29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
České dráhy rozšiřují své služby. Vedle kupé pro matky s dětmi se na některých spojích chystají zavést kupé pouze pro ženy. Ženy se prý na svých cestách vlakem necítí bezpečně a jezdí raději autem. Vítáte takové opatření? Odpovězte i v anketě a vyhrajte knihu!
Není tady
Ochrání mě tam někdo před nebezpečnými nepřizpůsobivými ženami?
Není tady
Je to srandovní hloupost.Když budu násilník a budu si chtít "šlehnout",nějaká cedulka mě nemůže rozházet přeci.
To proč se radši jezdí autem má jiný důvod - neustálé zdražování vlaků.
Není tady
Já nevím přijde mi to prdlý, ale kdoví, třeba jsou dneska ty muský nějaký divočejší.....já jezdívala narvanejma vlakama i autobusama, často na stojáka, leckdy flamendrákem - a byla jsem mladá a krásná
Mno, a musela jsem se naučit si poradit.
Není tady
Ja chci kupe Jen pro Pany nad 40 let, kde nebudou mit moznost vstoupit zejmena zadny rodice s detmi od 0 do 18 let vydavajici zvuky o hlasitosti vice nez 50 decibelu, vcetne tech zvuku, co jim lezou ze sluchatek mobilu, prehravacu, iPodu, iPadu, palmtopu, tabletu a pod.
Není tady
No to ale už snad existuje - tedy ne že jen pro pány, ale "tichá" kupé jo. I když to by asi ani tak nevadilo, ono poslouchat dvě hodiny z jedný strany "tuctuctuctuc" a z druhý podrobnej popis něčího randete taky nic moc
Já to vydržela, nejezdím už denně, ale když jsem jezdívala, byl tam takovej spolucestující, co velmi nahlas a velmi podobně probíral každodenně život čtrnáctý nebo kolikátý ligy Tak toho jsem už měla vyšmírovanýho a prchala jsem do jinýho vagonu, když to jen trochu šlo.
Není tady
Mně se líbí nápad, že budou zavedeny klidové vagony, kde se nebude telefonovat, mluvit nahlas atd. pro ty, co si chtějí přes den při přesunu odpočinout, zdřímnout.
aha, lupina už to napsala.
Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 15:20)
Nevím zdá se mi to zbytečné......
klidové vagony to by byl myslím lepší nápad :-)
Upravil(a) Matali (8. 2. 2012 16:10)
Není tady
Juraj napsal(a):
Ja chci kupe Jen pro Pany nad 40 let, kde nebudou mit moznost vstoupit zejmena zadny rodice s detmi od 0 do 18 let vydavajici zvuky o hlasitosti vice nez 50 decibelu, vcetne tech zvuku, co jim lezou ze sluchatek mobilu, prehravacu, iPodu, iPadu, palmtopu, tabletu a pod.
Tak k tomuhle se přidávám
Není tady
A co se týká kupé jen pro ženy, tak se mi to také zdá zbytečné. Nevadí mi to, ale ani si nemyslím, že je taková věc třeba. Kvůli bezpečnosti, to se mi moc nezdá... pokud jsem se bála, tak jsem si sedla radši do "nekupíček".
Není tady
A to jako, když bude ve vlaku docela plno, tak v tom kupé bude sedět jedna - dvě ženské a n.a.s. ---í chlapi budou stát v uličce a nenávistně zírat dovnitř?
Kdo zajistí, aby muž do toho kupé nevstoupil a když vstoupí, kdo ho vyhodí - paní průvodči?
To bude ráj pro puberťáky, kteří budou schválně lítat po vlaku a načumovat do "dámského" kupé...jen aby prudili!
(Lesbičkám bude vstup asi povolený, jsou to ženské )
Není tady
Také mi to příjde zbytečné. Navíc mám ráda vagóny, jelikož mám právě naopak ráda ten crkot a pozoruju lidi.
Není tady
To je ale blbost a ty klidove vagony taky. Dneska uz prece kazdy prumerne vychovany clovek vi, ze si ma dat nejen ve vlaku mobil na vibrovani a sluchatka ztisit tak, aby je neslyselo okoli. A pro ty co to nevi by meli zavest spis pokutu nez nejaka kupe
Není tady
Bety napsal(a):
A to jako, když bude ve vlaku docela plno, tak v tom kupé bude sedět jedna - dvě ženské a n.a.s. ---í chlapi budou stát v uličce a nenávistně zírat dovnitř?
Kdo zajistí, aby muž do toho kupé nevstoupil a když vstoupí, kdo ho vyhodí - paní průvodči?
To bude ráj pro puberťáky, kteří budou schválně lítat po vlaku a načumovat do "dámského" kupé...jen aby prudili!
(Lesbičkám bude vstup asi povolený, jsou to ženské)
No, bude to asi jako s první třídou ve slonech (příměstská linka Elefant).
Tamodtud průvodčí vyhazujou i když je normálně všude plno - ale zažila jsem vzpouru cestujících - bylo prostě narváno, tak průvodčího převálcovali.....prostě neodešli a fertig. Jedna paní slibovala, že pokud přijde někdo se zaplacenou první třídou, tak že ho pustěj ale nikdo takovej se neobjevil
Není tady
Mě kupé jen pro ženy přijde jako naprostá hloupoist..Nějak mi uniká smysl této věci..Protože i kdyby to byla ochrana před např chlapa pod vlivem-tak je to hlopost,protože kolik je ve vlaku místa a kolik je vyhraněno pro bezpečí žen,vcelku nepoměr..A myslím,že by čd měly vylučovat opilé či jinak mimo cestujíci z dopravy..
A stejně,pokud uchylák ženský chtít ublížit bude,tak ho nějaká cedulka na kupé stejně nezastaví..
A je to podle mě také diskriminující..
Není tady
Ne - ta bude zamčená s ostatníma dámama v onom vyhrazeném kupátku
Jo, on je to takovej skoro kýč - na první pohled to vypadá dobře, ale je to celkem k ničemu.
Není tady
helena napsal(a):
Ne - ta bude zamčená s ostatníma dámama v onom vyhrazeném kupátku http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Jo, on je to takovej skoro kýč - na první pohled to vypadá dobře, ale je to celkem k ničemu.
Naprostá většina se tady shodnem,že už od "1.pohledu" je to k ničemu!!!
Není tady
helena napsal(a):
Ne - ta bude zamčená s ostatníma dámama v onom vyhrazeném kupátku http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Pokud jsem si stačila všimnout, tak průvodčí nezajistí ani to, aby v tom kousku vlaku, který je vyčleněný pro děti, mohly sedět opravdu cestující s dětmi. Zažila jsem několikrát narvaný vlak, v kupé spokojeně rozvalení a chrápající pánové a na chodbičce mamina se dvěma dětmi.
Takže už živě vidím, jak selektují pánské a dámské osazenstvo .
Jinak souhlasím s tím, že je to nesmysl, a taky bych spíš uvítala "tiché" kupé, kde bych nemusela poslouchat hodinové krákorání spolusedících slípek nebo dusání, linoucí se ze sluchátek.
I když ani tady si nějak nedovedu představit, jak by to v praxi fungovalo, a kdo a jak by tam to ticho zjednával.
Není tady
No vzhledem k ceně dopravy ve vlacích zas tak narvaný asi už nejsou (nebo snad ano?) a tedy když už jsem někam jela vlakem a chtěla mít klid, tak si raději připlatím 1. třídu
ps. jen aby to nebyla nějaké předběžná příprava na .... stěhování národů a přesídlování národností
Není tady
Zklamaná napsal(a):
No vzhledem k ceně dopravy ve vlacích zas tak narvaný asi už nejsou (nebo snad ano?) a tedy když už jsem někam jela vlakem a chtěla mít klid, tak si raději připlatím 1. třídu
Ale jsou. Na některých tratích některé spoje hlavně v ranní a odpolední špičce plné jsou.
V uličkách se stojí běžně.
A připlatit si první třídu je dobrý nápad, ale spoustě lidí, kteří vlakem denně dojíždějí
by to asi poněkud lezlo do peněz.
Ale jednou za čas je to asi nejrozumnější řešení.
Není tady
Meby to vubec nevadilo.
Uz ted je tady rozdeleni na tridy, na rodice s detmi, tiche vagony.....driv tu bezne existovalo oddeleni pro kuraky. To znamena polovina vagonu byla rezervovana pro 2-3 smrdici lidi. Jinak narvano , ze se nedalo pohnout.
To je stejne naprosto dobrovolne.
Není tady
Juraj napsal(a):
Mně je 46 a taky mám ty sluchátka
Není tady
Dobrý den, já si myslím že je to asi zbytečné. Jak se říká jiný kraj jiný mrav. Já bych kupé pro ženy asi nevyužila............. Vlakem totiž nejezdím.
Není tady
Juraj napsal(a):
jo, tak to by se mi taky líbilo
Není tady
a napadá mě kupé pro blondýny,pro brunety, pro rezavé, pro brýlaté, pro ty co jim odstávají uši, pro ty co nosí sukně
Není tady