29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taky si myslím, že muž slyší, že dveře vržou a namaže je sám od sebe.
rejka napsal(a):
dusička napsal(a):
Přesně Seli, já totiž vím,že jsem generál. A že chci, aby bylo všechno po mým.
Učím se být ta ženská, partnerka. Někdy to jde, někde mám ještě mezery.
Možná,že je dobře,že zrovna TY jsi generál. Nežiju ve tvé rodině,ale znám typy mužů,kteří mají na všechno dost času,a když ženská nezavelí,nemají se k činu. Možná,že i ty máš doma chlapa typu - co si sama neudělám,to nemám.....
mě zas když vidím některý chlapy přijde, že jakmile zjistí, že si ženská umí poradit se spoustou věcí sama, tak už se prostě neangažují, však ona to umí, udělá, tak co ..
jestli to nemá dusička podobně ..
Není tady
dusička napsal(a):
14 dnů vržou dveře a jsou potřeba namazat.
a) žena řekne první den chlapovi - vržou nám dveře - nic,
druhý den - namažeš ty dveře, vržou - nic,
třetí čtvrtý den, nic nic.
b) ženská taktika - žena dá manželovi olejničku vedle jídla se vzkazem - kdo maže, ten jede - dveře.
c) manželka je emancipovaná a dokáže chlapovi, že si ty dveře umí máznout sama.
Mně se líbí B, přijde mi to k věci a vtipný
Není tady
dusička napsal(a):
Tady jde hlavně o to, že to budou děti dědit, kluci si najdou partnerku, která je bude dirigovat a dcera zase bude mít tendenci všechny řídit sama a ty se na to budeš dívat a trpět ...
Tak už kvůli nim to hodně vědomě brzdi .
Není tady
U nás doma je to tak:
Když potřebuju vymalovat. Odsunu si jednu stěnu a začnu škrábat. Pak už není zbytí a konečně chlap vymaluje.
Není tady
maring napsal(a):
dusička napsal(a):
Tady jde hlavně o to, že to budou děti dědit, kluci si najdou partnerku, která je bude dirigovat a dcera zase bude mít tendenci všechny řídit sama a ty se na to budeš dívat a trpět ...
Tak už kvůli nim to hodně vědomě brzdi .
Ano, to je ono, vyrůstala jsem v tom ,je to rodinný vzorec - moje máma generál. Ale hlavně že to vím ne. Když to vím, dokážu s tím něco dělat.
Ted to vidím, že mamka tátovi poroučí, ale dřív jsem to neviděla. Domnívala jsem se, že je to tak správně.
Upravil(a) dusička (22. 1. 2012 20:48)
Není tady
dusička napsal(a):
U nás doma je to tak:
Když potřebuju vymalovat. Odsunu si jednu stěnu a začnu škrábat. Pak už není zbytí a konečně chlap vymaluje.
Proč o něm mluvíš takhle zvláštně?
Proč ne - můj muž nebo tak nějak jak bych to řekla - lidštěji?
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
U nás doma je to tak:
Když potřebuju vymalovat. Odsunu si jednu stěnu a začnu škrábat. Pak už není zbytí a konečně chlap vymaluje.Proč o něm mluvíš takhle zvláštně?
Proč ne - můj muž nebo tak nějak jak bych to řekla - lidštěji?
Zvláštně?
Nic v tom nehledej, protože chlap je nejkratší slovo a spěchala jsem to dopsat a jít za malou a manželem do postele.
Co v tom vidíš? Chlap je chlap, má sílu oškrábat všechny zdi, vymalovat strop.
Jo a já třeba nikdy neřeknu, miláčku, nejde mi to prostě přes pusu.
Není tady
Velmi zajímavé vlákno...
Jestli teda můžu jako chlap... mně nevadí, když mě manželka upozorní na vrzající dveře nebo ucpanej odpad, ale když to na mě vybalí hned mezi dveřma, když přijdu po celým dnu v práci v půl šestý domů, tak bych asi vraždil...
Není tady
Mikeši, věřím že se musíš skvěle bavit.-))))
když se řeší jestli se říká svému muži můj milý nebo chlap to se bavím taky-)
Není tady
dusička napsal(a):
Zvláštně?
Nic v tom nehledej, protože chlap je nejkratší slovo a spěchala jsem to dopsat a jít za malou a manželem do postele.
Jo a já třeba nikdy neřeknu, miláčku, nejde mi to prostě přes pusu.
Ty tak o něm mluvíš pořád.
Pořád spěcháš?
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Zvláštně?
Jo a já třeba nikdy neřeknu, miláčku, nejde mi to prostě přes pusu.Ty tak o něm mluvíš pořád.
Pořád spěcháš?
Majkafo - nerozumím Ti.
Jak o něm mluvím? Pro mě to je normální slovo chlap. Pro mě není třeba psát můj milý. Takže každá to máme jinak.
Není tady
holcina napsal(a):
když se řeší jestli se říká svému muži můj milý nebo chlap to se bavím taky-)
Se neřeší.
I to, jak mluvíme, hodně napovídá.
holcina napsal(a):
Bavím
Muž (nejlépe dělník či horník) musí v práci dřít, domů tahat peníze a doma poslouchat manželku...
...
Není tady
dusička napsal(a):
Majkafo - nerozumím Ti.
Jak o něm mluvím? Pro mě to je normální slovo chlap. Pro mě není třeba psát můj milý. Takže každá to máme jinak.
Chlapů je plus mínus polovina populace. To je velmi všeobecné pojmenování.
Nepíšu ani slovo o - můj milý vzhledem k tobě. To si tam dosazuješ ty z toho, jak píšu já o mém milém. Ale mluvení o chlapovi v souvislosti s manželem je pro mě velmi neosobní. Možná pro tebe ne, nevím. Ale vím, že naše podvědomí nám často hodně napovídá, jen my to nechceme vidět.
Před rokem jsem si myslela, že miluji jednoho muže. Pak jsem se s údivem poslouchala, co to říkám, když jsem najednou u oběda říkala, že žít bych s ním nechtěla... Co to to mé podvědomí říká, proboha?
Říkalo pravdu, kterou jsem si sama před sebou maskovala. Stačilo uslyšet, co říká, a došlo mi.
Tuhle se mě na stejném místě - na obědě v závodní jídelně zeptala kolegyně - jsi připravena ho přijmout a žít s ním? A mé podvědomí bez přemýšlení odpovědělo - ano, jsem.
Upravil(a) majkafa (22. 1. 2012 22:13)
Majkafo - ale tady babinet není osobní, je virtuální, a sice jsem tu já, ale nechci tady mého muže prezentovat - konkrétně, proto píšu chlap - všeobecně.
Nechci tu vyjadřovat ,co k němu cítím necítím, nechci tady psát o sobě, píšeme tu - ženská taktika, mužská taktika, píšeme všeobecně o mužích o ženách. Nemám potřebu tady rozebírat můj vztah dopodrobna.
Není tady
Měli bychom poslouchat své nitro. Svou intuici. Své podvědomí. I co se "ženské taktiky" týká. Nehrát si na něco, čím nejsme. Být autentičtí.
je to jen slovíčkaření...ženy i muži mají svojí taktiku,kterou nevědomě i vědomě používají,je to naprosto legální,přirozená věc,o které většinou nepřemýšlíme...
Není tady
dusička napsal(a):
U nás doma je to tak:
Ty žiješ doma sama,popř.jen s dětmi?Vím,že ne podle toho co tu jinde píšeš a teda za sebe si nedovedu představit,že by se manžel choval tak jako ty např.a uvažoval jen v 1.os. č.j.
My jsme s mužem manželé a taky tak žijem,jako partneři,tzn.že se téměř na všem domlouváme a řešíme spoustu věcí společně.
A co se týká příspěvků,kde je ženino chování označeno od a - c,tak k tomu c) - emancipované ženy:ty bývají ke svému údivu dříve či později svými drahými polovičkami opouštěny,v lepším případě vzaty na milost a "jen" podváděny.A s kým že je to jejich muži podvádí: no přeci se ženami,které k nim vzhlíží s obdivem,které jim vykládají jak jsou úžasní,nejlepší a nejšikovnější,zatím co jim jejich vl.žena dává doma jen najevo,že se vlastně bez něj obejde a že je doma jen kvůli penězům či do počtu.
Není tady
Jaku - tu mojí " ženskou taktiku" začít sama malovat použiju proto, protože to sice společně plánujeme, ale tak nějak naplánujeme na někdy. A někdy znamená nikdy. A mně se už nechce čekat. A vím,že si to můžu dovolit, že když začnu, spustím akci a jde to pak samo.
Není tady
A že píšu v prvním osobě - že potřebuju vymalovat to značí to, že to vidím já, že už je potřeba. Chlapovi je to jedno. Ten si spíš všímá, že potřebuje vyměnit baterky do ovladače.
Není tady
Daphné napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Dafíku, ale hlásím, že domov domovem umíme i my, Mirky!
Zajímavý je, že já, ač ženskými zbraněmi neobdařena, umím docela hezky flirtovat
Ale to mě jen tak napadlo bokem, abychom v Mirčíně netrpěly komplexamaObdařena jsi, dokonce bohatě, ty Mirko
.....jen ti někdy možná nestojí za to, nebo se ti nechce ty ženské zbraně používat konkrétním směrem. "Mirky" mají arzenál ženských zbraní myslím také, ale to, že je odmítají používat, nebo se na jejich používání dívají dokonce s despektem a pohrdáním, může mít u každé jiné příčiny ( třeba zmiňovaná výchova). Takže je uklidily někam do sklepa.
Myslím si, že příklady v článku, na který odkazuje úvodní příspěvek, byly zvoleny poněkud nešťastně. Ten druhý článek v příspěvku předešlém se mi líbí mnohem víc.
Nojo, jak jsem ho četla, tak jo, je to pravda.
Nepoužívám je ale cíleně, nebo spíš racionálně, nebo tak nějak.....spíš tak, že i ten chlap dobře ví, vo co gou a je to vzájemná interakce. Ovšem, jak se na mně hodlá prsit, vytáhnu Mirku
Možná my Mirky jen nejsme dost rafinovaný.
Není tady
Mikeš napsal(a):
holcina napsal(a):
Bavím
![]()
![]()
Muž (nejlépe dělník či horník) musí v práci dřít, domů tahat peníze a doma poslouchat manželku...![]()
![]()
...
Mikeši, tak nám prozraď, co platí na muže...
Není tady
dusička napsal(a):
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Zvláštně?
Jo a já třeba nikdy neřeknu, miláčku, nejde mi to prostě přes pusu.Ty tak o něm mluvíš pořád.
Pořád spěcháš?Majkafo - nerozumím Ti.
Majkafě se nezdá ani "můj chlap" ani "můj přítel"
Mně zase přijde strašně out, říkat někomu "můj milý". Přijde mi to jak z pohádky před 30ti lety. Nic proti tobě, Majkafo.
Mám spoustu kamarádek, který toho svýho označují jako "můj chlap". A já si pod tím vždycky představím nějakého statného a nebojácného chlapa
Není tady
sandra napsal(a):
Mikeš napsal(a):
holcina napsal(a):
Bavím
![]()
![]()
Muž (nejlépe dělník či horník) musí v práci dřít, domů tahat peníze a doma poslouchat manželku...![]()
![]()
...
Mikeši, tak nám prozraď, co platí na muže...
Sandro,které není shůry dáno, v apatice nekoupí Vid Mikeši!
Není tady