Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 16. 2. 2012 16:11

adagio
♥------

Re: Prý jsem hodná. Co s tím...

Proč jsem s ním? Je mi s ním dobře a mám ho ráda. Aspoň zatím. I když cítím, že některé věci z toho sladkého koláče kladů a dobrých pocitů odkrajují. Po těch odkousnutých kousíčcích zůstává prázdno, ale já cítím, že z toho prázdna něco může být. Nevím co, a trochu se toho děsím.

Není tady

#52 16. 2. 2012 16:28

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

adagio,tak letmo jsem přečetla pár příspěvků,ale tento tvůj poslední dlouhý docela pečlivě.
A to co v něm čtu by mě od manželství s ním a od případného založení rodiny docela odradilo.
Vztahy s rozvedeným partnerem jsou vždy složité,ale záleží na každém jak si svůj "minulý" život uspořádá. Jestliže se nechá tvůj přítel využívat bývalkou, ale i vlastními dětmi je to špatný. Samozřejmě je otázka,jestli to ,že je využívaný je fakt,nebo to tak vidíš ty.To lze takhle těžko posoudit.Nicméně,když to tak vnímáš a vadí ti to,je to problém.
Můžu se na něho spolehnout do okamžiku, kdy se ozve jeho bývalá rodina, do té doby je všechno dobré.
Neoddělil svůj nový soukromý život od starého, to není pro budoucnost příliš lichotivé.
Jednou řekl, že teda bude sám a žít pro děti, když jsem nechtěla jet společně na dovolenou (děti s ním nechtěly jet vůbec. Připadalo mně, že si chce hrát na rodinu, jako si hraje nový manžel její bývalé, jenže oni rodina jsou).
Děti nechtěly jet s NÍM nebo s VÁMI ? Oni jsou rodina....proč ? Že jsou sezdaný? Oddací list a snubní prstýnky rodinu nedělají. Nemusíte si na rodinu hrát. Když jedete společně na dovolenou,tak v tu chvíli rodina jste.
Já mu nebudu předepisovat, co má dělat, i když je na to zvyklý.
No a tohle bych mít doma teda vůbec nechtěla.Dospělýho chlapa co je zvyklý dělat to co se mu řekne...
Na můj vkus příliš mnoho problémů. Z takového vztahu já vych rozhodně vycouvala...

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#53 16. 2. 2012 16:29

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

adagio napsal(a):

Proč jsem s ním? Je mi s ním dobře a mám ho ráda. Aspoň zatím. I když cítím, že některé věci z toho sladkého koláče kladů a dobrých pocitů odkrajují. Po těch odkousnutých kousíčcích zůstává prázdno, ale já cítím, že z toho prázdna něco může být. Nevím co, a trochu se toho děsím.

To je hezké,ale pro společný život žalostně málo...

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#54 16. 2. 2012 16:33

maring
♥♥♥♥---

Já si nemyslím, že problém je v tom, že jsi moc hodná a ustupuješ .

Tvůj problém je v tom, že jsi si našla chlapa s dvouma dětma . Už to samo o sobě je konfliktní a pro něj je to taky těžký .
Kdybys neustupovalaa a nebyla hodná, dávno bys byla v čudu , zbavil by se tě .

Já musím říct,  že  ho chápu, děti máme jenom jedny , zatímco partneři odcházejí a přicházejí, takže rozumnej člověk preferuje tu svoji krev .
Já to dělala úplně stejně jako on, když mi někdo začal vadit v souvislosti s dětma , třeba vadil dětem, zbavila jsem se ho . Taky jsem si mohla domů nastěhovat novýho tatínka, abych nebyla sama , ale já měla radši ty děti .

Mnohem horší je, když třeba můj bejvalej obráceně udělá všechno, co si přeje jeho nová žena , dokonce ho dotlačila do psychologický poradny, kde mu vysvětlili,, že nová žena má přednost ..........a on ted živoří na Vysočině v novém domě , jeho stará manželka dělá za minimální plat v Praze  a on nezná svoje vnoučata.  Navíc je vážně nemocnej , proč asi ?

Takže já docela oceňuju chlapa , co dává přednost dětem, koukni jak dopad náš táta...........tohle tvůj přítel asi tuší .
A že mu to děti vrátí ? Tohle přesně říká naše macecha , že jsou děti nevděčné a neváží si otce ......přitom sama děti nikdy neměla a výchově nerozumí .

Není tady

#55 16. 2. 2012 16:38

maring
♥♥♥♥---

Jemu se tam tlučou dva světy , láska k dětem a touha po novém vztahu .

On je jako ve dvou ohních a on je ten typ, co dává přednost dětem, jsou takoví muži .
Já ho chápu, já jsem stejná .
To je jako Sophiina volba a to uznáš, že je hodně těžká situace .
Ať se rozhodneš jakkoliv, je to prohra  . A on vidí jistoty v těch dětech .

Takže dokud budeš hodná , budeš s ním, jak začneš otravovat, bude hledat tu hodnou jinde .

Není tady

#56 16. 2. 2012 16:40

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

maning, to je sice šlechetné dávat přednost dětem, ale ... děti by ti neměly řídit osobní život, snadno by to mohlo přejít k vydírání, děti jsou od toho aby byly dobře vychovávány a ne nám určovaly s kým máme žít a s kým ne

Není tady

#57 16. 2. 2012 16:45

maring
♥♥♥♥---

PetrHl napsal(a):

maning, to je sice šlechetné dávat přednost dětem, ale ... děti by ti neměly řídit osobní život, snadno by to mohlo přejít k vydírání, děti jsou od toho aby byly dobře vychovávány a ne nám určovaly s kým máme žít a s kým ne

Ale já píšu o svým pocitu, mě by prostě strašně vadilo, kdyby jim někdo vadil, trápila bych se .

Ony mají právo říct, mami mě se ten pán nelíbí, mě vadí , vždyt přišly o úplnou rodinu a já jim tam nacpu cizího člověka kvůli sobě ?  Prostě ta situace je těžká , málokdy to je bez problémů .

Já mám svoje děti radši , než kohokoliv na světě, proto jim dávám přednost . A vnoučata mám ještě radši .

Není tady

#58 16. 2. 2012 17:00

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

maring napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Ale já píšu o svým pocitu, mě by prostě strašně vadilo, kdyby jim někdo vadil, trápila bych se .

Ony mají právo říct, mami mě se ten pán nelíbí, mě vadí , vždyt přišly o úplnou rodinu a já jim tam nacpu cizího člověka kvůli sobě ?  Prostě ta situace je těžká , málokdy to je bez problémů .

Já mám svoje děti radši , než kohokoliv na světě, proto jim dávám přednost . A vnoučata mám ještě radši .

Jenomze rekni sama za sebe,kdyz se vzijes do pocitu deti a vratis se zpatky do detstvi.Tobe by se libil nejaky chlap,kdyby si privedla domu mama?Me teda ne.Ja bych doma zadnyho ciziho chlapa mit doma nechtela.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#59 16. 2. 2012 17:09

maring
♥♥♥♥---

eremuruss napsal(a):

maring napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Jenomze rekni sama za sebe,kdyz se vzijes do pocitu deti a vratis se zpatky do detstvi.Tobe by se libil nejaky chlap,kdyby si privedla domu mama?Me teda ne.Ja bych doma zadnyho ciziho chlapa mit doma nechtela.

To já si neumím představit , vůbec, to je absurdní , rodiče se nerozvedli .
Já píšu o sobě , o tom  co já cítím, trpěla bych, kdyby moje děti trpěly, to by  byla moje NEJVĚTŠÍ ŽIVOTNÍ PROHRA .

Já bych nikdy nedovolila to, co se dělo u vás , aby cizí muž něco nařizoval mýmu dítěti . To by letěl ze schodů, ani by nestačil počítat .
Dobře se pamatuju, jak mi soused vyprávěl, jak jeho děti nenávidí novýho tatínka, ty děti měly uplně zkaženej život ., popisoval děsný story .

Ale vím, že jsi to měla moc těžký, byla jsi v pasti .....netuším, jak bych to řešila, být tebou .

Upravil(a) maring (16. 2. 2012 17:16)

Není tady

#60 16. 2. 2012 17:19

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

maring napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Ano, děti mají právo říct mámě že ten pán se jim nelíbí, ale máma má povinnost jim vysvětlit proč tam ten pán je. Jakmile si děti zvyknou že houknou a bude po jejich, tak jim jen zadělává na velké problémy v dospělosti.
Asi by se ti nelíbilo kdyby tvoje dcera jednou byla nešťastná a sama, protože její děti jí neschválili partnera se kterým chtěla být wink

Není tady

#61 16. 2. 2012 17:26

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

maring napsal(a):

Já píšu o sobě , o tom  co já cítím, trpěla bych, kdyby moje děti trpěly, to by  byla moje NEJVĚTŠÍ ŽIVOTNÍ PROHRA .

Já bych nikdy nedovolila to, co se dělo u vás , aby cizí muž něco nařizoval mýmu dítěti . To by letěl ze schodů, ani by nestačil počítat .
Dobře se pamatuju, jak mi soused vyprávěl, jak jeho děti nenávidí novýho tatínka, ty děti měly uplně zkaženej život ., popisoval děsný story .

Ale vím, že jsi to měla moc těžký, byla jsi v pasti .....netuším, jak bych to řešila, být tebou .

nojo, tak to se holt neměly rodiče dětiček rozvádět. Taky to ale mohlo být tak, že děti moc dobtře ví co chce jejich tatínek slyšet, tak mu to naservírují a on se jim odměňuje.

Není tady

#62 16. 2. 2012 17:27

elena007
♥♥♥♥♥♥-

adagio napsal(a):

Nepochybuji, ze jsou chvile, kdy ti s nim je dobre, jinak bys s nim nebyla preci. smile Nevim, jak to je u vas, protoze tady samozrejme pises prevazne o tom, co te trapi a skoro nic o tom, co te v tom vztahu tesi, z toho muze vzniknout pekne pokrouceny obrazek od reality hodne vzdaleny. V uspokojivem vztahu by mely ale prevazovat prijemne nebo aspon neutralni pocity.

I ja si myslim, ze tvuj partner je porad vic nez jednou nohou ve svem predchozim vztahu, ktery nemohl byt dobry, kdyz skoncil rozvodem. Malo lidi dokaze dat sve pedchozi krivdy do karanteny a zacit se k tomu druhem chovat jinak a lepe. A zase se dostaneme k nastavovani hranic. S nastavovanim hranic nemas problem jen ty, ale i tvuj partner. On to aspon zkousi, bohuzel hlavne na tobe, aby v novem vztahu zas nebyl zahnan nekam, kde byt nechce. I prohlaseni, ze bude radsi sam a zit pro deti, je o tom. Myslim, ze kdybys byla min citove zaangazovana, paradoxne bys mu byla schopna poskytnou vic toho, co momentalne chce a sama se min trapit.

Tvuj pritel je momentalne mirne poskozene zbozi a je na tobe, co s tim udelas. Co ti jeste stoji za to a co uz ne.

Není tady

#63 16. 2. 2012 18:13

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

maring napsal(a):

eremuruss napsal(a):

maring napsal(a):

Mozna jim naridi,aby umyli po sobe nadobi,kdyz nebyli zvykle ho myt po sobe,ale zato pro me deti udelal moc.Spis me ted trapi,ze pritelovo rodice tlaci na pritele,aby koupil byt a odstehovali jsme se od meho syna.
Pritom v nedavne dobe jsme resili pritelovo 21 leteho syna ktery chtel zustat v byte z ktereho se odstehovala jeho matka.Pritelovo rodice hned meli reci,aby ses bydlet s mamou,protoze jak by on chudak se uzivil kdyby platil byt navic ma prijem 18000 kc.
Holt s ciziho krev netece.sad

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#64 16. 2. 2012 18:21

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem, proboha co je přítelovým rodičům do toho jestli bydlíš se synem? Těm to může být úplně jedno

Není tady

#65 16. 2. 2012 18:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

erem, proboha co je přítelovým rodičům do toho jestli bydlíš se synem? Těm to může být úplně jedno

Bydli s nim i jejich syn o to jim jde a muj syn ted navic ztratil praci a nadeje na nejakou praci je nulova.Navic je problematicky.

Není tady

#66 16. 2. 2012 18:23

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Jednou řekl, že teda bude sám a žít pro děti, když jsem nechtěla jet společně na dovolenou (děti s ním nechtěly jet vůbec. Připadalo mně, že si chce hrát na rodinu, jako si hraje nový manžel její bývalé, jenže oni rodina jsou).
Počkej, adagio, tohleto Ti řekl ve chvíli, když jsi nechtěla jet na společnou dovolenou s ním a s jeho dětmi, jestli jsem to dobře pochopila va ?!? A děti s ním - potažmo s vámi oběma - nechtěly jet vůbec?!? Já nevím, co je tohleto za móresy, manipulací a nátlakem někoho "sestrkávat k sobě" a nutit ho, aby proti své vůli trávil dovolenou s někým, koho vůbec nemusí hmm
Mlčením a urážením se mně snaží citově vydírat, abych si ho udobřovala a ustoupila. Teď mu to hezky vrací děti stejnou mincí. U nich se to pochopit ještě dá, ale u dospělého...
Já Ti nevím, adagio, ale na lidi, kteří se mlčením, trucováním a urážením snaží někoho manipulovat tak, aby skákali, jak dotyčný píská - na takové lidi jsem přímo vysazená. Takové chování svědčí o tom, že tito lidé jsou velmi nezralí jedinci - jsou jako malé dítě, které kyblíčkem uraženě tříská o podlahu tak dlouho, dokud mu rodiče nevyhoví nebo dokud rodičům nepovolí nervy a nedostane na zadek. Ty tomu svému přerostlému dítěti nedokážeš "dát na zadek" tím, že se vůči jeho trucování vymezíš, Ty mu ze strachu raději vyhovíš, aby se přítel na Tebe příliš dlouho nezlobil a začal s Tebou zase mluvit dumbom

Mimochodem s člověkem, kterého mi tady popisuješ bych já osobně vůbec neuvažovala o nějakém sestěhovávání se, natož o založení společné domácnosti nebo nedejbože o svatbě. Teď nemám vůbec na mysli jeho bývalou rodinu a peripetie s dětmi, teď mám na mysli výlučně jeho "zářnou" povahu. Asi jsme každá jiná, ale já bych na svoji povahu NESNESLA, kdyby mě někdo nátlakem nutil něco konat či trpět a používal k tomu trucování, nemluvení, urážení se a podobné manipulace. A abych za každé "provinění" či "prohřešek" byla trestána "tichou domácností" a koukala se ve společném obydlí permanentně na nějakej kyselej ksift, to vůbec nemám zapotřebí stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#67 16. 2. 2012 18:32

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

Bydli s nim i jejich syn o to jim jde a muj syn ted navic ztratil praci a nadeje na nejakou praci je nulova.Navic je problematicky.

A co by tak v tom prázdném bytě - kdybyste se odstěhovali pryč - dělal sám asi Tvůj syn ?!? Z čeho by platil nájem a režii bytu, když ztratil práci, má jenom základní vzdělání a vyhlídky na nové zaměstnání jsou v nedohlednu roll ?!? To by všechno platila Tvoje dcera, která je sotva po vyučení va ?!? Protože Ty nemáš jenom toho syna, ty máš ty děti dvě!!! MMCH psala jsi, že uvažujete o tom, že by šel Tvůj syn bydlet ke svému dědečkovi - Tvému otci. To byl asi taky jenom takový výkřik do tmy - koukám, že syn s vámi bydlí pořád ... big_smile

MMCH není mi jasné, z čeho by kupoval Tvůj přítel byt, když má minimální mzdu a platí alimenty ... to má někde nějaký rodinný majetek, který by prodal a z toho by koupil byt?!?

Není tady

#68 16. 2. 2012 18:35

holcina
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

nepochopila jsem s kým bydlí jejich syn. Ale co je rodičům po tom s kým bydlí tvůj syn? nenechej se do takových věcí tlačit. Do žádných rádoby dobrých nápadů.

Není tady

#69 16. 2. 2012 18:41

maring
♥♥♥♥---

PetrHl napsal(a):

maring napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Ano, děti mají právo říct mámě že ten pán se jim nelíbí, ale máma má povinnost jim vysvětlit proč tam ten pán je. Jakmile si děti zvyknou že houknou a bude po jejich, tak jim jen zadělává na velké problémy v dospělosti.
Asi by se ti nelíbilo kdyby tvoje dcera jednou byla nešťastná a sama, protože její děti jí neschválili partnera se kterým chtěla být wink

Ale já toho pána nemám ráda, když se nelíbí dětem chápeš ?
To je první podmínka , aby ho děti snesly , pokud je to jinak , bez milosti se ho zbavím, stejně jako přítel tazatelky všechno podřizuje dětem .

Kdyby se dcera nedej bože rozešla s manželem , pochopila bych , kdyby nechtěla jinýho chlapa kvůli dětem .
Tragedie NENÍ ZŮSTAT SAMA, TRAGEDIE JE ZNIČIT ŽIVOT SVÝM DĚTEM.

Není tady

#70 16. 2. 2012 18:45

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

nepochopila jsem s kým bydlí jejich syn. Ale co je rodičům po tom s kým bydlí tvůj syn? nenechej se do takových věcí tlačit. Do žádných rádoby dobrých nápadů.

Asi tak, erem. Rodičům Tvého přítele jde výlučně o blaho jejich dítěte, nikoliv o to tvoje stolt a pokud to myslí dobře, myslí to dobře především s vlastním synem, nikoliv s Tebou.

Kdyby ses odstěhovala z bytu pryč, řekněme si to otevřeně - neměl by ho kdo platit a o byt bys tak přišla. Kdyby přítel koupil byt do osobního vlastnictví, má dvě děti, takže i kdybyste se vzali a něco se s ním stalo, musela bys vyplácet buďto Ty je, nebo oni Tebe. Zase starost navíc. A kdyby to neklapalo a Ty jsi musela odejít - a mezitím bys přišla o byt - tak by ses musela vrátit k tátovi a bráchovi do svojí části rodného baráku. A tam - si myslím - se Ti asi moc nechce wink

Není tady

#71 16. 2. 2012 18:46

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

A co by tak v tom prázdném bytě - kdybyste se odstěhovali pryč - dělal sám asi Tvůj syn ?!? Z čeho by platil nájem a režii bytu, když ztratil práci, má jenom základní vzdělání a vyhlídky na nové zaměstnání jsou v nedohlednu roll ?!? To by všechno platila Tvoje dcera, která je sotva po vyučení va ?!? Protože Ty nemáš jenom toho syna, ty máš ty děti dvě!!! MMCH psala jsi, že uvažujete o tom, že by šel Tvůj syn bydlet ke svému dědečkovi - Tvému otci. To byl asi taky jenom takový výkřik do tmy - koukám, že syn s vámi bydlí pořád ... big_smile

MMCH není mi jasné, z čeho by kupoval Tvůj přítel byt, když má minimální mzdu a platí alimenty ... to má někde nějaký rodinný majetek, který by prodal a z toho by koupil byt?!?

Syn se k dedovi neprestehoval,protoze muj bracha a deda ho tam nechteji.
Pritel ma nasetrene penize od rodicu z dedictvi po babicce.
To co by delal muj syn v byte sam bohuzel nikoho nezajima.Proto jsem pritelovi rekla,ze ja se nikam stehovat nebudu.
Jeho rodice to,uz nekolikrat prede mnou nadhodili a ja jim na to neodpovidala.

Není tady

#72 16. 2. 2012 18:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Asi tak, erem. Rodičům Tvého přítele jde výlučně o blaho jejich dítěte, nikoliv o to tvoje stolt a pokud to myslí dobře, myslí to dobře především s vlastním synem, nikoliv s Tebou.

Kdyby ses odstěhovala z bytu pryč, řekněme si to otevřeně - neměl by ho kdo platit a o byt bys tak přišla. Kdyby přítel koupil byt do osobního vlastnictví, má dvě děti, takže i kdybyste se vzali a něco se s ním stalo, musela bys vyplácet buďto Ty je, nebo oni Tebe. Zase starost navíc. A kdyby to neklapalo a Ty jsi musela odejít - a mezitím bys přišla o byt - tak by ses musela vrátit k tátovi a bráchovi do svojí části rodného baráku. A tam - si myslím - se Ti asi moc nechce wink

Kiaro toho jsem si plne vedoma a pritelovi jsem to rekla.

Není tady

#73 16. 2. 2012 18:49

maring
♥♥♥♥---

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

Nenech si od nikoho kecat do tvých věcí, nechápu jak můžeš bejt takhle pasivní , prostě bych je poslala někam .
Já si právě myslím, že tou svou pasivitou jsi dětem ublížila , dovolila jsi přítelovi věci, který já bych nikdy nedovololila .
Kdyby mi dítě řeklo, já si to hodím, už by mi začala hodně blikat kontrolka .a snažila bych se mu pomoct .

Není tady

#74 16. 2. 2012 18:49

holcina
♥♥♥♥♥♥-

jasně, když neodpovídáš můžou si myslet, že si necháš projít hlavou. Až to nadhodí příště, řekla bych - ne, stěhovat se nebudu

Není tady

#75 16. 2. 2012 18:52

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

Pritelovo byvala manzelka se prestehovala do jineho bytu a chtela ten predchozi pustit,ale syn ktery s ni bydlel ve spolecne domacnosti v nem chtel zustat. Sveril se s tim sve babicce a ta mu to rozmluvila,jakpak by chtel on platit sam ten byt pritom ma prijem 18 tisic. a je take nevyuceny.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí