Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#201 29. 11. 2012 18:19

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Volba prezidenta.

Troufám si říct, že vyhraje Fischer. A jsem za to moc ráda. I já mu dám svůj hlas. To je muž, který bude Českou republiku jako prezident důstojně reprezentovat.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#202 29. 11. 2012 18:36

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Já nevím jak vy, ale radši bych volil vlastence než představitele cizích zahraničních zájmů jako je Fisher a Schwarzeneberg. Oba dva jsou takoví trojští koně.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#203 29. 11. 2012 18:39

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Vím, že mě nebudeš mít za tuhle otázku rád, ale jak vnímáš své tetování na obličeji a hlavě? Má pro tebe osobně větší význam než jen symbol líbivosti?

Jo,, to bych také sám rád věděl... No, asi takhle. Vzhledem k tomu, že jsem nevyrůstal v žádné kultuře, kde je jaksi šamanismus domácí doktrínou, čili tyto kořeny v sobě nemám a ani kdybych si koupil jakékoliv brožury, tak bych to již asi nedohnal, protože to je záležitost několika generací, tak bych tomu nějaké metafyzické významy nepřikládal. Nicméně je to bodyart, což znamená, že to nějakým způsobem mění a utváří estetiku. Asi takto nějak bych to chápal. Jestli jsou tam znaky, které někomu připomínají Moko tetování, či další jiné styly - to bych na to nevztahoval, ale není to pro mě zas tak směrodatné. Každopádně myslím, že jsem spokojenější nyní když to mám - než když jsem to ještě neměl...

TO? big_smile

Zajímavý způsob, jak dosáhnout, aby byl člověk spokojenější. smile

Není tady

#204 29. 11. 2012 18:44

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Půl tuctu důvodů proč zvolit Vladimíra Franze CEO Českostánu s.r.o.

První potetovanej prezident na světě. Když nám utekla možnost mít prvního černýho prezidenta (Ray Korantenga) v bílý zemi, budeme mt aspoň prvního modrýho.
První kandidát, kterej se vybarvil. Dokonce ještě před ohlášením kandidatury.
Franz je modřejší než Klaus, ideální kandidát pro příznivce ODS.
Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Havlovy - obor lidská práva.
Nestudoval ani VUML ani práva v Plzni.
Konečně by v politice byl někdo, kdo neni ani frikulín, ani přizdisráč.
Stát se kolonií Nového Zélandu je furt lepší než být vazalem Ruska nebo okresem Eunie.
V prezidentské funkci chce hlavně legalizovat konopí a propagovat tetování.

Zveřejňuji obzvláště pro milovníky frikulínů. winkbig_smile

Podle Franze je tetování umění jako lidstvo samo. „Tetování se mi líbilo od malička, vneslo pro mne jakési tajemství a zároveň jistou ultimativnost definitivního rozhodnutí. Mít tetování znamená se pevně rozhodnout. Je to volba cesty, po které je nutno jít, i ji ustát,“ vyhnul se Franz odpovědi na otázku, zda na jeho těle existuje místo, kterého se tatér nedotkl.

Dle mého názoru jsou lepší způsoby, ak sám sobě dokazovat, že něco ustojím.

A pro mě je škoda, že vypadá tak strašně až mě to bolí. Kdyby nebyl na gesichtě tetovaný, můj hlas by měl. Ale já se na něj dívat nechci. Vypadá to příšerně. Méně je více. V přirozenosti je krása.

Upravil(a) Eva. (29. 11. 2012 18:49)

Není tady

#205 29. 11. 2012 18:58

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Vím, že mě nebudeš mít za tuhle otázku rád, ale jak vnímáš své tetování na obličeji a hlavě? Má pro tebe osobně větší význam než jen symbol líbivosti?

Jo,, to bych také sám rád věděl... No, asi takhle. Vzhledem k tomu, že jsem nevyrůstal v žádné kultuře, kde je jaksi šamanismus domácí doktrínou, čili tyto kořeny v sobě nemám a ani kdybych si koupil jakékoliv brožury, tak bych to již asi nedohnal, protože to je záležitost několika generací, tak bych tomu nějaké metafyzické významy nepřikládal. Nicméně je to bodyart, což znamená, že to nějakým způsobem mění a utváří estetiku. Asi takto nějak bych to chápal. Jestli jsou tam znaky, které někomu připomínají Moko tetování, či další jiné styly - to bych na to nevztahoval, ale není to pro mě zas tak směrodatné. Každopádně myslím, že jsem spokojenější nyní když to mám - než když jsem to ještě neměl...

TO? big_smile

Zajímavý způsob, jak dosáhnout, aby byl člověk spokojenější. smile

A proč ne, pokud je spokojenější?

Není tady

#206 29. 11. 2012 19:07

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

holčino, jasně, proč ne?
Můj prezident ovšem bude dosahovat spokojenosti jinými způsoby. big_smile

Není tady

#207 29. 11. 2012 19:10

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

holčino, jasně, proč ne?
Můj prezident ovšem bude dosahovat spokojenosti jinými způsoby. big_smile

Hodně štěstí lol

Není tady

#208 29. 11. 2012 21:16

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Troufám si říct, že vyhraje Fischer. A jsem za to moc ráda. I já mu dám svůj hlas. To je muž, který bude Českou republiku jako prezident důstojně reprezentovat.

Taky bych tipla, že to vyhraje Fischer. Já ho volit nejspíš nebudu. Vadí mi na něm, že je to přesně ten člověka, který by v jakékoliv době (vyjma období druhé světové války kvůli svému židovskému původu) byl na vrcholových pozicích. Co si ale na druhou stranu o něm taky myslím, že by ČR extra neškodil a nesmál by se mu celý svět jako Klausovi. A nepochybuju o tom, že umí Fischer velmi dobře anglicky, když zastával vrcholové posty v Evropě, teď na Wikipedii čtu, že ho časopis Respekt označil za jednoho z nejlepších angličtinářů v současné vrcholové politice, to mi přijde taky dost důležité, aby prezident hovořil aktivně anglicky. Nutno ale dodat, že Klaus s angličtinou taky neměl problém. Jinak jsem se ještě dočetla, že pasivně umí Fischer německy, rusky a francouzsky. Nepochybuju o tom, že je Fischer inteligentní, ale o jeho morálním kreditu dost pochybuju. Že byl v KSČ, tak to je mínus, ale nebrala bych to jako extra strašák. Spousta dnešních politiků byla v KSČ a kdyby nedošlo k Sametové revoluci, většina z nich je tam dnes taky (ti mladší politici jako Michal Hašek apod.), nedělám si o nich iluze.

Není tady

#209 29. 11. 2012 21:36

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Já nevím jak vy, ale radši bych volil vlastence než představitele cizích zahraničních zájmů jako je Fisher a Schwarzeneberg. Oba dva jsou takoví trojští koně.

Kaliku, i když ti jsou tito dva páni nesympatičtí (já je volit taky nebudu, o Fischerovi jsem se rozepsala v předchozím příspěvku a Schwarzenberg na to prostě už podle mě mentálně nemá, kdyby byl o deset let mladší, tak možná), měl bys umět správně napsat jejich jména.

Jan Fischer - jeho příjmení je německé, znamená rybář, je tam sch FiSCher !!! , der Fisch = ryba a od ní je odvozen der Fischer = rybář.

Karel Schwarzenberg - jeho příjmení je složenina (, které jsou pro němčinu typické), schwarz = černý, der Berg = hora, kopec, to en je spojovník mezi schwarz a Berg.

Chápu, že každý je němčinář jako já, ale alespoň ten Fischer by neměl být takový problém se to naučit psát správně. Spousta lidí píše Fišer (i takové příjmení je u nás, je to počeštěná varianta německého Fischer) a nebo zkomolenina Fisher, resp. to jsem našla v anglickém slovníku jako zvíře lovící ryby a rybář. Jinak je možné se v ČR setkat se spoustou německých příjmení, často počeštěných - např. Marek Šnajdr (Schneider = krejčí), Pavel Bém (Böhm = Čech), Šmíd (Schmied = kovář), nová ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (Müller = Mlynář)...
A ještě jedna zajímavost, dle Wikipedie je Fischer čtvrté nejčastější příjmení v Německu, v Rakousku je až na 23. místě.

Není tady

#210 29. 11. 2012 21:40

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Oprava: Každý NENÍ takový němčinář jako já.

Není tady

#211 29. 11. 2012 22:06

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemíno, díky za upozornění. Pro mě jména nejsou tak podstatná, podle nich lidi nehodnotím wink

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#212 29. 11. 2012 23:49

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Vilemíno, díky za upozornění. Pro mě jména nejsou tak podstatná, podle nich lidi nehodnotím wink

Nemám ráda komolení jmen, tak proto jsem ti podala výklad. Když píšu na různá fóra příspěvky, tak si občas hledám v googlu, jak se co píše, všechno taky nevím. Snažím se nedělat hrubky (taky je občas udělám, nestudovala jsem češtinu jako obor na VŠ, určitě se mám v čem zdokonalovat).

Koho budeš, Kaliku, volit ty? Možná už jsi to tu psal, ale já politická vlákna pravidelně nesleduju. Občas mám období, kdy se sem třeba měsíc nepodívám, pak tu nahlížím každý den... Vím o tobě jen, že jsi hodně levicově zaměření - to neberu jako něco hrozného, s některými tvými názory nesouhlasím, ale v některých věcech jsi mi zase bližší než zdejší pisatelky tíhnoucí k pravici.

Není tady

#213 29. 11. 2012 23:59

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

No, nemám rád dělení na levici a pravici, páč většina lidí je prostě něco uprostřed a kloubí prvky jak pravice tak levice. Já se snažím vidět svět komplexně a pro-společenské smýšlení je teď dle mého hodně potřeba, tak snad proto se jevím jako levičák big_smile Kdo mě tak chce nazývat, ať si klidně poslouží smile

Já chtěl původně volit Okamuru, ale otázky panují i okolo něho a teď je dokonce i z kola ven. Nevím, koho budu volit a jestli vůbec. O šmoulovi jsem uvažoval, ale některé jeho názory mě nepřesvědčily a o ostatních toho taky moc nevím a z toho vybírat je těžké, tedy zodpovědně vybírat. Navíc si pořád myslím, že lidi by si měli vládnout sami a ne si volit svoje vládce.

Není tady

#214 30. 11. 2012 0:41

světýlko
♥♥♥♥---

KALIK napsal(a):

Souhlas.

Není tady

#215 30. 11. 2012 6:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Můj prezident ovšem bude dosahovat spokojenosti jinými způsoby.
Byla bych raději, kdyby se "můj prezident" snažil dosáhnout toho, aby spokojen byl "jeho lid"... a k tomu pouhá spokojenost sama se sebou nestačí - jak bylo i je často vidět http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#216 30. 11. 2012 9:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

světýlko napsal(a):

KALIK napsal(a):

Souhlas.

Taktéž souhlasím

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#217 30. 11. 2012 9:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Můj prezident ovšem bude dosahovat spokojenosti jinými způsoby.
Byla bych raději, kdyby se "můj prezident" snažil dosáhnout toho, aby spokojen byl "jeho lid"... a k tomu pouhá spokojenost sama se sebou nestačí - jak bylo i je často vidět

heleno, k tomu si podrobně nastuduj ústavu a další zákony. Zřejmě nevíš, jaké pravomoce ne/nechal parlament prezidentovi České republiky. Jaké možnosti a nakolik volné ruce má prezident ke "snažení dosáhnout toho, aby byl spokojen "jeho lid" ".
Prezident ČR má jinou náplň své funkce, a to hlavně reprezentovat. Příliš větší pravomoce bohužel nemá. I jeho veto zákonů může parlament přehlasovat.

Ještě k panu Franzovi. když si chtěl potvrdit, jestli volbu své cesty ustojí, pročpak si sundal piercing? Neustál? smile
Piercing není tak definitivní, jako tetování. Já se vsadím, že této volby = tetování v obličeji, už mnohokrát litoval, ale tady už to nejde odestát, maximálně tak si to nechat všechno obrousit. Vsadím se, že kdyby odpověděl pravdivě, řekl by, že toho už litoval.

A jestli nás má prezident reprezentovat, já si nepřeji, aby tento strašlivý zjev reprezentoval stát, ve kterém žiji, který se nenachází třeba v Africe, ale v srdci Evropy.

http://images.wikia.com/necyklopedie/im … ircing.jpg

Není tady

#218 30. 11. 2012 9:19

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

O šmoulovi jsem uvažoval, ale některé jeho názory mě nepřesvědčily a o ostatních toho taky moc nevím .....

Kaliku, promiň, míč je na tvé straně. Když budeš chtít, dozvíš se dost....tohle je alibismus.

Není tady

#219 30. 11. 2012 9:45

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

KALIK napsal(a):

O šmoulovi jsem uvažoval, ale některé jeho názory mě nepřesvědčily a o ostatních toho taky moc nevím .....

Kaliku, promiň, míč je na tvé straně. Když budeš chtít, dozvíš se dost....tohle je alibismus.

Daph, jak by si definovala ono dost? Ty toho víš dost? Dost sis toho nastudovala a osobně zjistila, mluvila si se všemi, žila nějakou dobu s nimi? Skutečně toho víš dost a nebo víš kulový? wink

Není tady

#220 30. 11. 2012 10:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jaké možnosti a nakolik volné ruce má prezident ke "snažení dosáhnout toho, aby byl spokojen "jeho lid" ".
Není nutno "studovat ústavu a další zákony", dokonce nejde ani o prezidentovy možnosti, pravomoci či veta... i s "pouhou reprezentativní postavou" může být lid značně ne/spokojen http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#221 30. 11. 2012 15:59

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Eva. napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Rekla bych, ze domnenka: vypada zcela nekonvencne = ma nebo urcite mel nejaky problem, je obvzlaste usmevna ;o)

To není domněnka.
Tento tvůj příspěvek je zcela proti tvému učení. A ty to víš stejně dobře, jako já, jak funguje, když je člověk v pohodě a vyrovnaný a jak funguje, když má (měl) problém. Víš stejně dobře, jako já, že pokud má člověk potřebu upozorňovat na sebe, obzvláště způsobem - viz pan Franz, není/nebylo v jeho psychice vše v pořádku, vše v souladu s tím, kam člověk svým bytím směřuje. Ale to už je spíš na duchovní.

Otazka: jak vite, ze s Franzem je neco v  neporadku? Aze se to musi projevovat zrovna tetovanim?  Jak vite, ze na sebe chce upozonovat? Kolik lidi ho znalo pred kandidaturou?

Upravil(a) sahleb (30. 11. 2012 16:41)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#222 30. 11. 2012 16:33

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

No tak osobně jsem ráda, že je pomalu ale jistě doklausováno. Né, že by neměl v mnoha odborných věcech pravdu, to má ... ale jeho chování, morální kredit, vztah ke svému okolí a k lidem je děsivý ...

Co se týče prof. Franze, je to velice vzdělaný a moudrý člověk, který má lidem co říct. V tuto chvíli nevím o lepším kandidátovi ...

Ale osobně mám to portfolio trochu širší. V úřadu prezidenta by mi nevadil ani Karel Schwarzenberg a obě dámy Roithová a Fischerová ... pokud by se kdokoliv ze jmenovaných dostal do druhého kola, půjdu mu dát svůj hlas. Pokud by se dostali do 2. kola dva ze jmenovaných, volila bych dle pořadí Franz, Roithová, Schwarzenberg, Fischerová, přičemž paní Fischerová u mě dost stoupla v ceně po té, co blýskla očima po Jakubovi Železném, když ji nechtěl nechat domluvit ... myslela jsem, že je příliš slabá a převálcovalo by ji to tam ... ale ono to vypadá, že není až tak křehká a asi umí i "bouchnout do stolu" ... a to je dobře smile

Co by mi dělalo opravdu problém by byla volba někoho ze zbývajících kandidátů ... Doufám, že se nikdo z nich na hrad nedostane.

Ja jsem taky rada, ze je doklausovano. Sice neni Klaus komunista, ale jeho zivotno postoj  a nazory a ehm.....moudrost neboli moudra....to jsi napsala presne Kulicko.

Franz je vzdelany a je moudry. Je pro me prekvapenim, v tomto zavode, i kdyz jsem ho znala dlouho predtim.  Sama bych chtela aby to byl Schwarzenberg, a hned po nem Roithova a pak aby priserl na radu Franz.  Tohle rozvrzeni je jen kvuli veku ucastniku zavodu. Bohuzel Schwarzenberg je uz trochu starsi, an konci mu bude skoro 80.  Takze radsi hned.  Taky bych nepohrdla Dienstbierem, ale uplne nevim.  Fischerova mi taky nevasi.

Ale Okamura nebo Bobosikova je hruza.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#223 30. 11. 2012 16:40

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

světýlko napsal(a):

KALIK napsal(a):

Souhlas.

Taktéž souhlasím

Jake cizi zajmy prosim,, konkretne ?

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#224 30. 11. 2012 18:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak jsem skoukla pana Fischera.
Teda mudry mu jdou perfektně a pokud bude taky naplňovat, co jimi vyjadřuje, tak to tedy potěš koště.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#225 30. 11. 2012 18:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Eva. napsal(a):

Já se vsadím, že této volby = tetování v obličeji, už mnohokrát litoval, ale tady už to nejde odestát, maximálně tak si to nechat všechno obrousit. Vsadím se, že kdyby odpověděl pravdivě, řekl by, že toho už litoval.

Teda ty tvoje jistoty ve stylu černá x bílá mě nepřestávají fascinovat....
Vsadím se, že...
Určitě víš, že...
atc. atc.
Sakra, ty fakt nevíš, že tahle NEOTŘESITELNÁ vyjádření VŽDYCKY vyjadřují jen to, co má uvnitř ten, kdo je vynáší?
Jsi chytrá baba, tak co blbneš?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí