29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
Nejvice si cenim prace lekaru,urcite si zaslouzi nadstandartni plat.Kazda prace jako popelar,delnik v tovarne,zdravotni sestra,prace v potravinarskem prumyslu...aj. je financne nedocenena.Je rozdil popelar muz a ucitelka v materske skolce jak tady nekdo zminoval.Popelar se vice nadre,mel by byt lepe ohodnocen.Ucitelka v materske skolce ma pohodu.
Popelare a ucitelku jsem zminila ja.
Slo o diskusi na nemecke televizi. Popelar ma tam vetsi plat. Zcela vazne se nabizi otazka jak je to mozne, kdyz ucitelka musi mit maturitu a jeste nastavbu, musi ovladat jeste hru na nastroj a zpev. A ma zodpovednost z akopu malych deti. A nadale se musi vzdelavat. Zatimco popelar nema zodpovednost zadnou a vzdelani nulove, neumi ani spravne mistni rec. Svalova hmota je ale ve spolecnosti cenena, nez vychova deti. Ucitelka ,malych deti nema rozhodne cely den pohodu.
Není tady
Dita.L napsal(a):
sahleb napsal(a):
Zajimave Dito, ze sama pises, ze "zodpovednost v praci nema zadny vyznam" vzapeti musi byt kardiochirurg lepe placen nez obvodak. Kardiochirurg ma mj, i daleko vetsi zodpovednost, proto je vic placen.
Nizke ohodnoceni zdravotni sestry nepovazuji za spravedlive, maji obrovskou zodpovednost.Sahleb kardiochirurg je vic placen predevsim proto, ze je jich nedostatek a proto, ze musi dyl studovat a neustale si vzdelani doplnovat. To obvodak teda taky, ale ta "dulezitost"' je tam proste mensi.
Nepojala jsem tuhle diskusi z hlediska jak kdo co citi, ale z hlediska trhu prace. Ve finale, kazdy je za svou praci zodpovedny, asi jo......
A proc mi to pises? Vzdyt ja tvrdim, ze kardiochirurg musi mit vetsi plat. A taky , ze tady o kardiochirurga a jeho plat nejde.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Nejvice si cenim prace lekaru,urcite si zaslouzi nadstandartni plat.Kazda prace jako popelar,delnik v tovarne,zdravotni sestra,prace v potravinarskem prumyslu...aj. je financne nedocenena.Je rozdil popelar muz a ucitelka v materske skolce jak tady nekdo zminoval.Popelar se vice nadre,mel by byt lepe ohodnocen.Ucitelka v materske skolce ma pohodu.
to je zas perla. Učitelka má pohodu? když vidím jak jdou dvě učitelky s kupou dětí a proházku, vždycky si říkám jak jsou odvážné, mít zodpovědnost za tolik skřítků. popeláře může dělat každý, učitelku ne. podle toho by měli být ohodnoceni
Není tady
holcina napsal(a):
popeláře může dělat každý, učitelku ne. podle toho by měli být ohodnoceni
Když může dělat popeláře každý, tak by to mohly jít dělat ty učitelky.
Není tady
sahleb napsal(a):
Slo o diskusi na nemecke televizi. Popelar ma tam vetsi plat.
Nejen tam - jednou jsem četla srovnávací tabulku platů v celý Unii. Pomáhající profese suverénně na dně, pak učitelé a takový profese, jako koleťukové a popeláři....to je furt, co tvrdím o tom nastavení hodnot, Sahleb.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Selimo, at premejslim, jak premejslim, nevim, kdo to je tlaciar. Jsem myslela ze tiskar :sumbom: Muzu poprosit o preklad?
taky myslím,že tiskař...nebo že by tiskový mluvčí?Sakra jsem nějak ztupěla,jak tady v posledních letech nic moc ve slovenštině neběží...
Není tady
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
Jistěže mohly, ale naopak to nejde. Popelář nemůže jít z fleku do MŠ
Není tady
Popelar se vice nadre,mel by byt lepe ohodnocen.Ucitelka v materske skolce ma pohodu.
eremuruss, měla jsi někdy na starosti aspoň jeden celý den řekněme patnáct tříletejch miláčků? Kam se hrabe koulení popelnic...
A jen tak na okraj - na úču v mateřince si každej rodič otevře hu... teda ústa, když se mu zdá, že něco nedělá nejlíp - zatímco na metrákovýho popeláře málokdo
Není tady
Možná by to mohl být trest pro zlobivý popeláře - dostat na tejden třídu školky
Není tady
Teda lupišu - v tobě dřímaj nebezpečný temný hlubiny, koukám...
Jen teď honem nevím, koho litovat víc - ale asi toho popeláře. Školkový dětičky jsou z omyvatelnýho plastu
Není tady
Revliba napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Selimo, at premejslim, jak premejslim, nevim, kdo to je tlaciar. Jsem myslela ze tiskar :sumbom: Muzu poprosit o preklad?
taky myslím,že tiskař...nebo že by tiskový mluvčí?Sakra jsem nějak ztupěla,jak tady v posledních letech nic moc ve slovenštině neběží...
No me pak napadlo jeste ze to muze bejt taky novinar, kdyz tisk je tlac, ale at dosadim co dosadim, tak to proste neni logicky s tim jeji prispevkem
Není tady
ale at dosadim co dosadim, tak to proste neni logicky s tim jeji prispevkem
Asi takhle: tlačiar - tiskař, tlačový hovorca - tiskový mluvčí
A Sel napsala - "zaujímavé je, že skvele platení sú - ale už nie dlho, lebo tlačiť sa už pomaly nebude nič - aj tlačiari". Co je na tom nelogického?
Není tady
Je to subjektivní pohled - čeho si ceníme víc. Je to manipulační otázka.
Objektivně jsou profese ceněny a hodnoceny především zaměstnavatelem a pak také samotným zaměstnancem. Ostatní do toho nemají co mluvit. Takto položená otázka má manipulační charakter, kdy tě někdo nutí říct - představu celé společnosti - a ta ti jasně řekne, že si víc cení života a proto by měl být lékař, nebo zdravotní sestra oceněna finančně lépe, než programátor, který se stará JEN o neživé věci, kdežto jiní se starají o živé.
Má-li někdo problém s nedostatečným ohodnocením, měl by směřovat dotaz na zaměstnavatele - tzn, na stát, který tyto profese nedostatečně ocenil (zdr. sestra, učitelky v mateřské školce, učitele, lékaře , hasiče, policii apd.) Pokud je zaměstavatel soukromá osoba, soukromý subjekt - tyto otázky směřovat tam.
Směrováním mezi populaci je to akrorát šťourání do vosího hnízda a stejně se s tím nic nedosáhne - maximálně nasranost obyčejného lidu.
Není tady
Srdénko, mluvíme každá z jiný perspektivy - ty z mravenčí, já z ptačí.
Co vidno z jedné, nevidno z druhé a naopak
Není tady
vlkodlaku - já mluvím ze své prespektivy :-) ale pokud si myslíš, že je mravenčí, tož si to mysli. Já si zas nemyslím, že tvá je ptačí...ale možná jo
Není tady
holcina napsal(a):
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
Jistěže mohly, ale naopak to nejde. Popelář nemůže jít z fleku do MŠ
Teoreticky by učitelky mohly jít popelařit, ale jsem zvědav, kolik z nich by to vydrželo déle než pět minut. Ve skutečnosti popeláře ani zdaleka nemůže dělat každý. Je potřeba fyzická síla, kterou většina žen nemá. Kromě toho má toto povolání i další nepříjemné aspekty, které málokdo snese - špína, zápach, zima, vedro, déšť, riziko úrazu.
Není tady
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
BrenTen napsal(a):
Když může dělat popeláře každý, tak by to mohly jít dělat ty učitelky.Jistěže mohly, ale naopak to nejde. Popelář nemůže jít z fleku do MŠ
Teoreticky by učitelky mohly jít popelařit, ale jsem zvědav, kolik z nich by to vydrželo déle než pět minut. Ve skutečnosti popeláře ani zdaleka nemůže dělat každý. Je potřeba fyzická síla, kterou většina žen nemá. Kromě toho má toto povolání i další nepříjemné aspekty, které málokdo snese - špína, zápach, zima, vedro, déšť, riziko úrazu.
Věř tomu, že když bude nejhůř jdu do toho. Není jen popelář, který tahá popelnice, ale třeba vysypává odpadkové koše. Nesrovnávej nesrovnatelné:-)
Není tady
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
To je ale inteligentni uvaha.
Ano klidne by to mohly delat ty holky, ale co by pak delali nevzdelani panove a kam bys dal ditko, kdyz chodis do prace? Chytrééééééééééééééé moc chytrééééééééé
Není tady
sahleb napsal(a):
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
![]()
Ano klidne by to mohly delat ty holky, ale co by pak delali nevzdelani panove a kam bys dal ditko, kdyz chodis do prace? Chytrééééééééééééééémoc chytrééééééééé
Úvaha je naprosto v pořádku. Kdyby učitelky MŠ opravdu mohly dělat popelařinu za lepší peníze, tak už by to dávno dělaly. V praxi se žádný exodus učitelek do technických služeb nekoná, takže je jasné, že každé povolání má své plusy a minusy.
Co by dělali popeláři a kam s dětmi - takové otázky si žádný odcházející zaměstnanec neklade.
Není tady
sahleb napsal(a):
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
![]()
Ano klidne by to mohly delat ty holky, ale co by pak delali nevzdelani panove a kam bys dal ditko, kdyz chodis do prace? Chytrééééééééééééééémoc chytrééééééééé
Sahleb, myslíš že by mohli dělat popeláře ženský učitelky ze školky. A proč je tedy nedělaj, když popeláři maj víc peněz. hm.
To není o tom, co by dělali nevzdělaní pánové . Ty si práci najdou třeba u lopaty. Chtěla bych vidět ženskou učitelku u výkopových prací.
Jsem se musela přihlásit a opravit tu hrubku
Upravil(a) dusička (19. 5. 2015 16:18)
Není tady
A tím nemám nic proti učitelkám. Ty maj zase starost o děti.KDyž jdou na procházku s 15ti čtyřletými caparty a dávaj pozor, aby se nerozutíkali ze šrůdlu. tak to je docela mazec. Mně stačí jedno dítě.
Každá práce obnáší pro a proti. Podle mého nelze srovnávat.
Upravil(a) dusička (24. 1. 2012 18:55)
Není tady
Tak nedá se snad srovnávat programátor a pracovní sestra. Je fakt ,že medicínské obory jsou u nás dost podhodnocené finančně. Ono totiž dokud člověk doktora nepotřeboval, tak mu je to jedno. Ale jednoho dne bude za ně člověk rád.
A jinak poměr ženy a muži a práce a výplata... Nevím, že se to stále řeší? Schopná žena může brát úplně bez problému stejně tolik peněz jako muž. Upřímně... schopných žen je velice málo,a proto tomu všemu tak je. Navíc mnoho žen je s dětmi doma a přicházejí o praxi atd. Je to prostě tak společensky dané.
Mimochodem doplněk číslo 2: ženy hlásají rovnoprávnost, pokud nejde o placení.
Není tady
Alzbeta napsal(a):
Tak nedá se snad srovnávat programátor a pracovní sestra. Je fakt ,že medicínské obory jsou u nás dost podhodnocené finančně. Ono totiž dokud člověk doktora nepotřeboval, tak mu je to jedno. Ale jednoho dne bude za ně člověk rád.
A jinak poměr ženy a muži a práce a výplata... Nevím, že se to stále řeší? Schopná žena může brát úplně bez problému stejně tolik peněz jako muž. Upřímně... schopných žen je velice málo,a proto tomu všemu tak je. Navíc mnoho žen je s dětmi doma a přicházejí o praxi atd. Je to prostě tak společensky dané.
Mimochodem doplněk číslo 2: ženy hlásají rovnoprávnost, pokud nejde o placení.
To je zase nesmysl.
Schopných žen je přibližně tolik ze všech žen, jako schopných mužů ze všech mužů.
Btw specifikuj, co přesně znamená pro tebe schopný. Tos zase vyplodila blbost.
Není tady
Alzbeta napsal(a):
Upřímně... schopných žen je velice málo
Tys myslela VŠEHOschopných, viď? To se spraví....dopřej nám pár tisíciletí naprosté nadvlády a budeš mrkat
Doufám, že se nejmenuješ ve skutečnosti Alžběta, že ne? Protože to je v původním významu slova "služebnice boží".....
A jen ještě malá poznámka: ženy možná nevyznávají rovnoprávnost, pokud se jedná o placení (myslelas v hodpodě, nebo ne?) ovšem bohatě, přebohatě to převažují poskytovaným full servisem doma.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Sahleb, ty do práce nechodíš viď?
Srovnávat programátora a zdravotní sestru je hloupé, co myslíš, že je těžší, naučit se programovat nebo stát se zdravotní sestrou?
Programátor alebo zdravotná sestra - to je ešte povedzme tak akosi pochopi(či)teľné, ale prečo zarába kdejaký "obchodník s teplým vzduchom", poisťovák alebo "marektingový pracovník" viac ako zdravotná sestra, to už mi jasné nie je. Z mojich skúseností toho veľa nevyprodukujú, nevykazujú nijakú mimoriadnu, inteligenciu, vzdelanosť, rozhľadenosť či aspoň jasnú matematickú logiku, o komunikačných schopnostiach a empatii (a že by sa im občas zišli!!) ani nehovoriac. Ja by som neplatila dobre plošne všetky sestry, ale tie snáročnou prácou, ktoré si ju vykonávajú dobre, by si určite zaslúžili lepšie ohodnotenie a je hanba, že ho nemajú.
Není tady