29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já mám s pomocí šamana osobní zkušenost. Pomohl mně velmi blízkému člověku a ten říká, že kdybych ho tehdy místo k šamanovi odvezla do Bohnic, tak je tam nejspíš ještě dneska
Jsou prostě věci mezi nebem a zemí, na které je veškerá věda krátká....
Není tady
Ten dokument jsem viděla a myslím si, že šamanismus je cesta k vyššímu já, k objevování svého podvědomí a to je mnohdy účinnější než klasické léky, které jen potlačují symptomy.
Jinak dnes jsem najednou cítila potřebu si pořádně zatančit v rytmu šamanských bubnů. Ještě jsem tuhle potřebu nikdy neměla a bylo to skvělé. Mám doma už několik let originální hudbu křováků, tak jsem si ji pustila, oblékla slušité tanečkovské oblečení, přehrávač zesílila na maximum a tancovala s nimi. Úplně mi připadalo, že jsou vedle mě a že mě podporují . Trochu jsem si i pobrečela, upustila různé tlaky a teď je mi dobře
Upravil(a) Tulipánka (31. 1. 2012 11:47)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Já mám s pomocí šamana osobní zkušenost. Pomohl mně velmi blízkému člověku a ten říká, že kdybych ho tehdy místo k šamanovi odvezla do Bohnic, tak je tam nejspíš ještě dneska
Jsou prostě věci mezi nebem a zemí, na které je veškerá věda krátká....
Myslím, že tady je to hodně o vztahu těch dvou - na jedné straně lékaře, šamana, léčitele atd. ... a na druhé pacienta. Pokud si ti dva sednou, tak může pomoci jakákoliv léčba. A naopak - pokud dotyčnému nedůvěřuju, je mi nesympatický, nevěřím jeho způsobu léčby - no tak mi nepomůže, ani kdyby to byl medicínský pámbu ...
A taky jsem se dopracovala k tomu, že nemá smysl upínat se k zázrakům. Pokud mám dispozici k vzácné genetické chorobě, tak se holt musím smířit s tím, že DNA mi neopraví ani lékař, ani šaman, ani jiný léčitel ... Někdy je lépe tu nemoc (či odchylku) přijmout a naučit se s ní žít a užívat si života - připadá mi to smyslplnější, než se honit od "čerta k ďáblu" a páchat na sobě experimenty.
Upravil(a) Míša Kulička (31. 1. 2012 12:00)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Pokud mám dispozici k vzácné genetické chorobě, tak se holt musím smířit s tím, že DNA mi neopraví ani lékař, ani šaman, ani jiný léčitel ...
Já si zase, Míšo, myslím, že nemusím.
A přitom o sobě nemohu tvrdit, že bych nějak extra věřila na zázraky, či lépe řečeno na jejich nadpřirizenou podstatu.
Dle mého názoru kombinace lékař+šaman tak, jak to bylo v tom dokumentu, je to nejlepší, co může být.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Pokud mám dispozici k vzácné genetické chorobě, tak se holt musím smířit s tím, že DNA mi neopraví ani lékař, ani šaman, ani jiný léčitel ...
Já si zase, Míšo, myslím, že nemusím.
A přitom o sobě nemohu tvrdit, že bych nějak extra věřila na zázraky, či lépe řečeno na jejich nadpřirizenou podstatu.
Dle mého názoru kombinace lékař+šaman tak, jak to bylo v tom dokumentu, je to nejlepší, co může být.
Tak samozřejmě, že nemusíš ... ale mně ti tak z toho vychází, že než lítat po doktorech, šamanech, léčitelích a dalších a stresovat se neúspěchy, být z toho unavená a možná i znechucená ... to už mi připadá lepší pohodově si užívat rodiny, přátel, koníčků i práce ... sice jen v rámci možností, které mi daná nemoc skýtá, ale i tak naplno ... připadá mi, že strašně moc lidí žije jen svými chorobami či jiným hendikepem ... a prošvihnou tak třeba spoustu věcí, které by jim udělaly radost.
Ale je fakt, že kdyby šlo o mé dítě, otočila bych o 180°.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Tak samozřejmě, že nemusíš ... ale mně ti tak z toho vychází, že než lítat po doktorech, šamanech, léčitelích a dalších a stresovat se neúspěchy, být z toho unavená a možná i znechucená ... to už mi připadá lepší pohodově si užívat rodiny, přátel, koníčků i práce ... sice jen v rámci možností, které mi daná nemoc skýtá, ale i tak naplno ... připadá mi, že strašně moc lidí žije jen svými chorobami či jiným hendikepem ... a prošvihnou tak třeba spoustu věcí, které by jim udělaly radost.
S tímhle souhlasím do puníku
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
"Předpokládal jsem, že se budou přírodovědné principy uplatňovat v záchraně života! V souladu s bioenergií, se zdravím, ba i s nemocí. Neboť po stránce psychiatrické vlastně neexistuje žádné absolutní vyléčení. Téměř u žádné nemoci. A v neurologii taky ne. Řekněme, že nevyléčitelnost nemocí metodami klasické medicíny se týká vlastně velké části léčebných postupů. Nelze tedy, klasicky medicínsky, vyléčit cukrovku, nedá se vyléčit revmatismus. Je pouze možné udržovat je nějakým způsobem pod kontrolou. Jenže nemoc za takových okolností postupuje! Nelze vyléčit arteriosklerózu, neumíme léčit Alzheimerovu nemoc. Pomocí klasické medicíny nedokážeme vyléčit takřka žádnou chorobu. Léčebnými metodami vycházejícími z klasické medicíny se především potlačují symptomy. Když má někdo nějaký zánět, dostane na něj protizánětlivé léky. Když něco tělu chybí nahradí se to. Pokud má někdo bolesti, dostane analgetika - potlačující vjem bolesti. Pokud má člověk vysoký tlak, obdrží lék, který vysoký tlak sníží. Ale vlastně nikdy se nepřijde na příčinu, která je původcem nemoci! Z tohoto důvodu zůstávají klasické léčebné kroky postupem, který pouze symptomy potlačuje. Aniž dojde ke skutečnému uzdravení." Takové jsou názory nejen rakouského lékaře-neurochirurga Heinze Valentina, který se rozhodl studovat a žít Jižní Americe jako šamanský léčitel.
Rakouský dokument
Super názor... Ja hovorím, že si nevyberám čo mi pomôže -keď je to h.o.v.no, tak budem jesť aj h.o.v.n.o alebo krútiť nad hlavou kuracou kosťou...
Všetko jedno, hlavne že pomôže.
A ideál je pdoľa mňa doktor klasickej medicíny, ktorý sa zaoberá aj aletrnatívnymi metódami a kombinuje to.
Upravil(a) Selima (3. 2. 2012 17:30)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
"umlátit toho druhého argumenty na vědeckém základě"?To se dá?
Já myslím že dá . Naštěstí se už za to neupaluje.
Taky mám osobní zkušenost se šamany. Kombinace celostní mediciny a šamanů považuji za to nejepší co je.
Upravil(a) Lvice (6. 2. 2012 10:11)
Není tady
Pan kdy už to tupounství pomine . Copak se fakt nikdy nepoučíme
?
A vlastně máš pravdu, takový bývalý člen klubu Sisifos nyní lékař celostní mediciny Jan Hnízdil je toho příkladem . Třeba za pár let bude takových Hnízdilů mnohem více. A nebudeme potřebovat nadstandardní pojištění
Upravil(a) Lvice (6. 2. 2012 10:20)
Není tady
Lvice napsal(a):
Pan kdy už to tupounství pomine
. Copak se fakt nikdy nepoučíme
?
Pusť to a "tupouni" se ti začnou vyhýbat Já v reálném životě neznám žádného. Vlastně jsem přesvědčená, že žádný ani neexistuje. Je to spíš o míře "vyladění antének"
Není tady
No dobrá, tak když vlastně ani žádný neexistuje, proč o nich vlastně píšeš,ha?
Není tady
Lvice napsal(a):
No dobrá, tak když vlastně ani žádný neexistuje, proč o nich vlastně píšeš,ha?
Ty fakt nevíš, ha?
Není tady
Fakt nevím
Není tady
Lvice napsal(a):
?
A vlastně máš pravdu, takový bývalý člen klubu Sisifos nyní lékař celostní mediciny Jan Hnízdil je toho příkladem. Třeba za pár let bude takových Hnízdilů mnohem více. A nebudeme potřebovat nadstandardní pojištění
Já s Hnízdilem plně souhlasím. Líbí se mi jeho filosofie - začít pracovat na sobě samých a přestat spoléhat na "sílu" různých zbytečných patáků, kapek, esencí a dalších berliček
Upravil(a) Míša Kulička (6. 2. 2012 13:38)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Lvice napsal(a):
?
A vlastně máš pravdu, takový bývalý člen klubu Sisifos nyní lékař celostní mediciny Jan Hnízdil je toho příkladem. Třeba za pár let bude takových Hnízdilů mnohem více. A nebudeme potřebovat nadstandardní pojištění
Já s Hnízdilem plně souhlasím. Líbí se mi jeho filosofie - začít pracovat na sobě samých a přestat spoléhat na "sílu" různých zbytečných patáků, kapek, esencí a dalších berliček
Taky se mi přístup Hnízdila líbí,jen je třeba být opatrný a jít zlatou střední cestou...moje kamarádka měla více než rok nespecifické potíže všeho druhu,klasická medicína jí nebyla schopna pomoci,skončila u Hnízdila,který ji vysvětlil,že po 25ti letech manželství zřejmě jen somatizuje...nakonec sama iniciovala MR mozku a ejhle...nádor...do druhého dne jí operovali,naštěstí byl nezhoubný...
Takže i mistr tesař se leckdy utne a kombinace klasiky a alternativy je dle mého názoru důležitá..
Není tady
Revli, já psala o zbytečných patácích, kapkách, esencích a jiných berličkách, tzn. o těch, které užívat nemusíš, protože na nich tvůj život nevisí, protože by sis klidně mohla (nebo spíš, dle mého názoru, měla) poradit i bez nich.
Není tady
Pracovat na sobě samém je přeciž prazáklad všeho . Jestli míníš tím to, že si čloěk dá nohy na gauč, nakoupí si plnou polici patáků (mmch to je hezký výraz
) a berličky makejte za mně, tak to s tebou plně souhlasím.
Jenže s klidným vědomím a svědomím ti řeknu, že s berličkami ta práce na sobě jde mnohe lépe a rychleji . Navíc jsem Hnízdila nikde neslyšela mluvit o esencích, kapkách apod. Pouze o klasické medicině verzus psychosomatických příčinách. Něco mi zřejmě uniklo, když jsem se dívala na jeho videa......
Není tady
Léky klasické mediciny také užívat nemusíš, pokud si to umíš v podvědomí srovnat. Zbytečné nejsou, jsou cenným pomocníkem. Ne, život na nich nevisí, leč pomohou zahodit spoustu zbytečného balastu, který si člověk tahá s sebou.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Revli, já psala o zbytečných patácích, kapkách, esencích a jiných berličkách, tzn. o těch, které užívat nemusíš, protože na nich tvůj život nevisí, protože by sis klidně mohla (nebo spíš, dle mého názoru, měla) poradit i bez nich.
Musím říct,že jsem zažila fakt bolestivý ústřel krční páteře,na mezokain jsem chodila denně,brala spoustu léků na svalové uvolnění atd. atd....Absolutně to na mě nezabíralo,skončila jsem na kapačkách a stejně nic...říkala jsem si,to není možný,že jsem tak totálně rezistentní...a byla...
Všechny léky jsem vysadila,protože mi bylo akorát tak špatně a začala to řešit celostně...akupunktura,prof.Lewit-mechanická náprava a homeopatika...téměř okamžitě se mi ulevilo..
Totéž psychika...v průseru antidepresiva nezabrala,postupně ,zároveň s celkovou prací sama na sobě,mi neskutečně pomohla homeopatika...
Takže ano,zbytečně do sebe ládovat esence a kapičky je blbost..je třeba taky pečlivě obstarávat duši..
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
A antibiotik, antidepresiv a jiných anti
No tak o tom ale žádná.....kdybychom uměli s myslí skutečně zacházet, nepotřebovali bychom ani to, ani ono.
Neumíme - učíme se, ergo, potřebujeme berličky.....zatím.
Není tady
Revlibo, tys mě opravdu pobavila . Je blbost do sebe zbytečně ládovat kapičky a esence, ale to že jsi sama ládovala bobule, které jsou stejná berlička jako kapky či esence jsi zřejmě za zbytečnou blbost nepovažovala. A dokonce berlička neskutečně pomohla
Máš obrovské plus,díky, žes mi vyvolala úsměv na tváři :goodlike:
Není tady
Ahoj, po dlouhé době jsem sem nakoukla a vidím téma šaman. To si počtu, těšila jsem se, ale nepočetla jsem si. Tak nějak nechápu, proč to sem Míša dala, respektive co tím zamýšlela. Pandořino vysvětlení neberu ... Ale to je fuk, napíšu co si o tom myslím já. Co se tejče nemocí a léčení s pánem stoprocentně souhlasím, klasická medicína neléčí, pouze tlumí příznaky, tudíž v konečném důsledku je člověk nemocen vedlejšími účinky „léků“ a tak je stále více a více nemocen .... Ale myslím, že tohle všichni – alespoň tady na tomhle fóru víme, stejně tak víme,ž e aby člověk zjistil, kde je jádro pudla, je záhodno sáhnout do hlubin svého podvědomí a objevit „záškodníka“, tím myslím záškodnický program, blok naší mysli, schéma..…a něco s ním udělat. Ovšem má to jeden háček – sama jsem se o tom přesvědčila, že i když člověk objevuje jednoho záškodníka po druhém a „čistí a čistí a čistí“, tím myslím podvědomí, je to zřejmě tak hluboko zažrané - nevím jestli do paměti buněk nebo kam, že mu stejně ty určité závadné vzorce chování v určitých situacích stále naskakují... No, to je alespoň můj případ, takže stále hledám další a další způsob, jak se k nim dostat – zase z jiné strany a konečně je zlikvidovat...Ale to je na dlouhé povídání, tak zpět k šamanům
. S jedním takovým mám zkušenost tak před třemi roky. Tehdy jsem potřebovala vyřešit svou bytovou situaci, vysoký nájem, a odstěhovat se ze svého krásného velkého bytu, mnozí kteří u mě byli na astrosrazu, snad si pamatují
Ale nešlo to ať jsem dělala všechno možné. Až jsem se dozvěděla, že tam se mnou žije duše mého táty, který mi v tom brání. Takže jsem s pomocí jednoho člověka jeho duši odvedla, ovšem poté jsem se dozvěděla, že tam se mnou stále ještě je a že je zapotřebí někoho opravdu silného, který by ho beze zbytku odvedl - teda jeho duši, že jo
...a byl mi doporučen jakýsi šaman ze Sibiře, který sem zrovna měl přijet, že mi ten byt vyčistí. Přišla s ním ke mně Brzáková, byl tu na její pozvání. Byl to takový stařeček, ale byl to ŠAMAN. Brzáková byla jako tlumočník, neb on neuměl ani slovo česky a já zase neuměla jeho řeč. Oblékl se do šamanského oblečku
, zapálil vykuřovadla a už to jelo…Vyčistil mi celý byt, prý od zbytkových energií po tátovi...a pak se povídalo. Respektive já ho prosila, zda by mi nepomohl se zdravotními problémy, které mě tenkrát urgentně trápily. No, nepomohl, jen mi doporučil nějaký obřad, který mám udělat, ale co se týče nemocí a léčení – nic. A to sem přijel i jako šaman-léčitel. Jediné pozitivní, že po té očistě se mi podařilo se odstěhovat. Jestli to bylo jeho zásahem nebo nebylo, nevím, ale coby šaman-léčitel zklamal…Tím nechci házet všechny šamany do jednoho pytle, jen jsem tím chtěla říct, že není šaman jako šaman.
Není tady
a udělala jsi ten obřad, který ti poradil ?
Není tady
Keito, jen abych tomu rozuměla: KTERÉ mé vysvětlení? Já právě tady žádné nevidím..nebo svůj text nevnímám jako vysvětlení....
Není tady