6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dovolím si citovat klasika:
Kdy u člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A kdy kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Mía Kulička napsal(a):
Je tu spousta normálních lidí hrajících si na ílence, ale je tu i velká pravděpodobnost, e jsou tu i ílenci hrající normální lidi ... Která varianta je ílenějí? A kterou doporučuje Coelho? A co na to Jan Tleskač?
Kdo ví.... někdy mě napadá, kolik asi lidí trpí tím, e se od nich vyaduje a očekává normálnost.....? A kolik smutných bláznů ji předstírá.... a kolik důvěřivých ji hledá
A vichni v ni věříme....někdo víc, někdo míň....dovoláváme se jí....ustanovujeme.... rovnáme, porovnáváme....soudíme....nakolik jsme asi vazaly moderní normálnosti....
Virtuál některé prohřeky proti ní odpoutí snadněji ne reál
Není tady
majkafa napsal(a):
Kdy u člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A kdy kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Herci a herky mají výjimku.
Není tady
haiel napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Je tu spousta normálních lidí hrajících si na ílence, ale je tu i velká pravděpodobnost, e jsou tu i ílenci hrající normální lidi ... Která varianta je ílenějí? A kterou doporučuje Coelho? A co na to Jan Tleskač?
Kdo ví.... někdy mě napadá, kolik asi lidí trpí tím, e se od nich vyaduje a očekává normálnost.....? A kolik smutných bláznů ji předstírá.... a kolik důvěřivých ji hledá
A vichni v ni věříme....někdo víc, někdo míň....dovoláváme se jí....ustanovujeme.... rovnáme, porovnáváme....soudíme....nakolik jsme asi vazaly moderní normálnosti....
No právě ... a kolik normálních lidí trpí tím, e jsou "pouze normální" ... a vici se bojí být sami sebou ... je zajímavé pozorovat to
Není tady
haiel napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Draku...klid milá,zavátý traktor je pro mě osobně velmi sympatická vize....mch.četlas od zmiňovaného autora knihu Veronika se rozhodla zemřít?...moná najde odpovědi na své otázky..
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
.......
No právě ... a kolik normálních lidí trpí tím, e jsou "pouze normální" ... a vici se bojí být sami sebou ... je zajímavé pozorovat to
Je někdy i smutné a bolestivé pozorovat to. Tolik krásných duí, které by mohly ít radostný a spokojený ivot, kdyby se nebály být samy sebou a ony spotřebují větinu své energie na plnění poadavků vech normálností
Protoe je to v nich zaraný. Byli jsme a jsme stále nějak normalizovaní
Není tady
Revliba napsal(a):
...Draku...klid milá,zavátý traktor je pro mě osobně velmi sympatická vize....mch.četlas od zmiňovaného autora knihu Veronika se rozhodla zemřít?...moná najde odpovědi na své otázky..
Nečetla. Asi čtyři kníky jsem četla od Coelha, ale tuhle ne. Teď jsem si přečetla na Wikině, o čom je. A na ni v knihovně přinatrefím
Není tady
haiel napsal(a):
majkafa napsal(a):
haiel, já ti nějak vůbec nerozumím. Přijde mi to jako moderní umění v obrazech. Těm čmáranicím taky nerozumím.
Ty něco bere?Tak tady to vidíte, dámy. Pandoro. Tvoje stanovy. Bod 11. Akurát polovina Hlavy XXII.
Není mi rozumět. A to jsem zatím jenom obyčejný traktor.
Blbost Majka ti nerozumí, ne e ti není rozumět!
Já, Draku poměrně sluně chápu i moderní umění, neboj
Ví co, jo - oni by umrzli, nám není zima, nebo jsme doma a mezi svýma!
Zdravím dojemný rezavý traktor a nezapomínej, e "normální" zní děsně výhruně a strojově. A e ivý organismus se za dodrení vnějích podmínek (tlak, teplota, podnební pásmo, atd.) chová, jak se mu zachce
Není tady
majkafa napsal(a):
Přesně tak.
Proto nechme Draka být Drakem
Není tady
Ja by som zaviedla hru ako povinný predmet na Z, spolu s rozívjaním fantázie a ne-normálnosti... Hoci - tá povinnos by to asi zasa pos... pokakala. Vyrastala som traktorovej rodine a medzi "normálnymi žuďmi" som objavila hneď v susednom vchode traktor z rodiny lietadiel - mala som 4 roky. Dodnes sa s ňou kamarátim a dodnes za to ďakujem niekomu tam hore. Dva traktory - alebo traktor a lietadlo - to u je vozový park, s tým sa dá niečo zača.
Není tady
haiel napsal(a):
Je někdy i smutné a bolestivé pozorovat to. Tolik krásných duí, které by mohly ít radostný a spokojený ivot, kdyby se nebály být samy sebou a ony spotřebují větinu své energie na plnění poadavků vech normálností
Protoe je to v nich zaraný. Byli jsme a jsme stále nějak normalizovaní
No jo, ale proč se bojí? Proč jste stále nějak normalizovaní?
Ve je přece jenom na nás nebo v nás. I to, jestli budeme sami sebou, tím, kým jsme, a se kolem děje cokoliv.
I ty, haiel, píe, e jsi uvnitř někým jiným, ne navenek. Pokud jsi takhle astná, OK. Ale pokud bys chtěla být i navenek tím, kým jsi uvnitř, proč nejsi? Nebo pokud bys chtěla být uvnitř tím, kým jsi navenek, proč nejsi? Koho se bojí? Těch, co tací jsou? Proč?
lupina montana napsal(a):
Blbost Majka ti nerozumí, ne e ti není rozumět!
Já, Draku poměrně sluně chápu i moderní umění, neboj
Ví co, jo - oni by umrzli, nám není zima, nebo jsme doma a mezi svýma!
Zdravím dojemný rezavý traktor a nezapomínej, e "normální" zní děsně výhruně a strojově. A e ivý organismus se za dodrení vnějích podmínek (tlak, teplota, podnební pásmo, atd.) chová, jak se mu zachce
Přesně tak. To, e jí a i tvým diskusím s ní nerozumím, je mé, e mi připomínáte mé bývalé spolupacienty s nějakými formami schizofrenie.
Ale myslím, e normální nezní děsně výhruně a strojově. Já jsem moc ráda normální = běná. Nechci se vymykat, přeji si, aby mě brali a rozuměli bění lidé. Protoe běný ivot je krásný. Radovat se z toho, e vylo slunce, e vedle asfaltové silnice kvete podběl a lutě svítí,....... je nádherné. Radovat se z drobností.
Jsem ráda, kdy mi bění lidé rozumí a já rozumím jim.
majkafa napsal(a):
haiel napsal(a):
Protoe je to v nich zaraný. Byli jsme a jsme stále nějak normalizovaníNo jo, ale proč se bojí? Proč jste stále nějak normalizovaní?
Ve je přece jenom na nás nebo v nás. I to, jestli budeme sami sebou, tím, kým jsme, a se kolem děje cokoliv.
I ty, haiel, píe, e jsi uvnitř někým jiným, ne navenek. Pokud jsi takhle astná, OK. Ale pokud bys chtěla být i navenek tím, kým jsi uvnitř, proč nejsi? Nebo pokud bys chtěla být uvnitř tím, kým jsi navenek, proč nejsi? Koho se bojí? Těch, co tací jsou? Proč?
Ja za seba - mám vnútri hafo vrstiev, nielen jednu... Niekedy môem ukáza hocikotrú, inokedy je vhodnejie vybra len jednu a ukáza tú. A niekedy sú aj dos protichodné - ale furt som to ja. No a Coelho No 11 je pdoža mňa o tom, pestova si tú bláznivú vrstvu, hravú, detinskú, iracionálnu, tvorivú - bláznovskú. Nemusí ju dáva najavo vdy a vade, ale TY vie, e tam niekde vnútri JE (ak tam teda, pravda, je... ).
Není tady
Seli!
Majko, já ve slově "normální" pořád slyím normu. Je tam, nedá se svítit...a norma je něco, co někdo na někoho pasuje.
Obyčejný mi nevadí - obyčej vznikl jaksi sám, samospádem, odráeje potřeby a nutnosti ivota.
Norma ne.....
Nehledě k tomu pejorativnímu nádechu - "se normální???"
Běný mi taky nevadí - je to něco, co prostě tak nějak samo běí.....
Norma se myslím zavedla plus mínus se strojovou výrobou a obávám se, e tak původně byla i míněna.
To tak.....
Je zajímavý, e si nějak nedokáu představit, e by ve středověkém jazyce existovalo něci jako "běný, normální, vední," ale obyčejný mám dojem, e jo ale vyveďte mě kdytak z omylu.
Není tady
A co Stanovy? Ty ve středověku existovaly?
Ty má vztah k normálnímu asi stejný, jako já ke stanovám.
Btw norma - normovaný. NE normální.
Upravil(a) majkafa (23. 1. 2012 13:07)
Zajimavý článek
http://www.stjoseph.cz/g042.html
Jak těké je pak domluvit se, kdy slova nemají stejný význam pro kadého. Jak lehce jimi lze manipulovat jiné...
Upravil(a) majkafa (23. 1. 2012 13:16)
Samozřejmě. Proto je zapotřebí vysvětlovat, vysvětlovat a zase vysvětlovat.
Tedy, pokud se chceme domluvit.
Normovaný a normální má tentý základ, Majko, nemůu si pomoct. Ostatně nejde o nic jinýho, ne e jsem vysvětlovala (podle mě dosti přehledně) proč mi tohle slovo připadá "strojový". Nic víc, nic méně.
Tohle: (no, ani ten úhelník, ani pravítko na mně skutečně nepůsoběj organicky )
http://cs.wikipedia.org/wiki/Norma
Není tady
Druhy norem
Normy mohou být:
absolutní (descendentní) ty stanovuje vdy nějaká vyí autorita (kupř. Bůh, stát, zákonodárce, starosta, ředitel apod.)
relativní (ascendentní) ty jsou naopak popisem toho, co dělá větina (kupř. je normální mluvit v Česku česky)
Tady je hezky ukázáno, e normy - normální - je to, co dělá větina, tudí je to běné.
majkafa napsal(a):
Druhy norem
Normy mohou být:
absolutní (descendentní) ty stanovuje vdy nějaká vyí autorita (kupř. Bůh, stát, zákonodárce, starosta, ředitel apod.)
relativní (ascendentní) ty jsou naopak popisem toho, co dělá větina (kupř. je normální mluvit v Česku česky)
Tady je hezky ukázáno, e normy - normální - je to, co dělá větina, tudí je to běné.
Já nevím,mě z toho furt vychází nějak něco jinýho,tomu nerozumim....třeba mě se nelíbí ta Petra101,jak furt na politickym slovensky kritizuje Česko a přitom si ale nemyslím,e by byla nenormální...
A pak zase,já mám třeba ráda olivovej olej a jen tak ho piju,taky to asi nedělá větina...jsem nenormální??
Není tady
Majko, druhy pravítek a úhelníků jsou té různé, e
Chudák bůh....dělat z něj normovače! To já bych si k takový entitě asi nelajsla.
To, co dělá větina, bych pro přesnost nazývala zvyk, zvyklost - i kdy samozřejmě nenazývám, v praxi taky řeknu "normální".
Tady se ovem bavíme jetě stále (alespoň teda já určitě) o emočním náboji toho - kterého slova. A slovo "normální", věrno původu svému, emočně skutečně srovnává do latě......
Není tady
Revli, se mimo normu, rozhodně Zjisti si, mimo jakou, a má jasno, co to vlastně vyvádí
Není tady
Náhodou....na ty roky....vypadám pořád jetě docela k světu
http://www.ezwebrus.com/wallpapers/vint … ractor.jpg
Není tady
haiel, e ti není zima Nechápu.
Jeliko jsem v minulém ivotě umrzla, raději se schovám hezky do teplíčka pod peřinku.
To jsem ráda, e jsi dobře naloená, Majko Poté, co ses v začátku diskuse zděsila slova stanovy natolik, e jsi tu potom málem začala stanovovat normy, u jsem si o tebe dělala starosti
Není tady
Jestli ty nevypadá spí, takhle....ty Draktore!
Není tady