Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 26. 2. 2012 1:47

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Re: Šaman

Míša Kulička napsal(a):

Nené, dívám se na to z pozice, kdo tu službu nabízí. Je to páchání dobra, nebo jsou pácháním dobra snahy tuto "službu" kriminalizovat?

Odpověď vidím v motivaci té či oné strany...

Není tady

#177 26. 2. 2012 11:07

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Revliba napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Nené, dívám se na to z pozice, kdo tu službu nabízí. Je to páchání dobra, nebo jsou pácháním dobra snahy tuto "službu" kriminalizovat?

Pro ty první, Dignitas, je motivací zisk. Objevili "niku" na "trhu" a nabídli v rámci legislativy Švýcarska to, co někteří lidé požadovali ... v podstatě ale dali všanc své dobré jméno a riskují, protože se i ve Švajcu pohybují na ostří nože.

Druhá strana upozorňuje na to, v jakém stavu se lidé rozhodují využít služeb Dignitasu. "Povolení asistovaných sebevražd považuje za velmi nebezpečný krok, protože by tak byla odstraněna ochrana života jedince a tím by mohlo docházet ke zneužívání této pravomoce."

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#178 26. 2. 2012 18:46

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

Revliba napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pro ty první, Dignitas, je motivací zisk. Objevili "niku" na "trhu" a nabídli v rámci legislativy Švýcarska to, co někteří lidé požadovali ... v podstatě ale dali všanc své dobré jméno a riskují, protože se i ve Švajcu pohybují na ostří nože.

Druhá strana upozorňuje na to, v jakém stavu se lidé rozhodují využít služeb Dignitasu. "Povolení asistovaných sebevražd považuje za velmi nebezpečný krok, protože by tak byla odstraněna ochrana života jedince a tím by mohlo docházet ke zneužívání této pravomoce."

Míšo,sloupek o Dignitasu je silně manipulativní,stejně tak druhá strana...jediný,kdo mi z toho vychází objektivně je Pratchett...
Tudíž tvůj dotaz dobro x zlo je pro mně v kontextu předkládaných příkladů také manipulace,jsem přesvědčená,že nevědomá..kapitulation

Upravil(a) Revliba (26. 2. 2012 18:49)

Není tady

#179 26. 2. 2012 20:03

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Revliba napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Revliba napsal(a):

Míšo,sloupek o Dignitasu je silně manipulativní,stejně tak druhá strana...jediný,kdo mi z toho vychází objektivně je Pratchett...
Tudíž tvůj dotaz dobro x zlo je pro mně v kontextu předkládaných příkladů také manipulace,jsem přesvědčená,že nevědomá..kapitulation

Manipulace v čem? Teď ti nerozumím ... Článek z idnesu beru jako popsanou zkušenost jednoho člověka, který se z toho možná snaží vykřesat nějakou senzaci, ale vůči tomu už jsem, a myslím, že i většina ostatních čtenářů, imunní. Četla jsem víc podobných článků a ani jeden není k této službě tak vstřícný, jako Pratchett. Pořád je tu možnost tuto službu zneužít, což tak nějak vyplývá z obou odkazů (v tom cítíš tu manipulaci?) ... ta tady prostě skutečně je. Když pominu to, že kdo chce z tohoto světa odejít, ten si cestu vždycky najde, pořád nevím, jak tuto problematiku pojmout, prostě - něco jiného je odpojit nemohoucího ve vegetativním stavu od hadiček a něco jiného je podat soběstačnému, byť nemocnému, člověku jed a nechat si za to zaplatit. Viděla jsi ten film?

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#180 26. 2. 2012 23:35

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

Revliba napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Manipulace v čem? Teď ti nerozumím ... Článek z idnesu beru jako popsanou zkušenost jednoho člověka, který se z toho možná snaží vykřesat nějakou senzaci, ale vůči tomu už jsem, a myslím, že i většina ostatních čtenářů, imunní. Četla jsem víc podobných článků a ani jeden není k této službě tak vstřícný, jako Pratchett. Pořád je tu možnost tuto službu zneužít, což tak nějak vyplývá z obou odkazů (v tom cítíš tu manipulaci?) ... ta tady prostě skutečně je. Když pominu to, že kdo chce z tohoto světa odejít, ten si cestu vždycky najde, pořád nevím, jak tuto problematiku pojmout, prostě - něco jiného je odpojit nemohoucího ve vegetativním stavu od hadiček a něco jiného je podat soběstačnému, byť nemocnému, člověku jed a nechat si za to zaplatit. Viděla jsi ten film?

