Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 12. 2. 2012 12:11

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhoš
Web

Re: Šaman

Pandorraa napsal(a):

Keito, jen abych tomu rozuměla: KTERÉ mé vysvětlení? Já právě tady žádné nevidím..nebo svůj text nevnímám jako vysvětlení....

No já bych tu nerada sklouzla k tomu, co kdo řekl a proč to řekl, přijde mi, že tady je to - alespoň jak jsem nahlédla - na tomhle linku, o slovíčkaření a ne moc o tématu samotném...ale přišlo mi, že tohle  vysvětlení je - viz "Dává sem na různá vlákna různé informace a neprosívá je podle vlastního nastavení, ale podle jejich výpovědní hodnoty a zajímavosti " , jenže v tomhle případě a na tomnhle místě a v souvislosti s dalším mi to jako vysvětlení nesedí....
Ale fakt jsem se sem nepřišla dohadovat o slovíčkách,jen jsem měla potřebu se vyjádřit k tématu jako takovému. Howgh big_smile

Není tady

#77 12. 2. 2012 12:17

keito
♥♥♥♥♥--
Web

PPavlaa napsal(a):

a udělala jsi ten obřad, který ti poradil ?

No neudělala, protože to bylo tak složitý a pro mě nerealizovatelný, že se mi to prostě nepodařilo udělat....No zpětně si tak říkám, že i kdybych do toho šla, že by mi to asi stejně houby pomohlo,protože jsem pak skončila v nemocnici a ty nádory včetně rakoviny, o které jsem ovšem tenkrát nevěděla,  mi odoperovali, a s tím  by mi asi nějaký obřad nepomohl....ale to víš, že to v hlavě stále mám big_smile

Není tady

#78 12. 2. 2012 12:21

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no vidíš, neudělala. přijde mi to stejný, jako kdyby ti babka kořenářka poradila, kterej čaj a který bylinky užívat na tvoje obtíže, ty ses na to vyprdla a pak se divila, že ti tu nemoc nevyléčila smile
ale jasně, že chápu, že to třeba nebylo možný ..
přijde mi ale, že když už jdeš dopředu do toho s tím, že to stejně nepomůže, tak to prostě nepomůže. pak je zbytečný cokoliv zkoušet, ne ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#79 12. 2. 2012 12:32

keito
♥♥♥♥♥--
Web

No, ono to nebylo tak, že bych si řekla, že na to dlabu, naopak mi to přišlo zajímavý a snažila se to zrealizovat, jenže události se daly do tak rychlého běhu, že na to nebyl čas a byla jsem ráda, že jsem utekla hrobníkovi z lopaty....Ale mám to v paměti, že jestli by to jenom trochu šlo, zkusila bych to... i s ohledem do budoucna.... wink

Není tady

#80 12. 2. 2012 12:41

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Keito, nerozumím. P. Brzáková k Tobě přivedla sibiřského šamana, který Ti vyčistil prostor od všeho, co by Tě mohlo nějak blokovat, omezovat, co by ti škodilo, ubíralo sil atd , Tobě se pak podařilo odstěhovat a také k odstranění těch zdravotních potíží, jak píšeš, zakrátko (by prostřednictvím klasické léčby) došlo. Přesto nahlížíš,  že Tě zklamal……??

Upravil(a) haiel (12. 2. 2012 12:42)

Není tady

#81 12. 2. 2012 12:53

keito
♥♥♥♥♥--
Web

No viděno tvýma očima se jeví, jakože mi hoooodně pomohl, já si to ale nemyslím. Co se tejče očisty a opuštění bytu asi ano,  i když asi ne jenom kvůli mě, ale i kvůli lidem, co se tam pak po mně nastěhovali. Strašil by je tam táta a měli by třeba nějaké problémy wink ...ale s tou nemocí mi určitě nepomohl. Vím co všechno se pak dělo.... Ale je to věc názoru, že jo wink

Není tady

#82 12. 2. 2012 12:58

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Jistě, jen mi to z toho, jak jsi popisovala, přišlo s tím zdravotním stavem podobné jako s tím prodejem bytu. Že ten šaman tomu "uvolnil pouta" a  samotný ten prodej (změna zdrav stavu k lepšímu) už se pak musel ubírat cestami a pravidly světskými, protože jinak to nešlo.  smile

Není tady

#83 12. 2. 2012 13:13

keito
♥♥♥♥♥--
Web

No, že mi to táta blokoval, to je jasný, vím, jak se nedalo s majitelem domu - byt nebyl můj, takže ne prodej, pouhé opuštění, domluvit. A pak to najednou šlo. Ale vím, jak se stavěl  - ten šaman wink - odmítavě k těm mým zdravotním potížím... No, prostě věděl, že na to nemá...Ale kdoví, třeba je to tak jak píšeš, že už "jenom" tím vyčištěním bytu se všechno dalo do pohybu tím správným směrem...to možná budu vědět jednou , až budu "tam"... i když to mi už zase asi bude jedno big_smile

Není tady

#84 12. 2. 2012 13:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

keito napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Keito, jen abych tomu rozuměla: KTERÉ mé vysvětlení? Já právě tady žádné nevidím..nebo svůj text nevnímám jako vysvětlení....

No já bych tu nerada sklouzla k tomu, co kdo řekl a proč to řekl, přijde mi, že tady je to - alespoň jak jsem nahlédla - na tomhle linku, o slovíčkaření a ne moc o tématu samotném...ale přišlo mi, že tohle  vysvětlení je - viz "Dává sem na různá vlákna různé informace a neprosívá je podle vlastního nastavení, ale podle jejich výpovědní hodnoty a zajímavosti " , jenže v tomhle případě a na tomnhle místě a v souvislosti s dalším mi to jako vysvětlení nesedí....
Ale fakt jsem se sem nepřišla dohadovat o slovíčkách,jen jsem měla potřebu se vyjádřit k tématu jako takovému. Howgh big_smile

To je v pořádku, už vím, o čem mluvíš, nechápala jsem tě.
Asi proto, že to je opravdu o těch slovech, protože to, co ty cituješ, já nepojímám jako nějké své VYSVĚTLENÍ, ale jako své vlastní VNÍMÁNÍ Míšiných příspěvků obecně. Podle mého názoru jsou ve velké míře objektivní a právě Míša se do "slovíčkaření" moc zatahovat nedá.
Ale pochopitelně to je mé vnímání a můj názor a je na každém, jak ho vezme nebo nevezme stolt

Regovala jsem v kontextu na Lvici a v podstatě se to tématu jako takového netýká, to mᚠpravdu.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#85 12. 2. 2012 13:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

keito napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

No neudělala, protože to bylo tak složitý a pro mě nerealizovatelný, že se mi to prostě nepodařilo udělat....No zpětně si tak říkám, že i kdybych do toho šla, že by mi to asi stejně houby pomohlo,protože jsem pak skončila v nemocnici a ty nádory včetně rakoviny, o které jsem ovšem tenkrát nevěděla,  mi odoperovali, a s tím  by mi asi nějaký obřad nepomohl....ale to víš, že to v hlavě stále mám big_smile

Já nevím, zda to vidím jen já... a nebo i někdo další, co ty sama si, Keito, děláš....
Připomínᚠmi toho člověka, co při záplavách seděl na střeše svého domu a prosil Boha, aby mu pomohl.... hasiče odehnal, záchranáře odehnal, vrtulník odhnal a utopil se.... Jistě všichni víte, jak ten příběh pokračuje stolt

Osobně vidím, že šaman udělal jen to, co jeho jest a co mu bylo dovoleno: uvolnil blokující energie a tobě nechal to, co tvoje jest: projít si tím, co potřebuješ pro svůj další duchovní růst.
Podle mého názoru byl ten stařík moudrý muž stolt

Není tady

#86 12. 2. 2012 14:16

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

keito napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Já nevím, zda to vidím jen já... a nebo i někdo další, co ty sama si, Keito, děláš....
Připomínᚠmi toho člověka, co při záplavách seděl na střeše svého domu a prosil Boha, aby mu pomohl.... hasiče odehnal, záchranáře odehnal, vrtulník odhnal a utopil se.... Jistě všichni víte, jak ten příběh pokračuje stolt

Osobně vidím, že šaman udělal jen to, co jeho jest a co mu bylo dovoleno: uvolnil blokující energie a tobě nechal to, co tvoje jest: projít si tím, co potřebuješ pro svůj další duchovní růst.
Podle mého názoru byl ten stařík moudrý muž stolt

napadlo mě přesně totéž...smile

Není tady

#87 12. 2. 2012 15:26

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Ó vy moudré osvícené ženy wink , ještě že vám je to tak jasné wink ....přijde mi, že  jste si nepřečetly vše, co jsem napsala.... určitě nečekám na střeše, až mě někdo spasí, dělám toho dost sama, jen jsem od něj chtěla vědět, kde je zádrhel a co s tím udělat...tamto ale zrealizovat nešlo..protože a proto .... prostě to NEŠLO ...a můžete si myslet co chcete smile

Není tady

#88 12. 2. 2012 15:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

keito big_smilebig_smilebig_smilebig_smile
Já osobně jsem si dobře přečetla všechno, co jsi napsala, dokonce jsem přečetla i několik tvých knížek stolt
A není to o ničem jiném, než o tom, že každý dívaje se na totéž, vidíme něco jiného.
Když jsi uvnitř, nevidíš to, co je vidět zvenku.
A naopak.
Je to celé tvoje, to bezesporu stolt Jak to uchopíš, to je čistě na tobě a to, zda to "jde" nebo "nejde" je mnohdy úplně nepodstatné wink

Není tady

#89 12. 2. 2012 16:31

keito
♥♥♥♥♥--
Web

No Pan, na chvíli to vypadalo, že se snad i naštvu...ale nenaštvala jsem se big_smile . Vím, že se na „problém“ vždy kouká lépe zvenku než zevnitř. Uznávám jednu věc, že možná – píšu možná, protože to nevím určitě wink , jak psala haiel, tím že mi tam udělal očistu, věci se hnuly tím správným směrem, včetně nevídaně rychlého nástupu na operaci, jejího přežití a všeho poté....což mě nikdy předtím nenapadlo, anobrž jsem očekávala – ano i takové věci se dějí big_smile – pomoc z jiné strany, a protože možná přišla ze strany jiné aenbo maskovaná, měla jsem pocit, že pan šaman byl drobet mimo. ...Čím víc o tom přemýšlím, možná to tak opravdu bylo.... Ale s tím obřadem fakt nevím, za celé tři roky jaksi ještě nenastaly vhodné podmínky, abych se do toho dala. Nezáleží to totiž jen na mně...Ale třeba i tohle vidím z toho špatného úhlu pohledu, co já vím.... No na každý pád asi není náhoda, že jsem sem po tak dlouhé době zavítala a náhle měla potřebu sem zase něco napsat...třeba jsem si měla ten obřad zase připomenout, abych nepropásla, až nastanou ty vhodné podmínky, kdoví wink

Není tady

#90 12. 2. 2012 17:34

Ing. Iva Veselá
Partner Babinet.cz

haiel napsal(a):

A je to vlastně dobře, že se to takto děje. Člověk si vlastně jenom tak uvědomí, že spoléhat se nejvíc může jenom sám na sebe a u sebe bude hledat v první řadě.

Přesně!

Není tady

#91 12. 2. 2012 18:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Jé, čau, ztracná dcero! pussa
Keití, když ty jsi takovej chmurolog hjarta (a ne že se na mně naštveš! butterlol) a znᚠto - Univerzum konverzuje flirtem....lehkonohá radostná rozmluva, to je jeho. Ne, že by to bylo snadný.
Jooo! Jávimjávim.......tuhleto - a támhleto - a jak že má být člověk lehkonoze radostnej?
Nevím. Zeptej se tuhle Revli, ta by mohla dělat semináře na toto téma....já nevím.
Třeba napsat si, co jsem všechno dokázala a potěšit se tím?
starou metodu "mysl jako film a jak s ním pracovat?" :smajlík, který krčí ramneny:
Ovšem, zdá se mi, že jsi v téhle diskuzi nakonec vzala šamana na milost lol a za to tě velebím! rock

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#92 12. 2. 2012 18:26

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

keito napsal(a):

Ahoj,  po dlouhé době jsem sem nakoukla a vidím téma šaman. To si počtu, těšila jsem se, ale nepočetla jsem si. Tak nějak nechápu, proč to sem Míša dala, respektive co tím zamýšlela. Pandořino vysvětlení neberu wink ...

Jednoduše mi to přišlo zajímavé ... stejně jako tvá zkušenost. A diskuze o tom, proč jsem to sem dala a jak jsem si to mohla zrovna já dovolit, považuju za irelevantní, zbytečné a v podstatě hloupé.

Takže ti děkuju, že jsi tu podrobněji popsala svou zkušenost a doufám, že diskuze povede konečně směrem relevantním, a tedy k šamanům, léčitelům a jiným alternativcům smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#93 12. 2. 2012 18:52

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Míšo, můj údiv nebyl ve smyslu - že zronva ty sis to mohla dovolit, ale spíš, že když tomu nevěříš, proč mᚠtu potřebu o tom psát smile ....Ale nechejme toho, mᚠpravdu není to o tom, kdo to sem dá, spíš jaké s tím má kdo zkušenosti. A o zkušenostech s alternativou bych asi tohle forum celé zahltila, neb poslední léta se krom klasické medicíny, která mě víceméně udržuje při životě ale současně i ničí, léčím alternatvou veškerého druhu. A mám s ní bohaté přebohaté zkušenosti. Ale ruku v ruce s tímto "léčením" se také celá léta hrabu ve svém podvědomí, protože to je alfa omega všeho, ale o tom už jsem tu psala. Tak předám slovo jiným, at se také vyjádří...Nicméně za tím svým si stojím i kdyby okolo mě všichni tvrdili pravý opak wink

Není tady

#94 12. 2. 2012 18:58

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Lupinko, čau čau pussa, no jo, zavítala jsem sem...a hned jsem to schytala. big_smile To mám z toho, že jsem se zase trochu rozkecala....Ne, to si dělám srandu, asi jsem potřebovala náhled z trochu jiné strany...a teď si to pokusím v sobě nějak srovnat. ...No jo, lehkost bytí, to se ti to řekne, když ...Ne, raději to nebudu rozebírat, však ty víš.....stolt

Není tady

#95 13. 2. 2012 0:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

keito napsal(a):

Nicméně za tím svým si stojím i kdyby okolo mě všichni tvrdili pravý opak wink

Já osobně jsem přišla na to, že právě tenhle postoj je někdy můj největší zdravotní problém big_smile
Už to tak nemám, doma není opravdu nikdo prorokem wink

Není tady

#96 13. 2. 2012 9:58

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem nabyla z četby krásné a populární literatury dojem, že šaman je určitým způsobem vázán také místně a společensky. Četbou kupř. Karla Maye jsem získala představu, že takřka každý kmen měl svého šamana .....
Myslím si, že je možné, aby šaman např. ze Sibiře pochopil, co po něm žádáme a nějak k tomu přikročil, ale nejsem si jistá, zda jsme sto my (nebo třeba, abych byla konkrétní - já) schopna pochopit způsob, cíl a výsledek jeho akce.
Jedna z mnoha možností: když mě zajmou Indiáni a mučí mě u kůlu, pak mou představou o úspěchu je vyváznout, přestat být mučena, na rozdíl od Indiána, jehož představou kýženého výsledku je být mučen a ještě mučenější, ale "zachovat chladnou tvář bojovníka".

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#97 13. 2. 2012 11:07

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No jestliže šamani "spojují a obnovují porušené energetické spoje", případně "přemisují nahromaděnou energii tam, kde její nedostatek", tak je snad úplně jedno, odkud jsou a v čí prospěch pracují ... mě tedy z toho osobně vychází, že ve prospěch jedince něco propojí, něco otevřou, dalo by se říci, že "nastartují" a dál už je to pak na nás samých, jak s tím naložíme ... a taky, že tak nepomohou pouze tomu jedinci, ale v podstatě celému celku ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#98 13. 2. 2012 18:03

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Pandorraa napsal(a):

keito napsal(a):

Já osobně jsem přišla na to, že právě tenhle postoj je někdy můj největší zdravotní problém big_smile

No, snad mi nechceš říct, že za vším není psýcha!  Protože tohle je to, co jsem říkala, že si za tím stojím... Nebo se každá bavíme o něčem jiném?  va ... Jakpak jsi to myslela? tongue

Není tady

#99 14. 2. 2012 6:12

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Že "je za vším psýcha" a "stojím si na svém, i kdyby čert na koze jezdil" je ale něco úplně jiného, ne?

Není tady

#100 14. 2. 2012 11:23

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

keito napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

keito napsal(a):

No, snad mi nechceš říct, že za vším není psýcha!  Protože tohle je to, co jsem říkala, že si za tím stojím... Nebo se každá bavíme o něčem jiném?  va ... Jakpak jsi to myslela? tongue

Nechci smile
Nebavíme.
Pochopitelně, že je za vším psýcha. Zvl᚝, když si stojím za svým, i kdyby všichni okolo tvrdili opak.... tedy ustrnu na místě, moje psychika se blokne stolt

Prostě říkám jen, že NĚKDY je moc užitečné "si přešlápnout" a podívat se na věc i očima těch druhých... A v případě, že se jedná o mne samotnou, to nemusí být vždycky jednoduché.
Doufám, že už jsem se to naučila...tedy alespoň sem tam se daří big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí