Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 1. 2012 22:21

Rendaa
♥------

Jak ušetřit na dovolené?

A napadá mě další téma na šetření, jelikož ho začínám aktuálně řešit, a to je šetření na dovolené. Konečně začal padat sníh, a tak chceme vyrazit na týden na lyže. Co mám od léta vyzkoušené, jak jsme ušetřili na ubytování je to, že jsme si s přáteli pronajali moc pěknou, zařízenou chalupu, a když se to rozpočítalo, tak ubytování na jednoho bylo opravdu velice levné. Vařili jsme si sami, takže to také šlo - nikdo z nás nebyl náročný na jídlo. To celé zopakujeme i teď. Máte ještě nějaký tip?

Není tady

#2 15. 1. 2012 7:53

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak ušetřit na dovolené?

Rendaa napsal(a):

A napadá mě další téma na šetření, jelikož ho začínám aktuálně řešit, a to je šetření na dovolené. Konečně začal padat sníh, a tak chceme vyrazit na týden na lyže. Co mám od léta vyzkoušené, jak jsme ušetřili na ubytování je to, že jsme si s přáteli pronajali moc pěknou, zařízenou chalupu, a když se to rozpočítalo, tak ubytování na jednoho bylo opravdu velice levné. Vařili jsme si sami, takže to také šlo - nikdo z nás nebyl náročný na jídlo. To celé zopakujeme i teď. Máte ještě nějaký tip?

zůstat sedět doma na zadku,když se nemůžu nechat rozmazlovat na dovolené,protože doma je pohodlíčko náramné taky+si nechat dovézt např.něco dobrého až do domu.

Není tady

#3 15. 1. 2012 15:28

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

chtěla jsem napsat totéž..zůstat sedět doma.
Máme známé, ktěří sice jedou k moři,ale nic si tam nekoupí..jsou týden na jednom místě, žádný výlet.bydlí pod stanem, vaří v kotlíku,ona předtím týden zavařuje do sklenic..no to není dovolená,ale galeje.To už doma má větší pohodlí.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#4 15. 1. 2012 15:45

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Vidím to stejně. Na dovolenou když na to mám a to pak se vším všudy, prostě si tu dobu nějak užít a naopak utrácet i trochu víc, než když jsem doma. A když na to nemám, tak jak píše Jaku.
Taky mám známou, která před "dovolenou" zavařuje do sklenic. Já bych teda dovolenou, kde si musím vařit, nebrala. Vařím celý rok a ještě na dovolené?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5 15. 1. 2012 22:25

Rendaa
♥------

Když na sedačce se ale lyžuje blbě:-). Rádi sportujeme a vždy si odpočinu. Stačí mi příroda a pohyb. Nejde o to, že by na dovolenou nebyly peníze, ale (příklad) místo deseti může vyjít třeba na sedm tisíc za podobných podmínek. O to šlo.:-)

Není tady

#6 15. 1. 2012 22:29

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata, souhlasím s váma.
Myslím, že k dovolené patří si tak trochu "vyskočit z kopýtka" a chvíli se rozmazlovat. Stejně jako na Vánoce, to si dopřáváme dražší potraviny (sýry, exotické ovoce, drahé čokolády...) než po zbytek roku. Samozřejmě musím na to mít. Pokud mám hluboko do kapsy, tak bych nikam nejezdila, v žádném případě je blbost se zadlužovat.

Není tady

#7 15. 1. 2012 22:32

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Rendaa napsal(a):

Když na sedačce se ale lyžuje blbě:-). Rádi sportujeme a vždy si odpočinu. Stačí mi příroda a pohyb. Nejde o to, že by na dovolenou nebyly peníze, ale (příklad) místo deseti může vyjít třeba na sedm tisíc za podobných podmínek. O to šlo.:-)

Co třeba zkusit last minute? I když možná už to není tak výhodné jako kdysi. Nebo jet do levnějších destinací, ovšem za předpokladu, že neslevíš ze svých požadavků.

Není tady

#8 15. 1. 2012 23:07

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Rendoo,koukni na hromadné slev.servery,jsou tam krásné nabídky na lyž.pobyty za hubičku.Např.penzion rampušák v orlických horách 1100Kč pro 2 osoby na 2 noci s PP+ještě konzumace za 375,- v ceně.Nedaleko ski areál Deštné,Říčky.Takové nabídky se objevují i v beskydech,a na všechny hory u nás i na slovensku,což taky doporučuji,myslím,že si ze sev.moravy,ne?

Není tady

#9 18. 1. 2012 13:14

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

Tieto komentáre ma tak vytáčajú... roll Nič k veci, len blbé reči.. To akože ak niekto nemá na all inclusiv tak má radšej rovno sedie doma? Tí čo to píšu, asi na to vždy majú a mali, rada by som ich videla, ako by sedeli celý život doma, keby nemali na dobrý hotel. Čo majú tí žudia pár rokov šetri a potom ís frajeri do hotela? Alebo neís k moru len pre to, že si nemôžem dovoli kúpi gýčové upomienkové predmety alebo ich hnusné slabé pivo? No dlabala by som na to, radšej každý rok a skromnejšie.

Za prvé, ja sama tak milujem more, že by som spávala aj v aute, len aby som pri ňom pár dní bola. Netreba hneď odsudzova, že niekto ide do stanu. Radšej v stane pri mori, ako doma na gauči fuckyou

A za druhé, niekomu taká dovolenka vyhovuje. Sú žudia s malými demi, so špeciálnou diétou, alebo majú na to iný dôvod, aby si varili.

Posledné leto sme šli s kamarátmi do súkromných víl, kde sme si varili sami. Doma sme urobili zoznam, nákup, čo sa dalo napácovali, zamrazili, zavarili atď a potom len dokončili.
Poviem vám, že lepšiu dovolenku a lepšiu stravu som na dovolenke ešte nemala. Aj môj muž-hrozný stravník- bol nadmieru spokojný. Cez obed sme počas každej dovolenke na izbe a spíme, takže nám nerobilo problém urobi jedlo, da si k nemu pivko, hodinový spánok a hajde na pláž. Tomuto sa mi nič nevyrovná. Celé all inclusiv sa môže..

Každý je iný, každý má iné nároky a netreba hneď žutova a zhadzova žudí za to, že nejdú do hotela. možno je to ich jediná možnos ako sa k moru dosta a možno je to presne to, čo chceli cool

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#10 18. 1. 2012 22:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně, každý podle sebe. Já myslím, že snad to tady nikdo nebere tak, že to "jeho" je lepší.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#11 19. 1. 2012 8:22

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Adriano, ty komentáře si bereš příliš osobně. Každý to má jinak. Já bych teď taky nejela pod stan se zavařeným gulášem. To bych radši nejela nikam. Ale když byly děti malý jezdili jsme různě, takže každý a si jede jak mu to vyhovuje

Není tady

#12 19. 1. 2012 10:49

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Ano,přesně tak,u většiny lidí se priority mění postupně s věkem a možnostmi finančními.

Není tady

#13 19. 1. 2012 19:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

holcina napsal(a):

Adriano, ty komentáře si bereš příliš osobně. Každý to má jinak. Já bych teď taky nejela pod stan se zavařeným gulášem. To bych radši nejela nikam. Ale když byly děti malý jezdili jsme různě, takže každý a si jede jak mu to vyhovuje

Pod stan bych taky nejela. Pravidelně jezdíme na Slovensko do soukromí. Jezdíme 2-4 rodiny . Pokoje jsou 2-4 lůžkové a většinou mají své vlastní sociální zařízení, kuchyň a společenská místnost s krbem ( to je pro nás podmínka) jsou společně. Poslední privát měl i wellnes tummenupp . Cena byla víc než příznivá wink .

Není tady

#14 19. 1. 2012 20:06

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Taky jsme jezdívali víc rodin, hromada dětí - bylo to super. Pak manžel onemocněl a bylo to všechno v čudu

Není tady

#15 19. 1. 2012 20:36

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

My setrime na dovolene tak, ze jezdime na podnikovky. Kempy jsou nefiremnim uzavrene. Letos v lete jsme meli krasny bungalov, varili jsme si sami a starsi deti jsem se nebala pustit do pulnoci na dyzu, mela jsem jistotu, ze je nebudou otravovat oplzli nemci nebo ozrali holandani fuckyou Navic to ma tu vyhodu, ze poradaji vylety, vetsinou sice za priplatek, ale za levno. A maji spoustu aktivit, za ktere bych jinde musela platit zdarma. Vcetne bazenu.
Tohle se hodne vyplati, vlastne se da jet za cenu jednoho zajezdu z cestovky 2x do roka na podnikovku. My jezdime tudiz v lete i v zime.
Vetsinou pak vybiram jeste tady http://www.gites-de-france.com/location … ,gite.html a co jsem na matersky, tak jezdim jednou za rok sama s detma, bez manzela. Dejte si to do anglictiny, daji se tam najit velmi kvalitni privaty za rozumnou cenu a v zajimavych koutech Fr.
Varime si vzdycky samy, lednicka a mikrovlnka je pro nas vzdycky dulezitejsi nez PP. Jime konzervy, na prazdninach mame jine zajmy nez varit a jist.
No a pak setrime jeste tak, ze jezdime vlakem (mame zdarma ) a v destinacich hledime na to, aby pujcovali potreby pro deti. Vanicku, postylku, zidlicku atd.
Skipasy se daji taky poridit se slevou, kdyz clovek vi, kde a jak. (My mame treba se slevou jelikoz jezdime na ty podnikovky.

Upravil(a) Dita.L (19. 1. 2012 20:38)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#16 19. 1. 2012 22:08

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Dita.L napsal(a):

... No a pak setrime jeste tak, ze jezdime vlakem (mame zdarma ) a v destinacich hledime na to, aby pujcovali potreby pro deti. Vanicku, postylku, zidlicku atd.
Skipasy se daji taky poridit se slevou, kdyz clovek vi, kde a jak. (My mame treba se slevou jelikoz jezdime na ty podnikovky.

Jen se zeptám - kde se to dá sehnat, aby měl člověk vlak zdarma a podnikovku?? My nic takového nemáme, asi jsem teda ve špatné firmě. Kromě ČD neznám žádnou jinou firmu, co by poskytovala dopravu vlakem zadara. Mimochodem, ani tam to není zadara, platíme to všichni ze svých daní, protože ta firma je dost těžce dotovaná (taky by se mi líbilo, kdyby mi ostatní zaplatili cestování..), tak nevím, poraď.

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#17 19. 1. 2012 22:15

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L napsal(a):

My setrime na dovolene tak, ze jezdime na podnikovky. Kempy jsou nefiremnim uzavrene. Letos v lete jsme meli krasny bungalov, varili jsme si sami a starsi deti jsem se nebala pustit do pulnoci na dyzu, mela jsem jistotu, ze je nebudou otravovat oplzli nemci nebo ozrali holandani fuckyou Navic to ma tu vyhodu, ze poradaji vylety, vetsinou sice za priplatek, ale za levno. A maji spoustu aktivit, za ktere bych jinde musela platit zdarma. Vcetne bazenu.
Tohle se hodne vyplati, vlastne se da jet za cenu jednoho zajezdu z cestovky 2x do roka na podnikovku. My jezdime tudiz v lete i v zime.
Vetsinou pak vybiram jeste tady http://www.gites-de-france.com/location … ,gite.html a co jsem na matersky, tak jezdim jednou za rok sama s detma, bez manzela. Dejte si to do anglictiny, daji se tam najit velmi kvalitni privaty za rozumnou cenu a v zajimavych koutech Fr.
Varime si vzdycky samy, lednicka a mikrovlnka je pro nas vzdycky dulezitejsi nez PP. Jime konzervy, na prazdninach mame jine zajmy nez varit a jist.
No a pak setrime jeste tak, ze jezdime vlakem (mame zdarma ) a v destinacich hledime na to, aby pujcovali potreby pro deti. Vanicku, postylku, zidlicku atd.

Kdybych nevěděla,že ste fr.,určitě bych vás podle tohoto úpo*ného chování tipla na němce.A spousta nás teda musí tady v čr uznat,že nᚠživotní standard je stále hooodně veliký ve srovnání s pojetím fr.dovolených.godlike

Není tady

#18 19. 1. 2012 22:49

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku, no sice moc dobre nevim, jaky zivotni standard ma byt vetsi nebo mensi, na dovolene jezdim podle principu ktery me vyhovuje a na standardy se muzu fuckyou .

Klokan, no ona to draha je (platime si ji z dani, ale ta jizdenka je "zadara" big_smile Podnikovky v Cr jeste jsou, ale zalezi na firme. Znam nekolik lidi, kteri jezdi taky na podnikovky (treba Zelezarny, ocelarny, ruzne velke podniky ) poradaji i tabory pro deti. Fungujiskoro stejne jako stara dobra ROH smile

Upravil(a) Dita.L (19. 1. 2012 22:50)

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#19 20. 1. 2012 13:31

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

išlo o to, že pisatelia prvých príspevkov nemali žiadnu radu k téme, len hneď zavalili, že ak sa má šetri na dovolenke, tak nemá zmysel... tak načo sú v tomto fóre? ten offtopic ma vytočil smile

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#20 31. 1. 2012 13:43

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Mám srovnání: dřív jsem jezdila s dětmi každý rok k moři, někdy do apartmánu, dvakrát do stanu (Chorvatsko, Itálie, Francie). Nyní jsem byla s partnerem dvakrát letecky Turecko a Tunisko - jednou s PP (velmi bohatou), podruhé s all inclusive.

A mohu říci, že nejlepší dovolená byla v Chorvatsku pod stanem, pár metrů od moře. Před stanem stůl a židle, v ledničce ve stanu nač si (doma) vzpomeneš. Děti spaly do kdy chtěly, já si již zaplavala, uvařila kafe a kochala se pohledem na moře. Večer veselo před stany, hrály se hry, děti jsem hlídala pohledem od stanu, do vody si vždy vzaly co chtěly - lehátko, kruh, člun, vše bylo při ruce. Za stanem ping-pong, hřiště... Žilo to. A hotelové hosty, kteří chodili na stejnou plហse zteplalým pitím jsem provokovala popíjením namíchaného bavoráku s ledem nebo ledovým frappé. Žádná nuda od jídla k jídlu.

All inclusive v Turecku s barem na pláži bylo sice fajn, ale patnera to vedlo k popíjení piva od rána do večera a když si člověk nevzal na plហněco z pokoje, vracet se přes silnici pro knížku apod. v mokrých plavkách nebylo nic moc. A vzdálit se s chlapem večer někam do ulic bylo o ničem, jeho vidina, že v hotelu je vše "zadara" vedlo k brzkým návratům.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#21 31. 1. 2012 15:09

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

No ale tedy vám nic do budoucna nebrání vrátit se k osvědčenému pobytu ve stanu,ni?Akorát asi přítel už nebude tímto moc nadšen si myslím.yikes

Pokaždé,když jedu k moři,opravdu odpovědně zjištuji,kde hotel stojí a do takového,kde musím k moři přecházet silnici,bych nejela ani zadara,no zadara možná jo,ale za svoje prachy nikoli.Letos taky letíme do Turecka naT.riviéru a dalo mi hodně práce vybrat hotel,který se skutečně a opravdu nachází hned na pláží a to i bez použití podchodu.Berem taky all in,to ale jen kvůli už dospělým dětem-klukům,nám osobně s manžou stačí pobyty jen se snídaní či PP u moře.Ještě ale nikdy jsem zata léta neměla potřebu jak píše Stelička,chodit se zteplalým pitím až k moři - to jako proč?Pije se přeci ve vodním baru či kdekoli naterase,atd.Do moře se chodím koupat výhradně.

Není tady

#22 31. 1. 2012 16:39

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

To tie hotely nemaju plazovy bar? Priamo na plazi? Este sa nam to nestalo, vzdy sme mali studene drinky, kavu a nieco na zahryznutie, ovocie, hamburgery, hot dogy, hranolky a pod.

Není tady

#23 31. 1. 2012 18:03

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

My bereme plnou penzi jenom v zime na horach. V lete si varime radi sami, protoze jsme kolikrat uz v 8 hodin na ceste na vylet a cekat na snidani a pak zase spechat na obed je otravne. Clovek se pak nikam nepodiva.
Jednou jsme meli all inclusiv na Sicilii sice teda v zime, ale skoro nikam jsme se nedostali. Stezi na Elbu a to jsme dorazili na obed jen tak tak. Zato tam s nami byli pekni alkaci, kteri se z jidelny presunuli rovnou do baru, z baru do jidelny, z jidelny do baru a vecer o 23 hodine je vzdycky nekdo odnesl na chodbu pred pokoj roll Dalsi familie, typicky ceska (zajezd koupeny u ceske cestovky) namdavala detem hory jidla na talire se slovy "jez, vis co to stalo?" a dalsi rodinka si zase rvala do kapes denne mandarinky a z taliru jim jidlo doslova padalo okolo. roll
Na stedry vecer nekteri doslova sjizdeli ocima talire ostatnich aby se presvedcili, ze nemaji mensi kousek masa nebo min oliv nez oni. Dekuji, jednou stacilo.
Na tech horach je ale plna penze perfektni. Rano spime, po snidani se jde bobovat, obed je hotovy a kdyz decka po O vstanou, chodime lyzovat. Bar byva v hotelu, takze muzem klidne nechat vsechny tri deti na pokoji samotne spat, nejstarsi hlida a kdyz neco, zavola, posle sms a za 2 minuty jsme na pokoji.

Upravil(a) Dita.L (31. 1. 2012 18:05)

Není tady

#24 31. 1. 2012 20:12

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

No ale tedy vám nic do budoucna nebrání vrátit se k osvědčenému pobytu ve stanu,ni?Akorát asi přítel už nebude tímto moc nadšen si myslím.yikes

Pokaždé,když jedu k moři,opravdu odpovědně zjištuji,kde hotel stojí a do takového,kde musím k moři přecházet silnici,bych nejela ani zadara,no zadara možná jo,ale za svoje prachy nikoli.Letos taky letíme do Turecka naT.riviéru a dalo mi hodně práce vybrat hotel,který se skutečně a opravdu nachází hned na pláží a to i bez použití podchodu.Berem taky all in,to ale jen kvůli už dospělým dětem-klukům,nám osobně s manžou stačí pobyty jen se snídaní či PP u moře.Ještě ale nikdy jsem zata léta neměla potřebu jak píše Stelička,chodit se zteplalým pitím až k moři - to jako proč?Pije se přeci ve vodním baru či kdekoli naterase,atd.Do moře se chodím koupat výhradně.

Jaku, samozřejmě vím, že mi nic nebrání se vrátit do stanu. Píšu to tu právě jen kvůli vaší prvotnítní reakci, že radši sedět na zadku než jet na takovou dovolenou. Jsem samoživitelka, matka dvou dětí a jsem hrdá na to, že jsem děti vzala každý rok k moři, by jen autobusem do Chorvatska, Itálie nebo Francie a nebylo mi zatěžko tam vařit. Myslím, že moře je stejné jak pro hotelové hosty, tak pro ty, kteří to mají s menším konfortem. Ano, již tenkrát jsem "záviděla" dovolenou bez starostí s all inclusive, ale nemohla jsem si ji dovolit.
Loni jsme si to vyzkoušela poprvé již bez velkých dětí, ano, bylo to super, ale přesto mohu zodpovědě říci těm, kteří nemají na takovou dovolenou s celou rodinou, že i pod stanem u moře je fajn.
Je vidět, Jaku, že asi do kapsy moc hluboko nemáte, když tady tak "paštikáře" šmahem odsuzujete a usazujete je na zadek doma. Ale oni třeba nemají ani na to objednání pizzy doma, protože šetří na něco jiného. A přesto se mohou k moři podívat. V tom případě nevím, co v této diskusi o šetření děláte.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#25 31. 1. 2012 21:44

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Stelička napsal(a):

Jaku napsal(a):

Jaku, samozřejmě vím, že mi nic nebrání se vrátit do stanu. Píšu to tu právě jen kvůli vaší prvotnítní reakci, že radši sedět na zadku než jet na takovou dovolenou. Jsem samoživitelka, matka dvou dětí a jsem hrdá na to, že jsem děti vzala každý rok k moři, by jen autobusem do Chorvatska, Itálie nebo Francie a nebylo mi zatěžko tam vařit. Myslím, že moře je stejné jak pro hotelové hosty, tak pro ty, kteří to mají s menším konfortem. Ano, již tenkrát jsem "záviděla" dovolenou bez starostí s all inclusive, ale nemohla jsem si ji dovolit.
Loni jsme si to vyzkoušela poprvé již bez velkých dětí, ano, bylo to super, ale přesto mohu zodpovědě říci těm, kteří nemají na takovou dovolenou s celou rodinou, že i pod stanem u moře je fajn.
Je vidět, Jaku, že asi do kapsy moc hluboko nemáte, když tady tak "paštikáře" šmahem odsuzujete a usazujete je na zadek doma. Ale oni třeba nemají ani na to objednání pizzy doma, protože šetří na něco jiného. A přesto se mohou k moři podívat. V tom případě nevím, co v této diskusi o šetření děláte.

Steličko to samo co ty-diskutujeme.Zas my některé máme holt ten názor jiný na pobyt u moře za každou cenu a to se přece taky počítá do diskuse.Ni?Mě třeba v kempu v itálii děsně štvalo to,jak je tam všechno slyšet a že tam furt někdo po někom druhým hulákal,nemluvě o věčném tlampači s tím jejich: atanzione,sinora ta a ta a blablabla.To jsme tam přespávali s turist.ck.Ty stany je taky dost sázka do loterie co se počasí týká,i u toho moře to kolikrát rekreanty vyplavilo jak myšky.No a když už máte děti taky velký,tak příště to moře už asi ve stanu se už konat nebude,ne?Přeci jen,když člověk pozná něco lepšího...,co?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí