Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 12. 2. 2012 11:57

maring
♥♥♥♥---

Re: Pracovitost

majkafa napsal(a):

Ivano, tys kromě pár drobností popsala můj včerejší den. big_smile
Mám ráda uklizeno, tak normálně. Prostě se nikde nic dlouho nepovaluje. Ale nádobí klidně umyju večer a utřu ráno smile
Mám psychicky i časově náročnou práci, takže v pracovním týdnu nedělám téměř nic. Mám pořád uklizeno, bydlím sama a když celý den nejsem doma, kdo by mi udělal nepořádek? smile
O víkendu vyperu, ale ne každý týden, protože nemám plnou pračku. Poslední dobou si nosí věci na vyprání syn, tak je toho víc a já to pro něj ráda dělám. O víkendu i uvařím a syn někdy přijde na jídlo. Když se mi vařit nechce, nevařím.
Můj týdenní úklid spočívá v utření prachu, vyluxování, vytření podlahy tam, kde nemám koberce. Vyčistím křečkovi klec, umyju WC a koupelnu a mám hotovo.
Když jsem měla malé děti, zahradu, velký byt a pak barák, dělala jsem hodně práce, někdy mě to bavilo, někdy ne. Teď nemám co dělat, tak si užívám odpočinek. Takové přechodné období, než budu víc hlídat vnoučátko (vnoučátka, jestli budou další) a tak... Teď mám čas odpočinku a koníčků. A časem se uvidí, co bude.

Díky, je to moc zajímavý dozvědět se jak to mají druzí , jaký mají vztah k práci a jak jsou aktivní .

Není tady

#27 12. 2. 2012 12:24

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

PPavlaa napsal(a):

no Ivo, mě by teda zase takovej válecí den bavil jednou za čas, nemohla bych takhle žít, mám pocit, že bych umírala za živa. jo, vyčlenit si pro sebe každej den čas, kdy si můžu číst, dělat co chci, to ano. ale celej den dělat ho :-), válet se v časákách, to by byla moje smrt.
mojí mámě by to takhle vyhovovalo celoživotně, jen časopisy, sedět v křesle a nedělat nic.
musím říct, že mě to odpuzuje.

Mám to stejně, Pavlo... i s tou mámou.
Pořád se s tím snažím vyjít, mám ji ráda a nechci se s ní hádat, ale pořád to nemůžu pochopit, pro mně  prostě "zaživa hnije"...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#28 12. 2. 2012 12:33

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Jess, já už se to prostě snažím neřešit. dělám si tak, abych byla spokojená já a jak to mají ti jiní - na to se snažím kašlat. ale fakt je, že teda někdy mi to leze na nervy.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#29 12. 2. 2012 12:38

majkafa
Host

Jessika napsal(a):

Pořád se s tím snažím vyjít, mám ji ráda a nechci se s ní hádat, ale pořád to nemůžu pochopit, pro mně  prostě "zaživa hnije"...

Ty její život nežiješ. Proč jí ho chceš řídit? Tobě by se líbilo, kdyby tobě ona život řídila?
Já zase pořád nemůžu pochopit, proč někteří lidé mají potřebu organizovat život jiným. Dokonce i dávno dospělí lidé...
Živíš ji snad? Nebo jakým právem? va

#30 12. 2. 2012 12:38

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Jess, já už se to prostě snažím neřešit. dělám si tak, abych byla spokojená já a jak to mají ti jiní - na to se snažím kašlat. ale fakt je, že teda někdy mi to leze na nervy.

To bude celoživotní boj smile
Myslím tím, že je to pro mně celoživotní boj - snažit se to neřešit.
Ale věřím, že na to budu s láskou vzpomínat...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#31 12. 2. 2012 12:40

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

no Ivo, mě by teda zase takovej válecí den bavil jednou za čas, nemohla bych takhle žít, mám pocit, že bych umírala za živa. jo, vyčlenit si pro sebe každej den čas, kdy si můžu číst, dělat co chci, to ano. ale celej den dělat ho :-), válet se v časákách, to by byla moje smrt.
mojí mámě by to takhle vyhovovalo celoživotně, jen časopisy, sedět v křesle a nedělat nic.

Ale to je přece jen tvůj pocit a tudíž tvůj problém, ona může být naopak náramně spokojená. Co je těžkého na tom pochopit, že každý člověk je jiný a každého dělají šťastným jiné věci?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#32 12. 2. 2012 12:41

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Jessika napsal(a):

Ty její život nežiješ. Proč jí ho chceš řídit? Tobě by se líbilo, kdyby tobě ona život řídila?
Já zase pořád nemůžu pochopit, proč někteří lidé mají potřebu organizovat život jiným. Dokonce i dávno dospělí lidé...
Živíš ji snad? Nebo jakým právem? va

tummenupp

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#33 12. 2. 2012 13:03

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

maring[b napsal(a):

No já si hlavně myslím, že žijou dýl,[/b]] to úplně vidím na tom  sousedovi, jak je nabitej energií, je mu 67 a vypadá tak kolem 50 let , srší energií .
Zatímco moje máma je požád unavená a strhaná a udělá mnohem mín práce než on.

Maring,jestli to tak je, tak to tu budu strašit do stovky lol

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#34 12. 2. 2012 13:19

rejka
♥♥♥♥♥♥-

maring napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

To je zajimavý , jak to máte každá jinak, myslela jsem že se to dědí , předává.
Asi v tom musí bejt rovnováha , práce, zábava .
Pokud člověk nemůže odpočívat dokud nemá vyšurovanej byt, myslím, že už je to patologický, není to dobře .Dokonale uklizenej byt není v životě důležitej, to už je spíš strach z nepořádku, potřeba mít věci pod kontrolou a to už je neuroza a ne pracovitost
Druhá věc je když to ujede jako mě , že za celej den neudělám skoro žádnou práci (jsem v I. důchodu )

Moje mamka byla taky "postižená" pořádkem a čistotou.Já byla bordelář dokud jsem bydlela u našich.Po přestěhování do vlastního jsem začala být jako ona,i když mamka tvrdí,že jsem ještě "horší" lol . Už delší dobu přemýšlím v podstatě nad tím,co jsem výše vytučnila. Hlavně nad spojením - mít věci pod kontrolou. Už kdysi mi tu někdo něco podobného napsal.Ale v jiné souvislosti(ne s uklízením). Obávám se,že opravdu chci mít hodně věcí pod kontrolou. dumbom
Ale myslím,že zatím to mám pod kontrolou lol a okolí tím netrpí

Seneca

Není tady

#35 12. 2. 2012 16:38

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Tak myslím, že ze mě by se Pavla a Jessika zbláznily, já se totiž hrooozně ráda válím. Je sice pravda, že se snažím mít doma nejdřív uklizeno, ale někdy se mi ani to nevyvede, poslední dobou, od toho zhroucení, se docela rychle unavím, obvzláš´t tedy těmi stereotypními pracemi jako mytí nádobí, vytírání podlahy, luxování ap. Naštěstí mi kluci s mnoha pracemi v domácnosti pomáhají, takže  něčeho jsem naprosto ušetřena, ale to vytírání....chjooo, nemůžu se k tomu dokopat. Naopak žehlení mi nevadí, páč se u toho koukám na televizi a sedím, takže to už se skoro válím rodna

Out from the dark into the light !

Není tady

#36 12. 2. 2012 16:50

Delahey
♥♥♥♥---

rejka napsal(a):

maring[b napsal(a):

No já si hlavně myslím, že žijou dýl,[/b]] to úplně vidím na tom  sousedovi, jak je nabitej energií, je mu 67 a vypadá tak kolem 50 let , srší energií .

Prima,my navíc máme v rodině dlouhověkost.fuckyou

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#37 12. 2. 2012 17:03

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Delahey napsal(a):

rejka napsal(a):

maring[b napsal(a):

Prima,my navíc máme v rodině dlouhověkost.fuckyou

rodna my taky vissla
z mamčiny strany,což je pro mě dobrý,jsem do jejího rodu reta

Seneca

Není tady

#38 12. 2. 2012 17:40

elena007
♥♥♥♥♥♥-

U mne se stridaji obdobi cinorodosti, to kutim, prehazuji skrine, presazuji kytky a podobne s obdobimi utlumu, to prechazime na udrzovaci mode, kdy bez vycitek delam naproste minimum. Zaroven jsem clovek, ktery nesnasi neporadek, ani takzvane provozni a k smrti nerada neco hledam. Muj muz to ma podobne, tudiz se u nas veci soustavne "otrocky" ukladaji na sve misto, nikde se nic nepovaluje a nekupi. Akorat chlapecek si muze ve svem pokoji povolit, ale nikdy ne do stavu jako po vybuchu a pejse se toleruji roztahane hracky, to nam dokonce prijde roztomile. smile

Jednou za tri tydny sem vlitne tezce nevytunena zato velice vykonna uklizeci ceta pozustavajici ze dvou az tri lidi a vycidi to tady do vysokeho lesku. Vymetou kazdou skarku, kazdy roh, vylesti nabytek, dvere proste vsechno. Kdyz jsme v udrzovacim modu,mezi dvema navstevami maximalne dvakra zlehka utreme prach, luxneme a posolichame koupelny a WC a konec. Jinak se valime. Na stari si planuji, ze budou chodit kazdy tyden a ja uz nesahnu skoro na nic. Uklizeni je pro me nutne zlo a vlastne ztrata casu. Neco si precist nebo se podivat na film je pro mne daleko uzitecnejsi. smile

Moje mama vzdy byla a dosud je uklizeci maniak. Taky nemohla odpocivat dokud nemela vse hotovo. Problem byl, ze hotovo podle ni nebylo nikdy. Kdyz se neco stihlo driv nez myslela, vzdy se naslo  neco dalsiho, co by se jeste mohlo udelat nez si dame pohov a pak jeste neco, nejlepe az do tmy. S vekem se to postupne zhorsovalo, takze kdyby bylo podle ni, by nic jineho nez studium, uzitecna prace v domacnosti nebo na zahrade neexistovalo. Nastesti jsme byli s brachou v te dobe uz dost velci a dokazali si prosadit cas na vlastni zajmy.
Nejhorsi je, ze ji to stastnou a spokojenou vubec nedela, naopak si soustavne stezuje, jak by rada sla tam nebo onam, sesla se s tim nebo onym, akorat ten cas kdyby byl, kdyby nemusela byt porad tak zaprazena. Na dotaz, kdo ji zapraha, neodpovida. Je to smutne, ale asi tak i zemre.

V praci, za kterou jsem placena, nejake vykyvy v pracovitosti nemam, tam pracuji porad. Ale ze bych se kazdou chvili dobrovolne hnala do nejakych mimoradnych ukolu, to taky ne. Jen kdyz z toho neco kouka. smile

Upravil(a) elena007 (12. 2. 2012 17:43)

Není tady

#39 12. 2. 2012 18:17

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já bydlím sama, takže moc nepořádku si nenadělám. Mám taky ráda pořádek, ale ne otrocky furt šůrovat. Já si strašně ráda čtu, včera jsem četla časopis History revue, miluju historii už od dětství, strašně mě zajímá. Minulý týden jsem byla 4 dny na běžkách, to bylo fajn, ale už jsem se těšila na to válení doma. Však jsem byla na procházce, vyprala prádlo, nakoupila, uvařila, umyla nádobí po obědě, pověsila prádlo, úplně furt jsem jen neležela. Dnes jsem si byla bezvadně zaplavat. Ale mám ráda všechno langsam, žádné honění se. Toho jsem si užila s dětmi a teď hodlám žít podle svého. Jsem moc ráda, že je tady pár ženských, co mi rozumí a mají to podobně. Kdybych musela furt něco "smysluplného" dělat, asi bych se zbláznila.

Není tady

#40 12. 2. 2012 21:23

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Já bydlím sama, takže moc nepořádku si nenadělám. Mám taky ráda pořádek, ale ne otrocky furt šůrovat. Já si strašně ráda čtu, včera jsem četla časopis History revue, miluju historii už od dětství, strašně mě zajímá. Minulý týden jsem byla 4 dny na běžkách, to bylo fajn, ale už jsem se těšila na to válení doma. Však jsem byla na procházce, vyprala prádlo, nakoupila, uvařila, umyla nádobí po obědě, pověsila prádlo, úplně furt jsem jen neležela. Dnes jsem si byla bezvadně zaplavat. Ale mám ráda všechno langsam, žádné honění se. Toho jsem si užila s dětmi a teď hodlám žít podle svého. Jsem moc ráda, že je tady pár ženských, co mi rozumí a mají to podobně. Kdybych musela furt něco "smysluplného" dělat, asi bych se zbláznila.

No tak to je přesně ono, já taky nemůžu nic hrrr, všechno pohoda klídek, jinak jsem hned nervozní jak pes a blbnu a dělám chyby, kterými si tu práci zbytečně komplikuju. Takže podlemě je lepší pomalu, ale jistě, než furt šturmovat a pak všechnodělat zbytečně znova.

Out from the dark into the light !

Není tady

#41 12. 2. 2012 21:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Práca ma musí baviť a musím v nej vidieť zmysel, potom mi ide od ruky a "odsýpa". Úplne bez práce si to neviem predstaviť, ale priveľa práce, hlavne rôznej a v zbesilom tempe, ma zmáha. Ja som pôžitkárka, aj čo sa týka práce - potrebujem si ju "vychutnať".

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#42 12. 2. 2012 21:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A tiež som skôr gaučová povaľačka a čitateľka, ale nemám k tomu veľmi príležitosť  mám dve zamestnania plus jednu fušku, takže "nič nemusieť" je pre mňa luxus. Ale je fakt, že vážne nič nerobiť (akože v zamestnaní, doma som vtedy mala štvorčlennú domácnosť + pes) som vydržala presne tri mesiace, potom ma začlai žrať mrle. big_smile A našla som si primerané množstov práce, primerane zapaltenej - aby som sa nezničila, ale ani neunudila na smrť.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#43 13. 2. 2012 6:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kdybych musela furt něco "smysluplného" dělat, asi bych se zbláznila.
Když já to něco "smysluplného" potřebuju k tomu, abych si mohla dělat i to nesmysluplné http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Mnohem líp se mi leží u knížky nebo sedí u štrikování když vím, že jsem s prací ne zrovna v ažuru, ale nesesype se na mě přesně v tom momentě, kdy odložím lektýru nebo jehlice.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#44 13. 2. 2012 7:13

luminka
♥♥♥♥♥--

O mém vztahu k práci by se dalo psát dlouho. Tedy zaměstnání mě nevadí, jsem ráda, když ho mám, ale domácí práce mně ztrpčují život dá se říct přes dvacet let. Nejdříve to bylo tak, že jsem se vdala a podivila se, cože se to všechno musí doma dělat, a navíc mi moje nové příbuzné z toho dělaly peklo. Doma jsem žila s maminkou, ta měla pracovní dobu asi od sedmi do čtyř, celý den zabitý, a práce se dělaly tak nějak samospádem (babička). Babičku doceňuju až dnes, po její smrti. Mohly jsme s mamkou něco zdobit třeba vánoční cukroví nebo stromeček, číst, vyšívat, blbnout, protože ono se vypralo prádlo, uvařilo, tak jak říkám samospádem. Dneska, když chci dělat to příjemné, musím udělat tolik povinných nepříjemností, že mě chuť přejde, a to doma pracuje v zimě i manžel. Později po svatbě už to jaksi šlo, protože jsem s tchyní a švagrovou soutěžila, brala jsem to jako sport. Jenže pak se stalo něco, co mi moc nesedlo, nálada byla tatam a pak přišly problémy se zaměstnáním a to se táhlo moc let, protože jsem byla tak hloupá a neodešla ze zaměstnání, kde to spělo ke konci. To mně úplně sebralo energii a celé se to obrátilo proti domácnosti. Domácí práce jsem zase začala nenávidět, dokonce už i ty příjemné, jako třeba pečení sladkostí. Teď mám jedno zaměstnání už od listopadu 2010 a pořád jsem se ještě nevzpamatovala, ani psychicky, ani fyzicky. Projevuje se to například tak, že když mám třeba myslet na to, co je potřeba koupit, někomu něco připravit do školy nebo práce, dopírá se mi nedejbůh prádlo, ještě něco ohřívám v troubě, začne mě hlava bolet jako střep. Z každé pitominy. Taky mám strašnou potřebu spánku, asi poslední měsíc internet v noci neexistuje, pořád jen spím. Když potřebuju nastavit třeba noc kvůli nějaké nestihnuté práci, nejde to. Dřív mi nevadil třeba nepořádek ve skříni nebo v kuchyni. Teď už jsem v takovém stavu, že už mi to vadí, už bych se ráda dostala do normálu, ale nějak to nejde.

Upravil(a) luminka (13. 2. 2012 7:23)

Není tady

#45 13. 2. 2012 7:25

luminka
♥♥♥♥♥--

A taky hrozně zapomínám, stále musím vysvětlovat, co a proč jsem zapomněla, a už to není příjemné. Ono se řekne, piš si to, ale já to zapomenu i napsat.

Není tady

#46 13. 2. 2012 7:34

maring
♥♥♥♥---

helena napsal(a):

Kdybych musela furt něco "smysluplného" dělat, asi bych se zbláznila.
Když já to něco "smysluplného" potřebuju k tomu, abych si mohla dělat i to nesmysluplné http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Mnohem líp se mi leží u knížky nebo sedí u štrikování když vím, že jsem s prací ne zrovna v ažuru, ale nesesype se na mě přesně v tom momentě, kdy odložím lektýru nebo jehlice.

Sedí u štrikování jo? Dyt to je taky práce né? hmm

To je právě to, že nás lenochy to nechává klidnými ty resty , radši děláme to príjemné.
Já jsem třeba do přítele dostala záclonu do obýváku před pěti lety  - koupili jsme jí na výletě a já jí dodnes neušila , každé Vánoce si říkám, měla bych ušít tu záclonu .....lol

Není tady

#47 13. 2. 2012 7:43

maring
♥♥♥♥---

luminka napsal(a):

O mém vztahu k práci by se dalo psát dlouho. Tedy zaměstnání mě nevadí, jsem ráda, když ho mám, ale domácí práce mně ztrpčují život dá se říct přes dvacet let. Nejdříve to bylo tak, že jsem se vdala a podivila se, cože se to všechno musí doma dělat, a navíc mi moje nové příbuzné z toho dělaly peklo. Doma jsem žila s maminkou, ta měla pracovní dobu asi od sedmi do čtyř, celý den zabitý, a práce se dělaly tak nějak samospádem (babička). Babičku doceňuju až dnes, po její smrti. Mohly jsme s mamkou něco zdobit třeba vánoční cukroví nebo stromeček, číst, vyšívat, blbnout, protože ono se vypralo prádlo, uvařilo, tak jak říkám samospádem. Dneska, když chci dělat to příjemné, musím udělat tolik povinných nepříjemností, že mě chuť přejde, a to doma pracuje v zimě i manžel. Později po svatbě už to jaksi šlo, protože jsem s tchyní a švagrovou soutěžila, brala jsem to jako sport. Jenže pak se stalo něco, co mi moc nesedlo, nálada byla tatam a pak přišly problémy se zaměstnáním a to se táhlo moc let, protože jsem byla tak hloupá a neodešla ze zaměstnání, kde to spělo ke konci. To mně úplně sebralo energii a celé se to obrátilo proti domácnosti. Domácí práce jsem zase začala nenávidět, dokonce už i ty příjemné, jako třeba pečení sladkostí. Teď mám jedno zaměstnání už od listopadu 2010 a pořád jsem se ještě nevzpamatovala, ani psychicky, ani fyzicky. Projevuje se to například tak, že když mám třeba myslet na to, co je potřeba koupit, někomu něco připravit do školy nebo práce, dopírá se mi nedejbůh prádlo, ještě něco ohřívám v troubě, začne mě hlava bolet jako střep. Z každé pitominy. Taky mám strašnou potřebu spánku, asi poslední měsíc internet v noci neexistuje, pořád jen spím. Když potřebuju nastavit třeba noc kvůli nějaké nestihnuté práci, nejde to. Dřív mi nevadil třeba nepořádek ve skříni nebo v kuchyni. Teď už jsem v takovém stavu, že už mi to vadí, už bych se ráda dostala do normálu, ale nějak to nejde.

Já si to tobě myslím Luminko, že ty máš vrozenou depresi a kdybys měla malinkou tabletku, tvůj život by se úplně změnil, byla bys mnohem spokojenější , takhle pořád trpíš .

Jinak , kdybych tak hodně trpěla domácíma pracema jako ty , rozdělila bych je , máš tam děti, manžela , když je vyžadujou, ať makaj . Ty ses nechala zaháčkovat do situace , kdy musíš dělat domáci práce jako žena, což je blbost .Nějak ti to namluvila manželova rodina a ty si to necháš líbít..Můj bejvalej manžel byl schopnej přebalit dítě a upíct buchtu a ještě z toho měl radost .

Mně práce s dětma bavila a domácnost , až ted se to nějak zvrhlo do lenosti .
Ale pokud bych to měla jako ty ,tak  to by si mohla nějaká švagrová nebo tchýně zkusit mi radit, co mám dělat . To zkusil tchán jednou, že nám narizoval a pak neviděl vnoučata 3 roky , protože to se nedá, mluvit mladý rodince do života a kritizovat  .
Takže pokud manžel vyžaduje nějaký práce, at se zapojí , má tě přece rád .

Není tady

#48 13. 2. 2012 7:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Doma jsem žila s maminkou, ta měla pracovní dobu asi od sedmi do čtyř, celý den zabitý, a práce se dělaly tak nějak samospádem (babička).
luminko, ale od sedmi do čtyř je celkem normální pracovní doba, při který ženský stíhají domácnost i bez babičky... některý dokonce i s několika dětma, zvířatama nebo koníčkama. Taková babička, to je něco jako nadstandard http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
začne mě hlava bolet jako střep...Taky mám strašnou potřebu spánku... bych se ráda dostala do normálu, ale nějak to nejde
Asi je zbytečný se ptát, jestli jsi už navštívila nějakýho toho doktora, viď?

Sedí u štrikování jo? Dyt to je taky práce né?
Prd a vořech - to je relax a za odměnu. Velmi výjimečně práce... na kšeft už téměř nepletu a nevyšívám.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#49 13. 2. 2012 8:01

luminka
♥♥♥♥♥--

Ale manžela domácí práce baví. Jen dřív jsem vždycky dostala záchvat vzteku, protože se mi zdálo, že si bere tu příjemnější práci. On vaří specialitu, bude za to  pochválený, a "blbec" zatopí, odnese, vynese. Už mě to přešlo, už jsem si zvykla, že se v neděli v tomhle střídáme, že to příště bude zase obráceně, ale trvalo mi to.
A manželova rodina - když děti vyrostly, tak samozřejmě, že mají pomáhat. Ale já už byla uražená. Dělala jsem skoro všechno sama, abych tedy nebyla líná, nechala jsem jim jen žehlení a nějaké práce venku a na dvorku.
Teď mám situaci těžší než kdo jiný, každý třetí týden jsem u maminky, potřebovala bych energie za dva, a tu nemám. Donesu jí nákup, zajdu, kam potřebuje, ráda s ní proberu třeba časopisy nebo kulturu, jen ty přízemní řeči, na ty nemám trpělivost, co soused, co popeláři, co listonoška. Koukám na hodiny a schválně stopuju, jestli to tak dlouho trvá, jak se mi to jeví.

Upravil(a) luminka (13. 2. 2012 8:10)

Není tady

#50 13. 2. 2012 8:57

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že vždycky jsem uměla kus práce zastat. Nikdy ale stoprocentně není hotovo všechno. Je mi jasné, že rezervy jsou. To by člověk musel vyšůrovat a pak dveře zapečetit a nebydlet v tom. Samozřejmě že při fajn zábavě jakéhokoli druhu ten čas utíká příjemněji a rychleji. Nicméně jsme pracovitá díky okolnostem. Za dob manželství nebyl muž k domácím pracem a výchově a byl díky dojíždění 12 hodin pryč.Zvykla jsem si vše doma obstarat sama od A do Z a naši pozdější velkou zahradu přibrala se vším všudy od setí a jednocení mrkve přes zavařování okurek po dolování brambor a odnášení beden do sklepa. Bolely mě ruce i hřbet, hlavně to rytí planiny bylo strašné, ale bavilo mě to. Po rozvodu jsem to byla já, kdo nebyl vyplácen, ale naopak vyplácel. Musela jsem si najít vedlejší pracovní činnost. Peněz málo, hodin málo, i přibrala jsem další vedlejší pracovní poměr. Když jsem to sečetla, bylo na jídlo a levné drobnosti jako je šampon atd. Pomohlo mi to, splatila jsem. Při představě volných víkendů jsem ale souhlasila, že zůstanu jako občasná výpomoc. I těcjh pár stovek jsou peníze.Chápu ty stálé zaměstnance-mně by se taky nechtělo být i o víkendu ve svém hlavním zaměstnání. Ovšem obsah práce je tak vzdálen mé původní profesi, že to neberu jako práci, ale koníček. A protože mám dvoje mladé a ti občas potřebují s něčím píchnout, vůbec mi nevadí přijmout klíče, navařit, napéct, když o to požádají. Jedni pracují na tři směny oba a druzí mají dítě, které mám ráda a často si je beru na hlídání. Oni mi zase dovezou nákupy, postarají se o zahradu, kam se už tak často nedostanu a kde jsem si svoje už ospracovala. Bez práce by byl ten život prostě jiný, člověk něco dělat má a mělo by ho to bavit. Myslím, že ale není dobrá dnešní nezaměstnanost a taky prodlužování odchodu do důchodu. Mladí nemají šanci získat praxi a staré odvezou rovnou ze zaměstnání tam, kde už není práce ani zábava. A myslím, že je dobře, když člověka baví to, co dělá. Jsou totiž zaměstnání, která by mě nebavila a lituju lidi, co je dělat musej. Jako třeba zedníky a prodavačky za kasou v marketech. Ale je to třeba baví. Jinak jako dítě jsem doma pomáhat a pracovat musela, byly jsme tři děti a bratry ani otce si s hadrem či vysavačem, utěrkou nebo košem s odpadky fakticky nějak vybavit nemůžu...styrka

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí