Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 2. 2012 10:07

Zorro Mstitel
♥♥♥----

Metoda EFT - znáte?

Tento týden soutěžíme na Babinetu o účast na kurzu Začínáme s EFT. Znáte tuto metodu? Máte s ní své zkušenosti? Pomohla Vám vyřešit Vaše problémy?

Není tady

#2 8. 2. 2012 18:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Metoda EFT - znáte?

Znám, používám, je velmi účinná smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#3 8. 2. 2012 18:34

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jednou jsem to zkusila, ale nic, vůbec nic. Jednou je možná málo nebo ta paní nebyla tak dobrá. Je fakt, že jsem k tomu přistoupila s nedůvěrou, ale zrovna u této metody to prý nevadí a nemělo by to výsledek ovlivnit.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#4 8. 2. 2012 19:28

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ani mě tato metoda nepomohla. ale též jsem zkusila jen jednou

Není tady

#5 8. 2. 2012 21:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

To mᚠstejný, jako když mᚠtřeba zhnisaný zub.... asi nestačí jen jedna návštěva, zubař ho obvykle léčí třeba měsíc, dva i déle...a taky záleží i na tom, jestli je zubař střevo a nebo šikovný doktor. V tom prvním případě ho nakonec stejně vytrhne, v tom druhém často zachrání.
Taky můžeš včas vyměnit zubaře smile

Nu a pokud nedodržuješ, co ti zubař řekne, nedbᚠnapříklad na hygienu a nebo si "vydloubeš" léčivou vložku ze zubu a nacpeš se třebas medem, tak to si moc nepomůžeš, co.

Záleží na mnoha okolnostech, přitom i metod, jak léčit zub je nejspíš několik.
EFT není samospásná, ale když se to umí a klient dělá to, co po něm terapeut chce - nemusí VEŘIT, ale musí SPOLUPRACOVAT, tak to protě funguje.
A když nefunguje tahle, funguje jistě jiná metoda smile
Taky je to o důvěře - nu, stejně jako v případě toho zubaře, toho si obyčejně taky pečlivě vybereš.

Zajímavé na tom všem ale je, že každý - teda většina soudných lidí - zubaře a jeho práci respektuje, prostě ho bere vážně. V případě psychiky mají lidi tendenci hned tvrdit: to je k ničemu, stejně mi to nepomohlo a radši se nacpávají bobulkama, než by respektovali terapeuta a svůj vlastní "problém".
Jsou prostě strašně netrpěliví, nedovedou si dát čas....sami na sebe moc spěchají.
"Chemická" cesta je pro některé prostě rychlejší a důvěryhodnější než terapie.

Až když i to nakonec přestane fungovat, tak se většina lidí vrací zase na začátek a je už pak pokornější....

Není tady

#6 8. 2. 2012 22:30

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

".....Zajímavé na tom všem ale je, že každý - teda většina soudných lidí - zubaře a jeho práci respektuje, prostě ho bere vážně. V případě psychiky mají lidi tendenci hned tvrdit: to je k ničemu, stejně mi to nepomohlo a radši se nacpávají bobulkama, než by respektovali terapeuta a svůj vlastní "problém"....."
Tak to je pravda. Já například opravdu věřím, že jsou metody nebo lidé, kteří dokáží druhým pomoct. Ale zároveń vím, kolik lidí se na tom přiživuje a jen inkasuje peníze. Bohužel mám zkušenost spíše s těmi druhými. Naučila jsem se spoléhat sama na sebe a pomáhat si sama, ovšem to neznamená, že jím prášky.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#7 9. 2. 2012 9:41

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

".....Zajímavé na tom všem ale je, že každý - teda většina soudných lidí - zubaře a jeho práci respektuje, prostě ho bere vážně. V případě psychiky mají lidi tendenci hned tvrdit: to je k ničemu, stejně mi to nepomohlo a radši se nacpávají bobulkama, než by respektovali terapeuta a svůj vlastní "problém"....."
Tak to je pravda. Já například opravdu věřím, že jsou metody nebo lidé, kteří dokáží druhým pomoct. Ale zároveń vím, kolik lidí se na tom přiživuje a jen inkasuje peníze. Bohužel mám zkušenost spíše s těmi druhými. Naučila jsem se spoléhat sama na sebe a pomáhat si sama, ovšem to neznamená, že jím prášky.

v mém případě pomohli jiné techniky - regresivní terapie, konstelace.
myslím, že dokážu poznat po terapii zda se "něco" děje nebo ne.

Není tady

#8 9. 2. 2012 10:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Judyna napsal(a):

Naučila jsem se spoléhat sama na sebe a pomáhat si sama, ovšem to neznamená, že jím prášky.

Když si zlomíš nohu, taky si pomůžeš sama ze strachu, aby se na tobě někdo nenapakoval a nenabídl ti "lepší" sádru nebo "důkladnější" rentgen?

Mluvím přeci o důvěře. Pokud nemᚠdůvěru k novým metodám, je tu přece klasická psychologie.
Rozdíl, kromě efektivity - ani klasická psychologie není ve všech případech všemocná -  je většinou jen v tom, že jedno si musíš zaplatit keš, druhé platíš prostřednictvím odvodů svého zdravotního pojištění. Platíš prostě oboje. A dnes mnohdy i u klasického psychologa si sezení musíš zaplatit, protože ne všichni mají smlouvu s pojišovnou a ne všechno se z pojištění hradí.

Nu a to, že existují podvodníci a zlatokopové tam i tam, tak o tom žádná. Jen ti placení pojišovnou jsou jaksi státem "hájení", jiný rozdíl v tom nevidím.

Podle mého názoru je jen otázkou času a zdravého rozumu, kdy se například právě tato metoda dostane na seznam pojišovnou hrazených. Je nejen efektivní, ale "nákladově" nenáročná. Klient se časem může techniku sám naučit a v jednodušších případech si pak opravdu pomoci sám stolt

Není tady

#9 9. 2. 2012 10:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

v mém případě pomohli jiné techniky - regresivní terapie, konstelace.
myslím, že dokážu poznat po terapii zda se "něco" děje nebo ne.

Ono se "něco" děje vždycky:jojo:
Rozdíl mezi EFT a tebou uváděnými metodami je podle mých zkušeností pouze v tom, že EFT je jemnější, nemusíš u toho prožívat takový masakr, jaký obvykle lidé používají na regresi nebo konstalacích, kde "lítají" emoce jak latadla na airshow wink

Konstelace jsou podle mne jedna z nejúčinněších metod vůbec, regresi považuji za zbytečně bolestivé jitření mysli člověka, nehledě na to, že to pak můžeš "regresit" donekonečna....
Nicméně pokud ti to pomohlo, je to super. Někteří prostě potřebujeme pořádnou "ránu" - počítám se sem také, protože i já to absolvovala - abychom se konečně pohnuli dál a něco si vyřešili.
Každý jsme zkrátka jiný, každý máme jinak hluboko uloženy své "bubáky" a každému pomůže něco jiného. Žádná metoda není univerzální. A to se týká i těch oficiálních a uznávaných, které kdysi byly také neoficiální a neuznávané stolt

Není tady

#10 9. 2. 2012 10:44

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Pan, raděj se spoléhám sama na sebe. A ne kvůli penězům. Ale zatím to stačí a jsem tomu ráda. Pomáhá mi to a to je hlavní.
Ale moc mě tyto metody zajímají bez ohledu na mé zkušenosti, rozhodně je nezavrhuji.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#11 9. 2. 2012 10:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

V tom případě nemᚠžádné velké psychické problémy, řešíš běžné situace a pak je spoléhat se sama na sebe opravdu to nejlepší stolt Stejně nikdo jiný než ty neví, co žiješ a co potřebuješ stolt

Já mluvím spíš o lidech, kterým se život nějak  "zašmodrchal" a oni hledají pomoc.
Ta je EFTéčko jako neinvazivní, jemná a účinná metoda fajn.

Není tady

#12 9. 2. 2012 11:30

ready
♥♥♥♥♥--

tak moje definice by byla asi taková:

alternativní pavěda pro sugestibilní chudáky v úzkých, na kterejch se tím pádem dá rýžovat

Není tady

#13 9. 2. 2012 11:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

alternativní pavěda pro sugestibilní chudáky v úzkých, na kterejch se tím pádem dá rýžovat
Tak jsem si po přečtení tvého příspěvku okamžitě vzpomněla na včerejší zprávu - třeba tady
http://zpravy.idnes.cz/lekari-pripustil … domaci_JND
Co jen mi to sakra připomíná???  http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#14 9. 2. 2012 11:54

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

ready napsal(a):

Naprosto souhlasím,je přeci všeobecně známo,že spolehlivou jedinou pomoc najdeš na konci své ruky a považuju za lidské hyeny ty jedince,kteří lidi,co se dostali do úzkých a život mají poněkud zapletený,ještě dál ožebračují rádoby dobře míněnými radami.

Není tady

#15 9. 2. 2012 12:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

spolehlivou jedinou pomoc najdeš na konci své ruky
Hmmm... jenže když se ta ruka potká s cirkulí, tou druhou si moc nepomůžeš lol
Ostatně je prokázáno, že pacienti-optimisti, tedy ti, kteří věří ve své uzdravení, se uzdravují lépe a rychleji. Jistě, jsou výjimky - ale ty nakonc jen potvrzují pravidlo tongue

Upravil(a) helena (9. 2. 2012 12:02)

Není tady

#16 9. 2. 2012 12:03

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

spolehlivou jedinou pomoc najdeš na konci své ruky
Hmmm... jenže když se ta ruka potká s cirkulí, tou druhou si moc nepomůžeš http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Tak nemůžeš mít Heleno zase všechno:D.Já bych jinak na tohle vlákno nešla,ale byla jsem původně zvědavá,cože to sem píšeš zrovna ty,to přeci taky není tvůj šálek kávy či čeho,a nemýlila jsem se:D

No hlavně at jsme všichni zdraví,žejo:P

Není tady

#17 9. 2. 2012 12:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Tak jsem si po přečtení tvého příspěvku okamžitě vzpomněla na včerejší zprávu - třeba tady
http://zpravy.idnes.cz/lekari-pripustil … domaci_JND
Co jen mi to sakra připomíná???  http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

No, helčo, pro mne je na tom nejvíc legrační to, že "klasická" dnes sama sobě říká medicína stará cca 200 let a alternativní je nazývána medicína stará několik tisíc let lollollollollol
Ale já chápu, že každý si brání to svoje a tahle civilizace si na špičku nosu pořád nevidí...nu, stejně jako ty předchozí, které na to UŽ dávno před námi dojely.

Dle mých zkušeností je nejefektivnější, když se "alternativci" a "klasici" domluví a pomohou pacientovi společně, každý tím, v čem je lepší - doplní se navzájem stolt

Není tady

#18 9. 2. 2012 12:47

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

ready napsal(a):

A můžu se zeptat, na základě jaké osobní zkušenosti s touhle metodou jsi tuhle "definici" vyplodil?

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#19 9. 2. 2012 12:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak nemůžeš mít Heleno zase všechno
Myslíš jako obě ruce? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

alternativní je nazývána medicína stará několik tisíc let
Ono samo slůvko "alternativní" bývá mnohdy považováno za podivné... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png a což teprve ti, kteří se tou alternativností nějak zabývají. Nedávno se mi dostal do ruky článek o alternativních porodech, v němž jsem se dočetla, že se převážně jedná o porody domácí... uf.
když se "alternativci" a "klasici" domluví
Pokud se tedy domluvit dovedou - primum non nocere.

Není tady

#20 9. 2. 2012 15:05

ready
♥♥♥♥♥--

Xsara napsal(a):

ready napsal(a):

A můžu se zeptat, na základě jaké osobní zkušenosti s touhle metodou jsi tuhle "definici" vyplodil?

Je to jako mnoho jiných metod akorát novodobá virgule zabalená do nových pojmů. Neříkám, že je to k ničemu,
určitě to má pro určité typy nezanedbatelný placebo efekt, blbý je, že si z toho dělá někdo byznys.  Na druhou stranu
lidi věří horším blbostem.  Osobní zkušenost nemám, investovat do ní totiž nemíním.

helena napsal(a):

Heleno, nevím, co ti to připomíná.
Každopádně. jestli vyjdeme ze scestného předpokladu, že idnes je zdrojem relevantních informací, tak je skoro diskuze marná.

Není tady

#21 9. 2. 2012 15:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

alternativní je nazývána medicína stará několik tisíc let
Ono samo slůvko "alternativní" bývá mnohdy považováno za podivné... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png a což teprve ti, kteří se tou alternativností nějak zabývají. Nedávno se mi dostal do ruky článek o alternativních porodech, v němž jsem se dočetla, že se převážně jedná o porody domácí... uf.
když se "alternativci" a "klasici" domluví
Pokud se tedy domluvit dovedou - primum non nocere.

Jak kteří, heleno, jak kteří big_smile
Ti "tupí" majitelé lékařského diplomu, kteří si myslí, že šestileté studium mediciny je opravňuje rozhodovat o tom, jak JEDINĚ se druzí mohou léčit, ti se nedomluví nejspíš nikdy a s nikým. Pro ně je nejspíš lékařský diplom jen vstupenkou  do světa nadutých bohatých opravářů a údržbářů, což je smutné.
Ti, kteří svou práci vnímají jako poslání pomáhat lidem, ti se domluví v pohodě stolt
Já osobně mám štěstí na ty druhé, s těmi prvními jsem se už dlouho, dlouho nesetkala smile
Ppdle mých zkušeností žádný rozumný lékař pacientovi nevymlouvá cokoliv, co mu neškodí.
A aby věděl, co to je, sám se o tyhle věci miniálně informativně zajímá.
(A nebo jen tiše žasne, i tenhle případ jsem osobně zažila smile Takových lékařů si hluboce vážím)

Že je domluva a spolupráce mezi lékaři a léčiteli možná, je dnes už faktem.
Nakonec například celé SALOCO = sdružení soustřeďující nejlepší léčitelé ČR, lékaře provádějící alter. léčebné a diagn. metody a vyléčené pacienty, je toho dokladem. A to je jen jeden příklad.
Samotný Institut energetické psychologie už také získal pro terapeuty EFT ministerskou akreditaci.
Takže blýská se na lepší časy, bude líp wink

Co stále nepochopím, je fakt, proč se tomuhle všemu konečně už nedá zákonný rámec, jako je tomu v některých  jiných zemích, proč se raději vytváří dřungle, kde se různým "slibotechnám" s alternativou daří jak rybám ve vodě.
Že by se to někomu hodilo?

Upravil(a) Pandorraa (9. 2. 2012 15:15)

Není tady

#22 9. 2. 2012 15:28

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pandorraa napsal(a):

Co stále nepochopím, je fakt, proč se tomuhle všemu konečně už nedá zákonný rámec, jako je tomu v některých  jiných zemích, proč se raději vytváří dřungle, kde se různým "slibotechnám" s alternativou daří jak rybám ve vodě.
Že by se to někomu hodilo?

godlikelolvissla

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#23 9. 2. 2012 15:28

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

ready napsal(a):

Xsara napsal(a):

ready napsal(a):

Je to jako mnoho jiných metod akorát novodobá virgule zabalená do nových pojmů. Neříkám, že je to k ničemu,
určitě to má pro určité typy nezanedbatelný placebo efekt, blbý je, že si z toho dělá někdo byznys.  Na druhou stranu
lidi věří horším blbostem.  Osobní zkušenost nemám, investovat do ní totiž nemíním.

helena napsal(a):

Každopádně. jestli vyjdeme ze scestného předpokladu, že idnes je zdrojem relevantních informací, tak je skoro diskuze marná.

Aha, takže jsem to odhadla přesně. Víš o tom kulový, ale definuješ, jen se ti od klávesnice práší.
No tak to ti gratuluju k bystrému úsudku. godlike

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#24 9. 2. 2012 15:53

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Tak nemůžeš mít Heleno zase všechno
Myslíš jako obě ruce? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

big_smilebig_smile ne,myslím tu cirkulárku big_smilebig_smile

Není tady

#25 9. 2. 2012 15:55

ready
♥♥♥♥♥--

Xsara napsal(a):

ready napsal(a):

Xsara napsal(a):

helena napsal(a):

Aha, takže jsem to odhadla přesně. Víš o tom kulový, ale definuješ, jen se ti od klávesnice práší.
No tak to ti gratuluju k bystrému úsudku. godlike

hele, stačilo mi mrknout se na pár webů, přečíst si něco o energetické psychologii, to že se nezdráhaji dokonce ohánět kvantovou fyzikou, ačkoliv se vsadím, že archimédův zákon je pro ně to, že z plné vany přeteče voda, když do ní lehnou.. Nemusím podstupovat osobní zkušenost s každou blbostí, co se kde vyrojí, natož, abych za ni platil.
Ale současně nebráním nikomu do toho jít.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí