29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
jenže kamarádky se tvoje osobní věci netýkají tolik, jako toho partnera. ta tě vyslechne, proberete to a tak. u ní nemusíš čekat na vhodný okamžik, ty vztahy jsou jiný.Co je to vhodný okamžik?
A proč bych u kamarádky taky nemohla počkat na vhodný okamžik? Třeba když ji chci požádat o nějakou laskavost? To stejné platí i pro rodinu...
tak pokud po kamarádce chceš laskavost, pak určitě. ale uznej, že s ní ani s širší rodinou neřešíš třeba provozní nebo finanční záležitosti, které se týkají chodu domácnosti tvojí a tvýho muže.
Ale tahle diskuse není o provozních záležitostech domácnosti. Je to o ženské taktice. A já se ti jen snažím říct, že uvedená taktika v tvém podání, není taktika jen vůči mužům. Že ji mohu použít vůči všem. A já to opravdu vidím spíše jako empatii a slušnost
Není tady
ženská celý den doma s dítětem (třeba na mateřský) poklízí, vaří. A chce umýt nádobí,když zjistí, že se jí ucpal dřez. Nic nejde, jen to dole vyšroubovat, a na to si s malým prckem za zády netroufá. Vyhlíží až manžel přijede z práce.
A) hned ve dveřích mu stručně na rovinu řekne, že se ucpal sifon a že to musí opravit hned ještě než se nají, že ona už toho má taky za celý den dost a že si chce umýt nádobí a mít chvilku klid.
B) dá chlapovi najíst, nechá ho zklimatizovat a pak v klidu mu řekne problém.
No a já jsem ten áčkový typ.
Upravil(a) dusička (22. 1. 2012 18:54)
Není tady
Ja by som to trochu rozlišovala: Keď chcem niečo riešiť a viem, že manže/priateľ/rodičia/kamoška/šéf sú unavení a nenaladení, tak počkám nechám ich vydýchnuť - OK, to je slušnosť. Keď ale NIEČO POTREBUJEM ZÍSKAŤ, VYBAVIŤ, ZMANIPULOVAŤ u manžela/priateľa/šéfa/kamošky/rodičov a budem sa lísať, v erotickom prádle alebo bedárskom odeve vzbudzujúcom ľútosť (podľa situácie), takto je už podľa mňa manipulácia ako prasa.
Není tady
sandra napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
Co je to vhodný okamžik?A proč bych u kamarádky taky nemohla počkat na vhodný okamžik? Třeba když ji chci požádat o nějakou laskavost? To stejné platí i pro rodinu...
tak pokud po kamarádce chceš laskavost, pak určitě. ale uznej, že s ní ani s širší rodinou neřešíš třeba provozní nebo finanční záležitosti, které se týkají chodu domácnosti tvojí a tvýho muže.
Ale tahle diskuse není o provozních záležitostech domácnosti. Je to o ženské taktice. A já se ti jen snažím říct, že uvedená taktika v tvém podání, není taktika jen vůči mužům. Že ji mohu použít vůči všem. A já to opravdu vidím spíše jako empatii a slušnost
ok, tak když chceš něco po kamarádce a vidíš, že je v rozpoložení, že by tě odmítla, vybalíš to, nebo ne ?
Není tady
dusička napsal(a):
ženská celý den doma s dítětem (třeba na mateřský) poklízí, vaří. A chce umýt nádobí,když zjistí, že se jí ucpal dřez. Nic nejde, jen to dole vyšroubovat, a na to si s malým prckem za zády netroufá. Vyhlíží až manžel přijede z práce.
A) hned ve dveřích mu stručně na rovinu řekne, že se ucpal sifon a že to musí opravit hned ještě než se nají, že ona už toho má taky za celý den dost a že si chce umýt nádobí a mít chvilku klid.
Proč tam musí být to "a že to musí opravit, jinak se nenají"?
Stačí to přeci říct s tím, že by bylo fajn, kdyby to opravil co nejdříve....já bych jídlo po příchodu z práce neodpírala nikomu. Jelikož já když jsem hladová, tak se taky nejdřív musím najíst a pak až ten zbytek....
Není tady
řešení:
A) chlap nervozní, že to chce manželka ted hned, nenechá ho vydechnout, je utahanej jak kůn z práce, je nervozní, pohádaj se, že by to snad 10 minut vydrželo než se nají.
B) chlap se nadlábne, je spokojenej, a ptá se co je novýho. Opraví bez problémů, necítí se jako otrokted hned. Přitom je zmanipulovanej, že ten sifon odpraví a rád.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tak pokud po kamarádce chceš laskavost, pak určitě. ale uznej, že s ní ani s širší rodinou neřešíš třeba provozní nebo finanční záležitosti, které se týkají chodu domácnosti tvojí a tvýho muže.Ale tahle diskuse není o provozních záležitostech domácnosti. Je to o ženské taktice. A já se ti jen snažím říct, že uvedená taktika v tvém podání, není taktika jen vůči mužům. Že ji mohu použít vůči všem. A já to opravdu vidím spíše jako empatii a slušnost
ok, tak když chceš něco po kamarádce a vidíš, že je v rozpoložení, že by tě odmítla, vybalíš to, nebo ne ?
Jasně, že nevybalím a o tom mluvím. Tohle není ženská taktika. To je empatie a slušné vychování
Není tady
dusička napsal(a):
no tak z tebe bych byla na nervy, mít tě doma ..
Není tady
dusička napsal(a):
řešení:
A) chlap nervozní, že to chce manželka ted hned, nenechá ho vydechnout, je utahanej jak kůn z práce, je nervozní, pohádaj se, že by to snad 10 minut vydrželo než se nají.
B) chlap se nadlábne, je spokojenej, a ptá se co je novýho. Opraví bez problémů, necítí se jako otrokted hned. Přitom je zmanipulovanej, že ten sifon odpraví a rád.
Já bych se nepohádala. Nechala bych ho najíst. Protože já sama jsem podrážděná, když jsem hladová Ale jako taktika mi to fakt nepřijde
Není tady
sandra napsal(a):
dusička napsal(a):
No a já jsem ten áčkový typ.Proč tam musí být to "a že to musí opravit, jinak se nenají"?
Stačí to přeci říct s tím, že by bylo fajn, kdyby to opravil co nejdříve....já bych jídlo po příchodu z práce neodpírala nikomu. Jelikož já když jsem hladová, tak se taky nejdřív musím najíst a pak až ten zbytek....
já tam nevidím, JINAK se nenají
Není tady
dusička napsal(a):
řešení:
kde v tom vidíš manipulaci ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
dusička napsal(a):
No a já jsem ten áčkový typ.Proč tam musí být to "a že to musí opravit, jinak se nenají"?
Stačí to přeci říct s tím, že by bylo fajn, kdyby to opravil co nejdříve....já bych jídlo po příchodu z práce neodpírala nikomu. Jelikož já když jsem hladová, tak se taky nejdřív musím najíst a pak až ten zbytek....já tam nevidím, JINAK se nenají
to je moje vnímání té věty. Možná jsem mohla napsat, jinak se v klidu nenají
Není tady
sandra napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
Ale tahle diskuse není o provozních záležitostech domácnosti. Je to o ženské taktice. A já se ti jen snažím říct, že uvedená taktika v tvém podání, není taktika jen vůči mužům. Že ji mohu použít vůči všem. A já to opravdu vidím spíše jako empatii a slušnostok, tak když chceš něco po kamarádce a vidíš, že je v rozpoložení, že by tě odmítla, vybalíš to, nebo ne ?
Jasně, že nevybalím
a o tom mluvím. Tohle není ženská taktika. To je empatie a slušné vychování
hm, takže si počkáš na vhodnější okamžik. i to jde brát jako taktiku
Není tady
Ja by som to ako chlap opravila hneď a potom odišla niekam, kde je útulnejšie a dajú mi bez rečí najesť. A nabudúce by som tam možno šla rovno...
Maximálne by som vyslobodila dieťa z pazúrov dračice a šla tam aj s ním...
Není tady
Pavli - máš pravdu, manipulace tam není.
Ale taktika našich babiček - dát nejdříve chlapovi najíst - tam je. ne
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
ok, tak když chceš něco po kamarádce a vidíš, že je v rozpoložení, že by tě odmítla, vybalíš to, nebo ne ?Jasně, že nevybalím
a o tom mluvím. Tohle není ženská taktika. To je empatie a slušné vychování
hm, takže si počkáš na vhodnější okamžik. i to jde brát jako taktiku
ono ve finále všechno může být taktika ale bavíme se o ženské taktice a pod tím si já tedy představuji něco jiného. Především to, že je to vůči mužům.
Není tady
Inak, Dusi, ja si nemyslím, že ty nie si ženská, ani že si chlapsky priama, ja si myslím, že ty si proste generál a musí byť po tvojom... To je celé. A máš pocit, ako keby sa po generálovi chcelo, aby taktizoval pri dávaní rozkazov radovým vojakom... Ale muž a žena by podľa mňa mali byť partneri, a nie generál a vojačik.
Není tady
sandra napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
Proč tam musí být to "a že to musí opravit, jinak se nenají"?
Stačí to přeci říct s tím, že by bylo fajn, kdyby to opravil co nejdříve....já bych jídlo po příchodu z práce neodpírala nikomu. Jelikož já když jsem hladová, tak se taky nejdřív musím najíst a pak až ten zbytek....já tam nevidím, JINAK se nenají
to je moje vnímání té věty. Možná jsem mohla napsat, jinak se v klidu nenají
no ale ona chtěla, aby to opravil, než se nají. ne že nedostaneš najíst, dokud to nespravíš
Není tady
dusička napsal(a):
Pavli - máš pravdu, manipulace tam není.
Ale taktika našich babiček - dát nejdříve chlapovi najíst - tam je. ne
tak ale co se divíš. s chlapem nemá cenu něco řešit, když má hlad. vidím to doma i na mladým, už pár let, že jak je hladovej, je s ním jakákoliv komunikace o prdu, je protivnej. a tohle maj kolikrát i ženský.
na mě zas nemá cenu mluvit po ránu, dokud si nedám kafe a neproberu se. tak už to prostě je.
Není tady
dusička napsal(a):
A já asi "céčkový" typ :
prcka vrazím do postýlky,vyčistím si odpad a umeju nádobí....
Asi bych to ale měla trochu upřesnit. Dnes už jsem asi "déčkový" typ : prcek už je velký a já mám myčku
Není tady
Přesně Seli, já totiž vím,že jsem generál. A že chci, aby bylo všechno po mým. Učím se být ta ženská, partnerka. Někdy to jde, někde mám ještě mezery.
Není tady
14 dnů vržou dveře a jsou potřeba namazat.
a) žena řekne první den chlapovi - vržou nám dveře - nic,
druhý den - namažeš ty dveře, vržou - nic,
třetí čtvrtý den, nic nic.
b) ženská taktika - žena dá manželovi olejničku vedle jídla se vzkazem - kdo maže, ten jede - dveře.
c) manželka je emancipovaná a dokáže chlapovi, že si ty dveře umí máznout sama.
Není tady
Hm.
Jsou tisíce jiných způsobů.
Třeba já řeknu - miláčku, vržou nám dveře. Prosím tě, namaž je.
dusička napsal(a):
Přesně Seli, já totiž vím,že jsem generál. A že chci, aby bylo všechno po mým.
Učím se být ta ženská, partnerka. Někdy to jde, někde mám ještě mezery.
Možná,že je dobře,že zrovna TY jsi generál. Nežiju ve tvé rodině,ale znám typy mužů,kteří mají na všechno dost času,a když ženská nezavelí,nemají se k činu. Možná,že i ty máš doma chlapa typu - co si sama neudělám,to nemám.....
Není tady
dusička napsal(a):
14 dnů vržou dveře a jsou potřeba namazat.
a) žena řekne první den chlapovi - vržou nám dveře - nic,
druhý den - namažeš ty dveře, vržou - nic,
třetí čtvrtý den, nic nic.
b) ženská taktika - žena dá manželovi olejničku vedle jídla se vzkazem - kdo maže, ten jede - dveře.
c) manželka je emancipovaná a dokáže chlapovi, že si ty dveře umí máznout sama.
Musela bys,Duši,u svého manžela použít variantu B ? Pak musíš být doma generál.
U nás doma by dveře 14 dní nevrzaly. Manžel by je prostě namazal aniž bych ho musela o to žádat.
Není tady