29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
adagio napsal(a):
S tou výchovou ve škole je to těžké. Na kolegyni podali jedni rodiče žalobu, protože ve třídě řekla, že se jí osobně nelíbí, že mladá děvčátka (14 let) chodí silně nalíčené, jako herečky v operetě. Prý to není její věc, dcera je svobodný člověk, oni se tak k ní chovají a nedopustí, aby ji někdo omezoval a narušoval jejich výchovu.
No rodice museji byt pekni iiii..oti. Ovsem bezne je, ze seda podat zaloba u soudu na cokoliv. Druha a zasadni vec je,jestli to projde. Ja se domnivam, ze tohle neproslo. A taky by melo neco doplnit reditelstvi skoly, protoze to je reditelstvi -vedeni , ktere urcuje pravidla. Punkt.A zaci je proste musi respektovat.
Jestli tohle dopadlo blbe pro tu ucitelku, tak to je jen dalsi hreb do rakve ceskeho skolstvi. ja bych se tak moc nebala a vzapeti tu holkiu parkrat zavolala predtabuli. Asi nebude nejlepsi.
Jinak s tim co pises tky souhlasim a chapu. Clovek je tak vychovan a ma urcite standardy slusnosti k ostatnim.
Není tady
Žalobu nakonec stáhli, nicméně to hnali na stížnost, následovala šetření, komise, přesně už si to nepamatuju, a hlavně hloubková školní inspekce.. Kolegyně byla pokárána, myslím, že na nějaký čas přišla o osobní ohodnocení, nebo jí ho zkrátili, to nevím, nesmíme o tom mluvit. Na poradě nám bylo soukromně doporučeno, ať si myslíme, co chceme, ale neříkáme to nahlas, protože za ty problémy to nestojí, nemluvě o tom, že rodiče to rozšiřují a samozřejmě po svém a škodí to pověsti školy.
Holčina chytrá nebyla. Ještě si vzpomínám, že si stěžovali na matikářku, protože otci inženýrovi nevycházely domácí úkoly z matiky, takže jsou prý nepřiměřené a látka nedostatečně vysvětlena a procvičena a už vůbec není individuální přístup k těm, kteří tomu nerozumí...
Není tady
Budu trochu , ale Adagio, musím se přiznat, že mně těší tvoje kultivované příspěvky.
Možná to bude tím, že máš dost času, ale já osobně mám radost, když si přečtu něco, co má hlavu a patu.
A možná to bude taky tím, že jsi paní učitelka, což mně těsí dvojnásob - že to s tím školstvím (resp. s těmi, kdo učí) není tak špatné
Není tady
Tady si neodpustím něco k tomu probíranému - že žena má chdit na ty fitka, ke kadeřnici a thááák.... prostě fakt to má něco do sebe - přemýšlejte
pár chlapů takhle pravidelně chodí každý den do hospody na dvě pivka...
jednou se jim jeden z nich svěří, že má podezření, že je mu jeho žena nevěrná... ostatní mu doporučí, ať tedy zítra nejde do hospody, schová se doma a uvidí... on souhlasí, následující den zůstane doma a den poté se opět sejdou u píva...
"tak co," ptají se ostatní - "cos zjistil???"
"hoši, je to tak..." odpoví smutně dotyčný... "přišel takovej dvoumetrovej pořízek, manželka mu sundala tričko, kdybyste viděli ty bicepsy, tricepsy, ty prsní svaly, ten pekáč buchet místo břicha, ty vypracovaný nohy... potom sundal on podprsenku mý ženě, prsa jí spadla k pupíku, sundal jí sukni a kalhotky a já uviděl ty dolíčky v kůži na stehnech, tu celulitídu, no a šli na to..."
"no a dál??? cos udělal ty???" netrpělivě vyzvídají kamarádi...
"kucííí, co vám budu povídat, já se za ni tak styděl..."
Není tady
adagio napsal(a):
Dětem je 13 a 16 let. Známe se, jezdívám k příteli, trávíme víkendy společně. Myslím si, že by s ním nakupovat nejely. Jejich máma by s tím podlě mě nesouhlasila a potom by mu to předhodila s tím, že mu děti příště nedoveze. A tím pádem by nepřijely ani víkendu, kdy k němu jezdí i jeho rodiče, aby viděli vnoučata. Dostal by od nich kázání, že se nestará a proč si je nebere. Potom by byl naštvaný a nepříjemný. Ta topinka je pro mě snesitelnější
věřím, že v tomto věku by se jim s tátou nakupovat nechtělo. klidně by mohl sám, určitě by to sami doma vydrželi.
Ještě anio nevíš,zda by s tím matka souhlasila, ale už dopředu počítáš, že ne a co by bylo ( možná) za problém.K tomu ani dojt nemusí, protože když jsou u otce, taky s nimi jistě netráví celých 24hod. Jistě jdou ven nebo se zabaví sami.
Ty si už asle dopředu hledáš zdůvodnění PROČ radši o pomoc ani nepožádat, PROČ to nezkusit.Jenže děvče pokud chceš najít a udržet svoje hranice.....budeš muset zkusit CO TO UDĚLÁ. Vím , že m áš strach, ovšem ve výsledku to většinou dopadne daleko lépe než se člověk bojí.
Není tady
Budu se opakovat, ale problem vidim v tom, ze posledni dobou se vzilo, ze pro lidi stredniho veku po jednom ci vice nevydarenych vztazich je nejlepsi vztahovy model, kdyz si kazdy zije sam, ma svuj klid, neni nucen se nekomu prizpusobovat, ani se o nekoho nejak zvlast starat, ale pritom partnera jakoby mit. Ja tomu rikam polovztah. Nerikam, ze to nemuze nekdy fungovat, ale myslim, ze spis vyjimecne.
Muzi to v teto rovine udrzet dokazi lepe. Zeny skoro nikdy. Vedeny zrejme nejakym pecovatelskym pudem a taky vychovou rychle ziskaji muzuv klic od spize a pristup k zehlicce. Zacnou pecovat o blaho telesne, jeho starosti se stavaji jejimi starostmi a z polovztahu se postupne stane vztah cely, tak jak to je vlastne normalni. Pokud muz neni schopen vztah na tuto uroven posunout - tim nemyslim, ze se ti dva musi nutne sestehovat do spolecne domacnosti, nastava nerovnovaha, ktera zapricini frustraci u toho, kdo dava vic. Nevim co s tim. Asi je treba se naucit davat jenom tolik, kolik dostavam. Nebo hledat a hledat, az najdu toho, kdo mi dokaze dat, co potrebuji.
Upravil(a) elena007 (15. 2. 2012 20:29)
Není tady
Nepočítám s tím, jak by to bylo, já to vím. Stejná situace byla před vánocema. Děti přivezla mimo soudem určené dny, byli jsme dohodnutí, že mně udělá velký nákup. Chtěl dodržet slovo, tak mně jel nakoupit a potom se vrátil domů někdy kolem osmé. Mládež byla naštvaná a druhý den následoval ostrý telefonát bývalé ženy, že takhle by to teda nešlo, že nepečuje o děti, a to kvůli mně a že kdyby se to mělo opakovat, bude to řešit jinak. Nechci rýpat a sahat jí do svědomí, ale nemyslím si, že ona s dětma tráví 24 hodin denně a že nikdy nejsou samy doma a že chystá teplé večeře (z víkendů s dětmi vím, že gothaj ve vakuovém balení je oblíbené jídlo). Mlčím, protože nechci přilévat oleje do ohně, protože ten požár mezi nima pořád doutná. Mlčím celou dobu, což jsou dva roky. Zase narážím na hranice, tentokrát ne moje, ale ty bývalé ženy. Pročetla jsem tady hodně příspěvků a je mi jasné, že se tady tímto pouštím na tenký led. Nechci řešit "BM", i když její chování se rozlévá na můj břeh. Chci řešit sebe a něčeho se dobrat.
Neodpověděla jsem na ty telefonáty... "Výslechy" už neprovozuju, a když mluvím o sobě, následuje "hm", nebo nějaká holá nicneříkající věta. Přitom slyším, že sleduje ty věčné dokumenty v televizi. Samozřejmě plně chápu, že vědět, co bude 20tis.let poté, co na zemi nebudou lidi, je nesmírně důležitá a užitečná informace. To potom mlčím a on třeba deset minut taky. Tak si čtu. Má mě v mých kamarádech, tak proč toho času nevyužít, že...
Mám pocit, že dávám víc. On mně taky dává, jenže tady je ta nerovnováha, že jeden člověk dává, co nejvíc může a druhému je to málo. A to jsem já!
No, nevím, jestli to s těmi, kdo učí děti, není tak špatné, když se tady "vypisují" z těchto osobních problémů. Mám pocit, že tady působím moc šroubovaně
Za těchto podmínek nemám chuť se sestěhovávat do společné domácnosti, když ke všemu vidím tu jeho nehoráznou nepořádnost a lhostejnost k věcem a to je slabým odvarem svých dětí.... Máme polovztah, je to divné. Hledat se mně už moc nechce, zase takovéto seznamovací blabla, dělat duševní striptýz a potom zjistit, že je to úplně někdo z Měsíce.
Není tady
adagio napsal(a):
Dětem je 13 a 16 let. Známe se, jezdívám k příteli, trávíme víkendy společně. Myslím si, že by s ním nakupovat nejely. Jejich máma by s tím podlě mě nesouhlasila a potom by mu to předhodila s tím, že mu děti příště nedoveze. A tím pádem by nepřijely ani víkendu, kdy k němu jezdí i jeho rodiče, aby viděli vnoučata. Dostal by od nich kázání, že se nestará a proč si je nebere. Potom by byl naštvaný a nepříjemný. Ta topinka je pro mě snesitelnější
Hm, adagio ... mně se zdá, že to z Tebe leze, jako z chlupaté deky.
Na počátku všeho sis jen tak neurčitě stýskala, že jsi příliš hodná, nevíš, co s tím, momentálně jsi podstoupila operaci a díky volnému času, kterého máš následkem rekonvalescence až příliš, nyní tak trochu bilancuješ svůj život. Po několika úvodních příspěvcích jsme se zřejmě dostali k jádru věci - přítele sice máš, ale podle mě to absolutně není vztah, který by Ti přinášel nějaká pozitiva - viz třeba: "bývá i nepříjemný a uráží se, když by něco mělo být jinak, než v jejich prospěch nebo proti jejich vůli."..."Dostal by od nich kázání, že se nestará a proč si je nebere. Potom by byl naštvaný a nepříjemný."... "Za těchto podmínek nemám chuť se sestěhovávat do společné domácnosti, když ke všemu vidím tu jeho nehoráznou nepořádnost a lhostejnost k věcem a to je slabým odvarem svých dětí.... "
adagio, marně si kladu otázku, proč máš zapotřebí být s přítelem, který se věčně uráží, naštvává se a je nepříjemný a proč v takovém vztahu živoříš už celé dva roky. Proč si nekladeš otázku, k čemu je Ti takový partner vlastně užitečný, když si ho ani nemůžeš dovolit požádat o pomoc v krizové situaci, protože bezpečně víš, že by odmítl
lupina montana tady trefně poznamenala, že se Ti Tvá operace přihodila možná proto, abys získala dostatek času přemýšlet a bilancovat, potažmo podívat se na mnoho věcí jinou optikou. A já se k jejímu názoru rovněž přikláním Myslím si, že partner, se kterým se již dva roky scházíš a který Ti v případě nemoci či úrazu ani není schopen dojít nakoupit je Ti platný asi tak, jako myší bobky v kroupech. Navíc na jeho pomyslném žebříčku hodnot je najdříve on sám, potom jeho dětičky, pak nic, pak tři kupky slámy a někde na poslední šprušli zaujímáš nepodstatné místo Ty.
Takové zjištění by mě natolik zneklidnilo, že bych na Tvém místě tento neperspektivní vztah ukončila a svůj život bych si hleděla zařídit jinak. Poněvadž situace, ve kterém se bojím poprosit svého partnera o pomoc, ačkoliv ležím doma s natrženými vazy, nemůžu chodit a nemá mi kdo nakoupit a já mám strach, že na mě bude partner nepříjemný, urazí se a nebude se mnou mluvit, protože ho otravuju v době, kdy "má děti" ... to se na mě nezlob, ale takový vztah není vztah, ale paskvil ...
Upravil(a) Kiara (16. 2. 2012 1:54)
Není tady
Nu vsak podle vseho pan nehleda vztah, ale chce nekoho, za kym bude jezdit jednou dvakrat tydne a kde bude mile a utulne a nikdy jinak. Cosi jako yoga nebo reiki. Nabrat energii na nedoreseny konfliktni vztah s byvalou zenou a kdo vi co jeste. On nema prilis co dat.
Není tady
Jejich máma by s tím podlě mě nesouhlasila a potom by mu to předhodila s tím, že mu děti příště nedoveze. A tím pádem by nepřijely ani víkendu, kdy k němu jezdí i jeho rodiče, aby viděli vnoučata. Dostal by od nich kázání, že se nestará a proč si je nebere. Potom by byl naštvaný a nepříjemný.
No tak... jestli se dospělej, svéprávnej a výdělečně činnej muž nechá seřvávat od bejvalky i od rodičů, drží zobák, sklopí uši a poslechne... a pak si svoje frustrace odreagovává na tobě, pak je to skutečně partner jen ho do zlata zasadit
Docela si dovedu představit váš rozhovor:
"Víš, já s tou nohu nemůžu a doma mám jen čtvrtku chleba."
"Hm."
"Nemohl bys mi, prosím, dovézt nákup?"
"Hm... ony by děti se mnou asi nechtěly jet... a samotný je doma nechat nemůžu."
"Tak jo, miláčku... tak já si udělám tu topinku. A hezky si to s dětma užijte."
Za těchto podmínek nemám chuť se sestěhovávat do společné domácnosti... Hledat se mně už moc nechce, zase takovéto seznamovací blabla
Aha... takže perspektiva pro několik hodně příštích let je taková, že budete každej ve svým, stýkat se budete podle jeho představ a podle toho, jak rodiče, BM a dětičky dovolí... a ty budeš tak hezky kysat... jako zelí. Ale to když překyše, není k pozření, víš.
Není tady
elena007 napsal(a):
Nu vsak podle vseho pan nehleda vztah, ale chce nekoho, za kym bude jezdit jednou dvakrat tydne a kde bude mile a utulne a nikdy jinak. Cosi jako yoga nebo reiki. Nabrat energii na nedoreseny konfliktni vztah s byvalou zenou a kdo vi co jeste. On nema prilis co dat.
Kdysi tady koloval termín "převozník"
Adagio, necítíš se tak? Jak dlouho po ukončení manželství tvého přítele jste se poznali?
Upravil(a) Jessika (16. 2. 2012 11:32)
Není tady
Jessico, taky mám takový pocit, že adagio je v tom vztahu tou "převoznicí". A podle mě nehraje roli, jak dlouho po pánově rozvodu se ti dva poznali, protože jsou jedinci, kteří už to mají po rozvodu jasně nastavený: prioritou je výlučné blaho jejich dětiček a snaha nepohněvat si bejvalku. A nová partnerka musí na takové uspořádání držet ústa a krok
Přizpůsobí-li se a nebude-li pro sebe nic chtít, je dobře, nepřizpůsobí-li se, bývá po sérii ustavičných hádek vyměněna ...
Já mám pořád takový pocit, že současná situace adagia, která je po operaci vazů částečně odkázána na pomoc okolí - a té pomoci se jí příliš nedostává - jí má ukázat, zač její partner a tím pádem celý její vztah doopravdy stojí ... Protože nepomoci svému partnerovi v momentě, kdy je po úrazu, nemoci nebo rekonvalescenci odkázán na pomoc druhé osoby je do nebe volající sobecká sprosťárna ...
Není tady
Je to trochu od tématu, ale ex se mi taky kdysi snažila linkovat, co bude s dcerou pokud bude u mne na víkendu, že se nesmí vidět s v té době přítelkyní nyní manželkou (rozvod po nevěrách ex). No párkrát jsem to nějak řešil, ale kvůli dceři, aby psychicky údajně nestrádala bláblábla. Přitom moji přítelkyni má moc ráda. Nakonec bouchli saze, a po jedné výměně názorů, kdy jsem měl předepsaný kam o víkendu u mne půjdeme, co budeme dělat, co vařit mně to tak dožralo, že došlo na fakt ostrou výměnu názorů. Výsledek ? Odmítání styku s dítětem. A další výsledek ? Moje žaloba u soudu kvůli nedodržování styku s dítětem. Výsledek soudu ? Po zjištění situace sociálkou atd. že holka je v pořádku atd. atd. soudní nařízení o styku s dítětem, pod pokutou 20 000 pro EX při nedodržování.
Takže jemu se buď chce, nebo mu za to nestojíš (sorry za upřímnost). Býval jsem jako Ty, možná i dneska v některých ohledech, hodný (a blbý, jak říkám). Mám to po mámě, která to měla do extrému, ale to je už minulost. No pár facek od života mně změnilo, mimochodem i to s dcerou. Občas se ta dobrota projeví, a když je to na nepravém místě, pak toho lituju.
Chtěl jsem jen poukázat (i když pro Tebe to není moc veselé) že přítel buď chce klid a neřešit ani za cenu toho že bude ubližovat Tobě (pokud mu to vůbec dochází) a nebo je mu to jedno a bojí se ex. Měl by si ujasnit, co chce a bejt "chlap s gulama" který drží slovo. Kdysi se říkávalo, slovo dělá chlapa (snažím se tím řídit, v dnešní době je možná i tohle = hodný, blbý).
Blackie napsal(a):
Chtěl jsem jen poukázat (i když pro Tebe to není moc veselé) že přítel buď chce klid a neřešit ani za cenu toho že bude ubližovat Tobě (pokud mu to vůbec dochází) a nebo je mu to jedno a bojí se ex. Měl by si ujasnit, co chce a bejt "chlap s gulama" který drží slovo. Kdysi se říkávalo, slovo dělá chlapa (snažím se tím řídit, v dnešní době je možná i tohle = hodný, blbý).
Já teda nevím, ale mít přítelkyni po operaci, vědět, že se sotva belhá po bytě a není schopna si dojít ani na nákup a nechat ji, ať si to nějak zařídí sama, k tomu musí být ten chlap buď naprostý hlupák, nebo ignorantský sobec.
A já bych se na místě adagia zeptala sama sebe, zdali skutečně potřebuji udržovat vztah s naprostým hlupákem, nebo s ignorantským sobcem ... Adagio, to máš takový strach tohoto člověka opustit a nějakou dobu žít třeba sama, než si ten život uspořádáš k obrazu svému, že stále setrváváš v takovém paskvilu?!?
Není tady
Protože nepomoci svému partnerovi v momentě, kdy je po úrazu, nemoci nebo rekonvalescenci odkázán na pomoc druhé osoby je do nebe volající sobecká sprosťárna
Zvlášť v kombinaci s tímhle - "Myslím si, že by s ním nakupovat nejely. Jejich máma by s tím podlě mě nesouhlasila". Panebože, když je máma takováhle, tak snad by aspoň táta mohl ít zájem na tom ty děcka trochu vychovávat, ne?
Já bych nerada zněla příliš mravokárně... ale ony se tyhle kousky opravdu vracejí...
Není tady
Kiara napsal(a):
Já teda nevím, ale mít přítelkyni po operaci, vědět, že se sotva belhá po bytě a není schopna si dojít ani na nákup a nechat ji, ať si to nějak zařídí sama, k tomu musí být ten chlap buď naprostý hlupák, nebo ignorantský sobec.
A já bych se na místě adagia zeptala sama sebe, zdali skutečně potřebuji udržovat vztah s naprostým hlupákem, nebo s ignorantským sobcem ...Adagio, to máš takový strach tohoto člověka opustit a nějakou dobu žít třeba sama, než si ten život uspořádáš k obrazu svému, že stále setrváváš v takovém paskvilu?!?
A je to tady - pán nefunguje v určité oblasti = pryč s ním.
Proč tak silná slova, Kiaro ? "naprostý hlupák, nebo ignorantský sobec" ...
Většinou píšeš velmi, velmi realisticky (a já s tebou ráda souhlasím), ale teď to trochu ujelo, nemyslíš?
Co když ten pán má jiné kvality (duševní nebo i tělesné). Co když Adagio má jiné priority?
Co když si tady chtěla trošku postěžovat, ale přitom velmi dobře ví, koho vedle sebe má - a zatím chce mít, když je s ním...
A pak, až uzná, že to opravdu nejde , rozuměj,až mínusy (pro ni) budu převažovat nad plusy, pak může Adagio largem přejít do singl vlákna od Bibi.
Proto asi Bibi založila to vedlejší vlákno - aby se prodiskutovalo , co asi tak cítí žena středního věku, když se jí naskytne příležitost žít samostatně.
Není tady
helena napsal(a):
Protože nepomoci svému partnerovi v momentě, kdy je po úrazu, nemoci nebo rekonvalescenci odkázán na pomoc druhé osoby je do nebe volající sobecká sprosťárna
Zvlášť v kombinaci s tímhle - "Myslím si, že by s ním nakupovat nejely. Jejich máma by s tím podlě mě nesouhlasila". Panebože, když je máma takováhle, tak snad by aspoň táta mohl ít zájem na tom ty děcka trochu vychovávat, ne?
Já bych nerada zněla příliš mravokárně... ale ony se tyhle kousky opravdu vracejí...
Ano, z valné většiny se takovéto kousky opravdu vracejí: obvykle po několika desítkách let, kdy rozvedený otec podřídil veškerý svůj život dětičkám, dirigovaným z povzdálí BM a buď si nikoho nenašel, nebo se mu všechny nově navázané vztahy po rozvodu postupně rozpadly. A rozpadly se mu z toho důvodu, že od něj všechny přítelkyně daly ruce pryč, právě kvůli jeho nepřiměřené preferenci bývalé rodiny. Nikomu se přece nežije dobře ve vztahu, ve kterém je zařazen do kategorie osoby "třetího řádu", na jejíž pocity, potřeby a přání se trvale nebere ohled a celý vztah se nese v duchu hesla: "Vše pro mé děti, které jsou na prvním místě!!!"
Takový tatínek na prahu stáří potom překvapeně hledí, že jeho děti na něj nemají čas, kontaktují ho jen jednou za uherský rok - pokud vůbec - a ocitne-li se tatínek v nouzi, děti se na něj vypípnou nebo mu maximálně zařídí pobyt v pečovateláku či domově důchodců Ovšem než se tatínkovi z tohoto příběhu tyto kousky vrátí, uběhne ještě drahná řádka let - a adagio u takovýchto smutných konců opravdu být nemusí ...
Není tady
adagio napsal(a):
Upřímně řečeno, netušila jsem, kolik lidí se potýká s tím samým, co já. Asi je to tím, že jsem míň výraznější, nedáváme tak o sobě vědět, jako třeba mladá slečna, která na firemním večírku si stoupla mezi mě a přítele, mě sjela pohledem, co to tady stojí za pometlo a úplně normálně ho balila a natřásala hlubokým výstřihem se silikonovým poprsím.
Ano, jde o první krok, rozhodnout se a možná i zdravě se nas.... To je jedna věc. V prvotním nadšení se to zvládne. Horší je, u toho zůstat, vytrvat a nepovolit.
Kdysi jsem taky považoval, že jsem hodná, za pochvalu. Úplně se vidím, jak stojím, mlčím, usmívám se. Jenže já to někdy mám i teď. Stejně tak na sebe nechám utrhovat se právě nějakého toho prodavače potom mám na sebe vztek. Naposledy se mně stalo, že mě v řeznictví špatně vrátila, všimla jsem si toho až venku, tak jsem se nevrátila. Je to moje hloupost, že si to nezkontroluju hned u pokladny. Měla jsem na sebe vztek, že jsem neschopná.
Jolano, už jenom to, že si to uvědomíš a takhle napíšeš, je pozitivní. Aspoň já to tak vnímám. Je to snad první krůček k tomu, nevylívat se ze svých břehů (používám to, moc se mi to zalíbilo). Život máme jenom jeden a musíme bojovat. Může to znát jako fráze, cítím to tak. Takhle v obýváku se mně to píše snadno, horší potom je, vsoupit do toho konfliktu a když jsem přesvědčená, že mám pravdu, neustoupit. Párkrát se mi to povedlo a ten pocit potom byl úžasný, snad to vyplavilo i nějaký ten endorfin.
S dětma mě baví pracovat, jinak bych to nedělala tolik let. Potkávám je jako dospělé lidi třeba už i se svými dětmi, často zdraví, zastaví se, promluví, zeptají se, jak se mám. To potom hřeje.
Po příteli toho moc nemůžu chtít, protože má dvě děti z prvního manželství a bývalá žena mu je přiveze, když potřebuje. Třeba před chvílí mně volal, že je přiveze i dnes, protože jejímu novému synkovi s druhým manželem lezou zoubky, takže brečí a děcka by se nevyspaly. Takže ke mně nepřijede a nenakoupí mně. Tak budu mít k večeři topínky s česnekem, protože toho doma moc nemám, upeču buchtu, vydělám něco z mrazničky a vydržím. Co mám na to říct. Když se ozvu, budu za babu, co je proti dětem. On na ně nedá dopustit, bývá i nepříjemný a uráží se, když by něco mělo být jinak, než v jejich prospěch nebo proti jejich vůli. To by byl zase konflikt, ve kterém stejně musím ustoupit, tak je zbytečné něco říkat.
Podľa mňa je slabá a vachrlatá hranica medzi tým byť "hodný" a byť len slabý alebo zbabelý... Náš bývalý triedny z gymnázia vyzeral ako dobrák (a svojím spôsobom aj bol, nepochybne), ale raz, jediný raz prejavil dosť vážnu slabosť v kritickej situácii - na hodine slovenčiny dostala praktikantka (ktorú mal on viesť) epileptický záchvat a on normálne vybehol z triedy a už sa nevrátil... Nebol ani zaovlať biologikárku, ani nešiel na vrátnicu zavolať záchranku (v ére pred mobilmi), normálne si šiel niekam lízať rany a nechal našich chalanov, aby jej dali knihu pod jazyk a nás, baby, aby sme šli po tú biologikárku, čo má kurz prvej pomoci... No a odvtedy mal po chlebe, boli sme k nemu niekedy až krutí. Mladosť vie byť strašne krutá a kritická, ale v zásade spravodlivá. A ja som ho ovtedy videla skôr ako slabocha než ako strašného dobráka a tak trochu som ním pohŕdala. Zlepšilo sa to až po rokoch, keď som dozrela.
A dobrota sa podľa mňa nevylučuje s tým stáť si za svojím... keď viem, že mám pravdu alebo keď cítim, že toto je pre mňa dôležité. Ja som tiež robila chybu, že som sa veľmi nepresadzovala (v partnerskom vzťahu myslím), nekomunikovala som, hlavne keď z toho kukali problémy, no a dozvedela som sa, že vzťah so mnou je ťažký a komplikovaný. Niekedy sa nezavďačíš.
Není tady
grrr, zas to nefunguje, ako má!
2x
Upravil(a) Selima (16. 2. 2012 14:15)
Není tady
Co když Adagio má jiné priority?
Jess, pán může bejt sebekvalitnější... ale obávám se, že při svém založení, bych nezkousla (spíš zakousla ) kteréhokoliv ze svých blízkých, který by mi přímo odmítl pomoc, o kterou bych ho požádala a která by na něj skutečně nekladla vyšší nároky. To není o prioritách, ale o prostý lidský slušnosti.
Není tady
Jessika napsal(a):
A je to tady - pán nefunguje v určité oblasti = pryč s ním.
Proč tak silná slova, Kiaro ? "naprostý hlupák, nebo ignorantský sobec" ...
Většinou píšeš velmi, velmi realisticky (a já s tebou ráda souhlasím), ale teď to trochu ujelo, nemyslíš?
Co když ten pán má jiné kvality (duševní nebo i tělesné). Co když Adagio má jiné priority?
Co když si tady chtěla trošku postěžovat, ale přitom velmi dobře ví, koho vedle sebe má - a zatím chce mít, když je s ním...
A pak, až uzná, že to opravdu nejde , rozuměj,až mínusy (pro ni) budu převažovat nad plusy, pak může Adagio largem přejít do singl vlákna od Bibi.
Proto asi Bibi založila to vedlejší vlákno - aby se prodiskutovalo , co asi tak cítí žena středního věku, když se jí naskytne příležitost žít samostatně.
Nu, Jessico, pán selhal v hodně zásadní oblasti. Nebudu se opakovat, ale neposkytnout pomoc partnerovi v nouzi a nechat ho, ať si svoje problémy vyřeší sám je věc, která by mě donutila se hodně vážně zamyslet nad perspektivami takového vztahu.
A o "jiných kvalitách" ať tělesných, nebo duševních bych si také dovolila vážně zapochybovat. Pán, který se permanetně uráží a je nepříjemný, pokud je něco v neprospěch jeho dětí a kterému se zřejmě adagio bojí cokoliv říct, protože má obavy z nepříjemných či urážlivých reakcí - takový chlap asi příliš duševních nebo tělesných kvalit nemá a pokud by je přece jenom měl, po nějakém čase bych přestala takovéto kvality vnímat.
Protože mně by velmi vadil partner, který v komunikaci se mnou reaguje velmi nepříjemně, uráží se a trucuje a pokud chci mít klid, nesmím po něm nic chtít, nebo po mně vyletí
Není tady
Kiara, si dosť ostrá... nie úplne neprávom ,ale čisto pragmaticky: ja by som s razantnými krokmi počkala, až budem zdravá a nebduem ho potrebovať VOBEC. Dovtedy by som ho ešte aspoň občas použila.
Není tady
Dovtedy by som ho ešte aspoň občas použila.
Jenomže, jak vidíš, on se moc nenechá...
Není tady
Selima napsal(a):
Kiara, si dosť ostrá... nie úplne neprávom ,ale čisto pragmaticky: ja by som s razantnými krokmi počkala, až budem zdravá a nebduem ho potrebovať VOBEC. Dovtedy by som ho ešte aspoň občas použila.
Selimko, používat se dá neživý inventář, třeba kartáček na zuby, kapesník nebo toaletní papír, nikoliv živá lidská bytost
A já si opět dovolím oponovat - k čemu je mi partner, kterého musím PROSIT a tahat ho k sobě domů pomalu párem volů, aby mně - lazarovi - milostivě ráčil přinést alespoň základní nákup, protože jinak si budu opékat k jídlu na pánvičce starý chléb ?!? Já bych to na místě adagia řešila asi tak, že bych si přes internet vyhledala dovážkovou službu, která se zabývá dovozem potravin až na práh domu (skutečně něco takového existuje, mám s tím z rodiny vlastní zkušenosti!!!) a ostatní záležitosti bych si zařídila přes síť přátelů a známých. A partnera, který by se ke mně takto nepěkně zachoval, když jeho pomoc od něj jako od sobě nejbližšího člověka potřebuji nejvíc bych asi poslala rychle do bezu
Protože to, co tady adagio popisuje naznačuje, že tohle není jenom ojedinělý exces, ale že to v jejím vztahu dlouhodobě neklape a neposkytnutí pomoci v případě nouze je věc, kterou nefunkční vztah pouze VYKRYSTALIZOVAL. Tam to nebylo tak, že ve vztahu bylo dlouhodobě všechno v naprostém pořádku a přítel jí odmítl pomoci AŽ TEĎ, tam se to špatné táhne už delší dobu ...
