29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
"Ať je tenhle režim jakej je, tak se kvůli němu neupalují mladí lidi na Václaváku." Kamila Moučková
RespektMíšo, toto bych sem nedávala, aby se toho někdo nechytnul. Někteří lidé jsou opravdu hodně zoufalí. Přečti si třeba dnes příspěvek od Mikeše na "šokovacím". Možná ten muž doopravdy nechtěl skočit, ale i tak je to zoufalý pokus o upozornění na problémy. Kdyby i náhodou spadl, máš tady další smrt kvůli poměrům, které zde vládnou.
Sorry, ale toto není sebevrah:
"Vysvítá najevo, že spíš než skočit, chce na sebe muž strhnout pozornost. Nemá problémy se ženou, nemá finanční problémy, jen ho rozčiluje režim, stát a lidé. Respektive, není údajně na mostovce kvůli soukromým trablům, ale kvůli protestu. Chce televizi a novináře."
Není tady
Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
"Ať je tenhle režim jakej je, tak se kvůli němu neupalují mladí lidi na Václaváku." Kamila Moučková
RespektMíšo, toto bych sem nedávala, aby se toho někdo nechytnul. Někteří lidé jsou opravdu hodně zoufalí. Přečti si třeba dnes příspěvek od Mikeše na "šokovacím". Možná ten muž doopravdy nechtěl skočit, ale i tak je to zoufalý pokus o upozornění na problémy. Kdyby i náhodou spadl, máš tady další smrt kvůli poměrům, které zde vládnou.
Judyno, ten pán nebyl ani tak zoufalý, jako evidentně nemocný a policistům všechna čest, že se jim ho podařilo zpacifikovat a převézt tam, kam po zásluze patřil
A já jen suše podotýkám, že stát se to za minulého režimu (demonstrační pokus o sebevraždu na veřejnosti, odůvodněný politickými poměry a problémy v tomto státě) tak Ti zaručuji, že pán by brány psychiatrického ústavu již nikdy neopustil
Není tady
Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Judyno fakt jsem to již nevydržel. Tak já tě něco napíši. Moje švagrová /tehdy ještě nebyla/ se zapomněla v roce 1969 v Rakousku. Netrvalo to dlouho a moji nynější ženušku, jejíž sestra zdrhla, zavolali policajti k výslech a odtud ji odvezli do brněnského "raplhausu". jistě víš, co to je. Na pozorování. Strávila tam půl roku. Museli ji pustit, protože byla samozřejmě zdravá. Byla učitelka na základce. Okamžitě propuštěná. Její otec, učitel na jedné průmce, okamžitě propuštěn. A s těmito komunistickými zločinci dnes vládnete na krajích a po dalších volbách budete s těmito bastardy vládnout republice. A to nebyla žádná padesátá léta. My nebudeme někam skákat, my se na to zde vyprdneme. A ty zde blábolíš o tom, že někdo kvůli místním poměrům chce někam skočit. Proč ho nenechali skočit? Bylo by o jednoho trotla méně.
Není tady
Petr10 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Judyno fakt jsem to již nevydržel. Tak já tě něco napíši. Moje švagrová /tehdy ještě nebyla/ se zapomněla v roce 1969 v Rakousku. Netrvalo to dlouho a moji nynější ženušku, jejíž sestra zdrhla, zavolali policajti k výslech a odtud ji odvezli do brněnského "raplhausu". jistě víš, co to je. Na pozorování. Strávila tam půl roku. Museli ji pustit, protože byla samozřejmě zdravá. Byla učitelka na základce. Okamžitě propuštěná. Její otec, učitel na jedné průmce, okamžitě propuštěn. A s těmito komunistickými zločinci dnes vládnete na krajích a po dalších volbách budete s těmito bastardy vládnout republice. A to nebyla žádná padesátá léta. My nebudeme někam skákat, my se na to zde vyprdneme. A ty zde blábolíš o tom, že někdo kvůli místním poměrům chce někam skočit. Proč ho nenechali skočit? Bylo by o jednoho trotla méně.
Kolik jich bylo propusteno za komunistu a kolik lidi je propusteno dnes?
Není tady
Pracuji jako prodavacka v marketu.Takze mam moznost obcas vyslechnout lidi o cem se mezi sebou bavi.Vetsinou ,ale nadavaji na dnesni vladu a jak bylo za komunistu dobre.Dokonce i od lidi o kterych bych si myslela,ze se ted maji dobre,ale mozna zdani klame.Nadavaji hlavne duchodci ktery v komunismu prozili velkou cast zivota.Ale jeste ani jednou za celou dobu co tam pracuju se me nestalo,ze bych od nekoho slysela,ze je ted lepe.
To si obcas prectu jen tady nikde jinde.At ctu jakoukoliv diskuzi na seznamu o politice, vsichni nadavaji.
Upravil(a) eremuruss (18. 11. 2012 12:33)
Není tady
erem - samozřejmě, že o tom ani nemůžeš slyšet, že jiní lidé se mají dobře - lépe než za komunismu, neboť pokud čteš pouze novinky na seznamu, tak tam se schází akorát lůza.
Přečti si i jiné diskuze, jiné názory a zjistíš, že to není jen o tom, že na novinkách jsi četla,tudíž to je zákonitě pravda.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Petr10 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Míšo, toto bych sem nedávala, aby se toho někdo nechytnul. Někteří lidé jsou opravdu hodně zoufalí. Přečti si třeba dnes příspěvek od Mikeše na "šokovacím". Možná ten muž doopravdy nechtěl skočit, ale i tak je to zoufalý pokus o upozornění na problémy. Kdyby i náhodou spadl, máš tady další smrt kvůli poměrům, které zde vládnou.Judyno fakt jsem to již nevydržel. Tak já tě něco napíši. Moje švagrová /tehdy ještě nebyla/ se zapomněla v roce 1969 v Rakousku. Netrvalo to dlouho a moji nynější ženušku, jejíž sestra zdrhla, zavolali policajti k výslech a odtud ji odvezli do brněnského "raplhausu". jistě víš, co to je. Na pozorování. Strávila tam půl roku. Museli ji pustit, protože byla samozřejmě zdravá. Byla učitelka na základce. Okamžitě propuštěná. Její otec, učitel na jedné průmce, okamžitě propuštěn. A s těmito komunistickými zločinci dnes vládnete na krajích a po dalších volbách budete s těmito bastardy vládnout republice. A to nebyla žádná padesátá léta. My nebudeme někam skákat, my se na to zde vyprdneme. A ty zde blábolíš o tom, že někdo kvůli místním poměrům chce někam skočit. Proč ho nenechali skočit? Bylo by o jednoho trotla méně.
Takové srovnání může napsat jen vysoce inteligentní člověk. Víš co, až tvoje sestra nebo děcko zůstane za hranicemi, tebe ZA TO zavřou na půl roku do blázince a potom ZA TO propustí z práce, tak potom můžeš naříkat. Do té doby můžeš jen držet ústní dutinu.
Není tady
Erem, i kdyby komunisti teď vyhráli už nikdy to nebude takové jaké to bylo. Naštěstí pro mě. Lidi rychle zapomínají a jsou schopni svoji svobodu vyměnit za kus žvance, vpodstatě to chápu, ale je to smutné:-(
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pracuji jako prodavacka v marketu.Takze mam moznost obcas vyslechnout lidi o cem se mezi sebou bavi.Vetsinou ,ale nadavaji na dnesni vladu a jak bylo za komunistu dobre.Dokonce i od lidi o kterych bych si myslela,ze se ted maji dobre,ale mozna zdani klame.Nadavaji hlavne duchodci ktery v komunismu prozili velkou cast zivota.Ale jeste ani jednou za celou dobu co tam pracuju se me nestalo,ze bych od nekoho slysela,ze je ted lepe.
To si obcas prectu jen tady nikde jinde.At ctu jakoukoliv diskuzi na seznamu o politice, vsichni nadavaji.
erem, diskuse na Seznamu jsou plné nekultivovaných jedinců, kteří neumí nic jiného, než se vzájemně napadat. To je virtuální žumpa, kolikrát horší, než v hospodě IV. cenové skupiny, názory takových lidí bych vůbec nebrala za bernou minci
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Sorry, ale toto není sebevrah:
"Vysvítá najevo, že spíš než skočit, chce na sebe muž strhnout pozornost. Nemá problémy se ženou, nemá finanční problémy, jen ho rozčiluje režim, stát a lidé. Respektive, není údajně na mostovce kvůli soukromým trablům, ale kvůli protestu. Chce televizi a novináře."
Míšo, místo toho, abych to psala znovu, jsem ti to pouze vytučnila.
Každý, kdo něco podobnéhé páchá ve jménu protestu, tak na sebe chce strhnout pozornost. Nebo spíš na to, proč protestuje. To je jasné. A je smutné, když to někdo dělá. V jakémkoliv režimu.
Ale raděj pryč od toho, abychom něco nepřivolali.....
Není tady
Petr10 napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Petr10 napsal(a):
Takové srovnání může napsat jen vysoce inteligentní člověk. Víš co, až tvoje sestra nebo děcko zůstane za hranicemi, tebe ZA TO zavřou na půl roku do blázince a potom ZA TO propustí z práce, tak potom můžeš naříkat. Do té doby můžeš jen držet ústní dutinu.
Náhodou,tady ta otázka od Erem nemá chybu!!Nejsem třeba tak v y s o c e inteligentní(i když je to otázka o co víc si inteligentnější ty anebo ty "lůzy",které sem všechny přispívají),ale mnohé problémy s komančema si lidi dělali sami - dnes když ch.číš proti větru,tak máš ex istenční problémy hned a za komoušů to věděli taky všichni,že uteče-li někdo do zahr.,bude mít zůstavší rodina VELKY problém.Tak kdo byl nakonec horší - komouši nebo ten,kdo si dovolil zdrhnout,ačkoli věděl,jak na to jeho blízcí dojedou,aby se on měl přece lépe!!!
Nejsem příznivcem komunistů ani žádné jiné strany,snad jen anarchistů.ale kvůli čemu současné vládnoucí lůzy tak milujete?Je totiž nade vše jasné,at se k moci dostane kde kdo,začne se chovat jako debil.A o demokracii nemůže být v této republice řeč,a když někdo spatřuje jako obrovskou výhodu toho všeho jen ve svobodě cestování,tak ten má iq tykve,ne Erem,která uvažuje naprosto pragmaticky a adekvátně současné situaci.
Nicméně buďme v klidu,situaci většinou čeří jen média,ve skutečnosti se máme stále dobře,na tom se od našeho narození nic nezměnilo a když tak jen k lepšímu - stačí yyjet někam do aquaparků a podobných atrakcí,či před nákupní centra a uvidíte ten mumraj a zájem o služby!!!
Upravil(a) Jaku (19. 11. 2012 11:00)
Není tady
Nadavaji hlavne duchodci ktery v komunismu prozili velkou cast zivota.
(Skoro) každej důchodce, potažmo starší člověk, bude tvrdit, že "za Rakouska kilo salámu, to bylo nějakýho salámu"...
Bodejť ne, když mu "tehdá" byl o 20, 30, 40 roků miň...
At ctu jakoukoliv diskuzi na seznamu o politice, vsichni nadavaji.
To už je takovej folklór (nejen) v Český kotlině... na politiku se nadávalo vždycky - pak taky na fotbal, počasí a drahotu... a vždycky to "lepší" už bylo
Upravil(a) helena (19. 11. 2012 8:59)
Není tady
Jaku to napsala dobře.
Petře, v tobě je příliš mnoho zloby. Vůbec si zřejmě neuvědomuješ, kdo může za to, že tolik hlasů získala komunistická strana. Vládě plné neschopů bys měl nadávat. Hlasy komunistům chápu jako hlasy protestní.
Dávno jsem zde psala, že ta opatření, co dělá a dělala minulá vláda, povedou leda tak k většímu zadlužení. A to nejsem ekonom. A všechny ty šarády, co se ve vládě dějí, kdyby jsme to neprožívali a jen o tom slyšeli, zřejmě bychom nevěřili, že je toto vůbec možné. A ty se divíš, že pravice ve volbách propadá? To, co se děje na krajích, je výsledkem špatného vedení státu.
Můj táta taky například kvůli tomu, že vystoupil ze strany přišel o dobré místo na okrese a šel do fabriky. No a co. Byl si toho vědom, že to nastane a přesto to udělal. A nikdy ze sebe nedělal nějakého chudáka ublíženého. Věděl, do čeho jde a co se stane. Dnes tě z práce vyhodí za daleko míń.
Není tady
Okamura to pěkně vystihnul
Zase tu běhá strašák komunismu
http://okamura.blog.idnes.cz/c/304478/Z … nismu.html
Není tady
Já ať jsem vyrůstala v protikomunistické rodině (jojo tenkrát si naši povídali a říkali a nikomu to neříkej, nebo nás zavřou ) mi ted ani tak nevadí,že vyhráli komunisti. Nejsem zastáncem ani jedné ze strany. za mlada jsem spíš patřila k pravicovým , ale ted je tu takový bordel, že se ze mě stal tichý pozorovatel.
Ono v základě komunistická strana není špatná, jen se nesmí jet podle SSSR jako dřív. To bylo nejhorší. Byli jsme jak jejich teplí bratři.
A navíc, lidi,kteří zůstali u komunistů maj možná "charakter" a to ten,že nepřevlíkaj kabát, jako ostatní v dalších pravicových nebo levicových stran.
Upravil(a) dusička (20. 11. 2012 11:42)
Není tady
Není tady
Petr Čech má vůbec zajímavé články. Je to takový "pravicový" "bijec" komunistů
Státní dluh za vlády komunistů
http://petrcech.blog.idnes.cz/c/284881/ … nistu.html
V tomto článku udělal zajímavě veletoč se slovy pohledávka a dluh se závěrem, že nás komunisti zadlužili. Prostě zajímavý člověk. Číst ho pravidelně asi nebudu. Mám trochu jiný pohled na věc
Upravil(a) KALIK (20. 11. 2012 12:20)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Co se týče paní Bostlové, jsem dost skeptická k tomu, jestli jí vůbec někdo volal ... obvykle lidem věřím, ale její blog působí docela zvláštně ... no hlavně nerozumím tomu, proč tam info o chystaném převratu napsala až teď? Proč to nenapsala hned v tom roce 2011? Prostě ve mě nějak nevzbudila důvěru.
Ty jo...z toho Janečka ale musejí mít vítr, když na něj nasadili další Drahomíru Dražskou
Není tady
Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Judy, v tom případě jsme všichni nemorální ... a kdo tvrdí, že ne, je nemorální dodnes
Myslím, že neexistuje člověk, který by minimálně jednou v životě neprovedl něco nemorálního ... Problém je v tom, že sami u sebe si tu naši konkrétní "nemorálnost" dokážeme ospravedlnit, ale u druhých bereme jakýkoliv důvod jako výmluvu ... a o tom to celé bylo - aby si lidé sáhli i do vlastního svědomí.No právě. Já bych tu ruku prostě nezvedla. Proto se divím, že v té Ostravě (jak píše Zklamča) ji zvedli všichni. Kdo o sobě může tvrdit, že je opravdu morální? (Jen řečnická otázka)
Judyno a podle KTERÉ morálky je kdo morální a nebo nemorální?
Té komunistické?
Té kapitalistické?
Té individualistické?
Té stádní?
Té svojí?
Hm?
Tak podle KTERÉ?
Tvrdit o druhém, že je nemorální, je dost odvážné a podle mého názoru víc než dost hloupé.
Navíc tu nevidím nikoho,kdo by měl takový kredit, že by měl oprávnění posuzovat morálku druhých lidí.
Za to je kolem nás pořád dost hlupáků, kteří si o sobě myslí, že to oprávnění soudit druhé podle té SVÉ JEDINÉ SPRÁVNÉ MORÁLKY mají.
Pak se ale nelze divit, že žijeme v takovém srabu, že si hrajeme na demokracii a necháme se okrádat. No a také kádrovat "morálními" hlupáky.
Není tady
No, morálka je jakási sada společných pravidel, na kterých se společnost dohodla. U evropanů historicky vychází asi z křesťanství a desatera. Právě ona relativizace morálky stojí i za tím, že se lidé nechají okrádat. Ona norma je dnes zřejmě nastavena jinak a to tak, že krást je normální. Ty kodifikované normy (zákony) jsou i takto dělány, tedy spíše mršeny tak, aby se kradení vyplácelo, pokud víte, jak na to, pokud si můžete zaplatit dobrého právníka. Čili, otázka je, jestli nám ta morálka k něčemu je? Jak by se lidi měli chovat? Je potřeba to nějak stanovovat?
Není tady
Kali, řekla bych, že onu normu si každý dnes vykládá po svém, takže ona norma je k ničemu, stejně tak jako zákony,
jejichž dodržování není stát schopen vymáhat! Dnes to není o spravedlnosti ba už ani o rovnováze, ale o nadité peněžence a schopnosti koupit si ke všemu svolného advokáta, který mezi těmi paragrafy nějak zabruslí.
Za komančů lidi držel zpátky strach, dnes je to nevědomost a ztráta identity.
Zkrátka zvěř vypuštěná ze ZOO ještě stále bloudí džunglí a ZKOUŠÍ, která cesta je ta pravá. Ztráty nepočítá, protože je stále ještě nevědomá...
Není tady
nevědomá/vědomá čeho? Vychází morálka z vědomí. Myslím si, že většina lidí je vědomých si toho, že ubližovat ostatním asi není úplně dobré a to na základě jakéhosi citu, pocitu. Ten cit či pocit vychází z jakéhosi vyššího vědomí, třebas si to lidé přímo neuvědomují. Asi pravděpodobně existují jakási pravidla ne úplně závislá na lidech samotných. Nebo je morálka jen naučená věc?
Není tady
KALIK napsal(a):
Okamura to pěkně vystihnul
Zase tu běhá strašák komunismu
http://okamura.blog.idnes.cz/c/304478/Z … nismu.html
To tu dáváš Petrovi natruc? ....
... a to jo !!!
Není tady
Církevní restituce budou platit, Klaus je nechal bez podpisu
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cirkev … isu/869039
Není tady
DOKUMENT: Prezidentovo zdůvodnění rozhodnutí o církevních restitucích
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/dokume … ich/869042
Tak já nevím. Souhlasí Klaus s restitucemi, nebo ne? Kdyby ne, vetoval by, kdyby ano, podepsal by. Nepodepsání je čirý alibismus, aby se zalíbil všem, jak vládním politikům, tak aby trochu uklidnil veřejnost vůči jeho postoji.
"Rozsah rozsáhlého majetkového transferu, který na základě tohoto zákona vzniká, je podřizován cíli oddělení financování církví od státu, který se zmírňováním některých křivd minulosti bezprostředně nesouvisí. Finanční prostředky tímto zákonem získávají i církve, jichž se zabrání majetků komunistickým režimem nijak netýká, nebo dokonce i církve, které vznikly až v posledních desetiletích. To dokazuje, že zákon není restitucí, ale dotací církvím."
Upravil(a) KALIK (22. 11. 2012 12:45)
Není tady