|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Míša Kulička napsal(a):
Selima napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
No dyť ... protože to není ani tak o vyžádání či nevyžádání, jako spíš o potřebnosti či nepotřebnosti ... když pomoc potřebuješ, tak s radostí přijmeš i tu nevyžádanou, no ni?Nie vždy a nie celkom... Niekedy mi, hlavne rodina, síce pomôže v prekérnej chvíli, a to občas aj bez požiadania, ale s takým tým zhovievavým výrazom, že sa potom cítim ako úplný debil a neschopák!
Ja už si občas naschvál ani nepoviem o pomoc, ale je mi to prd platné, pomoc ma dobehne s víťazoslávnym úsmevom a dobrým pocitom, že sa o5 ukázalo, aká som neschopná.
A nebo mají vítězoslavný úsměv proto, že v jejich věku jsou ještě pořád schopní té své holce pomoct, protože jí mají prostě rádi
Neviem, keď si spomeniem na tie komentáre, keď mi v MHD ukradli peňaženku, tak o tom pochybujem... Ale do hlavy a do srdca im nevidím, tak sa nehádam.
Není tady

Mne sa tuším na tom nepáči skôr ten "štát" ako "sociálny". Keby sa postarala rodina, obec a MY sami, tak možno štát vôbec nepotrebujeme. 
Není tady

Ad sociálny štát: u nás nejako vyplávalo na povrch (zrejme v súvislsosti so zverejnením údajov sčítania ľudu), že najviac sociálnych dávok nejde mnohopočetným rodinám (ktoré totiž žijú z rodinných prídavkov), ale mladým bezdetným singlom. 
Není tady

Selima napsal(a):
Neviem, keď si spomeniem na tie komentáre, keď mi v MHD ukradli peňaženku, tak o tom pochybujem... Ale do hlavy a do srdca im nevidím, tak sa nehádam.
Naši měli taky občas podivné komentáře ... ale to je fuk, hlavně, že se máme rádi ... víš co - to je strašně těžké, páč tvé dítě pořád zůstává kouskem tebe a čím je starší, tím hůře můžeš v jeho životě něco ovlivnit a tak se jen trápíš, když máš dojem, že je nešťastné a ty s tím nemůžeš nic udělat ... a ono třeba ani nešťastné není, jen žije tak, jak ty bys žít nechtěla ... a tak prostě ... ta pomoc je projevem rodičovské lásky - důležitý je ten čin ... komenty bych neřešila. 
Selima napsal(a):
Mne sa tuším na tom nepáči skôr ten "štát" ako "sociálny". Keby sa postarala rodina, obec a MY sami, tak možno štát vôbec nepotrebujeme.
No tak nějak to myslím - na úrovni státu je ta solidarita často postavená "mimo mísu", protože některé věci nelze sjednotit do jednoduchých systémů. Čím menší jednotka, tím efektivnější pomoc těm skutečně potřebným. Což je vidět i na tomto tvém příkladu:
Selima napsal(a):
Ad sociálny štát: u nás nejako vyplávalo na povrch (zrejme v súvislsosti so zverejnením údajov sčítania ľudu), že najviac sociálnych dávok nejde mnohopočetným rodinám (ktoré totiž žijú z rodinných prídavkov), ale mladým bezdetným singlom.
Není tady

"Dnes jsou všude mágové, šamani, guruové, kouzelnice a kouzelníci, léčitelé, duchovní průvodci, zasvěcovatelé, čarodějové, čarodějky a jiní…aby jste poznali, alespoň laicky, jejich kvalitu, uvedu alespoň pár příkladů slovních spojení, které jakmile použijí, zvedněte se a běžte raději pryč….:
Abeceda - „Výběr nejlepších“ hlášek s naším komentářem :
a) …..tady něco je….(vždy tam něco je, ale co konkrétně?)
b) …..děje se nějaká proměna…..(vždy se děje nějaká proměna, ale jaká?)
c) …. posunujete se někam dál……( a kam?)
d) …..něco vidím, ale je to nejasné…..( aha, tak to je bezva)
e) …..něco z Vás cítím….( a sakra)
f) …..nikdo Vám nerozumí……(ani my vám)
g) …..čeká vás cesta, pokud nikam nejezdíte, tak duchovní….(to vždycky zabere)
h) …..z vás jde obrovská síííla, popř. jste silná osobnost…( to je zase fajn)
i) …..máte navíc mnoho energie….( a kde ji mám schovanou?)
j) …..já mám navíc mnoho energie…(asi v tom jede)
k) …..vím jak umřete….( taky dobrý)
l) ….nejste napojen/a na vesmír….(budu se snažit)
m) ….nejste napojen na Lásku….(už se běžím domu napojit)
n) ….nevnímáte vesmírné vibrace nebo světlo …(rozsvítit a vibrovat)
o) …tomu nerozumí nikdo…...(ani my)
p) …nevím jak, ale funguje to……(odborník na slovo vzatý)
q) …někdo mi ruší přenos….(asi operátor)
r) …vystěhujte se z domu/opusťte partnera…..(někdy určitě)
s) ….něco/někdo s vámi manipuluje…..( ale co?)
t) ….jste pod nějakou kletbou nebo démonem…..(ale jakou/jakým)
u) ….máte velké Ego….(raději velké, než žádné a slintat na dvorku-ID)
v) ….na osvícení/zasvěcení si musíte ale připlatit….(začínám šetřit)
w) ....léčím všechno…láskou a svobodou….(nebo svobodnou láskou?)
x) …to se asi transformujete, do něčeho lepšího…(ale do čeho? A jak..bez odpovědi)
y) …tento obraz/mandala něco vyzařuje….(ale co?)
z) …léčím pomocí andělů a hovořím jejich řečí….(asi druhý magistr Kelly)
Vítěz a 1.místo……léčím vše…
2.místo….....na osvícení/zasvěcení si musíte ale připlatit…
3.místo…....vím jak umřete…
4. místo...tomu nerozumí nikdo...
A tyto absurdní řeči , plynoucí z úst terapeutů ,léčitelů, šňůrkařů a megalomanů, kteří nic neumí, mají tento obor posunout dopředu a přiblížit veřejnosti? Pak máme fakt těžký úkol…..Aleš"
Zdroj zde
Není tady
Tak já mám pouze zprostředkovanou vědomost o "je tam nějaká kletba, ale nevím jaká"....nicméně, výsledek se dostavil, to jsem viděla na vlastní oko 
Já bych dala na vlastní instinkty - a dojem. Ne na formuli.....A řídím se zkušeností.
Není tady

Jessika napsal(a):
Ale pochopit podstatu? Pochopí šnek podstatu lítání , i když mu jí 20x vysvětlím?
. Jess, já si myslím, že šnekovi je podstata lítání šumák, protože na rozdíl od nás:
a) nemá potřebu se v tom hnípat
b) žije v souladu s tím, co mu nadělila příroda, tudíž si to spokojeně šnekuje a max. přemejšlí, který chutný lupen slupne.
A propó náprstník, jistě že je jedovatý, obsahuje digitalis, proto jsem to taky napsala 
Není tady

Dnes jsou všude mágové, šamani, guruové, kouzelnice a kouzelníci, léčitelé, duchovní průvodci, zasvěcovatelé, čarodějové, čarodějky a jiní…aby jste poznali, alespoň laicky, jejich kvalitu, uvedu alespoň pár příkladů slovních spojení, které jakmile použijí, zvedněte se a běžte raději pryč….:
x) …to se asi transformujete, do něčeho lepšího…(ale do čeho? A jak..bez odpovědi)
A tyto absurdní řeči , plynoucí z úst terapeutů ,léčitelů, šňůrkařů a megalomanů, kteří nic neumí, mají tento obor posunout dopředu a přiblížit veřejnosti? Pak máme fakt těžký úkol…..Aleš"
-----------------------------
To je zase stupidita
. Něco serioznějšího by tam nebylo?
Upravil(a) Lvice (6. 4. 2012 10:43)
Není tady

Lvice napsal(a):
Dnes jsou všude mágové, šamani, guruové, kouzelnice a kouzelníci, léčitelé, duchovní průvodci, zasvěcovatelé, čarodějové, čarodějky a jiní…aby jste poznali, alespoň laicky, jejich kvalitu, uvedu alespoň pár příkladů slovních spojení, které jakmile použijí, zvedněte se a běžte raději pryč….:
-----------------------------
To je zase stupidita
Jo? To sepsal jeden takový český šaman ... jako takovou filipiku proti takyšamanům ... a radu, komu se vyhnout
... Kontakt na něj jsem poskytla v původním příspěvku
... názor nechť si udělá každý sám 
Není tady

Kuliš něco ti povím, stejně jako instatní polívka z pytlíku nestojí za nic, tak i veškeré instatní návody stojí za starou bačkoru. Ona totiž nejcennější je osobní zkušenost a stačí se spálit a člověk si dá sakra bacha, aby tuto zkušenost neopakoval (tedy pokud není úplně zaslepený). A taky je blbý to, že lidi lezou všude možně, s tím, že očekávají zázraky a hlavně aby sami nemuseli nic dělat. Znáš to, kde je poptávka, tam je nabídka. Takže když chtějí zázraky na počkání, tak proč ne, žejo....
. Ono třeba být pod kletbou může být sakra problém (hrátky s černou magií fungují a fakt nic moc....), mandaly a jejich energie je věc samozřejmá (pro mě), manipulace je dnes oblíbenou věcí všude (bossing, mobbing, o partnerské nemluvě....) a tak dále. No a navíc, pokud někdo nějakou cennou zkušenost potřebuje, tak se tomu stejně nevyhne ani kdyby si přečetl 100 podobných návodů. 
Upravil(a) Lvice (6. 4. 2012 11:23)
Není tady

Lvice napsal(a):
Kuliš něco ti povím, stejně jako instatní polívka z pytlíku nestojí za nic, tak i veškeré instatní návody stojí za starou bačkoru. Ona totiž nejcennější je osobní zkušenost a stačí se spálit a člověk si dá sakra bacha, aby tuto zkušenost neopakoval (tedy pokud není úplně zaslepený). A taky je blbý to, že lidi lezou všude možně, s tím, že očekávají zázraky a hlavně aby sami nemuseli nic dělat. Znáš to, kde je poptávka, tam je nabídka. Takže když chtějí zázraky na počkání, tak proč ne, žejo....
. Ono třeba být pod kletbou může být sakra problém (hrátky s černou magií fungují a fakt nic moc....), mandaly a jejich energie je věc samozřejmá (pro mě), manipulace je dnes oblíbenou věcí všude (bossing, mobbing, o partnerské nemluvě....) a tak dále. No a navíc, pokud někdo nějakou cennou zkušenost potřebuje, tak se tomu stejně nevyhne ani kdyby si přečetl 100 podobných návodů.
Ok, jen nerozumím tomu, proč to píšeš zrovna ty zrovna mně 
Není tady

Zřejmě proto, že instantní návod od šamana jsi uvedla ty 
Není tady

Lvice napsal(a):
To ano, ono to totiž hodně vypovídá a stavu českého šamanství 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Lvice napsal(a):
To ano, ono to totiž hodně vypovídá a stavu českého šamanství
Já myslím, že to spíš vypovídá o stavu těch, kteří mají potřebu takové a podobné seznamy tvořit, nejčastěji, aby "upozornili", "varovali", "bili na poplach"....... 
Cokoliv je možné vytrhnout z kontextu a udělat z toho "odstrašující seznam".
Není tady

Je fakt, že nidke som nestretla toľko podvodníkov a regulérnych bláznov - hádam s výnimkou politiky - ako na poli ezotérnom... Ale zasa som tam stretla aj najviac múdrych a zaujímavých ľudí?
Takže čo? Takže treba bohužiaľ len pracne stále oddeľovať zrno od pliev... Tieto formulky sú čarovné, ale niektoré napodiv celkom výstižné; a občas ani netreba veideiť, ĆO ktorá mandala vyžaruje alebo ČO ten-ktorý človek cíti, ale skôr - čo s tým? alebo inak: "Čo to znamená pre nás, Židov?" ako sa s humorom zvykol pýtať môj otec-nežid /určite citoval nejakého židovského klasika...
).
Není tady

Mě nejvíc pobavilo porovnání toho, co ten mladík napsal, s jeho odkazem a tím, co nabízí 
Osobně nejsem příznivec různých covenů a podobných spolků, ale myslím, že nějaké to udržování povědomí a elementární spolupráce mezi jednotlivými šamany, druidy a podobně zaměřenými jedinci by zřejmě nebylo tak úplně od věci.
Selima napsal(a):
Takže čo? Takže treba bohužiaľ len pracne stále oddeľovať zrno od pliev...
A neustále ověřovat v zahraničních zdrojích 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Mě nejvíc pobavilo porovnání toho, co ten mladík napsal, s jeho odkazem a tím, co nabízí
Osobně nejsem příznivec různých covenů a podobných spolků, ale myslím, že nějaké to udržování povědomí a elementární spolupráce mezi jednotlivými šamany, druidy a podobně zaměřenými jedinci by zřejmě nebylo tak úplně od věci.Selima napsal(a):
Když je někdo přesvědčen, že vlastní zkušenosti mohou být plně nahrazeny zahraničními zdroji, tak jinou možnost ani nemá 
Není tady

haiel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Osobně nejsem příznivec různých covenů a podobných spolků, ale myslím, že nějaké to udržování povědomí a elementární spolupráce mezi jednotlivými šamany, druidy a podobně zaměřenými jedinci by zřejmě nebylo tak úplně od věci.Selima napsal(a):
Když je někdo přesvědčen, že vlastní zkušenosti mohou být plně nahrazeny zahraničními zdroji, tak jinou možnost ani nemá
Vlastní zkušenost je nade vše ... ale když se tu někdo rozplývá třebas nad slunečními kapkami za 10 tis. Kč, tak se holt podívám, co se o nich kde píše, jaké s nimi mají lidé v různých koutech světa zkušenosti a jestli vůbec ... a tak prostě. 
Není tady

zajímavé - ač se kolikrát neprosím, dostává se mi nějakých takových hlášek, co popsal Alešaman z Hor 
jen tak namátkou... autorky jistě poznají vlastní repertoár 
1/ mám prý velké Ego
a přitom nevidím dál, než za plot svého dvorku 
2/ že se neposunuju....
asi by bylo horší se někam sunout a nevědět kam, že?
3/ taky že je ze mě cosi cítit ...třeba svíčková 
4/ že mi nikdo nerozumí - nebo naopak rozumí až moc 
5/ že nejsem napojena . ať na lásku, nebo všobjímající lásku nebo Vesmír 
6/ nevnímám (cokoliv, co se zrovna hodí - ono se vždy něco najde) 
Není tady

To máš tak Zklamčo: Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes! Jenže pes je tak chytrý stvoření, že čmuchne k misce, a když mu to voní, povrtá se v ní a třeba nějaký sousto z misky vybere....víš? 
Upravil(a) Lvice (11. 4. 2012 16:38)
Není tady
To máš tak Lvice: vzhledem k tomu, co je do misky od některých dáváno, dostává dávivý reflex v okamžiku, jakmile ucítí toho "dárce" - a věř, že v tvém případě obchází misku velkým obloukem 
ještě že těch misek je tu vícero a má možnost svobodné volby, jinak by už dávno chcípl hlady 
Není tady

Máš recht. Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. 
Není tady
Lvice napsal(a):
Máš recht. Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.
a ještě k tomu přídáme ten správný úhel pohledu a není co řešit...takže si můžeš ušetřit pouštění se do nějakých větších akcí 
Není tady

Akcí? Neblázni, svojí energií již dávno neplýtvám na nepravých místech. 
Není tady
Lvice napsal(a):
Akcí? Neblázni, svojí energií již dávno neplýtvám na nepravých místech.
tak to je fajn, že o tom alespoň teoretizuješ....jinak si opravdu nedovedu vysvětlit tvou snahu zapříst se mnou hovor 

Upravil(a) Zklamaná (11. 4. 2012 19:21)
Není tady