Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#4076 23. 11. 2012 8:20

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Re: CHAT : Co nás v politice pálí 8

KALIK napsal(a):

Okamura to pěkně vystihnul smile

Zase tu běhá strašák komunismu
http://okamura.blog.idnes.cz/c/304478/Z … nismu.html

Ten je fakt skvělej tummenupp

Není tady

#4077 23. 11. 2012 20:15

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#4078 24. 11. 2012 15:39

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Dávám sem odkaz na včerejší setkání Pozitivní evoluce v Praze. Tentokrát tam byli do diskuze pozváni lékař Jan Hnízdil, filantrop Libor Malý, geolog a filozof Václav Cílek, šéfka české pobočky Googlu Taťána le Moigne a zpěvačka Aneta Langerová + 2500 lidí v sále.

Za sebe musím říct, že za ty tři týdny, co Pozitivní evoluci vcelku intenzivně sleduji, se mi projekt pánů Janečka, Marady a Hemelíka líbí čím dál tím víc  :-)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#4079 25. 11. 2012 14:58

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Judyna napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Judy, v tom případě jsme všichni nemorální ... a kdo tvrdí, že ne, je nemorální dodnes big_smile

Myslím, že neexistuje člověk, který by minimálně jednou v životě neprovedl něco nemorálního ... Problém je v tom, že sami u sebe si tu naši konkrétní "nemorálnost" dokážeme ospravedlnit, ale u druhých bereme jakýkoliv důvod jako výmluvu ... a o tom to celé bylo - aby si lidé sáhli i do vlastního svědomí.

No právě. Já bych tu ruku prostě nezvedla. Proto se divím, že v té Ostravě (jak píše Zklamča) ji zvedli všichni. Kdo o sobě může tvrdit, že je opravdu morální? (Jen řečnická otázka)

Judyno a podle KTERÉ morálky je kdo morální a nebo nemorální?
Té komunistické?
Té kapitalistické?
Té individualistické?
Té stádní?
Té svojí?
Hm?
Tak podle KTERÉ?

Tvrdit o druhém, že je nemorální, je dost odvážné a podle mého názoru víc než dost hloupé.
Navíc tu nevidím nikoho,kdo by měl takový kredit, že by měl oprávnění posuzovat morálku druhých lidí.
Za to je kolem nás pořád dost hlupáků, kteří si o sobě myslí, že to oprávnění soudit druhé podle té SVÉ JEDINÉ SPRÁVNÉ MORÁLKY mají.
Pak se ale nelze divit, že žijeme v takovém srabu, že si hrajeme na demokracii a necháme se okrádat. No a také kádrovat "morálními" hlupáky.

V podstatě souhlasím, proto jsem otázku uvedla jako řečnickou. Byla to prostě na tom shromáždění nevhodně položená otázka a já bych - podle toho, co mám v sobě zakódováno, nikdy prostě neřekla, že jsem stoprocentně morální. Ruku bych nezvedla. Znovu opakuji - mohu se o to pouze snažit. O to, chovat se co nehlépe podle svého vědomí a svědomí.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#4080 25. 11. 2012 15:01

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Barborka napsal(a):

KALIK napsal(a):

Okamura to pěkně vystihnul smile

Zase tu běhá strašák komunismu
http://okamura.blog.idnes.cz/c/304478/Z … nismu.html

Ten je fakt skvělej tummenupp

Naše pravicová vláda prostě musí někoho zastrašovat a to proto, aby odvedla pozornost od toho, co páše.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#4081 25. 11. 2012 18:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Judyna napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Judyna napsal(a):

No právě. Já bych tu ruku prostě nezvedla. Proto se divím, že v té Ostravě (jak píše Zklamča) ji zvedli všichni. Kdo o sobě může tvrdit, že je opravdu morální? (Jen řečnická otázka)

Judyno a podle KTERÉ morálky je kdo morální a nebo nemorální?
Té komunistické?
Té kapitalistické?
Té individualistické?
Té stádní?
Té svojí?
Hm?
Tak podle KTERÉ?

Tvrdit o druhém, že je nemorální, je dost odvážné a podle mého názoru víc než dost hloupé.
Navíc tu nevidím nikoho,kdo by měl takový kredit, že by měl oprávnění posuzovat morálku druhých lidí.
Za to je kolem nás pořád dost hlupáků, kteří si o sobě myslí, že to oprávnění soudit druhé podle té SVÉ JEDINÉ SPRÁVNÉ MORÁLKY mají.
Pak se ale nelze divit, že žijeme v takovém srabu, že si hrajeme na demokracii a necháme se okrádat. No a také kádrovat "morálními" hlupáky.

V podstatě souhlasím, proto jsem otázku uvedla jako řečnickou. Byla to prostě na tom shromáždění nevhodně položená otázka a já bych - podle toho, co mám v sobě zakódováno, nikdy prostě neřekla, že jsem stoprocentně morální. Ruku bych nezvedla. Znovu opakuji - mohu se o to pouze snažit. O to, chovat se co nehlépe podle svého vědomí a svědomí.

Tak ;o)
Vsichni ti Jabychnikdy moralisti jsou jen k smichu.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#4082 27. 11. 2012 22:51

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy … ?id=764532

Výborně. Jak ale vůbec k tomu, že lidé museli pracovat zadarmo mohlo dojít? Od toho si přece platíme sociální pojištění, abychom v případě, že přijdem o práci, pobírali podporu v nezaměstnanosti. TOPka to dotáhla k dokonalosti. Za komunistů všichni museli pracovat, ale za peníze. Nyní nezaměstnaní museli pracovat, ale zadarmo (byť byli pro tento případ pojištěni). Jak to mohlo projít sněmovnou, když to odporuje ústavě (lidským právům)?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#4083 28. 11. 2012 8:18

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Judyno, já myslím, že většině lidí je jasný, že sněmovna na nějakou Ústavu z vysoka prdí. Moc dobře ví, co je to sociální pojištění a z čeho je placena podpora v nezaměstnanosti. Tady šlo spíš o ponížení těch lidí, kteří pracovat chtějí, ale práce (zaměstnání) pro ně není. Stát navíc nemá prachy (má, ale nechá je spřátelenými skupinami rozkrádat) a tak se hodí otroci, tedy lidé pracující bez nároku na mzdu za tuto práci. Otrok navíc snižuje cenu práce obecně. Často slyšíme, že je potřeba konkurovat Ćíně a otrocká práce je z tohoto pohledu jistě dobrá cesta, jak lépe konkurovat. Jde tu zase jen o ty peníze, aby jeden měl a druhý neměl. Ponížení, nadvláda. Nic míň, nic víc.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#4084 28. 11. 2012 9:30

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Velmi velmi velmi výživné smile

Peter Stanek - Globálna kríza a kontrolovaná spoločnosť
http://www.youtube.com/watch?v=CpWK79lE … e=youtu.be

Doc. Ing. Peter Staněk CSc., host.prof., je slovenský ekonóm a prognostik, pracujúci v Slovenskej akadémii vied. Je predsedom vedeckej rady Ekonomického ústavu SAV

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí