|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
KALIK napsal(a):
Skutečně toho víš dost a nebo víš kulový?
Všichni víme vpodstatě kulový - a jelikož to tak je, budu se já řídit nosem - to je nejosvědčenější nástroj volby 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Eva. napsal(a):
Já se vsadím, že této volby = tetování v obličeji, už mnohokrát litoval, ale tady už to nejde odestát, maximálně tak si to nechat všechno obrousit. Vsadím se, že kdyby odpověděl pravdivě, řekl by, že toho už litoval.
Teda ty tvoje jistoty ve stylu černá x bílá mě nepřestávají fascinovat....
Vsadím se, že...
Určitě víš, že...
atc. atc.
Sakra, ty fakt nevíš, že tahle NEOTŘESITELNÁ vyjádření VŽDYCKY vyjadřují jen to, co má uvnitř ten, kdo je vynáší?
Jsi chytrá baba, tak co blbneš?
Třeba budu mít někdy příležitost hovořit s panem Franzem. Zeptám se ho pak, jestli toho někdy litoval.
Není tady
sahleb napsal(a):
Franz je vzdelany a je moudry. Je pro me prekvapenim, v tomto zavode, i kdyz jsem ho znala dlouho predtim. Sama bych chtela aby to byl Schwarzenberg, a hned po nem Roithova a pak aby priserl na radu Franz. Tohle rozvrzeni je jen kvuli veku ucastniku zavodu. Bohuzel Schwarzenberg je uz trochu starsi, an konci mu bude skoro 80. Takze radsi hned. Taky bych nepohrdla Dienstbierem, ale uplne nevim. Fischerova mi taky nevasi.
Ale Okamura nebo Bobosikova je hruza.
Proboha jak někdo může chtít za prezidenta Schwarzenberga?
To už snad radši každého než jeho! 
Není tady
dusička napsal(a):
světýlko napsal(a):
KALIK napsal(a):
Já nevím jak vy, ale radši bych volil vlastence než představitele cizích zahraničních zájmů jako je Fisher a Schwarzeneberg. Oba dva jsou takoví trojští koně.
Souhlas.
Taktéž souhlasím
Také to tak vidím.
Není tady
LENNNA napsal(a):
sahleb napsal(a):
Franz je vzdelany a je moudry. Je pro me prekvapenim, v tomto zavode, i kdyz jsem ho znala dlouho predtim. Sama bych chtela aby to byl Schwarzenberg, a hned po nem Roithova a pak aby priserl na radu Franz. Tohle rozvrzeni je jen kvuli veku ucastniku zavodu. Bohuzel Schwarzenberg je uz trochu starsi, an konci mu bude skoro 80. Takze radsi hned. Taky bych nepohrdla Dienstbierem, ale uplne nevim. Fischerova mi taky nevasi.
Ale Okamura nebo Bobosikova je hruza.Proboha jak někdo může chtít za prezidenta Schwarzenberga?
Já:-) nikdy nebudu volit toho, kdo si žádá pomoc od komunistů. Takže já jedu zatím vylučovací metodou:-( což se mi nelíbí, ale jinou možnost nevidím. Ještě by mi seděla Roithová
Není tady
holcina napsal(a):
LENNNA napsal(a):
sahleb napsal(a):
Ale Okamura nebo Bobosikova je hruza.Proboha jak někdo může chtít za prezidenta Schwarzenberga?
Já:-) nikdy nebudu volit toho, kdo si žádá pomoc od komunistů. Takže já jedu zatím vylučovací metodou:-( což se mi nelíbí, ale jinou možnost nevidím. Ještě by mi seděla Roithová
Tak to budeme dva. V první volbě knížete, k druhé nepůjdu. Chci mít čisté svědomí, komunisty nevolím.
Není tady
Nějaké proti proč nevolit Roithovou?
Líbí se mi nejvíc ze všech, ale to už jsem psala.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Tak jsem skoukla pana Fischera.
Teda mudry mu jdou perfektně a pokud bude taky naplňovat, co jimi vyjadřuje, tak to tedy potěš koště.
Ja ho nevidela. Pro mne je Fischer ztelesnenim karierismu a prospecharstvi. Clovek, ktery je do prezidentske fce protlacovan pochybnym okruhem lidi, ktery je v rozporu se zakonem propagovan i na pobockach statniho podniku Ceska Posta ... ktery nevaha zaplatit vybranym novinarum cestu do emeriky, aby pak o nem psali, jak je svetovy ... Neco takoveho na hrade, to je snad jeste horsi jak Klaus s Husakem dohromady ...
Mala pripominka - Karel Capek: Proc nejsem komunistou
Upravil(a) Míša Kulička (1. 12. 2012 18:03)
Není tady

My, co jsme neemigrovali a nebyli disidenty, jsme všichni vinni. A někteří z nás hází kamenem.
Není tady
hezky napsáno 
Není tady
Vilemína napsal(a):
Míšo kuličko, po Klausovi se mi stýskat určitě nebude. Kdybych měla volit mezi Klausem a Franzem, možná bych Franzovi dala hlas. Klaus je mi hodně nesympatický, působí na mě arogantně, narcisticky, jeho politická minulost (90. léta) se mi taky vůbec nelíbí. A taky, to se mnou mnozí nebudou souhlasit, si nemyslím, že by bylo pro ČR pozitivum vystoupit z EU.
To, že ostatní kandidáti na prezidenta mají taky své problémy (komplexy), to nepopírám. Už jsem psala, že mi z těch kandidátů není nikdo dvakrát sympatický, v podstatě budu mít problém někoho vybrat a dát mu hlas. Volit jít chci.
Vilemíno - jak prosím právě ty ve svém věku (26 let) můžeš posoudit politickou minulost pana Klause?
Jediné, co můžeš, je interpretovat tedy převzatý názor z tvého nejbližšího okolí (u tebe to je od rodičů). Rohodně nemůžeš jeho činnost posuzovat z vlastní zkušenosti, neb ti v té době byly cca 3-5 let (jak já s oblibou říkám - tahala jsi za sebou dřevěnýho kačera).
Ale není bez zajímavosti, že zejména tito "tahači" vědí nejlépe...a že jich je po celé naší vlasti jak naseto 
A proč si myslíš, že by nebylo dobré vystoupit z EU? Pokud tedy něco takového prohlašuješ, měla bys to i relevantně zdůvodnit. 
A ještě jedno takové malé zamyšlení:
čistá voda a voda s kapkou jedu - přimícháním kapky otrávené vody do čisté nezískáme méně jedovatou vodu. Bude stejně nepoživatelná - otrávená. Volením menšího zla volíme zase zlo.
Není tady
Vilemína napsal(a):
dusička napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Tak chápu, že některým se bude hodně stýskat po tomto exempláři:
http://img822.imageshack.us/img822/7973 … 272080.jpgTak mně třeba osobně Klaus nevadí. Ale chce to prostě změnu.
Já bych brala ženskou,když už změnu tak pořádnou.Mně vadí hodně. Už když byl poprvé v r. 2003 zvolen, nebyla jsem z toho nadšena. To mi bylo 16 a je pravda, že jsem ještě byla dítě. Jeho druhé zvolení jsem sledovala už jako dospělá a bylo mi z toho až stydno, jakým způsobem byl zvolen. V podstatě nikdo mi z českých politiků není tak nesympatický jako Klaus a David Rath. Ta jejich sebestřednost je do nebe volající.
Jinak co se týček Klause, tak jsem se o něm jednou bavila s jednou Němkou (31 let, pochází z bývalého NDR, žije třetím rokem v Brně, o českou politiku se extra nezajímá, ona pracuje v jedné jazykovce jako rodilá mluvčí, za přítele má Čecha, proto se do ČR přistěhovala, česky se učí), ta se jen chytla za hlavu, když to jméno slyšela. Ten člověk není brán ve světě jako odborník, jeho názorům se mu vysmívají. A co předvedl rakouskému novináři, to je vrchol, je to ale typické pro Klause, proto ho nemám ráda - viz http://zpravy.idnes.cz/klaus-odesel-upr … ranicni_jj , v němčině je to možné si přečíst tady: http://derstandard.at/1350261528861/Vac … lar-Ja-Gut , toto je učebnicový příklad, jak se státník nemá chovat. Jinak ta zmiňovaná Němka nemá ráda např. ČSSD, není v žádném případě komunistka a říkala mi, že v Německu je taky korupce (ale v menší míře než tady) a že má Německo svých problémů taky hodně (Turci atd.).
Mně se třeba líbilo gesto německého prezidenta, který byl nedávno zvolen. http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_ … u--1121630
Je mi jedno, jestli budeme mít prezidenta nebo prezidentku, na ženské netrvám.
Ad. Klaus a Rakousko - Klaus tam nebyl na tiskovce, nýbrž novinář ho "odchytil" a může být rád, že mu vůbec Klaus věnoval pár slov. A naprosto chápu, proč právě tobě visí v krku jak kost právě Klaus a Rath - je to jejich sebevědomí, kterým bohužel někteří jedinci neoplývají, takže je jasné, že člověka s vysokým sebevědomím považují za sebestředného, narcistického a bůhví, jakého ještě.
Není tady
Eva. napsal(a):
Vím, že mě nebudeš mít za tuhle otázku rád, ale jak vnímáš své tetování na obličeji a hlavě? Má pro tebe osobně větší význam než jen symbol líbivosti?
Jo,, to bych také sám rád věděl... No, asi takhle. Vzhledem k tomu, že jsem nevyrůstal v žádné kultuře, kde je jaksi šamanismus domácí doktrínou, čili tyto kořeny v sobě nemám a ani kdybych si koupil jakékoliv brožury, tak bych to již asi nedohnal, protože to je záležitost několika generací, tak bych tomu nějaké metafyzické významy nepřikládal. Nicméně je to bodyart, což znamená, že to nějakým způsobem mění a utváří estetiku. Asi takto nějak bych to chápal. Jestli jsou tam znaky, které někomu připomínají Moko tetování, či další jiné styly - to bych na to nevztahoval, ale není to pro mě zas tak směrodatné. Každopádně myslím, že jsem spokojenější nyní když to mám - než když jsem to ještě neměl...
TO?
Zajímavý způsob, jak dosáhnout, aby byl člověk spokojenější.

Není tady
Mě Klaus vůbec nevadí, jeho názory jsou mi blízké a kdyby to šlo, zvolím ho. Nevím proč pořád lidi řeší jeho sebevědomí. Lepší než mít za prezidenta nějakýho ťunťu
Není tady
KALIK napsal(a):
Navíc si pořád myslím, že lidi by si měli vládnout sami a ne si volit svoje vládce.
NO KONEČNĚ BYCHOM SI MOHLI I POROZUMĚT
i když i tohle je malinko zavádějící - pro tebe lidi znamená banda lidí, co bude většinově rozhodovat, takže zase většina převálcuje menšinu a ta menšina se bude muset podřídit (tedy pokud bude chtít s vlky žít, bude muset s nimi výt).
Já tedy to "vládnout si sami" beru čistě individualisticky - a veškerá spolupráce je na bázi dobrovolnosti a trhu.
Není tady

Také bych dala svůj hlas Klausovi, kdyby mohl ještě jednou kandidovat.
Volila bych i knížete, ale přece jenom je už trošku starší.
Není tady

No tak na druhé straně ... Klaus už je prezident skutečně ostřílený ... s jemně mocnářskými sklony
... na fotkách vypadá dobře, což je maximálně důležité ... 
Není tady

Míšo, pro tebe je to důležité? Žes to napsala. Na tom obvykle něco bývá, o čem píšeme, s tím míváme problém.
Osobně nemám problém s tím, jak kdo vypadá na fotkách.
Ale s tím, když někdo sám sebe dobrovolně a bolestivě zohaví, aby byl spokojenější.
Zajímá mě, proč.
Je spousta lepších způsobů, jak být spokojenější. Třeba pomoct jiným, co to potřebují a nemůžou si pomáhat sami. Postižení, oběti přírodních katastrof, našlo by se jich spousta a to právě ty víš určitě lépe, než já.
Co by lidé bez tváře z důvodu různých zranění dali za to, aby měli zase funkční tvář...
Upravil(a) Eva. (2. 12. 2012 13:24)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
[
Ja ho nevidela. Pro mne je Fischer ztelesnenim karierismu a prospecharstvi. Clovek, ktery je do prezidentske fce protlacovan pochybnym okruhem lidi, ktery je v rozporu se zakonem propagovan i na pobockach statniho podniku Ceska Posta ... ktery nevaha zaplatit vybranym novinarum cestu do emeriky, aby pak o nem psali, jak je svetovy ... Neco takoveho na hrade, to je snad jeste horsi jak Klaus s Husakem dohromady ...
Mala pripominka - Karel Capek: Proc nejsem komunistou
Je to tak. Kdyby byla monarchie, je na vedoucíh postech, v období komunismu také, v podstatě by se vecpal do jakékoholiv režimu, vyjma nacismu, tam by nemohl kvůli svému židovskému původu.
Není tady

Eva. napsal(a):
Míšo, pro tebe je to důležité? Žes to napsala. Na tom obvykle něco bývá, o čem píšeme, s tím míváme problém.
Osobně nemám problém s tím, jak kdo vypadá na fotkách.
Ale s tím, když někdo sám sebe dobrovolně a bolestivě zohaví, aby byl spokojenější.
Zajímá mě, proč.
Je spousta lepších způsobů, jak být spokojenější. Třeba pomoct jiným, co to potřebují a nemůžou si pomáhat sami. Postižení, oběti přírodních katastrof, našlo by se jich spousta a to právě ty víš určitě lépe, než já.
Co by lidé bez tváře z důvodu různých zranění dali za to, aby měli zase funkční tvář...
Ne, pro mě jsou důležité jiné věci. Prezident nebude mít až tak svázané ruce, jak se nám média snaží namluvit, může třebas sám o své vůli zveřejnit spisy Bezpečnostní služby, což asi není to, z čeho je současný establishment vč. Klause zrovna nadšen ... pokud se najde někdo odvážný, tak tímto způsobem může dost výrazně prospět k určitému ozdravení naší politiky. Z kandidátů na prezidenta je však tohoto schopen právě asi jen Franz ... ostatní jsou na takový krok buď slabí, nebo v těch spisech uvedení ... a z toho důvodu je mi úplně fuk, co má na tváři a jak se bude vyjímat ve školních třídách.
Bych se ještě vrátila k té volební kalkulačce a tabulce, kterou vytvořili pracovníci ČT na podobném principu:
V té tabulce se kandidáti vyjadřovali podrobněji k tomu svému jednoznačnému ano x ne, což si né každý přečte. A o to jde, protože pokud třeba na otázku "Měli by Češi platit eurem?" odpoví jeden kandidát ANO a v komentáři doplní "ale až bude Eurozóna v dobré kondici... Není to otázka příštího roku" a druhý kandidát řekne NE a doplní "zatím" ... tak mezi jejich odpověďmi není podstatný rozdíl, přesto jsou v tabulce diametrálně odlišné ...
Takže podobné "přehledné" tabulky či kalkulačky jsou zřejmě silně zavádějící.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Vilemíno - jak prosím právě ty ve svém věku (26 let) můžeš posoudit politickou minulost pana Klause?Jediné, co můžeš, je interpretovat tedy převzatý názor z tvého nejbližšího okolí (u tebe to je od rodičů). Rohodně nemůžeš jeho činnost posuzovat z vlastní zkušenosti, neb ti v té době byly cca 3-5 let (jak já s oblibou říkám - tahala jsi za sebou dřevěnýho kačera).
Ale není bez zajímavosti, že zejména tito "tahači" vědí nejlépe...a že jich je po celé naší vlasti jak naseto
A proč si myslíš, že by nebylo dobré vystoupit z EU? Pokud tedy něco takového prohlašuješ, měla bys to i relevantně zdůvodnit.
čistá voda a voda s kapkou jedu - přimícháním kapky otrávené vody do čisté nezískáme méně jedovatou vodu. Bude stejně nepoživatelná - otrávená. Volením menšího zla volíme zase zlo.
Tak existuje literatura, i odborná z různých pohledů. Navíc jsem absolvovala předměty Evropská integrace, tam do nás nehustili, jak je EU vynikající, a Ekonomie pro pedagogy, taktéž tam vyučující nehaněl Klause, ale snažil se nám poskytnout informace, co se týče začátku 90. let - kupónová privatizace, že existují dva možné způsoby - šoková terapie (to bylo prosazeno v ČR) a gradualismus. Souhlasím s názorem, že šoková terapie nebyla dobrá volba, souhlasím s ekonomem Josephem Stiglitz:
Debata volný trh versus zásahy státu jsou velkým tématem ekonomie podobně jako šoková terapie versus gradualismus. Po pádu železné opony jste doporučoval gradualistický způsob transformace ve střední a východní Evropě, včetně České republiky. Stojíte se za tím stále?
Existuje spousta důkazů, že gradualismus funguje mnohem lépe. Ta debata se z počátku nesla v tom duchu, že ti, kdo nechtějí šokovou terapii, nýbrž postupné změny, zvyšují riziko, že se region vrátí zpět ke komunismu. To se nestalo. Šoková terapie, jak jsme mohli pozorovat v případě Ruska, zato byla totální pohromou. A to do té míry, že události, jež nyní sledujeme a jež mají vliv na globální geopolitiky, jsou vyústěním této šokové terapie. HDP totiž kleslo až o čtyřicet procent, což otevřelo dveře nacionalistickým vůdcům typu Putina. A korporativistickým skupinám, které jsou zasaženy ještě mnohem více korupcí než někdejší sovětské státní podniky - mám na mysli společnosti, které zůstaly v půli cesty mezi státním a soukromým (jakoby soukromé, ale ve skutečnosti vůbec ne tak soukromé), například Gazprom.
V čem přesně ta terapie selhala?
Udělali to tak rychle, že se nevytvořil potřebný právní rámec a další nutnosti, jež charakterizují skutečně tržní ekonomiku. Vlastně si ani nikdo nemyslí, že Rusko - které si prošlo tou šokovou terapii - je dnes tržní ekonomikou.
Tady je celý rozhovor: http://kovanda.blog.tyden.cz/clanky/243 … glitz.html .
Bohužel to se v ČR stalo. Mezi hlavní aktéry patřil Klaus.
A to, co jsi napsala, že nemůžu posoudit politickou minulost V. Klause, když je mi jen 26 let, to by vlastně nemohli psát dnešní studenti diplomové práce jako je holoucaust, 50. léta v Českolovensku... a v nich hodnotit různé aspekty té doby (společenské, ekonomické atd.).
Jinak můj otec nemá rád Klause, ale to neznamená, že s ním ve všech jeho názorech souhlasím! Ve spoustě věcí, i politických, s ním nesouhlasím ani trochu.
Mně by strašně zajímal názor mého dědy, bohužel zemřel v r. 1995, on nesnášel komunisty, nebyl v KSČ, byl chemický Ing., pracoval i v zahraničí (spřátelené země Českoslovesnka jako Irák, Sýrie, Egypt atd.), jediné, v čem se nechal zlomit, bylo absolvování VUMLu, to kvůli mé mamce (děda byl otec mé matky), protože měla jeden semestr velmi vážné problémy udělat zkoušku z marxismu-leninismu (ano, aby dosáhla vysokoškolského vzdělání, musela udělat zkoušky z "marxáku" a složit státní zk. z "marxáku", ale to tak v její době prostě bylo, jinak mamka v KSČ nebyla), aby mohla dostudovat. Prý po revoluci děda nadával na politiku dál, mamka i babička mu to měli za zlé, že nikdy nebude spokojený, ale bohužel měl děda v mnohém pravdu (nebyl senilní, nedožil se extra vysokého věku).
Klaus by měl být profesionál a i když mu novinář není sympatický či se ho ptá na otázky, které nechce zodpovídat, tak by měl mít připravené odpovědi (jak to zahrát do autu, jak se vymluvit, že rozhovor nechce dělat, ale měl by se chovat u toho slušně, ne bez pozdravu či jakékoholiv slova se zvednout a jít pryč).
Jako plus u Klause vidím jeho vzhled (na svůj věk vypadá dobře), jak už tu někdo zmiňoval a pak znalost cizích jazyků (angličtina), jinak se mi na něm nic dalšího nepozdává.
Více se vyjádřím až večer, teď musím jít pryč.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Co mám dělat, když u žádných kandidátů to "dobro" nevidím a chci jít volit, protože si myslím, že by každý měl volit? Za těchto předpokladů mi nezbyde nic jiného, než volit pro mě to nejmenší zlo. Myslím, že to dělá tak spousta lidí.
P.S.: Koho budeš volit, když se mezi kandidáty nedostal Jakl? Přiznám se ti, že Jakla bych nevolila nikdy, je mi neobyčejně nesympatický. Snad ještě více než Klaus a to už je co říct. Jinak já ještě rozhodnutá nejsem, tak ti nemůžu říct, koho budu volit.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Co mám dělat, když u žádných kandidátů to "dobro" nevidím a chci jít volit, protože si myslím, že by každý měl volit? Za těchto předpokladů mi nezbyde nic jiného, než volit pro mě to nejmenší zlo. Myslím, že to dělá tak spousta lidí.
P.S.: Koho budeš volit, když se mezi kandidáty nedostal Jakl? Přiznám se ti, že Jakla bych nevolila nikdy, je mi neobyčejně nesympatický. Snad ještě více než Klaus a to už je co říct. Jinak já ještě rozhodnutá nejsem, tak ti nemůžu říct, koho budu volit.
Není tady
Pro Zklamanou a možná i další.
Nemyslím si, že všechno, co dělá EU, je pozitivní. Pořád jsem ale toho názoru, že pro ČR je výhodnější být v EU. Nejsme bohatá země jako Švýcarsko, je tu obrovská korupce, není tu v podstatě skoro žádná historická zkušenost s demockracií jako je tomu ve Švýcarsku. V té knize, co sem kdysi dávala Zklamaná - http://petrmach.cz/jak-vystoupit-z-eu.pdf - nachází Mach (předseda Strany svobodných občanů) v případě vystoupení ČR z EU jen samá pozitiva - kolik bychom ušetřili atd. Vy si skutečně myslíte, že by se to nerozkradlo ty peníze??? Mně přijdou ty Machovy názory jako utopie. Jakoby se předpokládalo, že každý čl. je ve skutečnosti hodný a myslí to dobře. Tak tomu podle mě není.
Dále si nemyslím, že v nějakém jiném systému je možné, aby pečení holubi létali přímo do huby. Vždycky se musí snažit určitou měrou čl. sám, musí nést jistou zodpovědnost. Ale není podle mě možné, aby pojem solidarita se nebral v potaz, jak by si např. představovala Zklamaná (platit si za základní vzdělání - ZŠ, za policii, hasiče atd.).
Samozřejmě můžete namítnout, když s dnešním stavem v ČR nesouhlasím a mám výhrady, tak můžu se buď přestěhovat do jiné země (nad tím momentálně dost přemýšlím) a nebo si založit vlastní politickou stranu či hnutí. Obě varianty by šly. V případě přestěhování se do jiné země by mě lákalo Rakousko nebo Německo (tyto země jsou mi blízké, troufnu si tvrdit, že umím docela dobře německy). Momentálně jsem ve fázi rozhodování a zvažování pro a proti. Nemyslím si, že je tam ráj na zemi, to ani náhodou, problémů tam je jistě dost, ale pořád se mi tyto země (zatím???) jeví sympatičtěji než ČR. Ta druhá možnost - založit vlastní politickou stranu - na to si myslím, že jsem hodně mladá, nemám absolutně žádné organizační schopnosti, jsem velký introvert, nemám patřičné zkušenosti (můj názor je, že by dotyčný měl napřed pracovat v oboru a pak až jít do politiky, takové ty politiky, co šli rovnou po škole do vysoké politiky, moc nemusím, jsou to často jen teoretici).
Dále je třeba pro některé uvést, že nežiji na dluh, snažím se žít slušným způsobem, naši taktéž.
Toto jsou ve zkratce mé názory, hlavně jsem je uvedla proto, aby mě někdo neobviňoval z toho, že si myslím bůhvíco.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Ad. Klaus a Rakousko - Klaus tam nebyl na tiskovce, nýbrž novinář ho "odchytil" a může být rád, že mu vůbec Klaus věnoval pár slov. A naprosto chápu, proč právě tobě visí v krku jak kost právě Klaus a Rath - je to jejich sebevědomí, kterým bohužel někteří jedinci neoplývají, takže je jasné, že člověka s vysokým sebevědomím považují za sebestředného, narcistického a bůhví, jakého ještě.
Tady je, jak to skutečně bylo:
Deníku se přitom povedlo dohodnout interview s českým prezidentem po dlouhých tahanicích. Reportér si postěžoval, že se ani nestihl zeptat, proč tedy Češi z unie nevystoupí nebo co by si počala Škodovka, kdyby nebylo eura.
Odkaz na celý článek: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 … tak-dobre/
V němčině: Nach längerem Hin und Her gelang es dem Standard, einen Interviewtermin mit Präsident Klaus zu bekommen, um ihn dazu zu befragen.
Zdroj: http://derstandard.at/1350261528861/Vac … lar-Ja-Gut
Takže to bylo domluvené interview, žádné, že by si ho novinář "odchytil".
A s tou druhou částí odstavce. Narážíš zřejmě na to, že mám nízké sebevědomí. No, to mám, to nebudu zastírat. Optimální je mít zdravé sebevědomí, to ale Klaus, Rath nebo i třeba Paroubek nemají. Zdravé a vysoké sebevědomí kolikrát ničím nepodložené je rozdíl. A věříš, že Klausovi, Rathovi nebo Paroubkovi nezávidím? Asi ne, ale ono tomu skutečně tak je.
Není tady