Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 2. 2012 9:11

Taylor
♥♥-----

Ekzém??

Zdravím všechny, potřebovala bych poradit. Cca od 6 měsíců jsem měla atopický ekzém, nic nezabíralo, leda kortikoidy. Měla jsem to na rukou a nohou převážně v záhybech.  Až po letech - v pubertě mi zjistili, že jsem alergická na různé potraviny, po jejichž vyřazení se ekzém jakž-takž stabilizoval. Alergii mi zjistili i na pyly, takže v létě to nebylo nic moc. V těhotenství se mi ekzém rozšířil i na dlaně a chodidla, a na těch dlaních mi to zůstalo dodnes. Všude jinde to zmizelo. Podle alergoložky už alergii na potraviny nemám, na pyly snad také už také ne, ale to nevím jistě. Nevíte, co s tím? Ty kortikoidy už používat nechci. Stačí umýt nádobí, přeprat něco v ruce (tomu se čas od času vyhnout nemůžu), zpotit se a už mám na dlaních rudé až krvavé fleky.

Upravil(a) Taylor (1. 2. 2012 9:14)

Není tady

#2 1. 2. 2012 9:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ekzém??

A proč nepoužíváš na umývání nádobí a přepírání rukavice? Na výběr je jich spousta, od tenkých až po silnější a třeba i s bavlněnou podšívkou, pokud máš takové problémy, tak se to nauč, ta trocha nepohodlí zpočátku než si zvykneš za to stojí, než si způsobovat zdravotní problémy. Co přepíráš v ruce? V ruce jsem nepřepírala už ani nepamatuju...

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 1. 2. 2012 12:18

Taylor
♥♥-----

Bety napsal(a):

A proč nepoužíváš na umývání nádobí a přepírání rukavice? Na výběr je jich spousta, od tenkých až po silnější a třeba i s bavlněnou podšívkou, pokud máš takové problémy, tak se to nauč, ta trocha nepohodlí zpočátku než si zvykneš za to stojí, než si způsobovat zdravotní problémy. Co přepíráš v ruce? V ruce jsem nepřepírala už ani nepamatuju...

Není to tak jednoduchý, rukavice samozřejmě mívám, a dávám si do nich bavlněné, ale všechny jsou celkem nanic - stejně se nakonec roztrhnou, nebo do nich nateče a je to ještě horší. Daj se použít max. dvakrát. Už se snažím většinu nádobí, pokud to jde mýt bez jaru, jenom hodně horkou vodou, a u hrnců používat kartáč s násadou, ale stejně se toho jaru nějak dotknu....
Přepírám občas věci, co si holka pokecá ve školní jídelně.
A ten ekzém se mi nezhoršuje jenom tím, když se prudce změní počasí, tak to taky zčervená, nebo se to někdy zhorší a nevím ani z čeho.

Není tady

#4 1. 2. 2012 13:16

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Kolegyni se dělá ekzém po Jaru, ale nedělá se jí po Puru. smile
Nemáš alergii také na to, čím jsou rukavice vysypané?

Upravil(a) Bramborka (1. 2. 2012 13:17)

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#5 2. 2. 2012 10:38

Décima
♥♥♥♥♥--

Atopickám ekémen trpí od narození moje dcera (dnes 29 let)... Dost ji pomáhala a pomáhá mast Flucinar - používat krátce -tak 3 dny - a na malé plochy.... Dále mastiti, mastit a mastit.... Dobrý byla "komunistická" modrá Indulona, ale nevím zda dnes je tak kvalitní jako byla. Jinak bych si asi koupila myčku...

Není tady

#6 2. 2. 2012 11:20

werena30
♥♥♥♥---

Taylor napsal(a):

V těhotenství se mi ekzém rozšířil i na dlaně a chodidla, a na těch dlaních mi to zůstalo dodnes. Všude jinde to zmizelo. Podle alergoložky už alergii na potraviny nemám, na pyly snad také už také ne, ale to nevím jistě. Nevíte, co s tím? Ty kortikoidy už používat nechci. Stačí umýt nádobí, přeprat něco v ruce (tomu se čas od času vyhnout nemůžu), zpotit se a už mám na dlaních rudé až krvavé fleky.

Jak dlouho jsi po porodu?
Trvá to totiž několik let než se ekzém po porodu zase "usadí".
Bohužel, nic zázračného neexistuje. Musíš se o ruce hodně preventivně starat. Třeba mýt nádobí v horké vodě i bez jaru, tomu rozhodně nesvědčí. A promazávat mastným krémem (indulona,konopka, a-derma, excipial, bioderma . . . cokoliv z toho pomáhá) .

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí