Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 2. 2012 15:47

maring
♥♥♥♥---

Pracovitost

V poslední době v sobě řeším tohle téma .

Nedávno jsme potkala souseda na nádraží -jela jsme na výlet - a on mi vyprávěl , že když byl malej , rodiče ho jako pětiletýho nutili pracovat na zahradě v Bráníku .Tatínek mu naložil kolečko a když už nemoh , tak mu říkal, ještě jedno zvládneš a přidej a snažil se ho vytrénovat k velký vůli a odolnosti, což se mu podařilo .
Ten soused je neuvěřitelně aktivní a pracovitej člověk , vystudoval VŠ , měl skvělou práci , postavil si několik domů a na kontě má pár milionků , důchod má kolem dvacky , dotáhl to daleko ..... Ted zrovna zvelebuje zahradu na venkově a zásobuje rodinu zeleninou , občas si střihne 20 km pěšky nebo na běžkách .

Já jsem si uvědomila, že tohle jsem svoje děti nikdy nenaučila a ani nemohla, protože to nikdo nenaučil mně .
Já jsem doma nikdy pomáhat nemusela , nikdo doma nic nedělal kromě mámy, která dřela na 4 lidi a chodila k tomu do práce . A i dnes toho moc neudělám, stejně tak moje mladší dcera .
Myslím si,  že vztah k práci je hodně důležitej, že člověk potřebuje práci a povinnosti a teprve potom radosti , k tomu aby žil v rovnováze a cítil se dobře .
Proto mě zajímá , jaký máte vztah k práci , kolik práce za den uděláte ??
Potřebujete práci k životu , máte ji rádi?

Není tady

#2 10. 2. 2012 16:21

Delahey
♥♥♥♥---

Re: Pracovitost

Bez práce si svůj život vůbec nedovedu představit.Málokdy jsem nemocná, ale když už musím tak jednou za dva roky zůstat ležet, jsem z toho nesvá. Moje rodina tvrdí, že jsem workoholik.
V zaměstnání pracuju hlavou, doma a na chalupě si to vynahrazuju manuální prací.
Nesnáším nepořádek, takže doma udělám denně vše potřebné, abych se cítila dobře.Neobtěžuje mne to, vyčistím si hlavu a rozhodně si nechávám dost času na blízké a koníčky.Děti už mám prakticky z domu, obě musely pomáhat a neuškodilo jim to.:DDD
Jo, na pomoc rodinných příslušníků není, myslím, nikdy pozdě.

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#3 10. 2. 2012 16:37

maring
♥♥♥♥---

Delahey napsal(a):

Bez práce si svůj život vůbec nedovedu představit.Málokdy jsem nemocná, ale když už musím tak jednou za dva roky zůstat ležet, jsem z toho nesvá. Moje rodina tvrdí, že jsem workoholik.
V zaměstnání pracuju hlavou, doma a na chalupě si to vynahrazuju manuální prací.
Nesnáším nepořádek, takže doma udělám denně vše potřebné, abych se cítila dobře.Neobtěžuje mne to, vyčistím si hlavu a rozhodně si nechávám dost času na blízké a koníčky.Děti už mám prakticky z domu, obě musely pomáhat a neuškodilo jim to.:DDD
Jo, na pomoc rodinných příslušníků není, myslím, nikdy pozdě.

Já si myslím, že tohle je druhý extrém, neumět se zastavit a trpět , když člověk nemůže pracovat jako včelička .
To má jeden můj kamarád, v životě nejede na dovolenou , protože by tam nemohl pracovat , o víkendech dělá brigády , aby měl činnost a ted už ho osud tlačí ke zdi , má čím dál větší zdravotní problémy a pořád nechápe, že se musí naučit odpočívat .
Nenaučí se to nikdy , čeká ho hořký konec , kdy ulehne a ještě ho budou svrbět ruce a nohy, jak by rád něco robil a bude trpět  .......yikes

Druhej extrém jsem já, většinu času odpočívám a labůžuju a občas něco udělám .
.Ale tý labůže je mnohem víc než práce ...yikes

Není tady

#4 10. 2. 2012 17:02

Delahey
♥♥♥♥---

Za mě nikdo práci v mém zaměstnání neudělá,takže už samo o sobě není příjemné potom šturmovat.
Odpočívat dokážu, jak během roku, tak o dovolených,ale zkrátka bez práce se neobejdu. Že bych se třeba doma plácala od ničeho k ničemu, je pro mne nepředstavitelné.
Jenom nevím, co znamená občas něco udělám. A co lábuž.

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#5 10. 2. 2012 19:30

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Co se týká práce jako zaměstnání, tak to mě baví a jsem ráda, že jí mám a tam opravdu pracuju a neflákám se smile. Ale co se týká práce doma třeba, tak bych to napsala úplně přesně jako maring: "....většinu času odpočívám a labůžuju a občas něco udělám . .Ale tý labůže je mnohem víc než práce ..." Říkám, že co bych z toho života měla, kdybych jen uklízela (pocházím z rodiny, kde úklid byl snad na prvním místě usch, naši snad žijou jen uklízením) - taky je to asi má velká pohodlnost rodna, ale jsem spokojená, opravdu nechci život prouklízet, to si radši sednu s hezkou knížkou. V čem mi má lenost vadí, tak je že se nedokopu k nějakým věcem jako např. učení se nějakého jazyka apod. dumbom

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#6 10. 2. 2012 19:39

maring
♥♥♥♥---

Delahey napsal(a):

Za mě nikdo práci v mém zaměstnání neudělá,takže už samo o sobě není příjemné potom šturmovat.
Odpočívat dokážu, jak během roku, tak o dovolených,ale zkrátka bez práce se neobejdu. Že bych se třeba doma plácala od ničeho k ničemu, je pro mne nepředstavitelné.

Jde prostě o to, že doma dělám spíš samý příjemný věci(lábůž ) , třeba si udělám kafe a něco dobrýho k němu a čtu na  netu , hledám něco, nebo se kochám na netu , nebo se dívám na telku a jen labůžuju  a za celý den neudělám žádnou práci a nechává mě to klidnou . Ale když vidím ty včeličky , tak si říkám, že to asi není dobře , jak to mám já.
Já jsem totiž schopná jít spát a mít v kuchyni kopec nádobí , protože vono se to nezblázní .

Není tady

#7 11. 2. 2012 16:35

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

maring napsal(a):

Delahey napsal(a):

Jde prostě o to, že doma dělám spíš samý příjemný věci(lábůž ) , třeba si udělám kafe a něco dobrýho k němu a čtu na  netu , hledám něco, nebo se kochám na netu , nebo se dívám na telku a jen labůžuju  a za celý den neudělám žádnou práci a nechává mě to klidnou . Ale když vidím ty včeličky , tak si říkám, že to asi není dobře , jak to mám já.
Já jsem totiž schopná jít spát a mít v kuchyni kopec nádobí , protože vono se to nezblázní .

To ja taky bych v klidu sla spat a v kuchyni bych nechala kopec nadobi,nijak me nevytaci. big_smile

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#8 11. 2. 2012 16:40

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tak kdo me opravdu nezna,rekne o me,ze jsem pracovitej clovek.Tahla jsem dve zamestnani a vetsina lidi me rekla,ze jsem strasne pracovita.Denne jsem mela vyprano a povesene pradlo venku,ale za dverma bytu bordel.Nejradci jsem se doma natahla a nic nedelala.Uvarit jsem uvarila denne,ale to nadobi od obeda jsem myla treba,az vecer.Radci jsem si cetla a nebo sedela na netu.Je videt,ze zdani hrozne klame.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#9 11. 2. 2012 17:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Jestli jsem pracovitá nebo líná?
To nejde takhle říct. Protože totiž jak kdy.
KDyž mám náladu a jde mi práce od ruky, stihnu poklidit co se dá, zapnu si radio a jedu. stolt
Vypraný a pověšený prádlo nepovažuju za práci,protože prádlo pere pračka ne já. Ovšem horší už je žehlení, to jsem si stanovila neděle podvečer, protože na žehlení jsem strašně líná a nechce se mi do něj.
Nádobí myju hned nebo během vaření, točí mě,když mám špinavé nádobí ve dřezu.
A když jsem unavená, nevyspalá, jsem líná. Nedělám nic, jen pozoruju holku,nebo si s ní hraju,kreslím, ale nechodím po bytě s prachovkou.
A v červenci jsem líná jak vandrák,protože to se vidím u vody ,venku, a jak se říká,  práce neuteče, nemá nožičky.

Upravil(a) dusička (11. 2. 2012 17:04)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#10 11. 2. 2012 18:23

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Jsem dost pracovitej člověk. Každý extrém je špatný,ale já bych třeba nešla v klidu spát,kdyby nádobí nebylo umyté,nebo jsem neměla uklizené to,co chci,aby bylo,tzn. všechno. Jsem dost pořádná,až puntířkářská,vadí mi,když mé věci nejsou na svém místě. Manžel je naštěstí dosti obdobného ražení,takže ho tím asi ne..štvu big_smile, ale děti.....klasika. Hlavně starší je bordelář,mladší ani ne. Nechci aby měly v pokojích chlívek,ale snažím se to nepřehánět a nes.rat je lol .Výhoda je,že mě práce ( úklid,práce na zahradě atd.) baví,protože mám z toho dobrý pocit a cítím se v takovém prostředí pak dobře. Ale je zajímavé,že u druhých mě čurbes nevadí. Ale nemluvím o špíně !!! Mám na mysli nepořádek typu - pohozené oblečení, hory papírů po stolech, a tak...

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#11 11. 2. 2012 18:59

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já teda taky odpočívám ráda, ať už pasivně nebo aktivně, ale až po práci. Nedokážu si představit lenošení, když mám třeba neumyté nádobí. Já bych si to lenošení neužila. Ale když mám všechno hotovo - to je jiná. Jestli v tom něco udělá výchova, to teda nevím. Snažím se od malička vést syna k "prvně práce, potom zábava", má ve mě i příklad, ale nefunguje to. On to má přesně naopak.
Stejně se to nedá poměřit - někdo řekne, že má hodně práce a pro druhého je ta samá práce brnkačka. Někdo naříká nad každou prkotinou, zveličuje, co všechno udělal a pro druhého to nestojí za řeč.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#12 11. 2. 2012 20:41

maring
♥♥♥♥---

To si právě myslím taky Judyno , že by člověk měl mít nejdřív povinnosti , třeba i nepříjemný a pak zábavu , jen zábava celej den podle mě vede k malomyslnosti .
Myslím, že tam hrajou roli i geny , moje tchýně byla pilná včelička a starší dcera přesně kopíruje její život , je jí hodně podobná povahově a je taky jako včelka, i když má moji chaotickou línou výchovu.

Zatímco druhou dceru se mi podařilo "zkazit " ,Během roku vstává v 11 , surfuje na netu nebo hraje hry a když má utřít nádobí , je na zhroucení . Ve zkouškovým období potom kolabuje a jako Vilemína chce skončit se životem, protože najednou má povinnosti a nemůže to unýst .hmm

Upravil(a) maring (11. 2. 2012 20:50)

Není tady

#13 11. 2. 2012 21:55

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Tak já to mám jak kdy, ale celkově si myslím, že jsem línější. Radši si pohovím než bych do noci uklízela a podle toho to taky u nás doma někdy vypadá. Ale nedělám si s tím hlavu, vím, že to stejně zase pak uklidím, takže co. S mytím nádobí mi pomáhají kluci, ale taky se někdy stane, že jdu spát a nádobí zůstane neumyté. Nevadí mi to nijak zvlášť, není to každý den, ale mám dny, kdy fakt nešáhnu vůbec na nic, jen koukám na televizi nebo si čtu a jsou dny, kdy jsem schopná vygruntovat půl baráku.
V práci je to něco jiného, tam dělám v podstatě pořád, takže večer jsem celkem urvaná, takže přes týden toho moc nestihnu. S úklidem mi pomáhají statečně kluci, i když jim musím vždycky říct co mají dělat a dokdy to má být hotové, ale pomůžou, takže si na ně nemůžu stěžovat. To mám nacvičené z domova, taky jsem s bráchou musela pomáhat, takže k tomu vedu i své děti.

Out from the dark into the light !

Není tady

#14 11. 2. 2012 22:13

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to já si nedokážu představit den, kdy bych nic nedělala. Tedy kromě doby, kdy bych byla nějak hodně nemocná.
Když o tom tak přemýšlím, asi to souvisí s povahou člověka. Moje maminka je třeba hodně pracovitá, i ve svém poměrně vysokém věku neustále něco dělá. ale dokáže také všeho nechat a odpočnout si. Dokáže práci hodit za hlavu. To já ne. I když - možná se s věkem lepším. Dřív to bylo horší. A to ne, že by mě třeba uklízení bavilo - ani náhodou. Ale odpočívat v neuklizeném bytě prostě nemůžu. Přesto se za nějak příliš pracovitého člověka nepovažuji. Jen prostě nemohu odpočívat, když vím, že mě ještě čeká nějaká práce.
Myslím si, že opravdu pracovití a činorodí lidé mají daleko bohatší život, pestřejší. A ti, kdo svou pracovitost a činorodost dokáží skloubit s dobrým odpočinkem, no to je výhra.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#15 11. 2. 2012 22:21

maring
♥♥♥♥---

Judyna napsal(a):

Tak to já si nedokážu představit den, kdy bych nic nedělala. Tedy kromě doby, kdy bych byla nějak hodně nemocná.
Když o tom tak přemýšlím, asi to souvisí s povahou člověka. Moje maminka je třeba hodně pracovitá, i ve svém poměrně vysokém věku neustále něco dělá. ale dokáže také všeho nechat a odpočnout si. Dokáže práci hodit za hlavu. To já ne. I když - možná se s věkem lepším. Dřív to bylo horší. A to ne, že by mě třeba uklízení bavilo - ani náhodou. Ale odpočívat v neuklizeném bytě prostě nemůžu. Přesto se za nějak příliš pracovitého člověka nepovažuji. Jen prostě nemohu odpočívat, když vím, že mě ještě čeká nějaká práce.
Myslím si, že opravdu pracovití a činorodí lidé mají daleko bohatší život, pestřejší. A ti, kdo svou pracovitost a činorodost dokáží skloubit s dobrým odpočinkem, no to je výhra.

No já si hlavně myslím, že žijou dýl, to úplně vidím na tom  sousedovi, jak je nabitej energií, je mu 67 a vypadá tak kolem 50 let , srší energií .
Zatímco moje máma je požád unavená a strhaná a udělá mnohem mín práce než on.

Není tady

#16 11. 2. 2012 22:23

maring
♥♥♥♥---

Rosamunda napsal(a):

Tak já to mám jak kdy, ale celkově si myslím, že jsem línější. Radši si pohovím než bych do noci uklízela a podle toho to taky u nás doma někdy vypadá. Ale nedělám si s tím hlavu, vím, že to stejně zase pak uklidím, takže co. S mytím nádobí mi pomáhají kluci, ale taky se někdy stane, že jdu spát a nádobí zůstane neumyté. Nevadí mi to nijak zvlášť, není to každý den, ale mám dny, kdy fakt nešáhnu vůbec na nic, jen koukám na televizi nebo si čtu a jsou dny, kdy jsem schopná vygruntovat půl baráku.
V práci je to něco jiného, tam dělám v podstatě pořád, takže večer jsem celkem urvaná, takže přes týden toho moc nestihnu. S úklidem mi pomáhají statečně kluci, i když jim musím vždycky říct co mají dělat a dokdy to má být hotové, ale pomůžou, takže si na ně nemůžu stěžovat. To mám nacvičené z domova, taky jsem s bráchou musela pomáhat, takže k tomu vedu i své děti.

Tady asi budou hrát roli i léky, já mám malou tabletku a ty máš AD , ty vyloženě člověka zpomalují , ten můj lék asi taky . A deprese člověku bere energii , takže jinak pracovitej člověk má menší výkon .

Není tady

#17 11. 2. 2012 22:35

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně Maring, hlavně u starších lidí jde o smysl života. Ti pracovití mají pořád něco na práci a nemají čas tolik stárnout, vždyť je potřeba ještě tohle a tohle udělat....A není čas chodit k doktorovi....
Ale holky, jestli máte deprese, tak to Vás obdivuju, když vůbec nějak fungujete. Kdysi dávno jsem si takovým těžkým obdobím prošla, i když ta opravdová deprese to asi nebyla, to bych se z toho asi sama nedostala. Ale byla to hrůza. Nedalo se dělat prakticky nic nebo jo, ale s obrovským vypětím.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#18 12. 2. 2012 8:18

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Já teda taky odpočívám ráda, ať už pasivně nebo aktivně, ale až po práci. Nedokáž si představit lenošení, když mám třeba neumyté nádobí. Já bych si to lenošení neužila. Ale když mám všechno hotovo - to je jiná. Jestli v tom něco udělá výchova, to teda nevím. Snažím se od malička vést syna k "prvně práce, potom zábava", má ve mě i příklad, ale nefunguje to. On to má přesně naopak.
Stejně se to nedá poměřit - někdo řekne, že má hodně práce a pro druhého je ta samá práce brnkačka. Někdo naříká nad každou prkotinou, zveličuje, co všechno udělal a pro druhého to nestojí za řeč.

Judyno, tak to sedí. Jak jsem psala níže, moji rodiče jsou uklízecí maniaci (dle mého), vyrůstala jsem v naklizené domácnosti, přijde mi, že naši žijí hlavně uklízením, aby barák byl jak klícka a až pak jsou spokojení. Pro mě tohle je strašné a ten příklad co jsem viděla doma, řekla jsem si, že hlavně nebýt taková. Tím nemyslím, že jsem teď opak a brodím se doma ve špíně, uklízím také smile, ale nikdy né tak jako odstrašující příklad moji rodiče, kdy uklizený byt pro ně byl alfou a omegou.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#19 12. 2. 2012 8:57

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem tedy spíš líná, než pracovitá. Třeba včera jsem ráno vstala v 9, udělala si snídani a pomalu si ji jedla u televize a pak jsem se jen dívala. Vstala jsem od toho až ve 3/4 na 11 a teprve tehdy šla v kuchyni umýt nádobí od večeře (nikdy je nemyju večer, to se mi nechce). Pak jsem šla nakoupit a na hodinovou procházku do lesa. Potom jsem se ještě hodinu válela na pohovce s kafem a časopisem, pak si udělala něco málo k obědu, pověsila jsem prádlo, které jsem před obědem nacpala do pračky, přemýšlela o tom, že si půjdu zaplavat, ale nechtělo se mi (lenost a zima), tak jsem si znovu četla časopis a koukala na TV, večer jsem snědla večeři (nádobí nechala až na ráno), koukla se v TV na pořad o dějinách Židů, ospršila se a v hodinu si četla v posteli. Báječně strávený den! Dnes chci uklidit byt (cca půl hodiny) a vyžehlit prádlo a to je všechno, zbytek dne se budu válet a odpočívat. Když přijdu ve všední den z práce, tak už kromě přípravy večeře vůbec nic nedělám, čtu si na PC, koukám na TV nebo si čtu v posteli. Je mi tak dobře. Těším se na důchod, kdy už nebudu muset ani do té práce.
Měla jsem tetu a ta byla naprostý workoholik, celý den si nesedla, pořád jen pracovala, vymýšlela si činnosti. V životě by ji nenapadlo jen si tak sednout ke knížce a i u TV aspoň pletla nebo louskala ořechy a podobně. Strašně pomlouvala sousedy, kteří v létě vytáhli na zahradu lehátka a četli si v nich třeba celé odpoledne. Už jako dítě jsem byla vždy na straně těch sousedů a tetě se divila, co to je za život jen samá práce a žádná zábava.

Není tady

#20 12. 2. 2012 9:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no Ivo, mě by teda zase takovej válecí den bavil jednou za čas, nemohla bych takhle žít, mám pocit, že bych umírala za živa. jo, vyčlenit si pro sebe každej den čas, kdy si můžu číst, dělat co chci, to ano. ale celej den dělat ho :-), válet se v časákách, to by byla moje smrt.
mojí mámě by to takhle vyhovovalo celoživotně, jen časopisy, sedět v křesle a nedělat nic.
musím říct, že mě to odpuzuje.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#21 12. 2. 2012 10:18

maring
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

no Ivo, mě by teda zase takovej válecí den bavil jednou za čas, nemohla bych takhle žít, mám pocit, že bych umírala za živa. jo, vyčlenit si pro sebe každej den čas, kdy si můžu číst, dělat co chci, to ano. ale celej den dělat ho :-), válet se v časákách, to by byla moje smrt.
mojí mámě by to takhle vyhovovalo celoživotně, jen časopisy, sedět v křesle a nedělat nic.

To je zajimavý , jak to máte každá jinak, myslela jsem že se to dědí , předává.
Asi v tom musí bejt rovnováha , práce, zábava .
Pokud člověk nemůže odpočívat dokud nemá vyšurovanej byt, myslím, že už je to patologický, není to dobře .Dokonale uklizenej byt není v životě důležitej, to už je spíš strach z nepořádku, potřeba mít věci pod kontrolou a to už je neuroza a ne pracovitost .
Druhá věc je když to ujede jako mě , že za celej den neudělám skoro žádnou práci (jsem v I. důchodu )

Není tady

#22 12. 2. 2012 10:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

maring napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

To je zajimavý , jak to máte každá jinak, myslela jsem že se to dědí , předává.
Asi v tom musí bejt rovnováha , práce, zábava .
Pokud člověk nemůže odpočívat dokud nemá vyšurovanej byt, myslím, že už je to patologický, není to dobře .Dokonale uklizenej byt není v životě důležitej, to už je spíš strach z nepořádku, potřeba mít věci pod kontrolou a to už je neuroza a ne pracovitost .
Druhá věc je když to ujede jako mě , že za celej den neudělám skoro žádnou práci (jsem v I. důchodu )

u mě nejde o vyšurovanej byt. nepřeháním to. mám ráda uklizeno, ne že ne, ale jestli máš představu, jak přilítnu z práce a chňapnu hadr a uklízím a uklízím a uklízím, tak to určitě ne. mám to tak, že kdyby někdo přišel, nevyvede mě to z míry, nepořádek tu není. nemíním trávit život úklidem.
spíš jen nechápu, jak si někdo může rochnit v tom, že sedí a prohlíží časopisy, kouká na bednu. mě to baví jednou za čas, kdy mám fakt potřebu nedělat nic a jen se povalovat. ale pak už nevím co by, hledám, co dělat, jestli nepřešoupnu skříň jinam, nebo si nepřesadím kytky, nebo se domluvit s někým někam vyrazit, sebrat psa, jít ven, prostě cokoliv, jen ne sedět doma u časopisů a televize. pro mě by to byl stereotyp, kterej by mě nejspíš zabil.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#23 12. 2. 2012 10:35

maring
♥♥♥♥---

Pavlo tak ty relaxuješ tím, že jsi činorodá a my relaxujeme válením a čtením časáků.

A nejsi pak večer vyflusaná z takový aktivní relaxace? To tě musí stát spoustu energie , pořád někde pobíhat a přesazovat .......

Není tady

#24 12. 2. 2012 10:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

maring, vyfluslá se cítím od doby, kdy mě trápí štítka (občas), do té doby jsem měla celoživotně pocit, že nevím, co s přebytky energie ..
když jsem unavená, klidně dlouho spím, mám dny, kdy se mi nic nechce, tak nic nedělám. ale to trvá chvíli, pak už mám prostě roupy a nevím co bych.

Upravil(a) PPavlaa (12. 2. 2012 10:40)

Není tady

#25 12. 2. 2012 11:04

majkafa
Host

Ivano, tys kromě pár drobností popsala můj včerejší den. big_smile
Mám ráda uklizeno, tak normálně. Prostě se nikde nic dlouho nepovaluje. Ale nádobí klidně umyju večer a utřu ráno smile
Mám psychicky i časově náročnou práci, takže v pracovním týdnu nedělám téměř nic. Mám pořád uklizeno, bydlím sama a když celý den nejsem doma, kdo by mi udělal nepořádek? smile
O víkendu vyperu, ale ne každý týden, protože nemám plnou pračku. Poslední dobou si nosí věci na vyprání syn, tak je toho víc a já to pro něj ráda dělám. O víkendu i uvařím a syn někdy přijde na jídlo. Když se mi vařit nechce, nevařím.
Můj týdenní úklid spočívá v utření prachu, vyluxování, vytření podlahy tam, kde nemám koberce. Vyčistím křečkovi klec, umyju WC a koupelnu a mám hotovo.
Když jsem měla malé děti, zahradu, velký byt a pak barák, dělala jsem hodně práce, někdy mě to bavilo, někdy ne. Teď nemám co dělat, tak si užívám odpočinek. Takové přechodné období, než budu víc hlídat vnoučátko (vnoučátka, jestli budou další) a tak... Teď mám čas odpočinku a koníčků. A časem se uvidí, co bude.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí