29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vilemíno, nejsi nýmand, to z tebe mluví tvoje nemoc. Věř mi, prošla jsem si tím a procházím stále. Jsi psychicky křehká, stačí větší zátěž a už se vezeš. Mám to stejně, před pár dny jsem tu psala kvůli svému konfliktu se šéfovou a věř mi, že jsem, tak jako ty, myslela na sebevraždu.
Být tebou, tak bych se na tu školu opravdu vykašlala. Koneckonců, máš Bc. To je vysokoškolské vzdělání. Nejsi hlupák, vždyť je plno lidí, co neprolezou ani maturitou. Podle mě a mých zkušeností je důležité, aby sis našla práci ve které ti to půjde a budeš se cítit dobře. Nemusíš mít titul Mgr., to ti štěstí v životě nezaručí. Věř mi, mám sice titul JUDr., ve škole mi to šlo jako po másle, ale v praxi jsem naprosto vyhořela. Není lepší mít to opačně?
Co se týče vzhledu, ani já nejsem spokojená, též mám nadváhu, brýle, řídké hnědé vlasy, které se mi mastí. Přesto jsem měla úžasného manžela, kterému jsem se líbila. I ty se Tonymu líbíš a má tě rád, jinak by s tebou nebyl.
Myslím si, že zhroutit se kvůli škole nestojí za to. Zkus se poohlédnout po nějakém místě a přestaň se stresovat. Musíš si najít něco, kde budeš psychicky v klidu, protože tebe každá zátěž úplně rozloží (mám to stejně). Držím ti pěsti!!!!!
Není tady
Ivano odchod ze školy to nevyřeší, protože Vilemína se svou diagnozou bude mít občas propady stejně , v práci, ve vztazích , takže odchod ze školy nic neřeší .
Naopak s titulem bude mít větší šanci se dostat mezi rozumný lidi, kteří jí budou její výpadky tolerovat .
Chce to přibrzdit a rozdělit si zkoušky, tak aby to bylo snesitelný .
Není tady
maring napsal(a):
Ivano odchod ze školy to nevyřeší, protože Vilemína se svou diagnozou bude mít občas propady stejně , v práci, ve vztazích , takže odchod ze školy nic neřeší .
Naopak s titulem bude mít větší šanci se dostat mezi rozumný lidi, kteří jí budou její výpadky tolerovat .
Chce to přibrzdit a rozdělit si zkoušky, tak aby to bylo snesitelný .
možná vyřeši možná ne. to vtuto chvíli nikdo neví. v každém případě by se Vilemína zklidnila(( zmizel by největší stres) a m,ohla by se věnovat léčení své nemoce.
proč trváte na tom, aby byla ve stresu, který ted zřejmě nezvládá a neumí alespon zmírnit?
nebylo by lepší eliminovat problémy, které jí ničí, začít se více věnovat léčbě nemoci a až jí bude mít pod kontrolou ( léčbu), teprve pak třeba znovu nastoupit do školy?
Není tady
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
Chce to přibrzdit a rozdělit si zkoušky, tak aby to bylo snesitelný .možná vyřeši možná ne. to vtuto chvíli nikdo neví. v každém případě by se Vilemína zklidnila(( zmizel by největší stres) a m,ohla by se věnovat léčení své nemoce.
proč trváte na tom, aby byla ve stresu, který ted zřejmě nezvládá a neumí alespon zmírnit?
nebylo by lepší eliminovat problémy, které jí ničí, začít se více věnovat léčbě nemoci a až jí bude mít pod kontrolou ( léčbu), teprve pak třeba znovu nastoupit do školy?
V první řadě by se měla Vilemína zamyslet nad tím, proč podceňuje lidi, kteří nemají vysokou školu, proč jimi pohrdá (to z toho přímo čiší).
Pak by se naučila nepohrdat ani sebou.
Pokud bude mít jen titul, jen jakousi nálepku, že je kdosi, kdo v podstatě není, tak to povede k dalším stresům a rozporům.
Není tady
nemám z ní pocit, že by pohrdala těmi, kdo nemají vysokou školu ..
Není tady
Čtu si tady tu debatu už pěkně dlouho. Za zdraví život ta škola nestojí.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Já zase ten pocit mám, a myslím, že právě v tom je to "jádro pudla".
Vnímám to tak celou dobu, a nakonec i to, že pohrdá sama sebou, že není schopna tu vysokou dokončit, to jen potvrzuje.
Upravil(a) Vějířovka (29. 1. 2012 12:58)
Není tady
agewa napsal(a):
maring napsal(a):
Chce to přibrzdit a rozdělit si zkoušky, tak aby to bylo snesitelný .možná vyřeši možná ne. to vtuto chvíli nikdo neví. v každém případě by se Vilemína zklidnila(( zmizel by největší stres) a m,ohla by se věnovat léčení své nemoce.
TA NEMOC SE VYLÉČIT NEDÁ , to má Vilemína na celej život zátěž .
To že odejde že školy vůbec nic neřeší , protože nastoupí do práce a za dva měsíce tu bude psát , že chce odejít z práce, protože to nezvládá, nebo má zlou šéfovou a má toho moc a že chce umřít a mít už klid.
Odejde na vaše rady z práce a za dva měsíce tu bude psát že chce opustit Tonyho , protože má na ni nějaké nároky a že už nemůže a opustí Tonyho na vaše rady , aby elimininoval stres a bude sedět doma v důchodu, holka která udělala skoro magistra .
Ta nemoxc prostě nezmizí a z Vilemíny ted mluví nemoc, proto je potřeba, aby následky jejího propadu byly co nejmenší .
Měla by jíst víc léků a udělat mín zkoušek, pomalu si to dávkovat .
Není tady
no hele Věj, já právě vidím rozdíl v tom, jestli to bere tak, že - nemáš vysokou, tak tebou pohrdám, nebo - jsem blbá, protože ji nejsem schopna dodělat, přesto, že jiní ji dodělat zvládnou ..
ale že má Vil celkově problém se sebevědomím a není schopna se přijmout taková, jaká je, o tom žádná ..
Není tady
Mám stejný názor jako Vějířovka. Vilemína lidmi bez titulu opravdu pohrdá. Pro ni je měřítkem úspěšnosti titul, což je úplný nesmysl.
To má dle mého názoru natlučené v hlavě od rodičů. Ale už je jí dost let na to, aby začala mít své vlastní názory. Pak možná opravdu přestane pohrdat i sama sebou a ničit se za nedosažení nesmyslného měřítka.
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Já zase ten pocit mám, a myslím, že právě v tom je to "jádro pudla".
Vnímám to tak celou dobu, a nakonec i to, že pohrdá sama sebou, že není schopna tu vysokou dokončit, to jen potvrzuje.
Vilamína má vážnou nemoc, to jak vnímá svět a sebe je součát její diagnozy a to nezmění vůlí , nemá šanci to ovlivnit . Prostě má ten mozek jinej , má rodinnou zátěž, její bratr má schizofrenii . V rodině se slabá psychika projevuje různými diagnozami .
To je stejný, jako byste schizorfenikovi radili ,aby neměl bludy ......
Upravil(a) maring (29. 1. 2012 13:11)
Není tady
maring napsal(a):
Naopak s titulem bude mít větší šanci se dostat mezi rozumný lidi, kteří jí budou její výpadky tolerovat . Chce to přibrzdit a rozdělit si zkoušky, tak aby to bylo snesitelný .
Myslím, že s titulem na ní budou kladeny větší nároky a o tolerování jejích výpadků silně pochybuji - to by jí tak mohli tolerovat její rodiče, ne zaměstnavatel.
Není tady
majkafa napsal(a):
Mám stejný názor jako Vějířovka. Vilemína lidmi bez titulu opravdu pohrdá. Pro ni je měřítkem úspěšnosti titul, což je úplný nesmysl.
To má dle mého názoru natlučené v hlavě od rodičů. Ale už je jí dost let na to, aby začala mít své vlastní názory. Pak možná opravdu přestane pohrdat i sama sebou a ničit se za nedosažení nesmyslného měřítka.
Přesně takhle to vidím, to je názor, který panuje v rodině, to nejsou žádné bludy z nemoci.
Není tady
majkafa napsal(a):
tohle není o tom, kolik ti je nebo není let. pokud ji to rodiče rvali do hlavy a rostla v tom, tak to tak prostě bere, má to zažitý stejně, jako to, jestli si každej den 2x denně vyčistíš zuby.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
maring napsal(a):
Naopak s titulem bude mít větší šanci se dostat mezi rozumný lidi, kteří jí budou její výpadky tolerovat . Chce to přibrzdit a rozdělit si zkoušky, tak aby to bylo snesitelný .Myslím, že s titulem na ní budou kladeny větší nároky a o tolerování jejích výpadků silně pochybuji - to by jí tak mohli tolerovat její rodiče, ne zaměstnavatel.
Ano budou na ní nároky v jejím oboru v tom, co zvládá , čím výš bude, tím líp, protože bude mezi lidma , kteří jí budou podobní a budou jí rozumět .
Naopak průšvih by byl kdyby nastoupila jako bakalář a někde pracovala s normálníma lidma.
Například v google pracujou lidi jako Vilemína, kteří jsou mimo a protože zvládají výborně odbornou stránku , rochní si tam mezi sebou , podivíni ...........Vilemína má sice talent jiným směrem ,ale měla by si vytvořit podobné pracovní prostředí .
Moje dcera leta kolabuje naprosto stejným způsobem jako Vil , přitom na střední byla nejlepší strojař ze 30 kluků ......i profesor se podivoval, jaké má hluboké znalosti , protože leta si to ze zájmu studovala doma.
Dneska je pár organisací, které pomáhají takovým lidem se umístit, podle toho kam míří jejich talent a pomáhají jim se tam udržet , byla by škoda, kdyby takový talent zapadl.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
majkafa napsal(a):
To má dle mého názoru natlučené v hlavě od rodičů. Ale už je jí dost let na to, aby začala mít své vlastní názory. Pak možná opravdu přestane pohrdat i sama sebou a ničit se za nedosažení nesmyslného měřítka.tohle není o tom, kolik ti je nebo není let. pokud ji to rodiče rvali do hlavy a rostla v tom, tak to tak prostě bere, má to zažitý stejně, jako to, jestli si každej den 2x denně vyčistíš zuby.
Přesně tak, to je velký a těžký úkol pro Vilemínu, začít myslet sama, zbavit se názorů. které do ní byly tlučeny, a tím se konečně osvobodit.
Myslím, že sama vidí, že to, udělat vysokou není tak důležité, jak ji učili rodiče.
Vybrala si přítele, o kterého se bála, že ho rodiče, díky svým názorům, urazí.
Vydržela stát si za svým.
Myslím, že je Vilemína dobrá, přemýšlivá a má pevnou vůli. Až prohlídne a začne si vážit věcí, které za to opravdu stojí, bude z kola venku.
Ještě tohle, nevím o jaké strašné nemoci se tady mluví - mám dojem, že mluvila jen o nějakém náběhu na slabou depresivnost.
Není tady
maring napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
maring napsal(a):
Naopak s titulem bude mít větší šanci se dostat mezi rozumný lidi, kteří jí budou její výpadky tolerovat . Chce to přibrzdit a rozdělit si zkoušky, tak aby to bylo snesitelný .Myslím, že s titulem na ní budou kladeny větší nároky a o tolerování jejích výpadků silně pochybuji - to by jí tak mohli tolerovat její rodiče, ne zaměstnavatel.
Ano budou na ní nároky v jejím oboru v tom, co zvládá , čím výš bude, tím líp, protože bude mezi lidma , kteří jí budou podobní a budou jí rozumět .
Naopak průšvih by byl kdyby nastoupila jako bakalář a někde pracovala s normálníma lidma.
Například v google pracujou lidi jako Vilemína, kteří jsou mimo a protože zvládají výborně odbornou stránku , rochní si tam mezi sebou , podivíni ...........Vilemína má sice talent jiným směrem ,ale měla by si vytvořit podobné pracovní prostředí .
Moje dcera leta kolabuje naprosto stejným způsobem jako Vil , přitom na střední byla nejlepší strojař ze 30 kluků ......i profesor se podivoval, jaké má hluboké znalosti , protože leta si to ze zájmu studovala doma.
Dneska je pár organisací, které pomáhají takovým lidem se umístit, podle toho kam míří jejich talent a pomáhají jim se tam udržet , byla by škoda, kdyby takový talent zapadl.
Jenže, Maring, jak sama Vilemína píše, ona samostatnou práci, která se očekává od vysokoškoláka, právě nezvládá.
Není tady
Podle mě by se Vilemína měla především co nejdřív a za každou cenu vymanit ze zhoubného vlivu své rodiny (i když napáchané škody si stejně potáhne celý život), protože už jí jde téměř o život......najít si nenáročnou práci, zkoušky si rozložit na delší časové období a školu tak postupně dodělat, pokud ji ona sama považuje za tak důležitou......a tak nějak prostě začít. Navíc má velkou výhodu - spolehlivého přítele (pokud se mezitím něco nezměnilo), který ji, jak se zdá, podrží.
A hlavně najít si dobrého doktora a celoživotně s ním spolupracovat.
Ono je ale těžké takhle radit, to musí v první řadě Vilemína sama chtít změnit svůj život.
Není tady
mia napsal(a):
Podle mě by se Vilemína měla především co nejdřív a za každou cenu vymanit ze zhoubného vlivu své rodiny (i když napáchané škody si stejně potáhne celý život), protože už jí jde téměř o život......najít si nenáročnou práci, zkoušky si rozložit na delší časové období a školu tak postupně dodělat, pokud ji ona sama považuje za tak důležitou......a tak nějak prostě začít. Navíc má velkou výhodu - spolehlivého přítele (pokud se mezitím něco nezměnilo), který ji, jak se zdá, podrží.
Ono je ale těžké takhle radit, to musí v první řadě Vilemína sama chtít změnit svůj život.
mně hrozně baví, jak tu spousta lidí mele pořád o vůli a že musí chtít atd.
já se teda nevyznám v těchhle psychických nemocech, ale myslím si, že tam nehraje prim vůle - to možná u člověka, který psychicky nemocný není. ale pokud někdo je a není to léčitelné, bude s tou nemocí bojovat celej život a je závislej na lécích, pak to není jen o vůli. ta psychicka a všechno, co s tím souvisí se prostě veze s tím, jak na tom zrovna je a může mít vůli jakou chce.
Není tady
Vějířovko moje dcera školu nezvládá a vztahy nezvládá ani neni schopná samostatně pracovat .......přitom zkoušky na strojní fakultě má na A a B , maduridu udělala levou zadní . A je nejošklivější na světě a úplně nemožná a měla by občas umřít . ..
To, co píše Vilemína neber vůbec vážně, to je projev diagnozy ,ne že nezvládá . Polovina věcí, co tu píše, píše za ni její nemoc , realita je jiná .
Člověk, kterej se PRAVIDELNĚ propadá do těžkých depresí a zahání to Neurolem a chce umřít a fackuje se a má záchvaty vzteku , ten má vážnou diagnozu, s kterou bude bojovat celý život .
Takže radit mu jako zdravýmu člověku, je ztráta času, ona momentálně vůbec věci nevidí reálně , je jí zle a přes takový brýle vidí sama sebe a svět okolo úplně jinak .
Upravil(a) maring (29. 1. 2012 13:57)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
mia napsal(a):
Ono je ale těžké takhle radit, to musí v první řadě Vilemína sama chtít změnit svůj život.mně hrozně baví, jak tu spousta lidí mele pořád o vůli a že musí chtít atd.
já se teda nevyznám v těchhle psychických nemocech, ale myslím si, že tam nehraje prim vůle - to možná u člověka, který psychicky nemocný není. ale pokud někdo je a není to léčitelné, bude s tou nemocí bojovat celej život a je závislej na lécích, pak to není jen o vůli. ta psychicka a všechno, co s tím souvisí se prostě veze s tím, jak na tom zrovna je a může mít vůli jakou chce.
no proto výše vytučněné větě předchází věta "A hlavně najít si dobrého doktora a celoživotně s ním spolupracovat."
Samozřejmě, že pokud to takhle Vilemíně vyhovuje, může se svými rodiči tuhle hru na "lepší lidi" hrát třeba nadosmrti.....
Není tady
Milá Vilemíno, jestli tahle tvoje zpověď měla být pro tebe potvrzením, že je stav jaký je - věz, že všechno je opravdu v tvé hlavě.
Klidně si tu svoji vysokou studuj i šest let, podívej se na to tak, že vysoká je zkouška nervů, sebevědomí i srážkou se všemi lidmi, kteří si potřebují dokazovat svoji převahu.
Tvá hádanka není ani vtipná, ani příliš složitá. Upřímně svědčí o velké bolesti, kterou v sobě uvnitř máš a tu nezamaskuješ. nebudu si s tebou hrát tuhle hru, ve které si přeješ být ubohá. Ty totiž taková nejsi. jen jsi příliš citlivá, vnímavá a klidná. takže doba, která vyžaduje výbušnost a vitalitu a rychlé jednání ti prostě nevyhovuje jen proto, že ty jsi JINÁ. Zamysli se nad tím, a až to budeš dělat, přemýšlej, jakým způsobem můžeš svých vlastností využít k úspěchu. K úspěchu ve škole, v životě. Tohle totiž jde. To utrpení si většinou způsobujeme sami. A nehleď na to, že k tomu budeš potřebovat třeba i pár pilulek. Se zlomenou nohou asi nepůjdeš jen tak běžet maraton. Tedy - nepodceňuj přípravu. Máš na to. jsi inteligentní tvor, jsi ČLOVĚK.
Není tady
maring napsal(a):
Vějířovko moje dcera školu nezvládá a vztahy nezvládá ani neni schopná samostatně pracovat .......přitom zkoušky na strojní fakultě má na A a B , maduridu udělala levou zadní . A je nejošklivější na světě a úplně nemožná a měla by občas umřít . ..
![]()
To, co píše Vilemína neber vůbec vážně, to je projev diagnozy ,ne že nezvládá . Polovina věcí, co tu píše, píše za ni její nemoc , realita je jiná .
Člověk, kterej se PRAVIDELNĚ propadá do těžkých depresí a zahání to Neurolem a chce umřít a fackuje se a má záchvaty vzteku , ten má vážnou diagnozu, s kterou bude bojovat celý život .
Takže radit mu jako zdravýmu člověku, je ztráta času, ona momentálně vůbec věci nevidí reálně , je jí zle a přes takový brýle vidí sama sebe a svět okolo úplně jinak .
Jenže Maring, bohužel, to vytučněné vůbec neznamená, že to bude zvládat v praxi, ve svém oboru (obzvlášť je-li nemocná).
Možná, že by měla Vilemína zkusit na čas jít do práce, která odpovídá její kvalifikaci (Bc.) - a zkusit, jak je schopná se uplatnit. Mgr. může dodělat i při práci.
Není tady
Vilemíno,
má mamka si usmyslela, že když na tu učitelku nemá ona, budu učitelkou alespoň já. Měla jsem doma takové šílené tlaky, když mi ta škola nešla. Musela jsem se tam udržet doslova za každou cenu. Z těch stresů vředy, se kterými se potýkám ještě teď.
Nakonec jsem v sobě našla sílu tu školu ukončit, i když jsem to musela prosadit nejen navzdory mé matce, ale vlastně i navzdory sobě, protože ten tlak jsem přenesla i sama na sebe.
Sehnala jsem místo hned po prvním pohovoru v agentuře, snad hned 2. měsíc po odchodu ze školy.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
maring napsal(a):
Vějířovko moje dcera školu nezvládá a vztahy nezvládá ani neni schopná samostatně pracovat .......přitom zkoušky na strojní fakultě má na A a B , maduridu udělala levou zadní . .
Jenže Maring, bohužel, to vytučněné vůbec neznamená, že to bude zvládat v praxi, ve svém oboru (obzvlášť je-li nemocná).
Možná, že by měla Vilemína zkusit na čas jít do práce, která odpovídá její kvalifikaci (Bc.) - a zkusit, jak je schopná se uplatnit. Mgr. může dodělat i při práci.
Těžko bude Vil dodělávat Mgr při práci, když už teď kolabuje na denním studiu .
To já vím, že je možné, že nebude zvládat práci v oboru ,ale jak říkám, tyhle lidi mají svoje pomocníky , kteří jim pomáhají najít práci a udržet se v ní.
Když přijde nadanej strojař, kterých je málo a šéf bude už předem vědět, že občas má výkyv, tak ho bud vezme, nebo nevezme , máme geniálního psychologa, kterej vymání z jalový krávy tele.
Lidi v takových pracech skutečně fungují, znám takové případy .Znala jsem autistickou paní, která měla skutečné bludy a pracovala jako IT , ve svým oboru normálně fungovala, na netu byla za blázna, psala uplný nesmysly.
Je tu spousta možností jak se uživit, dělat třeba i doma, Vilemína například může překládat, doučovat -to už si zkusila . Vždycky je lepší, když to vzdělání je co nejvyšší, tím se trošku kompenzuje ten handicap.
Upravil(a) maring (29. 1. 2012 16:31)
Není tady