18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
budu mit promoci, kde dostanu bakaláře. Je mi 40. Nechci být trapným starým studentem, který dosahne malý titul a dělá z toho buhvíco. Koho na promoci bych měla pozvat? Váhám zda rodiče a zda i sourozence. A mám pak rodiče někam pozvat? A jak sourozencům naznačit, e je zvát do restaurace nebudu? Nedávno jsem celou rodinu pozvala na své narozeniny do restaurace a moc se mi nehodí zvát je znovu. Děkuji za radu.
Upravil(a) lepista (7. 2. 2012 8:30)
Není tady
Já bych pozvala jen rodiče a sourozencům bych své rozhodnutí oznámila. Je pravidlem, e se potom jde na společný oběd. K ukončení studia
blahopřeji.
Upravil(a) Isidia (7. 2. 2012 14:11)
Není tady
Ná syn loni také promoval na bakaláře,nyní pokračuje jetě ve 2letém studiu na Ing,take ta hlavní promoce nás teprve čeká a z tohoto důvodu jsme na tuto bakalářskou jeli jen přímá rodina,tj.rodiče,bratr+jela s námi jeho holka.Pak jsme li vichni na oběd-měla jsem zaplacený přes slev.server,take finančně se to dalo.
Není tady
Na své promoce v tomto věku bych pozvala manela(partnera), pokud ho má, své rodiče a své děti, pokud má děti.
Tohle bych nijak zvlá neřeila, o nic by mi nelo, i kdybych nepozvala vůbec nikoho.
Já bych ani nedělala nic v restauraci.
Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 12:17)
Já bych nezvala, ale nabídla účast...a to účast na promoci.
Někomu to můe udělat radost (tak to holka zmákla) - tak proč mu jí nedopřát.
Někomu to můe připadat bezvýznamný - to proč ho stresovat.
Nezapomeň, e větinou případnou oslavu v restauraci pořádají (a platí) rodiče - slaví předevím to, e to s tím dítetěm vydreli a dotáhli to společně do zdárného konce .
Není tady
S dítětem Ne kdy promuje člověk ve věku 40 let, to je jiná situace.
No tak mým "dětem" jetě 40 není, ale přesto jsem měla radost z toho "zdárného konce" - třeba jen proto, e to zvládají a zvládli při zaměstnání a dvou batolatech, kdy u pominu "mateřskou hrdost"
Není tady
Radost jo, to je jasný. Ale já mluvila o placení hostiny v restauraci rodičemi dítka při promoci. Jak psala Jessika.
heleno, zaplatilas hostinu?
Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 14:16)
Já bych tam v tomto případě vzala partnera, děti a rodiče a sourozencům bych poslala nějaké to oznámení o zdárném absolvování studia.
Není tady
Samozřejmě, majkafo, e jsem ji zaplatila. A ne proto, e by se to ode mě čekalo.
Není tady
majkafa napsal(a):
Na své promoce v tomto věku bych pozvala manela(partnera), pokud ho má, své rodiče a své děti, pokud má děti.
Tohle bych nijak zvlá neřeila, o nic by mi nelo, i kdybych nepozvala vůbec nikoho.
Já bych ani nedělala nic v restauraci.
Take po promoci úprk domů,tam by sis přes sváteční aty přehodila honem zástěru a byla bys za hospodynku místo za oslavenkyni?
Upravil(a) Jaku (8. 2. 2012 14:35)
Není tady
helena napsal(a):
Tak to aby tě pozlatili,ale upřímně;to nai rodiče z obou stran jsou v tomhle úplné harpie ani bychom něco po nich poadovali či nepoadovali.Moje matka vede - dělali jsme kolaudaci naeho domu před lety spojenou s rod.oslavou,tak se přijela jenom usmívat a papat a nezapomněla podotknout,e hranolky jsou málo slané
Není tady
Jaku napsal(a):
Take po promoci úprk domů,tam by sis přes sváteční aty přehodila honem zástěru a byla bys za hospodynku místo za oslavenkyni?
Myslím, e ve 40 ne. Kdy si vzpomenu, jak to proběhlo ve 22, kdy jsem promovala.
Neměla jsem tím na mysli, e bych běela domů a něco chystala. Zástěru ani nevlastním. Prostě ve svých 49 to vidím tak, e kdybych já promovala ve 40, tak bych tuto situaci nepokládala za událost, hodnou oslavy. Nejblií rodina by se zúčastnila promoce a tím to končí. Prostě noumální Úďo. Zdůrazňuji, píu můj názor tady a teď. A mi bude 40 a budu promovat, třeba ho změním.
Tím chci autorce vlákna říct, e nevidím důvod se stresovat nebo nadměrně řeit, koho zvát, koho ne, kam, kam ne...
Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 15:32)
majkafa napsal(a):
Jaku napsal(a):
Myslím, e ve 40 ne. Kdy si vzpomenu, jak to proběhlo ve 22, kdy jsem promovala.
Neměla jsem tím na mysli, e bych běela domů a něco chystala. Zástěru ani nevlastním. Prostě ve svých 49 to vidím tak, e kdybych já promovala ve 40, tak bych tuto situaci nepokládala za událost, hodnou oslavy. Nejblií rodina by se zúčastnila promoce a tím to končí. Prostě noumální Úďo. Zdůrazňuji, píu můj názor tady a teď. A mi bude 40 a budu promovat, třeba ho změním.
Tím chci autorce vlákna říct, e nevidím důvod se stresovat nebo nadměrně řeit, koho zvát, koho ne, kam, kam ne...
já taky ne:D
Já to beru stejně,ve 40 u s mení pompou ne v "řádném"termínu a navíc jen bc...Ale chápu,e co člověk to názor a e kolikrát to,co mě nenapadne řeit vůbec,tak je někdo schopen rozebírat a do hrobu anebo se urazit,kdy někam nebyl pozván.Tohle si u musí fakt kadý vyřeit podle své situace v rodině.
Není tady
helena napsal(a):
A bylo dítěti těch 40, kdy jsi mu platila hostinu? O tom já toti stále mluvím.
Ne o dítku, které souvisle studovalo a studia ukončilo po S a V při denním studiu a souvisle, bez přestávky.
Upravil(a) majkafa (8. 2. 2012 19:42)
lepista napsal(a):
Ahoj,
budu mit promoci, kde dostanu bakaláře. Je mi 40. Nechci být trapným starým studentem, který dosahne malý titul a dělá z toho buhvíco. Koho na promoci bych měla pozvat? Váhám zda rodiče a zda i sourozence. A mám pak rodiče někam pozvat? A jak sourozencům naznačit, e je zvát do restaurace nebudu? Nedávno jsem celou rodinu pozvala na své narozeniny do restaurace a moc se mi nehodí zvát je znovu. Děkuji za radu.
Já jsem nedělala nic! Nesnáí cokoliv čeho se musím zúčastnít v "hlavní roli". Na promoce jsem nela, diplom mi přiel potou.
Ale promoce svého syna jsem si náleitě uila .
Není tady
aprill napsal(a):
lepista napsal(a):
Ahoj,
budu mit promoci, kde dostanu bakaláře. Je mi 40. Nechci být trapným starým studentem, který dosahne malý titul a dělá z toho buhvíco. Koho na promoci bych měla pozvat? Váhám zda rodiče a zda i sourozence. A mám pak rodiče někam pozvat? A jak sourozencům naznačit, e je zvát do restaurace nebudu? Nedávno jsem celou rodinu pozvala na své narozeniny do restaurace a moc se mi nehodí zvát je znovu. Děkuji za radu.Já jsem nedělala nic! Nesnáí cokoliv čeho se musím zúčastnít v "hlavní roli". Na promoce jsem nela, diplom mi přiel potou.
No a dělali jste potom nějakou hostinu a jestli ano,koho jste naní vechno pozvali a kde hostina byla?Taky to pro nás bude přítí rok velice aktuální téma související se synovým řádným ukončením magisterského studia na v.
Není tady
A bylo dítěti těch 40, kdy jsi mu platila hostinu?
No tak stará jetě nejsem...
Ale bylo dávno zletilé, výdělečně činné a s vlastní rodinou.
Nechápu, proč by placení mělo souviset s tím, zda "souvisle studovalo a studia ukončilo po S a V při denním studiu a souvisle, bez přestávky". Prostě mi udělalo radost, tak jsem mu ji udělala taky - a co má bejt?
Není tady
majkafa napsal(a):
helena napsal(a):
A bylo dítěti těch 40, kdy jsi mu platila hostinu? O tom já toti stále mluvím.
Ne o dítku, které souvisle studovalo a studia ukončilo po S a V při denním studiu a souvisle, bez přestávky.
Majkafo - a proč bych nemohla zaplatit dospělého svému dítěti ,byt třeba čtyřicetiletému oběd?
Není tady
Dusičko, mé psaní jsi vůbec nepochopila.
Dobře, majkafo, tak se zeptám já - proč tě tak straně moc zajímá, jestli jsem svému dítěti zaplatila hostinu? Respektive jaký je pro tebe rozdíl v tom, jestli mu je 40 nebo " souvisle studovalo a studia ukončilo po S a V při denním studiu a souvisle, bez přestávky"?
Není tady
heleno, mě to vůbec nezajímá, je mi to úplně ukradené. Můj dotaz vyplynul z konverzace a byla tam spousta usmátých smajlíků, ve vech mých psaních ohledně promoce.
Neber se tak váně. Rozliuj mezi vánými dotazy a legrací.
Jo a s tím nepřetritým studiem, mně přijde normální, e kdy dítě studuje a promuje, moc peněz asi nemá, kdy při studiu nepracovalo a na studiích ho ivili rodiče, e platí i posezení po promoci. Kdeto "dítě", kterému je řekněme 40, u nějaký vlastní příjem má, tam to vidím víc, e rodič posezení zaplatit můe ale u tolik nemusí. Snad je to dost srozumitelné. Takhle to vidím já.
Kdy jsem promovala, neměla jsem ádné peníze. Udrovala jsem se na studiích horko těko, nebo má maminka nebyla nadena, e jsem nela po střední kole do práce. Take kdy mí rodiče chtěli hostinu, platili ji. Já bych ji nedělala, protoe jsem na její zaplacení neměla peníze.
Můj dotaz vyplynul z konverzace
To můj taky... prostě mě zajímalo, proč se ptá, kdy u se ptá
"dítě", kterému je řekněme 40, u nějaký vlastní příjem má, tam to vidím víc, e rodič posezení zaplatit můe ale u tolik nemusí
No - on nemusí ani tomu kontinuálně studujícímu, pokud ho ivil X let na kole, e?
Ostatně u dítěte kolem 40 lze předpokládat, e má taky u studující potomky - a co si budem povídat, je dost takových "dětí", které si řeknou, e svoji oslavu vlastně nepotřebujou a namísto toho něco zaplatí nevydělávajícímu potomkovi. No tak jim tu radost udělají jejich rodiče.
Není tady
aprill napsal(a):
Já jsem nedělala nic! Nesnáí cokoliv čeho se musím zúčastnít v "hlavní roli". Na promoce jsem nela, diplom mi přiel potou.
No vidí - a chudáci vai!
U nás je to poměrně jednoduchý - ta část rodiny, která se spolu stýká, ta se účastní dle svých moností kadého takového slavnostního podujatia - a co se týče placení, u naich holek jsme to platili my, u jejich kluků jejich rodiče. A u neteře její rodina - a ta promovala dvakrát
Není tady