21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Nety, s tím seznamováním s jeho přítelkyní to bylo tak, e jsem věděla, e s někým chodí a kdy u ní u několikrát přespal, řekla jsem mu, e bych docela ráda u poznala tu, u které občas stráví noc.
A bylo!
První setkání proběhlo v létě u nás na chatě (já tam byla s malou)řekla jsem a přijedou a zůstanou tam na pár dní, e pojedu domů. Myslím, e jsme si popovídaly hned jako kámoky. Dokonce mi řekla, e měla hrozný strach a e ji překvapilo, e vypadám jak mladá holka a tak se se mnou i povídá. Tak to byla pro mně poklona, nechtěla jsem, aby ze mně měla nahnáno.
Nety, a budete bydlet spolu, měl by Tě určitě u představit (no, podle mně ale jetě před bydlením). Pokud to bude oddalovat a jeho rodiče taky nebudou mít zájem, je něco patně!
Není tady
My u spolu bydlíme čtvrtý měsíc Ne, patně není nic, rodiny funkci plní jak mají, to je v pořádku....Zbytek se prostě nějak vyvine časem, tak to bude nejlepí. Aspoň se mne jeho rodiče neleknou teď, ale třeba a za pár měsíců
Moná je to taky tím, e se oproti jiným synům hodně brzy osamostatnil a spoustu let zpátky nebydlel u rodičů, ale hned kolem dvaceti let si pronajal byt a staral se sám o sebe. A asi taky hůř přehazuje kolej..... Myslím to tak, e pro men bylo taky takové nepříjemné, kdy jsem ho k nám poprvé vzala, vechno bylo sice fajn, ale přeci jen má člověk před očima jetě předcházející partnerství a to, e tam prostě byli zvyklí na někoho jiného. Já to řeím tím, e to "přebiji" novou tváří. e se toho prostě nebojím. On nechá větí odstup, to ve. No, tak hlavně abych jim jednou byla sympatická...a co, aspoň se teď vyhnu tomu nepříjemnému srovnávání s předchozí přítelkyní. Moje noční můra
Není tady
Jestli jsi to Ty na fotce(kdo jiný), tak se nemá čeho bát-jsi hodně sympatická.
Není tady
Je, Káčo, díky Já se nebojím příli toho, e bych na "čistém terénu" způsobila nějaké vyděení, spí se děsím toho srovnání s předchůdkyní...ale to je asi běné. Prostě nevím, jaký měly vztah ona a mamča...asi tak. Připadám si jak prvnička. Já vím, e neudělám ádnou botu, za těch pár let na světě u mám poměrně rozumné vystupování, alr prostě mi to tam v té hlavě hlodá a hlodá a hlodá... asi nebudu zdráva. Patrně
Není tady
Netynko, ale s "předchůdkyní" tě budou srovnávat vude - v novém zaměstnání třeba, nebo noví sousedé, prostě v kadé situaci, kdy ty bude "ta nová". Píe, e přítel s rodiči u dlouho nebydlí, tak si moná zvykli na to, e on si svůj ivot řeí sám a po svém a to, e tě zatím netouí poznat, je jen jejich způsob "nezasahování" do synkova soukromí. Pokud vztahy jinak fungujou, tak si nedělej starosti, a přijde čas, poznáte se.
Není tady
Vím, e tahle diskuse je o něčem jiném, ale nepřeháníte to (skoro) vichni trochu s tím "jestli mu bude dobře vařit", "jestli se o něj dobře postará" apod.? Proč nikoho nenapadlo, jestli vá chlapeček nepřipálí přítelkyni aty ehličkou nebo jestli jí bude chutnat jeho svíčková?
Není tady
Kubula: Ty nemá děti? Já myslím, e zase maminku přítelkyně Káčinýho syna napadá třeba, jestli on jí vyčistí kolo (jako dělal její tatínek) nebo jestli ji nenechá tahat těký nákup....chci říct, e prostě kadá máma má troku "obavu", aby si její dítě nenabilo čumáček. A eny ehlí nejspí častěji ne mui, take proto asi nikoho nenapadlo, jestli chlapeček nepřipálí přítelkyni aty. Ale myslím, e Káča a jí podobné "oputěné" matky jsou rozumné a tyhle svoje obavy neventilují před dospělými dětmi, ale někde se svěřit musí. A i na to je babinet.
