|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Proč zavírat oči před takovou drsnou pravdou?!
Ty máš nějaký mizerný vzdělání, že taky nemůžeš mít "zašívárn za takový těžký prachy"?
Není tady
helena napsal(a):
Ty máš nějaký mizerný vzdělání, že taky nemůžeš mít "zašívárn za takový těžký prachy"?
taky mne to napadlo
ale Hortenzie, Ivano.....zapracujte na sobě, na sobě....
Ivano, já tě viděla....jsi hezká žena....tys mi na to napala, že to není pravda, že se koukáš do zrcadla a že já už nevím co....zkrátka, že to není pravda......no to taky něco vypovídá
tak ještě jednou.....jsi hezká, příjemná žena.....bylas před 4 roky.....jsi vzdělaná, kultivovaná a....
psalas, že jsi pohodlná, nesportuješ.....začni tím, že si řekneš, že toto překonáš....něco, co ti nesedí....přinuť se cvičit každý den 15 minut.....třeba to budeš dělat s nechutí, ale to se dá zvládnout
no a uvidíš, že to jde a další nepříjemnější úkol taky zvládneš a...
tak bych laicky poradila
Není tady
Jaku napsal(a):
majkafa napsal(a):
Jaku, už toho nech.
Proč zavírat oči před takovou drsnou pravdou?!Je to tak a jefuk kam to patří,jestli na pol.nebo sem.
pravdou nebo tvými doměnkami?
Není tady

haiel napsal(a):
Hmmm…teď bez ohledu na to, do jaké míry se Ivana o tu svoji situaci zasloužila sama a nakolik a zda vůbec je šéfka doopravdy chorá, napadá mě taková obecnější otázka k tomu bossingu. Jak je vůbec možné, že se na odpovědná místa dostávají lidé s takovými úchylkami? Vždyť pracovních míst je tak málo, uchazečů o práci tak mnoho, stále je z čeho vybírat, personalisté jsou přeci výborně proškoleni….. šéfové vědí, co od případných uchazečů chtějí….přesto se tady bossing rozrůstá kurňašopa jak rakovina. Jak je možné, že takové obludy vůbec dostanou práci? To se na odpovědné pozice nedělají testy? Nebo se dělají a vyhodnocují je lamy nebo jak je to? Velcí šéfové netuší, jak se jejich podšéfové chovají k podřízeným a jak tímto snižují produktivitu práce a vedou firmy a organizace a potažmo společnost do řiti?? Ptám se moc naivně??
Lebo krátkodobé výsledky sú dležitješie ako dlhodobá atmosféra v kolektíve, prípadne vôbec existencia kolektívu... alebo aj firmy.
Není tady

helena napsal(a):
Jak je vůbec možné, že se na odpovědná místa dostávají lidé s takovými úchylkami?
S jakými úchylkami? Myslíš workholiky? No bodejť by se nedostali, když je u nich téměř stoprocentní jistota, že vždycky splní, zajistí, neprošvihnou... čímž svým nadřízeným značně ulehčujou život. (Zlomyslně dodávám - na rozdíl od některých podřízených)
A pokud myslíš to, co říká Ivana - "vyžaduje naprostou preciznost, sebevědomé vystupování, rychlé reakce a naprostou podřízenost", pak snad jedině o tý "podřízenosti" by se dalo diskutovat. Ovšem je otázka, co tím je míněno... jestli trvání na jisté subordinaci nebo pozice všemocné a neomylné šéfky?
Takže jedině snad úchylka ohledně dopisů - "občas jsou mi hozeny přímo do xichtu" - jenomže aniž bych se chtěla oné dámy zastávat (ono ovládání se taky patří k výbavě vedoucího pracovníka), možná bych ji v některejch momentech dovedla pochopit. Měla jsem totiž kolegu (bohužel protekčního), který ani po pěti letech (!) nebyl schopen si zapamatovat základní informace nutné k práci a buď se opětovně chodil ptát na stejnou 3,14čovinu nebo se na to vykašlal rovnou a nedodal... ovšem slibovat uměl úúúžasně. Takže když jsem mu po Xté vracela něco k dopracování, přiznávám bez mučení, taky bych mu to s chutí nacpala do krku (nebo jinam). Ale když já až tak impulzivní nejsem
Nejhorší na tom je, že oni, aby měli činnost (ti "vyšší"), tak vymýšlí naprosté zhovadilosti a podřízeným tak ztěžují práci.
Někdy mám dojem, že poturčenec horší Turka, co se příkazů a doporučení EU týče. Teda ony i to jsou zhovadilosti na entou - ovšem někteří naši řiťolezci se ze samýho strachu, aby nepřišli o teplou židli je ještě "vylepší"...
My (a vy ešte viac) sme vycepovaní rakúsko-uhorskou byrokraciou, kam sa na tú hrabe nejaká EÚ!
Není tady

helena napsal(a):
jsem ráda,že jsem byla správně pochopena a že to nazýváte stejně to předstírání práce.

Není tady

haiel napsal(a):
Hmmm…teď bez ohledu na to, do jaké míry se Ivana o tu svoji situaci zasloužila sama a nakolik a zda vůbec je šéfka doopravdy chorá, napadá mě taková obecnější otázka k tomu bossingu. Jak je vůbec možné, že se na odpovědná místa dostávají lidé s takovými úchylkami? Vždyť pracovních míst je tak málo, uchazečů o práci tak mnoho, stále je z čeho vybírat, personalisté jsou přeci výborně proškoleni….. šéfové vědí, co od případných uchazečů chtějí….přesto se tady bossing rozrůstá kurňašopa jak rakovina. Jak je možné, že takové obludy vůbec dostanou práci? To se na odpovědné pozice nedělají testy? Nebo se dělají a vyhodnocují je lamy nebo jak je to? Velcí šéfové netuší, jak se jejich podšéfové chovají k podřízeným a jak tímto snižují produktivitu práce a vedou firmy a organizace a potažmo společnost do řiti?? Ptám se moc naivně??
To ti mohu objasnit zcela přesně. Protože zaměstnance, který je ti svým stylem práce a přístupem k ní na nic, prostě nemůžeš vyhodit z jiných, než zákonných důvodů ... a pomalost, nespolehlivost nebo trvalá nechuť k práci mezi těmito důvody prostě nejsou ... Takže co uděláš? Znepříjemníš tomuto zaměstnanci jeho práci buď vědomě (pokud umíš být svině) anebo nevědomě (pokud jsi sice slušný zaměstnavatel, ale dokonale otrávený, ne-li přímo nas*atý) ... každopádně ho tak přinutíš, aby přistoupil na dohodu nebo tu výpověď podal sám, bo on uvádět důvody nemusí ... a dosáhneš kýženého výsledku.
Pořád říkám, že zákony, které mají zaměstnance chránit, jsou jim spíše ke škodě.
Není tady
Miso nejsou, protoze kdyz vyfasujes sefa jako Konopasek v Usti, budou zamestnankyne na oslavach sefovskych narozenin tancovat nejen v krepovych sukynkach, ale rovnou u tyce. A kdyz odmitnou, neoplati jim to jenom tim, ze nedostanou odmenu, ale rovnou poleti.
Mimochodem porad sedi na sve zidli. Tady by uz davno byl jen neprijemna vzpominka. Ale nejspis by jej neco takoveho ani nenapadlo.
Není tady
Jaku napsal(a):
Ivana napsal(a):
Děvčata, vím, že sehnat práci pro padesátnici je problém. A tím myslím jakoukoli práci. Vždt i moje dcera po VŠ s červeným diplomem a cenou rektora dostala tu blbou práci v Lidlu na kase jen po známosti.
Byl to jen takový výkřik zoufalství. od té doby jsem se s šéfkou neviděla, kromě toho že jsem ji párkrát zahlédla, a trochu jsem se uklidnila. Je fakt, že musím být tvrdší a všechno si tak nebrat. Mně se každá kritika šíleně dotkne, hlavně ta neoprávněná a podaná s křikem a výhrůžkami. Musím holt vydržet ještě 9 let do důchodu a pak hodlám žít jako tady psala Ela. Jen nevím, z čeho žije, když nemá práci. Já bych třeba neměla ani nárok na dávky v hmotné nouzi, protože mám byt po mamince, kdybych spotřebovala všechny úspory. Z čeho žijí takoví lidé? Přece kdybych ten byt prodala, tak nemám kde bydlet a podnájmy jsou drahý, sama platím za 2+1 skoro 12.000 + energie. Na to by mi asi příspěvek na bydlení nedali. A z čeho pak lidé platí jídlo a oblečení? z čeho žijí lidé, kteří jsou dlouhodobě nezaměstnaní, ale mají barák někde v oblasti, kde ho nikdo nekoupí, protože tam není práce?Proboha, za 2+1 tolik tisíc?To je asi nějaké hooodně prominentní bydlení,jnak to nevidím.K tomu ty režie+jídlo a oblečení, a jdou na mě mrákoty znovu,a to když si spočítám,jak stát rozhazuje na všechny strany a jakou tam ty kancel.krysy mají zašívárn za takový těžký prachy,radši nevědět.HRUZA!!!!!
To je normální tržní nájemné. Není to žádné prominentní bydlení, nýbrž byt v paneláku. Dcera platí za garsonku 7000,- + energie. A dovolit si to můžu, protože pronajímám 3+1 po mamince. Pro rejpaly - nemůžu v něm bydlet, protože jsem ho dlouhodobě pronajala na dobu určitou jedné rodině, netušíc, že budu muset tak brzy prodat náš společný být s BM. Takže místo abych rodinu z bytu vyhodila, pronajala jsem si byt, než doběhne jejich nájemní smlouva. Pokud někdo chce vědět, kolik vydělávám, může si najít platové tabulky. Žádná horentní suma to není.
Není tady

elena007 napsal(a):
Miso nejsou, protoze kdyz vyfasujes sefa jako Konopasek v Usti, budou zamestnankyne na oslavach sefovskych narozenin tancovat nejen v krepovych sukynkach, ale rovnou u tyce. A kdyz odmitnou, neoplati jim to jenom tim, ze nedostanou odmenu, ale rovnou poleti.
Mimochodem porad sedi na sve zidli. Tady by uz davno byl jen neprijemna vzpominka. Ale nejspis by jej neco takoveho ani nenapadlo.
A že si to ty dámy nechají líbit? Resp. ten pan Konopásek, o kterém jsem v životě neslyšela, by si zřejmě nedovolil to, co dělá, kdyby jeho okolí na jeho hru nepřistoupilo ...
Není tady

Ivano, mně by se tedy rozhodně nechtělo cpát do krku někomu 12.000,- Kč za 2+1, ve kterém žiji notabene sama. Ty nejsi já, ale já na Tvém místě bych si nepronajala byt tak velký, ale bohatě by mi jako samotné ženské postačila garsonka. Obzvlášť když bych věděla, že je to bydlení pouze na dobu přechodnou a že až nájemníkům v maminčině bytě skončí smlouva, postěhuju se tam zase nazpátek
To potom podle mě pozbývá pronajímání bytu po mamince veškerý smysl - co dostaneš do jedné kapsy, vydáš z druhé kapsy a čistého zisku Ti moc nezůstane. A Ty bys měla myslet především na vytváření nějakých úspor na horší časy, pokud máš z čeho a ne takhle neuváženě vyhazovat peníze za drahý podnájem, který je pro samotnou ženskou navíc zbytečně velký 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
elena007 napsal(a):
Mimochodem porad sedi na sve zidli. Tady by uz davno byl jen neprijemna vzpominka. Ale nejspis by jej neco takoveho ani nenapadlo.A že si to ty dámy nechají líbit? Resp. ten pan Konopásek, o kterém jsem v životě neslyšela, by si zřejmě nedovolil to, co dělá, kdyby jeho okolí na jeho hru nepřistoupilo ...
http://zpravy.idnes.cz/sef-nas-nutil-ta … zpravy_alh
Asi ze je v Cechach takova atmosfera. Neumim si to vysvetlit, protoze ziju jinde a zkusenost z prvni ruky nemam.
Není tady
Kiara napsal(a):
Ivano, mně by se tedy rozhodně nechtělo cpát do krku někomu 12.000,- Kč za 2+1, ve kterém žiji notabene sama. Ty nejsi já, ale já na Tvém místě bych si nepronajala byt tak velký, ale bohatě by mi jako samotné ženské postačila garsonka. Obzvlášť když bych věděla, že je to bydlení pouze na dobu přechodnou a že až nájemníkům v maminčině bytě skončí smlouva, postěhuju se tam zase nazpátek
![]()
To potom podle mě pozbývá pronajímání bytu po mamince veškerý smysl - co dostaneš do jedné kapsy, vydáš z druhé kapsy a čistého zisku Ti moc nezůstane. A Ty bys měla myslet především na vytváření nějakých úspor na horší časy, pokud máš z čeho a ne takhle neuváženě vyhazovat peníze za drahý podnájem, který je pro samotnou ženskou navíc zbytečně velký
Já bych se do garsonky nevešla se všemi svými knihami a vyhazovat je teda nebudu. Mně přijde byt 2+1 pro mě akorát. Dcera se tísní v garsonce a téměř se tam nehne. To by pak nebyl žádný život a já jsem tak strašně ráda doma!
Není tady
Ivana napsal(a):
Kiara napsal(a):
![]()
To potom podle mě pozbývá pronajímání bytu po mamince veškerý smysl - co dostaneš do jedné kapsy, vydáš z druhé kapsy a čistého zisku Ti moc nezůstane. A Ty bys měla myslet především na vytváření nějakých úspor na horší časy, pokud máš z čeho a ne takhle neuváženě vyhazovat peníze za drahý podnájem, který je pro samotnou ženskou navíc zbytečně velkýJá bych se do garsonky nevešla se všemi svými knihami a vyhazovat je teda nebudu. Mně přijde byt 2+1 pro mě akorát. Dcera se tísní v garsonce a téměř se tam nehne. To by pak nebyl žádný život a já jsem tak strašně ráda doma!
Jednou jsem chvili bydlela v dvougarsonce a uz jen to, ze jsem mela zvlast pidimistnost na spani, navysilo kvalitu meho zivota nejmin o 100%. Zivot na 25m2 je pro mne nocni mura. Nekdy to jinak nejde, ale vzdy, pokud by to jen trochu slo, bych volila jinou moznost.
Není tady

Ivana napsal(a):
Kiara napsal(a):
![]()
To potom podle mě pozbývá pronajímání bytu po mamince veškerý smysl - co dostaneš do jedné kapsy, vydáš z druhé kapsy a čistého zisku Ti moc nezůstane. A Ty bys měla myslet především na vytváření nějakých úspor na horší časy, pokud máš z čeho a ne takhle neuváženě vyhazovat peníze za drahý podnájem, který je pro samotnou ženskou navíc zbytečně velkýJá bych se do garsonky nevešla se všemi svými knihami a vyhazovat je teda nebudu. Mně přijde byt 2+1 pro mě akorát. Dcera se tísní v garsonce a téměř se tam nehne. To by pak nebyl žádný život a já jsem tak strašně ráda doma!
Souhlasím,někdy peníze nejsou všechno a pokud je zázemí tvou prioritou,neměnila bych...tedy pokud to uplatíš..
Není tady

elena007 napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
elena007 napsal(a):
Mimochodem porad sedi na sve zidli. Tady by uz davno byl jen neprijemna vzpominka. Ale nejspis by jej neco takoveho ani nenapadlo.A že si to ty dámy nechají líbit? Resp. ten pan Konopásek, o kterém jsem v životě neslyšela, by si zřejmě nedovolil to, co dělá, kdyby jeho okolí na jeho hru nepřistoupilo ...
http://zpravy.idnes.cz/sef-nas-nutil-ta … zpravy_alh
Asi ze je v Cechach takova atmosfera. Neumim si to vysvetlit, protoze ziju jinde a zkusenost z prvni ruky nemam.
Já teda žiju na Moravě, ale takovou atmosféru jsem zažila naposled za totáče ... ale to jsem byla mladá, blbá a naivní a s otevřenými ústy hleděla na to, jak jistý aparátčík velmi nahlas vyhrožuje technickému redaktorovi, že jestli okamžitě cosi nepodepíše, nedostane se jeho žena včas na dialýzu. Od té doby už jsem měla vždycky svobodnou volbu - vydržet x jít jinam.
Není tady

haiel napsal(a):
Jinak - workholismus je závislost jako každá jiná a pokud vím, je léčitelná. Jen jaksi ráda vypadá jako ctnost....
Z nějakého mně neznámého důvodu k ní nedochází u zaměstnanců s nízkým platovým ohodnocením
Sú aj výnimky!
(Učitelia, vedci, apod...) Ale asi len potvrdzujú pravidlo.
Není tady
jsem ráda,že jsem byla správně pochopena a že to nazýváte stejně to předstírání práce
Hele, Jaku, pokud sis nevšimla, to není "stejné nazývání, ale citát...
Vypadá to, že jsem se s tím mizerným vzděláním asi trefila 
To by pak nebyl žádný život a já jsem tak strašně ráda doma!
Nojo, holka zlatá... ale co až budeš v důchodu? Taky to utáhneš? Ať ten pronajatý byt nebo ten větší, co máš po mamince?
Já bych teda taky, co se knížek a blbinek na ruční práce týče, potřebovala Vladislavskej sál
, takže ti rozumím - jenže až nebudu mít ani zaměstnání ani vedlejšák, vidím to spíš na chatrč v podhradí 
Upravil(a) helena (20. 1. 2012 7:35)
Není tady
Ivana srozumitelně psala o době určité, na kterou pronajala maminčin byt. Když bude v důchodu, určitě nebude mít dva byty.......
A není hloupá, aby jí nebylo jasné, že kdyby to jinak nešlo, tak bude bydlet v garsonce.
Ivana srozumitelně psala o době určité, na kterou pronajala maminčin byt. Když bude v důchodu, určitě nebude mít dva byty... A není hloupá, aby jí nebylo jasné, že kdyby to jinak nešlo, tak bude bydlet v garsonce.
Jo - ale jednak nevíme, jak je doba určitá dlouhá, druhak ten její byt je dost velkej na to, aby za něj byly i vyšší platby, než za 1+1 nebo garsonku.
A jestlis dobře četla, tak taky srozumitelně píše
"Já bych se do garsonky nevešla se všemi svými knihami a vyhazovat je teda nebudu. Mně přijde byt 2+1 pro mě akorát. Dcera se tísní v garsonce a téměř se tam nehne. To by pak nebyl žádný život a já jsem tak strašně ráda doma!"
což zrovna nevypadá jako úvaha "kdyby to jinak nešlo".
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
elena007 napsal(a):
Ale tak zasa, Míši, nehrajme sa na to, že nevieme, kde žijeme.... Známosti a úplatky, vzájomné službičky sú všemocné. A je rozdiel "nechat si to líbit" v Prahe alebo Brne - alebo keď mám kam odísť - a rozdiel v kraji s druhou najvyššou nezamestnanosťou v republike, ak som samoživiteľka, mám nezamestnaného muža, sama platím hypotéku, apod.
Není tady

Bohužiaľ, obávam sa, že oba štáty majú Konopáskov dosť...
Ivi, knižky sú fajn a ja ako knihomoľ ti rozumiem (u mňa plus ešte asi 700 CD a neviem koľko DVD), ale potom sa mi zdá rozumnejšie prenajať si trebárs jednu miestnosť niekde na vidieku, kam ich zložíš, a k sebe si brať vždy len to najnutnejšie alebo najakútnejšie. Ja mám garsónku, ale 38m2 a zatiaľ mi stačí - hoci uznávam, že 2/3 vecí mám ešte u rodičov...
a prenášam si ich len pomaly.
Není tady

Selima napsal(a):
Ivi, knižky sú fajn a ja ako knihomoľ ti rozumiem (u mňa plus ešte asi 700 CD a neviem koľko DVD), ale potom sa mi zdá rozumnejšie prenajať si trebárs jednu miestnosť niekde na vidieku, kam ich zložíš, a k sebe si brať vždy len to najnutnejšie alebo najakútnejšie. Ja mám garsónku, ale 38m2 a zatiaľ mi stačí - hoci uznávam, že 2/3 vecí mám ešte u rodičov...
a prenášam si ich len pomaly.
Dovolím si zareagovat, protože jsem na tom s bydlením jako Ivana, tj. 2+1, a ten zdánlivě nadbytečný pokoj nemám jen kvůli "věcem", ale kvůli klidnému spánku. Já potřebuji spát "jinde", než kde žiju. Přišlo to tak s věkem a beru to jako praktické i pro případ, že by u mne chtěly přespat děti, vnuci... A je to tak pro mne pohodlné a příjemné, nedovedu si představit svoje bydlení v 1+1. Asi bych na to brzy umřela. Časem se to možná změní, ale teď ještě nenastal ten určený čas.
Já platím cca 40 Kč za čtvereční metr, takže ten jeden pokoj (necelých 12 m2) na spaní mi rozhodně jako nadstandard nepřipadá. Navíc potřebuju ke spánku chladno, takže tam dohromady nic neprotopím. Když to teda spočtu, tak to ročně na nákladech obnáší kolem 6 tisíc. Mi to za tu pětistovku měsíčně fakt stojí. Ale chápu, že někomu ne. A nebo je v situaci, kdy si ani tu pětistovku měsíčně navíc nemůže dovolit vydat. Třeba proto, že ji nemá.
Není tady

Selima napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
elena007 napsal(a):
Ale tak zasa, Míši, nehrajme sa na to, že nevieme, kde žijeme.... Známosti a úplatky, vzájomné službičky sú všemocné. A je rozdiel "nechat si to líbit" v Prahe alebo Brne - alebo keď mám kam odísť - a rozdiel v kraji s druhou najvyššou nezamestnanosťou v republike, ak som samoživiteľka, mám nezamestnaného muža, sama platím hypotéku, apod.
Seli, to se stalo na nějakém úřadu a nelíbilo se to celé skupině žen ... tak jako nevidím problém, aby se všechny sebraly a šly si na dotyčného pána stěžovat jeho nadřízenému, inspekci práce, nadřízené organizaci atd. ... něco jiného je šéf, který je současně majitel firmy, kde ti nic jiného, jak odchod, nezbývá a něco jiného je státní úřad kde je v podstatě každý zaměstnanec někomu podřízen ... koneckonců ten odkaz, co sem dala Elen vyzněl jasně. Nadřízená onoho pána je připravená ho propustit. Tak mě jen překvapilo, proč to ty ženské nechaly zajít až ke krepovým sukýnkám.
Upravil(a) Míša Kulička (20. 1. 2012 13:31)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
... koneckonců ten odkaz, co sem dala Elen vyzněl jasně. Nadřízená onoho pána je připravená ho propustit. Tak mě jen překvapilo, proč to ty ženské nechaly zajít až ke krepovým sukýnkám.
Míšo, mně ten článek spolu s ostatními navazujícími vyzněl dost jinak ........
Myslím si, že právní řád a stát je také kvůli tomu, aby i jedinec měl dovolání a nemusel se grupkovat.
Není tady