Jediný,kdo může toto delima řešit je ten,jehož se to týká,či v nejbližší budoucnosti týkat bude....proto si myslím,že debaty na téma dobro x zlo  a vyšší filosofické úvahy jsou v tomto tématu k ničemu,nejsme tam,kde ti trpící...
Párkrát v životě jsem se ocitla v mezní situaci,jako asi každý z nás ...sama jsem leckdy byla překvapená svou vlastní reakcí....Nevím,jestli bych své trpící umírající matce,či dítěti podala smrtící lék....nebo je poslala do Švýcarska a třeba dala všechny své peníze,aby už netrpěli...
Já to prostě nevím a o to víc nevím,jestli by jakákoli volba byla dobro nebo zlo....
Zdá se mi troufalé v tomto případě věc jakkoli hodnotit,ačkoli zcela chápu,že je nutné ji zákonně ukotvit.....

Není tady

#181 27. 2. 2012 9:53

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Revliba napsal(a):

Jediný,kdo může toto delima řešit je ten,jehož se to týká,či v nejbližší budoucnosti týkat bude....proto si myslím,že debaty na téma dobro x zlo  a vyšší filosofické úvahy jsou v tomto tématu k ničemu,nejsme tam,kde ti trpící...
Párkrát v životě jsem se ocitla v mezní situaci,jako asi každý z nás ...sama jsem leckdy byla překvapená svou vlastní reakcí....Nevím,jestli bych své trpící umírající matce,či dítěti podala smrtící lék....nebo je poslala do Švýcarska a třeba dala všechny své peníze,aby už netrpěli...
Já to prostě nevím a o to víc nevím,jestli by jakákoli volba byla dobro nebo zlo....
Zdá se mi troufalé v tomto případě věc jakkoli hodnotit,ačkoli zcela chápu,že je nutné ji zákonně ukotvit.....

A o tom to právě je, že se to jednou může týkat každého. I nás.

Není tady

#182 27. 2. 2012 10:23

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

Revliba napsal(a):

Tak to bezesporu,nicméně to nic nemění na tom,že odpověď na základní otázku dobra či zla je pro mně osobně v tomto případě nezodpověditelná...

Není tady

#183 27. 2. 2012 13:20

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Revliba napsal(a):

Tak to bezesporu,nicméně to nic nemění na tom,že odpověď na základní otázku dobra či zla je pro mně osobně v tomto případě nezodpověditelná...

Ok, jen bych podotkla, že v tom nevídím otázku dobra a zla, ale otázku, co je a co není pácháním dobra ...

Není tady

#184 27. 2. 2012 17:31

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Není tady

#185 27. 2. 2012 17:57

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Míša Kulička napsal(a):

Revliba napsal(a):

Možná chápu , Míšo Kuličko, co tím myslíš.
Možná uvažuju stejně - co kdyby - a díky své  povaze (přiznám, mnohdy otravné)  bych ráda měla všechno pod kontrolou, zmapované, prověřené ... tak, aby mně nic nemohlo zaskočit. Zkrátka "vždy připraven" wink
Ale souhlasím s Bibískem, ono se opravdu nedá na všechno připravit.
To bychom musely být jiné "bedny". A musely bychom žit v jiném světě ...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#186 27. 2. 2012 19:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Jessika napsal(a):

Selima napsal(a):

Jessika napsal(a):

Toto přísloví znám...ale...protože ho znám, mám pocit, že když ho slyším, vím, o čem je řeč.
Ale o čem je tedy vlastně řeč? Jak mohou dobré úmysly škodit?
Já vím, že se ptám jako mimino, ale  teď zrovna na žádný příklad nepřicházím...

V doborm úmysle zametáš cestičku svojmu dieťaťu, takže keď si stará a nemohúcna, ostanete obidvaja dokázaní na pomoc okolia, lebo dieťa je akosi nesamostatné (napriek občianke a oficiálnej dospelosti) a neschopné postarať sa o seba, nieto o nemohúcnu maktu. A to všetko v mene lásky...

Ok, díky za příklad.A co když si někdo o tu pomoc řekne.
Pak už to není "páchání" dobra?

Ako kedy... môj bratranec bol pol roka nezamestnaný (so ženou na materskej s 3 deťmi na krku) a jediný, koho to vzrušovalo, bola jeho matka... On si samozrejme o pomoc "řekl" - bol by blbý, keby nie... a ona pomáhala a pomáha a má depky, keď nemôže finančne prispievať NAVYŠE okrem toho, čo reálne sama spotrebuje (bývajú v 1 byte, o to je to zložitejšie). Podľa mňa toto JE páchanie pomoci a dobra, lebo krátkodobo mu to síce pomáha, ale len čo teta nebude už vládať zarábať na nich (má 66 rokov, cukrovku a už nestíha toľko, čo predtým,), tak sa rodinka blíži neodvratne ku krachu. Aj jej vinou, podľa mňa. stolt Dvaja dospelí, čo nevedia udržať korunu (alebo euro) a na nich závislé tri deti... kapitulation grater

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#187 27. 2. 2012 19:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborka napsal(a):

To se pak musíš rozhodnout ..... Třeba o vyžádané pomoci při vraždě wink. A je zločin na tyranovi zločinem? wink

Je. Možno  z globálneho hľadiska je to ... úľava.. .ale vražda je vražda. Asistovaná samovražda je trochu iná káva, ale véééľmi ošemetná vec.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#188 27. 2. 2012 19:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Daphné napsal(a):

Já vám nevím....někdy má člověk pocit, že má naloženo víc, než unese....pak přijde pomoc vhod, i ta nevyžádaná - dobré slovo, podaná ruka, pokec u kávy. smile

No dyť ... protože to není ani tak o vyžádání či nevyžádání, jako spíš o potřebnosti či nepotřebnosti ... když pomoc potřebuješ, tak s radostí přijmeš i tu nevyžádanou, no ni?

Nie vždy a nie celkom... Niekedy mi, hlavne rodina, síce pomôže v prekérnej chvíli, a to občas aj bez požiadania, ale s takým tým zhovievavým výrazom, že sa potom cítim ako úplný debil a neschopák! dumbom Ja už si občas naschvál ani nepoviem o pomoc, ale je mi to prd platné, pomoc ma dobehne s víťazoslávnym úsmevom a dobrým pocitom, že sa o5 ukázalo, aká som neschopná. roll

Brita

Není tady

#189 27. 2. 2012 20:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Když už jsme u toho páchání dobra - mám ráda knihy Terryho Pratchetta, to je známo. Líbí se mi i jeho náhled na svět a názory vůbec. Ale nejsem si jistá jeho postojem k asistovaným sebevraždám, ikdyž vzhedem k tomu, že trpí Alzheimerovou chorobou, chápu jeho postoj. Též by se mi nelíbily vyhlídky, které ho čekají ... více zde

No prostě, napadá mě - je pácháním dobra asistovaná sebevražda, nebo je pácháním dobra její zamezení?

Oboje... roll It depends...

Brita

Není tady

#190 27. 2. 2012 21:46

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Když už jsme u toho páchání dobra - mám ráda knihy Terryho Pratchetta, to je známo. Líbí se mi i jeho náhled na svět a názory vůbec. Ale nejsem si jistá jeho postojem k asistovaným sebevraždám, ikdyž vzhedem k tomu, že trpí Alzheimerovou chorobou, chápu jeho postoj. Též by se mi nelíbily vyhlídky, které ho čekají ... více zde

No prostě, napadá mě - je pácháním dobra asistovaná sebevražda, nebo je pácháním dobra její zamezení?

Oboje... roll It depends...

No právě ... na mě to působí, jako domino. Jeden páchá dobro tím, že pomáhá lidem jednoduše a bezbolestně zemřít, další páchá dobro, protože se mu v tom snaží zabránit ... a další tím, že o tom točí film na podporu toho prvního ... a další, že na to poukáže ... No každopádně jsou všici přesvědčeni, že činí dobře a dláždí a dláždí ... dtto u IVF nebo interrupcí ...

Není tady

#191 27. 2. 2012 21:48

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Daphné napsal(a):

Já vám nevím....někdy má člověk pocit, že má naloženo víc, než unese....pak přijde pomoc vhod, i ta nevyžádaná - dobré slovo, podaná ruka, pokec u kávy. smile

No dyť ... protože to není ani tak o vyžádání či nevyžádání, jako spíš o potřebnosti či nepotřebnosti ... když pomoc potřebuješ, tak s radostí přijmeš i tu nevyžádanou, no ni?

Nie vždy a nie celkom... Niekedy mi, hlavne rodina, síce pomôže v prekérnej chvíli, a to občas aj bez požiadania, ale s takým tým zhovievavým výrazom, že sa potom cítim ako úplný debil a neschopák! dumbom Ja už si občas naschvál ani nepoviem o pomoc, ale je mi to prd platné, pomoc ma dobehne s víťazoslávnym úsmevom a dobrým pocitom, že sa o5 ukázalo, aká som neschopná. roll

A nebo mají vítězoslavný úsměv proto, že v jejich věku jsou ještě pořád schopní té své holce pomoct, protože jí mají prostě rádi smile

Není tady

#192 28. 2. 2012 14:51

Lvice
♥♥♥♥♥--
Místo: Vesmír

Já se obávám, že nikdo z nás není schopen určit, co je dobro a co je zlo. Protože to, co vypadá jako zlo může být dobrem pro toho dotyčného, aby něco pochopil, posunul se dál, změnil své názory, pohled na život.... A to co si myslíme, že je dobro je prachobyčejné zlo, protože napomáhá dotyčnému zahnívat v již přežitých představách. A jak se člověk k danému zlu postaví, zda ho přijme a stane se pro něj posunem, je už na něm. Otázka je, proč je dotyčný těžce nemocný. Ale to už je zase jiná stránka věci smile. No osobně nechápu, proč vyrážet do Švýcarska, stačí zchroustat dva listy náprstníku a je to gloria.

A ještě bych doplnila, že bychom neměli posuzovat věci, lidi, události kolem sebe jako dobré a zlé. Smysl je nám skryt a proto je třeba udělat jediné. Poprat se s tím, a pochopit, cože nám to chce říci. Pochopit podstatu a přijmout zodpovědnost. A tohle si myslím je základ všeho a je to to nejtěžší co je. Páč pokora.... ta člověku není v současné době příliš vlastní.  hmm

Upravil(a) Lvice (28. 2. 2012 15:03)

Člověk musí mít vždycky cíl, ale nemusí se vždycky trefit.

Není tady

#193 28. 2. 2012 17:47

Mandragora
♥♥-----
Místo: Kolín

Lvice napsal(a):

Já se obávám, že nikdo z nás není schopen určit, co je dobro a co je zlo. Protože to, co vypadá jako zlo může být dobrem pro toho dotyčného, aby něco pochopil, posunul se dál, změnil své názory, pohled na život.... A to co si myslíme, že je dobro je prachobyčejné zlo, protože napomáhá dotyčnému zahnívat v již přežitých představách. A jak se člověk k danému zlu postaví, zda ho přijme a stane se pro něj posunem, je už na něm. Otázka je, proč je dotyčný těžce nemocný. Ale to už je zase jiná stránka věci smile. No osobně nechápu, proč vyrážet do Švýcarska, stačí zchroustat dva listy náprstníku a je to gloria.

A ještě bych doplnila, že bychom neměli posuzovat věci, lidi, události kolem sebe jako dobré a zlé. Smysl je nám skryt a proto je třeba udělat jediné. Poprat se s tím, a pochopit, cože nám to chce říci. Pochopit podstatu a přijmout zodpovědnost. A tohle si myslím je základ všeho a je to to nejtěžší co je. Páč pokora.... ta člověku není v současné době příliš vlastní.  hmm

godlikesmile

Není tady

#194 28. 2. 2012 21:06

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Lvice napsal(a):

J... No osobně nechápu, proč vyrážet do Švýcarska, stačí zchroustat dva listy náprstníku a je to gloria.

...Pochopit podstatu a přijmout zodpovědnost. A tohle si myslím je základ všeho a je to to nejtěžší co je. Páč pokora.... ta člověku není v současné době příliš vlastní.  hmm

Já bych to pojistila zchroustáním náprstníku ve Švýcarsku... a propós , něco mi říká- není náprstník náhodou jedovatej? wink

Přijmout zodpovědnost = s tím bych souhlasila.
Ale pochopit podstatu? Pochopí šnek podstatu lítání , i když mu jí 20x vysvětlím?

Není tady

#195 29. 2. 2012 10:53

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zdá se, že problematiku páchání dobra lze shrnout do marxovského - Dějiny lidstva jsou dějinami páchání dobra ... A myslím, že ani budoucnost nebude jiná ... např. celá koncepce sociálního státu je jedním velkým páchnoucím dobrem, přesto se jí nikdo nechce vzdát, alespoň ne úplně ... Prostě - potřeba páchání dobra k nám patří, stejně jako potřeba jíst, spát, milovat se atd. ... čímž se oklikou vracíme k tomu, že co je pro jednoho dobrem, je pro někoho jiného zlem ... a že teda vztah mezi dobrem a zlem bude vždy více méně vyrovnaný jedna k jedné ...
A přitom nesmíme zapomenout, že dobro a zlo jsou atributy, které nosíme jen ve své hlavě a věcem a situacím je přisuzujeme subjektivně, bez ohledu na pocity "protistran".

Upravil(a) Míša Kulička (29. 2. 2012 10:54)

Není tady

#196 29. 2. 2012 11:23

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

Ale pochopit podstatu? Pochopí šnek podstatu lítání , i když mu jí 20x vysvětlím?

Možná by to pochopil, kdybys mu to dokázala vysvětlit big_smile. Třeba by stačilo i jen jednou. Ale potřebuje to? Týká se ho to?

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#197 29. 2. 2012 11:55

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

Jessika napsal(a):

Možná by to pochopil, kdybys mu to dokázala vysvětlit big_smile. Třeba by stačilo i jen jednou. Ale potřebuje to? Týká se ho to?

A potřebuje tedy člověk pochopit podstatu dobra a zla?

Není tady

#198 29. 2. 2012 17:17

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

A potřebuje tedy člověk pochopit podstatu dobra a zla?

Octla ses přímo v centru hájemství filosofie. smile
Některý ano. Nebo se o to potřebuje pokoušet ...........

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#199 1. 3. 2012 19:39

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Sociální stát já nechápu, jako "páchání dobra" va Zárodky toho, z čeho se posléze při dostatečné složitosti struktur vyvine sociální stát, jsou zakořeněny v samotný existenci smeček, stád, tlup.....
Já vnímám páchání dobra jako skutečný páchání - to jest proti vůli někoho. Nebo ve smyslu "já vím, co je pro tebe nejlepší."

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#200 1. 3. 2012 21:57

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lupina montana napsal(a):

Sociální stát já nechápu, jako "páchání dobra" va Zárodky toho, z čeho se posléze při dostatečné složitosti struktur vyvine sociální stát, jsou zakořeněny v samotný existenci smeček, stád, tlup.....
Já vnímám páchání dobra jako skutečný páchání - to jest proti vůli někoho. Nebo ve smyslu "já vím, co je pro tebe nejlepší."

Sociální stát je droga. Snadno se může vymknout kontrole, protože po několikerém užití ovládne mentalitu svých občanů a učiní je na sobě závislými, korumpuje je - tito občané pak dávají ve volbách přednost strůjcům sociálního státu - poskytovatelům dávek ... a potom požadují dávky další a větší ... a je jich čím dál tím víc a všichni bez rozdílu se považují za "ty potřebnější" a někteří začnou hledat skulinky, jak dostat ještě víc na úkor ostatních ... čímž bují korupční prostředí ... a jak roste počet "potřebných", tak zákonitě klesá počet těch, kteří na chod státu přispívají, protože už je též přestává bavit "být za ty čím dál tím víc ždímané blbce" ... sociální stát tak ubírá svobodu jak "závislákům", tak "poskytovatelům", ale chudobu nikdy nevymýtí, protože nikdy není schopen vybrat tolik, kolik by potřeboval poskytnout.
Právě díky sociálním státům zanikají osvědčené historické jednotky, které tu fungovaly po tisíce let - rodiny a rodinné klany, kde solidarita byla a je naprostou přirozeností. Místo toho je solidarita vynucována, vymáhána ... a to často tak nehorázným způsobem, že "ždímaní" to oprávněně pociťují jako nespravedlnost. Což právě narušuje mezilidské vztahy vč. té přirozené solidarity. Potřetí a naposled sem dávám tento krásný příklad, jak sociální stát zničil za pouhé čtyři generace mezilidské vztahy ve Švédsku. Koneckonců my tu máme podobnou zkušenost a protože jsme si to užili v trochu větší intenzitě, stačily nám na to generace dvě.

Dost jsem se o tom rozepisovala na politickém. Takže tady to necháme šamanům a úvahám o nesmrtelnosti chrousta a v tomto tématu můžeme klidně pokračovat tam.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí