tento "nedostatek"?
Není tady
platit ? za co by měla platit 
Není tady