8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
tady je něco, co u asidávno znáte, ale jen tak pro přípomínku
Otec se vrací z práce a vidí, jak jeho děti sedí v pyamech před domem a hrají si v blátě s prázdnými krabičkami od pizzy a číny. Vrátka na ulici jsou otevřená dokořán, zrovna tak dveře od auta, uvnitř leí pes čerstvě vyválený v blátě a nikde stopa po druhém psu.
Mu vejde do domu a uvidí doslova spou. Lampa převrácená a běhoun skrčený u zdi. Uprostřed pokoje hlasitě hraje televize a jídelna je zaházena hračkami a různými díly atníku. V kuchyni ve dřezu hromada nádobí, rádio hraje na plné pecky. Zbytky snídaně rozházené po stole, na prostírání se povaluje kočka. Lednice otevřená, psí rádlo na podlaze, rozbitá sklenička pod stolem a u zadních dveří uplácaná hromádka písku.
Mu rychle vyběhne schody, stoupaje na dalí hračky a lapaje po oblečení. Ale nehledí na to, hledá svou manelku. Bojí se, e se jí něco váného stalo.
Vidí, jak dveřmi koupelny prosakuje voda. Nakoukne tam a vidí mokré ručníky na podlaze, rozlité mýdlo v hromadě pinavého prádla a mezi tím vím se vinou kilometry toaletního papíru. Zrcadlo a stěny jsou pomalované zubní pastou.
Rychle se otočí a spěchá do lonice, kde najde svou manelku, leící v posteli a čtoucí knihu. Podívá se na něj, usměje se a zeptá se ho, jak se celý den měl.
On jen polkne a vyhrkne: "Co se tu dnes stalo?"
Manelka se usměje a odpoví: "Pamatuje se, drahý, jak se mě kadý den, kdy se vrací z práce, ptá: Co jsi, do pr*ele, celý den dělala?"
"Ano," odpověděl mu nejistě."Tak dnes, dnes jsem nedělala nic!"
Není tady
jj, taky jsem si na to vzpomněla, ale nedohledala
Často jsem měla chu něco podobnýho udělat, ale bohuel, manel se za nos nechytí, nemělo by to oučinek.
Není tady
Sanka: Mne a tak celkom nevadí (trochu áno), e nezvláda tožko ako ja, ale e neocení moju snahu. Mono e v byte je celkom jedno, či niečo spravím alebo nie, lene keď nenachystám drevo, vyhasne v peci, bude dnu zima. Keď sa nepostarám o zvieratá, budú stráda. Keď nepokosím trávnik, tráva bude vysoká a u to kosačka nevezme. A skúste si 3000 tvorákov kosi ručne alebo krovinorezom. Mne to trvalo 2 dni, spolu 14 hodín bez prestávky a presilila som si pri tom ruku. Take radej ho raz za týdeň za 2 hodiny pokosím kosačkou.
Upratujem raz za týdeň. Denne len poukladám rozhádzané veci a poumývam riad.
Sanka, doufam, ze nejblizsi sousedi jsou nekolik km od vas. Kdybys mne tady vrcela dva dny po sedmi hodinach krovinorezem, tak..... radeji si ani nepredstavuj, co by se stalo.
Kdyz jste si ten zivotni styl zvolili oba a manzel podle tebe neodvadi svuj dil prace, zredukuj to na to, co te bavi a kolik stihas bez vysileni. Tes se z toho a uznani necekej. Neprima umernost mezi kmitanim a uznanim skutecne plati. Moje mama se jiste taky kolikrat citila nedocenena a my nejenom nepomahali, ale jeste odmlouvali a snazili se ji vyhnout, aby zas neco nechtela, protoze se nase zadnice zrovna dotykala zidle nebo kresla.
Upravil(a) elena007 (14. 2. 2012 16:43)
Není tady
Bramborka napsal(a):
Ztrhaně a trapně (po pětačtyřicítce v jejich profesi - to u se zřejmě jen vyzobávaj třeničky na dortu ).
No dyt a nejenom v profesi, ale i v zivote.
Není tady
Sanka napsal(a):
agewa napsal(a):
Sanka napsal(a):
Lupina, ja ti tvoj názor neberiem. Nepozná ma. Ja zas viem čo cítim a aká som. Vdy som bola pracovitá. U ako diea a tak to pokračuje ďalej. Mám rada pochvalu, to nepopieram, ale nerobím to len preto. Hlavne mám potom dobrý pocit z vykonanej práce a to je môj hnací motor. Pochvala môe by a nemusí, ale moja spokojnos je kontantná.
ale při tom v kadém tvém příspěvku je alespon věta o tom, e manel to neocení. Proč?
Ja budem pracova bez ohžadu na to, či to manel ocení alebo nie, ale tvoju otázku celkom nechápem. Akoe by mi malo by jedno, čo si o mne myslí človek, ktorý by mi mal by najbliie?
Sanko já ti to věřím, e tě ta práce baví a e tě dobíjí , znám takový lidi .
Ale uvědom si, e ty jsi ho vykastrovala, tím jak jsi schopná rychlá , pracovitá, vestranná .
Ty jsi ho skutečně odsunula na druhou kolej , proto se snaí tě srazit , aby se necítil tak moc vykastrovanej . Musí na to jít jinak, jinak se tím podepíe na rozpadu vaí rodiny, mui jsou slabá zranitelná stvoření .
Ty jsi mu sebrala sebevědomí , moná to podvědomě i dává najevo, e je pomalej a línej, nemusí to říkat, jen to vyzařuje .
A jetě chce, aby tě chválil za to, e jsi lepí ne on , dyt to je teď jeho největí trauma.
Není tady
elena007 napsal(a):
Sanka: Mne a tak celkom nevadí (trochu áno), e nezvláda tožko ako ja, ale e neocení moju snahu. Mono e v byte je celkom jedno, či niečo spravím alebo nie, lene keď nenachystám drevo, vyhasne v peci, bude dnu zima. Keď sa nepostarám o zvieratá, budú stráda. Keď nepokosím trávnik, tráva bude vysoká a u to kosačka nevezme. A skúste si 3000 tvorákov kosi ručne alebo krovinorezom. Mne to trvalo 2 dni, spolu 14 hodín bez prestávky a presilila som si pri tom ruku. Take radej ho raz za týdeň za 2 hodiny pokosím kosačkou.
Upratujem raz za týdeň. Denne len poukladám rozhádzané veci a poumývam riad.
Sanka, doufam, ze nejblizsi sousedi jsou nekolik km od vas. Kdybys mne tady vrcela dva dny po sedmi hodinach krovinorezem, tak..... radeji si ani nepredstavuj, co by se stalo.
Kdyz jste si ten zivotni styl zvolili oba a manzel podle tebe neodvadi svuj dil prace, zredukuj to na to, co te bavi a kolik stihas bez vysileni. Tes se z toho a uznani necekej. Neprima umernost mezi kmitanim a uznanim skutecne plati. Moje mama se jiste taky kolikrat citila nedocenena a my nejenom nepomahali, ale jeste odmlouvali a snazili se ji vyhnout, aby zas neco nechtela, protoze se nase zadnice zrovna dotykala zidle nebo kresla.
Nai najblií susedia sú za kopcom pol km od nás
Pravda je, e prácu redukova nechcem. Limituje ma len čas. K vysileniu u mňa nedochádza. Vtedy pri kosení krovinorezom som si síce presilila ruku (mnoho stlačení plynu za sebou po dobu mnohých hodím), ale unavená som nebola. Lene keby mu prevzal niektoré moje súčasné práce, mne by sa uvožnil čas na to, čo nestíham.
Kožko krát som si u hovorila, e si budem proste i podža svojho a jeho slová hádza za hlavu. Nejak mi to ale nejde. Stále sa ma dotknú.
Není tady
maring napsal(a):
Sanka napsal(a):
agewa napsal(a):
ale při tom v kadém tvém příspěvku je alespon věta o tom, e manel to neocení. Proč?Ja budem pracova bez ohžadu na to, či to manel ocení alebo nie, ale tvoju otázku celkom nechápem. Akoe by mi malo by jedno, čo si o mne myslí človek, ktorý by mi mal by najbliie?
Sanko já ti to věřím, e tě ta práce baví a e tě dobíjí , znám takový lidi .
Ale uvědom si, e ty jsi ho vykastrovala, tím jak jsi schopná rychlá , pracovitá, vestranná .
Ty jsi ho skutečně odsunula na druhou kolej , proto se snaí tě srazit , aby se necítil tak moc vykastrovanej . Musí na to jít jinak, jinak se tím podepíe na rozpadu vaí rodiny, mui jsou slabá zranitelná stvoření .
Ty jsi mu sebrala sebevědomí , moná to podvědomě i dává najevo, e je pomalej a línej, nemusí to říkat, jen to vyzařuje .
A jetě chce, aby tě chválil za to, e jsi lepí ne on , dyt to je teď jeho největí trauma.
Ano? Takto som to nikdy nevnímala.
Není tady
On má veža vecí na háku a ja sa nedokáem hodi za hlavu napr. takú vec, e keď sa nepostarám o drevo, budeme ma zimu. Ak u nie kôli nám dvom, tak pre nau dcérku nie. Nenechám diea mrznú.
Sanko, tvůj manel je skutečně tak mizernej táta, e by nechal malý dítě mrznout?
V tom případě by mě zajímaly sakra jiný věci, ne "jenomů to, e mě dostatečně neoceňuje.
Lene keby mu prevzal niektoré moje súčasné práce, mne by sa uvožnil čas na to, čo nestíham.
Jestli to dobře čtu - manel by se měl podílet ne proto, aby sis odpočinula nebo se věnovala nějakýmu hobby, ale proto, abys mohla pracovat... akorát na něčem jiným
Není tady
helena napsal(a):
On má veža vecí na háku a ja sa nedokáem hodi za hlavu napr. takú vec, e keď sa nepostarám o drevo, budeme ma zimu. Ak u nie kôli nám dvom, tak pre nau dcérku nie. Nenechám diea mrznú.
Sanko, tvůj manel je skutečně tak mizernej táta, e by nechal malý dítě mrznout?
V tom případě by mě zajímaly sakra jiný věci, ne "jenomů to, e mě dostatečně neoceňuje.
Lene keby mu prevzal niektoré moje súčasné práce, mne by sa uvožnil čas na to, čo nestíham.
Jestli to dobře čtu - manel by se měl podílet ne proto, aby sis odpočinula nebo se věnovala nějakýmu hobby, ale proto, abys mohla pracovat... akorát na něčem jiným http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
No, je to zamotané. A je toho viac.
Čo viem určite, e ma baví pracova, hlavne fyzicky. Oddychova neviem a nechcem.
Čo sa týka môjho mua, mám na neho u značne skreslený a neobjektívny pohžad. To je dané mnohými a nie práve pozitívnymi záitkami z naej minulosti.
Není tady
Sanka napsal(a):
maring napsal(a):
Sanka napsal(a):
Ja budem pracova bez ohžadu na to, či to manel ocení alebo nie, ale tvoju otázku celkom nechápem. Akoe by mi malo by jedno, čo si o mne myslí človek, ktorý by mi mal by najbliie?Sanko já ti to věřím, e tě ta práce baví a e tě dobíjí , znám takový lidi .
A jetě chce, aby tě chválil za to, e jsi lepí ne on , dyt to je teď jeho největí trauma.Ano? Takto som to nikdy nevnímala.
No hlavně se bojím, e tě to ani moc nezajímá .
Pokud ti záleí na rodině , skoč si s manelem do poradny nebo sama a řeknou ti to, co já . Druhýho nemůe předělávat k obrazu svýmu , ta tvoje pracovitost je patologická , rodiče ti udělali medvědí slubu . A jetě stejný program naučí svoji dceru a ta bude jednou řeit podobný problémy .
Můj soused mluví o své bývalé manelce úplně stejně jako ty , hrozně trpěl rozpadem rodiny ,ale tak ustoupit a zvolnit nedokázal . A teď pomlouvá jejího dalího parnera , jak je línej a k ničemu ....
A jak u jsem tu psala, u ho to tlačí k odpočinku , má spoustu nemocí a problémů, ale nikdo s ním nehne , ádná varování nebere váně .
Není tady
Přijde mi, e sanka je totálně splachovací.
Sanka, to mas tezke, kdyz menit nic nechces, krom sveho muze tedy. Uz ted vam to skripe a jak myslis, ze to bude dal, kdyz ty nejsi ochotna k zadnym ustupkum a cekas je jenom od sveho muze.
Taky me napadlo, ze i kdyz jste dum na venkove a hospodarstvi chteli oba, co z toho vzniklo se muze od predstavy tveho muze zasadne lisit. Rodice tu zminovanou zahradu taky chteli oba, ale mel to byt sad. Stromy a trava, k tomu chaticka. Chaticku tata vyprojektoval a postavil, vykopala se studna, zasadily stromky a nastal cas, kdy se dalo u chaticky na terasce posedet a koukat na tu krasu nebo jit na prochazku do okoli. V ten moment mama prisla s tim, ze ona by si kousek tamhle v koute odkopala a neco si tam zasadila a behem ctyr let jsme postupne byli bez travy a makali jak mourovati. Po dalsich peti tata zapichl ryc a prohlasil, ze neni blazen ani otrok a byl spatny, protoze vzdyt on to taky chtel. Sice se zas zatravnovalo, ale myslim, ze mama dosud uplne nepochopila.
Myslim, ze nemas uplne objektnivni pohled nejenom na sveho muze, ale ani na sebe a asi by skutecne nebylo marne, kdybyses poradila i nekde jinde nez tady, nez se vam to uplne vymkne z ruky.
Není tady