6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tento týden soutěíme na Babinetu o účast na kurzu Začínáme s EFT. Znáte tuto metodu? Máte s ní své zkuenosti? Pomohla Vám vyřeit Vae problémy?
Není tady
Jednou jsem to zkusila, ale nic, vůbec nic. Jednou je moná málo nebo ta paní nebyla tak dobrá. Je fakt, e jsem k tomu přistoupila s nedůvěrou, ale zrovna u této metody to prý nevadí a nemělo by to výsledek ovlivnit.
Není tady
ani mě tato metoda nepomohla. ale té jsem zkusila jen jednou
Není tady
To má stejný, jako kdy má třeba zhnisaný zub.... asi nestačí jen jedna návtěva, zubař ho obvykle léčí třeba měsíc, dva i déle...a taky záleí i na tom, jestli je zubař střevo a nebo ikovný doktor. V tom prvním případě ho nakonec stejně vytrhne, v tom druhém často zachrání.
Taky můe včas vyměnit zubaře
Nu a pokud nedodruje, co ti zubař řekne, nedbá například na hygienu a nebo si "vydloube" léčivou vloku ze zubu a nacpe se třebas medem, tak to si moc nepomůe, co.
Záleí na mnoha okolnostech, přitom i metod, jak léčit zub je nejspí několik.
EFT není samospásná, ale kdy se to umí a klient dělá to, co po něm terapeut chce - nemusí VEŘIT, ale musí SPOLUPRACOVAT, tak to protě funguje.
A kdy nefunguje tahle, funguje jistě jiná metoda
Taky je to o důvěře - nu, stejně jako v případě toho zubaře, toho si obyčejně taky pečlivě vybere.
Zajímavé na tom vem ale je, e kadý - teda větina soudných lidí - zubaře a jeho práci respektuje, prostě ho bere váně. V případě psychiky mají lidi tendenci hned tvrdit: to je k ničemu, stejně mi to nepomohlo a radi se nacpávají bobulkama, ne by respektovali terapeuta a svůj vlastní "problém".
Jsou prostě straně netrpěliví, nedovedou si dát čas....sami na sebe moc spěchají.
"Chemická" cesta je pro některé prostě rychlejí a důvěryhodnějí ne terapie.
A kdy i to nakonec přestane fungovat, tak se větina lidí vrací zase na začátek a je u pak pokornějí....
Není tady
".....Zajímavé na tom vem ale je, e kadý - teda větina soudných lidí - zubaře a jeho práci respektuje, prostě ho bere váně. V případě psychiky mají lidi tendenci hned tvrdit: to je k ničemu, stejně mi to nepomohlo a radi se nacpávají bobulkama, ne by respektovali terapeuta a svůj vlastní "problém"....."
Tak to je pravda. Já například opravdu věřím, e jsou metody nebo lidé, kteří dokáí druhým pomoct. Ale zároveń vím, kolik lidí se na tom přiivuje a jen inkasuje peníze. Bohuel mám zkuenost spíe s těmi druhými. Naučila jsem se spoléhat sama na sebe a pomáhat si sama, ovem to neznamená, e jím práky.
Není tady
Judyna napsal(a):
".....Zajímavé na tom vem ale je, e kadý - teda větina soudných lidí - zubaře a jeho práci respektuje, prostě ho bere váně. V případě psychiky mají lidi tendenci hned tvrdit: to je k ničemu, stejně mi to nepomohlo a radi se nacpávají bobulkama, ne by respektovali terapeuta a svůj vlastní "problém"....."
Tak to je pravda. Já například opravdu věřím, e jsou metody nebo lidé, kteří dokáí druhým pomoct. Ale zároveń vím, kolik lidí se na tom přiivuje a jen inkasuje peníze. Bohuel mám zkuenost spíe s těmi druhými. Naučila jsem se spoléhat sama na sebe a pomáhat si sama, ovem to neznamená, e jím práky.
v mém případě pomohli jiné techniky - regresivní terapie, konstelace.
myslím, e dokáu poznat po terapii zda se "něco" děje nebo ne.
Není tady
Judyna napsal(a):
Naučila jsem se spoléhat sama na sebe a pomáhat si sama, ovem to neznamená, e jím práky.
Kdy si zlomí nohu, taky si pomůe sama ze strachu, aby se na tobě někdo nenapakoval a nenabídl ti "lepí" sádru nebo "důkladnějí" rentgen?
Mluvím přeci o důvěře. Pokud nemá důvěru k novým metodám, je tu přece klasická psychologie.
Rozdíl, kromě efektivity - ani klasická psychologie není ve vech případech vemocná - je větinou jen v tom, e jedno si musí zaplatit ke, druhé platí prostřednictvím odvodů svého zdravotního pojitění. Platí prostě oboje. A dnes mnohdy i u klasického psychologa si sezení musí zaplatit, protoe ne vichni mají smlouvu s pojiovnou a ne vechno se z pojitění hradí.
Nu a to, e existují podvodníci a zlatokopové tam i tam, tak o tom ádná. Jen ti placení pojiovnou jsou jaksi státem "hájení", jiný rozdíl v tom nevidím.
Podle mého názoru je jen otázkou času a zdravého rozumu, kdy se například právě tato metoda dostane na seznam pojiovnou hrazených. Je nejen efektivní, ale "nákladově" nenáročná. Klient se časem můe techniku sám naučit a v jednoduích případech si pak opravdu pomoci sám
Není tady
agewa napsal(a):
v mém případě pomohli jiné techniky - regresivní terapie, konstelace.
myslím, e dokáu poznat po terapii zda se "něco" děje nebo ne.
Ono se "něco" děje vdycky:jojo:
Rozdíl mezi EFT a tebou uváděnými metodami je podle mých zkueností pouze v tom, e EFT je jemnějí, nemusí u toho proívat takový masakr, jaký obvykle lidé pouívají na regresi nebo konstalacích, kde "lítají" emoce jak latadla na airshow
Konstelace jsou podle mne jedna z nejúčinněích metod vůbec, regresi povauji za zbytečně bolestivé jitření mysli člověka, nehledě na to, e to pak můe "regresit" donekonečna....
Nicméně pokud ti to pomohlo, je to super. Někteří prostě potřebujeme pořádnou "ránu" - počítám se sem také, protoe i já to absolvovala - abychom se konečně pohnuli dál a něco si vyřeili.
Kadý jsme zkrátka jiný, kadý máme jinak hluboko uloeny své "bubáky" a kadému pomůe něco jiného. ádná metoda není univerzální. A to se týká i těch oficiálních a uznávaných, které kdysi byly také neoficiální a neuznávané
Není tady
Pan, raděj se spoléhám sama na sebe. A ne kvůli penězům. Ale zatím to stačí a jsem tomu ráda. Pomáhá mi to a to je hlavní.
Ale moc mě tyto metody zajímají bez ohledu na mé zkuenosti, rozhodně je nezavrhuji.
Není tady
V tom případě nemá ádné velké psychické problémy, řeí běné situace a pak je spoléhat se sama na sebe opravdu to nejlepí Stejně nikdo jiný ne ty neví, co ije a co potřebuje
Já mluvím spí o lidech, kterým se ivot nějak "zamodrchal" a oni hledají pomoc.
Ta je EFTéčko jako neinvazivní, jemná a účinná metoda fajn.
Není tady
tak moje definice by byla asi taková:
alternativní pavěda pro sugestibilní chudáky v úzkých, na kterejch se tím pádem dá rýovat
Není tady
alternativní pavěda pro sugestibilní chudáky v úzkých, na kterejch se tím pádem dá rýovat
Tak jsem si po přečtení tvého příspěvku okamitě vzpomněla na včerejí zprávu - třeba tady
http://zpravy.idnes.cz/lekari-pripustil … domaci_JND
Co jen mi to sakra připomíná???
Není tady
ready napsal(a):
Naprosto souhlasím,je přeci veobecně známo,e spolehlivou jedinou pomoc najde na konci své ruky a povauju za lidské hyeny ty jedince,kteří lidi,co se dostali do úzkých a ivot mají poněkud zapletený,jetě dál oebračují rádoby dobře míněnými radami.
Není tady
spolehlivou jedinou pomoc najde na konci své ruky
Hmmm... jene kdy se ta ruka potká s cirkulí, tou druhou si moc nepomůe
Ostatně je prokázáno, e pacienti-optimisti, tedy ti, kteří věří ve své uzdravení, se uzdravují lépe a rychleji. Jistě, jsou výjimky - ale ty nakonc jen potvrzují pravidlo
Upravil(a) helena (9. 2. 2012 12:02)
Není tady
helena napsal(a):
spolehlivou jedinou pomoc najde na konci své ruky
Hmmm... jene kdy se ta ruka potká s cirkulí, tou druhou si moc nepomůe http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Tak nemůe mít Heleno zase vechno:D.Já bych jinak na tohle vlákno nela,ale byla jsem původně zvědavá,coe to sem píe zrovna ty,to přeci taky není tvůj álek kávy či čeho,a nemýlila jsem se:D
No hlavně at jsme vichni zdraví,ejo:P
Není tady
helena napsal(a):
Tak jsem si po přečtení tvého příspěvku okamitě vzpomněla na včerejí zprávu - třeba tady
http://zpravy.idnes.cz/lekari-pripustil … domaci_JND
Co jen mi to sakra připomíná??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
No, helčo, pro mne je na tom nejvíc legrační to, e "klasická" dnes sama sobě říká medicína stará cca 200 let a alternativní je nazývána medicína stará několik tisíc let
Ale já chápu, e kadý si brání to svoje a tahle civilizace si na pičku nosu pořád nevidí...nu, stejně jako ty předchozí, které na to U dávno před námi dojely.
Dle mých zkueností je nejefektivnějí, kdy se "alternativci" a "klasici" domluví a pomohou pacientovi společně, kadý tím, v čem je lepí - doplní se navzájem
Není tady
ready napsal(a):
A můu se zeptat, na základě jaké osobní zkuenosti s touhle metodou jsi tuhle "definici" vyplodil?
Není tady
Tak nemůe mít Heleno zase vechno
Myslí jako obě ruce?
alternativní je nazývána medicína stará několik tisíc let
Ono samo slůvko "alternativní" bývá mnohdy povaováno za podivné... a co teprve ti, kteří se tou alternativností nějak zabývají. Nedávno se mi dostal do ruky článek o alternativních porodech, v něm jsem se dočetla, e se převáně jedná o porody domácí... uf.
kdy se "alternativci" a "klasici" domluví
Pokud se tedy domluvit dovedou - primum non nocere.
Není tady
Xsara napsal(a):
ready napsal(a):
alternativní pavěda pro sugestibilní chudáky v úzkých, na kterejch se tím pádem dá rýovatA můu se zeptat, na základě jaké osobní zkuenosti s touhle metodou jsi tuhle "definici" vyplodil?
Je to jako mnoho jiných metod akorát novodobá virgule zabalená do nových pojmů. Neříkám, e je to k ničemu,
určitě to má pro určité typy nezanedbatelný placebo efekt, blbý je, e si z toho dělá někdo byznys. Na druhou stranu
lidi věří horím blbostem. Osobní zkuenost nemám, investovat do ní toti nemíním.
helena napsal(a):
Heleno, nevím, co ti to připomíná.
Kadopádně. jestli vyjdeme ze scestného předpokladu, e idnes je zdrojem relevantních informací, tak je skoro diskuze marná.
Není tady
helena napsal(a):
alternativní je nazývána medicína stará několik tisíc let
Ono samo slůvko "alternativní" bývá mnohdy povaováno za podivné... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png a co teprve ti, kteří se tou alternativností nějak zabývají. Nedávno se mi dostal do ruky článek o alternativních porodech, v něm jsem se dočetla, e se převáně jedná o porody domácí... uf.
kdy se "alternativci" a "klasici" domluví
Pokud se tedy domluvit dovedou - primum non nocere.
Jak kteří, heleno, jak kteří
Ti "tupí" majitelé lékařského diplomu, kteří si myslí, e estileté studium mediciny je opravňuje rozhodovat o tom, jak JEDINĚ se druzí mohou léčit, ti se nedomluví nejspí nikdy a s nikým. Pro ně je nejspí lékařský diplom jen vstupenkou do světa nadutých bohatých opravářů a údrbářů, co je smutné.
Ti, kteří svou práci vnímají jako poslání pomáhat lidem, ti se domluví v pohodě
Já osobně mám těstí na ty druhé, s těmi prvními jsem se u dlouho, dlouho nesetkala
Ppdle mých zkueností ádný rozumný lékař pacientovi nevymlouvá cokoliv, co mu nekodí.
A aby věděl, co to je, sám se o tyhle věci miniálně informativně zajímá.
(A nebo jen tie asne, i tenhle případ jsem osobně zaila Takových lékařů si hluboce váím)
e je domluva a spolupráce mezi lékaři a léčiteli moná, je dnes u faktem.
Nakonec například celé SALOCO = sdruení soustřeďující nejlepí léčitelé ČR, lékaře provádějící alter. léčebné a diagn. metody a vyléčené pacienty, je toho dokladem. A to je jen jeden příklad.
Samotný Institut energetické psychologie u také získal pro terapeuty EFT ministerskou akreditaci.
Take blýská se na lepí časy, bude líp
Co stále nepochopím, je fakt, proč se tomuhle vemu konečně u nedá zákonný rámec, jako je tomu v některých jiných zemích, proč se raději vytváří dřungle, kde se různým "slibotechnám" s alternativou daří jak rybám ve vodě.
e by se to někomu hodilo?
Upravil(a) Pandorraa (9. 2. 2012 15:15)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Co stále nepochopím, je fakt, proč se tomuhle vemu konečně u nedá zákonný rámec, jako je tomu v některých jiných zemích, proč se raději vytváří dřungle, kde se různým "slibotechnám" s alternativou daří jak rybám ve vodě.
e by se to někomu hodilo?
Není tady
ready napsal(a):
Xsara napsal(a):
ready napsal(a):
alternativní pavěda pro sugestibilní chudáky v úzkých, na kterejch se tím pádem dá rýovatA můu se zeptat, na základě jaké osobní zkuenosti s touhle metodou jsi tuhle "definici" vyplodil?
Je to jako mnoho jiných metod akorát novodobá virgule zabalená do nových pojmů. Neříkám, e je to k ničemu,
určitě to má pro určité typy nezanedbatelný placebo efekt, blbý je, e si z toho dělá někdo byznys. Na druhou stranu
lidi věří horím blbostem. Osobní zkuenost nemám, investovat do ní toti nemíním.helena napsal(a):
Kadopádně. jestli vyjdeme ze scestného předpokladu, e idnes je zdrojem relevantních informací, tak je skoro diskuze marná.
Aha, take jsem to odhadla přesně. Ví o tom kulový, ale definuje, jen se ti od klávesnice práí.
No tak to ti gratuluju k bystrému úsudku.
Není tady
helena napsal(a):
Tak nemůe mít Heleno zase vechno
Myslí jako obě ruce? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
ne,myslím tu cirkulárku
Není tady
Xsara napsal(a):
ready napsal(a):
Xsara napsal(a):
A můu se zeptat, na základě jaké osobní zkuenosti s touhle metodou jsi tuhle "definici" vyplodil?Je to jako mnoho jiných metod akorát novodobá virgule zabalená do nových pojmů. Neříkám, e je to k ničemu,
lidi věří horím blbostem. Osobní zkuenost nemám, investovat do ní toti nemíním.helena napsal(a):
Kadopádně. jestli vyjdeme ze scestného předpokladu, e idnes je zdrojem relevantních informací, tak je skoro diskuze marná.Aha, take jsem to odhadla přesně. Ví o tom kulový, ale definuje, jen se ti od klávesnice práí.
No tak to ti gratuluju k bystrému úsudku.
hele, stačilo mi mrknout se na pár webů, přečíst si něco o energetické psychologii, to e se nezdráhaji dokonce ohánět kvantovou fyzikou, ačkoliv se vsadím, e archimédův zákon je pro ně to, e z plné vany přeteče voda, kdy do ní lehnou.. Nemusím podstupovat osobní zkuenost s kadou blbostí, co se kde vyrojí, nato, abych za ni platil.
Ale současně nebráním nikomu do toho jít.
Není tady