Oznámení

8. června : Vážení uživatelé, v současné době pracujeme na vylepšení stránek Babinet.cz, což může způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlašováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

8. června : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

28. května : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

#126 14. 2. 2012 16:25

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Pracovitost

tady je něco, co už asidávno znáte, ale jen tak pro přípomínku smile

Otec se vrací z práce a vidí, jak jeho děti sedí v pyžamech před domem a hrají si v blátě s prázdnými krabičkami od pizzy a číny. Vrátka na ulici jsou otevřená dokořán, zrovna tak dveře od auta, uvnitř leží pes čerstvě vyválený v blátě a nikde stopa po druhém psu.
Muž vejde do domu a uvidí doslova spouš. Lampa převrácená a běhoun skrčený u zdi. Uprostřed pokoje hlasitě hraje televize a jídelna je zaházena hračkami a různými díly šatníku. V kuchyni ve dřezu hromada nádobí, rádio hraje na plné pecky. Zbytky snídaně rozházené po stole, na prostírání se povaluje kočka. Lednice otevřená, psí žrádlo na podlaze, rozbitá sklenička pod stolem a u zadních dveří uplácaná hromádka písku.
Muž rychle vyběhne schody, stoupaje na další hračky a šlapaje po oblečení. Ale nehledí na to, hledá svou manželku. Bojí se, že se jí něco vážného stalo.
Vidí, jak dveřmi koupelny prosakuje voda. Nakoukne tam a vidí mokré ručníky na podlaze, rozlité mýdlo v hromadě špinavého prádla a mezi tím vším se vinou kilometry toaletního papíru. Zrcadlo a stěny jsou pomalované zubní pastou.
Rychle se otočí a spěchá do ložnice, kde najde svou manželku, ležící v posteli a čtoucí knihu. Podívá se na něj, usměje se a zeptá se ho, jak se celý den měl.
On jen polkne a vyhrkne: "Co se tu dnes stalo?"
Manželka se usměje a odpoví: "Pamatuješ se, drahý, jak se mě každý den, když se vracíš z práce, ptáš: Co jsi, do pr*ele, celý den dělala?"
"Ano," odpověděl muž nejistě."Tak dnes, dnes jsem nedělala nic!"

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#127 14. 2. 2012 16:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

lol jj, taky jsem si na to vzpomněla, ale nedohledala lol
Často jsem měla chu něco podobnýho udělat, ale bohužel, manžel se za nos nechytí, nemělo by to oučinek. roll

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#128 14. 2. 2012 16:38

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Sanka: Mne až tak celkom nevadí (trochu áno), že nezvláda tožko ako ja, ale že neocení moju snahu. Možno že v byte je celkom jedno, či niečo spravím alebo nie, lenže keď nenachystám drevo, vyhasne v peci, bude dnu zima. Keď sa nepostarám o zvieratá, budú stráda. Keď nepokosím trávnik, tráva bude vysoká a už to kosačka nevezme. A skúste si 3000 štvorákov kosi ručne alebo krovinorezom. Mne to trvalo 2 dni, spolu 14 hodín bez prestávky a presilila som si pri tom ruku. Takže radšej ho raz za týždeň za 2 hodiny pokosím kosačkou.
Upratujem raz za týždeň. Denne len poukladám rozhádzané veci a poumývam riad.

Sanka, doufam, ze nejblizsi sousedi jsou nekolik km od vas. Kdybys mne tady vrcela dva dny po sedmi hodinach krovinorezem, tak..... radeji si ani nepredstavuj, co by se stalo. smile big_smile

Kdyz jste si ten zivotni styl zvolili oba a manzel podle tebe neodvadi svuj dil prace, zredukuj to na to, co te bavi  a kolik stihas bez vysileni. Tes se z toho a uznani necekej. Neprima umernost mezi kmitanim a uznanim skutecne plati. Moje mama se jiste taky  kolikrat citila nedocenena a my nejenom nepomahali, ale jeste odmlouvali a snazili se ji vyhnout, aby zas neco nechtela, protoze se nase zadnice zrovna dotykala zidle nebo kresla.

Upravil(a) elena007 (14. 2. 2012 16:43)

Není tady

#129 14. 2. 2012 16:43

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

Ztrhaně a trapně (po pětačtyřicítce v jejich profesi - to už se zřejmě jen vyzobávaj třešničky na dortu wink).

No dyt wink a nejenom v profesi, ale i v zivote. stolt

Není tady

#130 14. 2. 2012 17:47

maring
♥♥♥♥---

Sanka napsal(a):

agewa napsal(a):

Sanka napsal(a):

Lupina, ja ti tvoj názor neberiem. Nepoznᚠma. Ja zas viem čo cítim a aká som. Vždy som bola pracovitá. Už ako diea a tak to pokračuje ďalej. Mám rada pochvalu, to nepopieram, ale nerobím to len preto. Hlavne mám potom dobrý pocit z vykonanej práce a to je môj hnací motor. Pochvala môže by a nemusí, ale moja spokojnos je konštantná.

ale při tom v každém tvém příspěvku je alespon věta o tom, že manžel to neocení. Proč?

Ja budem pracova bez ohžadu na to, či to manžel ocení alebo nie, ale tvoju otázku celkom nechápem. Akože by mi malo by jedno, čo si o mne myslí človek, ktorý by mi mal by najbližšie?

Sanko já ti to věřím, že tě ta práce baví a že tě dobíjí , znám takový lidi .
Ale uvědom si, že ty jsi ho vykastrovala, tím jak jsi schopná rychlá , pracovitá, všestranná  .
Ty jsi ho skutečně odsunula na druhou kolej , proto se snaží tě srazit , aby se necítil tak moc vykastrovanej . Musíš na to jít jinak, jinak se tím podepíšeš na rozpadu vaší rodiny,  muži jsou slabá zranitelná stvoření .

Ty jsi mu sebrala sebevědomí , možná to podvědomě i dávᚠnajevo, že je pomalej a línej, nemusíš to říkat, jen to vyzařuješ .
A ještě chceš, aby tě chválil za to, že jsi lepší než on , dyt to je teď jeho největší trauma.

Není tady

#131 15. 2. 2012 11:09

Sanka
♥♥-----

elena007 napsal(a):

Sanka: Mne až tak celkom nevadí (trochu áno), že nezvláda tožko ako ja, ale že neocení moju snahu. Možno že v byte je celkom jedno, či niečo spravím alebo nie, lenže keď nenachystám drevo, vyhasne v peci, bude dnu zima. Keď sa nepostarám o zvieratá, budú stráda. Keď nepokosím trávnik, tráva bude vysoká a už to kosačka nevezme. A skúste si 3000 štvorákov kosi ručne alebo krovinorezom. Mne to trvalo 2 dni, spolu 14 hodín bez prestávky a presilila som si pri tom ruku. Takže radšej ho raz za týždeň za 2 hodiny pokosím kosačkou.
Upratujem raz za týždeň. Denne len poukladám rozhádzané veci a poumývam riad.

Sanka, doufam, ze nejblizsi sousedi jsou nekolik km od vas. Kdybys mne tady vrcela dva dny po sedmi hodinach krovinorezem, tak..... radeji si ani nepredstavuj, co by se stalo. smile big_smile

Kdyz jste si ten zivotni styl zvolili oba a manzel podle tebe neodvadi svuj dil prace, zredukuj to na to, co te bavi  a kolik stihas bez vysileni. Tes se z toho a uznani necekej. Neprima umernost mezi kmitanim a uznanim skutecne plati. Moje mama se jiste taky  kolikrat citila nedocenena a my nejenom nepomahali, ale jeste odmlouvali a snazili se ji vyhnout, aby zas neco nechtela, protoze se nase zadnice zrovna dotykala zidle nebo kresla.

Naši najbližší susedia sú za kopcom pol km od nás smile
Pravda je, že prácu redukova nechcem. Limituje ma len čas. K vysileniu u mňa nedochádza. Vtedy pri kosení krovinorezom som si síce presilila ruku (mnoho stlačení plynu za sebou po dobu mnohých hodím), ale unavená som nebola. Lenže keby muž prevzal niektoré moje súčasné práce, mne by sa uvožnil čas na to, čo nestíham.
Kožko krát som si už hovorila, že si budem proste ži podža svojho a jeho slová hádza za hlavu. Nejak mi to ale nejde. Stále sa ma dotknú.

Není tady

#132 15. 2. 2012 11:10

Sanka
♥♥-----

maring napsal(a):

Sanka napsal(a):

agewa napsal(a):

ale při tom v každém tvém příspěvku je alespon věta o tom, že manžel to neocení. Proč?

Ja budem pracova bez ohžadu na to, či to manžel ocení alebo nie, ale tvoju otázku celkom nechápem. Akože by mi malo by jedno, čo si o mne myslí človek, ktorý by mi mal by najbližšie?

Ale uvědom si, že ty jsi ho vykastrovala, tím jak jsi schopná rychlá , pracovitá, všestranná  .
Ty jsi ho skutečně odsunula na druhou kolej , proto se snaží tě srazit , aby se necítil tak moc vykastrovanej . Musíš na to jít jinak, jinak se tím podepíšeš na rozpadu vaší rodiny,  muži jsou slabá zranitelná stvoření .

Ty jsi mu sebrala sebevědomí , možná to podvědomě i dávᚠnajevo, že je pomalej a línej, nemusíš to říkat, jen to vyzařuješ .
A ještě chceš, aby tě chválil za to, že jsi lepší než on , dyt to je teď jeho největší trauma.

Ano? Takto som to nikdy nevnímala.

Není tady

#133 15. 2. 2012 11:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

On má veža vecí na háku a ja sa nedokážem hodi za hlavu napr. takú vec, že keď sa nepostarám o drevo, budeme ma zimu. Ak už nie kôli nám dvom, tak pre našu dcérku nie. Nenechám diea mrznú.
Sanko, tvůj manžel je skutečně tak mizernej táta, že by nechal malý dítě mrznout?
V tom případě by mě zajímaly sakra jiný věci, než "jenomů to, že mě dostatečně neoceňuje.
Lenže keby muž prevzal niektoré moje súčasné práce, mne by sa uvožnil čas na to, čo nestíham.
Jestli to dobře čtu - manžel by se měl podílet ne proto, aby sis odpočinula nebo se věnovala nějakýmu hobby, ale proto, abys mohla pracovat... akorát na něčem jiným http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#134 15. 2. 2012 12:18

Sanka
♥♥-----

helena napsal(a):

On má veža vecí na háku a ja sa nedokážem hodi za hlavu napr. takú vec, že keď sa nepostarám o drevo, budeme ma zimu. Ak už nie kôli nám dvom, tak pre našu dcérku nie. Nenechám diea mrznú.
Sanko, tvůj manžel je skutečně tak mizernej táta, že by nechal malý dítě mrznout?
V tom případě by mě zajímaly sakra jiný věci, než "jenomů to, že mě dostatečně neoceňuje.
Lenže keby muž prevzal niektoré moje súčasné práce, mne by sa uvožnil čas na to, čo nestíham.
Jestli to dobře čtu - manžel by se měl podílet ne proto, aby sis odpočinula nebo se věnovala nějakýmu hobby, ale proto, abys mohla pracovat... akorát na něčem jiným http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

No, je to zamotané. A je toho viac.
Čo viem určite, že ma baví pracova, hlavne fyzicky. Oddychova neviem a nechcem.
Čo sa týka môjho muža, mám na neho už značne skreslený a neobjektívny pohžad. To je dané mnohými a nie práve pozitívnymi zážitkami z našej minulosti.

Není tady

#135 15. 2. 2012 15:25

maring
♥♥♥♥---

Sanka napsal(a):

maring napsal(a):

Sanka napsal(a):

Ano? Takto som to nikdy nevnímala.

No hlavně se bojím, že tě to ani moc nezajímá .dumbom
Pokud ti záleží na rodině , skoč si s manželem do poradny nebo sama a řeknou ti to,  co já . Druhýho nemůžeš předělávat k obrazu svýmu , ta tvoje pracovitost je patologická , rodiče ti udělali medvědí službu . A ještě stejný program naučíš svoji dceru a ta bude jednou řešit podobný problémy .
Můj soused mluví o své bývalé manželce úplně stejně jako ty , hrozně trpěl rozpadem rodiny ,ale tak ustoupit a zvolnit nedokázal . A teď pomlouvá jejího dalšího parnera , jak je línej a k ničemu ....lol
A jak už jsem tu psala, už ho to tlačí k odpočinku , má spoustu nemocí a problémů, ale nikdo s ním nehne , žádná varování nebere vážně .

Není tady

#136 15. 2. 2012 16:58

majkafa
Host

Přijde mi, že sanka je totálně splachovací.

#137 15. 2. 2012 17:15

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Sanka, to mas tezke, kdyz menit nic nechces, krom sveho muze tedy. Uz ted vam to skripe a jak myslis, ze to bude dal, kdyz ty nejsi ochotna k zadnym ustupkum a cekas je jenom od sveho muze.

Taky me napadlo, ze i kdyz jste dum na venkove a hospodarstvi chteli oba, co z toho vzniklo se muze od predstavy tveho muze zasadne lisit. Rodice tu zminovanou zahradu taky chteli oba, ale mel to byt sad. Stromy a trava, k tomu chaticka. Chaticku tata vyprojektoval a postavil, vykopala se studna, zasadily stromky a nastal cas, kdy se dalo u chaticky na terasce posedet a koukat na tu krasu nebo jit  na prochazku do okoli. V ten moment mama prisla s tim, ze ona by si kousek tamhle v koute odkopala a neco si tam zasadila a behem ctyr let jsme postupne byli bez travy a makali jak mourovati. Po dalsich peti tata zapichl ryc a prohlasil, ze neni blazen ani otrok a byl spatny, protoze vzdyt on to taky chtel. Sice se zas zatravnovalo, ale myslim, ze mama dosud uplne nepochopila.

Myslim, ze nemas uplne objektnivni pohled nejenom na sveho muze, ale ani na sebe a asi by skutecne nebylo marne, kdybyses poradila i nekde jinde nez tady, nez se vam to uplne vymkne z ruky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí