29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Daphné napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
mio - jen tedy obecně - měli to ty družstva vypořádat a neudělali to - tzn. restituenti by měli žádat soudně , aby bylo učiněno jejich právu zadost. Stát vzal a stát restituční vyjádření vydal (s tím, kdo má hradit)
nerozumím, co máš na mysli tím luxusně oceněné (asi by to chtělo nějaký příklad)Mám dojem, že vypořádání se tehdy odložilo, aby " se zachránilo zemědělství - rozuměj družstva", a už není z čeho vypořádávat. Slyšela jsem tehdy sliby, že nikdo o nic nepřijde, nemusí se bát....ale možná se mýlím, ono se mě to nijak netýkalo, tak to šlo mimo.
ODLOŽILO SE...ASI NA NĚJAKÝ ČAS - TAKŽE NĚKDE MUSÍ BÝT NĚJAKÁ SMLOUVA, NĚJAKÝ PODKLAD K TOMU. (sorry za velký písmena)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
agewa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
haiel:
dost SI
když půjdeš do historie a nezabarikáduješ se jen na čarodějnických procesech, určitě musíš alespoň malounko uznat, že už v dávnější době církev se starala o potřebné a nuzné - právě hojně pomáhali v sirotčincích, starobincích, nemocnicích .... osobně si jako malá pamatuji občas poslední zbytky řádových sester v nemocnicích - byly milejší, tiché, vlídné - oproti těm v bílých zástěrách....
dokonce se myslím, že tím velkým škraloupem jsou pouze ty čarodějnické procesy - což je hodně špatné - ale byla taková doba a ta už je dávno pryč...proč například právě na tohle neaplikovat ono proklamované a hojně zde na Babinetu používané - odpoutat se od minulosti - hledět do budoucnosti a žít v přítomnosti?Co takhle jim už odpustit - neříkám zapomenout....nemyslíš, že udělaly i mnohé dobrého?
mě, jakožto těžkému materialistovi, ateistovi a bezvěrci v duchovno a nadpřirozeno to nedělá problém, ...divím se však, že některým duchovně na výši to problém dělá....kde udělali soudruzi z NDR chybu?
To si pak říkám - jak je tohle vůbec možné, když jednou se staví tak a podruhé zcela naopak? Dvojí metr?ano máš pravdu.Takže PROČ vracet majetek? Už je to minulost.
a co kdyby oni ODPUSTILI našemu státu , aby v době obrovské krize, kdy se šetří na všech, tahá lidem peníze z kapsy za cokoliv, takže velká část lidí žije na minimu , je stát vyplácel ??Mícháš jablka s hruškama - odpustit viny - ano - ale proč se vzdávat dobrovolně majetku - pro koho? pro stát? Co je stát? Ty bys také dobrovolně a proto, že je krize, vzdala se majetku ve prospěch například nepřizpůsobivých? Proč bys jim například ty nemohla odpustit jejich vyžírání a ještě jim do korýtka dala ze svého?
ale jinak naprosto jednoduchá odpověď - proč vracet majetek? PROTOŽE JE JEJICH!
Ber to tak - že se stala krádež - kradl stát - a kdo je stát?
ty to taky mícháš , jak chceš.
nepřizpůsobiví jim ten majetek nevrátí / nezaplatí. Zaplatí to právě ti , co pracují, protože to stát zaplatí z daní.Takže ve finále bud ty peníze budou chybět jind e ( na kom se nejlépe šetří? ) nebo se znova vymyslí důvod , jak z lidí vytahnout další peníze.
Není tady
Ano majetek ukradla zločinecká komunistická banda. Je jen s podivem, že jsme poslední z postkomunistických, kde majetek církvím nebyl ještě vrácen.
Není tady
agewa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
agewa napsal(a):
ano máš pravdu.Takže PROČ vracet majetek? Už je to minulost.
a co kdyby oni ODPUSTILI našemu státu , aby v době obrovské krize, kdy se šetří na všech, tahá lidem peníze z kapsy za cokoliv, takže velká část lidí žije na minimu , je stát vyplácel ??Mícháš jablka s hruškama - odpustit viny - ano - ale proč se vzdávat dobrovolně majetku - pro koho? pro stát? Co je stát? Ty bys také dobrovolně a proto, že je krize, vzdala se majetku ve prospěch například nepřizpůsobivých? Proč bys jim například ty nemohla odpustit jejich vyžírání a ještě jim do korýtka dala ze svého?
ale jinak naprosto jednoduchá odpověď - proč vracet majetek? PROTOŽE JE JEJICH!
Ber to tak - že se stala krádež - kradl stát - a kdo je stát?ty to taky mícháš , jak chceš.
nepřizpůsobiví jim ten majetek nevrátí / nezaplatí. Zaplatí to právě ti , co pracují, protože to stát zaplatí z daní.Takže ve finále bud ty peníze budou chybět jind e ( na kom se nejlépe šetří? ) nebo se znova vymyslí důvod , jak z lidí vytahnout další peníze.
Znovu se ptám. Proč se nemusel vracet majetek církvím v Rakousku, BRD......
Není tady
agewa napsal(a):
ty to taky mícháš , jak chceš.
ne - nemíchám, to s těmi nepřispůsobivými jsem dala jako příklad.
Co ti na to říct - neměl stát krást a jelikož žijeme v tomto státě, musíme ty chyby platit všichni. Holt to bude chybět jinde.
nechci být zlá - ale docela bych tě chtěla vidět v situaci, kdyby ti stát sebral majetek a po několika letech, při změně režimu by se měly hradit škody...a pár dobráků (pravděpodobně nemajetných) by prskalo vzteky, že musí díky státu za stát něco hradit.
Znovu říkám - byla to krádež (a to nemluvím o tom, kolik duchovních bylo umučeno v lágrech, nebo v pracovních táborech).
Není tady
Zorro Mstitel napsal(a):
Vláda schválila navrácení majetku církvi. Jedná se o nemovitosti v hodnotě 75 miliard Kč a dalších 59 miliard Kč bude stát 30 let splácet. Dále se stát s církví dohodl, že ještě 17 let bude hradit platy duchovních - z toho první tři roky v nezměněné výši, jako doposud. Souhlasíte s tímto opatřením? Není nemorální vracet církvi tolik peněz zrovna v době krize? Nebo je dobře, že si bude církev hospodařit sama a že bude nezávislá na státu? Přečtěte si zamyšlení pana Kysilky a vyjádřete se v naší anketě!
Nemorální není vracet zcizený majetek.
Nemorální je si nárokovat to, co církvi nepatří a nepatřilo, nemorální je s církví zacházet jinak než s ostatními okradenými, kteří dostali zpět svůj majetek zdevastovaný a bez nároku na jakoukoliv finanční kompenzaci.
Nemorální je jednu krádež zalepit druhou.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Daphné napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
mio - jen tedy obecně - měli to ty družstva vypořádat a neudělali to - tzn. restituenti by měli žádat soudně , aby bylo učiněno jejich právu zadost. Stát vzal a stát restituční vyjádření vydal (s tím, kdo má hradit)
nerozumím, co máš na mysli tím luxusně oceněné (asi by to chtělo nějaký příklad)Mám dojem, že vypořádání se tehdy odložilo, aby " se zachránilo zemědělství - rozuměj družstva", a už není z čeho vypořádávat. Slyšela jsem tehdy sliby, že nikdo o nic nepřijde, nemusí se bát....ale možná se mýlím, ono se mě to nijak netýkalo, tak to šlo mimo.
ODLOŽILO SE...ASI NA NĚJAKÝ ČAS - TAKŽE NĚKDE MUSÍ BÝT NĚJAKÁ SMLOUVA, NĚJAKÝ PODKLAD K TOMU. (sorry za velký písmena)
vráceno bylo jen pod podmínkou, že bude restituent na tomto majetku pokračovat v zemědělské činnosti. Kdo si to ale mohl dovolit.... jednou byla přerušena kontinuita a členové poškozených rodin se dávno zabývají něčím jiným.... A státu bylo houby po tom, jak se svým majetkem kdo naloží.
Majetky ostatních byly vloženy do nově vzniklých společností s tím, že se z nich bude vracet majitelům postupně a ve stanovené lhůtě, což se ale až na vyjímky nestalo. Za tichého přihlížení státu, který na toto navrácení měl naopak dohlédnout. Takže ukradené vráceno nebylo a zřejmě už ani nebude.
Tím luxusním oceněním v případě církevních restitucí myslím značně nadhodnocené náhrady, údajně v průměru 44 korun za metr zemědělské půdy při jinak běžné ceně kolem 5, 10, 15 korun......nehledě na značně nejasné okolnosti ohledně seznamů vraceného majetku a způsobu jeho oceňování.........ale vždyť to tady někde už bylo probíráno.
Není tady
Petr100 napsal(a):
.........
Tak teď nevím, jestli to myslíš vážně nebo si děláš srandu.
Srandu? Srandu si z lidí dělá moc církevní a světská. Jako vždy. Jedna zločinecká banda okradla druhou zločineckou bandu a třetí zločinecká banda zafinancuje narovnání s pomocí daňových poplatníků.
Petře, ty jsi pro navrácení církevního majetku proto, že byl církvi ukraden nebo proto, že byl církvi ukraden komunisty?
Upravil(a) haiel (15. 2. 2012 21:08)
Není tady
haiel napsal(a):
Jedna zločinecká banda okradla druhou zločineckou bandu a třetí zločinecká banda zafinancuje narovnání s pomocí daňových poplatníků.
Do kamene tesat!
Není tady
Teda haiel , to si si dovolila dosť.
Chudák Petr
Upravil(a) Petra101 (15. 2. 2012 21:39)
Není tady
mia napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Daphné napsal(a):
Mám dojem, že vypořádání se tehdy odložilo, aby " se zachránilo zemědělství - rozuměj družstva", a už není z čeho vypořádávat. Slyšela jsem tehdy sliby, že nikdo o nic nepřijde, nemusí se bát....ale možná se mýlím, ono se mě to nijak netýkalo, tak to šlo mimo.ODLOŽILO SE...ASI NA NĚJAKÝ ČAS - TAKŽE NĚKDE MUSÍ BÝT NĚJAKÁ SMLOUVA, NĚJAKÝ PODKLAD K TOMU. (sorry za velký písmena)
vráceno bylo jen pod podmínkou, že bude restituent na tomto majetku pokračovat v zemědělské činnosti. Kdo si to ale mohl dovolit.... jednou byla přerušena kontinuita a členové poškozených rodin se dávno zabývají něčím jiným.... A státu bylo houby po tom, jak se svým majetkem kdo naloží....
Ano, to máš pravdu. Dělala jsem na počátku 90. let v jednom družstvu a bylo to vcelku dost velké psycho. Na každého, kdo si dovolil požádat o vrácení byl pořádán hon jak na čarodejnice. Klukovi, který se na svých pozemcích rozhodl vystavět jistou známou turistickou atrakci házeli klacky pod nohy, protahovali to jak mohli ... O další paní, žijící v Praze, hovořili jako o čarodejnici přímo, předali jí rozpadlý statek ... s námi jako nájemníky ... no bylo to tehdy hodně veselý a dodnes tam ty vztahy nejsou narovnány. Chápu, že lidé raději přistoupili na ponechání majetku v družstvech a nedomysleli, co způsobí jejich následná transformace, páč to tehdy předpokládalo znalosti, které měl málokdo ... a chápu, že dnes nemaj šanci dobrat se svých práv, páč kde nic není, tam ani Smrť nebere ... Chápu, jak jsou těmto lidem církevní restituce trnem v oku.
Na druhé straně doufám, že ruku v ruce s církevními restitucemi přijde oživení ekonomiky. Spolu s rozpadlými budovami nastane i přísun financí, tudíž bude na opravy, ty bude třeba někomu zadat, že jo, což by mohlo zaměstnat lidi, ty by si pak mohli dovolit více utrácet atd. atd. Multiplikátor se tomu říká, ale většina lidí to zná pod pojmem hladová zeď. Možná su naivní, ale pořád doufám, že se tak podaří obnovit tu spoustu ruin, které hyzdí naši krajinu ... Kromě toho vnímám, jak funguje třebas hospic v Rajhradě a doufám, že by jich mohlo díky těmto restitucím být o něco více ... atd. atd.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
mia napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
ODLOŽILO SE...ASI NA NĚJAKÝ ČAS - TAKŽE NĚKDE MUSÍ BÝT NĚJAKÁ SMLOUVA, NĚJAKÝ PODKLAD K TOMU. (sorry za velký písmena)vráceno bylo jen pod podmínkou, že bude restituent na tomto majetku pokračovat v zemědělské činnosti. Kdo si to ale mohl dovolit.... jednou byla přerušena kontinuita a členové poškozených rodin se dávno zabývají něčím jiným.... A státu bylo houby po tom, jak se svým majetkem kdo naloží....
Ano, to máš pravdu. Dělala jsem na počátku 90. let v jednom družstvu a bylo to vcelku dost velké psycho. Na každého, kdo si dovolil požádat o vrácení byl pořádán hon jak na čarodejnice. Klukovi, který se na svých pozemcích rozhodl vystavět jistou známou turistickou atrakci házeli klacky pod nohy, protahovali to jak mohli ... O další paní, žijící v Praze, hovořili jako o čarodejnici přímo, předali jí rozpadlý statek ... s námi jako nájemníky ... no bylo to tehdy hodně veselý a dodnes tam ty vztahy nejsou narovnány. Chápu, že lidé raději přistoupili na ponechání majetku v družstvech a nedomysleli, co způsobí jejich následná transformace, páč to tehdy předpokládalo znalosti, které měl málokdo ... a chápu, že dnes nemaj šanci dobrat se svých práv, páč kde nic není, tam ani Smrť nebere ... Chápu, jak jsou těmto lidem církevní restituce trnem v oku.
Na druhé straně doufám, že ruku v ruce s církevními restitucemi přijde oživení ekonomiky. Spolu s rozpadlými budovami nastane i přísun financí, tudíž bude na opravy, ty bude třeba někomu zadat, že jo, což by mohlo zaměstnat lidi, ty by si pak mohli dovolit více utrácet atd. atd. Multiplikátor se tomu říká, ale většina lidí to zná pod pojmem hladová zeď. Možná su naivní, ale pořád doufám, že se tak podaří obnovit tu spoustu ruin, které hyzdí naši krajinu ... Kromě toho vnímám, jak funguje třebas hospic v Rajhradě a doufám, že by jich mohlo díky těmto restitucím být o něco více ... atd. atd.
Prepáč Míšo, ale v tomto si asi fakt naivná. Ono tých budov zase toľko nie je. A väčšinu z nich už cirkev dávno využívá. V restituciách ide hlavne o podu, lesy a hotové peniaze. Akurát neviem, kto to bude obhospodarovať. Páni farári a rádove sestry určite nie. Takže "akcie Z" v cirkevnom podaní? Na Morave iste.
Není tady
Xsara napsal(a):
haiel napsal(a):
Jedna zločinecká banda okradla druhou zločineckou bandu a třetí zločinecká banda zafinancuje narovnání s pomocí daňových poplatníků.
Do kamene tesat!
Zlatým písmem
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
mia napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
ODLOŽILO SE...ASI NA NĚJAKÝ ČAS - TAKŽE NĚKDE MUSÍ BÝT NĚJAKÁ SMLOUVA, NĚJAKÝ PODKLAD K TOMU. (sorry za velký písmena)vráceno bylo jen pod podmínkou, že bude restituent na tomto majetku pokračovat v zemědělské činnosti. Kdo si to ale mohl dovolit.... jednou byla přerušena kontinuita a členové poškozených rodin se dávno zabývají něčím jiným.... A státu bylo houby po tom, jak se svým majetkem kdo naloží....
Snad ani ne tak trnem v oku, jako rolničkou na šaškovské čepici...církev ji s oblibou dávala na hlavu lidem...heretici jim tuším říkala....
Ano, jsi naivní... ty peníze tu nezůstanou, tak jako ostatně nic z toho, co nám údajně nikdo neměl odnést, ba naopak - měl zvelebit....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Snad ani ne tak trnem v oku, jako rolničkou na šaškovské čepici...církev ji s oblibou dávala na hlavu lidem...heretici jim tuším říkala....
Ano, jsi naivní... ty peníze tu nezůstanou, tak jako ostatně nic z toho, co nám údajně nikdo neměl odnést, ba naopak - měl zvelebit....
Jo, tady je hodně patrný rozdílný pohled Moraváků, resp. Jihomoraváků a zbytku státu. Já se tu mezi věřícími lidmi, jeptiškami nebo kněžími nesetkala s žádnými vyčůránky a hajzlíky. A že jsem jich poznala díky babičce vcelku dost. Zatím mi ani jeden nedal důvod někomu z nich nedůvěřovat ... Opravdu si nedovedu představit, že by s vráceným majetkem mohli naložit hůře, jak státní úředníci ... zatím jsem registrovala jen plány, co by se opravilo a k čemu by to pak bylo ... a radost starostů, kteří po 20 let sledovali, jak se jim zablokované budovy před očima rozpadají a nemohli s nima nic udělat ... viz zde
Upravil(a) Míša Kulička (16. 2. 2012 0:13)
Není tady
Však já se taky, Míšo, vůbec nebavím o JEDNOTLIVÝCH lidech, ale o církevní INSTITUCI.
A v tom je hodně veliký rozdíl.
Na rozdíl třeba od Petra já rozlišuji mezi STÁTEM či KOMUNISTICKOU ZLOČINECKOU BANDOU a jednotlivými občany, komunisty, konkretními lidmi. A TI většinou, stejně jako tebou zmíněné jeptišky, kněží ap, NIKOMU NIC neukradli
Není tady
haiel napsal(a):
Petr100 napsal(a):
.........
Tak teď nevím, jestli to myslíš vážně nebo si děláš srandu.Srandu? Srandu si z lidí dělá moc církevní a světská. Jako vždy. Jedna zločinecká banda okradla druhou zločineckou bandu a třetí zločinecká banda zafinancuje narovnání s pomocí daňových poplatníků.
Petře, ty jsi pro navrácení církevního majetku proto, že byl církvi ukraden nebo proto, že byl církvi ukraden komunisty?
No tak, samozřejmě UKRADEN a je jedno kým.
Není tady
Pandoro nemorální je schvalovat krádež. Je stejně zajímavé jakou starost mají najednou mnohé místní co bude s majetkem církev dělat. Že jste tyto starosti neměly posledních 60 roků.
Není tady
Daphné napsal(a):
mia napsal(a):
...S restitucemi souhlasím, ale všem a podle stejných oceňovacích předpisů.
Zatímco církve dostanou náhrady velmi luxusně oceněné, statisíce lidí nedostanou ze svých družstevních podílů za své ukradené majetky ani floka. A nechápu, proč by se o ně měli soudit s nějakými soukromými subjekty - nástupci bývalých družstev.......stát vzal, stát se měl postarat a dohlédnout, aby bylo vše korektně vypořádáno a vráceno. Bohužel se lidi pomalu smiřují s tím, že už z toho neuvidí ani floka, protože jak je u nás dobrým zvykem, je pomalu rozkradeno a tedy není z čeho vracet.Mám pocit, že strůjcem téhle špatnosti byl jistý pan Lux, předseda strany katolíků a křesťanů
, tenkrát jako ministr zemědělství.
Dafné Lux sám by nic neprosadil. Za tuto další krádež mohli jeho komplici v parlamentu. Kdopak asi.
KDU-ČSL (proti vůli svých koaličních partnerů) se ve spojení s ČSSD a KSČM zasadila o posun povinnosti vypořádat majetkové podíly alokované v transformovaných družstvech o sedm let. Tím byly vytvořeny ideální podmínky k tomu, aby před těmi, kdož žádali naturální plnění (budovy, stavby, stroje, služby, osiva, zvířata, apod.), mohl být bonitní majetek "uklizen", tedy aby byl tento majetek vnesen v rámci podílů jiných osob do nově .....
http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo- … ecnost_wag
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pandoro nemorální je schvalovat krádež. Je stejně zajímavé jakou starost mají najednou mnohé místní co bude s majetkem církev dělat. Že jste tyto starosti neměly posledních 60 roků.
On tu někdo schvaluje krádež?
Ty snad schvaluješ nějakou krádež, že máš potřebu o ní mluvit?
Pokud jde o mne, já neschvaluju ani krádeže, kterých se dopustila církev ani krádeže, kterých se na ní dopustili jiní. Já zákon akce a reakce chápu, vím jak funguje, proto mne tohle nechává klidnou. Vyjádřit se ale můžu, hm?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Však já se taky, Míšo, vůbec nebavím o JEDNOTLIVÝCH lidech, ale o církevní INSTITUCI.
A v tom je hodně veliký rozdíl.
Na rozdíl třeba od Petra já rozlišuji mezi STÁTEM či KOMUNISTICKOU ZLOČINECKOU BANDOU a jednotlivými občany, komunisty, konkretními lidmi. A TI většinou, stejně jako tebou zmíněné jeptišky, kněží ap, NIKOMU NIC neukradli
No jo, ale ty instituce jsou tvořeny lidmi. Já tedy netvrdím, že když jsem se mezi zástupci katolické či českobratrské církve evangelické nesetkala s hajzlíky, že tam nemohou být. Ale vzhledem k tomu, že na státních úřadech a určitých ministerstvech mi to vycházelo cca na jednoho slušňáka jeden korupčník či podrazák (a jednou dokonce 2 podrazáci vedle sebe!!! ), tak si dovedu nějak (možná opravdu naivně) porovnat, jak by kde s těmi penězi bylo bývalo naloženo ...
Upravil(a) Míša Kulička (16. 2. 2012 9:57)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
On tu někdo schvaluje krádež?
Ty snad schvaluješ nějakou krádež, že máš potřebu o ní mluvit?
Pokud jde o mne, já neschvaluju ani krádeže, kterých se dopustila církev ani krádeže, kterých se na ní dopustili jiní. Já zákon akce a reakce chápu, vím jak funguje, proto mne tohle nechává klidnou. Vyjádřit se ale můžu, hm?
zákon akce a reakce? Takže tím chceš říct, že napřed církev okradla stát a pak tedy stát okradl církev - pečení oplatků?
Nechápu, proč se stále upínáte k těm čarodějnicím z před 400 (?) lety? Jako že po roce 1948 vlastně komunisti hodlali napravit křivdy, co se staly občanům českého království ve středověku? Proč tedy stát v čele s komunistickou stranou tímto svým "bohulibým činem" neodškodnil potomky čarodějnických procesů? Tomu bych říkala akce a reakce - ostatně, tuším v Německu byl v současné době soudní proces s církví, ohledně upálení jedné "čarodějnice" a očištění jejího jména od čarodějnictví. Pokud se zde nachází nějací potomci čarodějnických procesů - nechť zkusí získat svůj majetek zpět (nyní od círvkve, když ji bude navrácen).
V čarodějnických procesech byli bohatí lidé - to ano, ale mnohem víc tam bylo lidí chudých.... mám-li převzít tezi, že církev nakradla od čarodějnic, musím tedy říct, že ti středověcí chudáci byli vlastně hrozně zazobaní - a tu chudobu asi jen hráli, ne?
Pořád mi nikdo neodpověděl, zda tedy veškerý majetek církev nakradla?
Není tady
Kolik stojí 42763 let v komunistických vězeních ČSR?
Tolik let tam strávili řeholníci a řeholnice v rozmezí let 1950-1968.
V rámci této akce StB „Babice“ bylo po loutkovém procesu, stejném jako v březnovém procesu s deseti opaty a provinciály, kdy ÚV KSČ předem stanovil výši trestů, odsouzeno více než 100 osob, z toho 11 k trestu smrti; čtyři další zemřeli ve vězení.
Kolik stojí život 32 letého kněze Jan Buly?
Popraven ve jménu ČSR v Jihlavě 20. května. 1952.
P. Jan Bula byl v roce 1990 plně rehabilitován, opět ve jménu ČSR naprosto nevinen, ale přesto popraven ve jménu ČSR.
http://immaculata.minorite.cz/?m=1&idc=t-134
Není tady
Stinnou stránkou tohoto období se staly čarodějnické procesy, které si v českých zemích vyžádaly během 17. století kolem 100 obětí.
To jen abyste si to dokázali srovnat v hlavě - navrací se majetek církvi zabraný v českých zemích a čarodějnic bylo upáleno kolem 100.
A ohledně majetku církve, jak ji získaly apd - je stručně popsáno zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjin … %C4%8Cesku
detailnějí rozpis lze najít v archivech - popřípadě postačí požádat pana Goooogla o pomoc (majetek církve, církevní majetek, jak církev získala majetek apd....)
Není tady
Petr100 napsal(a):
KDU-ČSL (proti vůli svých koaličních partnerů) se ve spojení s ČSSD a KSČM zasadila o posun povinnosti vypořádat majetkové podíly alokované v transformovaných družstvech o sedm let. Tím byly vytvořeny ideální podmínky k tomu, aby před těmi, kdož žádali naturální plnění (budovy, stavby, stroje, služby, osiva, zvířata, apod.), mohl být bonitní majetek "uklizen", tedy aby byl tento majetek vnesen v rámci podílů jiných osob do nově .....
http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo- … ecnost_wag
Tak. Takže stát neměří stejně - někomu celkem štědře vrátí (míru štědrosti nedokážu posoudit), na někoho udělá dlouhý nos. O tom tu je řeč, myslím. Protože jsme převážně národ ateistů, jsme naježení (a když si vzpomenu na bitvu konzervativní a liberální části církve před několika lety, přičemž jsem nabyla dojmu, že zvítězila ta konzervativní).....a těm sedlákům jsme vlastně ukradli dvakrát.
Krást se nemá, napravovat důsledky ano, přiměřeně spravedlivě. I když... je známá teze, že spravedlnost neexistuje, jen rovnováha....a pámbu peče oplatky
Není tady