|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Petře, mimo vzdělání, inteligence, rozhledu a dalších plusů by to byl i první barevnej prezident ČR - no neber to ... když už i USA, tak bychom taky ...
... V anketě na Ihned.cz už je druhý ... No já mu fandím ... a věřím tomu, že má dost rozumu na to, aby po případném zvolení nezblbnul
A ještě doplním o rozhovor s Táňou Fischerovou ... jednomu z těch dvou bych to přála. Je fajn, že se nám to panoptikum prospěchářů začíná konečně rozšiřovat o slušné lidi.
Upravil(a) Míša Kulička (31. 7. 2012 14:01)
Není tady
Pro Franze bych byla všema deseti. Jednak je to taky pan profesor a druhak představa jeho portrétu na stěně každé školní třídy mne naplňuje blahem. Zatím nejlepší kandidát.
Paní Fischerová mi příjde, že má poněkud "hysterickou" vizáž. A navíc mi u dramatických umělců a umělkyň nikdy není jasné, kde končí role a začínají oni, pokud začínají.
Není tady
Franzův portrét na zdech tříd - to je fakt super představa 
Pžiznám se, že o něm moc nevím, budu si muset doplnit znalosti. Ale i když mi všelijaké výstřelky ve vzhledu nevadí a mnohdy mi příjdou zajímavými, jsem přece jenom v podstatě konzervativní člověk, takže i pro mě osobně je jeho vzhled v tomto konkrétním případě (volba prezidenta) problematický.
Není tady
Jsem konzervativní. Pan Franz si svou vizáží řeší něco nevyrovnaného ve svém nitru. O čem možná ani neví. Nepřeji si ho za prezidenta. Přeji si moudrého, klidného, inteligentního prezidenta, co je především srovnaný sám se sebou.
Upravil(a) majkafa (31. 7. 2012 20:51)

Též mám s jeho vizáží trochu problém ... ale čím víc ho poznávám, tím víc mi jeho pozitiva převažují ....
Děcka ve škole budou třeba hrdá, že máme za prezidenta prvního avatara ... ty menší se možná budou trochu podivovat, kde nechal taťka Šmoula bílý fous ... a svět ... svět už připravujeme ... třebas olympijskou kolekcí, kterážto je laděna ve stejných barvách i tvarech dle mého oblíbence Kupky ... a je i podobně mile šokující ...
Každopádně by jeho zvolení bylo znamením, že i přes pověsti o našem čirém materialismu dokážeme upřednostnit ducha nad hmotou. 
Není tady
Přeji si moudrého, klidného, inteligentního prezidenta, co je především srovnaný sám se sebou.
A jak si to troufáš poznat?
Každej, kdo nezřízeně touží po "obdivu davů", korejtku nebo vůbec něčem, kde je rozhodující vox populi, se nastylizuje přesně do takový podoby, kterou prostej lid požaduje... nebo se o to bude aspoň fest snažit. Ti, kteří by se bez výše uvedeného klidně obešli, ale jsou ochotni vyhovět výzvě, svůj (například) vzhled nepotřebujou řešit.
Nakonec - to za ně rádi obstarají jiní 
Není tady
Míšo, souhlas.
Ono mnohé vypovídá i to, že Franz sundal ty kovové sajrajty, co měl na obličeji. Možná už i lituje kérek a nerozvážnosti v jejich pořizování. Ale ty bohužel nelze sundat tak lehce, jako kovy.
Recese s holínkami se mi mooc líbila. 

Nu, budu znovu uvažovat o tom, koho volit za svého prezidenta. Kdoví, možná ještě přehodnotím, protože Franz zase hloupý není, to ne.
Upravil(a) majkafa (1. 8. 2012 19:56)

