29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Daphné napsal(a):
haiel napsal(a):
Haló, tady Mirka, tady Mirka
V životě jsem neměla chlapa, na kterýho bych musela používat taktiky.Haiel, předneseš mu to svoje ( třeba pro tebe hodně důležité a zásadní) "na rovinu" kdykoli, nebo spíš až vycítíš vhodný okamžik? Přijdeš s tím hned, jak třeba přijde unavený a naštvaný z práce, nebo ho necháš nějaký čas v klidu vydechnout? Když je hladový, nebo se dřív najíte?
Väčšinou to prednesiem vo chvíli, keď mi to napadne... Až sa divím, že sme to s tým cholerikom spolu vydržali vyše 10 rokov...
Ale tak jasné, že to nechám vydýchnuť po príchode z práce, ale to nie je manipulácia, ale v bývalého prípade čistý pud sebazáchovy.
No ale potom už mu to naservírujem spolu s jedlom...
a dúfam, že mu hltanie zabráni vo verbálnych prejavoch nesúhlasu...
Nie, robím si srandu, ale mne je fakt prirodzeneješie a ľahšie povedať veci na rovinu, priamo, vo chvíli, keď mi pérídu na um.... alebo teda potom radšej "mlčať navždy", než nosiť v hlave výkričník "Až sa pomilujmee s tým mojím a bude bezbranný, vybalím naňho XY problém..." .
Není tady
Inak, zasa uznávma, že občas sa v partnerstve vyskytne vec, že ak sa vyhovie jednému, druhému to uškodí, ublíži alebo ako to povedať. Proste, čo je dobré pre jedného, nemusí byť dobré pre druhého. Ale ani tam by som nesiahala po prílišných rafinovanostiach... Možno by som sa snažila urobiť chvíľku kľudu na nerušený rozhovor, ale potom by som to už vybalila priamo, nie v erotickom prádle, pri sviečkach a s pohárom whisky v ruke. Takto to mám nastavené ja. A som rada, že som väčšinou natrafila na chlapov, ktorí to mali rovnako alebo podobne. česť výnimkám, teda.
Není tady
no a jak by to chlapi měli mít jinak, neumím si představit, že by chlap kolem čehokoliv dělal takový divadlo, jako bylo v tom článku, že dělaj kolikrát ženský ..
Není tady
Nie že by ON robil divaldo, ale že by ho vyžadoval - a pdoporoval napríklad vreckovým alebo vecným idarmi - od ženy... Alebo proste by svojím správnaím dával najavo, že mu robí tyjátr dobre... Tak trochu to robil aj bývalý, ale skôr správaním ako slovne. Vždy tvrdil, že je alergický na hysterky a hystériu, ale potom dával . nepriamo - najavo, že než moje vecné a chladné správanie, privítal by trošku Itálie a trošku tých "ženských hier": Tak keď šlo o niečo podstatné a dôležité - z môjho pohľadu - napríklad ohľadom mladého, tak som mu zahrala frašku a bolo dobre. Ale vo všeobecnosti som sa s ním nejako moc nepárala....
Upravil(a) Selima (22. 1. 2012 18:19)
Není tady
jo takhle, já už viděla, jak kolem tebe poskakuje nějákej tvůj chlápek v tangáčích, aby tě obměkčil
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sahleb napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
taky si vyměním kolo u auta, spravím kapající kohoutek, přidělám světlo a x dalších věcí. ale dělám to jen když není zbytí. za manželství bych na to nesáhla. proč jako ? jsem ženská, na co bych to měla dělat. jo, když je ženská sama a nemá třeba zručný kamarády a nic jiného ji nezbyde, tak než utrácet za řemeslníky, pak to chápu, ale jinak .. na co ?
No a nebo , ja taky udelam obed, umim si vyprat, muzu utirt podlahu a nakrmit deti a predtim je vyzvednu ze skolky...udelat s nima ukoly a byt s nima kdyz jou nemocni, ale v manzelstvi bych na to nesahl, proc jako? jsem chlap....
tohle nemyslíš vážně, že ne. nebo jo, pokud jsou děti i domácnost souseda
Odpoved vytucnena.
Není tady
sandra napsal(a):
bohuzel tenhle uryvek z clanku "Tatínku můj zlatý, já tě mám tak ráda... ty jsi můj nejlepší tatíneček... že mi koupíš tu chodící panenku?" je pro me des a horor. Silene vztahy v rodine. NEVER.
Není tady
sahleb napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
sahleb napsal(a):
No a nebo , ja taky udelam obed, umim si vyprat, muzu utirt podlahu a nakrmit deti a predtim je vyzvednu ze skolky...udelat s nima ukoly a byt s nima kdyz jou nemocni, ale v manzelstvi bych na to nesahl, proc jako? jsem chlap....tohle nemyslíš vážně, že ne. nebo jo, pokud jsou děti i domácnost souseda
Odpoved vytucnena.
no, víš co sahleb, tohle cos vytučnila bylo možná za našich babiček, dneska už jsme jinde.
a ony takový ty vyloženě mužský práce, kde je potřeba něco přitáhnout, utáhnout se nedělají den co den. o děti, domácnost atd se den co den postarat musíš. a ty děti jsou i toho chlapa.
ale jasně, každej to má, jak si to zařídí. pokud to těm dvěma vyhovuje, že chlap leží u televize a ženská obstará ostatní, proč ne.
já to spíš vidím tak, že oba chodí do práce, oba mají děti, oba mají domácnost ..
Není tady
PPavlaa napsal(a):
a to já se klidně přiznám, že když jsem nabořila auto, tak jsem na něj hned po jeho příchodu domů nevyblila, jestli si všiml, že nemáme kus okapu a chybí nám nárazník a máme malinko ťuklý auto, ale počkala, až se nají, hodí do klidu a pak to teprve vybalila.
Muj tchan naboril slusne auto na nasi zahrade, jelikoz si zrejme spletl pedaly, auto popojelo docela daleko po srazu.Prosel domu a nikomu to nerekl. Ani kdyz se nasledne najedl (sam si snad v zivote neuvaril) a hodil se do klidu. Tak pouziva zenske zbrane nebo ne?
To samy muj bracha , kdyz naboural auto ani necekl.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sahleb napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tohle nemyslíš vážně, že ne. nebo jo, pokud jsou děti i domácnost sousedaOdpoved vytucnena.
no, víš co sahleb, tohle cos vytučnila bylo možná za našich babiček, dneska už jsme jinde.
a ony takový ty vyloženě mužský práce, kde je potřeba něco přitáhnout, utáhnout se nedělají den co den. o děti, domácnost atd se den co den postarat musíš. a ty děti jsou i toho chlapa.
ale jasně, každej to má, jak si to zařídí. pokud to těm dvěma vyhovuje, že chlap leží u televize a ženská obstará ostatní, proč ne.
já to spíš vidím tak, že oba chodí do práce, oba mají děti, oba mají domácnost ..
ZAPOMELA SVUJ VLASTNI PRISPEVEK PREDCHAZEJICI me reakci? PPavlaa napsal(a):
PAvlaa
taky si vyměním kolo u auta, spravím kapající kohoutek, přidělám světlo a x dalších věcí. ale dělám to jen když není zbytí. za manželství bych na to nesáhla. proč jako ? jsem ženská, na co bych to měla dělat. jo, když je ženská sama a nemá třeba zručný kamarády a nic jiného ji nezbyde, tak než utrácet za řemeslníky, pak to chápu, ale jinak .. na co ?
To vytucnene si napsala ty. Ja jsem to jen trochu zironizovala, myslis ze mam tak blbou pamet?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Tajné zbraně, ženské zbraně, ženská taktika - to se mi příčí.
Takže jsem také asi Mirka z Dušínova a cítím se v téhle "roli" spokojeně a dobře - nemusím se přetvařovat
Souhlas. Ja se taky nechci pretvarovat.
Není tady
sahleb napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
a to já se klidně přiznám, že když jsem nabořila auto, tak jsem na něj hned po jeho příchodu domů nevyblila, jestli si všiml, že nemáme kus okapu a chybí nám nárazník a máme malinko ťuklý auto, ale počkala, až se nají, hodí do klidu a pak to teprve vybalila.
Muj tchan naboril slusne auto na nasi zahrade, jelikoz si zrejme spletl pedaly, auto popojelo docela daleko po srazu.Prosel domu a nikomu to nerekl. Ani kdyz se nasledne najedl (sam si snad v zivote neuvaril) a hodil se do klidu. Tak pouziva zenske zbrane nebo ne?
To samy muj bracha , kdyz naboural auto ani necekl.
tady nejde o zbraně přece. taky na chlapa nic nevybliješ, když víš, že hladovej je protivnej i v době, kdy se vůbec nic neděje. nebo třeba já vyloženě nesnáším, když přijdu domů a kdokoliv mě otravuje. potřebuju půl hodiny, kdy mám sama pro sebe, kdy na mě nikdo nemluví, natož aby mě otravoval tím, co se ten den stihlo posrat. chci si dát kafe, dáchnout si a pak můžu normálně fungovat. kdo mě v tu dobu otravuje je snad sebevrah.
Není tady
sahleb napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
sahleb napsal(a):
Odpoved vytucnena.no, víš co sahleb, tohle cos vytučnila bylo možná za našich babiček, dneska už jsme jinde.
já to spíš vidím tak, že oba chodí do práce, oba mají děti, oba mají domácnost ..ZAPOMELA SVUJ VLASTNI PRISPEVEK PREDCHAZEJICI me reakci? PPavlaa napsal(a):
PAvlaa
To vytucnene si napsala ty. Ja jsem to jen trochu zironizovala, myslis ze mam tak blbou pamet?
já jsem nezapomněla na to, co jsem napsala. ale z tebe mám pocit, že ty prostě chápat nechceš, jedeš si pořád ve své lajně a když je teda ženská a mužská práce tak ať to tak je hotovo.
tak jeď, no ..
Není tady
Daphné napsal(a):
haiel napsal(a):
V životě jsem neměla chlapa, na kterýho bych musela používat taktiky.Haiel, předneseš mu to svoje ( třeba pro tebe hodně důležité a zásadní) "na rovinu" kdykoli, nebo spíš až vycítíš vhodný okamžik? Přijdeš s tím hned, jak třeba přijde unavený a naštvaný z práce, nebo ho necháš nějaký čas v klidu vydechnout? Když je hladový, nebo se dřív najíte?
Není tohle spíš empatie než taktika? Stejně chování bych praktikovala i vůči členům naší rodiny,kamarádce, atd....
Není tady
sandra napsal(a):
Daphné napsal(a):
haiel napsal(a):
Není tohle spíš empatie než taktika? Stejně chování bych praktikovala i vůči členům naší rodiny,kamarádce, atd....
jenže kamarádky se tvoje osobní věci netýkají tolik, jako toho partnera. ta tě vyslechne, proberete to a tak. u ní nemusíš čekat na vhodný okamžik, ty vztahy jsou jiný.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sahleb napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
To samy muj bracha , kdyz naboural auto ani necekl.tady nejde o zbraně přece. taky na chlapa nic nevybliješ, když víš, že hladovej je protivnej i v době, kdy se vůbec nic neděje. nebo třeba já vyloženě nesnáším, když přijdu domů a kdokoliv mě otravuje. potřebuju půl hodiny, kdy mám sama pro sebe, kdy na mě nikdo nemluví, natož aby mě otravoval tím, co se ten den stihlo posrat. chci si dát kafe, dáchnout si a pak můžu normálně fungovat. kdo mě v tu dobu otravuje je snad sebevrah.
Tak toto je skôr slušnosť ako manipulácia... že nechám toho druhého vydýchnuť.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
Daphné napsal(a):
Haiel, předneseš mu to svoje ( třeba pro tebe hodně důležité a zásadní) "na rovinu" kdykoli, nebo spíš až vycítíš vhodný okamžik? Přijdeš s tím hned, jak třeba přijde unavený a naštvaný z práce, nebo ho necháš nějaký čas v klidu vydechnout? Když je hladový, nebo se dřív najíte?Není tohle spíš empatie než taktika? Stejně chování bych praktikovala i vůči členům naší rodiny,kamarádce, atd....
jenže kamarádky se tvoje osobní věci netýkají tolik, jako toho partnera. ta tě vyslechne, proberete to a tak. u ní nemusíš čekat na vhodný okamžik, ty vztahy jsou jiný.
Pavlí, vše výše uvedené se dá praktikovat na všechny blízké lidi kolem,nejen na partnera - muže.
Takže tohle já za ženskou taktiku opravdu nepovažuji.
Není tady
Ad: ženské a mýžské práce. Id eskôr o vyváženosť ako o "mužskosť" a "ženskosť". Keď vyhodím eketrinu, pôjdme skontrolovať poistky hneď a nebudem čakať na muža, ale väčšie veci vrátane zmontovania skrine prenechám naňho, prípadne mu pomôžem. Varenie ma baví, tam by som sa chcela minimálne striedať, ideálne je variť spolu a zabaviť sa pritom ešte.. A kľudne umyjem riad namiesto toho skladania skrine alebo pôjdem nakúpiť, ak chlap v obchodoch trpí a dostáva záchvaty... Keď je človek nútený, tak si samozrejme urobí čo najviac sám. Keď sú dvaja, tak je super dohodnúť sa nejako vyvážene, aby každý robil to, čo mu je prirodzené, teší a aspoň nie je o.d.p.o.r.n.é. S dôrazom na "vyvážené"....
Upravil(a) Selima (22. 1. 2012 18:30)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
Daphné napsal(a):
Haiel, předneseš mu to svoje ( třeba pro tebe hodně důležité a zásadní) "na rovinu" kdykoli, nebo spíš až vycítíš vhodný okamžik? Přijdeš s tím hned, jak třeba přijde unavený a naštvaný z práce, nebo ho necháš nějaký čas v klidu vydechnout? Když je hladový, nebo se dřív najíte?Není tohle spíš empatie než taktika? Stejně chování bych praktikovala i vůči členům naší rodiny,kamarádce, atd....
Co je to vhodný okamžik? A proč bych u kamarádky taky nemohla počkat na vhodný okamžik? Třeba když ji chci požádat o nějakou laskavost? To stejné platí i pro rodinu...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
haiel napsal(a):
Já rozumím, Pavlo, jenže to jsou pro někoho drobnosti, ale pro člověka, kterýmu tohle není vlastní, je to strašně namáhavý. Někdy k tomu dojde, to zase ne, že ne, ale je to z nutnosti a je to ťéééžkýýý
Tatínka jsem měla taky takovýho, byly jsme tři holky, takže byl furt ve střehuno já jsem se nelísala, to uměla ta prostřední, my druhé dvě jsme zdrhaly tajně a pak schytávaly mazec. To je povaha, s tím těžko hnout
no vidíš a já bych si třeba tajně netroufla, určitě by se na to přišlo
Tak to jsem nikdy neuměla, sednout si tátovi na klín, pohladit ho a pak vyčůraně říct, že chci někam jít. Já jsem prostě zdrhla ,protože jsem věděla,že to neprojde.
Ségra to uměla. A moje dcera je vyloženě taktik na svýho tátu. Ta ho má omotanýho kolem prstu.
Není tady
Selima napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
sahleb napsal(a):
To samy muj bracha , kdyz naboural auto ani necekl.tady nejde o zbraně přece. taky na chlapa nic nevybliješ, když víš, že hladovej je protivnej i v době, kdy se vůbec nic neděje. nebo třeba já vyloženě nesnáším, když přijdu domů a kdokoliv mě otravuje. potřebuju půl hodiny, kdy mám sama pro sebe, kdy na mě nikdo nemluví, natož aby mě otravoval tím, co se ten den stihlo posrat. chci si dát kafe, dáchnout si a pak můžu normálně fungovat. kdo mě v tu dobu otravuje je snad sebevrah.
Tak toto je skôr slušnosť ako manipulácia... že nechám toho druhého vydýchnuť.
však neříkám, že je to manipulace. a každej si nepotřebuje vydechnout. jen - na nepříjemný věci se snažíš si prostě vyčíhnout vhodnej okamžik, nebo ne ?
já teda jo, nevybalím to, když vidím, že je ten druhej zrovna vydrážděnej nebo tak.
Není tady
Daphné napsal(a):
haiel napsal(a):
Daphné, tohle, co píšeš, není o taktikách, to je normálně o slušnosti
Taktiky jsou podle mne něco jinýho. Jako manipulace.
Není tady
sandra napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
sandra napsal(a):
Není tohle spíš empatie než taktika? Stejně chování bych praktikovala i vůči členům naší rodiny,kamarádce, atd....jenže kamarádky se tvoje osobní věci netýkají tolik, jako toho partnera. ta tě vyslechne, proberete to a tak. u ní nemusíš čekat na vhodný okamžik, ty vztahy jsou jiný.
Co je to vhodný okamžik?
A proč bych u kamarádky taky nemohla počkat na vhodný okamžik? Třeba když ji chci požádat o nějakou laskavost? To stejné platí i pro rodinu...
tak pokud po kamarádce chceš laskavost, pak určitě. ale uznej, že s ní ani s širší rodinou neřešíš třeba provozní nebo finanční záležitosti, které se týkají chodu domácnosti tvojí a tvýho muže.
Není tady
dusička napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
haiel napsal(a):
Já rozumím, Pavlo, jenže to jsou pro někoho drobnosti, ale pro člověka, kterýmu tohle není vlastní, je to strašně namáhavý. Někdy k tomu dojde, to zase ne, že ne, ale je to z nutnosti a je to ťéééžkýýý
Tatínka jsem měla taky takovýho, byly jsme tři holky, takže byl furt ve střehuno já jsem se nelísala, to uměla ta prostřední, my druhé dvě jsme zdrhaly tajně a pak schytávaly mazec. To je povaha, s tím těžko hnout
no vidíš a já bych si třeba tajně netroufla, určitě by se na to přišlo
Tak to jsem nikdy neuměla, sednout si tátovi na klín, pohladit ho a pak vyčůraně říct, že chci někam jít. Já jsem prostě zdrhla ,protože jsem věděla,že to neprojde.
Ségra to uměla. A moje dcera je vyloženě taktik na svýho tátu. Ta ho má omotanýho kolem prstu.
no vidíš a já bych nezdrhla, protože za prvé bych věděla, že by to byl můj poslední hrdinskej čin a co si tak budu zadělávat na problémy, za další bych se asi nedokázala bavit, když vím, že jsem neměla povoleno někam jít. jako proč ? když mi to holt povolí, pak jdu, když ne, co budu utíkat jako zloděj a celej večer myslet na to, že jsem šla i když jsem nesměla. bych z toho nic neměla.
Není tady
No taky jsem popravdě z toho nic neměla. Ale stejně jsem podruhé zdrhla.
Není tady