Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 29. 1. 2012 21:29

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Celý víkend jsem se nabírala energii u přítele, tak proto ta dvoudenní nepřítomnost tady na fóru. Postupně si pročtu všechny příspěvky a budu se snažit na ně reagovat.

Není tady

 

#52 29. 1. 2012 22:02

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

maring napsal(a):

Ano myslím si, že mᚠdokončit školu , ty to určitě ve skrytu chceš taky .
Do situace se dokážu vcítít dokonale i u dcery i u tebe, protože s takovým člověkem žiju 30 let , manžel byl to samý .
Ale já s tím umím pracovat , na rozdíl od vás poznám, co je pro vás dobrý a co ne .
Dobře víš že hospitalizace ted ve zkouškovým nic neřeší, budeš tam brát léky a sedět za stolem .
Kdyby sis ted ubrala zkoušky, a nechala si dvě lehký , tak se ti uleví, část udělᚠa budeš mít víc síly a lepší náladu . Ta představa diplomky a zkoušek tě tlačí ke dnu .
Musíš se o sebe víc starat, najít si člověka , kterej s tebou bude pracovat a pozná, co tě zhoršuje a jak tomu zabránit . Ty sama to nepoznᚠ, ty padᚠdo sebevražedných myšlenek a nevidíš to reálně . Potřebuješ dobrýho psychologa, kterej tě bude hájit před světem , třeba i před nároky rodičů atd.

Uvědom si, že tyhle propady se budou objevovat i v práci, občas se to objeví a přečti si, jak dopadá depresák, kterej má v práci výpadky viz Rosamunda .
Všichni kolem tebe musí pochopit, že mᚠkřehkou psychiku a je potřeba tě respektovat , ne říkat : Nezlob...... nebo: musíš dokončit školu !
Ted musíš brát vyšší dávku léků na deprese, já bych zkusila ty vitamíny a až to zabere , rozhoduj se .
Dobře víš, že vždycky když se zhoršíš, chceš se rozejít s přítelem nebo skončit se školou, mᚠiluzi, že to něco vyřeší ,ale je to jen ataka nemoci .

Zkoušky z tohoto semestru mám už všechny hotové. Tu zmiňovanou soubornou zkoušku budu dělat v únoru, je to zkouška z jarního semestru.

Režim na vysoké škole mi vůbec nesvědčí. Potřebuju mít rovnoměrnou zátěž. Můj psychiatr je toho názoru, že až půjdu do práce, můj psychický stav se výrazně zlepší. Doufejme, že to tak skutečně bude.

Není tady

 

#53 29. 1. 2012 22:08

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

majkafa napsal(a):

Vilemíno, nenič sama sebe. Třeba způsobem, jak píšeš o tlusošce.
Proč si neodpustíš? Co sis provedla, že se takhle ničíš? Žádný člověk si nic takového nezaslouží od jiných a především ne od sebe.

Nevíš, že spoustu věcí můžeš změnit? Když ti bude dobře psychicky a budeš chtít.
Ze ženy, jakou se chceš mermomocí vidět, se může stát vysoká štíhlá moudrá víla s hezkou barvou vlasů...  Je tolik způsobů, jak to udělat. Jak změnit své myšlení.
Ale abys chtěla, k tomu ti nepomůže nikdo. To můžeš jenom ty sama. Ale až budeš chtít, začnou se dít zázraky...
Možná stačí do začátku tu vílu vidět ve svých snech...

Btw mám také hnědé vlasy. Teda vlastně už šedivé, taky mi bude za rok 50. smile Je tolik barev, kterými se můžu udělat taková, jakou si v tu chvíli přeji být... A mezi námi - hnědé vlasy jsou krásné. par

Když jsem vymýšlela tu hádanku, tak jsem se smála, až se stůl otřásal.

Majko, samozřejmě že se barvím, dokonce každých 6 týdnů, bohužel mi ale vlasy rostou velmi rychle, k tomu mám ještě tmavě hnědé vlasy, tak jsou odrosty dost vidět. Už ve 13 jsem musela používat šampóny s barvou, za tři roky jsem přešla na klasickou barvu, bohužel i ta se mi vymývá, ač jsem zkusila nejrůznější značky. Jinak je mi 25 let, brzkou šedivost máme v rodině.

Není tady

 

#54 29. 1. 2012 22:10

majkafa
Host

Re: Jsem nýmand

Vil, já mám šediny od 17.

Ty ses té hádance smála? hm. Tekly ti u toho slzy?

Upravil(a) majkafa (29. 1. 2012 22:11)

 

#55 29. 1. 2012 22:12

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Vějířovka napsal(a):

Myslím si, Vilemíno, že tvůj problém je ve špatném nastavení priorit, které jsi pravděpodobně převzala od rodičů - a protože jsi to jen převzala, není to tvoje vlastní nastavení. je naděje, že se z toho vymaníš.
Např.: myslíš, že absolvování vysoké školy znamená, že je potvrzeno, že člověk je nějak kvalitnější, než ten, který vysokou nemá?
Vždy i staří latiníci měli přísloví: "Dvojnásobný doktor, jednoduchý osel".Nebo další známá lidová moudrost praví: "Akademický titul před blbostí nechrání".

Až nebudeš brát to vystudování vys. školy tak vážně, ale jen jako práci, kterou zkoušíš udělat, tak to půjde lépe.

A navíc, ani po absolvování vysoké školy, zkoušky tvých schopností nekončí, a když jsi otitulovaná, tak je třeba každý neuspěch víc vidět - takový je holt život.

A z té nespokojeností s fyzickým zjevem zase vyplývá, že neumíš být vděčná za dary, kterých se ti dostalo.
Jsi pyšná a nevděčná.

Ne, nemyslím si, že "otitulovaný" člověk je kvalitnější, to vůbec neplatí. Jen se chci živit jako učitelka a ve školách vyžadují po učitelích většinou Mgr. titul, Bc. většinou nestačí.

Není tady

 

#56 29. 1. 2012 22:18

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Pox napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Mám chu ukončit studium a najít si práci ...a mít od všeho pokoj.... Už jsem to promyslela, našim dám jako kompenzaci peníze, které jsem si našetřila.

Od ČEHO všeho?

Od psychického napětí ze zkoušek, psaní diplomky, připravování se na C1 zkoušku z němčiny, od akademického prostředí, kde se mi zdá, že si lidé na co cosi hrají, od očekávání ostatních...

Není tady

 

#57 29. 1. 2012 22:30

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

anais.de napsal(a):

Vilemino, ja sem moc casto nepisu, spis ctu prispevky, ale mam pocit, ze na Tvuj musim reagovat. Asi tu budu v opozici, ale myslim si, ze vystudovat Mgr za cenu totalniho zhrouceni za to nestoji. Zamyslela ses nad tim, jakou praci bys chtela po dokonceni skoly vykonavat a potrebujes na to vubec ten magistersky titul? Nestacilo by Ti Bc?

Co kdyby ses po skonceni zkouskoveho obdobi poohledla po nejake praci, abys videla jake jsou Tve moznosti s jiz dosazenym vzdelanim. Podle toho se pak muzes rozhodnout zda dal valcit na skole ci ne. Jeste me napadlo, ze bys mohla zkusit na semestr prerusit a trochu si odpocinout nebo treba odjet do zahranici (az se das trochu do poradku psychicky, chapu, ze v tom stavu v jakem jsi ted bys to asi nezvladla).

Jinak, je to sice hrozne klise, ale vyssi vzdelani ne vzdy koreluje s mimoradnou inteligenci a s zivotnim stestim uz vubec ne. Pohybuju se v akademickem prostredi a znam spoustu lidi, kteri maji doktorat a zadnou obzvlaste vysokou inteligenci neoplyvaji, a zase jine, kteri jsou sice inteligentni, ale maji problemy v praktickem zivote (napr. ve triceti a vice letech nikdy nemeli partnera a ziji s rodici atd.). Sama jsem studovala medicinu a lekarske povolani nevykonavam, zvolila jsem si jinou drahu a jako loser se necitim. Mmch. mne studium tez trvalo o mnoho dele, nez je bezne, protoze jsem musela vydelavat, a dokonce jsem musela opakovat rocnik. Dnes se mi celkem dari v tom, co delam a moje velmi prumerne znamky z VS nikoho nezajimaji, a take se za ne nestydim. Praxe je totiz uplne o necem jinem.

Velmi si vážím tvého příspěvku. Taky tě "znám" z Babinetu. Jsi mi blízká tím, že žiješ v Německu. Já studuju právě učitelství němčiny, tak proto.

Anais, s výjezdem do zahraničí je to u mě těžké. Mám možnost jet na Erasmus do Německa, Rakouska, Švýcarska, Dánska a taky do Turecka. Vše zprostředkovává Katedra NJ. Finančně to není nákladné, znám spoustu studentů, kteří tutu možnost využili a vesměs si to pochvalují. Když jsem udělala Bc., tak jsem vážně uvažovala o tom, že bych jela na semestr studovat do Rakouska nebo Německa. Nakonec jsem se seznámila s Tonym a vše padlo. Teď o tom uvažuju znova. Jenže nemám odvahu, moc se bojím cizího prostředí. Ještě teda mám jednu možnost - jet pracovat jako dobrovolník do Německa, je to u německo-českých hranic, byla bych tam pomocná síla v jedné organizaci, vyžadují základní znalost němčiny, nabízí kapesné, ubytování, stravu a jazykový kurz. Těchto míst je více, až na jednu nabídku je to na rok. Rozhodla jsem se, že pošlu zítra životopis, zkrátka, že to zkusím. Mám zájem o místo, kde bych byla jen půl roku. Nepočítám s tím, že by zrovna mě vybrali.

Není tady

 

#58 29. 1. 2012 23:17

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Aneri napsal(a):

Vilemíno, jsi na tom hodně zle, psychicky i tělesně a ono to souvidí spolu. Pokud nechceš, aby ti tu někdo doporučoval dokončit školu, nechápu, proč sem píšeš. Pokud jsi rozhodnutá si vzít život, máme ti to tu rozmlouvat i když si myslíš, že na tom nejsi tak zle? Ta tvoje hádanka je škaredá. Tlustá jsi , protože jsi nemocná / metabolismus,hormony, minerály, vitamíny a pod./ Pokud se léčíš na psychiatrii, těžko se dostaneš k jinému doktoru a nikdo se ti nebude věnovat. Tak hnusní jsou dnes doktoři. Nevíš, co chceš. Nemysli si, že útěk ze školy je řešení. Co čekᚠod života? Psychicky nemocná budeš těžko shánět práci! Dnes s hledánám mají mnohdy potíže i zcela zdraví lidé. Dobře, ukončíš školu...psychiatrie....a co dál? Pracák, soc.dávky a to je vše???
Myslím, že nemᚠpotíže JEN se školou, mᚠje ve všech směrech. Tak hlavu vzhůru, zapomenout na ptákoviny a maximum se věnovat škole. Udělat ji třeba jen s odřenýma ušima...ale udělat ji! Myslím, že kdyby ses přestala věnovat myšlenmkám na sebevraždu a věnovala se něčemu jinému, šlo by to.Ale musíš chtít především ty sama ! pussa
Hlavně něco dělat, já jsme také tlustá, protože jsem nemocná a nechce se mi odejít, vím, život je moc krásný, tak do toho !!!

Proč sem píšu? Potřebuju se z toho vypsat, to je ten hlavní důvod.

Ta hádanka mi v tu chvíli přišla vtipná, smála jsem se sama sobě.

Nemyslím si, že by u mě dystýmie byla velká překážka při hledání práce. Mám kamarádku se stejnou diagnózou a ta si našla práci v ekonomické sféře, pokud vím, tak zaměstnavatel o její nemoci nic neví. Taktéž můj bratranec schizofrenik pracuje v jedné známější firmě, on teda má mírnější formu schizofrenie.

Není tady

 

#59 29. 1. 2012 23:28

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Vachu napsal(a):

Jestli tomu rozumím - tak TVOJE otázka zní, zda spáchat sebevraždu, anebo zda zahodit druhou půlku studia a  jít se válet do nemocnice? No... tak fakt nevím, co čekáš, že ti tady odpovíme?

Tak to jsi pochopila špatně. Hlavní důvod, proč jsem tuto diskuzi založila, je, abych se mohla vypovídat. Nemám na to spáchat sebevraždu. Kdybych věděla, že se mi to povede, tak bych to už dávno udělala, ovšem je tady velké riziko, že mě někdo najde a "zachrání" mi život a já budu žít po zbytek života třeba na vozíčku. Zahodit téměř dvouleté studium, nad tím opravdu uvažuju. S tím válením v psychiatrické léčebně to si dělᚠsrandu, nebo to myslíš vážně? To si fakt myslíš, že se tam ti lidi "válí" jen tak pro nic za nic? Je evidentní, že jsi nikdy neměla žádné psychické problémy a že ani v tvém okolí se psychická nemoc nevyskyta. Kdyby ano, mluvila bys jinak.

Není tady

 

#60 29. 1. 2012 23:31

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

werena30 napsal(a):

Kdyby jsi na školu neměla, už by tě vyrazili. Naopak, hrdá můžeš být na spoustu věcí,ale teď nechceš a asi ani nemůžeš.
Chápu, taky už mi bylo 26. Je to moc stresu najednou a nemůžeš zkusit studium jen přerušit?
Klidně bych zkusila i tu hospitalizaci, ale v každém případě bych našla dobrého terapeuta,který bude pracovat s tebou i s rodiči, protože Vějířovka má naprostou pravdu. Je to problém i v rodině.

Není pravda. Dnes je na některých oborech běžné, že u státnic vyletí třetina lidí a mnohdy školu ani nedokončí, protože jim to nedají ani na třetí pokus. Úroveň škol se snížila, to je holý fakt.

Není tady

 

#61 29. 1. 2012 23:39

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Aneri napsal(a):

Dle mého názoru Vilemína řeší mnoho problémů najednou a proto si neví, kudy kam. Já bych si sedla, napsala na papír, CO je jako hlavné problém, ten řešila a od toho se odvíjí další situace. Musí si udělat žebříček priorit. Pokud je to škola, zapla bych a jela školu, třeba jen s odřenýma ušima, ale makala bych a udělala ji. Pak bych řešila další problém. Já jsem se naučila to, co nemá řešení, či nemůžu ovlivni, již dnes neřeším!  Vilemína napíše o rodině, poměrech, kamarádkách,koníčcích, co řeší u psychiatra a pod.
Vilemíno, svět je krásný a barevný, ne černobílý !  Musíš začít řešit své problémy ! Věřím, že změníš názor  na sebe i svět a vše dopadne dobře. Dostaneš z tvých špatných nálad, ale musíš chtít  především ty !!! pussa

V říjnu jsem si stanovila plán a snažila se ho dodržovat. Asi tři týdny jsem pravidelně navštěvovala knihovnu, vypisovala si informace z knih a říkala si, jak jsem "dobrá", že už začínám s diplomkou. Pak jsem byla na konzultaci ohledně diplomky a zjistila, že to, co jsem napsala, musím hodně poupravit. Krátce nato se dostavila deprese a já horko těžko zvládala plnit dílčí úlohy k zápočtům. Víš, Aneri, ono se to strašně lehce napíše, vypadá to tak snadně. Přirovnala bych to k hubnutí a oblíbené radě Nežer!

Není tady

 

#62 29. 1. 2012 23:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Jsem nýmand

Vilemína napsal(a):

Vachu napsal(a):

Jestli tomu rozumím - tak TVOJE otázka zní, zda spáchat sebevraždu, anebo zda zahodit druhou půlku studia a  jít se válet do nemocnice? No... tak fakt nevím, co čekáš, že ti tady odpovíme?

Tak to jsi pochopila špatně. Hlavní důvod, proč jsem tuto diskuzi založila, je, abych se mohla vypovídat. Nemám na to spáchat sebevraždu. Kdybych věděla, že se mi to povede, tak bych to už dávno udělala, ovšem je tady velké riziko, že mě někdo najde a "zachrání" mi život a já budu žít po zbytek života třeba na vozíčku. Zahodit téměř dvouleté studium, nad tím opravdu uvažuju. S tím válením v psychiatrické léčebně to si dělᚠsrandu, nebo to myslíš vážně? To si fakt myslíš, že se tam ti lidi "válí" jen tak pro nic za nic? Je evidentní, že jsi nikdy neměla žádné psychické problémy a že ani v tvém okolí se psychická nemoc nevyskyta. Kdyby ano, mluvila bys jinak.

Vilemíno, Vachu je chlap wink

Jinak musím s uspokojením konstatovat, že Tvůj stav se očividně upravil směrem k lepšímu ... tummenupp


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#63 30. 1. 2012 0:06

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Jdu spát. Zítra budu pokračovat v odpovídání. S největší pravděpodobností nejdříve až v poledne, možná až v devět večer, ještě nevím.

Není tady

 

#64 30. 1. 2012 20:45

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

majkafa napsal(a):

Mám stejný názor jako Vějířovka. Vilemína lidmi bez titulu opravdu pohrdá. Pro ni je měřítkem úspěšnosti titul, což je úplný nesmysl.
To má dle mého názoru natlučené v hlavě od rodičů. Ale už je jí dost let na to, aby začala mít své vlastní názory. Pak možná opravdu přestane pohrdat i sama sebou a ničit se za nedosažení nesmyslného měřítka.

To není pravda.
Pohrdám třeba profesemi jako finanční poradce, pojišovák, podomní prodejce, tedy "ochcávači" lidí, už ale nepohrdám lidmi, kteří zmíněné profese vykonávají, mnohdy jsou už opravdu zoufalí a snaží se za každou cenu vydělat peníze.

Není tady

 

#65 30. 1. 2012 20:48

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Maring, já na tom nejsem zas tak zle, že bych byla schopna pracovat jen s chráněných dílnách a na místech založených na podobném principu.

Není tady

 

#66 30. 1. 2012 20:52

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

Vějířovka napsal(a):

Přesně tak, to je velký a těžký úkol pro Vilemínu, začít myslet sama, zbavit se názorů. které do ní byly tlučeny, a tím se konečně osvobodit.
Myslím, že sama vidí, že to, udělat vysokou není tak důležité, jak ji učili rodiče.
Vybrala si přítele, o kterého se bála, že ho rodiče, díky svým názorům, urazí.
Vydržela stát si za svým. Myslím, že je Vilemína dobrá, přemýšlivá a má pevnou vůli. Až prohlídne a začne si vážit věcí, které za to opravdu stojí, bude z kola venku.
Ještě tohle, nevím o jaké strašné nemoci se tady mluví - mám dojem, že mluvila jen o nějakém náběhu na slabou depresivnost.

Moje diagnóza je dystýmie - lehká chronická deprese. V papírech od psychiatra mám napsáno: lehká až středně těžká deprese protahovaná.

Není tady

 

#67 30. 1. 2012 20:55

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

maring napsal(a):

Vějířovko moje dcera školu nezvládá a vztahy nezvládá ani neni schopná samostatně pracovat .......přitom zkoušky na strojní fakultě má na A a B , maduridu udělala levou zadní . A je nejošklivější na světě a úplně nemožná a měla by občas umřít . ..yikes
To, co píše Vilemína neber  vůbec vážně, to je projev diagnozy ,ne že nezvládá . Polovina věcí, co tu píše, píše za ni její nemoc , realita je jiná .Člověk, kterej se PRAVIDELNĚ  propadá do těžkých depresí a zahání to Neurolem a chce umřít a fackuje se a má záchvaty vzteku , ten má vážnou diagnozu, s kterou bude bojovat celý život .

Takže radit mu jako zdravýmu člověku, je ztráta času, ona momentálně vůbec věci nevidí reálně , je jí zle a přes takový brýle vidí sama sebe a svět okolo úplně jinak .

Maring, jenže já "zvládám" školu tak, že mám ze zkoušek běžně D a E, někdy se zadaří i lepší, ale převažují výše zmíněné. Bakaláře jsem studovala 4 roky místo 3.

Není tady

 

#68 30. 1. 2012 20:58

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

maring napsal(a):

Těžko bude Vil dodělávat Mgr při práci, když už teď kolabuje na denním studiu .To já vím, že je možné, že nebude zvládat práci v oboru ,ale jak říkám, tyhle lidi mají svoje pomocníky , kteří jim pomáhají najít práci a udržet se v ní.
Když přijde nadanej strojař, kterých je málo a šéf bude už předem vědět, že občas má výkyv, tak ho bud vezme, nebo nevezme , máme geniálního psychologa, kterej vymání z jalový krávy tele.wink


Lidi v takových pracech skutečně fungují, znám takové případy .Znala jsem autistickou paní, která měla skutečné bludy a pracovala jako IT , ve svým oboru normálně fungovala, na netu byla za blázna, psala uplný nesmysly.
Je tu spousta možností jak se uživit, dělat třeba i doma, Vilemína například může překládat, doučovat -to už si zkusila . Vždycky je lepší, když to vzdělání je co nejvyšší, tím se trošku kompenzuje ten handicap.

Jsem stejného názoru.

Není tady

 

#69 30. 1. 2012 21:00

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

majkafa napsal(a):

Vil, já mám šediny od 17.

Ty ses té hádance smála? hm. Tekly ti u toho slzy?

Netekly mi přímo slzy, ale přišlo mi to v tu chvíli vtipné.

Není tady

 

#70 30. 1. 2012 21:23

venuše
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 2. 2007
Příspěvky: 2116

Re: Jsem nýmand

Vilemína napsal(a):

Moje diagnóza je dystýmie - lehká chronická deprese. V papírech od psychiatra mám napsáno: lehká až středně těžká deprese protahovaná.

To mam taky. Na to normalne zabiraji antidepresiva. Nechapu, proc do tebe cpou Neurol??? Mozna zmenit psychiatra?

Není tady

 

#71 30. 1. 2012 21:56

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 12. 4. 2008
Příspěvky: 1971

Re: Jsem nýmand

venuše napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Moje diagnóza je dystýmie - lehká chronická deprese. V papírech od psychiatra mám napsáno: lehká až středně těžká deprese protahovaná.

To mam taky. Na to normalne zabiraji antidepresiva. Nechapu, proc do tebe cpou Neurol??? Mozna zmenit psychiatra?

Tak to mᚠdobrý. Já beru dvoje antidepresiva (Cipralex a Trittico), stabilizátor nálady (Lamotrix) a pak Deniban (spec. lék na dystýmii, postupně ho ale vysazuju, protože mi způsobuje zvýšený prolaktin) a pořád se cítím mizerně. Léky beru přesně podle doporučení. Neurol beru jen ve zkouškovém a v případě akutních potíží.

Není tady

 

#72 31. 1. 2012 7:25

maring
♥♥♥♥---
Registrovaný: 29. 11. 2011
Příspěvky: 319

Re: Jsem nýmand

Vilemína napsal(a):

maring napsal(a):

Vějířovko moje dcera školu nezvládá a vztahy nezvládá ani neni schopná samostatně pracovat .......přitom zkoušky na strojní fakultě má na A a B , maduridu udělala levou zadní . A je nejošklivější na světě a úplně nemožná a měla by občas umřít . ..yikes
To, co píše Vilemína neber  vůbec vážně, to je projev diagnozy ,ne že nezvládá . Polovina věcí, co tu píše, píše za ni její nemoc , realita je jiná .Člověk, kterej se PRAVIDELNĚ  propadá do těžkých depresí a zahání to Neurolem a chce umřít a fackuje se a má záchvaty vzteku , ten má vážnou diagnozu, s kterou bude bojovat celý život .

Takže radit mu jako zdravýmu člověku, je ztráta času, ona momentálně vůbec věci nevidí reálně , je jí zle a přes takový brýle vidí sama sebe a svět okolo úplně jinak .

Maring, jenže já "zvládám" školu tak, že mám ze zkoušek běžně D a E, někdy se zadaří i lepší, ale převažují výše zmíněné. Bakaláře jsem studovala 4 roky místo 3.

A co má bejt , kolem mě většina lidí by nikdy zkoušku  na tvojí škole neudělala za D a E ! Uvědom si, že jsi pořád dál než spousta lidí .A ročníky opakují i zdraví lidé , to je normální , nevím kde jsi vzala že je to problém . Ty na to mᚠnárok, protože jsi křehká , zatímco ty zdravý žádnou omluvu nemají a opakují taky.

Podle mě mᚠšpatnýho psychiatra a špatnou diagnozu : Člověk, který má dystymii , nemívá záchvaty vzteku, netluče hlavou do zdi a nefackuje se, má depky . Pokud se u toho objevuje ta agresivita a sebepoškozování, jde o jinou diagnozu , tvůj doktor prostě na tebe kašle.
A Neurol žádnej slušnej doktor lidem nedává , zdá se že ste v tom Brně sto let opicema .

Není tady

 

#73 31. 1. 2012 7:33

majkafa
Host

Re: Jsem nýmand

Já jsem se v těžké depresi fackovala a ubližovala si. Abych přehlušila psychickou bolest bolestí těla.
Není pravda, že lidé v depresi netlučou hlavou do zdi a neubližují si.

 

#74 31. 1. 2012 7:34

maring
♥♥♥♥---
Registrovaný: 29. 11. 2011
Příspěvky: 319

Re: Jsem nýmand

Vilemína napsal(a):

Maring, já na tom nejsem zas tak zle, že bych byla schopna pracovat jen s chráněných dílnách a na místech založených na podobném principu.

Já nemluvím o chráněných dílnách , ale o práci v oboru .
Akorát tak trochu pod dozorem, psycholog jde do práce, řekne šéfovi , mám tu nadanou holku ,ale  je trochu křehčí, jinak umí německy a anglicky a ještě tohle a tamto , chcete to risknout ? Nᚠpsycholog to řekne ještě mnohem líp, nevím, jak , ale faktem je že spousta lidí pak pracuje v oboru i s vážnou poruchou.

Moje dcera například napadla na střední škole profesora fyzicky a nestalo se vůbec nic . Protože všichni věděli od jejího terapeuta , že má občas problém . Její kolegyně na základní škole zfackovala učitelku .Kdyby nebylo těch terapeutů, tak  jsme ve všech novinách a řešila by to policie.
Je to dobré pro obě strany, protože občas se na školách objevují takoví podivíni a lidi by se měli naučit je chápat, to je stejný jako když vozíčkář chodí do normální školy .
A když ona se učí líp než ti zdraví lidé, měla by mít nárok na nějaké úlevy.

Není tady

 

#75 31. 1. 2012 7:40

maring
♥♥♥♥---
Registrovaný: 29. 11. 2011
Příspěvky: 319

Re: Jsem nýmand

majkafa napsal(a):

Já jsem se v těžké depresi fackovala a ubližovala si. Abych přehlušila psychickou bolest bolestí těla.
Není pravda, že lidé v depresi netlučou hlavou do zdi a neubližují si.

To je trošku neco jinýho,ale v dystymii to prostě není jako příznak .To byla reaktivní deprese , zatímco Vilemína jí má vrozenou a bude jí mít celej život .
Když má člověk těžkou životní situaci, třeba rozchod z manželem, tak dělá leccos , to ale  to neznamená, že je autistickej big_smile
Někdy se ty příznaky podobají , třeba schizofrenik  může mít nějaký projevy jako neurotik ,ale pořád neurotik není ........je schizofrenik .

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů