|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Téma zavřeno
Ahoj holky.
No my taky kuckáme, malej hrozně hltá a pak kucká. Hladovec jeden.
Na dnešek v noci byl totálně na tečku. Vůbec nechtěl spát, tak jsem s ním byla vzhůru od 1 do 4. Pak milostivě usnul a od půl sedmý je zas vzhůru. Teď mi konečně usnul v houpátku a já mám oči jak baterky. 
Není tady

hezké dopoledne, i když upršené,
my jsme byli včera na tříměsíční kontrole, máme 59 cm a 5,70 kg, dr. byla spokojená, příště za měsíc, pokud bude všechno v pořádku.
Zrovna jsme se vrátili z rehabek, jeden cvik byl v pohodě, ten co nám ukazovala dneska, to už teda je masakrrrrrrr.... cipísek vytuhnul už v autosedačce, tak jsem ho jen přesunula do postýlky a chrupká. Ale rahabilitační sestra vypadala taky spokojeně, tak snad to nebylo jen plané lichocení....

Není tady
Jé, Popí, to je super.
My jdeme teď až na konci šestinedělí. Jsem zvědavá, co na našeho Otesánka řekne... BTW, kolik vám děti vypijí? Já mám takový pocit, že už Dejvovi 60 Beby nestačí. Kolikrát mu ještě 30 musím přidat. 
Není tady
Popi, gratulace 
MY máme příští týden šestitýdenní a myslím, že váhu a délku máme podobnou 
Cruell, mališ vypije hodně. Před třemi týdny mi vypil 184ml a za dvě hoďky 154 ml. Jinak cca 120-150ml (Pár dnů jsem vážila, tak vím)
Ještě máš pocit, že jste Otesánci 
Není tady

Cruell, v 6 týdnech vypil prcek cca 80ml... teď vypije mezi 110-130ml jak kdy...

Není tady
Tak to jste mě uklidnily.
Takže naše devadesátka po třech hodinách je naprosto cajk... Já měla strach, abych ho nějak nepřekrmila. Ale když řval hlady a vypadal, že si sežere ruce, tak co mám dělat, že jo...
Není tady

Ahojky maminky, tak po odmlce zase mezi vámi
jsem ráda po celém dnu, že se večer natáhnu a málo kdy sednu raději k počítači. Chodím s malý na procházky dopo i odpo, tak pak mám večer co dělat, abych při kojení neusnula. Počasí nám teď sice moc nepřeje, ale snad se to zlepší, bohužel na procházky nechodím, že bych tak toužila po pohybu, ale je to vesměs jediné místo, kde mi malej neřve .... no jsem na to zvědavá, tímhle tempem bych si pomalu mohla venku postavit stan a kempovat, abych byl malej spokojen.
Pro maminky co kojí: Chtěla jsem se zeptat, zda se vám nestalo, že by vám mímo začalo při kojení zlobit. Já s tím teď poslední tři dny válčím, kdy mi malej v klidu cucá tak pět minut a pak začne s tím že se na chvíli přisaje a pak zas pustí, občas se do toho začne vztekat, kopat nožičkama, rozhazovat rukama a pak mi přijde, že se tak nenakrmí (kojím nejdéle 30 min. pak toho nechávám, protože to stejně nemá smysl) a má pak dříve hlad (dřív jak za dvě hodiny mu, ale stejně nedávám). Řekla bych, že mléka mám dost, tak nevím, čím by to mohlo být způsobeno
Poradíte?
Jinak příští týden máme šesti nedělní, tak jsem zvědavá jak nám dopadne kontrola u doktora a zda bude váhový přírůstek v pořádku s ohledem na to nynější kojení
a zda bude nějaká změna k lepšímu.
Opatrujte se tu a brzy pa
Není tady

Alí máme přesně totéž a hlavně večer,včera už jsem mu udělal i trochu nutrilonu jeslti nemá hlad a nevzal si nic a usnul a vstávala ž v jednu v noci,ale prostě ty kraviny dělá přesně jak píšeš,ale jenom u večerního koja,tak nevím co to je 
jinak zítra jedu jen s malým na sraz s holkama tady z bnetu co už se scházíme víc jak 5 let od té doby co jsem se snažila o naty..naty má bohužel atb tak jsem to nejdřív odpískala ale nakonec naty bude u babičky a já s Tobíkem jedu..se těšííííím 
tak jsem zvědavá jak bude poprvé spinkat jinde 
Není tady
Ahoj kočeny.
Tak my máme totéž už od začátku. U nás je to způsobené tím, že mám málo mléka a je na něj slabé. Proto dokrmujeme.
Není tady

Krásné dopoledne všem!
Nějak jsem nestíhala, tak teď v kostce:
V nedonošenecké poradně pochvala za kojení, mimina přibývají prý až moc
Dr. hodně řešila reflux, který oba mají, ale podle mě musí dozrát, stejně jako starší dcera...pokud přibývají, tak to nehrotím, holt je to asi nepříjemný a pálí je potom žáha, ale co nadělám. Dáváme zas nějaký sirup, možná trochu lepší, ale ok ne.
U nás se u kojení kraví hlavně když jim to teče moc - to se často pouštěj a znovu chytaj.
Víkend byl bez J. - měla jsem pocit, že nemáme snad ani žádný dítě!!!! Dvě děti na dva dospělý, to byl luxus!!!! Veru, musí to být pohodičla, mít jen mimina 
Alenko, už stanuješ?
Počasí ideální 
Jo a krmíme už jen jednou za noc - půl hoďky se vším všudy, já jsem vyspalá jak nikdy!!!!
Není tady
Holky moc zdravím, strašně vás zanedbávám ale nestíhám. Dneska vedro mazec, malej chudák vůbec nemůže spát. Nestihla jsem dočítat, ale fotky úúúžasný.
Zítra snad bude líp a tak dočtu a hodím info
Není tady
Ahoj holky.
Sáří, chápu úplně...
Další dotaz - dáváte čajík? David mi přijde v tom horku hrozně žíznivej. Je jenom na tom uměláči. Dneska jsem se rozhodla, že kakám na doktorku a normálně mu koupím dětský čaj. Beztak říkají každou generaci něco jiného...
Borůvko, to je teda luxus - jednou za noc. Závidím. Já jsem zas jak zombice...
Není tady

ahoj maminky, tak maličko nestíhačka, člověk se otočí a den je pryč 
to Borůvka: skoro to tak vypadá, už jsem víc venku než doma a domácnost podle toho vypadá ... a už to také na malého neplatí stopro, takže někdy venku nevenku a řve mi na celé kolo, ale to ví, že ho trápí bříško se kterým pořád válčíme
to Cruella: s tím čajíkem máš pravdu, co člověk to názor, tak bych se řídila selským rozumem, pokud bys kojila tak by to bylo jiné to by mělo stačit mlíčko, ale takhle bych to zkusila a uvidíš
Jinak to zlobení při kojení máme asi spojené s tím bolením bříška, už jsem to vypozorovala, ale bohužel nevím co s tím 
Ve čtvrtek nás čeká poradna a šestinedělí, tak dám vědět jak jsme dopadli, zatím papa
Není tady

hezký večer,
Cruell, já dávám Sunárek fenyklový, od 1.týdne..... prdím na to, převařenou vodu, kterou mi radila dr., nechce..... a protože frfňá s pitím (místo 130, co vypije obvykle, dává sotva 110.... a to za den udělá o nějakých 100-120ml méně), tak mezi mlékem /nebo Bebou, jedem 50:50/ mu dávám ten.... sosne si za den zhruba 60-80ml ,..... v tomhle vedru mi přijde, že to potřebuje, když mu ho dám, sápe se po něm jak ďas 

Není tady
Cruell já ten čajík taky řeším, ještě jsem ho nedala ale můj Dr. říkal že můžu.Kolik Davídek váží? Naty pije 100-110 vážila jsem předevčírem a měli jsme 3750
Bohužel už jsem bez mlíka, tak jsme plně na Nutrilonu, ale už jsem to nějak zkousla.
Holky měly bychom se přestěhovat s těhulí do maminek, už tu zacláníme dlouho, není nějaká dobrovolnice která by se ujala nástěnky v novém chlívku ?
Není tady
Ahoj holky.
Dnešní kontrola na 1, vážíme 4350. Včera jsem mu koupila fenyklový čajík pro děti a mudra ho schválila. :-) Normálně jsem jí oznámila, že ho od včerejška pijeme :-D
Není tady

Ahoj holky, po dlouhé odmlce konečně chvilka času
Nějak mám s těma rošťandama pořád víc a víc práce, ale hodné jsou 
Prvorozená Anežka se včera přetočila z bříška na zádíčka, dojetím ukápla slzička 
Jinak já dávám jeden den čajík, jeden den vodu, napijou se vždy jen trošku, ale prý to stačí.
Každopádně jak už se tu psalo, minimálně doma, pořád jsme venku a doma teda bordel maximální
Nestíhám vyžehlit, uklidit, nic prostě. Jen holčičky mají vždy vypráno a vyžehleno a mně a Jirkovi žehlím vždy jen to, co si zrovna potřebujeme oblíknout 
A už to nebude asi jen náhoda, ale holčičky opravdu už každou noc spikají od 19:30 do 6:30
jako to je úžasné, to je nakrmím a pak si jdeme ještě lehnout do 10:00, kdy je další krmení
Normálně jsem občas až přechrápaná 
Borůvko, máš pravdu, já si vůbec nepřijdu nějak víc vytížená, že mám dvojky. Když pomáhá Jirka, je to úplná pohodička a ještě je to vlastně lepší, než kdyby bylo jedno, protože každý se ňuchňá s tou, co zrovna má 
Příští středu máme kontrolu ve 3 měsících, tak jsem zvědavá. Už se nám váha trošku rozdělila a Anežka má 4.900g a Anička 4.700g, ale snad zase takový rozdíl není 
http://veru66.rajce.idnes.cz/Holcicky_o_26.3.2012/
Není tady

Popí, zapomněla jsem ti sdělit, že u Barunky máme asi stejný problém jako ty s cipískem - taky pase až moc, zaklání se - a já ji za to chválila
...v půlce července jdeme na RHB, jsem zvědavá, co se bude dít.
Veru, mně bylo řečeno, že nejdřív se mimi má přetočit ze zad na bříško, opačně je to prostě podklesnutí jedné ručky - a je fakt, že to Baru dělá - z toho velkýho záklonu zvedne jednu ročku, druhá nevydrží a překulí se...ale nechci ti kazit radost.
Jinak jsme taky v jednom kuse venku - když ty Veru vstáváš (v 10), tak už jsme vytelený
V kočáru jsou luxusně hodný, Bára spí skoro furt, Kubík zas strašě málo, mám dojem, že jen dopol dáchne hodinku a pak už spí až do večera tak po pár minutách, aby se neřeklo...ale čumákuje na hračku a je spokojenej 
Tak jsem zvědavá, jak budou spát v postýlce. Domů chodím jen nakojit a přebalit 
Dnes kyčle - pochvala, kontrola 16.8.
Strašně dlouho jsem tu nezahlídla Pity - žiješ holka? A Zuzi - hoď aspoň jeden řádek...
Jo a fakt bychom se měli přesunout do mimin - nástěnkářko, kde jsi?
Naše aktuální váhy:
Kubík 4920 g, Bára 4800 g.
30.6. odjíždíme na celé léto na chalupu (jestli nás teda někdy zabalím a vejdem se aspoň do dvou aut...), tak nevím, jak se dostanu často na net. Ale budu na vás myslet na všechny!
Není tady

ahoj maminky, tak jsme dnes po kontrole v poradně a vše ok, v šesti týdnech vážíme 3650 g a měříme 54,5 cm
malej je vyloženě společenský typ, jakmile někam jedeme nebo je venku je to učiněné zlatíčko, také pokud k nám přijde návštěva, tak dělá to nejhodnější miminko na světě, ale jen co zaklapnou dveře, tak to teprve začíná to pravé čoromoro 
Doktor nám nechal na zvážení dobrovolné očkování, a to na rotaviry a pneumokoka, uvažujeme a Rotarixu a Prevenaru13. Co vy ostatní nechali jste miminka také očkovat???
Jinak opravdu se mi osvědčil kolotoč nad postýlkou, kdy mám aspoň čtvrt hodinku ráno na to se nasnídat, malému se moc líbí a vydrží se na něj koukat a dokonce se na něj i culí
jo a hrazdička také dobrá, ale to vyžaduje, abych mu s hračkami na ní hýbala a povídala mu o toho.
Pokud jde o pokládání na bříško, tak teprve teď nám doktor říkal, že to máme začít zkoušet. Sice už to cca týden zkoušíme, ale vždy jen chvíli, protože se mu to moc nelíbí, ale věřím, že se to zlepší.
Tak se tu opatrujte papa
Není tady
Alenko, já ano. Rozhodli jsme se pro Prevenar 13 a Rotarix. Na ty rotaviry přispívá pojišťovna 1400 na nákup a po zakoupení ještě 500. Stačí si vyzvednout na pobočce certifikát. My už ho máme doma. :-)
Není tady
Ahoj holky,
tak my máme taky po šestitýdenní prohlídce. Máme 59 cm a 6310g

Co se týče očkování, tak rotarix nedávám, Už i tak toho mají chuďátka do prvního roku tolik..
Synflorix nedám, dám Prevenar.
Před nástupem do školky dostane stejně jako terezka žloutenku Ačko a pak klíšťovku. Jinak nejsem zastáncem zbytečného očkování..
Alenko, teprve máte začít dávat na bříško?? To je divné, dává se od začátku, ať dítko procvičuje zádové svalstvo. No upřímně, nám to moc nejde. Myslím, že je to tím, jaký je to macoň. Svaly nestíhají tempo kostry...
Borůvko, užijte si chatu
A neboj, určitě všechno nabalíš 
Cruell, taky dávám fenyklový čajík. V těch hicech to ty mimča nedávaj...a moje kozy taky ne

Dávám přes malíček velkou injekční stříkačkou. Všichni mě straší, že kluci po flašce zleniví,..
Tak páček 
Není tady

hezký večer,
Borůvko, vcelku dobře se to pasení dá opravit, Kryštůfek už se "drží" z 90% v normálním postavení, na loktech.... a přepadne jen opravdu výjimečně....
Veru - taky jsem se z toho radovala, když to předvedl poprvé, než jsem od jedné holčiny slyšela, že je to špatně, že se právě nejprve mají otáčet naopak a pak až teprve na záda.... že je to nevyzrálostí svalů.... ale dělají to i naprosto zdravé děti, jen u nich to nikdo tak moc neřeší 

Není tady

jinak my museli na bříško taky od začátku, prý co měsíc to hodina denně navíc, až do půl roku... samozřejmě ne v jednom kuse, ale během dne průběžně 

Není tady
Ahoj holky.
Zuzi, tak David pije z flašky i jídlo, tak u nás už nemá, jak zlenivět. 
Jinak na bříško dáváme už od 9. dne, kdy jsem byla u doktorky poprvé. Teď máme dávat tak 5 x - 7 x denně. Docela mu to jde.
Není tady
Téma zavřeno