|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Z tiskové zprávy ministerstva vnitra:
"V souvislosti s počítáním vyloučených hlasů při volbě prezidenta se Ministerstvo vnitra ostře ohradilo proti tomu, že mezi jeho zaměstnanci jsou pitomci, kteří neumějí logicky přemýšlet a počítat. Za tímto účelem provedlo namátkové měření IQ ve dvou skupinách svých zaměstnanců. U jedné skupiny bylo naměřeno průměrné IQ 70 a u druhé skupiny IQ 90. Ministerstvo výsledky měření obou skupin sečetlo a vyhlásilo, že má nejchytřejší úředníky na světě s průměrným IQ 160. Nyní čeká, až mu Nejvyšší správní soud jeho tvrzení potvrdí."
Není tady

No trochu mi zkysl úsměv na rtech, když se někteří politici začali vyjadřovat ke zrušení přímé volby a ke kvapnému návratu k volbě nepřímé ... no to si, doufám, v tomhle rozjetém vlaku už nedovolí ... ale docela bych tu chybu na MV viděla jako účelovou - jako takovou "záchrannou brzdu" a poslední možnost to zvrátit ... bo nikdo přece nemůže být tak blbý - průměr známek si dokázali na základce spočítat i totální trotlové.
A když už su u volby prezidenta, tak trochu přihřeju polívčičku Franzovi - Jan Hýsek: 13 důvodů proč Vladimír Franz vyhraje prezidentskou volbu + odkaz na časopis Franzin v el. podobě 
A ještě se mi líbí tento Hýskův text: Šel jsem na Karla Janečka a jeho Pozitivní evoluci v Hradci Králové
Upravil(a) Míša Kulička (26. 11. 2012 14:05)
Není tady

Diky Kulicko -opet - za odkaz.
Franz se mi libi, je pro toleranci a to ja taky...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Z tiskové zprávy ministerstva vnitra:
"V souvislosti s počítáním vyloučených hlasů při volbě prezidenta se Ministerstvo vnitra ostře ohradilo proti tomu, že mezi jeho zaměstnanci jsou pitomci, kteří neumějí logicky přemýšlet a počítat. Za tímto účelem provedlo namátkové měření IQ ve dvou skupinách svých zaměstnanců. U jedné skupiny bylo naměřeno průměrné IQ 70 a u druhé skupiny IQ 90. Ministerstvo výsledky měření obou skupin sečetlo a vyhlásilo, že má nejchytřejší úředníky na světě s průměrným IQ 160. Nyní čeká, až mu Nejvyšší správní soud jeho tvrzení potvrdí."
Ano, tak je to správně.....
Není tady

Kdopak ho pozná? 

Upravil(a) KALIK (28. 11. 2012 8:10)
Není tady

Zejména diskuze je výživná 
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/k … osition-24
Není tady

Warren Buffett apeluje na zavedení milionářské daně, varuje před rozvírajícími se nůžkami
http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2207 … zkami.html
Není tady

Déjà vu Káji Janečka: prázdné duchovno a lepší lidé
http://tippelt.wordpress.com/2012/10/30 … epsi-lide/
Není tady
sahleb napsal(a):
Diky Kulicko -opet - za odkaz.
Franz se mi libi, je pro toleranci a to ja taky...
Pro mě je Franz nepřijatelný! Jeho vzhled je naprosto šílený. Každý nějak vypadá, ale on se takto nechal sám zohyzdit (on má na to možná jiný názor). Asi jsem netolerantní, ale volit ho každopádně nebudu. Kdyby neměl jednu ruku, byl na vozíčku, měl viditelné jizvy po popáleninách v tváři, nevadí mi to, ale domnívám se, že tento člověk má nějaký problém, když se takto nechal potetovat. Když už se tak rozhodl (jeho svobodné rozhodnutí), tak si před jistými věcmi - sem řadím i výkon prezidenta ČR - zavřel vrátka. Asi mě někteří obviníte z toho, že lidi posuzuju podle vzhledu a jsem povrchní, ne to si nemyslím. Jak píšu, kdyby byl po úrazu či byl "zohyzděný" jizvami po popáleninách, neřeknu na to ani slovo, ale za svůj vzhled si může sám, takto se on rozhodl vypadat. Mně nedělá dobře se na něj dívat, vzhled tohoto člověka ve mně vzbuzuje úzkost.
Jinak ale ostatní kandidáti mi extra sympatičtí nejsou. Ještě nevím, koho budu volit. Franz to ale určitě nebude.
Není tady
Vílemíno - souhlasím s Tebou
Není tady

Vilemína napsal(a):
Pro mě je Franz nepřijatelný! Jeho vzhled je naprosto šílený. Každý nějak vypadá, ale on se takto nechal sám zohyzdit (on má na to možná jiný názor). Asi jsem netolerantní, ale volit ho každopádně nebudu. Kdyby neměl jednu ruku, byl na vozíčku, měl viditelné jizvy po popáleninách v tváři, nevadí mi to, ale domnívám se, že tento člověk má nějaký problém, když se takto nechal potetovat. Když už se tak rozhodl (jeho svobodné rozhodnutí), tak si před jistými věcmi - sem řadím i výkon prezidenta ČR - zavřel vrátka. Asi mě někteří obviníte z toho, že lidi posuzuju podle vzhledu a jsem povrchní, ne to si nemyslím. Jak píšu, kdyby byl po úrazu či byl "zohyzděný" jizvami po popáleninách, neřeknu na to ani slovo, ale za svůj vzhled si může sám, takto se on rozhodl vypadat. Mně nedělá dobře se na něj dívat, vzhled tohoto člověka ve mně vzbuzuje úzkost.
Jinak ale ostatní kandidáti mi extra sympatičtí nejsou. Ještě nevím, koho budu volit. Franz to ale určitě nebude.
Mám stejný názor, jako Vilemína.
Troufám si říct, že pan Franz má (nebo měl v době tetování) nějaký problém, když má potřebu upozorňovat na sebe tímto způsobem. Lidé, kteří jsou vyrovnaní, tuto potřebu nemají, natož takhle. Je asi chytrý a vzdělaný, ale můj prezident musí být i moudrý.
Když se na pana Franze dívám, je mi fyzicky špatně a bolí mě to za něj. To jdu raději darovat krev, tam do mě taky píchají jehličku, ale je to prospěšnější.
Svým potetováním si zavřel vrátka pro můj hlas.
Není tady

Tak chápu, že některým se bude hodně stýskat po tomto exempláři:
Není tady
Troufám si říct, že pan Franz má (nebo měl v době tetování) nějaký problém, když má potřebu upozorňovat na sebe tímto způsobem.
Mňo... troufla bych si tvrdit, že i jiní mají problémy, na které buď "upozorňují" jinými, než grafickými, způsoby, nebo se je pokoušejí utajit...
Není tady
Rekla bych, ze domnenka: vypada zcela nekonvencne = ma nebo urcite mel nejaky problem, je obvzlaste usmevna ;o)
Není tady
dusička napsal(a):
Vílemíno - souhlasím s Tebou
To jsem ráda, že aspoň někdo má podobný názor jako já. Na jednom webu v jedné diskuzi, kam přispívají převážně lidé mého věku (26 let), jsem si připadala jako z jiné planety. Tam většina lidí právě argumentovala tím, že není důležité, jak vypadá, ale co má uvnitř (s tím do jisté míry souhlasím) a že je Franz "cool".
Já to beru tak, že i tolerance má jisté meze, alespoň u mě.
Není tady
Míšo kuličko, po Klausovi se mi stýskat určitě nebude. Kdybych měla volit mezi Klausem a Franzem, možná bych Franzovi dala hlas. Klaus je mi hodně nesympatický, působí na mě arogantně, narcisticky, jeho politická minulost (90. léta) se mi taky vůbec nelíbí. A taky, to se mnou mnozí nebudou souhlasit, si nemyslím, že by bylo pro ČR pozitivum vystoupit z EU.
To, že ostatní kandidáti na prezidenta mají taky své problémy (komplexy), to nepopírám. Už jsem psala, že mi z těch kandidátů není nikdo dvakrát sympatický, v podstatě budu mít problém někoho vybrat a dát mu hlas. Volit jít chci.
Není tady

helena napsal(a):
Troufám si říct, že pan Franz má (nebo měl v době tetování) nějaký problém, když má potřebu upozorňovat na sebe tímto způsobem.
Mňo... troufla bych si tvrdit, že i jiní mají problémy, na které buď "upozorňují" jinými, než grafickými, způsoby, nebo se je pokoušejí utajit...
Ano, souhlasím. Ale my tady teď probíráme Volbu prezidenta a konkrétně kandidáta pana Franze.
Není tady
Vilemíno, je mi víc než dvakrát tolik, co tobě... a kandidatura pana Franze mě neuráží.
Proč by někdo měl být limitován svým vzhledem, když u jiného nevadí třeba jeho způsob vyjadřování?
Ale my tady teď probíráme Volbu prezidenta a konkrétně kandidáta pana Franze.
OK - tak upřesňuju na "jiní kandidáti na prezidenta" 
Upravil(a) helena (29. 11. 2012 11:54)
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Rekla bych, ze domnenka: vypada zcela nekonvencne = ma nebo urcite mel nejaky problem, je obvzlaste usmevna ;o)
To není domněnka.
Tento tvůj příspěvek je zcela proti tvému učení. A ty to víš stejně dobře, jako já, jak funguje, když je člověk v pohodě a vyrovnaný a jak funguje, když má (měl) problém. Víš stejně dobře, jako já, že pokud má člověk potřebu upozorňovat na sebe, obzvláště způsobem - viz pan Franz, není/nebylo v jeho psychice vše v pořádku, vše v souladu s tím, kam člověk svým bytím směřuje. Ale to už je spíš na duchovní.
Není tady
Jak už jsem psala, Heleno, tolerance má u mě jisté meze. A tyto meze u mě Franz překročil. Ostatní jsem se už snažila vysvětlit v předchozích příspěvcích (narážím na vzhled, za který člověk nemůže, a vzhled, který si člověk způsobil sám, to je případ Franze).
Jinak u každého povolání je člověk limitován. Např. já bych nikdy nemohla být modelka, jediné, co u modelky splňuji, je výška, jinak mám nadváhu, nejsem fotogenická..., myslím, že ani do XXL modelek by mě nevzali, a hlavně nemám na to povahu. Další příklad je hlasatelka zpráv (tedy na Nově a možná i jinde je možné všechno, ale na ČT 1 ještě ne), taky nemůže dělat hlasatelku, protože na to zkrátka nemá předpoklady. Tím nemyslím hezkou tvářičku, ale umět mluvit správně česky (zejména výslovnost, ne každý na to má, i když na první pohled nemá viditelnou vadu řeči). Totéž platí i pro prezidenta ČR. Potetování celého obličeje a téměř celého těla je pro mě pro výkon prezidenta nepřijatelné. Vnímám to jako nepsané pravidlo. Kdyby měl někde např. na hrudi či na zádech, tedy na místech, kde se to pod oblečením jednoduše schová, jakékoliv tetování, tak bych to zkousla, ale tetování na celém těle nelze zkousnout. Pro mě tedy Franz nemá předpoklady na to být prezidentem.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
http://img822.imageshack.us/img822/7973 … 272080.jpg
Tak mně třeba osobně Klaus nevadí. Ale chce to prostě změnu.
Já bych brala ženskou,když už změnu tak pořádnou.
Není tady

No tak osobně jsem ráda, že je pomalu ale jistě doklausováno. Né, že by neměl v mnoha odborných věcech pravdu, to má ... ale jeho chování, morální kredit, vztah ke svému okolí a k lidem je děsivý ...
Co se týče prof. Franze, je to velice vzdělaný a moudrý člověk, který má lidem co říct. V tuto chvíli nevím o lepším kandidátovi ... možná by jeho úvodní slovo ve výše uvedeném časopisu Franzin mnohým něco napovědělo ... nevím ... je to každého věc, nikomu ho nenutím. Pro mě je to člověk, kterého si dost vážím.
Ale osobně mám to portfolio trochu širší. V úřadu prezidenta by mi nevadil ani Karel Schwarzenberg a obě dámy Roithová a Fischerová ... pokud by se kdokoliv ze jmenovaných dostal do druhého kola, půjdu mu dát svůj hlas. Pokud by se dostali do 2. kola dva ze jmenovaných, volila bych dle pořadí Franz, Roithová, Schwarzenberg, Fischerová, přičemž paní Fischerová u mě dost stoupla v ceně po té, co blýskla očima po Jakubovi Železném, když ji nechtěl nechat domluvit ... myslela jsem, že je příliš slabá a převálcovalo by ji to tam ... ale ono to vypadá, že není až tak křehká a asi umí i "bouchnout do stolu" ... a to je dobře 
Co by mi dělalo opravdu problém by byla volba někoho ze zbývajících kandidátů ... Doufám, že se nikdo z nich na hrad nedostane.
Není tady
dusička napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
http://img822.imageshack.us/img822/7973 … 272080.jpgTak mně třeba osobně Klaus nevadí. Ale chce to prostě změnu.
Já bych brala ženskou,když už změnu tak pořádnou.
Mně vadí hodně. Už když byl poprvé v r. 2003 zvolen, nebyla jsem z toho nadšena. To mi bylo 16 a je pravda, že jsem ještě byla dítě. Jeho druhé zvolení jsem sledovala už jako dospělá a bylo mi z toho až stydno, jakým způsobem byl zvolen. V podstatě nikdo mi z českých politiků není tak nesympatický jako Klaus a David Rath. Ta jejich sebestřednost je do nebe volající.
Jinak co se týček Klause, tak jsem se o něm jednou bavila s jednou Němkou (31 let, pochází z bývalého NDR, žije třetím rokem v Brně, o českou politiku se extra nezajímá, ona pracuje v jedné jazykovce jako rodilá mluvčí, za přítele má Čecha, proto se do ČR přistěhovala, česky se učí), ta se jen chytla za hlavu, když to jméno slyšela. Ten člověk není brán ve světě jako odborník, jeho názorům se mu vysmívají. A co předvedl rakouskému novináři, to je vrchol, je to ale typické pro Klause, proto ho nemám ráda - viz http://zpravy.idnes.cz/klaus-odesel-upr … ranicni_jj , v němčině je to možné si přečíst tady: http://derstandard.at/1350261528861/Vac … lar-Ja-Gut , toto je učebnicový příklad, jak se státník nemá chovat. Jinak ta zmiňovaná Němka nemá ráda např. ČSSD, není v žádném případě komunistka a říkala mi, že v Německu je taky korupce (ale v menší míře než tady) a že má Německo svých problémů taky hodně (Turci atd.).
Mně se třeba líbilo gesto německého prezidenta, který byl nedávno zvolen. http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_ … u--1121630
Je mi jedno, jestli budeme mít prezidenta nebo prezidentku, na ženské netrvám.
Není tady
Eva. napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
To není domněnka.
Tento tvůj příspěvek je zcela proti tvému učení. A ty to víš stejně dobře, jako já, jak funguje, když je člověk v pohodě a vyrovnaný a jak funguje, když má (měl) problém. Víš stejně dobře, jako já, že pokud má člověk potřebu upozorňovat na sebe, obzvláště způsobem - viz pan Franz, není/nebylo v jeho psychice vše v pořádku, vše v souladu s tím, kam člověk svým bytím směřuje. Ale to už je spíš na duchovní.
Ale no tak.
Jak jsi prisla na to, ze jeho tetovani je vysledkem touhy na sebe upozornit? Neprojkujes si sem neco sveho? Ty znas jeho zivotni filosofii a vsechy pohnutky jeho cinu?
Vim jiste, ze ne...
To tetovani muze mit desitky duvodu a upnout se jen k jednomu je pouhe klouzani po povrchu.
Takze nevim, zda "vim stejne dobre jako ty", ale vim zcela jiste, ze vim, jak to funguje 
Není tady