Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 2. 2012 8:23

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Promoce - koho pozvat

Ahoj,
budu mit promoci, kde dostanu bakaláře. Je mi 40.  Nechci být trapným starým studentem, který dosahne malý titul a dělá z toho buhvíco. Koho na promoci bych měla pozvat? Váhám zda rodiče a zda i sourozence. A mám pak rodiče někam pozvat? A jak sourozencům naznačit, že je zvát do restaurace nebudu? Nedávno jsem celou rodinu pozvala na své narozeniny do restaurace a moc se mi nehodí zvát je znovu. Děkuji za radu.

Upravil(a) lepista (7. 2. 2012 8:30)

Není tady

#2 7. 2. 2012 14:11

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Re: Promoce - koho pozvat

Já bych pozvala jen rodiče a sourozencům bych své rozhodnutí  oznámila. Je pravidlem, že se potom jde na společný oběd. K ukončení studia
blahopřeji.

Upravil(a) Isidia (7. 2. 2012 14:11)

Není tady

#3 8. 2. 2012 9:35

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Nᚠsyn loni také promoval na bakaláře,nyní pokračuje ještě ve 2letém studiu na Ing,takže ta hlavní promoce nás teprve čeká a z tohoto důvodu jsme na tuto bakalářskou jeli jen přímá rodina,tj.rodiče,bratr+jela s námi jeho holka.Pak jsme šli všichni na oběd-měla jsem zaplacený přes slev.server,takže finančně se to dalo.

Není tady

#4 8. 2. 2012 12:17

majkafa
Host

Na své promoce v tomto věku bych pozvala manžela(partnera), pokud ho máš, své rodiče a své děti, pokud mᚠděti.
Tohle bych nijak zvl᚝ neřešila, o nic by mi nešlo, i kdybych nepozvala vůbec nikoho.
Já bych ani nedělala nic v restauraci.

Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 12:17)

#5 8. 2. 2012 12:59

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já bych nezvala, ale nabídla účast...a to účast na promoci.
Někomu to může udělat radost (tak to holka zmákla) - tak proč mu jí nedopřát.
Někomu to může připadat bezvýznamný - to proč ho stresovat.
Nezapomeň, že většinou případnou oslavu v restauraci pořádají (a platí) rodiče -  slaví především to, že to s tím dítetěm vydrželi a dotáhli to společně do zdárného konce lol.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#6 8. 2. 2012 13:00

majkafa
Host

S dítětem big_smile Ne když promuje člověk ve věku 40 let, to je jiná situace.

#7 8. 2. 2012 13:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No tak mým "dětem" ještě 40 není, ale přesto jsem měla radost z toho "zdárného konce" - třeba jen proto, že to zvládají a zvládli při zaměstnání a dvou batolatech, když už pominu "mateřskou hrdost" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 8. 2. 2012 14:15

majkafa
Host

Radost jo, to je jasný. Ale já mluvila o placení hostiny v restauraci rodičemi dítka při promoci. lol Jak psala Jessika. big_smile
heleno, zaplatilas hostinu? big_smile

Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 14:16)

#9 8. 2. 2012 14:19

mia
♥♥♥♥♥♥-

Já bych tam v tomto případě vzala partnera, děti a rodiče a sourozencům bych poslala nějaké to oznámení o zdárném absolvování studia.

Není tady

#10 8. 2. 2012 14:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Samozřejmě, majkafo, že jsem ji zaplatila. A ne proto, že by se to ode mě čekalo.

Není tady

#11 8. 2. 2012 14:35

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Na své promoce v tomto věku bych pozvala manžela(partnera), pokud ho máš, své rodiče a své děti, pokud mᚠděti.
Tohle bych nijak zvl᚝ neřešila, o nic by mi nešlo, i kdybych nepozvala vůbec nikoho.
Já bych ani nedělala nic v restauraci.

Takže po promoci úprk domů,tam by sis přes sváteční šaty přehodila honem zástěru a byla bys za hospodynku místo za oslavenkyni?yikes

Upravil(a) Jaku (8. 2. 2012 14:35)

Není tady

#12 8. 2. 2012 14:39

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Samozřejmě, majkafo, že jsem ji zaplatila. A ne proto, že by se to ode mě čekalo.

Tak to aby tě pozlatili,ale upřímně;to naši rodiče z obou stran jsou v tomhle úplné harpie aniž bychom něco po nich požadovali či nepožadovali.Moje matka vede - dělali jsme kolaudaci našeho domu před lety spojenou s rod.oslavou,tak se přijela jenom usmívat a papat a nezapomněla podotknout,že hranolky jsou málo slanélollol

Není tady

#13 8. 2. 2012 15:30

majkafa
Host

Jaku napsal(a):

Takže po promoci úprk domů,tam by sis přes sváteční šaty přehodila honem zástěru a byla bys za hospodynku místo za oslavenkyni?yikes

Myslím, že ve 40 ne. Když si vzpomenu, jak to proběhlo ve 22, když jsem promovala. smile
Neměla jsem tím na mysli, že bych běžela domů a něco chystala. Zástěru ani nevlastním. smile Prostě ve svých 49 to vidím tak, že kdybych já promovala ve 40, tak bych tuto situaci nepokládala za událost, hodnou oslavy. Nejbližší rodina by se zúčastnila promoce a tím to končí. Prostě noumální Úďo. Zdůrazňuji, píšu můj názor tady a teď. Až mi bude 40 a budu promovat, třeba ho změním. big_smile
Tím chci autorce vlákna říct, že nevidím důvod se stresovat nebo nadměrně řešit, koho zvát, koho ne, kam, kam ne...

Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 15:32)

#14 8. 2. 2012 16:27

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Jaku napsal(a):

Myslím, že ve 40 ne. Když si vzpomenu, jak to proběhlo ve 22, když jsem promovala. smile
Neměla jsem tím na mysli, že bych běžela domů a něco chystala. Zástěru ani nevlastním. smile Prostě ve svých 49 to vidím tak, že kdybych já promovala ve 40, tak bych tuto situaci nepokládala za událost, hodnou oslavy. Nejbližší rodina by se zúčastnila promoce a tím to končí. Prostě noumální Úďo. Zdůrazňuji, píšu můj názor tady a teď. Až mi bude 40 a budu promovat, třeba ho změním. big_smile
Tím chci autorce vlákna říct, že nevidím důvod se stresovat nebo nadměrně řešit, koho zvát, koho ne, kam, kam ne...

já taky ne:Dbig_smile

Já to beru stejně,ve 40 už s menší pompou než v "řádném"termínu a navíc jen bc...Ale chápu,že co člověk to názor a že kolikrát to,co mě nenapadne řešit vůbec,tak je někdo schopen rozebírat až do hrobu anebo se urazit,když někam nebyl pozván.Tohle si už musí fakt každý vyřešit podle své situace v rodině.

Není tady

#15 8. 2. 2012 19:41

majkafa
Host

helena napsal(a):

A bylo dítěti těch 40, když jsi mu platila hostinu? big_smile O tom já totiž stále mluvím. smile
Ne o dítku, které souvisle studovalo a studia ukončilo po SŠ a VŠ při denním studiu a souvisle, bez přestávky.

Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 19:42)

#16 8. 2. 2012 19:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

lepista napsal(a):

Ahoj,
budu mit promoci, kde dostanu bakaláře. Je mi 40.  Nechci být trapným starým studentem, který dosahne malý titul a dělá z toho buhvíco. Koho na promoci bych měla pozvat? Váhám zda rodiče a zda i sourozence. A mám pak rodiče někam pozvat? A jak sourozencům naznačit, že je zvát do restaurace nebudu? Nedávno jsem celou rodinu pozvala na své narozeniny do restaurace a moc se mi nehodí zvát je znovu. Děkuji za radu.

Já jsem nedělala nic! Nesnáší cokoliv čeho se musím zúčastnít v "hlavní roli". Na promoce jsem nešla, diplom mi přišel poštou.
Ale promoce svého syna jsem si náležitě užila  wink .

Není tady

#17 8. 2. 2012 21:44

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

lepista napsal(a):

Ahoj,

Já jsem nedělala nic! Nesnáší cokoliv čeho se musím zúčastnít v "hlavní roli". Na promoce jsem nešla, diplom mi přišel poštou.

No a dělali jste potom nějakou hostinu a jestli ano,koho jste naní všechno pozvali a kde hostina byla?Taky to pro nás bude příští rok velice aktuální téma související se synovým  řádným ukončením magisterského studia na vš.

Není tady

#18 10. 2. 2012 6:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A bylo dítěti těch 40, když jsi mu platila hostinu?
No tak stará ještě nejsem... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ale bylo dávno zletilé, výdělečně činné a s vlastní rodinou.
Nechápu, proč by placení mělo souviset s tím, zda "souvisle studovalo a studia ukončilo po SŠ a VŠ při denním studiu a souvisle, bez přestávky". Prostě mi udělalo radost, tak jsem mu ji udělala taky - a co má bejt?

Není tady

#19 10. 2. 2012 12:06

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

majkafa napsal(a):

helena napsal(a):

A bylo dítěti těch 40, když jsi mu platila hostinu? big_smile O tom já totiž stále mluvím. smile
Ne o dítku, které souvisle studovalo a studia ukončilo po SŠ a VŠ při denním studiu a souvisle, bez přestávky.

Majkafo - a proč bych nemohla zaplatit dospělého svému dítěti ,byt třeba čtyřicetiletému oběd?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#20 11. 2. 2012 8:08

majkafa
Host

Dusičko, mé psaní jsi vůbec nepochopila.

#21 12. 2. 2012 20:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Dobře, majkafo, tak se zeptám já - proč tě tak strašně moc zajímá, jestli jsem svému dítěti zaplatila hostinu? Respektive jaký je pro tebe rozdíl v tom, jestli mu je 40 nebo " souvisle studovalo a studia ukončilo po SŠ a VŠ při denním studiu a souvisle, bez přestávky"?

Není tady

#22 12. 2. 2012 20:57

majkafa
Host

heleno, mě to vůbec nezajímá, je mi to úplně ukradené. Můj dotaz vyplynul z konverzace a byla tam spousta usmátých smajlíků, ve všech mých psaních ohledně promoce. lol
Neber se tak vážně. big_smile Rozlišuj mezi vážnými dotazy a legrací. big_smile

#23 12. 2. 2012 21:07

majkafa
Host

Jo a s tím nepřetržitým studiem, mně přijde normální, že když dítě studuje a promuje, moc peněz asi nemá, když při studiu nepracovalo a na studiích ho živili rodiče, že platí i posezení po promoci. Kdežto "dítě", kterému je řekněme 40, už nějaký vlastní příjem má, tam to vidím víc, že rodič posezení zaplatit může ale už tolik nemusí. Snad je to dost srozumitelné. Takhle to vidím já.
Když jsem promovala, neměla jsem žádné peníze. Udržovala jsem se na studiích horko těžko, nebo má maminka nebyla nadšena, že jsem nešla po střední škole do práce. Takže když mí rodiče chtěli hostinu, platili ji. Já bych ji nedělala, protože jsem na její zaplacení neměla peníze.

#24 13. 2. 2012 6:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Můj dotaz vyplynul z konverzace
To můj taky... prostě mě zajímalo, proč se ptáš, když už se ptᚠhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
"dítě", kterému je řekněme 40, už nějaký vlastní příjem má, tam to vidím víc, že rodič posezení zaplatit může ale už tolik nemusí
No - on nemusí ani tomu kontinuálně studujícímu, pokud ho živil X let na škole, že? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Ostatně u dítěte kolem 40 lze předpokládat, že má taky už studující potomky - a co si budem povídat, je dost takových "dětí", které si řeknou, že svoji oslavu vlastně nepotřebujou a namísto toho něco zaplatí nevydělávajícímu potomkovi. No tak jim tu radost udělají jejich rodiče.

Není tady

#25 13. 2. 2012 13:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

aprill napsal(a):

No vidíš - a chudáci vaši! dumbom
U nás je to poměrně jednoduchý - ta část rodiny, která se spolu stýká, ta se účastní dle svých možností každého takového slavnostního podujatia - a co se týče placení, u našich holek jsme to platili my, u jejich kluků jejich rodiče. A u neteře její rodina - a ta promovala dvakrát lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí