Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 22. 1. 2012 21:43

majkafa
Host

Re: STANOVY NOVÉHO TISÍCILETÍ

Dovolím si citovat klasika:
Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.

#52 22. 1. 2012 22:15

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

Je tu spousta normálních lidí hrajících si na šílence, ale je tu i velká pravděpodobnost, že jsou tu i šílenci hrající normální lidi ... Která varianta je šílenější? A kterou doporučuje Coelho? A co na to Jan Tleskač?

Kdo ví.... někdy mě napadá, kolik asi lidí trpí tím, že se od nich vyžaduje a očekává normálnost.....? A kolik smutných bláznů ji předstírá.... a kolik důvěřivých ji hledá smile
A všichni v ni věříme....někdo víc, někdo míň....dovoláváme se jí....ustanovujeme.... rovnáme, porovnáváme....soudíme....nakolik jsme asi vazaly moderní normálnosti....hmm smile
Virtuál některé prohřešky proti ní  odpouští snadněji než reál smile

Není tady

#53 22. 1. 2012 22:20

haiel
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.

Herci a herky mají výjimku.

Není tady

#54 22. 1. 2012 22:22

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Je tu spousta normálních lidí hrajících si na šílence, ale je tu i velká pravděpodobnost, že jsou tu i šílenci hrající normální lidi ... Která varianta je šílenější? A kterou doporučuje Coelho? A co na to Jan Tleskač?

Kdo ví.... někdy mě napadá, kolik asi lidí trpí tím, že se od nich vyžaduje a očekává normálnost.....? A kolik smutných bláznů ji předstírá.... a kolik důvěřivých ji hledá smile
A všichni v ni věříme....někdo víc, někdo míň....dovoláváme se jí....ustanovujeme.... rovnáme, porovnáváme....soudíme....nakolik jsme asi vazaly moderní normálnosti....hmm smile

No právě ... a kolik normálních lidí trpí tím, že jsou "pouze normální" ... a všici se bojí být sami sebou ... je zajímavé pozorovat to smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#55 22. 1. 2012 22:28

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Draku...klid milá,zavátý traktor je pro mě osobně velmi sympatická vize....mch.četlas od zmiňovaného autora knihu Veronika se rozhodla zemřít?...možná najdeš odpovědi na své otázky..wink

Není tady

#56 22. 1. 2012 22:31

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

.......
No právě ... a kolik normálních lidí trpí tím, že jsou "pouze normální" ... a všici se bojí být sami sebou ... je zajímavé pozorovat to smile

Je někdy i smutné a bolestivé pozorovat to. Tolik krásných duší, které by mohly žít radostný a spokojený život, kdyby se nebály být samy sebou a ony spotřebují většinu své energie na plnění požadavků všech normálností neutral
Protože je to v nich zažraný. Byli jsme a jsme stále nějak normalizovaní hmm

Není tady

#57 22. 1. 2012 22:36

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

...Draku...klid milá,zavátý traktor je pro mě osobně velmi sympatická vize....mch.četlas od zmiňovaného autora knihu Veronika se rozhodla zemřít?...možná najdeš odpovědi na své otázky..wink

Nečetla. Asi čtyři knížky jsem četla od Coelha, ale tuhle ne. Teď jsem si přečetla na Wikině, o čom je. Až na ni v knihovně přinatrefím smile

Není tady

#58 22. 1. 2012 23:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

haiel napsal(a):

majkafa napsal(a):

haiel, já ti nějak vůbec nerozumím. Přijde mi to jako moderní umění v obrazech. Těm čmáranicím taky nerozumím.
Ty něco bereš?

Tak tady to vidíte, dámy. Pandoro. Tvoje stanovy. Bod 11. Akurát polovina Hlavy XXII.
Není mi rozumět.  A to jsem zatím jenom obyčejný traktor. neutral

Blbost lol Majka ti nerozumí, ne že ti není rozumět!
Já, Draku poměrně slušně chápu i moderní umění, neboj wink
Víš co, jo - oni by umrzli, nám není zima, nebo jsme doma a mezi svýma! rock
Zdravím dojemný rezavý traktor hjarta a nezapomínej, že "normální" zní děsně výhružně a strojově. A že živý organismus se za dodržení vnějších podmínek (tlak, teplota, podnební pásmo, atd.) chová, jak se mu zachce cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#59 22. 1. 2012 23:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Přesně tak.
Proto nechme Draka být Drakem smile

Není tady

#60 22. 1. 2012 23:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som zaviedla hru ako povinný predmet na ZŠ, spolu s rozívjaním fantázie a ne-normálnosti... stolt Hoci - tá povinnos by to asi zasa pos... pokakala. Vyrastala som traktorovej rodine a medzi "normálnymi žuďmi" som objavila hneď v susednom vchode traktor z rodiny lietadiel - mala som 4 roky. Dodnes sa s ňou kamarátim a dodnes za to ďakujem niekomu tam hore. Dva traktory - alebo traktor a lietadlo - to už je vozový park, s tým sa dá niečo zača. tummenupp

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#61 23. 1. 2012 6:34

majkafa
Host

haiel napsal(a):

Je někdy i smutné a bolestivé pozorovat to. Tolik krásných duší, které by mohly žít radostný a spokojený život, kdyby se nebály být samy sebou a ony spotřebují většinu své energie na plnění požadavků všech normálností neutral

No jo, ale proč se bojí? Proč jste stále nějak normalizovaní?
Vše je přece jenom na  nás nebo v nás. I to, jestli budeme sami sebou, tím, kým jsme, a se kolem děje cokoliv.
I ty, haiel, píšeš, že jsi uvnitř někým jiným, než navenek. Pokud jsi takhle šastná, OK. Ale pokud bys chtěla být i navenek tím,  kým jsi uvnitř, proč nejsi? Nebo pokud bys chtěla být uvnitř tím, kým jsi navenek, proč nejsi? Koho se bojíš? Těch, co tací jsou? Proč? smile

#62 23. 1. 2012 6:40

majkafa
Host

lupina montana napsal(a):

Blbost lol Majka ti nerozumí, ne že ti není rozumět!
Já, Draku poměrně slušně chápu i moderní umění, neboj wink
Víš co, jo - oni by umrzli, nám není zima, nebo jsme doma a mezi svýma! rock
Zdravím dojemný rezavý traktor hjarta a nezapomínej, že "normální" zní děsně výhružně a strojově. A že živý organismus se za dodržení vnějších podmínek (tlak, teplota, podnební pásmo, atd.) chová, jak se mu zachce cool

Přesně tak. To, že jí a i tvým diskusím s ní nerozumím, je mé, že mi připomínáte mé bývalé spolupacienty s nějakými formami schizofrenie.  stolt
Ale myslím, že normální nezní děsně výhružně a strojově. Já jsem moc ráda normální = běžná. Nechci se vymykat, přeji si, aby mě brali a rozuměli běžní lidé. Protože běžný život je krásný. Radovat se z toho, že vyšlo slunce, že vedle asfaltové silnice kvete podběl a žlutě svítí,....... je nádherné. Radovat se z drobností.
Jsem ráda, když mi běžní lidé rozumí a já rozumím jim.

#63 23. 1. 2012 8:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

majkafa napsal(a):

haiel napsal(a):

No jo, ale proč se bojí? Proč jste stále nějak normalizovaní?
Vše je přece jenom na  nás nebo v nás. I to, jestli budeme sami sebou, tím, kým jsme, a se kolem děje cokoliv.
I ty, haiel, píšeš, že jsi uvnitř někým jiným, než navenek. Pokud jsi takhle šastná, OK. Ale pokud bys chtěla být i navenek tím,  kým jsi uvnitř, proč nejsi? Nebo pokud bys chtěla být uvnitř tím, kým jsi navenek, proč nejsi? Koho se bojíš? Těch, co tací jsou? Proč? smile

Ja za seba - mám vnútri hafo vrstiev, nielen jednu... Niekedy môžem ukáza hocikotrú, inokedy je vhodnejšie vybra len jednu a ukáza tú. A niekedy sú aj dos protichodné - ale furt som to ja. No a Coelho No 11 je pdoža mňa o tom, pestova si tú bláznivú vrstvu, hravú, detinskú, iracionálnu, tvorivú - bláznovskú. Nemusíš ju dáva najavo vždy a všade, ale TY vieš, že tam niekde vnútri JE (ak tam teda, pravda, je... big_smile ).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#64 23. 1. 2012 12:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

godlike Seli!
Majko, já ve slově "normální" pořád slyším normu. Je tam, nedá se svítit...a norma je něco, co někdo na někoho pasuje.
Obyčejný mi nevadí - obyčej vznikl jaksi sám, samospádem, odrážeje potřeby a nutnosti života.
Norma ne.....
Nehledě k tomu pejorativnímu nádechu - "seš normální???" cool
Běžný mi taky nevadí - je to něco, co prostě tak nějak samo běží.....
Norma se myslím zavedla plus mínus se strojovou výrobou a obávám se, že tak původně byla i míněna.
Tož tak.....
Je zajímavý, že si nějak nedokážu představit, že by ve středověkém jazyce existovalo něci jako "běžný, normální, všední," ale obyčejný mám dojem, že jo smile ale vyveďte mě kdyžtak z omylu.

Není tady

#65 23. 1. 2012 13:06

majkafa
Host

A co Stanovy? Ty ve středověku existovaly? big_smile
Ty mᚠvztah k normálnímu asi stejný, jako já ke stanovám. smile

Btw norma - normovaný. NE normální.

Upravil(a) majkafa (23. 1. 2012 13:07)

#66 23. 1. 2012 13:15

majkafa
Host

Zajimavý článek

http://www.stjoseph.cz/g042.html

Jak těžké je pak domluvit se, když slova nemají stejný význam pro každého. Jak lehce jimi lze manipulovat jiné...

Upravil(a) majkafa (23. 1. 2012 13:16)

#67 23. 1. 2012 16:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Samozřejmě. Proto je zapotřebí vysvětlovat, vysvětlovat a zase vysvětlovat.
Tedy, pokud se chceme domluvit.
Normovaný a normální má tentýž základ, Majko, nemůžu si pomoct. Ostatně nejde o nic jinýho, než že jsem vysvětlovala (podle mě dosti přehledně) proč mi tohle slovo připadá "strojový". Nic víc, nic méně.
Tohle: (no, ani ten úhelník, ani pravítko na mně skutečně nepůsoběj organicky lol )

http://cs.wikipedia.org/wiki/Norma

Není tady

#68 24. 1. 2012 18:12

majkafa
Host

Druhy norem

Normy mohou být:
absolutní (descendentní) – ty stanovuje vždy nějaká vyšší autorita (kupř. Bůh, stát, zákonodárce, starosta, ředitel apod.)
relativní (ascendentní) – ty jsou naopak popisem toho, co dělá většina (kupř. je normální mluvit v Česku česky)

Tady je hezky ukázáno, že normy - normální - je to, co dělá většina, tudíž je to běžné.

#69 24. 1. 2012 19:34

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Druhy norem

Normy mohou být:
absolutní (descendentní) – ty stanovuje vždy nějaká vyšší autorita (kupř. Bůh, stát, zákonodárce, starosta, ředitel apod.)
relativní (ascendentní) – ty jsou naopak popisem toho, co dělá většina (kupř. je normální mluvit v Česku česky)

Tady je hezky ukázáno, že normy - normální - je to, co dělá většina, tudíž je to běžné.

Já nevím,mě z toho furt vychází nějak něco jinýho,tomu nerozumim....třeba mě se nelíbí ta Petra101,jak furt na politickym slovensky kritizuje Česko a přitom si ale nemyslím,že by byla nenormální...
A pak zase,já mám třeba ráda olivovej olej a jen tak ho piju,taky to asi nedělá většina...jsem nenormální??

Není tady

#70 24. 1. 2012 21:15

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Majko, druhy pravítek a úhelníků jsou též různé, že lol
Chudák bůh....dělat z něj normovače! To já bych si k takový entitě asi nelajsla.
To, co dělá většina, bych pro přesnost nazývala zvyk, zvyklost - i když samozřejmě nenazývám, v praxi taky řeknu "normální".
Tady se ovšem bavíme ještě stále (alespoň teda já určitě) o emočním náboji toho - kterého slova. A slovo "normální", věrno původu svému, emočně skutečně srovnává do latě......

Není tady

#71 24. 1. 2012 21:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Revli, seš mimo normu, rozhodně tillfreds Zjisti si, mimo jakou, a mᚠjasno, co to vlastně vyvádíš lol

Není tady

#72 24. 1. 2012 21:35

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Náhodou....na ty roky....vypadám pořád ještě docela k světu gloria

http://www.ezwebrus.com/wallpapers/vint … ractor.jpg

Není tady

#73 24. 1. 2012 21:47

majkafa
Host

haiel, že ti není zima big_smile Nechápu.
Jelikož jsem v minulém životě umrzla, raději se schovám hezky do teplíčka pod peřinku. smile

#74 24. 1. 2012 21:55

haiel
♥♥♥♥♥♥-

To jsem ráda, že jsi dobře naložená, Majko smile Poté, co ses v začátku diskuse zděsila slova stanovy natolik, že jsi tu potom málem začala stanovovat normy, už jsem si o tebe dělala starosti big_smile

Není tady

#75 24. 1. 2012 21:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jestli ty nevypadᚠspíš, takhle....ty Draktore! lolpussa

http://www.komik.cz/dir_obrazky/drak_vtipalek.jpg

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí