|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Téma zavřeno

Cruell, myslíme na tebe a tvoje blitíčka! Pak dej vědět, koho jsi ohodila 
Myslím, že holky motáte dvě věci dohromady. Není mateřská jako mateřská. Nejdřív nastupujete na tu první - dávka se jmenuje peněžitá pomoc v mateřství, 6-8 týdnů před předpokládaným termínem porodu, trvá 28 týdnů (u dvojek 37 týdnů), papír na to dá gynDr. Vyplácí zaměstnavatel, protože je to z nemocenského pojištění. Jen u nezaměstnaných, studentek atd. je to jinak, ale to tu nikdo asi není. Je to 70% z denního vyměřovacího základu jak už tu bylo řečeno, ale tím, že se to počítá z hrubého, tak to nevyjde tak strašně blbě - já to s dcerou měla o něco nižší než čistý příjem předtím.
Po téhle době máte nárok na rodičovský příspěvek (to může nastoupit i taťka), teď nově každej má k dispozici 220 000,-, které si bude čerpat a je jedno, jestli to vyčerpá za 2,5 roku a pak buď doma zadarmo, nebo do práce nebo tak, nebo si to natáhne na 4 roky a samo ta měsíční částka bude nižší.
Myslím, že každýmu by to měla vysvětlit mzdová, rodičák se pak vyplácí z úřadu práce (jako porodné, přídavky atd.). V Praze je to na každé městské části detašované pracoviště ÚP a bývá to prostě na úřadu městské části. Taky v těch dávkách nejsem úplnej odborník, ale musela jsem trochu maminám umět poradit v práci...
Upravil(a) Borůvka lesní (3. 2. 2012 8:55)
Není tady
Pity, tak já už taky ne 
U T. jsem ještě dělala výšku, takže pro mě bylo výhodnější dát manželův plat, abych si mohla vybrat tu tříletou variantu.
Cruello, už nemá cenu Ti psát, že to zvládneš. Už určitě budeš mít po všem 
Luci, snad máš pravdu a ty bolesti k ničemu nevedou. I když je fakt, že včera jsem měla klid.
Není tady
Ahoj holky.
Tak jsem to dala. Čůrat jsem směla, akorát nejíst a nepít. Nejhorší byla ta hladovka. V 7 mi udělali odběr, pak jsem hodinu čekala, v 8 jsem vypila půllitr sladkýho s trochou přineseného citronu. Ta glukóza mi docela chutnala a dokonce mi i ulevila od hladu a žízně. I malej přestal kopat a byl spokojenej. Pak jsem další 2 hodiny prokecala s maminama a v 10 nás nabrali znova. Pak jsem se hned najedla. Výsledky budou v úterý.
Není tady
Cruella napsal(a):
Ahoj holky.
Tak jsem to dala. Čůrat jsem směla, akorát nejíst a nepít. Nejhorší byla ta hladovka. V 7 mi udělali odběr, pak jsem hodinu čekala, v 8 jsem vypila půllitr sladkýho s trochou přineseného citronu. Ta glukóza mi docela chutnala a dokonce mi i ulevila od hladu a žízně. I malej přestal kopat a byl spokojenej. Pak jsem další 2 hodiny prokecala s maminama a v 10 nás nabrali znova. Pak jsem se hned najedla. Výsledky budou v úterý.
Ty bláho, takže Tě mučili 3 hodiny 
Já jsem teda dostala "napít" hned po odběru, takže fakt za dvě hoďky hotovo.
Jen závidím, že jste v čekárně mohly pokecat. Já tam byla s jednou nekomunikativní těhulí, která na asi 3 moje snahy komunikovat, udělala "hm, jo, ano" a buď zavřela oči nebo čučela do blba nebo na blba
tak jsem to vzdala 
Není tady
Borůvka lesní napsal(a):
Myslím, že holky motáte dvě věci dohromady. Není mateřská jako mateřská. Nejdřív nastupujete na tu první - dávka se jmenuje peněžitá pomoc v mateřství, 6-8 týdnů před předpokládaným termínem porodu, trvá 28 týdnů (u dvojek 37 týdnů), papír na to dá gynDr. Vyplácí zaměstnavatel, protože je to z nemocenského pojištění. Jen u nezaměstnaných, studentek atd. je to jinak, ale to tu nikdo asi není. Je to 70% z denního vyměřovacího základu jak už tu bylo řečeno, ale tím, že se to počítá z hrubého, tak to nevyjde tak strašně blbě - já to s dcerou měla o něco nižší než čistý příjem předtím.
Po téhle době máte nárok na rodičovský příspěvek (to může nastoupit i taťka), teď nově každej má k dispozici 220 000,-, které si bude čerpat a je jedno, jestli to vyčerpá za 2,5 roku a pak buď doma zadarmo, nebo do práce nebo tak, nebo si to natáhne na 4 roky a samo ta měsíční částka bude nižší.
Myslím, že každýmu by to měla vysvětlit mzdová, rodičák se pak vyplácí z úřadu práce (jako porodné, přídavky atd.). V Praze je to na každé městské části detašované pracoviště ÚP a bývá to prostě na úřadu městské části. Taky v těch dávkách nejsem úplnej odborník, ale musela jsem trochu maminám umět poradit v práci...
Já ne 

Není tady
Zuzina napsal(a):
Cruella napsal(a):
Ahoj holky.
Tak jsem to dala. Čůrat jsem směla, akorát nejíst a nepít. Nejhorší byla ta hladovka. V 7 mi udělali odběr, pak jsem hodinu čekala, v 8 jsem vypila půllitr sladkýho s trochou přineseného citronu. Ta glukóza mi docela chutnala a dokonce mi i ulevila od hladu a žízně. I malej přestal kopat a byl spokojenej. Pak jsem další 2 hodiny prokecala s maminama a v 10 nás nabrali znova. Pak jsem se hned najedla. Výsledky budou v úterý.Ty bláho, takže Tě mučili 3 hodiny
Já jsem teda dostala "napít" hned po odběru, takže fakt za dvě hoďky hotovo.
Jen závidím, že jste v čekárně mohly pokecat. Já tam byla s jednou nekomunikativní těhulí, která na asi 3 moje snahy komunikovat, udělala "hm, jo, ano" a buď zavřela oči nebo čučela do blba nebo na blbatak jsem to vzdala
Já nejdřív kecala s jednou, pak se přifařila druhá a pak hned třetí. Strašně rychle nám to uteklo. Ani jsme nepostřehly, že už čas vypršel a najednou jsme se divily, že nás už volají... Je fakt, že pár nekomunikativních jich tam bylo taky. Jedna si četla knížku mimo, další si hrála s mobilem a některé tam měly i partnery. Docela dost nás tam bylo... Jedna dokonce rodí v Podolí ve stejném termínu. Se tam možná potkáme, když to klapne. :-)
Není tady

Cruell no vidíš že jsi to zmákla
a já tam teda taky byla přesně dvě hodky,ale úplně sama..takže jsme si celou dobu četla a taky to uteklo 
Není tady

Cruello, tak gratuluju za zvádnutí 
Chtěla jsem se zeptat, jestli by jste některá nevěděla, jestli http://www.matulda.cz/detail.php?zbozi=3179061 je jako chůvička?? Moc se mi to líbí, ale aby to nebylo zbytečné. Chůvičku právě ještě nemám 
Děkuju 
Není tady

našla jsem tohle:
JAKY JE ROZDIL MEZI CHUVIČKAMI A TIMTO DETEKTOREM PLAČE DĚKUJI
apema
apema
30. prosince 2009
Dobrý den,
detektor pláče vám ukáže proč vaše miminko pláče( hlad, bolest...),je to jen jeden přístroj který je u miminka. Chůvičky jsou vždy dva přístroje, jeden u dítěte, který snímá pláč a druhý máte vy a tem signalizuje že miminko začalo plakat. Dosah chůviček je různý, podle značek, ceny atd. přeji krásný den, Martina Dzianová
Není tady

Borůvko, děkuju 
A jak se cítíš a jak rosteš?? Já mám obr mega břicho, lidi kolem si myslí, že jsem před porodem, jako v 9 měsíci 
Upravil(a) Veru66 (5. 2. 2012 18:21)
Není tady

ahojky maminky
tak koukám, co tu řešíte za problémy a starosti. Pokud jde o tu mateřskou a rodičovský příspěvek tak jsem za jedno s Borůvkou (napsala jsi to moc hezky:-) člověk to hned pochopí. Musím říci, že jsem si to také zjišťovala a došla ke stejnému názoru jako ty 
Jsem ráda, že jste všechny tu cukrovku zvládly:) řekla bych, že se jí člověk zbytečně bojí a ve výsledku to není tak hrozné.
Jinak také přemýšlím o tom jak si porod co nejvíce ulehčit a uvažuji o EPINU (ten balonek na roztahování)
http://www.epino.cz/ , docela hezké stránky
Je fakt, že zkoušet by se to mělo až tak od 36tého týdnem, aby nedošlo k vyvolání předčasného porodu. Tak pokud do té doby neporodím (což bych nerada), tak to zkusím. Musím říci, že pár maminek v předporodním kurzu strašilo z nástřihu hráze a šití, ale mě přijde, že by měl být člověk více vyjukaný ze samotného porodu (nebo já to tak aspoň mám).
Tak se opatrujte a zatím papa 
Není tady

Alenko taky to chci zkusit ten balonek.....je fakt že nástřih byl to nejmenší a já měla jen 2 stehy,takže pohoda,ale když by to mohlo jít bez toho tak proč ne a tím líp.....ikdyž ta cena je příšerná 
Veru neznám to,ale za ty prachy si myslím,že to nebude ani nic moc 
Jinak já si dneska v Brně koupila kojo podrpdu fakt hezkou,vyztuženou a košili ne přimo kojo,ale na knoflíčky taky hezkou 
a ještě jsme si objednala ten letní jarní fusak emitex a slunečním na kočárek..no ještě mě chybí vyprat vyžehlit a tak nějak to mám 
Není tady

Veru, taky mi pěkně narosl pupek, ale jen dopředu, zezadu není nic vidět, takže já budu ten případ, kdy se neohnu ani k botám
Mám dojem, že ho mám taky tak asi velkej jako s J. když jsem jela do porodky...
Zrovna objednáváom chůvičku od Mallu, je za 70,- Sencor, je levná a měli jsme ji s dcerou a byla držák, celé noci, a až teď, to ji máme 3,5 roku, je tak obnoc vybitá...
Lucko, netušíš, jak se počítá velikost kojící podprdy, jakou si mám koupit? Asi půjdu zatím jen do jedný a pak kdyžtak dopořídím...
Jo a včera jsme udělali reorganizaci obýváku a dokonce se nám sem vejdou i dvě postýlky a nebudou zasahovat do dveří!!!!!!!! 
Není tady
Dobré ránko 
tak já pupek tak nějak normální, ale stejně při obouvání funím jak lokomotiva a muset si zavazovat o jednu botu ještě navíc, tak asi pravidelně vrhnu 
Dneska v noci jsem měla první sen o porodu. Bylo to hrozné, ale ještě horší bylo, že to mimino byla holčina. Měla jsem úplně hrůzu, do čeho ji obléknu, když mám tolik modrých věcí 
Pak jsem ji nechala spát u nějakého obchoďáku v autě, nemohla jsem to auto najít, neměla jsem ani klíče..no pako 
..a to jsem na noc nic nejedla 
Dneska ve dvě mám kontrolu, tak na mě prosím myslete. Mám trošku strach z těch bolestí. Dneska ráno zase 
Není tady
Alenko, jsem jsem Ti chtěla napsat, že nástřih u porodu ani necítíš. Jen jsem to slyšela a najednou ucítila takové uvolnění a hlavička mohla ven.
U šití mě taky opíchali, takže to jen sem tam štíplo. A když koukáš, jak na ten svůj uzlíček, tak se i to štípání dá vydržet 
Sice nevím, kolik ten balonek stojí, ale asi to nebude nic za hubičku, tak bych to asi zvážila 
Co třeba masáž hráze. Je to asi na stejném principu a náklady nulové. Teda pokud nebudeš kvůli toho kupovat extra olej...
Není tady

dobré ráno
Zuzi myslíme na teba ale určo to bude v pořádku 
Borůvko já si ji vyzkoušela,,mám tam ještě trochu vůli a koupila jsem si ten nástavec na zvětšení obvodu,takže to bude určo v pohodě..mluvím o podprdě
a taky má jen jednu uvidíme jeslti pořídím ještě jednu...ono když pak proteče mlíko tak abych měla na výměnu 
A epi balonejk stojí přes 2000 ..ale myslím že pokud na to peníze jsou a pomůže to třeba psychicky tak proč do toho nejít..já to ještě proberu s mudrem,ale asi do toho půjdu
..ikdyž je fakt že ten nástřih skoro necítíš a šití jsem měla taky o.k.
Není tady

a pupek se mi zdá,že se zastavil a už ani moc neroste 
Není tady

hoj vespolek 
já pupek už ani neřešííím, jsem jako hroch 
Luci, kde jsi prosím kupovala to prodloužení obvodu podprdy ?
my jsme o víkendu dělali chodbu (strukturku), teda já ne, pan domácí a kamarádem, já tady ani nebyla, protože tu bylo smadu jak v Cařihradu (jako kdyby tady byla párty čichačů toluenu), tak jsem byla celý den fuč ... už je definitivně vyklizená pracovna, příští víkend se vymaluje... a alou sestavit tam pokojíček 

Není tady

jinak zítra ráno jdu poprvé natáčet prcka, tak držte palec, ať je všechno OK

Není tady

Popí normálně v tom spodním prádle kde jsem kupovala tu podprdu 
a tu mám tuhle jen černou ...jako cena děs,ale vypadá fakt super,já mám malý prsa,takže bez vyztužení to vypadá děsně a pod touhle nebude ani vidět tampon a určo ji můžu nosit i bez kojení
ještě bych ráda tělovou 
http://www.obrazky.cz/detail?q=koj%C3%A … AVfz33blmZ
Není tady

ty jo ty už jdeš na monitor..no to je skvělý 
Není tady

Zuzi, tak jsem si právě vyzvedla ty blbiny na prodloužení bodýček, vypadá to dobře!
A zjistila jsem, že asi 4 stanice busem od nás je přímo obchod s látkovkama, tak zítra tam klušu
Musím koupit svrchní kalhotky a separační pleny, myslela jsem, že budu muset přes net, ale aspoň to všechno omrknu - to kdyby bylo, když jsem pleny chtěla kupovat, to by bylo super. Takhle jsem musela na nějaký baby veletrh a pak jsem tam koupila komplet celou výbavu od Popolin, takhle bych zkusila od každé značky něco...no tak třeba až budu čekat další 
Lucko, já mám taky malý prsa, a tak jsem teď zakoupila u Vietnamců za 79 Kč obyč sportovní podprdu, ze který vyhodím obě prsa najednou a bude to - už něco jako kostice a vycpávky neřeším :lol:Jo a za týden budou prý mít i kojící, tak jí koupím tam, pamatuju s dcerou jsem měla nějaký docela lepší a stejně z toho pak byl takovej hadr 
Popí, možná v dětském pokoji pak bude tatínek
jen jestli se vejde do žbdlinkový postýlky 
Veru, když nevíš, jestli budeš rodit normoš - a s dvojkama je asi ten císař docela dost pravděpodobný...není nějaký balónek nadbytečný? Jen dotaz... Jo a jinak se cítím přiměřeně, akorát mimina se docela šíleně melou, manžel kouká jak blázen na vetřelce v břiše, má to místo TV
A jinak mě tlačí celej spodek, bolí stydká kost, v kříži, břicho tvrdne, v noci mě budí křeče v nohách - no nejhezčí období prostě 
Není tady
Ahoj holky.
Jak já vám s těma prsama závidím...já už teď mám 90F...nevím, jak to bude po porodu. Kojící podprdu si ani nelajznu koupit, protože v takové velikosti to může ještě poporůst jako kráva...
Není tady

Ahoj 
Borůvko, já o tom balónku nepsala, na tokový věcičky já ani nejsem, prostě to nějak dopadne
Ale mluvila jsem dnes s gynekologem a se sociálkou ohledně té naší delší mateřské. Na netu jsem se dočetla, že by jsme mateřskou měli nastoupit už 12 týdnu před TP a pak je i delší, ale na sociálce mi řekli, že tomu tak není, že nastupujeme jako všichni ostatní, ale když se prckové narodí, tak musíme poslat kopii rodných lístů miminek na naší sociálku nebo zaměstnavateli, aby jsme jí měli delší po porodu, což je taky dobrý
Takže jsem zase plašila, jako vždy 
Jinak mi jde bříško taky dopředu, takže po ránu ponožky a botky dobrý, to zvládnu i sama, ale večer, když už mám i plný žaludek, to je teda zážitek
taky se mimča hned kroutí, když je tam zmáčknu
Zítra mě manžel prý vyfotí, tak sem dám fotku, i s hlavou
bude to asi poslední normální foto, pak už budu jako hroch 
Co se týká podprsenek, tak mi dala dvě starší kojící sestra, tak se uvidí, jak mi padnou, ale jinak chodím doma bez, protože mě všechny tlačí
Koupila jsem si od vietnamců za 49,- 85B a za dva dny mě začala škrtit, takže nosím upnutá tílka a celkem to stačí, mám opravdu malá prsa, ale obvod se mi pořád zvětšuje 
Není tady
Téma zavřeno