27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
eremuruss napsal(a):
Nejvice si cenim prace lekaru,urcite si zaslouzi nadstandartni plat.Kazda prace jako popelar,delnik v tovarne,zdravotni sestra,prace v potravinarskem prumyslu...aj. je financne nedocenena.Je rozdil popelar muz a ucitelka v materske skolce jak tady nekdo zminoval.Popelar se vice nadre,mel by byt lepe ohodnocen.Ucitelka v materske skolce ma pohodu.
Popelare a ucitelku jsem zminila ja.
Slo o diskusi na nemecke televizi. Popelar ma tam vetsi plat. Zcela vazne se nabizi otazka jak je to mozne, kdyz ucitelka musi mit maturitu a jeste nastavbu, musi ovladat jeste hru na nastroj a zpev. A ma zodpovednost z akopu malych deti. A nadale se musi vzdelavat. Zatimco popelar nema zodpovednost zadnou a vzdelani nulove, neumi ani spravne mistni rec. Svalova hmota je ale ve spolecnosti cenena, nez vychova deti. Ucitelka ,malych deti nema rozhodne cely den pohodu.
Není tady
Dita.L napsal(a):
sahleb napsal(a):
Zajimave Dito, ze sama pises, ze "zodpovednost v praci nema zadny vyznam" vzapeti musi byt kardiochirurg lepe placen nez obvodak. Kardiochirurg ma mj, i daleko vetsi zodpovednost, proto je vic placen.
Nizke ohodnoceni zdravotni sestry nepovazuji za spravedlive, maji obrovskou zodpovednost.Sahleb kardiochirurg je vic placen predevsim proto, ze je jich nedostatek a proto, ze musi dyl studovat a neustale si vzdelani doplnovat. To obvodak teda taky, ale ta "dulezitost"' je tam proste mensi.
Nepojala jsem tuhle diskusi z hlediska jak kdo co citi, ale z hlediska trhu prace. Ve finale, kazdy je za svou praci zodpovedny, asi jo......
A proc mi to pises? Vzdyt ja tvrdim, ze kardiochirurg musi mit vetsi plat. A taky , ze tady o kardiochirurga a jeho plat nejde.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Nejvice si cenim prace lekaru,urcite si zaslouzi nadstandartni plat.Kazda prace jako popelar,delnik v tovarne,zdravotni sestra,prace v potravinarskem prumyslu...aj. je financne nedocenena.Je rozdil popelar muz a ucitelka v materske skolce jak tady nekdo zminoval.Popelar se vice nadre,mel by byt lepe ohodnocen.Ucitelka v materske skolce ma pohodu.
to je zas perla. Učitelka má pohodu? kdy vidím jak jdou dvě učitelky s kupou dětí a proházku, vdycky si říkám jak jsou odváné, mít zodpovědnost za tolik skřítků. popeláře můe dělat kadý, učitelku ne. podle toho by měli být ohodnoceni
Není tady
holcina napsal(a):
popeláře můe dělat kadý, učitelku ne. podle toho by měli být ohodnoceni
Kdy můe dělat popeláře kadý, tak by to mohly jít dělat ty učitelky.
Není tady
sahleb napsal(a):
Slo o diskusi na nemecke televizi. Popelar ma tam vetsi plat.
Nejen tam - jednou jsem četla srovnávací tabulku platů v celý Unii. Pomáhající profese suverénně na dně, pak učitelé a takový profese, jako koleukové a popeláři....to je furt, co tvrdím o tom nastavení hodnot, Sahleb.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Selimo, at premejslim, jak premejslim, nevim, kdo to je tlaciar. Jsem myslela ze tiskar :sumbom: Muzu poprosit o preklad?
taky myslím,e tiskař...nebo e by tiskový mluvčí?Sakra jsem nějak ztupěla,jak tady v posledních letech nic moc ve sloventině neběí...
Není tady
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
Jistěe mohly, ale naopak to nejde. Popelář nemůe jít z fleku do M
Není tady
Popelar se vice nadre,mel by byt lepe ohodnocen.Ucitelka v materske skolce ma pohodu.
eremuruss, měla jsi někdy na starosti aspoň jeden celý den řekněme patnáct tříletejch miláčků? Kam se hrabe koulení popelnic...
A jen tak na okraj - na úču v mateřince si kadej rodič otevře hu... teda ústa, kdy se mu zdá, e něco nedělá nejlíp - zatímco na metrákovýho popeláře málokdo
Není tady
Moná by to mohl být trest pro zlobivý popeláře - dostat na tejden třídu kolky
Není tady
Teda lupiu - v tobě dřímaj nebezpečný temný hlubiny, koukám...
Jen teď honem nevím, koho litovat víc - ale asi toho popeláře. kolkový dětičky jsou z omyvatelnýho plastu
Není tady
Revliba napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Selimo, at premejslim, jak premejslim, nevim, kdo to je tlaciar. Jsem myslela ze tiskar :sumbom: Muzu poprosit o preklad?
taky myslím,e tiskař...nebo e by tiskový mluvčí?Sakra jsem nějak ztupěla,jak tady v posledních letech nic moc ve sloventině neběí...
No me pak napadlo jeste ze to muze bejt taky novinar, kdyz tisk je tlac, ale at dosadim co dosadim, tak to proste neni logicky s tim jeji prispevkem
Není tady
ale at dosadim co dosadim, tak to proste neni logicky s tim jeji prispevkem
Asi takhle: tlačiar - tiskař, tlačový hovorca - tiskový mluvčí
A Sel napsala - "zaujímavé je, e skvele platení sú - ale u nie dlho, lebo tlači sa u pomaly nebude nič - aj tlačiari". Co je na tom nelogického?
Není tady
Je to subjektivní pohled - čeho si ceníme víc. Je to manipulační otázka.
Objektivně jsou profese ceněny a hodnoceny předevím zaměstnavatelem a pak také samotným zaměstnancem. Ostatní do toho nemají co mluvit. Takto poloená otázka má manipulační charakter, kdy tě někdo nutí říct - představu celé společnosti - a ta ti jasně řekne, e si víc cení ivota a proto by měl být lékař, nebo zdravotní sestra oceněna finančně lépe, ne programátor, který se stará JEN o neivé věci, kdeto jiní se starají o ivé.
Má-li někdo problém s nedostatečným ohodnocením, měl by směřovat dotaz na zaměstnavatele - tzn, na stát, který tyto profese nedostatečně ocenil (zdr. sestra, učitelky v mateřské kolce, učitele, lékaře , hasiče, policii apd.) Pokud je zaměstavatel soukromá osoba, soukromý subjekt - tyto otázky směřovat tam.
Směrováním mezi populaci je to akrorát ourání do vosího hnízda a stejně se s tím nic nedosáhne - maximálně nasranost obyčejného lidu.
Není tady
Srdénko, mluvíme kadá z jiný perspektivy - ty z mravenčí, já z ptačí.
Co vidno z jedné, nevidno z druhé a naopak
Není tady
vlkodlaku - já mluvím ze své prespektivy :-) ale pokud si myslí, e je mravenčí, to si to mysli. Já si zas nemyslím, e tvá je ptačí...ale moná jo
Není tady
holcina napsal(a):
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
Jistěe mohly, ale naopak to nejde. Popelář nemůe jít z fleku do M
Teoreticky by učitelky mohly jít popelařit, ale jsem zvědav, kolik z nich by to vydrelo déle ne pět minut. Ve skutečnosti popeláře ani zdaleka nemůe dělat kadý. Je potřeba fyzická síla, kterou větina en nemá. Kromě toho má toto povolání i dalí nepříjemné aspekty, které málokdo snese - pína, zápach, zima, vedro, dé, riziko úrazu.
Není tady
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
BrenTen napsal(a):
Kdy můe dělat popeláře kadý, tak by to mohly jít dělat ty učitelky.Jistěe mohly, ale naopak to nejde. Popelář nemůe jít z fleku do M
Teoreticky by učitelky mohly jít popelařit, ale jsem zvědav, kolik z nich by to vydrelo déle ne pět minut. Ve skutečnosti popeláře ani zdaleka nemůe dělat kadý. Je potřeba fyzická síla, kterou větina en nemá. Kromě toho má toto povolání i dalí nepříjemné aspekty, které málokdo snese - pína, zápach, zima, vedro, dé, riziko úrazu.
Věř tomu, e kdy bude nejhůř jdu do toho. Není jen popelář, který tahá popelnice, ale třeba vysypává odpadkové koe. Nesrovnávej nesrovnatelné:-)
Není tady
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
To je ale inteligentni uvaha.
Ano klidne by to mohly delat ty holky, ale co by pak delali nevzdelani panove a kam bys dal ditko, kdyz chodis do prace? Chytrééééééééééééééé moc chytrééééééééé
Není tady
sahleb napsal(a):
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
![]()
Ano klidne by to mohly delat ty holky, ale co by pak delali nevzdelani panove a kam bys dal ditko, kdyz chodis do prace? Chytrééééééééééééééémoc chytrééééééééé
Úvaha je naprosto v pořádku. Kdyby učitelky M opravdu mohly dělat popelařinu za lepí peníze, tak u by to dávno dělaly. V praxi se ádný exodus učitelek do technických slueb nekoná, take je jasné, e kadé povolání má své plusy a minusy.
Co by dělali popeláři a kam s dětmi - takové otázky si ádný odcházející zaměstnanec neklade.
Není tady
sahleb napsal(a):
BrenTen napsal(a):
holcina napsal(a):
![]()
Ano klidne by to mohly delat ty holky, ale co by pak delali nevzdelani panove a kam bys dal ditko, kdyz chodis do prace? Chytrééééééééééééééémoc chytrééééééééé
Sahleb, myslí e by mohli dělat popeláře enský učitelky ze kolky. A proč je tedy nedělaj, kdy popeláři maj víc peněz. hm.
To není o tom, co by dělali nevzdělaní pánové . Ty si práci najdou třeba u lopaty. Chtěla bych vidět enskou učitelku u výkopových prací.
Jsem se musela přihlásit a opravit tu hrubku
Upravil(a) dusička (19. 5. 2015 16:18)
Není tady
A tím nemám nic proti učitelkám. Ty maj zase starost o děti.KDy jdou na procházku s 15ti čtyřletými caparty a dávaj pozor, aby se nerozutíkali ze růdlu. tak to je docela mazec. Mně stačí jedno dítě.
Kadá práce obnáí pro a proti. Podle mého nelze srovnávat.
Upravil(a) dusička (24. 1. 2012 18:55)
Není tady
Tak nedá se snad srovnávat programátor a pracovní sestra. Je fakt ,e medicínské obory jsou u nás dost podhodnocené finančně. Ono toti dokud člověk doktora nepotřeboval, tak mu je to jedno. Ale jednoho dne bude za ně člověk rád.
A jinak poměr eny a mui a práce a výplata... Nevím, e se to stále řeí? Schopná ena můe brát úplně bez problému stejně tolik peněz jako mu. Upřímně... schopných en je velice málo,a proto tomu vemu tak je. Navíc mnoho en je s dětmi doma a přicházejí o praxi atd. Je to prostě tak společensky dané.
Mimochodem doplněk číslo 2: eny hlásají rovnoprávnost, pokud nejde o placení.
Není tady
Alzbeta napsal(a):
Tak nedá se snad srovnávat programátor a pracovní sestra. Je fakt ,e medicínské obory jsou u nás dost podhodnocené finančně. Ono toti dokud člověk doktora nepotřeboval, tak mu je to jedno. Ale jednoho dne bude za ně člověk rád.
A jinak poměr eny a mui a práce a výplata... Nevím, e se to stále řeí? Schopná ena můe brát úplně bez problému stejně tolik peněz jako mu. Upřímně... schopných en je velice málo,a proto tomu vemu tak je. Navíc mnoho en je s dětmi doma a přicházejí o praxi atd. Je to prostě tak společensky dané.
Mimochodem doplněk číslo 2: eny hlásají rovnoprávnost, pokud nejde o placení.
To je zase nesmysl.
Schopných en je přiblině tolik ze vech en, jako schopných muů ze vech muů.
Btw specifikuj, co přesně znamená pro tebe schopný. Tos zase vyplodila blbost.
Není tady
Alzbeta napsal(a):
Upřímně... schopných en je velice málo
Tys myslela VEHOschopných, viď? To se spraví....dopřej nám pár tisíciletí naprosté nadvlády a bude mrkat
Doufám, e se nejmenuje ve skutečnosti Alběta, e ne? Protoe to je v původním významu slova "sluebnice boí".....
A jen jetě malá poznámka: eny moná nevyznávají rovnoprávnost, pokud se jedná o placení (myslelas v hodpodě, nebo ne?) ovem bohatě, přebohatě to převaují poskytovaným full servisem doma.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Sahleb, ty do práce nechodí viď?
Srovnávat programátora a zdravotní sestru je hloupé, co myslí, e je těí, naučit se programovat nebo stát se zdravotní sestrou?
Programátor alebo zdravotná sestra - to je ete povedzme tak akosi pochopi(či)težné, ale prečo zarába kdejaký "obchodník s teplým vzduchom", poisovák alebo "marektingový pracovník" viac ako zdravotná sestra, to u mi jasné nie je. Z mojich skúseností toho veža nevyprodukujú, nevykazujú nijakú mimoriadnu, inteligenciu, vzdelanos, rozhžadenos či aspoň jasnú matematickú logiku, o komunikačných schopnostiach a empatii (a e by sa im občas zili!!) ani nehovoriac. Ja by som neplatila dobre plone vetky sestry, ale tie snáročnou prácou, ktoré si ju vykonávajú dobre, by si určite zaslúili lepie ohodnotenie a je hanba, e ho nemajú.
Není tady