Káča a spol.: Nesmutněte. Moje mamina říká, e vechny děti vyletí z hnízda. Ale jen některé se rády vracejí. Take kdy se vám vracejí, buďte rády. (Ha ha, chci vidět sebe za pár let. Bych si to měla asi vytisknout a někde schovat, abych se k tomu mohla vracet. Se mi to radí, kdy se mě to jetě netýká
Není tady
Evo,
mám děti, teda zatím jedno, pětiletého kluka. No a právě proto, e se začíná osamostatňovat, občas přemýlím o tom, jaké to bude, a se osamostatní úplně. A připoutím, e jsem mírně přecitlivělá na striktní dělení prací na muské a enské, take doufám (i kdy to samozřejmě nemůu zaručit), e můj syn se jednou s partnerkou DOHODNE, kdo co bude dělat, a pokud by mu její jídlo nevyhovovalo, asi by to byl spí jeho problém ne její. Jen mi z některých příspěvků přilo troku nefér k té holce, jakoby tam zaznívalo, jestli bude dost dobrá... nikdo se netrápil tím, jestli bude dost dobrý ten syn:/ (nebo u jsem tak zaslepená, e to tam bylo a já to neviděla?. Já jsem asi drsná matka, protoe nabití čumáku svým dětem v podstatě přeju - nevím o ničem, co by mě kdy postrčilo dál víc, ne si pořádně nabít čumák. (Samozřejmě jim nepřeju, aby si čumák nabili tak, e by se jim chudák čumák neuzdravil:D). S tím ehlením atů to mělo bejt takový jakoby vtipný (my neehlíme vůbec, tak mi tahle představa přila joooo přitaená za vlasy:D). Ale nechtěla jsem nikomu z diskutujících mejt hlavu, podle mě se k tomu staví rozumně, jen jsem troku chtěla ournout do toho obecného přístupu. Jo a nepochybně na to měla vliv taky nedávná reklama na Vodafone - "tak si to na měsíc vyzkouejte, a víte, jak vaří a uklízí..."
Není tady
Holky, to je fakt vtipné. Já to tu čtu a bulím jak malá elva, kdy si představím, e můj, nyní 17-ti MĚSÍČNÍ syn odejde z domu. ))))))) jei, některé matky jsou fakt prdlý.
Dokud nebyl malý, tak jsem nedokázala pochopit mojí maminku , která mě v 15-ti letech načapala s mým přítelem (byli jsme spolu pak 6 let), jak mě koue na postli do nosu. Zrovna li s tátou na cvičák (za psem) a Petr (táta) mi pak říkal, e to celé probulela. Jak já jsem nad ní kroutila hlavou. ))))))))))))))))) Chtěli jsme děti? Tak musíme "trpět".
Není tady
Káča napsal(a):
Neděste se!
Jen se mi před dvěma dny odstěhoval syn (20let) ke své přítelkyni.
JEN? - Teprve včera večer, kdy jsem leela v posteli, mi to dolo. Nemohla jsem spát, tak jsem se la podívat do jeho prázdného (vystěhovaného) pokojíku a tam začla bulit, jak malá holka. Je pryč.....
U nepovedem večerní hovory, u za mnou nepřijde, a mu půjčím 20 Kč, u nebudu čekat a uslyím v zámku klíče (při návratu z diskotéky), abych mohla v klidu usnout, u mu nebudu nadávat za pinavé ponoky pod postelí.
Kdy mi to před dvěma týdny oznámil, jen jsem se smála (něco jsem tuila) a říkala, e konečně snad pozná, co je to ivot. Byla jsem zvyklá, e poslední měsíce chodil domů jen asi na 3-4 dny v týdnu, větinou zůstával u přítelkyně. Tak jsem si říkala, e mně to nepoloí....No, ale poloilo. Byl dlouho jako jedináček a já se na něj upla hodně jetě po smrti druhého syna(jeho bratra,kterého ani nepoznal). Navíc jsem račice, take můj smysl a upnutí na rodinu(děti) je velmi silné.
Teď jen trapně přemýlím, jestli mu tam nebude něco chybět, jestli mu bude stačit jídlo, které jeho holka uvaří, jestli se nebudou hádat....A se stydím, jak uvauji.
A chybí mi!
Promiň zlatíčko, jsi opravdu káča, vzdy jsi získla i dceru. Jen jí musí umět správně příjmout.
Není tady
Tak jo - ten "chlapeček", který se v zimě odstěhoval k přítelkyni, mi spolu s ní před pár dny přinesl svatební oznámení. Holky, dovedete si představit, jak já budu na veselce krásně brečet...
Není tady
Kubula napsal(a):
Evo,
mám děti, teda zatím jedno, pětiletého kluka. No a právě proto, e se začíná osamostatňovat, občas přemýlím o tom, jaké to bude, a se osamostatní úplně. A připoutím, e jsem mírně přecitlivělá na striktní dělení prací na muské a enské, take doufám (i kdy to samozřejmě nemůu zaručit), e můj syn se jednou s partnerkou DOHODNE, kdo co bude dělat, a pokud by mu její jídlo nevyhovovalo, asi by to byl spí jeho problém ne její. Jen mi z některých příspěvků přilo troku nefér k té holce, jakoby tam zaznívalo, jestli bude dost dobrá... nikdo se netrápil tím, jestli bude dost dobrý ten syn:/ (nebo u jsem tak zaslepená, e to tam bylo a já to neviděla?. Já jsem asi drsná matka, protoe nabití čumáku svým dětem v podstatě přeju - nevím o ničem, co by mě kdy postrčilo dál víc, ne si pořádně nabít čumák. (Samozřejmě jim nepřeju, aby si čumák nabili tak, e by se jim chudák čumák neuzdravil:D). S tím ehlením atů to mělo bejt takový jakoby vtipný (my neehlíme vůbec, tak mi tahle představa přila joooo přitaená za vlasy:D). Ale nechtěla jsem nikomu z diskutujících mejt hlavu, podle mě se k tomu staví rozumně, jen jsem troku chtěla ournout do toho obecného přístupu. Jo a nepochybně na to měla vliv taky nedávná reklama na Vodafone - "tak si to na měsíc vyzkouejte, a víte, jak vaří a uklízí..."
Chápu. Tahle reklama mě vytáčí taky a jetě třeba na Happy Hippo, jak ten kluk kouká do akvárka, tatínek je rozvalenej na gauči s novinama a maminka maká u kuchyňský linky. To je síla. Nebo v rádiu reklama na Ramu, kdy tatínek vysvětluje holčičce, e semínka z řepky jsou v Ramě, co jí maminka mae na rohlík (nebo co)....proč by ten rohlík nemohl mazat on, to nechápu. Proč se pořád do nás, enských, cpe z médií, e máme mazat rohlíky a obskakovat manely rozvalené na gauči s novinama? Dělení prací na muské a enské taky nemusím a kdy u enská pracuje, tak nevím, proč mu se prezentuje vedle ní jako nemakačenko.
Není tady
Protoe tatínek na tu Ramu přece těce dře, aby se maminka mohla válet doma a mazat rohlíky nejen holčice, ale i jemu
Není tady
Heleno-gratuluji!!!
Evo36-ví, jak píe o tom, e zase její maminku napadá něco podobného (ale naopak): bohuel její ,,maminka" se o dceru nijak zvlá nikdy nestarala. Měla 4 děti s dvěma mui (je rozvedená) a má celý ivot troku více ráda (a na 1. místě) chlast a chlapy. To tak! Je mi jasné, e za to mladá nemůe a o hodně přila, ale musím tajně konstatovat, e mám strach, aby to neměla v sobě, kadý si bereme z domova chování svých rodičů (tak jsme byli naučeni a celý ivot to brali, e tak to má být a tak je to správné). V některých chvílích to ,,vidím". Syn je klidný člověk (nebyl zvyklý na křik a hádky (před ním) a učila jsem ho úctě k ostatním. Jeho přítelkyně pořád zvyuje hlas, je věčně uraená za prkotiny a je hodně netolerantní (ve podle ní, jinak nic). Nemají teď moc peněz (ona jde jetě studovat dál) a pro ni je na 1.místě solárko, hadry, parfém....Syn chodí v botech, které se na něm rozpadají.
V ivotě bych si ale nedovolila nic říct, nebo naznačit, opravdu si to musím někde ,,vylít" a vy jste bohuel na muce.
Není tady
Káčo, Kačenko - klidně si vylejvej srdíčko, děvče moje. Já si víceméně na zetě ani novou snachu stěovat nemůu, vycházíme skoro nadstadardně oproti tomu, co občas vidím, slyím, čtu, ale taky to v obou rodinách vedou jinak, ne bych to dělala já. Jene, ví, vdycky si vzpomenu na dobu, kdy jsem byla krátce vdaná a moje vlastní máma se mi snaila dávat rady "kterak s manelem zacházeti a jeho vychovávati". Tehdy jsem jí řekla, e ji kdykoli ráda uvidím, ale pokud nezmění chování, tak se prostě sejdeme v parku, ukáu jí vnoučátka a půjdeme kadá po svém. Nerada bych se dočkala něčeho podobného, tak holt se občas kousnu do (jedovatého ) jazyka, maximálně sue zkonstatuju, e já bych to asi dělala jinak - co kupodivu občas zabere a děti zjistí, e "stará matka" by i mohla mít pravdu
Není tady
Ahoj holky,
taky se mě to týká, mému synovi je 26. U 6 let má přítelkyni a ijí střídavě u nás a u nich. Ona nemá rodiče (zahynuli) a vychovávala ji od malička babička. Bylo mi jí moc líto, e vlastně nikdy nepoznala rodinu, ale pak jsem zjistila, e dolo k druhému extrému. Tím, e byla "ta chudinky bez rodičů" jí zbytek příbuzenstva od mala plnil vechno, co jí na očích viděl a to je patně. patně taky bylo, e já jsem to komentovala, ale můj syn se jí vdy zastal a byl na její straně. Ne mi dolo, e z jeho strany to byl a je správný přístup, chvilku to trvalo. Dneska si odputím jakékoli poznámky, chválím a nekritizuji a vycházíme spolu výborně. Doufám, e to vydrí, i kdy si taky občas kouu jazyk, pak si ale vzpomenu na své souití s tchýní a rychle se vzpamatuju.
Není tady
Svas napsal(a):
Ahoj holky,
taky se mě to týká, mému synovi je 26. U 6 let má přítelkyni a ijí střídavě u nás a u nich. Ona nemá rodiče (zahynuli) a vychovávala ji od malička babička. Bylo mi jí moc líto, e vlastně nikdy nepoznala rodinu, ale pak jsem zjistila, e dolo k druhému extrému. Tím, e byla "ta chudinky bez rodičů" jí zbytek příbuzenstva od mala plnil vechno, co jí na očích viděl a to je patně. patně taky bylo, e já jsem to komentovala, ale můj syn se jí vdy zastal a byl na její straně. Ne mi dolo, e z jeho strany to byl a je správný přístup, chvilku to trvalo. Dneska si odputím jakékoli poznámky, chválím a nekritizuji a vycházíme spolu výborně. Doufám, e to vydrí, i kdy si taky občas kouu jazyk, pak si ale vzpomenu na své souití s tchýní a rychle se vzpamatuju.
Ví, Svas, kadý máme nějakou chybičku..........
Není tady
No to samozřejmě, ale tvoji poznámku jsem nějak nepochopila, čí chybičku myslí?
Není tady
Káčo!!! Co dělá? Jednou má dospělého syna, tak se s tím smiř. Musela jsi vědět, e kdy si jednou přivede holku, e s ní s největí pravděpodobností bude trávit větinu času a pak dojde na to, e s ní bude zůstávat čím dál tím déle, a ti jednou oznámí, e budou bydlet spolu. Jsi přece rozumná enská, která vychovala syna a on prostě odeel do ivota, který si chce ít podle svého. Je to normální a správné. U mu bude jen vyvařovat, kdy přijde se svou přítelkyní na návtěvu. V noci tě nikdo nebude budit, kdy přijde domů z diskotéky, nebudou se po zemi válet pinavé ponoky a v kuchyni neumyté nádobí od jeho svačiny. Nebude muset pořád vymýlet, co mu uvařit, hlavně, aby mu chutnalo. Nebude z pokoje slyet jen jeho cédéčka putěná na plné pecky, v bytě bude klid. Tak se chovej jako matka dospělého syna a měj radost, e je spokojený se svým děvčetem!
Jo, tak takhle si to říkám pořád dokola. U měsíc. Jen jsem to vechno měla trochu rychlejí, syn si nael holku a za týden u s ní bydlel. Teď je pryč měsíc, úplně na druhém konci Prahy. Ta dálka! Je spokojený, dvakrát za týden se tu objeví buď sám nebo s ní. Holčina se mi moc líbí a syn je spokojený a v pohodě. Jo a teď u musím letět, protoe musím udělat řízky. Přijdou na večeři
Není tady