Vyjádření přímo od Vladimíra Franze k aktuálním tématům:
"Vážení a milí,
Vy všichni, kteří se hlásíte k podpoře mé kandidatury, chci vás prostřednictvím administrátorů tohoto profilu pozdravit a hlavně vám poděkovat.
Jak už jsem kdesi řekl, iniciativa VF prezidentem mne překvapila a potěšila. Je to obrovská výzva! A čím víc vás tu je, tím víc se cítím odpovědnějším vůči vám. Vůči těm, kteří mi fandí, vůči těm, kteří váhají i vůči těm, kteří pochybují.
Pochybnostem rozumím. Například i proto, že až dosud jsem se snažil své postoje, názory i hodnoty, které jsou mi blízké, vyjádřit především svou tvorbou. Jsem politikou nezatížen, ale nikoli nezasažen či snad nepolíben. Jsem v situaci, kdy budu muset způsob uvažování, který mi byl až dosud vlastní, převést do řeči nešifrované a obecně srozumitelné.
Průběžně se budu snažit odpovídat na vaše otázky prostřednictvím videí, písemně a doufám, že velmi brzy i osobně. Pro začátek dotazy, které mi položila uživatelka Pedersen Marta a které se opakují i v dalších příspěvcích.
Ale ještě před tím chci poděkovat Ondřeji Stlukovi, který mne svým příspěvkem inspiroval k jednomu sloganu nebo vlastně výzvě nám všem: Otevřete nejen oči, ale i mysl.
Váš Vladimír Franz
--------------------------------------------------------------------------
Pedersen Marta položila několik dotazů a zde jsou mé odpovědi:
1) K šílenému institutu sociálního státu
Pojem sociální stát je zjednodušující termín a já bych s ním vůbec neoperoval, protože alternativou k němu by byl stát asociální. A to přece nikdo nechce. Úroveň a kultura jednotlivce, rodiny, národa a potažmo státu se posuzuje mj. i tím, jaký má vztah k sociálně slabým, nemocným nebo seniorům. Souvisí to samozřejmě s ekonomickou situací. A ta zase s ekonomickými zájmy vlivných leč často úzkých skupin, které by svůj vliv motivovaný snahou o maximalizaci zisků měly poměřovat s mravními principy a měly by vědět, co se patří.
2) K progresivním daním
Progresivní daně bývají spíše nástrojem ekonomické politiky levice a také se divím, že k nim přistupuje pravice.
3) Zda by jmenoval vládu KSČM a ČSSD
Jako demokrat a humanista bych měl problém, pakliže bych byl postaven před podobné rozhodování. Povinností prezidenta je ovšem chránit a respektovat ústavu. Věřím v moudrost voličů a věřím, že by mne jejich vůle nepostavila do situace, kdy bych musel řešit podobné dilema. Víc než současné KSČM, která – málo platné – je legitimní stranou našeho demokratického parlamentu, se ovšem děsím nebezpečí pravicového extremismu apopulismu.
4) Jak se staví k různým alarmistickým kampaním
Otázka je příliš nekonkrétní. Záleží čeho se taková „alarmistická“ kampaň týká.
5) Co si myslí o legalizaci drog, o zločinech bez oběti?
Přiznám se, že nerozumím pojmu „zločiny bez oběti“. Co se týče legalizace drog – pokud se myslí THC, pak proti jeho užívání v medicíně nic nenamítám.
6) Co si myslí o církvi, o restitucích, o oddělení církve a státu?
Jsem zastáncem odluky církví od státu. K církevním restitucemi se nestavím negativně. Celá otázka je v této zemi, kde má církev přece jen jiné postavení než například v Polsku, je natolik citlivá, že k jednoznačnější odpovědi musím tématu více porozumět. Církev obecně vnímám prizmatem kulturním a historickým jako fenomén neoddělitelně spjatý s evropskou kulturou,myšlením a civilizací.
7) Jak se staví k Rusku?
Jako k jedné ze světových velmocí, kterou je takto nutné vnímat, ale před níž už není nutné mít měkká kolena.
8) Jaký proud je mu v ekonomii blízký?
Střídavý. Ale vážně. Nejsem ekonomem, abych se pouštěl do tenat tohoto oboru a vedl vášnivé diskuse o tom, zda je lepší keynesiánství nebo monetarismus. Lidé v 21.století snad dospívají k tomu, že dělení na levici a pravici patří do století devatenáctého a stejné to je i s ekonomií."
Zdroj
Upravil(a) Míša Kulička (2. 8. 2012 14:13)
Není tady
No, z toho rozhovoru je to, Míšo, lucidní sympatický chlapík, ne? Zvlášť mě potěšil s "asociálním státem" 
Není tady
I što takoje lucidní?
Aha. Už jsem si to našla u strýčka googla.
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2012 14:48)
majkafa napsal(a):
Jsem konzervativní. Pan Franz si svou vizáží řeší něco nevyrovnaného ve svém nitru. O čem možná ani neví. Nepřeji si ho za prezidenta. Přeji si moudrého, klidného, inteligentního prezidenta, co je především srovnaný sám se sebou.
Možná, že má v nitru příliš jinu, tak přidá na povrchu jang. A nebo naopak. Následkem toho je to vyrovnaný chlapík. Co říkáš téhle variantě?
Není tady
Jo, řekla bych, že teď už je asi vyrovnaný. Ale nemyslím si, že byl, když si nechal tetovat celého člověka.
V každém případě je pro mě zajímavý.
Upravil(a) majkafa (2. 8. 2012 14:50)

Bramborka napsal(a):
No, z toho rozhovoru je to, Míšo, lucidní sympatický chlapík, ne? Zvlášť mě potěšil s "asociálním státem"
Já su pro něj všema deseti ... 
Není tady

Takové poměrně nemastné neslané odpovědi...
Není tady
Mě jen zaujal jeho výrok v médiích, že "důležité je pouze to, co je pod obalem". Proto by mě zajímalo, proč ten svůj obal tak nevšedně změnil...Trošku si protiřečí, pan kandidát.
Není tady
Proto by mě zajímalo, proč ten svůj obal tak nevšedně změnil
Jeho osobní důvod/y samozřejmě neznám... ale napadlo mě, že i zajímavě zabalenej dárek člověk rozbaluje radši, než lepenkovou krabici s totožným obsahem.
Není tady
Je subjektivní, co znamená zajímavě. Ve mně tento obal vzbuzuje nepříjemné pocity. Fyzicky cítím bolest, když se na to dívám. Stejně jako na různé díry v obličeji, obzvlástě ty v obočí. Mluvím teď všeobecně - u kohokoliv, ne pouze u pana Franze. 
Viděla jsem lýtko kolegyně, těžce zanícené po kérce a "pupík" dcery mé známé, také těžce zanícený. Jaké ta měla bolesti. Pro vlastní blbost. 
Myslím si, že Bůh nás nestvořil proto, abychom sami sobě ubližovali víc, než je nevyhnutně nutné. Řekla bych, že někdy nevěřícně kroutí hlavou, co dokážeme vyplodit. 
Upravil(a) majkafa (3. 8. 2012 7:15)
Je subjektivní, co znamená zajímavě.
Objektivně ovšem "zajímavé" = to, co zaujme. Ať pozitivně nebo negativně. Kdyby tě pan Franz (nebo kdokoli jiný) nezaujal, "nepříjemné pocity" by v tobě jeho/jejich obal nebudil.
Možná i to je jeden z možných důvodů podobné úpravy exteriéru - zaujmout, vzbudit pocity.
Není tady
Nerada bych zažívala nepříjemné pocity z obalu příliš často, když bych se třeba dívala na zprávy v televizi. Proč sama sebe týrat? To bych asi na televizní noviny nekoukala. 
Jo a zaujmout, vzbudit pocity, lze i bezbolestněji.
Stačí namáhat hlavinku. 
Upravil(a) majkafa (3. 8. 2012 7:21)
Nerada bych zažívala nepříjemné pocity z obalu příliš často
Kdybych měla volit, tak snad raději z formy, než z obsahu, jak se zhusta děje třeba u těch zpráv...
zaujmout, vzbudit pocity, lze i bezbolestněji
Určitě... jenže jsou i ti, kterým je buď jedno, koho ne/zaujmou, protože vyjadřují pouze svoje pocity (stejně jako třeba v umění - tam taky není všechno pro všechny), nebo mají jinou "cílovou skupinu", než něžné květinky
Aniž by se cokoli z uvedeného týkalo pouze pana Franze.
Není tady

Podmínky pro kandidaturu zatím splnilo šest kandidátů. Překvapilo mně že je mezi nima Bobošíková a Franz ještě ne, podle toho co psali jeho agitátoři už měl být za Zemanem..
Není tady

Taky me prekvapila Bobo a jeste vic nevyrazna Roithova ... O jejich podpisovych akcich neprobehla zadna informace a najednou bac ho a maj splnino. Zvlastni ....
Franz ma ofiko pulku, ale spousta podpisovych archu zatim koluje mezi lidmi. Ja mu taky dala autogram a nacionale az v pondeli .... On to da ... ale je to napinave 
Není tady

No jasně, ještě je čas. Je zajímavý jak přibylo na kandidaturu žen, vedle Roithové a Bobo vím ještě o Táně Fischerové a Samkové.
Není tady

16 dní před prezidentskými volbami začne ČT a Český rozhlas vysílat volební spoty kandidátů, každý bude mít až šest hodin prostoru. Začnou během vánočního týdne, mezi pohádkama a silvestrovskou zábavou. Myslím, že nejvíc lidí se bude rozhodovat podle toho co už o kom vědí. A pak možná jen podle sympatií. Program prezident mít vpodstatě nemůže,a pravomoce má omezené.
Není tady

Tomio dohání skluz
http://jobdnes.idnes.cz/New/detail-prac … /DDDACD24/
Není tady