29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
haiel napsal(a):
Když zbaštíš rulík a budeš věřit, že je to borůvka, ono se stejně ukáže, že to byl rulík
Draku, já ti mám už dlouho podezření, že kdybys skutečně hluboce a kálopevně věřila, že je to borůvka (nepozastavila se ani nad olišnou chutí a barvou), že by rulík splakal nad vejdělkem....
Potkan, kůň, pes ne - ale člověk myslím že to ve výjimečných případech je sto takhle zařídit.
Není tady
ready napsal(a):
Na ovlivnitelné a manipulovatelné lidi, působí prostě víc šamanova virgule, než bílej plášť.
Nebo taky šaman v bílým plášti... nebo doktor s virgulí...?
P.S. tímto smajlíkem chci vyjádřit, že na tebe vyplazuju jazyk (a to ani nejsi doktor)
Není tady
haiel napsal(a):
lupina montana napsal(a):
haiel napsal(a):
Možná by bylo k zamyšlení, proč ten placebo efekt nefunguje v případě metod oficiální medicíny.
Člověče, Draku, funguje.....někdy asi. Přesněji řečeno - jediný skutečný placebo efekt, naprosto nepopiratelný, mně osobně poskytla právě ofiko medicína
To sou paradoxy, co.....
A to já na ni nenadávám, ani omylem - mnohokrát mi pomohla - stejně, jako altrenativy. chce to jen trochu přemejšlet, žejo. Prostě s urvaným meniskem, špónou v oku, zhnisaným zubem a podobným nepoběžím za alternativcem - to už je pozdě. Poběžím tam, kde mně urychleně a solidně opravěj, že.....Ovšem, pokud se mi povedlo zvládnout zánět středního ucha bez ATB a s alternativou, zajisté zvolím ji.Tož to já taky, o tom žádná. Ale přiznejme si, Vlku, vrků vrků, že všecky ty neduhy, co jsi vyjmenovala, je vpodstatě jenom hrubě zanedbaný holistický a duchovněduševní přístup a prevence
A že v těchto případech bychom nemohly hovořit o placebu, neb by rovnou došlo na opravdickou kudlu. Alternativa bude na opravdové úrovni tehdy, až si chirurgové budou z nudy těma kudličkama vyřezávat píšťalky.
Vždyť o tom mluvím řekla jsem "to už je pozdě".
Nicméně: naučit se zacháze s něčím tak složitým, jako je lidská mysl, bude vyžadovat ještě móře času, počítám, a taky se to nenaučej všichni najednou - takže všechny tyhle podpůrný prostředky budeme ještě dlouho potřebovat. Mně jde jen o to, používat s rozumem a se zdravejma instinktama to, co se nabízí.....prostě, nezavrhovat jako magor dejme tomu lahodné avokádo jen proto, že někdo na webu napsal, jak se po něm v Tanzánii pos.al
Ovšem, pokud budu slyšet o avokádu takových historek povícero, zajisté zpozorním. Buď si řeknu "co je to za potvořinu" a budu to ochutnávat opatrně, nebo si řeknu, že to asi není pro mně.
Není tady
Jessika napsal(a):
Nebo taky šaman v bílým plášti... nebo doktor s virgulí...?
P.S. tímto smajlíkem chci vyjádřit, že na tebe vyplazuju jazyk (a to ani nejsi doktor)
ok, jazyk se zdá v pořádku, přesto doporučuju příště to zábradlí nevolizovat. Kontrola u mě za tejden!
Není tady
haiel napsal(a):
Když zbaštíš rulík a budeš věřit, že je to borůvka, ono se stejně ukáže, že to byl rulík
Draku, já ti mám už dlouho podezření, že kdybys skutečně hluboce a kálopevně věřila, že je to borůvka (nepozastavila se ani nad olišnou chutí a barvou), že by rulík splakal nad vejdělkem....
Potkan, kůň, pes ne - ale člověk myslím že to ve výjimečných případech je sto takhle zařídit.
Já o tom vím, ale....tam není rozhodující ten záměr jako takový, ale jeho intenzita. A myslím si, že trénovaný člověk, jogín třeba, dokáže některé látky "přebít", ale ta schopnost má nějaký svůj strop. Na prudké jedy by to asi nebylo. Ani ta bezbřehá důvěra sama o sobě nestačí, vem si třeba děcko, které, když už jsme u toho rulíku, bude přesvědčený, že obírá borůvky nebo rybízek... a dopadne to bohužel jinak
tady je to o EFT, koukám, já včera četla tu Pandoru, tak jsem chtěla zareagovat, ale nechcu být offtopic
Není tady
.....prostě, nezavrhovat jako magor dejme tomu lahodné avokádo jen proto, že někdo na webu napsal, jak se po něm v Tanzánii pos.al
Ovšem, pokud budu slyšet o avokádu takových historek povícero, zajisté zpozorním. Buď si řeknu "co je to za potvořinu" a budu to ochutnávat opatrně, nebo si řeknu, že to asi není pro mně.
Nebo to není pro určité skupinky...
Lupí, když je nás tady 7 mld... to už by musel být sakra velký průzkum oheldně avokáda.
Já bych to radši zkusila... byť bych se následně p.....
Není tady
Jasně, Draku, máš pravdu.....já to zvolila jen pro úplnost, jakožto existující možnost.
Jess, nemůžeš zase zkusit všechno, žejo...a nějaký měřítko mít musíš
Není tady
.........Vždyť o tom mluvím
řekla jsem "to už je pozdě".
Nicméně: naučit se zacháze s něčím tak složitým, jako je lidská mysl, bude vyžadovat ještě móře času, počítám, a taky se to nenaučej všichni najednou - takže všechny tyhle podpůrný prostředky budeme ještě dlouho potřebovat. Mně jde jen o to, používat s rozumem a se zdravejma instinktama to, co se nabízí.....prostě, nezavrhovat jako magor dejme tomu lahodné avokádo jen proto, že někdo na webu napsal, jak se po něm v Tanzánii pos.al
Nemusím si nic odpírat, když se budu živit pránou jako Henri Monfort, tak můžu "jíst" i to avokádo a nepo.eru se
Není tady
Jess, nemůžeš zase zkusit všechno, žejo...a nějaký měřítko mít musíš
To mám právě strach, že nestačím vyzkoušet všechno...
Teda všechno, co by se mi líbilo.
EFT by se mi nelíbilo.
Není tady
To mi povidej
Není tady
ready napsal(a):
Na ovlivnitelné a manipulovatelné lidi, působí prostě víc šamanova virgule, než bílej plášť.
Anebo naopak
Mmch - máš rád plzeň v polystyrenovým kelímku? Nebo radši ve skle?
radši Radegast.
jo a když sme u tý demagogie, tak sem slyšel, že prej když čicháš toulen, tak je ti po tom moc fajn a dokonce to zabírá i na ten ajc. Mně se to moc nezdá, ale osobně jsem to nezkoušel, tak to prej kritizovat nemužu...
Není tady
ready napsal(a):
Anebo naopak
Není tady
ready napsal(a):
radši Radegast.
To ti chválím
A sklo či polystyren?
Mmch, tos nezvolil úplně dobrej příklad. Je totiž k dispozivi hafo dokumentace o tom, jak toluen škodí (včetně vlastních zkušeností s čichačema, například) ale ještě jsem neviděla žádnou o tom, jak by pomáhal.
Furt dokola....je to o používání rozumu a instinktů zároveň. Kdo to neumí, je lepší, když se svěří do tlapek ofiko medicéně - o tom naprosto žádná
Není tady
tak proč ses mě na to ptala? a vůbec nechápu, na co narážíš smajlíkem...
Protože mě zajímalo tvoje vysvětlení - hlavně pak to o tom přetečení vody, páč jsi psal tak, jako by s Archimédovým zákonem vůbec nesouvislo. Ale osvěžující čvrthodinka fyziky právě skončila.
A co se smajlíku týče, jiní (jiné ) určitě chápou...
a jeje argumentační nouze, zvývá volat po konformitě... hlavně mluvme slušně, je jedno, že totální blbosti
Ale prd a vořech... já se nepotřebuju vohánět řevem po slušný mluvě. Jen si prostě myslím, že vulgarita není nutná, i když tím hezkým slůvkem nazýváš laskavě sám sebe.
počty zaslepení jsou jenom o tom, předkým vším skutečnost (kde je placebo a kde látka) utajíš...
A že ses teda nezmínil o nějakým utajení? Ve svým příspěvku akorát rozdáváš modrý pilule (by mě zajímalo, co ti evokujou )
Upravil(a) helena (10. 2. 2012 13:41)
Není tady
ready napsal(a):
radši Radegast.
To ti chválím
A sklo či polystyren?
Mmch, tos nezvolil úplně dobrej příklad. Je totiž k dispozivi hafo dokumentace o tom, jak toluen škodí (včetně vlastních zkušeností s čichačema, například) ale ještě jsem neviděla žádnou o tom, jak by pomáhal.
Furt dokola....je to o používání rozumu a instinktů zároveň. Kdo to neumí, je lepší, když se svěří do tlapek ofiko medicéně - o tom naprosto žádná
Sklo. Ryze z vlastenectví...
no dyk tak píšu, že je to demagogie.
hele, můj názor je furt stejný. Já obecně tady těm za úplňku trhanejm bobulkám apod. moc nevěřím, ale je mi více méně buřt, zda to někdo rituálně užívá. Když má pocit, že mu ty tanečky okolo pomůžou, jeho věc. Mně na tom jenom štve, že se na tom rýžuje a prokazatelný účinek jsem věrohodně doloženej neviděl.
Není tady
helena napsal(a):
tak proč ses mě na to ptala? a vůbec nechápu, na co narážíš smajlíkem...
Protože mě zajímalo tvoje vysvětlení - hlavně pak to o tom přetečení vody, páč jsi psal tak, jako by s Archimédovým zákonem vůbec nesouvislo. Ale osvěžující čvrthodinka fyziky právě skončila.
A co se smajlíku týče, jiní (jiné) určitě chápou...
a jeje argumentační nouze, zvývá volat po konformitě... hlavně mluvme slušně, je jedno, že totální blbosti
Ale prd a vořech... já se nepotřebuju vohánět řevem po slušný mluvě. Jen si prostě myslím, že vulgarita není nutná, i když tím hezkým slůvkem nazýváš laskavě sám sebe.
počty zaslepení jsou jenom o tom, předkým vším skutečnost (kde je placebo a kde látka) utajíš...
A že ses teda nezmínil o nějakým utajení? Ve svým příspěvku akorát rozdáváš modrý pilule (by mě zajímalo, co ti evokujou)
Intuice mi říká, že budeš paní učitelka...
pokud jsem psal, že všechny pilule jsou modrý a liší se obsahem, tak z toho plyne, že to utajení tam je...
Já věděl, že se na barvu pipulek chytneš. Freude, Freude, vždycky na tě dojde! Mně osobně asociují knoflíky namočený do inkoustu.
Není tady
Intuice mi říká, že budeš paní učitelka...
Tvoje intuice tě šeredně klame
všechny pilule jsou modrý a liší se obsahem, tak z toho plyne, že to utajení tam je
Jak pro koho - pro pacoše možná. Ostatní můžou vědět, ne že ne.
Já věděl, že se na barvu pipulek chytneš. Freude, Freude, vždycky na tě dojde! Mně osobně asociují knoflíky namočený do inkoustu.
Kdo je to Freud?
Mně připomněly ty borůvky, rulíky a vraní oka, co se tu o nich furt mluví, víš
Není tady
Nezvládám se probrodit ostatními příspěvky ale EFT znám a určitě mi moc pomohlo. Absolvovala jsem čtyři sezení a problém, který jsem měla prakticky "zmizel".
Kažodpádně to není jediná metoda, kterou bych používala. Úplně nejradši mám propojení metod. Konstelačky, EFT, ruška atd. U EFT se mi líbí to, že jí můžu dělat i sama a s těžšími věcmi, do kterých se bojím pustit, zajdu za terapeutem a tam je mi pak většinou jedno, jestli použije regresku, eft nebo jiné alternativní metody.
Ale je fakt, že třeba u EFT, když člověk čte všechny ty nadšené ohlasy, tak má dojem, že tam jednou zajde a vše se vyřeší, jenže pro mě to bylo spíš o takové systematické denodenní práci ale musím uznat, že výsledek přišel. A s novým výsledkem mám zase novou práci . Nicméně se v tom už neplácám jako na začátku a to mě baví.
Není tady
ready napsal(a):
Sklo. Ryze z vlastenectví....
Jo tháák......no tak to jo.
Mazanej Filipe.....hlavně že víme oč jde
ready napsal(a):
hele, můj názor je furt stejný. Já obecně tady těm za úplňku trhanejm bobulkám apod. moc nevěřím, ale je mi více méně buřt, zda to někdo rituálně užívá. Když má pocit, že mu ty tanečky okolo pomůžou, jeho věc. Mně na tom jenom štve, že se na tom rýžuje a prokazatelný účinek jsem věrohodně doloženej neviděl.
Úplňku se tolik neposmívej - to dělá i farmacie, pokud jsem slyšela. On totiž je za úplňku prokazatelně vyšší podíl některých látek - v lidech i rostlinách
A kdyby mně mělo štvát, na čem všem se rýžuje, tak bych život proplakala hořkými slzami....vždyť se rýžuje na všem. A na některých blbostech, jako jsou hračky pro lidi, se rýžuje absolutně nehorázně. Kam se hrabe kompletní světová alternativa!
Nehledě k tomu - kolik narýžuje farmaceutickej průmysl? A co všechny ty dýlerský finty na doktory?
kdepak chlapče...nezkoušej kopat za klasiku s morálkou jako logem
Prokazatelnej účinek jsi myslím ani nemohl mít doložen - nikdo se tím nezabývá, aby dokládal. Proč taky; kdo potřebuje a vyzkouší si, ten ví a kdo ne - inu, ten ať se zabývá jiným. Nač utrácet hafo času, talentu a peněz za nějaký dokládání? Aby alternativy získaly na svou stranu zákazníky? Aby více vydělaly?
Ale vono na to možná dojde, jak strašil tuhle Drak
Jen na okraj - já jsem živoucí důkaz funkčnosti alternativ ale to ti bude ke kulovýmu, počítám
Není tady
Lupiš,
když někdo mluví o něčem, o čem ví kulový, jen skrze rastr svých předsudků, to je pak zbytečné cokoliv dokazovat a dokládat.
Kdysi mně tito lidé vytáčeli, dnes mně nechávají v klidu, protože jsem si uvědomila, že vytáčím jen sama sebe. Když jsem si začala na své předsudky a hloupé soudy uvařené z vody a sých vlastních emocí dávat pozor, hned se mi ulevilo
Rejžování či moralizování druhých mi je šumák a mám lidi kolem sebe hned radši
Každý prostě dělá, co umí. Někdo "zachraňuje" a jiný zachraňuje
Nu a jiný zase nepotřebuje nikoho zachraňovat, jen dělá svou práci
Není tady
Mně to nevytočilo, Pan.
Neboj, víš dobře, že až mně to přestane bavit, tak toho šupem nechám
Není tady
Mně to nevytočilo, Pan.
Já vím, že ne
Mluvila jsem o sobě, jako ostatně vždycky
Není tady