Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1626 25. 1. 2013 21:30

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Re: Volba prezidenta.

Má to prostě zmáknutý na všech frontách smile

Praha - Hlubočepy:
http://i.mimibazar.cz/h/bc/8/130125/19/h44223.jpg

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#1627 25. 1. 2013 21:33

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

A mají i ovocná piva? big_smile Lístek mám. stolt A ne jeden. stolt

Upravil(a) Eva. (25. 1. 2013 21:33)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#1628 25. 1. 2013 21:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusičko, taky jsem měla ve schránce koresponďák od Zemana.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#1629 25. 1. 2013 21:36

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

AndreaP. napsal(a):

...jasně, že kníže (mimochodem, může mi někdo vysvětlit, proč se na té placce nechal tak zohyzdit, ty růžové vlasy, to je úlet)...

Dneska jsem o tom četl, že to bylo cíleně zaměřeno na mladou generaci (na teenagery) a jak je vidět, mělo to úspěch...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#1630 25. 1. 2013 21:38

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Mikeš napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

...jasně, že kníže (mimochodem, může mi někdo vysvětlit, proč se na té placce nechal tak zohyzdit, ty růžové vlasy, to je úlet)...

Dneska jsem o tom četl, že to bylo cíleně zaměřeno na mladou generaci (na teenagery) a jak je vidět, mělo to úspěch...

Nooo, kníže pankáč s růžovými vlasy, holt už nejsem teenager, ale já na to hleděla jak pitomec big_smile

Není tady

#1631 25. 1. 2013 21:39

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

vera napsal(a):

erem.....já si topím doma sama....ráno mám 17, přes den 19....a to si topím dřevem v krbových kamnech.....hýbu se a zima mi není
ušetřím tak pěkné peníze....opravdu pěkné......pak si jedu na dovolenou
a když přijdu někam, kde je 25....odcházím, protože bych zdechla
v Anglii měli přes den 17.....chodili ve svetrech.....doktorská rodina....3 malé děti.....    absolutně je nenapadlo přidat topení

offtopic
Vero, já jsem extrémně zimomřivá, dokonce jsem s tím byla u dr. Výsledek: mírná anémie (dostala jsem železo, chodokrevná už nejsem) a horší průchodnost cév u končetin, na léky to ale není. Doporučili mi gingko bilobu, tak ji beru ve zvýšeném množství, než je doporučené. Teď jsem se dívala na pokojový teploměr a mám tu v pokoji 22 st., což považuju za ideál. V noci mám topení ztlumené na asi 18-19 st. Jakmile někam (i třeba na hodinu) odcházím z domu, topení ztlumím, v pokojích, kde nejsme, topíme jen na "jedničku", tj. na nejméně, co to jde. Máme vlastní kotel, tj. můžeme si topit, kdy chceme, klidně i v létě při +35 st., topíme na plyn, běžně za plyn nedoplácíme, spíš nám ještě vracejí. Nedovedu si představit, že bych měla přes den v pokoji 19 st. Podotýkám, že při těch 22 st. mám na sobě teplý svetr, teplé papuče, triko s dlouhým rukávem, žádný nátělník a kalhotky. Zimu nenávidím, těch vrstev, kolik si musím navlíct, abych to venku přežila, stejně je mi často venku zima. Nosím ty nejúčinnější termokalhoty, rifle, triko s dlouhým rukávem, teplý svetr, kabát, šálu, čepici, teplé rukavice a přesto mi bývá na nohy (zejména stehna, zadek a lýtka) zima, pohyb nepomáhá, když už se venku zpotím, tak na vrchní části těla, na nohy je mi zima pořád. Takže chápu Erem, že jí je zima. 25 st. mi přijde moc, 22 je takový kompromis. Jinak mi nebývá pořád taková zima, mám záchvaty zimomřivosti. Kdo toto nezažil, těžko to chápe. Párkrát se mi stalo, že jsem ležela zakrytá pod peřinou (mám "duchnu", žádnou přikrývku z Ikey, která téměř nehřeje) a byla mi šílená zima na nohy, musela jsem se osprchovat pod teplou vodou a vzít si pod pod pyžamo termokalhoty. Spím v zimě v teplém pyžamu a ve svetru. V létě běžně nevlezu do vody, i 24 st. je na mě studená voda. Se slzou v oku vzpomínám na dobu, kdy jsem byla malá a vlezla jsem do 18 st. vody, přesmeklo se to po dvacítce. Dr. nic závažného nezjistila, nedá se s tím nic moc dělat. Podstoupila jsem i jedno vyšetření na průchodnost cév - pletysmografie, to spočívá v tom, že dr. dá pacientovi takové kolíčky na prsty u rukou, nejprve při pokojové teplotě, poté si pacient strčí ruce do kádě s vodou o teplotě 10 st. na deset min. Říkala jsem si, že na tom přece nic není. Kdepak! Po ani ne minutě, kdy jsem měla ruce ponořené ve vodě, se mi udělalo strašně špatně a já tam málem omdlela. Prý šok organismu, někomu se to prý stává. Občas si dám večer deci červeného vína, to se zahřeju.

Jinak na zimě nenacházím nic pozitivního. Na hory nejezdím, neumím lyžovat, ale to mi nijak nevadí, představa, že musím být několik hodin venku, mi nahání husí kůži.

Omluva za tak dlouhé off topic.

Není tady

#1632 25. 1. 2013 21:41

AndreaP.
Administrátor

LENNNA napsal(a):

Pravda tummenupp, nejen hysterie voličů knížete, ale ale i agresivní kampaň knížete - u nás to samé. A také kamkoliv na netu vlezu, tam vidím KS big_smile  Pojal to nějak moc megalomansky.

Ano, to je přesně ono, agresivní kampaň, přesně tak to na mě působí. Já teda nevím, jaký účel to má, zřejmě na to mají nějaké "výzkumy" či co, že tak se to má dělat, ale na mě osobně to působí zcela opačně, dokonale mě to odradí.

Není tady

#1633 25. 1. 2013 21:42

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Dusička napsal(a):

A Mikeši - neřekla bych,že tu na bbn jsou agresivní voliči Schwanzenberga.

Eva. napsal(a):

Nu, taková petra101 big_smile

Proti Petře101 Ti klidně napíšu minimálně 3 jména z opačné strany, ale jak jsem řekl, nechci jmenovat a zbytečně rozpoutávat nějaké vášně... však po volbách budeme zase všichni kamarádi (pokud si tedy někdo labilnější z "poraženého tábora" nepodřeže žíly)... big_smile

Není tady

#1634 25. 1. 2013 21:42

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

dusičko, taky jsem měla ve schránce koresponďák od Zemana.

My taky.

Řekla bych, že je to v Brně vyrovnané ty reklamy Schwarzenberg x Zeman.

Není tady

#1635 25. 1. 2013 21:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

AndreaP. napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Pravda tummenupp, nejen hysterie voličů knížete, ale ale i agresivní kampaň knížete - u nás to samé. A také kamkoliv na netu vlezu, tam vidím KS big_smile  Pojal to nějak moc megalomansky.

Ano, to je přesně ono, agresivní kampaň, přesně tak to na mě působí. Já teda nevím, jaký účel to má, zřejmě na to mají nějaké "výzkumy" či co, že tak se to má dělat, ale na mě osobně to působí zcela opačně, dokonale mě to odradí.

Andrej a přesně opačně si to říkám u nás na severu Čech. Na mě tu skáče všude Zeman.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1636 25. 1. 2013 21:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Dusička napsal(a):

A Mikeši - neřekla bych,že tu na bbn jsou agresivní voliči Schwanzenberga.

Eva. napsal(a):

Nu, taková petra101 big_smile

Proti Petře101 Ti klidně napíšu minimálně 3 jména z opačné strany, ale jak jsem řekl, nechci jmenovat a zbytečně rozpoutávat nějaké vášně... však po volbách budeme zase všichni kamarádi (pokud si tedy někdo labilnější z "poraženého tábora" nepodřeže žíly)... big_smile

No já bych řekla, že jsme i teď ne, i když máme jiný názor. storstark

Není tady

#1637 25. 1. 2013 21:49

AndreaP.
Administrátor

dusička napsal(a):

Andrej a přesně opačně si to říkám u nás na severu Čech. Na mě tu skáče všude Zeman.

No maj to kluci vykoumaný koukám oba, i když dle mě úplně blbě big_smile Jasně, chápu, největší tlak -kampaň je tam, kde jakoby mají méně voličů .... jenže výsledek je ten, že v té dané oblasti to bude působit stylem "bacha, chce vyštípat našeho kandidáta, to nesmíme dopustit" big_smile Bože to je komedie.

Není tady

#1638 25. 1. 2013 21:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

AndreaP. napsal(a):

dusička napsal(a):

No maj to kluci vykoumaný koukám oba, i když dle mě úplně blbě big_smile Jasně, chápu, největší tlak -kampaň je tam, kde jakoby mají méně voličů .... jenže výsledek je ten, že v té dané oblasti to bude působit stylem "bacha, chce vyštípat našeho kandidáta, to nesmíme dopustit" big_smile Bože to je komedie.

No myslím,že u nás má Zeman příznivců dost. Spíš u nás sází Zeman na to, že žijeme v bývalých Sudetech,takže lidi zastrašil bububu ,když zvítězí Schwanzenberg, přijdete o baráky, přistěhujou se sem Němci,kteří museli po válce odejít. Co naplat,že se po 14 dnech omluvil. Stejně u některých lidí ta falešná kampaň zasela to semínko.
A to se mi právě nelíbí.Podávat mylné informace.
Neříkám,že Schwanzenberg není bez viny. Ale který člověk je. Ale říká všechno na rovinu (jako můj děda).
Ale jasný,když vyhraje Zeman, a myslím si,že vyhraje, tak to vezmu. Je demokracie a bude to volba větší části obyvatel.
Jen mi tak nějak pořád nejde do hlavy, proč se rozebírají starý křivdy, který sahají až do Rakouska -Uherska.Ted je ted a měli bychom volit co je ted a ne co bylo.

Není tady

#1639 25. 1. 2013 22:00

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

No to jo, ale když vyhraje Karel, tak se mnou jako s kámošem nepočítej! big_smile big_smile big_smile tummenupp storstark

Není tady

#1640 25. 1. 2013 22:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A třeba nechápu - proč stále funguje komunistická strana.
Po tom všem co tady od 48 napáchala, v 68 zklamání , atd atd.že ještě funguje a divím se a moc, že do ní vstupují další členové. Vždyt je jasně vidět, že velká část obyvatel komunisty nesnáší. A v KSČM můžou být fajn lidi, ale prostě ta historie strany je poškozuje a znevýhodňuje.

Není tady

#1641 25. 1. 2013 22:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

dusička napsal(a):

No to jo, ale když vyhraje Karel, tak se mnou jako s kámošem nepočítej! big_smile big_smile big_smile tummenupp storstark

uvidíme uvidíme kocoure cool

Není tady

#1642 25. 1. 2013 22:10

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Po tom všem co tady od 48 napáchala, v 68 zklamání , atd atd.že ještě funguje a divím se a moc, že do ní vstupují další členové...

Podívej se, Dušičko, kdo v našem kraji vyhrál poslední volby... politika podle mě vždycky byla, je a bude svinstvo... jsou lidé, kteří když vidí, že tato (myšleno obecně - tedy nejen na komunisty) strana momentálně "frčí", tak tam vstoupí, jen proto, aby se dostali k moci (a k penězům, samozřejmě) usch Tohle vidím naprosto jasně u nás v práci...
A s tímhle bohužel ani Karel ani Miloš nic neudělá... sad
Snad jedinej slušnej politik byl - podle mého - Václav Havel...

Není tady

#1643 25. 1. 2013 22:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

dusička napsal(a):

Po tom všem co tady od 48 napáchala, v 68 zklamání , atd atd.že ještě funguje a divím se a moc, že do ní vstupují další členové...

Podívej se, Dušičko, kdo v našem kraji vyhrál poslední volby... politika podle mě vždycky byla, je a bude svinstvo... jsou lidé, kteří když vidí, že tato (myšleno obecně - tedy nejen na komunisty) strana momentálně "frčí", tak tam vstoupí, jen proto, aby se dostali k moci (a k penězům, samozřejmě) usch Tohle vidím naprosto jasně u nás v práci...
A s tímhle bohužel ani Karel ani Miloš nic neudělá... sad
Snad jedinej slušnej politik byl - podle mého - Václav Havel...

Přiznám se,že jsem se o politiku nikdy nezajímala, protože tu je takový bordel. nechodím ani volit.
Takže tam člověk vstoupí kvůli trendu - tahle strana je in, tak tam vstoupím, kvůli prospěchu? Ne kvůli tomu,aby se snažil to tu zlepšit?
Nu to se ale od toho bahna neodpíchneme takhle nikdy. tillfreds

Upravil(a) dusička (25. 1. 2013 22:14)

Není tady

#1644 25. 1. 2013 22:15

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Po tom všem co tady od 48 napáchala, v 68 zklamání , atd atd.že ještě funguje a divím se a moc, že do ní vstupují další členové. Vždyt je jasně vidět, že velká část obyvatel komunisty nesnáší. A v KSČM můžou být fajn lidi, ale prostě ta historie strany je poškozuje a znevýhodňuje.

Dusičko, velká část obyvatel je sice nesnáší, ale v našem kraji vyhráli volby big_smile - řekla bych, že spíš čím dál víc posilují.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#1645 25. 1. 2013 22:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

dusička napsal(a):

Dusičko, velká část obyvatel je sice nesnáší, ale v našem kraji vyhráli volby big_smile - řekla bych, že spíš čím dál víc posilují.

No Lenno ale ted mi to MIkeš vysvětlil:
Moje nechápání bylo proč ta strana stále funguje, když má tak temnou historii.
Nu a co Mikeš odpověděl. Protože strana je in, a jde o prestiž, jde prostě o prachy. visslausch

Není tady

#1646 25. 1. 2013 22:23

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Takže tam člověk vstoupí kvůli trendu - tahle strana je in, tak tam vstoupím, kvůli prospěchu? Ne kvůli tomu,aby se snažil to tu zlepšit?

Takhle se asi opravdu neodpíchneme nikdy sad
U nás ve městě máme třeba jednoho politika, který prošel už třemi politickými stranami... ale vždycky byl v té "správné" straně ve "správnou" chvíli... tedy ve straně, která byla aktuálně u moci...

Není tady

#1647 25. 1. 2013 22:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

dusička napsal(a):

Takhle se asi opravdu neodpíchneme nikdy sad
U nás ve městě máme třeba jednoho politika, který prošel už třemi politickými stranami... ale vždycky byl v té "správné" straně ve "správnou" chvíli... tedy ve straně, která byla aktuálně u moci...

Taky jich pár znám - a většinou to jsou bývalí komunisti do 89 dumbom

Není tady

#1648 25. 1. 2013 22:28

AndreaP.
Administrátor

No já koukám, jak se tady toto vlákno rozjelo, a už jsme hoodně vysoko co se příspěvků týče, takže jdu založit další "chlíveček", neb věřím, že debata bude ještě plodná a dlouhá, tak vydržte big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí