29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na tyto stránky jsem přišla teď náhodou, když jsem teď čtvrt roku doma po operaci natrženého vazu. Většinu času jsem sama a tak se mi honí hlavou ledacos. Je složité to všechno srozumitelně napsat.
Někdy před deseti lety mně jeden známý mých rodičů řekl, (sám v té době důchodce, celý život pracoval s lidmi, byl velmi empatický a jeho koníčkem i prací byla psychologie), že jsem moc hodná a kdybych to chtěla změnit, dalo by mně to hodně práce a stejně by to o moc lepší nebylo. Tenkrát jsem se v duchu klepala do čela a netušila, o čem mluví. Teď je mi přes čtyřicet let a už asi vím. Často slýchám od kamarádek, kolegů a dokonce i bývalých partnerů, že jsem "hodná", "pro Tebe udělám všechno", "Tobě pomůžu".... Začínám mít pocit, jestli to spíš není synonymum pro "blbá".
Mám vnitřní potřebu vycházet s lidmi dobře, v pohodě, slušně, s tolerancí, pochopením, myslím, že na všem se při dobré vůli dá domluvit, nemám ráda hádky, lhaní, neupřímnost,přetvářku,manipulaci... To je přece normální.
Teď mám pocit, že dva moje vážné vztahy na to dojely. Byla jsem chápavá, tolerantní, ustupovala jsem, pomáhala, řešila jeho problémy, dělala různé pozornosti, překvapení, pekla, žehlila košile, takové ty běžné věci . Ze začátku jsem měla potřebu to tak dělat a protějšek to taky tak dělal. Později jsem měla pocit, že on to dělá míň a míň a zatím mně to nevadilo. Potom mně to vadilo, ale stejně jsem to dělala, často na úkor svých věcí, aktivit a problémů, které on se mnou nesdílel. Byla jsem z toho zklamaná, unavená, ale ještě pořád s úsměvem. Postupně úsměv mizel, dělala jsem to dál. Měla jsem pocit, že nemám energii a takovou tu vnitřní sílu. Potom přišla nemoc. Přítel si během toho roku našel jinou. Řekla jsem si, že jsem to dělala špatně, že jsem měla důrazněji říkat, co se mi nelíbí, a že potřebuju pomoct s problémem nebo s nákupem. Potom přišel další vztah. Teď vidím, že jsem dělala totéž, on byl dominantní a tlačil mě tam, kam chtěl on. Nedokázala jsem se nějak výrazně ohradit, protože jsem se nechtěla hádat. Řešila jsem si to "doplňováním energie" jako reiki, joga, ale bylo jí nějak málo. Potom jsem zase na dva měsíce onemocněla a vztah tak nějak vyšuměl. Nechal jsem si udělat automatickou kresbu a zašla si do poradny a řekli mně, že se mám naučit říkat ne.
V práci s tím problémy nemám, učím na víceletém gymnáziu, tam jsem autoritativní a občas dělám tlumočnici. Obojí mně baví, ale ty děti strašně vysávají energii.
Na podzim mně v kavárně kolegyně řekla, když mně vykradli chatu a zničili skalku, skleník, zimní zahradu, to, co mě baví a na čem si zakládám,že se to na mě všechno hrne a co jsem komu udělala, "taková hodná ženská". Tak jsem si cestou domů řekla, že dost. No a v tom momentě jsem uklouzla na chodníku a jsem tady.
Jak si to tak čtu, vypadá to divně a taky se tak cítím.
V současné době mám partnera, žijeme single, jezdí za mnou tak jednou, dvakrát týdně, jak kdy. Mám pocit, že se ještě usmívám, ale vnitřně už zase cítím, že jsem některé věci nechala zajít daleko, za tu mou čáru, kterou si neumím ohlídat, protože se nerada pouštím do konfliktu a hádek, protože přítel umí být hodně nepříjemný. Nevím, jestli jsem se toho vždycky bála nebo očekávám, že protějšek se bude chovat stejně jako já. Nevím, jak dál, potom, až budu zase zdravá a všechno se nahrne, teď jsem mimo problémy a vyhovuje mi to, což není řešení...
Není tady
Tak takhle me lide vidi taky.Ale uvnitr sebe jsem jina jen to nedam najevo.
Není tady
naučit se udržet své hranice je hodně těžké.
taky nemám ráda konflikty a hádky a hodně jsem ustupovala. jenže to není řešení. když si začneš hlídat své hranice a budeš se učit je udržet....možná nějaké hádky budou. Ale možná taky ne. Je to o strachu....být sám sebou, ( být "sobec"), nebýt pořád ten , co ustupuje, pomáhá až za hranice svých sil.
Není tady
Potom mně to vadilo, ale stejně jsem to dělala, často na úkor svých věcí, aktivit a problémů, které on se mnou nesdílel.
Proč děláš to, co ti vadí? Jenom proto, že se bojíš hádek? Nebo proto, že "se to musí"? Ale nemusí... Když tě budou tlačit boty, taky je nebudeš pucovat, ale zbavíš se jich.
Není tady
Přečti si knížku Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč.
Adagio, mně teda připadá, že sis ten vaz natrhla, aby ses nad tím mohla pořádně zamyslet!
Jj - udržet si vlastní hranice, to je těžká věc pro ženu.....napřed musí zjistit, kde ty hranice vlastně má, pak musí zjistit, jestli to stojí za to, ustupovat z nich - a pak si je udžet.
Jestli se ti to povede, bylo by to báječný - určitě se líp vymezujou na začáku vztahu. Ne jako já, když jsem po dvaceti letech manželství přišla na to, že už fakt není kam ustupovat.
Navíc - muži to opravdu mají jinak, tohle funguje na ženskou - trochu svého obětovat a dostat za to nazpět.
Chlapi myslím neocení žádnou oběť - leda tak ti nejvnímavější a ještě ve výjimečných pádech. Obecně spíš ocení, když si jasně stojíš na svém a jasně dáváš najevo, kam až můžou. Prosté "nechce se mi" funguje daleko líp, je jim to srozumitelnější
A hlavně! Pomáhat a řešit jejich problémy je děsnej průser......buď si začnou připadat nemnožný a zbytečný, anebo ještě hůř - začnou to vyžadovat.
Nějakej psycholog kdysi pronesl větu "muži přemítají o tom, o čem přemítají jejich ženy" no a když furt přemítáme o nich................................
A poslyš - s puberťákama přece taky musíš mít jasno o hranicích, ne? I když to trochu chápu - mně nedělalo v životě problém mít autoritu u dětí (dokonce u jednoho supertěžko zvládnutelnýho synka mojí kamarádky) ale s mužem to tak nějak byla jiná
Není tady
Lupina píše,že chlapi neocení žádnou oběť - ano a víš koho ocení nejvíc? Právě ty POTVORY. Jenže asi se to nejde naučit,bud jí si nebo nejsi.
Já sama sebe sebekriticky pokládám za tu potvoru,za kterou manžel i kolikrát uklidí,i když on je narozdíl ode mně celý den v práci,ale já to prostě nějak někdy nestihnu,nechce se mi,jsem radši se psem na prochajdě.Ale tohle mu neřeknu,ale naopak ho pochválím a řeknu mu,že je nejlepší,to oni strašně rádi slyší.Tak takhle nějak. Nežehli jim,nepeč jim - necht si koupí bábovku v marketu a v čem bude chodit,jestli ve vyžehleným či ne,to neřeš.
uvádím jen takové příkládky ze života.
Píšeš:teď jsem mimo problémy a vyhovuje mi to, což není řešení...
- já bych byla ráda,že momentálně problémy nemám a je klid,není to u tebe náhodou tak,že když nemusíš pořád něco řešit,že si z toho nesvá?Pokud ti současný přítel taky jaksi nevyhovuje,nechej si ho v záloze po dobu nemoci,zkus ho víc vyzkoušet a využít - třeba k nákupům,vyřídit něco súrného a tak no a mezitím si třeba na netu nebo já nevím kde už hledej lepšího kolouška;)
Není tady
Já taková jsem, jsem tak vychovaná. Měla jsem starší věřící rodiče a vedli mě k pokoře, nesobeckosti a poslušnosti. To, že jsem to vzala takhle doslova, je moje věc. Asi jsem četla moc dívčích románů a věřila, že platí "sedávej, panenko, v koutě, budeš-li hodná, najdou tě" a "jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá".
Ve škole si ty hranice držím a prohlašuju, že musí být, protože bez nich se žádná hra nedá hrát. Tak proč to nedokážu sama se sebou.
Být potvorou ve vztahu jsem zkoušela, ale nešlo mně to. Věděla jsem, že je to z mé strany hra a nedokázala jsem ji dohrát.
Domácnost, pečení a vaření mě baví, je to pro mě odreagování, když mám na to náladu. Mám i svoje koníčky, chodím na břišní tance, chodím do kurzu fotografování, na badminton. Moc času mně na ně nezbývá.
Vůbec nejsem nesvá, že nemusím nic řešit. Naopak, vítám to zranění, že jsem mimo ty problémy a nemusím nic řešit a vidina, že mě to zase čeká, mně dělá těžké sny, fyzicky mně to nedělá dobře.
Po příteli toho moc chtít nemůžu, má svoje problémy a starosti. Zajíčka mně doporučovala kamarádka, aspoň na chvíli, na odreagování, pobavení, aby člověk slyšel ty sladký blbosti. Nechci zahýbat anedělám to. Nevěra je pro mě znamení, že je vztah definitivně v troskách ,kdy ztroskovalo řešení problémů, nebo se vůbec neřešily a mlčelo se a nekomunikovalo. Mlčení je hrob pro každý vztah.
Přítel hodně na sebe obrací pozornost. Někdy mám pocit, že náš telefonický hovor je výslech, kdy on odpovídá při zprávách, dokumentu, filmu, co v práci, jak se má..., a nezeptá se, jak mně dopadla kontrola u doktora. Nevnucuju mu to.
Chci najít řešení, abych se necítila špatně, v pozadí, nevím, co pro to udělat. Rozhodnutí, že zítra to změním, nefungovalo. A tak tchu věřím, že ty moje nemoci jsou reakcí těla na to, co se děje a co mu dělám. Může se to zdát směšné nebo mimotické, kdysi bych to taky tak viděla.
Není tady
Adagio, já taky nedokážu být potvora - dělá mi to potíže a nedobře, tak proč se do toho nutit. Já myslím, že tak musí být člověk vychovanej odmala, to už se nepředělá.....
Což ovšem neznamená, že budu hadra, žejo. A věř mi, že zatraceně dobře vím, o čem mluvím.
Moji rodiče nebyli ani starší, ani katolíci, ale k poslušnosti mě teda taky vedli hlava-nehlava. Ale to víš - exempla trahunt.....
Hodně mi připomínáš můj příběh - manžel taky neustále potřebuje být v centru mojí pozornosti a protože takováto služba se v těchto případech neoplácí, začneš toho mít dříve nebo později plný zuby - takže raději dříve. Totiž ve chvíli, kdy se mu ta pozornost přestane věnovat, nastává vynucování všemi prostředky, kterým nepostavíš hranice. Já jsem se postupně propracovala k tomu, že věnuju víc pozornosti sobě a svým blízkým a svým potřebám, než jeho - ale drhne to, strašně to drhne......on se toho prostě nechce vzdát, je to pro něj jako droga. Zjistila jsem, že to dělá už i naší tříletý vnučce, kterou tím ovšem vyplaší a pak o ní prohlásí, že je rozmazlená.
Jak říkám, nadměrná potřeba pozornosti je drogová závislost jako každá jiná, asi tak by se s ní zřejmě mělo zacházet
A včas diagnostikovat - stejně jako ochota tuhle potřebu naplňovat.....když to tak vezmeš, je to totéž, jen z druhé strany. Jako by člověk nalejval alkoholikovi, žejo.
Není tady
adagio napsal(a):
A tak tchu věřím, že ty moje nemoci jsou reakcí těla na to, co se děje a co mu dělám. Může se to zdát směšné nebo mimotické, kdysi bych to taky tak viděla.
To nevím, proč by to mělo být směšné? mně naopak přijde směšné, když to někdo popírá - přece mozek ovlivňuje všechno v těle, jak se cítíš, to zase ovlivńuje mozek a jeho chemii....nejsme přece rozkouskovaný, ale celí! Mně by přišlo divný, kdyby tělo nereagovalo na naše silný emoce....
Není tady
Si mě vůbec nepochopila - nedoporučuji to řešit nevěrou,ale začít si hledat postupně někoho jiného,když ti současný partner nevyhovuje,sama to píšeš a mě by se taky nelíbil zájem jen o sebe sama.Ani neradím pořídit si mladocha - kolouškem prostě myslím jinýho chlapa.
Ženy tvého typu to mají ve vztazích hodně těžké a trápí se vlastně furt,mají svůj rozum a z toho nehodlají slevovat.Jetaky nepatřičné se vymlouvat třeba ve 40ti nato,jak tě vychovávali rodiče - ty žiješ v dnešní době a jsi svépravná a d á v n o dospělá,tak bys měla být schopná tyto jejich názory dnes přehodnotit a chovat setak,jak se to od tebe očekává.Představ si,že i já a všichnitady jsme byli vychováváni v jiné době s jinými předsudky a pravidly o poctivosti se kterou nejdál dojdeš,apod.Zatím co ti nepoctiví se vezou - to dodávám dnes:P
No a jestli dáváš studentům rady typu jak se do lesa volá,tak se z něho ozývá,no tě pic teda.
Upravil(a) Jaku (14. 2. 2012 17:43)
Není tady
Jaku napsal(a):
a chovat setak,jak se to od tebe očekává.
Což právě dělá, Jaku a spokojenost nic moc.....
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jaku napsal(a):
a chovat setak,jak se to od tebe očekává.
Což právě dělá, Jaku
a spokojenost nic moc.....
Ale kdeže Lupino,vždyť chlapi,aniž byto vlastně věděli,chtějí potvory,aby měli koho dobývat,žadonit o něco,toužit po pozornosti,ale Agida mu to vše vše servíruje už dopředu a tak je to vlastně nuda.A ona je logicky nespokojená,proč by se zajímal,když sám je středobodem vesmíru:dumbom:
Není tady
No, na to ovšem člověk nemusí být úplně nutně potvora stačí, když se nenechá vláčet a ví, co chce. Tedy člověčice, samozřejmě.
A už vůbec není nutný, aby "dělala, co se po ní chce" vždyť je to totéž v bleděmodrým, jako jim podstrojovat.
Zase děláš, co "někdo chce" a ne to, co chceš ty......
Není tady
Adagio, snad ti rozumím.....A budu psát možná zase o hranicích, ale použiji jiný termín, takže snad vytvořím jinou představu, protože je to možná v tvém případě přesnější.
Mně řekla psychoterapeutka, že jsem bezbřehá. Představuju si to tak, že neztrácím své hranice tím, že ustupuji, zmenšuji se, ale vylévám se a změlčuji se. Oslabuji se a ztrácím se vstřícností, pochopením, všeobjímajícností. A mám pocit, že u tebe je to taky tak.
Myslím, že cesta k nápravě rozhodně není stát se tím, koho považují autoři populárně psychologizujících knih za potvoru, nějak se zásadně měnit. Spíš si v každém okamžiku uvědomovat, kde jsem. Jestli jsem se "nevylila". A jak tak budeš vnímat, kde jsi (a zdaleka to nepůjde lehce a pořád ), uvidíš lépe to, co jsi nyní, oproti dřívějšku, nezaplavila. A jak to uvidíš lépe, uvidíš také to, co ti třeba vlastně vadí, co tě zneklidňuje. A protože tam nebudeš, buď ti to nebude vadit nebo ti to vadit bude, ale budeš s tím moct něco udělat (protože snáze odstraníme prázdnou židli, než tu, na které sedíme).
A to, že tě studenti vysávají, to asi také není v pořádku. Možná, že příčina je obdobná. Uvidíš. Nakonec, jak tví přátelé a partner, tak tví studenti musí být ve vztahu s tebou ti motivovaní. Jestli nejsou, ať táhnou , jinak všechno táhneš ty.
Není tady
NO, jestli to vypadá, že si na něco vymlouvám, nemá cenu, abych něco psala. Jak jsem psala, jsem většinu času sama a chci si to uspořádat a trochu s někým probrat, slyšet jiný názor. Tak jsem to zkusila tady.
Dnešní doba a vztahy mezi lidma se mně nelíbí a úplně přizpůsobovat tomu se mně nechce, to bych nebyla já. Takhle jsem to já, ale nejsem spokojená. Kdybych byla jako ti někteří dokola, byla bych šťastná?
Studentům tyto věci neříkám, není pro to prostor. Dnes pedagog je jen předavač znalostí, ne vychovatel. Ale to neurčil on, to mu bylo určeno a přikázáno. Rodiče většinou nechtějí, aby jim někdo mluvil do jejich výchovy a názorů. Za chvíli budeme nahrazeni počítačem a robotem.
Není tady
Hele - kdo ti říká, že se vymlouváš? Všichni? Vždyť ti tu naopak píšem, jak jsme na tom podobně, co s tím děláme a jak to dopadá - snažíme se ti pomoct!
Já konkrétně několikrát opakuju, že není dobré, dělat "co se od tebe žádá", ale naopak......
a poslyš, moje dcera taky učí na gymnáziu, taky má semtam potíže s rodiči, ale u toho i vychovává - alespoň soudím dle toho, jak na ni reagujou děcka......
Není tady
Ahoj Adagio,
tak já mám pocit, že vlastně píšeš o mně.Vždycky mi všichni říkali,že jsem hodná.Když jsem byla dítě, tak jsem to chápala jako pochvalu, teď jako dospělou mě to štve. (hodná =blbá)
Taky bytostně nesnáším konflikty, já v nich taky většinou prohrávám,protože mě ostatní umlátí argumentama nebo prostě bojovnějším duchem.Prostě se tomu snažím vyhnout.Pak z toho mám hrozné mindráky,připadám si jako hadr, neschopný prosadit svoji vůli, svoje názory.A já bych tak chtěla, ale prostě mi to nejde.Pro praktický život mám úpně nemožnou povahu.Budu muset navštívit nějakého psychologa - v posledních měsících se mi to nějak sešlo a mě je ze sebe a ze všeho tak zle, že si představuju, jak se vším skončím.
Já to stejně neudělám,protože ani na to neseberu odvahu, ale ty myšlenky na to mě zvláštně uklidňují.
Nijak jsem neporadila, jen jsem přidala svoji zkušenost.
Není tady
S tím vymlouváním jsem reagovala na jeden příspěvek. Všechno si tady čtu dokola a přemýšlím nad tím. Jsem ráda za vaše reakce. Ta bezbřehost je dobrý termín. Mělká voda snadněji vyschne ve složitějších podmínkách. Četla jsem takové ty populární knížky o rozdílech mezi mužem a ženou, v tom jsem se nenašla a ani jsem se do toho nechtěla naformovat. Pokusím se uhlídat si svoje břehy, hranice, čáru. Možná i nějaká ta hádka pročistí vzduch a on si uvědomí, že minimálně všechno není v pořádku. Možná... Můžu v to doufat, protože mně vykládal o bývalém manželství, kde to tak nešlo. Ale vina byla, podle mého, na obou stranách. Znám to z vlastní zkušenosti.
S tou výchovou ve škole je to těžké. Na kolegyni podali jedni rodiče žalobu, protože ve třídě řekla, že se jí osobně nelíbí, že mladá děvčátka (14 let) chodí silně nalíčené, jako herečky v operetě. Prý to není její věc, dcera je svobodný člověk, oni se tak k ní chovají a nedopustí, aby ji někdo omezoval a narušoval jejich výchovu. Samozřejmě je to ojedinělý případ, ale to si člověk někdy rozmyslí, co řekne. Učitele se zastane málokdo, to na jeho straně je vždycky vina. Dívám se teď na seriál Ulice, co tam zmohla uznávaná profesorka proti drzému floutkovi a jeho tatíčkovi, i když pravda byla na její straně... Je to ve společnosti, v tom, že nemáme pravomoce a primán si zapálí před školou, protože ví, že protější chodník už ke škole nepatří a tím pádem můžeme tak akorát. Můžu říct, že většina studentů taková není a dá se s nimi normálně mluvit, uznají svou chybu, že můžou přidat ve studiu...
Není tady
Jolano, ono jde o ten první krok - když se ti to povede poprvé (třeba jen se prosadit proti vlezlýmu prodavači) tak si tuhle vzpomínku hejčkat, zalejvat jako kytičku, mazlit se s ní - hele, mně se to povedlo! další půjde líp.....
Taky je dobrý "zdravě se nas.at" jak říká můj muž - a má pravdu. Ale to přijde pozdějc.
Říkám to z vlastní zkušenosti, taky jsem bývala "hodná holčička" - a jak!
V tom stát si za vlastním mi taky hodně pomohly internetový dikuse - člověk se tu setká s kdekým, milejším i ostřejším - a má čas se rozmyslet, nemusí reagova okamžitě, navíc plachým hodně pomáhá anonymita.....dobrej trenažér
Adagio - asi je dobrý zvážit - dát na jednu stranu příspěvky, co ti pomohly, i kdyby tě třeba popíchly - na druhou ty, co jsou ti nanic. A podle toho pak se zařídit
Co se týče tvojí práce, vím dobře, že je těžká a moc uznání za ni není...ale zase přece, když dovedeš třídu k maturitě třeba a oni se s tebou haranti dojemně loučej....nestojí to za to?
Není tady
Po příteli toho moc chtít nemůžu, má svoje problémy a starosti... hodně na sebe obrací pozornost. Někdy mám pocit, že náš telefonický hovor je výslech, kdy on odpovídá při zprávách, dokumentu, filmu, co v práci, jak se má..., a nezeptá se, jak mně dopadla kontrola u doktora. Nevnucuju mu to.
Jo tak ty nemůžeš chtít ... ale on může, dělá a ty mu v tom ani nebráníš, aby ses náhodou nevnucovala. Ty žádný problémy a starosti zjevně nemáš, tak proč bys ty jeho nemohla poslouchat, nasávat do sebe jako houba, aby on byl zas čistej... a ještě se vyptáváš, zájem projevuješ - a houby za to. Co kdybys ten "výslech" zkusila omezit? Ne rovnou nezájem o všechno, ale nevyptávat se... možná i zkusit chvíli povídat o sobě.
Není tady
Upřímně řečeno, netušila jsem, kolik lidí se potýká s tím samým, co já. Asi je to tím, že jsem míň výraznější, nedáváme tak o sobě vědět, jako třeba mladá slečna, která na firemním večírku si stoupla mezi mě a přítele, mě sjela pohledem, co to tady stojí za pometlo a úplně normálně ho balila a natřásala hlubokým výstřihem se silikonovým poprsím.
Ano, jde o první krok, rozhodnout se a možná i zdravě se nas.... To je jedna věc. V prvotním nadšení se to zvládne. Horší je, u toho zůstat, vytrvat a nepovolit.
Kdysi jsem taky považoval, že jsem hodná, za pochvalu. Úplně se vidím, jak stojím, mlčím, usmívám se. Jenže já to někdy mám i teď. Stejně tak na sebe nechám utrhovat se právě nějakého toho prodavače potom mám na sebe vztek. Naposledy se mně stalo, že mě v řeznictví špatně vrátila, všimla jsem si toho až venku, tak jsem se nevrátila. Je to moje hloupost, že si to nezkontroluju hned u pokladny. Měla jsem na sebe vztek, že jsem neschopná.
Jolano, už jenom to, že si to uvědomíš a takhle napíšeš, je pozitivní. Aspoň já to tak vnímám. Je to snad první krůček k tomu, nevylívat se ze svých břehů (používám to, moc se mi to zalíbilo). Život máme jenom jeden a musíme bojovat. Může to znát jako fráze, cítím to tak. Takhle v obýváku se mně to píše snadno, horší potom je, vsoupit do toho konfliktu a když jsem přesvědčená, že mám pravdu, neustoupit. Párkrát se mi to povedlo a ten pocit potom byl úžasný, snad to vyplavilo i nějaký ten endorfin.
S dětma mě baví pracovat, jinak bych to nedělala tolik let. Potkávám je jako dospělé lidi třeba už i se svými dětmi, často zdraví, zastaví se, promluví, zeptají se, jak se mám. To potom hřeje.
Po příteli toho moc nemůžu chtít, protože má dvě děti z prvního manželství a bývalá žena mu je přiveze, když potřebuje. Třeba před chvílí mně volal, že je přiveze i dnes, protože jejímu novému synkovi s druhým manželem lezou zoubky, takže brečí a děcka by se nevyspaly. Takže ke mně nepřijede a nenakoupí mně. Tak budu mít k večeři topínky s česnekem, protože toho doma moc nemám, upeču buchtu, vydělám něco z mrazničky a vydržím. Co mám na to říct. Když se ozvu, budu za babu, co je proti dětem. On na ně nedá dopustit, bývá i nepříjemný a uráží se, když by něco mělo být jinak, než v jejich prospěch nebo proti jejich vůli. To by byl zase konflikt, ve kterém stejně musím ustoupit, tak je zbytečné něco říkat.
Není tady
adagio napsal(a):
Upřímně řečeno, netušila jsem, kolik lidí se potýká s tím samým, co já. Asi je to tím, že jsem míň výraznější, nedáváme tak o sobě vědět, jako třeba mladá slečna, která na firemním večírku si stoupla mezi mě a přítele, mě sjela pohledem, co to tady stojí za pometlo a úplně normálně ho balila a natřásala hlubokým výstřihem se silikonovým poprsím.
Ano, jde o první krok, rozhodnout se a možná i zdravě se nas.... To je jedna věc. V prvotním nadšení se to zvládne. Horší je, u toho zůstat, vytrvat a nepovolit.
Kdysi jsem taky považoval, že jsem hodná, za pochvalu. Úplně se vidím, jak stojím, mlčím, usmívám se. Jenže já to někdy mám i teď. Stejně tak na sebe nechám utrhovat se právě nějakého toho prodavače potom mám na sebe vztek. Naposledy se mně stalo, že mě v řeznictví špatně vrátila, všimla jsem si toho až venku, tak jsem se nevrátila. Je to moje hloupost, že si to nezkontroluju hned u pokladny. Měla jsem na sebe vztek, že jsem neschopná.
Jolano, už jenom to, že si to uvědomíš a takhle napíšeš, je pozitivní. Aspoň já to tak vnímám. Je to snad první krůček k tomu, nevylívat se ze svých břehů (používám to, moc se mi to zalíbilo). Život máme jenom jeden a musíme bojovat. Může to znát jako fráze, cítím to tak. Takhle v obýváku se mně to píše snadno, horší potom je, vsoupit do toho konfliktu a když jsem přesvědčená, že mám pravdu, neustoupit. Párkrát se mi to povedlo a ten pocit potom byl úžasný, snad to vyplavilo i nějaký ten endorfin.
S dětma mě baví pracovat, jinak bych to nedělala tolik let. Potkávám je jako dospělé lidi třeba už i se svými dětmi, často zdraví, zastaví se, promluví, zeptají se, jak se mám. To potom hřeje.
Po příteli toho moc nemůžu chtít, protože má dvě děti z prvního manželství a bývalá žena mu je přiveze, když potřebuje. Třeba před chvílí mně volal, že je přiveze i dnes, protože jejímu novému synkovi s druhým manželem lezou zoubky, takže brečí a děcka by se nevyspaly. Takže ke mně nepřijede a nenakoupí mně. Tak budu mít k večeři topínky s česnekem, protože toho doma moc nemám, upeču buchtu, vydělám něco z mrazničky a vydržím. Co mám na to říct. Když se ozvu, budu za babu, co je proti dětem. On na ně nedá dopustit, bývá i nepříjemný a uráží se, když by něco mělo být jinak, než v jejich prospěch nebo proti jejich vůli. To by byl zase konflikt, ve kterém stejně musím ustoupit, tak je zbytečné něco říkat.
jak jsou velké? nemůže jet nakoupit i s nimi?
Není tady
Po příteli toho moc nemůžu chtít, protože má dvě děti z prvního manželství a bývalá žena mu je přiveze, když potřebuje... Když se ozvu, budu za babu, co je proti dětem.
Hm - tak si buď o topinkách, když se nechceš ozvat
Nějak nechápu, proč by ti s dětmi nemohl přivézt nákup... a jestli nevědí o vašem vztahu, tak jsi prostě známá, která se belhá bytem a na nákup si dojít nemůže. Nakonec "nemocné navštěvovati" je skutek milosrdenství
a dětičkám by zřejmě neuškodilo poznat, že bližním se má pomáhat.
Není tady
Dětem je 13 a 16 let. Známe se, jezdívám k příteli, trávíme víkendy společně. Myslím si, že by s ním nakupovat nejely. Jejich máma by s tím podlě mě nesouhlasila a potom by mu to předhodila s tím, že mu děti příště nedoveze. A tím pádem by nepřijely ani víkendu, kdy k němu jezdí i jeho rodiče, aby viděli vnoučata. Dostal by od nich kázání, že se nestará a proč si je nebere. Potom by byl naštvaný a nepříjemný. Ta topinka je pro mě snesitelnější
Není tady