Není tady
Pravda je ta, že v krizové situaci se ukazuje, jak člověk reaguje. Ve finále, já jsem schopná donést si v batůžku na zádech základní lehké věci k jídlu, s berlama cestou z rehabilitace tedy nic moc, ale dělám to. Ale o tom to není, že. Mrzí mě to a žere zároveň, že nedodrží slovo. Často říkám, že slovo dělá muže, jenže on má pocit, že musí přednostně dodržovat jiné slovo. Kamarádka mně taky občas něco donese, ale nechci nikoho obtěžovat, protože každý má svého dost. Stejně tak máma, jenže není nejmladší a nakupovat bych měla spíš já jí.
Cítím, že jeden problém je u něho a druhý u mně. Ten můj je ten, že si neumím prosadit a udržet svoje, plus ta nechuť vstupovat do konfliktu, hádat se. V některých věcech jsem liknavá (ale to se týká spíš praní záclon apod.), dělám věci na poslední chvíli, jsem trochu líná. Myslím, že všechno souvisí se vším. Kdybych se dokázala ozvat a prosadit, nejsem tam kde jsem.
Můžu se na něho spolehnout do okamžiku, kdy se ozve jeho bývalá rodina, do té doby je všechno dobré. Možná tím chce dětem vynahradit rozvrácenou rodinu a sobě uklidnit svědomí, že to udělal. Jenže to si měli oba rozmyslet dřív. Jednou řekl, že teda bude sám a žít pro děti, když jsem nechtěla jet společně na dovolenou (děti s ním nechtěly jet vůbec. Připadalo mně, že si chce hrát na rodinu, jako si hraje nový manžel její bývalé, jenže oni rodina jsou).
Přítelův problém je ten, že hodně věcí je mu jedno a tohoto okamžiku využívá bývalá žena i máma, teď už i děti, a prostě mu naordinují, co potřevují a on sklapne paty a udělá to. Když nevyhodí, následuje ten ostrý až vulgární telefonát, další víkend děti nepřijdou a když volá, kde jsou, tak ona mu řekne, že nechtějí k němu jít, protože je nudný. Takže on jede koupit karty, PC hru a ty moderní voloviny, aby společně mohli hrát a děti se nenudily. Přidá nějakou tu stovku a je to v pořádku do momentu, kdy zase nevyhoví. Nemůžu se na to dívat. On to taky vidí, ale říká, že když to nebude dělat, tak děti neuvidí vůbec. A jestli řeknou i u toho soudu, že k němu nechtějí, tak co může soud určit...
Já mu nebudu předepisovat, co má dělat, i když je na to zvyklý.
Začali jsem spolu chodit tři roky po rozvodu, ale těsně potom měl jinou. Chtěla děti, tak se s ní rozešel. Teď vypadá, že by se i znovu oženil, dokonce by byl ochoten pokusit se se mnou o dítě i v tomhle věku. Jenže to bylo před tím odmítnutím společné dovolené.
Nějak se v tom nedokážu zorientovat a nevyznám se v jeho myšlenkách, je to pořád zleva doprava, takové nevyrovnané, nejisté, pořád je tam ta jeho nerozhodnost a hrozící a výhružný stín bývalé.
Mlčením a urážením se mně snaží citově vydírat, abych si ho udobřovala a ustoupila. Teď mu to hezky vrací děti stejnou mincí. U nich se to pochopit ještě dá, ale u dospělého...
Vím, že je mu se mnou dobře, říkává, že se mnou zažívá věci, které dřív neznal, ale chtěla bych říct totéž. Ono není těžké přebít PC hry a televizi, nahradit je jinými zážitky, to jsem měla snadné, o to horší to má on, mě nezaujme střílečkou na počítači. Vyloženě vidím, že se mně snaží materiálně nahradit nějakou tu křivdu ze strany bývalé, jenže právě na to já neslyším. Nedokáže pochopit, že když to platilo doma dřív a teď u dětí, že to nezabírá na mě.
Myslím, že řešení toho všeho musí začít u mě, nechci být nově "zlá", nechci měnit svou povahu a založení, nebudu kvůli tomu házet botama jako bývalá ani ječet ani citově vydírat, ale něco změnit musím. Nevím, co a jak...
Není tady