6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A napadá mě dalí téma na etření, jeliko ho začínám aktuálně řeit, a to je etření na dovolené. Konečně začal padat sníh, a tak chceme vyrazit na týden na lye. Co mám od léta vyzkouené, jak jsme uetřili na ubytování je to, e jsme si s přáteli pronajali moc pěknou, zařízenou chalupu, a kdy se to rozpočítalo, tak ubytování na jednoho bylo opravdu velice levné. Vařili jsme si sami, take to také lo - nikdo z nás nebyl náročný na jídlo. To celé zopakujeme i teď. Máte jetě nějaký tip?
Není tady
Rendaa napsal(a):
A napadá mě dalí téma na etření, jeliko ho začínám aktuálně řeit, a to je etření na dovolené. Konečně začal padat sníh, a tak chceme vyrazit na týden na lye. Co mám od léta vyzkouené, jak jsme uetřili na ubytování je to, e jsme si s přáteli pronajali moc pěknou, zařízenou chalupu, a kdy se to rozpočítalo, tak ubytování na jednoho bylo opravdu velice levné. Vařili jsme si sami, take to také lo - nikdo z nás nebyl náročný na jídlo. To celé zopakujeme i teď. Máte jetě nějaký tip?
zůstat sedět doma na zadku,kdy se nemůu nechat rozmazlovat na dovolené,protoe doma je pohodlíčko náramné taky+si nechat dovézt např.něco dobrého a do domu.
Není tady
chtěla jsem napsat toté..zůstat sedět doma.
Máme známé, ktěří sice jedou k moři,ale nic si tam nekoupí..jsou týden na jednom místě, ádný výlet.bydlí pod stanem, vaří v kotlíku,ona předtím týden zavařuje do sklenic..no to není dovolená,ale galeje.To u doma má větí pohodlí.
Není tady
Vidím to stejně. Na dovolenou kdy na to mám a to pak se vím vudy, prostě si tu dobu nějak uít a naopak utrácet i trochu víc, ne kdy jsem doma. A kdy na to nemám, tak jak píe Jaku.
Taky mám známou, která před "dovolenou" zavařuje do sklenic. Já bych teda dovolenou, kde si musím vařit, nebrala. Vařím celý rok a jetě na dovolené?
Není tady
Kdy na sedačce se ale lyuje blbě:-). Rádi sportujeme a vdy si odpočinu. Stačí mi příroda a pohyb. Nejde o to, e by na dovolenou nebyly peníze, ale (příklad) místo deseti můe vyjít třeba na sedm tisíc za podobných podmínek. O to lo.:-)
Není tady
Děvčata, souhlasím s váma.
Myslím, e k dovolené patří si tak trochu "vyskočit z kopýtka" a chvíli se rozmazlovat. Stejně jako na Vánoce, to si dopřáváme draí potraviny (sýry, exotické ovoce, drahé čokolády...) ne po zbytek roku. Samozřejmě musím na to mít. Pokud mám hluboko do kapsy, tak bych nikam nejezdila, v ádném případě je blbost se zadluovat.
Není tady
Rendaa napsal(a):
Kdy na sedačce se ale lyuje blbě:-). Rádi sportujeme a vdy si odpočinu. Stačí mi příroda a pohyb. Nejde o to, e by na dovolenou nebyly peníze, ale (příklad) místo deseti můe vyjít třeba na sedm tisíc za podobných podmínek. O to lo.:-)
Co třeba zkusit last minute? I kdy moná u to není tak výhodné jako kdysi. Nebo jet do levnějích destinací, ovem za předpokladu, e nesleví ze svých poadavků.
Není tady
Rendoo,koukni na hromadné slev.servery,jsou tam krásné nabídky na ly.pobyty za hubičku.Např.penzion rampuák v orlických horách 1100Kč pro 2 osoby na 2 noci s PP+jetě konzumace za 375,- v ceně.Nedaleko ski areál Detné,Říčky.Takové nabídky se objevují i v beskydech,a na vechny hory u nás i na slovensku,co taky doporučuji,myslím,e si ze sev.moravy,ne?
Není tady
Tieto komentáre ma tak vytáčajú... Nič k veci, len blbé reči.. To akoe ak niekto nemá na all inclusiv tak má radej rovno sedie doma? Tí čo to píu, asi na to vdy majú a mali, rada by som ich videla, ako by sedeli celý ivot doma, keby nemali na dobrý hotel. Čo majú tí žudia pár rokov etri a potom ís frajeri do hotela? Alebo neís k moru len pre to, e si nemôem dovoli kúpi gýčové upomienkové predmety alebo ich hnusné slabé pivo? No dlabala by som na to, radej kadý rok a skromnejie.
Za prvé, ja sama tak milujem more, e by som spávala aj v aute, len aby som pri ňom pár dní bola. Netreba hneď odsudzova, e niekto ide do stanu. Radej v stane pri mori, ako doma na gauči
A za druhé, niekomu taká dovolenka vyhovuje. Sú žudia s malými demi, so peciálnou diétou, alebo majú na to iný dôvod, aby si varili.
Posledné leto sme li s kamarátmi do súkromných víl, kde sme si varili sami. Doma sme urobili zoznam, nákup, čo sa dalo napácovali, zamrazili, zavarili atď a potom len dokončili.
Poviem vám, e lepiu dovolenku a lepiu stravu som na dovolenke ete nemala. Aj môj mu-hrozný stravník- bol nadmieru spokojný. Cez obed sme počas kadej dovolenke na izbe a spíme, take nám nerobilo problém urobi jedlo, da si k nemu pivko, hodinový spánok a hajde na plá. Tomuto sa mi nič nevyrovná. Celé all inclusiv sa môe..
Kadý je iný, kadý má iné nároky a netreba hneď žutova a zhadzova žudí za to, e nejdú do hotela. mono je to ich jediná monos ako sa k moru dosta a mono je to presne to, čo chceli
Není tady
Jasně, kadý podle sebe. Já myslím, e snad to tady nikdo nebere tak, e to "jeho" je lepí.
Není tady
Adriano, ty komentáře si bere příli osobně. Kadý to má jinak. Já bych teď taky nejela pod stan se zavařeným guláem. To bych radi nejela nikam. Ale kdy byly děti malý jezdili jsme různě, take kadý a si jede jak mu to vyhovuje
Není tady
Ano,přesně tak,u větiny lidí se priority mění postupně s věkem a monostmi finančními.
Není tady
holcina napsal(a):
Adriano, ty komentáře si bere příli osobně. Kadý to má jinak. Já bych teď taky nejela pod stan se zavařeným guláem. To bych radi nejela nikam. Ale kdy byly děti malý jezdili jsme různě, take kadý a si jede jak mu to vyhovuje
Pod stan bych taky nejela. Pravidelně jezdíme na Slovensko do soukromí. Jezdíme 2-4 rodiny . Pokoje jsou 2-4 lůkové a větinou mají své vlastní sociální zařízení, kuchyň a společenská místnost s krbem ( to je pro nás podmínka) jsou společně. Poslední privát měl i wellnes . Cena byla víc ne příznivá .
Není tady
Taky jsme jezdívali víc rodin, hromada dětí - bylo to super. Pak manel onemocněl a bylo to vechno v čudu
Není tady
My setrime na dovolene tak, ze jezdime na podnikovky. Kempy jsou nefiremnim uzavrene. Letos v lete jsme meli krasny bungalov, varili jsme si sami a starsi deti jsem se nebala pustit do pulnoci na dyzu, mela jsem jistotu, ze je nebudou otravovat oplzli nemci nebo ozrali holandani Navic to ma tu vyhodu, ze poradaji vylety, vetsinou sice za priplatek, ale za levno. A maji spoustu aktivit, za ktere bych jinde musela platit zdarma. Vcetne bazenu.
Tohle se hodne vyplati, vlastne se da jet za cenu jednoho zajezdu z cestovky 2x do roka na podnikovku. My jezdime tudiz v lete i v zime.
Vetsinou pak vybiram jeste tady http://www.gites-de-france.com/location … ,gite.html a co jsem na matersky, tak jezdim jednou za rok sama s detma, bez manzela. Dejte si to do anglictiny, daji se tam najit velmi kvalitni privaty za rozumnou cenu a v zajimavych koutech Fr.
Varime si vzdycky samy, lednicka a mikrovlnka je pro nas vzdycky dulezitejsi nez PP. Jime konzervy, na prazdninach mame jine zajmy nez varit a jist.
No a pak setrime jeste tak, ze jezdime vlakem (mame zdarma ) a v destinacich hledime na to, aby pujcovali potreby pro deti. Vanicku, postylku, zidlicku atd.
Skipasy se daji taky poridit se slevou, kdyz clovek vi, kde a jak. (My mame treba se slevou jelikoz jezdime na ty podnikovky.
Upravil(a) Dita.L (19. 1. 2012 20:38)
Není tady
Dita.L napsal(a):
... No a pak setrime jeste tak, ze jezdime vlakem (mame zdarma ) a v destinacich hledime na to, aby pujcovali potreby pro deti. Vanicku, postylku, zidlicku atd.
Skipasy se daji taky poridit se slevou, kdyz clovek vi, kde a jak. (My mame treba se slevou jelikoz jezdime na ty podnikovky.
Jen se zeptám - kde se to dá sehnat, aby měl člověk vlak zdarma a podnikovku?? My nic takového nemáme, asi jsem teda ve patné firmě. Kromě ČD neznám ádnou jinou firmu, co by poskytovala dopravu vlakem zadara. Mimochodem, ani tam to není zadara, platíme to vichni ze svých daní, protoe ta firma je dost těce dotovaná (taky by se mi líbilo, kdyby mi ostatní zaplatili cestování..), tak nevím, poraď.
Není tady
Dita.L napsal(a):
My setrime na dovolene tak, ze jezdime na podnikovky. Kempy jsou nefiremnim uzavrene. Letos v lete jsme meli krasny bungalov, varili jsme si sami a starsi deti jsem se nebala pustit do pulnoci na dyzu, mela jsem jistotu, ze je nebudou otravovat oplzli nemci nebo ozrali holandani Navic to ma tu vyhodu, ze poradaji vylety, vetsinou sice za priplatek, ale za levno. A maji spoustu aktivit, za ktere bych jinde musela platit zdarma. Vcetne bazenu.
Tohle se hodne vyplati, vlastne se da jet za cenu jednoho zajezdu z cestovky 2x do roka na podnikovku. My jezdime tudiz v lete i v zime.
Vetsinou pak vybiram jeste tady http://www.gites-de-france.com/location … ,gite.html a co jsem na matersky, tak jezdim jednou za rok sama s detma, bez manzela. Dejte si to do anglictiny, daji se tam najit velmi kvalitni privaty za rozumnou cenu a v zajimavych koutech Fr.
Varime si vzdycky samy, lednicka a mikrovlnka je pro nas vzdycky dulezitejsi nez PP. Jime konzervy, na prazdninach mame jine zajmy nez varit a jist.
No a pak setrime jeste tak, ze jezdime vlakem (mame zdarma ) a v destinacich hledime na to, aby pujcovali potreby pro deti. Vanicku, postylku, zidlicku atd.
Kdybych nevěděla,e ste fr.,určitě bych vás podle tohoto úpo*ného chování tipla na němce.A spousta nás teda musí tady v čr uznat,e ná ivotní standard je stále hooodně veliký ve srovnání s pojetím fr.dovolených.
Není tady
Jaku, no sice moc dobre nevim, jaky zivotni standard ma byt vetsi nebo mensi, na dovolene jezdim podle principu ktery me vyhovuje a na standardy se muzu .
Klokan, no ona to draha je (platime si ji z dani, ale ta jizdenka je "zadara" Podnikovky v Cr jeste jsou, ale zalezi na firme. Znam nekolik lidi, kteri jezdi taky na podnikovky (treba Zelezarny, ocelarny, ruzne velke podniky ) poradaji i tabory pro deti. Fungujiskoro stejne jako stara dobra ROH
Upravil(a) Dita.L (19. 1. 2012 22:50)
Není tady
ilo o to, e pisatelia prvých príspevkov nemali iadnu radu k téme, len hneď zavalili, e ak sa má etri na dovolenke, tak nemá zmysel... tak načo sú v tomto fóre? ten offtopic ma vytočil
Není tady
Mám srovnání: dřív jsem jezdila s dětmi kadý rok k moři, někdy do apartmánu, dvakrát do stanu (Chorvatsko, Itálie, Francie). Nyní jsem byla s partnerem dvakrát letecky Turecko a Tunisko - jednou s PP (velmi bohatou), podruhé s all inclusive.
A mohu říci, e nejlepí dovolená byla v Chorvatsku pod stanem, pár metrů od moře. Před stanem stůl a idle, v ledničce ve stanu nač si (doma) vzpomene. Děti spaly do kdy chtěly, já si ji zaplavala, uvařila kafe a kochala se pohledem na moře. Večer veselo před stany, hrály se hry, děti jsem hlídala pohledem od stanu, do vody si vdy vzaly co chtěly - lehátko, kruh, člun, ve bylo při ruce. Za stanem ping-pong, hřitě... ilo to. A hotelové hosty, kteří chodili na stejnou plá se zteplalým pitím jsem provokovala popíjením namíchaného bavoráku s ledem nebo ledovým frappé. ádná nuda od jídla k jídlu.
All inclusive v Turecku s barem na plái bylo sice fajn, ale patnera to vedlo k popíjení piva od rána do večera a kdy si člověk nevzal na plá něco z pokoje, vracet se přes silnici pro kníku apod. v mokrých plavkách nebylo nic moc. A vzdálit se s chlapem večer někam do ulic bylo o ničem, jeho vidina, e v hotelu je ve "zadara" vedlo k brzkým návratům.
Není tady
No ale tedy vám nic do budoucna nebrání vrátit se k osvědčenému pobytu ve stanu,ni?Akorát asi přítel u nebude tímto moc naden si myslím.
Pokadé,kdy jedu k moři,opravdu odpovědně zjituji,kde hotel stojí a do takového,kde musím k moři přecházet silnici,bych nejela ani zadara,no zadara moná jo,ale za svoje prachy nikoli.Letos taky letíme do Turecka naT.riviéru a dalo mi hodně práce vybrat hotel,který se skutečně a opravdu nachází hned na pláí a to i bez pouití podchodu.Berem taky all in,to ale jen kvůli u dospělým dětem-klukům,nám osobně s manou stačí pobyty jen se snídaní či PP u moře.Jetě ale nikdy jsem zata léta neměla potřebu jak píe Stelička,chodit se zteplalým pitím a k moři - to jako proč?Pije se přeci ve vodním baru či kdekoli naterase,atd.Do moře se chodím koupat výhradně.
Není tady
To tie hotely nemaju plazovy bar? Priamo na plazi? Este sa nam to nestalo, vzdy sme mali studene drinky, kavu a nieco na zahryznutie, ovocie, hamburgery, hot dogy, hranolky a pod.
Není tady
My bereme plnou penzi jenom v zime na horach. V lete si varime radi sami, protoze jsme kolikrat uz v 8 hodin na ceste na vylet a cekat na snidani a pak zase spechat na obed je otravne. Clovek se pak nikam nepodiva.
Jednou jsme meli all inclusiv na Sicilii sice teda v zime, ale skoro nikam jsme se nedostali. Stezi na Elbu a to jsme dorazili na obed jen tak tak. Zato tam s nami byli pekni alkaci, kteri se z jidelny presunuli rovnou do baru, z baru do jidelny, z jidelny do baru a vecer o 23 hodine je vzdycky nekdo odnesl na chodbu pred pokoj Dalsi familie, typicky ceska (zajezd koupeny u ceske cestovky) namdavala detem hory jidla na talire se slovy "jez, vis co to stalo?" a dalsi rodinka si zase rvala do kapes denne mandarinky a z taliru jim jidlo doslova padalo okolo.
Na stedry vecer nekteri doslova sjizdeli ocima talire ostatnich aby se presvedcili, ze nemaji mensi kousek masa nebo min oliv nez oni. Dekuji, jednou stacilo.
Na tech horach je ale plna penze perfektni. Rano spime, po snidani se jde bobovat, obed je hotovy a kdyz decka po O vstanou, chodime lyzovat. Bar byva v hotelu, takze muzem klidne nechat vsechny tri deti na pokoji samotne spat, nejstarsi hlida a kdyz neco, zavola, posle sms a za 2 minuty jsme na pokoji.
Upravil(a) Dita.L (31. 1. 2012 18:05)
Není tady
Jaku napsal(a):
No ale tedy vám nic do budoucna nebrání vrátit se k osvědčenému pobytu ve stanu,ni?Akorát asi přítel u nebude tímto moc naden si myslím.
Pokadé,kdy jedu k moři,opravdu odpovědně zjituji,kde hotel stojí a do takového,kde musím k moři přecházet silnici,bych nejela ani zadara,no zadara moná jo,ale za svoje prachy nikoli.Letos taky letíme do Turecka naT.riviéru a dalo mi hodně práce vybrat hotel,který se skutečně a opravdu nachází hned na pláí a to i bez pouití podchodu.Berem taky all in,to ale jen kvůli u dospělým dětem-klukům,nám osobně s manou stačí pobyty jen se snídaní či PP u moře.Jetě ale nikdy jsem zata léta neměla potřebu jak píe Stelička,chodit se zteplalým pitím a k moři - to jako proč?Pije se přeci ve vodním baru či kdekoli naterase,atd.Do moře se chodím koupat výhradně.
Jaku, samozřejmě vím, e mi nic nebrání se vrátit do stanu. Píu to tu právě jen kvůli vaí prvotnítní reakci, e radi sedět na zadku ne jet na takovou dovolenou. Jsem samoivitelka, matka dvou dětí a jsem hrdá na to, e jsem děti vzala kadý rok k moři, by jen autobusem do Chorvatska, Itálie nebo Francie a nebylo mi zatěko tam vařit. Myslím, e moře je stejné jak pro hotelové hosty, tak pro ty, kteří to mají s mením konfortem. Ano, ji tenkrát jsem "záviděla" dovolenou bez starostí s all inclusive, ale nemohla jsem si ji dovolit.
Loni jsme si to vyzkouela poprvé ji bez velkých dětí, ano, bylo to super, ale přesto mohu zodpovědě říci těm, kteří nemají na takovou dovolenou s celou rodinou, e i pod stanem u moře je fajn.
Je vidět, Jaku, e asi do kapsy moc hluboko nemáte, kdy tady tak "patikáře" mahem odsuzujete a usazujete je na zadek doma. Ale oni třeba nemají ani na to objednání pizzy doma, protoe etří na něco jiného. A přesto se mohou k moři podívat. V tom případě nevím, co v této diskusi o etření děláte.
Není tady
Stelička napsal(a):
Jaku napsal(a):
Pokadé,kdy jedu k moři,opravdu odpovědně zjituji,kde hotel stojí a do takového,kde musím k moři přecházet silnici,bych nejela ani zadara,no zadara moná jo,ale za svoje prachy nikoli.Letos taky letíme do Turecka naT.riviéru a dalo mi hodně práce vybrat hotel,který se skutečně a opravdu nachází hned na pláí a to i bez pouití podchodu.Berem taky all in,to ale jen kvůli u dospělým dětem-klukům,nám osobně s manou stačí pobyty jen se snídaní či PP u moře.Jetě ale nikdy jsem zata léta neměla potřebu jak píe Stelička,chodit se zteplalým pitím a k moři - to jako proč?Pije se přeci ve vodním baru či kdekoli naterase,atd.Do moře se chodím koupat výhradně.Jaku, samozřejmě vím, e mi nic nebrání se vrátit do stanu. Píu to tu právě jen kvůli vaí prvotnítní reakci, e radi sedět na zadku ne jet na takovou dovolenou. Jsem samoivitelka, matka dvou dětí a jsem hrdá na to, e jsem děti vzala kadý rok k moři, by jen autobusem do Chorvatska, Itálie nebo Francie a nebylo mi zatěko tam vařit. Myslím, e moře je stejné jak pro hotelové hosty, tak pro ty, kteří to mají s mením konfortem. Ano, ji tenkrát jsem "záviděla" dovolenou bez starostí s all inclusive, ale nemohla jsem si ji dovolit.
Loni jsme si to vyzkouela poprvé ji bez velkých dětí, ano, bylo to super, ale přesto mohu zodpovědě říci těm, kteří nemají na takovou dovolenou s celou rodinou, e i pod stanem u moře je fajn.
Je vidět, Jaku, e asi do kapsy moc hluboko nemáte, kdy tady tak "patikáře" mahem odsuzujete a usazujete je na zadek doma. Ale oni třeba nemají ani na to objednání pizzy doma, protoe etří na něco jiného. A přesto se mohou k moři podívat. V tom případě nevím, co v této diskusi o etření děláte.
Steličko to samo co ty-diskutujeme.Zas my některé máme holt ten názor jiný na pobyt u moře za kadou cenu a to se přece taky počítá do diskuse.Ni?Mě třeba v kempu v itálii děsně tvalo to,jak je tam vechno slyet a e tam furt někdo po někom druhým hulákal,nemluvě o věčném tlampači s tím jejich: atanzione,sinora ta a ta a blablabla.To jsme tam přespávali s turist.ck.Ty stany je taky dost sázka do loterie co se počasí týká,i u toho moře to kolikrát rekreanty vyplavilo jak myky.No a kdy u máte děti taky velký,tak přítě to moře u asi ve stanu se u konat nebude,ne?Přeci jen,kdy člověk pozná něco lepího...,co?
Není tady