Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 9. 2. 2012 20:29

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Re: Metoda EFT - znáte?

ready - máš pravdu, s tou alternativou se to nemá přehánět, nebo dokonce "žrát"
Tady k přečtení jedna z metod alternativ - fakt jsem se musela usmívat, ovšem v závěru jsem se musela hodně smát...ale jsou tací, co prostě do toho jdou dumbom
logika - nelogika

Zásadité ponožky
Mezi prostředky snižujícími kyselost organismu mě zaujaly zásadité ponožky. Dají se pořídit přes internet za 900 Kč. Mají se nosit nejlépe na noc, aby mohly efektivně neutralizovat tělesné kyseliny. Před použitím se namočí ve speciálním zásaditém roztoku, vyždímají a navléknou na nohy. Přes ně si natáhneme vlněné punčochy. Alkalizační bitva tím začíná. Je to skvělý tip na dárek pro švagra, s kterým každé Vánoce soutěžíme, kdo dá tomu druhému větší ptákovinu pod stromeček.

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/25841 … nismu.html

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#27 9. 2. 2012 22:51

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

..........

Co stále nepochopím, je fakt, proč se tomuhle všemu konečně už nedá zákonný rámec, jako je tomu v některých  jiných zemích, proč se raději vytváří dřungle, kde se různým "slibotechnám" s alternativou daří jak rybám ve vodě.
Že by se to někomu hodilo?

To je jinak. Zákonný rámec tady potřebuje nějakou osu, kterou ty zákony budou "opečovávat". V medicíně je tou základní osou jistá konkrétní úroveň léčebných postupů, jejich předchozí testování, jejich úspěšnost, míra rizik, využití moderních technologií atd a tím je dána lege artis -  existují tedy nějaké konkr.  postupy v konkr. případech, které se musí dodržovat a běda, když někdo něco udělá jinak a ono to nedopadne. Na tento základ se dá vystavět nějaký soubor zákonů.
Moderní oficiální medicína je jedna, má tedy jednu dohodnutou, odsouhlasenou a akceptovanou a zákony hlídanou osu. (o tom, jak se na její stabilitě podílí milovaný farmaceutický průmysl netřeba psát, každej to ví)
Kdežto tzv alternativ je mnoho. Každá z nich má své vlastní diagnostické a terapeutické metody. Umím si představit lege artis v rámci dejme tomu akupunktury, nebo v rámci homeopatie, fytoterapie, urinoterapie, kineziologie, reiki…  atd, ale neumím si představit jedno společné  pro všechny  tzv alternativy  …. A umíš si to rozvést dál, jo, jak by se asi spolu domlouvaly, ladily postupy, sjednocovaly terminologii…a co by z toho vzniklo – jedna oficiální alternativa čili  další diktát a navíc kočkopes.  Je tedy hlavně otázka, co by tím zákonem mělo být ošetřeno. Když tedy předpokládám, že hnacím motorem uzákonění by byla péče o lidské zdraví. He he he.

A pak je ještě jedna otázka - čím je v rámci oficiální medicíny definován naprosto zdravý člověk?  Ona zná bezpočet způsobů, jak pojmenovat maroda, ale nezná jediný, na naprosto stejném čili vědeckém  základě, jak definovat zdravého člověka. To je podle ní zcela vágně,  nevědecky a "alternativně" řečeno“ ten, který si na nic nestěžuje“. Protože když ho podrobí všem svým špičkovým diagnostickým metodám, vždycky nějakou alespoň drobnůstku, kterou by se snad dalo i zajímavě poléčit,  najde. lol

Naproti tomu  stará medicína, alternativní, ví, co je zdravý člověk.  A nemá problém s tím, že se nějaké pacientem udávané stavy (pokud nejsou zjevné) nedají zobrazit, čili potvrdit případně vyvrátit s pomocí nějakého moderního přístroje…. Pacientovi věří, nepokládá ho za trotla, kterej se o svém zdravotním stavu umí vyjadřovat toliko laicky a ještě k tomu blbě….prostě věří, byť i „jenom“ pocitům, však to je to, odkud začíná se odvíjet diagnóza, potvrzuje si jím udávané po svém způsobu, beztak co šaman to metoda, vždyť neexistují snad ani dva naprosto stejně pracující homeopati….nemusím už to dál rozvádět. Tady nelze vystavět tu potřebnou analogickou osu – metody jak diag. tak terap. jsou  neměřitelné. Tedy pro vědu. A to si piš, že by na to zákonodárci šli zrovna takto – chtěli by vědou! měřitelné šamanské! postupy. Něvasmóžno. Co věda nenaměří, neexistuje. A adekvátní metody zase nemohou být použity zákonně, páč jsou šamanské.

A další – jakýmkoliv zformalizováním (mě nenapadá to přesný slovo) alternativních postupů  by došlo k tomu, čím by si každá poctivá metoda v základu podřezávala větev pod zadkem – a před čím se k alternativě probuzený  utíká - došlo by k tomu, že pacient by se opět spoléhal. Rozumíš.  A máme tady další armádu udržbářů se svými vychechtanými dodavateli  a jsme tam, kde jsme byli, se vším všudy a opět vykvete další underground, který bude potřeba umravnit zákonem atd atd atd....

Já jsem všema deseti pro tu džungli. Jenom ona má tu…transformační potenci smile  Pohodlné nabízení pacientům té „jediné a správné a účinné a ověřené a bezpečné metody, která vás zbaví veškerých obtíží“, je akorát ....... hodno oficiální medicíny big_smile

Není tady

#28 9. 2. 2012 23:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Nevím, jestli zrovna džungli - ale na vlastní triko, na vlastní riziko - jo.
Všema deseti. Taky nepotřebuju, aby mě někdo ochraňoval přede mnou samotnou.
Jo ale četla jsem včerejší a dnešní MF a spadla mi čelist, přátelé va Lékařská komora se staví k alternativám kladně! yikes A nejenže tak - ale ještě se dostala do sporu se Sýsifem - teda s tím spolkem lol
Každý ví, časy se mění.....
Popradě řečeno, ona často stačí trocha zdravého rozumu, že.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#29 9. 2. 2012 23:07

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Nevím, jestli zrovna džungli - ale na vlastní triko, na vlastní riziko - jo.
Všema deseti. Taky nepotřebuju, aby mě někdo ochraňoval přede mnou samotnou.
Jo ale četla jsem včerejší a dnešní MF a spadla mi čelist, přátelé va Lékařská komora se staví k alternativám kladně! yikes A nejenže tak - ale ještě se dostala do sporu se Sýsifem - teda s tím spolkem lol
Každý ví, časy se mění.....
Popradě řečeno, ona často stačí trocha zdravého rozumu, že.

Hádej proč.

Není tady

#30 9. 2. 2012 23:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

ready napsal(a):

hele, stačilo mi mrknout se na pár webů

Njn.....já narazila i na weby, kde se podobně vyjadřovali třeba o homeopatii tongue
Taky zase nesmíš brát vážně kdejakej web, žejo.

Není tady

#31 9. 2. 2012 23:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Hádej proč.

Nemám tucha. Došla k názoru, že je zapotřebí uzdravovat a nikoliv léčit? cool

Není tady

#32 9. 2. 2012 23:18

haiel
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

Hádej proč.

Nemám tucha. Došla k názoru, že je zapotřebí uzdravovat a nikoliv léčit? cool

Jen částečně. Uzdravovat by rádi sebe a své blízké, což je lidsky pochopitelné, pacoše však nadále budou léčit.
Jsou alternativní postupy, které jsou mimo jiné zajímavé i ekonomicky. Ale to vůůůůbec není důležité big_smile

Není tady

#33 9. 2. 2012 23:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Myslíš něco jako akupresurní průmysl, nebo tak nějak? lol

Není tady

#34 9. 2. 2012 23:25

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Myslíš něco jako akupresurní průmysl, nebo tak nějak? lol

Moc se nesměj lol Jakmile se zlegalizuje a zákonně ošetří akupresura, hnedle budou foršrifty na ty jediný správný přítlačný systémy, přítlačítka  a soupravičky a mazáníčka a podložtičky a ...snad si nemyslíš, že se to bude dělat na koleně a prstama big_smile

Upravil(a) haiel (9. 2. 2012 23:26)

Není tady

#35 10. 2. 2012 1:10

haiel
♥♥♥♥♥♥-

ready napsal(a):

...........
Je to jako mnoho jiných metod akorát novodobá virgule zabalená do nových pojmů. Neříkám, že je to k ničemu,
určitě to má pro určité typy nezanedbatelný placebo efekt, blbý je, že si z toho dělá někdo byznys.  Na druhou stranu
lidi věří horším blbostem.  Osobní zkušenost nemám, investovat do ní totiž nemíním.

Možná by bylo k zamyšlení, proč ten placebo efekt nefunguje v případě metod oficiální medicíny. Většina pacientů stále upřednostňuje medicínu klasickou a k lékaři chodí s velkou důvěrou, s důvěrou ve vědu, její solidnost, výsledky….. je velmi mnoho těch, kteří věří pevně a vytrvale mnoho let, i když neuspěje jeden lékař, jdou ke druhému, ke třetímu, ke čtvrtému, stále s důvěrou v osvícené metody moderní léčby….a podstupují terapie a užívají léky, které jejich špatný stav nemění…..a nemění….
…a nějaký blbec jde se smíšenými pocity k šamanovi a ejhle -  úzdrava – jak jinak než placebo efekt …hmm….
Opravdu nerozumím, proč ta moderní medicína ten placebo efekt neumí použít stejně jako ta blbá alternativa. Proč pořád ty drahé léky a složitá vyšetření a dlouhá a trýznivá čekání na výsledky…..a zklamání, když zase nic, co by vedlo ke zlepšení…..

Není tady

#36 10. 2. 2012 7:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

archimédův zákon je pro ně to, že z plné vany přeteče voda, když do ní lehnou
Aha... a CO je tedy Archimédův zákon podle tebe? (prosím bez definice, tu všichni známe.)
Nemusím podstupovat osobní zkušenost s každou blbostí, co se kde vyrojí, natož, abych za ni platil.
To jistě ne - ovšem v rámci prosté slušnosti by ses mohl vyjadřovat kultivovaněji. Výrokem "alternativní pavěda pro sugestibilní chudáky v úzkých, na kterejch se tím pádem dá rýžovat" mi připomínáš Frantu Vomáčku, kterej v hospodě vykřikuje, že (například) "na všechny ty nervózy je nejlepší studená voda a těžká práce"...

Jo ale četla jsem včerejší a dnešní MF a spadla mi čelist, přátelé
Tak si tu čelist zas vrať na místo http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Kdybys četla pořádně i tady, dozvěděla by ses od readyho - " jestli vyjdeme ze scestného předpokladu, že idnes je zdrojem relevantních informací, tak je skoro diskuze marná." http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#37 10. 2. 2012 9:28

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

ready napsal(a):

...........
Je to jako mnoho jiných metod akorát novodobá virgule zabalená do nových pojmů. Neříkám, že je to k ničemu,
určitě to má pro určité typy nezanedbatelný placebo efekt, blbý je, že si z toho dělá někdo byznys.  Na druhou stranu
lidi věří horším blbostem.  Osobní zkušenost nemám, investovat do ní totiž nemíním.

Možná by bylo k zamyšlení, proč ten placebo efekt nefunguje v případě metod oficiální medicíny. Většina pacientů stále upřednostňuje medicínu klasickou a k lékaři chodí s velkou důvěrou, s důvěrou ve vědu, její solidnost, výsledky….. je velmi mnoho těch, kteří věří pevně a vytrvale mnoho let, i když neuspěje jeden lékař, jdou ke druhému, ke třetímu, ke čtvrtému, stále s důvěrou v osvícené metody moderní léčby….a podstupují terapie a užívají léky, které jejich špatný stav nemění…..a nemění….
…a nějaký blbec jde se smíšenými pocity k šamanovi a ejhle -  úzdrava – jak jinak než placebo efekt …hmm….
Opravdu nerozumím, proč ta moderní medicína ten placebo efekt neumí použít stejně jako ta blbá alternativa. Proč pořád ty drahé léky a složitá vyšetření a dlouhá a trýznivá čekání na výsledky…..a zklamání, když zase nic, co by vedlo ke zlepšení…..

Jak víš, že když se moderně medicinálními léky a procedůrami vyléčíš, není to na základě placebo efektu? smile Že víš, že ten lék MÁ takhle fungovat, tak si to zařídíš, aby takhle fungoval.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#38 10. 2. 2012 10:17

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

.........Jak víš, že když se moderně medicinálními léky a procedůrami vyléčíš, není to na základě placebo efektu? smile Že víš, že ten lék MÁ takhle fungovat, tak si to zařídíš, aby takhle fungoval.

Nezařídíš smile Buď je lék nebo je placebo, nemůže být lék placebem. Chemii psychickým nastavením nepřemůžeš, ani bylinky. (Když zbaštíš  rulík a budeš věřit, že je to borůvka, ono se stejně ukáže, že to byl rulík usch )  Když užiješ metodu a konkrétní lék , projeví se metoda a konkrétní lék. Placebo se může projevit jenom tam, kde se nezasahuje  do chemické rovnováhy organismu. Neprojeví se např. v případě hormonální léčby.  Může se ale projevit tam, kde si pan doktor s tebou hezky popovídá a lék ti nakonec zapomene předepsat big_smile

Není tady

#39 10. 2. 2012 10:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Já jsem všema deseti pro tu džungli. Jenom ona má tu…transformační potenci smile  Pohodlné nabízení pacientům té „jediné a správné a účinné a ověřené a bezpečné metody, která vás zbaví veškerých obtíží“, je akorát ....... hodno oficiální medicíny big_smile

Díky haiel, takhle se na to podívat, mne, přiznám se, ještě nanepadlo a ten pohled se mi moc líbí stolt
Protože chceme-li, aby lidi nebyli jen pimprlata bez osobní zodpovědnosti za svůj život, není třeba vymýšlet složité a nesrozumitelné zákony na jejich ochranu. A neoddiskutovatelným faktem, že ani stávající zákony pacienta neochrání před cvachy oficiální moderní medicíny.....
A faktem taky je, ža "alternatvci" sami se mnohdy nedovedou dohodnout mezi sebou, takže sami sobě v podstatě podřezávají větev pod zadkem...

Takže nezbývá než spolehnout se na intuici a zdravý selský rozum stolt
Nu a tak je to spávně. Alespoň se lidi budou snažit, aby to oboje měli tummenupp A měli to v rovnováze big_smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#40 10. 2. 2012 10:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

ready napsal(a):

...........

Ty hele, draku, nepodezíráš ty tu moderní medicínu - tedy přesněji ty vzdělané a hodné odborné lékaře - z něčeho tak po*ného, jako že chtějí na těch svých pacoších zbohatnout, že ne? Trochu pustit žilou zdravotním pojišťovnám, co? No já vím, že ne stolt Taky by mně to ani ve snu nenapadlo, pakujou se přece jen ti pokoutní šamani a léčitelé, kterým to "placebo" funguje lollollollol

Není tady

#41 10. 2. 2012 11:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborka napsal(a):

Jak víš, že když se moderně medicinálními léky a procedůrami vyléčíš, není to na základě placebo efektu? smile Že víš, že ten lék MÁ takhle fungovat, tak si to zařídíš, aby takhle fungoval.

No přece pan dokotor ví, co dělá, co ti pomůže a když náhodou jsi šťoura, tak si přece přečteš příbalivý leták a tam to všechno máš: složení, co je na co, kolik toho tam je, co to dělá.....a pro případ, že by to nefungovalo a nebo tě dokonce poškodilo, máš tam i varování, co všechno NEŽÁDOUCÍHO ti to může způsobit - to pro případ, kdybys se chtěla soudit, tak aby to bylo hned jasný, že jsi přece MĚLA VĚDĚT, že zrovana na tebe to tak bude působit.
Jó, jsou to fifáci stolt

Abych nezapomněla: u náročnějších procedůr zase podepisuješ souhlas, že jsi byla obeznámena a souhlasíš, že.....
Jak říkám: fifáci to sou stolt

Upravil(a) Pandorraa (10. 2. 2012 11:03)

Není tady

#42 10. 2. 2012 11:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

. Placebo se může projevit jenom tam, kde se nezasahuje  do chemické rovnováhy organismu. Neprojeví se např. v případě hormonální léčby.  Může se ale projevit tam, kde si pan doktor s tebou hezky popovídá a lék ti nakonec zapomene předepsat big_smile

A nebo tak lollollollol

Není tady

#43 10. 2. 2012 11:21

ready
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

archimédův zákon je pro ně to, že z plné vany přeteče voda, když do ní lehnou
Aha... a CO je tedy Archimédův zákon podle tebe? (prosím bez definice, tu všichni známe.)

no to je přesně ten problém, že lidi naučily paní čelky ve škole definici, ale už ne to, o čem to je. Takže je to o tom, že když lehneš do vany, tak si nepřipadáš, že vážiš půlmetráku, ale třeba jenom 30 kg. A ten rozdíl je danej tím, jak seš objemná (resp. ten rozdíj je tím, kolik by vážila stejná figurína z vody). Proto biliráová koule padne na dno a nafouklej balon plave. Rozhodně to není o tom, že se zvedne hladina, to by na to nemusel přijít Archimédes, ale kdejak energetickej psycholog, kerej lehne do vany. 

helena napsal(a):

Nemusím podstupovat osobní zkušenost s každou blbostí, co se kde vyrojí, natož, abych za ni platil.
To jistě ne - ovšem v rámci prosté slušnosti by ses mohl vyjadřovat kultivovaněji. Výrokem "alternativní pavěda pro sugestibilní chudáky v úzkých, na kterejch se tím pádem dá rýžovat" mi připomínáš Frantu Vomáčku, kterej v hospodě vykřikuje, že (například) "na všechny ty nervózy je nejlepší studená voda a těžká práce"...

no, kdybych psal o tom, že každou teorii je potřeba verfifikovat,  něco o statistických souborech apod., tak budu za chytrolínskýho čuráka a radši jsem to řekl vod huby. Je to dost kultivovaný?
A jak víš, že ten Franta Vomáčka nemá nakonec pravdu? ;-)

helena napsal(a):

Tak si tu čelist zas vrať na místo http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Kdybys četla pořádně i tady, dozvěděla by ses od readyho - " jestli vyjdeme ze scestného předpokladu, že idnes je zdrojem relevantních informací, tak je skoro diskuze marná." http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#44 10. 2. 2012 11:35

ready
♥♥♥♥♥--

Bramborka napsal(a):

haiel napsal(a):

ready napsal(a):

...........

protože ten lék testuješ.
se stejným problémem pozveš dvacet typů, dáš jim modrou pilulku. Jenomže v těch prvních deseti bude účinná látka, v těch druhejch leda cukr. A podle toho, kolik ti jich na závěr experimentu pochcípe ve který skupině pochcípe, tak víš, jestli látka funguje nebo je to buřt.
Z jednotlivostí nejde dělat vůbec žádné závěry. To, že jeden zajde k šamanovi a ten mu pomůže neznamená, že by na něj placebo nefungovalo i u dochtora. Čím větší hysterik a sugestibil, tím větší šance na to, že může placebo "zabrat". Na ovlivnitelné a manipulovatelné lidi,  působí prostě víc šamanova virgule, než bílej plášť.

Není tady

#45 10. 2. 2012 12:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

lidi naučily paní čelky ve škole definici, ale už ne to, o čem to je
Jak který lidi... někteří (některé http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png) z nás to totiž i chápou a dovdou vysvětlit.
tak budu za chytrolínskýho xxx
Hele, ready, ty si buď za co chceš, ale trochu slušnýho chování by to fakt chtělo. Tvůj projev začíná nebezpečně překračovat hranice.
Čím větší hysterik a sugestibil, tím větší šance na to, že může placebo "zabrat".
Aha... a slyšel jsi někdy o metodě dvojitě slepého pokusu?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#46 10. 2. 2012 12:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Možná by bylo k zamyšlení, proč ten placebo efekt nefunguje v případě metod oficiální medicíny.

Člověče, Draku, funguje.....někdy asi. Přesněji řečeno - jediný skutečný placebo efekt, naprosto nepopiratelný, mně osobně poskytla právě ofiko medicína lol
To sou paradoxy, co.....
A to já na ni nenadávám, ani omylem - mnohokrát mi pomohla - stejně, jako altrenativy. chce to jen trochu přemejšlet, žejo. Prostě s urvaným meniskem, špónou v oku, zhnisaným zubem a podobným nepoběžím za alternativcem - to už je pozdě. Poběžím tam, kde mně urychleně a solidně opravěj, že.....
Ovšem, pokud se mi povedlo zvládnout zánět středního ucha bez ATB a s alternativou, zajisté zvolím ji.

Není tady

#47 10. 2. 2012 12:37

ready
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

lidi naučily paní čelky ve škole definici, ale už ne to, o čem to je
Jak který lidi... někteří (některé http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png) z nás to totiž i chápou a dovdou vysvětlit.

tak proč ses mě na to ptala? a vůbec nechápu, na co narážíš smajlíkem...

helena napsal(a):

tak budu za chytrolínskýho xxx
Hele, ready, ty si buď za co chceš, ale trochu slušnýho chování by to fakt chtělo. Tvůj projev začíná nebezpečně překračovat hranice.

a jeje argumentační nouze, zvývá volat po konformitě... hlavně mluvme slušně, je jedno, že totální blbosti. dumbom

helena napsal(a):

Čím větší hysterik a sugestibil, tím větší šance na to, že může placebo "zabrat".
Aha... a slyšel jsi někdy o metodě dvojitě slepého pokusu?

co na to říct... a o čem podle tebe píšu Bramborce ve příspěvku níže?  počty zaslepení jsou jenom o tom, předkým vším skutečnost (kde je placebo a kde látka) utajíš...

Není tady

#48 10. 2. 2012 12:38

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Já ho četla, Helí, jenže já nepovažuju iDnes ani tak za "relevantní zdroj informací" (i když tuhle informaci jistě měli podloženou velmi dobře - tak blamovat by se nemohli.
Ale jsou to nejčtenější noviny hned po Blesku, tuším - takže já je považuju spíše za vox populi smile a jako taková je pro mně ta informace daleko důležitější.
Nehledě k tomu, že když se někdo ohání sofistikovanou hláškou "čet jsem to na webu" cool tak člověk nemůže úplně vážně brát ani hlášku o irelevantnosti MF,  když si teda odmyslíme, že je taky na webu....

Není tady

#49 10. 2. 2012 12:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

ready napsal(a):

Na ovlivnitelné a manipulovatelné lidi,  působí prostě víc šamanova virgule, než bílej plášť.

Anebo naopak tongue
Mmch - máš rád plzeň v polystyrenovým kelímku? Nebo radši ve skle?

Není tady

#50 10. 2. 2012 12:47

haiel
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

Možná by bylo k zamyšlení, proč ten placebo efekt nefunguje v případě metod oficiální medicíny.

Člověče, Draku, funguje.....někdy asi. Přesněji řečeno - jediný skutečný placebo efekt, naprosto nepopiratelný, mně osobně poskytla právě ofiko medicína lol
To sou paradoxy, co.....
A to já na ni nenadávám, ani omylem - mnohokrát mi pomohla - stejně, jako altrenativy. chce to jen trochu přemejšlet, žejo. Prostě s urvaným meniskem, špónou v oku, zhnisaným zubem a podobným nepoběžím za alternativcem - to už je pozdě. Poběžím tam, kde mně urychleně a solidně opravěj, že.....Ovšem, pokud se mi povedlo zvládnout zánět středního ucha bez ATB a s alternativou, zajisté zvolím ji.

Tož to já taky, o tom žádná. Ale přiznejme si, Vlku, vrků vrků, že všecky ty neduhy, co jsi vyjmenovala, je vpodstatě jenom hrubě zanedbaný holistický a duchovněduševní přístup a prevence cool A že v těchto případech bychom nemohly hovořit o  placebu, neb by rovnou došlo na opravdickou kudlu. Alternativa bude na opravdové úrovni tehdy, až si chirurgové budou z nudy těma kudličkama vyřezávat píšťalky. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí