29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj maminy. Chtěla jsem se zeptat, jak to máte poslední dny s procházkami, nákupy, doktory a dalšími pochůzkami s dětmi? Mám doma 9 měsíčního prcka a jsme doma zalezlí jak medvědi při zimním spánku
Dokud bylo okolo 5° pod nulou a svítilo sluníčko, chodili jsme na chvilku ven, ale jak přituhlo, rozum mi velí zůstat doma, max častěji větrat. A teď se děsím, že mrazy mají ještě trvat tak dlouho. Jenže k doktorovi a na nákup se musí a prcek přece taky nemůže být pořád jen zavřený doma
Jak zvládáte tyhle mrazy vy?
Není tady
My blbě, jsme pořád nemocní... Ven nechodíme. K Dr a na nákupy autem. Přestože máme obchod asi 400m, netroufnu si tam s chrchlající Luckou na kočáře. Jedu prostě autem, ten kousek do auta zvládne.
Jinak můj rozum je taky cca -5st. Starší děti 1,5roku a víc bych tu hranici posunula na -10st.
Není tady
Minulý týden to řešili v televizi (nebo rádiu? už nevím) v nějaké diskuzi s pediatry a tam bylo doporučeno: pokud je -5 st. a více, děti do 2 let by neměli chodit ven vůbec, pokud je -10 a více, pak by neměli chodit ven žádné, ani starší děti. Ale zase samozřejmě zkonstatovali, že je to jen doporučení, pokud se musí jít ven, pak dobu neprotahovat, pořádně teple obléci - nezapomenout na teplé ponožky a rukavice a dobře namazat obličej. Dítě rychleji ztrácí tělesnou teplotu než dospělý a je náchylnější k omrzlinám.
No my každý den alespoň na chvilečku ven jdeme (pokud nejsme nemocní) - právě do toho obchodu, za kamarády, do mateřského centra apod., ale max. půl hoďky.
Hani, pro každého s dětmi je toto období náročné, nejsi v tom sama . Já to nejhůř nesla tu první zimu, kdy bylo Jonáškovi půl roku. Loni to bylo taky šílené, protože byl furt nemocný a nebyli jsme venku snad 3 měsíce. Teď už jsme též prodělali nějakou nemoc, ale zatím se zdravotně jakž takž držíme, tak to zase nechci provokovat. Říkám si, že je únor a do jara je jen kousek, tak to už dáme a dočkáme se lepšího počasí !!
Není tady
Hanci, dokud bylo -5st., chodili jsme ven tak na hodinu, po té, co se ještě víc ochladilo, už na procházky nechodíme, intuice a rozum mi říká, že na procházky s malým dítětem je -5st. maximum. Mám dojem, že nám to takhle říkali i na předporodním kurzu. Na nákupy a k doktorovi jezdíme autem. A některé maminky návštěvy doktora raději zruší, když to není akutní a nemají možnost tam jet autem.
Hanči vydrž, už je únor a brzy přijde jaro.
Upravil(a) MariR. (6. 2. 2012 20:02)
Není tady
My chodíme každý den. Ale nesmí být pod -10°.
Dany je tak nabalenej, že ho doma svlékám spoceného. Má dvoje ponožky, punčochy a megateplou kombinézu. Nahoru tílko, tričkos dlouhým s krátkým a mikinu . Na tom tu kombiézu.
Všechno to prádlo je funkční.
Takže asi tak. Nejvíc mě štval ten vítr. Pokud nefouká, je to super. To jsme venku i hodinu. Ale když fučelo, nešli jsme ven ani v -8°
Není tady
My teď ven nechodíme ( 11-ti měsíční dvojčátka ). A je to peklo . Ale nedá se svítit, nechci děti nijak ohrozit. Chodili jsme do -5°C klidně i na dvě hodiny, pod tuto teplotu nejdeme. Radila jsem se se švagrovou zdravotní sestrou a dnes to říkali i v TV, že dokonce děti do dvou let by neměly pod -5 ven. Že to je hlavně kvůli průduškám. Dětem škodí to vdechování mrazivého vzduchu. Tak musíme vydržet, ale je to boj. Já chci jaroooo
!!!
Není tady
Hmm, tak je to tak nějak jak jsem si myslela, "dead line" je pro nás těch cca -5°C Jinak taky to máme jak Mari, všude kde musíme, tak autem. Ale překvapuje mě, kolik z vás chodí ven i když je okolo -10°. Já jsem si prvně taky říkala, že když malého dostatečně nabalím a zabalím do fusaku, že to bude OK (kolikrát byl taky pomalu zpocený, jak píše Petra), ale ten studený vzduch, co dýchá prostě neohřeju
Nu, ve čtvrtek k doktorce a na pátek tady na jihu slibují -6°
tak to vidím na procházku před mrazivým víkendem
Jj, pravda, jaro už je za dveřmi, tak to už to s prcky:dudlik: nějam přežijeme, že?
Není tady
A holky, čím mažete prcky v těhle mrazech? Náš D. je atopik a doktorka nám doporučila na obličej Excipial Kids krém, ale nějak se mi to nezdá, by to chtělo něco mastnějšího, co myslíte?
Není tady
A já zase nedávno ve zprávách slyšela, že do -5 děti do půl roku a pak do těch -10 na chvilku všechny ostatní děti a že dokonce to těm dětem naopak prospívá, ještě tam ukazovaly mateřskou školku, jak chodí děti na chvilku ven no tak si vyber...jeden říká to a druhý ono...ale jak tu píšete, dělejte jak vám velí rozum.
Ten můj mi říká, klidně jít, ale mně samotné se nechce, tak chodíme jen na ty nezbytně nutné vycházky jako k autu a z auta do školky Jsem nějaká poslední dobou citlivější a co mi nevadilo dřív, vadí mi teď...když bylo Kice 1,5 roku, tak jsme se venku koulovaly, blbly, bobovaly, stavěly sněhuláky, každý dne minimálně hodinu, bylo tak -8, Kika nebyla jednou nemocná, vloni jsme chodili taky do těch -10, sáňkovat, bobovat, jenže co dělat teď bez sněhu? Takže jsme radši doma..
Není tady
Že by byly české děti v něčem jiné než ruské nebo finské děti se mi nechce věřit, takže se těm doporučením českých lékařů akorát směju. Ne že bychom courali nějak dlouho venku, ale asi 15 min. při skoro -20 Aničku nezabilo, neohrozilo, nemá ani rýmičku (na rozdíl od podzimu, kdy měla rýmu skoro pořád). S novorozencem bych samozřejmě ven nešla, ale s brzy dvouletou úplně klidně a při -15 St. byla venku trošku déle - asi půl hodiny. Byli jsme na horách a nedovedu si představit, že by byla zavřená na chatě a někdo neustále zavřený s ní. Teď ven nechodíme, ale to je spíše moje pohodlnost, nějak nemám důvod v tom mrazu někde courat, u nás doma není vůbec sníh a přijde mi to venku veliká nuda.
Obličej jsme si mazali indulonou nebo Oriflame "zázračným" kelímkem se vč. voskem.
Není tady
Když musím jdu ven pokud nefouká nějaký hnusný vítr tak je to v pohodě Máju obleču dám do fusaku a tak půl až třičtvrtě hodiny jsme venku když přijdeme domů má sice červené líčka ale jinak má teplé jak ručičky tak nožičky - pokud je dítě dobře oblečené chvilka venku i v mrazu mu myslím neublíží. Loni když byla Mája malá jsem nevynechala jediný den aych s ní nebyla venku a to 2x denně spala jen v kočarku nic jiného mi nezbývalo a byla taky v pohodě dokonce neměla jedinou chřipku nebo angínu - ale nevím teda jaké loni byli mrazy nějak si to nevybavuju ale zmrzlá jsem za ty 2 hodiny jejího hajání byla
Není tady
Evo to je přesně co si říkám, co asi tak dělají děti, co bydlí na horách...tam ty mrazy mají víceméně celou zimu (rozhodně víc jak -5), tak přeci nemůžou být několik měsíců zavření doma...
Ale jak píšeš, teď je venku nuda, tak taky nechodím, protože se mi nechce jen courat...
Není tady
já jsem teda krkavčí a nerozumná matka a s holkama chodím ven podle toho, jak je venku pocitově, když fučí vítr a je vlhko, nedá se tam být ani pří -2, zato minulý týden jsme párkrát byli i na 1,5 hodiny, bylo hezky - slunečno, bez větru a -14, tak proč ne... starší má přes nos a pusu šálu, teplé oblečení, mladší je zabalená ve fusaku (ten má i nad hlavou, takže si vzduch, co dýchá, ohřívá), kdyby foukalo, dám na kočár navíc pláštěnku, natřu jim obličejíky a není problém... se starší jsem od malička (je říjnová) chodila i na několik hodin mráz nemráz, aby nebrečela a trochu se vyspala a vždycky v pohodě, jsou obě zdravé...
Není tady
Tak my chodíme ven pořád. Většinou jen dopoledne, protože odpoledne Danda dlouho spí a pak už je tma. Ale hodinku dopoledne si dáme vždycky. Namažu indulonou, oblékám vrstveně, dávám tílko, tričko s dl. rukávem z Moiry, fleesovou mikinu, která má taky nějakou funkci proti zimě a peřovou bundu, rukavice, na nohy dávám punčocháče, vyteplené kalhoty fleesem a goratexové botky, snad nikdy neměl studené nožičky. Takže zase tak navlečenej není a je pokaždý krásně teploučkej, žádný přehřáží ani studený, tvářičky má jak slabikáře a hlavně v tomhle věku co je už si umí říct, že je mu zima a že chce domů, protože se mu nelíbí ve větru a v zimě venku.
Není tady
Hancidylko mažu Excipialem s mandlovým olejem. Neobsahuje vůbec žádnou vodu, jen vazelínu a oleje, což je v těhle mrazech úplně nejlepší.
Když je kolem nuly, tak mažu Hippem vítr/zima
Není tady
Já taky viděla reportáž, kde bylo, že děti do 3 měsíců max. do mínus 5, děti do 6 měsíců max. do mínus 10 a všichni ostatní, pokud jsou zdraví, bez omezení teploty.
Myslím, že těm dětem to prospěje víc než přesušený vzduch z ústředního topení (nebo topení jako takového). Mně taky rodiče neříkali, ať nechodím ven, že je moc velká zima, když jsem byla malá. Jen mě podle toho oblíkli.
Není tady
Malé je 9 měsíců a chodíme ven denně. Za a) musíme a za b) prcek spí jen v kočárku.
Ráno malou nechávám manželovi, ale v poledne už jedeme s kočárem. Nemůžu se bohužel ohlížet na počasí pro starší dcerku prostě musím, i v obří vánici, takže dávám vždycky přes sporťák pláštěnku (dá se připnout přímo na boudičku). Byly jsme i v -15C a malá neměla studené ani tvářičky. Venku jí ale nenechávám dlouho - dospává v garáži
Není tady
Taky chodíme uspávat ven i když je k mínus dvaceti... Dadů je v teple (má kombinézu a beránčí fusak) - mažu (nezapomenout na rty!!) buď vazelínou a nebo nějakým Johnsons na obličej do zimy.
Ale když je taková kosa, tak pak spinká v chodbě. A to, že je nabalená zřejmě nevadí, protože spí i přes dvě hodiny.
Na couračku chodím asi tak do -5°C. Podle sluníčka.
A když potřebuji cokoliv zařídit a je to neodkladné, tak autem taky jedu a beru malou s sebou.
Upravil(a) Holčička (11. 2. 2012 10:18)
Není tady
Stránky: 1