29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ja ani neviem kde začat...som vydatá skoro 10 rokov,máme dve deti, dom......Manžel je pracovne vytažený a vlastne aj úspešný, ale doma máme peklo. V spoločnosti je to velmi šarmantný, vtipný gentleman...ale doma úpný satan. Celý čas som tie jeho zlostné výlevy tolerovala s tým, že však sa stará......ovšem v lete som zistila, že ma v práci milenku, že dalšiu mal v škole a dalšia bola maserka s vedlajšej vsi. Doma mi stále trieskal o hlavu, že musí byt v práci, aby nás uživil a nedával mi ani peniaze na domácnost s tým, že musíme šetrit a splácat dlh, víkendy trávil v škole a ked bol doma nesmeli si deti ani pustit TV aby ho nerušili pri učení. Zistila som, že s jednou milenkou a jej dietatom sa hral na otecka po víkendoch a s druhou si zase jazdil do roznych wellnesov na predlžené víkendy. Ked sa to prevalilo, premýšlala som čo urobit a ako by sa on mal zachovat, bolo to hrozné ja som s toho bola v absolutnom šoku, koli nemu som opustila celú svoju rodinu a odstahovala sa do čiech, zakazoval mi navštevovat sestru, lebo ju neznášal a v konečnom dsledku aj rodičov...Ten pocit, že sa mi zosypal celý život bol hrozný, mala som strašné deprsie a pokusila som si vziat si život.....On mi dával len ultimáta, vyhrážal sa mi a kalkuloval s tým, že som daleko od rodičov a u nikoho sa tu pomoc needovolám, že nemožem len tak zbalit deti a odýst, dobre to vedel a kládol si podmienky spoločného súžitia s tým, že to, že ma ppdvádzal bola moja chyba a ja sa musím snažit a pracovat na tom vztahu nie on, že ho zbytočne provokujem a preto on sa neovláda.Ponižuje ma pred detmi aj okolím, aká som nicka neschopná, pritom pracujem, mám dobré miesto o deti a dom sa starám sama - on nikdy nemá čas a ked je doma musí odpočívat. Nadáva mi neustále do bláznov, je na mna sprostý a u dva krát ma fyzicky napadol, s toho raz pred dcerkou ktorú skoro zhodil zo schodov. Zastrašuje ma, že ja som tá čo bude plakat ak sa s ním rozvediem. Ja som sa najskor nechcela rozvádzat, nechcela som deti ,,presádzat,, kedže už su tu zžité a cítia sa tu ako doma, ale po tom ako ma posledne napadol a dcerka s toho mala traumu, že mi pivedala, že je to koli nej a že by bolo nejlepšie keby nebola som si uvedomila, že tento človek nám svojím despotizmom ničí život a rozhodla som sa pre rozvod...Lenže on sa mi neskutočne vyhráža, že mi do vymeranie výživného nič nezaplatí, že mi zničí život, vydiera ma skrz deti, je to hrozné....ani neviem čo robit. Chcela by som to z súdu použit, lenže on zo mna urobí blázna, že beriem atidepresiva a pokusila som sa v minulosti o samovraždu. On na mna utočí úplne za všetko a nakoniec mi povie, by som sa mu omluvila, lebo ja som ho vyprovokovala Som neštastná, v dcerke sa on vidí a ona je na neho fixovaná, som bezradná naozaj mám s neho strach, ked je agresívny, nevidí nič....Je tu prosím niekto kto zažil niečo podobné, kto by mi dokázal pomoct a podporit? Ja to ani nemám komu povedat tak strašne sa za to hambím
Není tady
OKAMŽITĚ...nejlépe hned teď kontaktuj třeba Dona linku 251511313,je anonymní a měli by tam být nepřetržitě...
V žádném případě se nemusíš stydět,toto je standartní domácí násilí,na které jsou zvyklí,nemusíš se bát,že budeš plakat,to je v pořádku...toto není tvoje vina,jsou tam profesionálové a všechno ti vysvětlí...
S ohledem na dceru jednej velmi rychle,neváhej,je plno žen,které podobné situace zažily a zažívají,všechno bude v pořádku...jen musíš začít jednat,ta omáčka z jeho strany je zastrašování..
Postav se na nohy a zvedni hlavu,to půjde!
Upravil(a) Revliba (25. 1. 2012 23:43)
Není tady
Bubamaro, to je domácí násilí jak z učebnice
Koukni sem a čti http://www.domacinasili.cz/domaci-nasili/ a pak IHNED volej, pomůžou Ti, i kdybys na čas měla jít do azylového domu pro matky s dětmi, neboj se a hlavně se proboha nestyď. Ty jsi oběť, ty a Tvé děti, on je viník ! Bojuj, za sebe a za děti, zvládneš to, uvidíš. A tady piš, utřiď si myšlenky, kroky....ale hlavně, začni jednat, první krok je nejtěžší, ale jsi žena a ty zvládnou mnoho. Držím palce.
Není tady
Jedná se o domácí násilí. Manžel evidentně není sám v pořádku, asi to vše, co si naložil na bedra /manželství, učení, milenku, masérku, manželku, děti a pod./ nezvládá. Vyhledat pomoc bez jeho vědomí! Sociální úřady jistě poradí. Zajít tam, sepsat zápis s tím, že se obáváš o život svůj i dětí, oni si s magorem poradí, aby zkrotl. Jak je to už někde jednou na papíře, možná se nad sebou zamyslí, i když asi sám by potřeboval pomoc. Hlavně se nestydět přiznat to. Chybu člověk může udělat, že zvolí nevhodného partnera. Jde o to, se od něho oprostit!
Není tady
Nechápu, proč s takovým mužem ještě stále žiješ.
Rozhodla ses a to je důležité. Teď potřebuješ najít oporu mimo dům, protože jinak ti manžel opětovně naočkuje, že to jeho chování je normální. NENÍ TO NORMÁLNÍ A TY JSI V PRÁVU.
Je to jako když pomalu vaříš žábu, přidáváš a přidáváš teplo a žába se přizpůsobuje a ani si nevšimne, že už nemá šanci přežít. Změň to dokud je čas.
Není tady
majkafa napsal(a):
Myslím,že B. v tuto chvíli nezajímá,zda Majkafa něco chápe či ne...poraď,máš-li co,jinak v tuto chvíli mlč!
Není tady
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Myslím,že B. v tuto chvíli nezajímá,zda Majkafa něco chápe či ne...poraď,máš-li co,jinak v tuto chvíli mlč!
Ale já jsem přece poradila, jen ty to nevidíš.
Já bych s takovým mužem nežila. Protože časem to bude jenom horší.
A tebe, Revlibo, prosím, přestaň neustále komentovat mé příspěvky na babi a vyjadřuj se k tématu vlákna. Dík. Pokud něco ke mně máš, napiš mi to do SZ.
Upravil(a) majkafa (26. 1. 2012 10:25)
majkafa napsal(a):
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Majkafo,to jsou dobré rady k ničemu...oběti domácího násilí se v určitém čase nacházejí v konkrétní fázi psychického rozpoložení a je třeba s nimi soucítit a vyjádřit pochopení a podporu,ne je nepřímo odsuzovat.
Myslím,že máš své vlastní zkušenosti s psychickým trápením,nechápu tedy,jak můžeš být tak neempatická..
Není tady
majkafa napsal(a):
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
A tebe, Revlibo, prosím, přestaň neustále komentovat mé příspěvky na babi a vyjadřuj se k tématu vlákna. Dík. Pokud něco ke mně máš, napiš mi to do SZ.
Jinak Majkafo,já komntuji ty příspěvky,které chci,vnímáš to sebestředně
Není tady
rozhodnutí něco začít dělat je první krok - ale musí následovat další. Doporučuju - taktizování - chladnou hlavu - mlčenlivost (neříkat mu - já si pujdu na tebe sgtěžovat, já ti tohle, nebo tamto) on NESMÍ TUŠIT, ŽE JSI ZAHÁJILA AKCI - JAK SE ZBAVIT TERORIZUJÍCÍHO MUŽE.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
rozhodnutí něco začít dělat je první krok - ale musí následovat další. Doporučuju - taktizování - chladnou hlavu - mlčenlivost (neříkat mu - já si pujdu na tebe sgtěžovat, já ti tohle, nebo tamto) on NESMÍ TUŠIT, ŽE JSI ZAHÁJILA AKCI - JAK SE ZBAVIT TERORIZUJÍCÍHO MUŽE.
Přesně tak..s celkovým plánem a všemi ostatními záležitostmi ti pomůžou v Rose,\kruhu bílého bezpečí...atd...ne webu najdeš také veškeré rychlé akutní informace
Není tady
Revliba napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Přesně tak..s celkovým plánem a všemi ostatními záležitostmi ti pomůžou v Rose,\kruhu bílého bezpečí...atd...ne webu najdeš také veškeré rychlé akutní informace
to ano - ale tohle jsou už tak velké organizace, že by to možná chtěla osobitější přístup
ale jako první "nakopnutí" co dělat to jde.... ostatně, rady co a jak dělat v takovémto případě je dost na netu - stačí vygůglit slovo domácí násilí, třeba by se ukázalo, že je něco blíže k jejímu bydlišti (Rosa a Kruh jsou snad pražské organizace - nevím, zda-li mají i nějaké filiálky rozesety po ČR)
Není tady
majkafa napsal(a):
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
jak někomu pomůže to, že TY bys s někým byla/ nebyla.
možná sis nevšimla, ale není to o tobě .
Není tady
agewa napsal(a):
možná sis nevšimla, ale není to o tobě .
agewo a ty nevíš, že nemáme radit jinému, co má dělat on, ale psát, co bychom udělali my. A on si pro sebe vybere, co ho osloví.
Protože nikdo z nás nemá právo říkat druhému, co má dělat.
Přečti si něco třeba z psychologie.
Upravil(a) majkafa (26. 1. 2012 13:15)
I ve velké organizaci mluvíš s člověkem......... Co vím, tak v BKB nejsou oddíly týraných.
Kdyby se ti chtělo, Bubamaro, přečti si od Aghaty Christie Nultou hodinu (ne film!). Jen tak, pro potěšení a pro oporu , i ve "spotřební" literatuře zemřelé klasičky je o tom. Rozhodně nejsi sama!
Není tady
v každém případě si hledej co nejvíce info o možnostech ( azylové domy, schování nějakých peněz).
Když budeš více informovaná, zklidníš se a nebudeš tolik propadat panice.
nenech si nanmluvit, že bez manžela nepřežiješ ( jistě ti naopak bude lépe), že bez jeho financí nevydržíš (možná to bude z kraje těžké, ale z nejen z mé zkušenosti pak zjistíš, že jsi na tom finančně lépe) , že tě o děti může jen tak připravit ( upřímně - dokázal by se o ně postarat?, tohle zkouší hodně chlapů, nakonec se u soudu hádají jen o nižší výživné).
Není tady
majkafa napsal(a):
agewa napsal(a):
možná sis nevšimla, ale není to o tobě .agewo a ty nevíš, že nemáme radit jinému, co má dělat on, ale psát, co bychom udělali my. A on si pro sebe vybere, co ho osloví.
Protože nikdo z nás nemá právo říkat druhému, co má dělat.
Přečti si něco třeba z psychologie.
děvče, ty nezklameš
Není tady
majkafa napsal(a):
majkafo, takovéhle úvahy jsou zakladatelce vlákna platné, asi jako mrtvému zimník. Když něco nechápeš, protože jsi takovou situaci na vlastní kůži nezažila, tak si svoje postřehy nechej laskavě pro sebe
Bubamaro, to jak s Tebou jedná Tvůj manžel ROZHODNĚ NENÍ NORMÁLNÍ a takové jednání JE domácí násilí jako vystřižené. S domácím tyranem nelze ani vyjednávat, ani doufat, že po použití nějakého zázračného mechanismu se jeho jednání k Tobě změní k lepšímu. Pán si myslí, že Tě má v hrsti "přes děti" a pasoval Tě do role hadru na podlahu, služky a fackovacího panáka v jednom. Ty nejsi povinna si takové ponižující jednání a týrání nechávat líbit a máš účinnou možnost obrany v tom smyslu, že se obrátíš na linku pomoci týraným ženám, například DONA linku: http://www.donalinka.cz/, Bílý Kruh Bezpečí: http://www.bkb.cz/, Domácí násilí.cz:http://www.domacinasili.cz/, ROSA, občanské sdružení: http://www.rosa-os.cz/.
Strašně nerada Ti to říkám, ale pokud už u vás doma situace dospěla do takového stadia, že Tě manžel napadl před očima vašeho dítěte, je nejvyšší čas jednat a nakontaktovat příslušné odborníky, na které jsem Ti dala odkazy,. Pokud nic neuděláš, nevěř tomu, že se situace u vás doma sama od sebe zlepší, naopak, z vlastní zkušenosti vím, že strach a nečinnost oběti násilníka provokují k tomu, aby si dovoloval čím dál tím víc a lepší to nebude, naopak, bude to čím dál tím horší
Z ničeho neměj strach, každá situace - i ta Tvoje - se dá nějakým způsobem řešit. Držím palce k tomu, aby ses vzchopila a udělala první krok ... !!!
Není tady
Bubo,
máš nějakého partnera/přítele, který by ti pomohl?
Není tady
ready, to je dost úsměvná otázka
Týraná žena, které tyran dlouhá léta bední do hlavy, že je neschopná nicka, úplně k ničemu, blázen atd. a ještě nevíc jí permanentně vyhrožuje a zastrašuje (oblíbenou a velmi účinnou hrozbou je výhrůžka, že ženu v případě odchodu a rozvodu "připraví o děti" ) je natolik vydeptaná, že si téměř v 99,9% případů vůbec nedovolí na navázání jakéhokoliv vztahu s cizím mužem jenom pomyslet, natož ho nedejbože uskutečnit...
Není tady
Kiara napsal(a):
ready, to je dost úsměvná otázka
![]()
Týraná žena, které tyran dlouhá léta bední do hlavy, že je neschopná nicka, úplně k ničemu, blázen atd. a ještě nevíc jí permanentně vyhrožuje a zastrašuje (oblíbenou a velmi účinnou hrozbou je výhrůžka, že ženu v případě odchodu a rozvodu "připraví o děti") je natolik vydeptaná, že si téměř v 99,9% případů vůbec nedovolí na navázání jakéhokoliv vztahu s cizím mužem jenom pomyslet, natož ho nedejbože uskutečnit...
Kiaro,
tak já se ptám ale Buby, nikoliv tebe... nabízela by se širší paleta možností...
Není tady
Kontaktuj odborníkov a nahrávaj si nenápadne, čo ti hovorí, ako kričí, vyhráža sa.... A snaž sa chrániť seba aj deti.
Není tady
majkafa napsal(a):
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Já to to klidně napíšu veřejně i do SZ.
Jak je libo.
Řeči typu "nechápu, jak s ním můžeš být být" akorát pisatelce vlákna podprahově sdělí ...ty blbko, ty jsi fakt neschopná...
Když o VŠEM něco víš, tak bys mohla vědět i toto. Nebo si o tom něco přečti.
Já vím, že si můžeš psát, co chceš, ale prosím Tě, zapoj někdy empatii.
Snad toho po tebě nechci tak moc...
Ostatním se omlouvám za
Pro Bubamara:
Určitě volej o pomoc, dostaneš ji.
Pa, držím palce , Jess.
Není tady
majkafa napsal(a):
Kdyz to nechapes, tak si precti jeste tak 10x ten prispevek.
Takovejma chytrackejma poznamkama ji vubec nepomuzes, moc dobre vis, ze ji tim zranis. Kdyz nemas nic rict, tak mlc.
Řeči typu "nechápu, jak s ním můžeš být být" akorát pisatelce vlákna podprahově sdělí ...ty blbko, ty jsi fakt neschopná...
A k tomu Majkafa jeste podprahove sdeluje, jak ona resi bajecne konflikty, tohle se ji nemuze stat a jak je celkove ba rozdil od pisatelky vyborna. Zrejme jeji specificka "zenska taktika" kterou ma tak bajecne vypilovanou.........
Upravil(a) sahleb (26. 1. 2012 18:50)
Není tady