18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Netelefonuj ;-) - napis to do mailu - kdy má internet, samozřejmě...
Pouívej firemní mobil - pro jistotu si dej ale do pracovní smlouvy předem, e jej můe pro soukromé účely pouívat.
Pouívej internetové telefonování zdarma - Skype, Gmail... Bacha na omezené (smluvní) připojení někdy, kdy se překročí nějaký MB, neuetří, naopak... Tvůj poskytovatel si bude naopak mnout ruce opět... To pak raději telefonovat
A jak etřit s mobilem? Mít pauál nebo ne, smlouvu nebo ne? Na rok nebo na dva? Na ivnost, s.r.o. či fyzickou osobu?
Existuje jeden z naich tří velkých operátorů (O2, T-mobile, Vodafone), který má v některém aspektu dlouhodobě lepí podmínky ne ten druhý? Nebo je má jednou lepí jeden, pak druhý a pak po pár měsících třetí, jak se vzájemně trumfují? Nejsem si tak jist. Zatím mám pocit, e je to jedna "velká rodina", e si jetě moc po krkech nejdou, aby se neobírali o pekelný zisk co kadý z nich má - a my koneční uivatelé platíme naopak jak draci, čím míň telefonujeme a chceme uetřit, tím víc (moná) platíme za jednotkovou cenu... Nebo se mýlím?
Není tady
Je třeba u telefonování a smskování přemýlet. Jsem asi extrém, ale za mobil platím cca 100 Kč za měsíc, někdy i míň. Mám kredit, jsem u T-mobilu - nemá to ádný konkrétní důvod, je to dáno historií. Pauál nechci, nevyplatil by se mi. Jsem teda hodně nespolečenský typ. Komunikuju hodně prostřednictvím internetu a to mi stačí. S přítelem si píeme emaily, posíláme elektronické pohlednice a taky vyuíváme hojně slueb www.sms-zdarma.cz. Jsem skoro pořád doma online, tak to jde. Kdy jsem byla jetě na základce a střední, tak se mi kolikrát stalo, e mi přila SMSka, e do tehdy a tehdy mám kredit vyuít, jinak mi propadne.
Není tady
Výhodnou alternativou pro běného občana je vyuití tzv. VPN - tedy podsítě některého z operátorů, které bývají např. pro větí firmy a nabízejí výhodnějí volání i SMS.
Já např. vyuívám eKolektiv (Vodafone) a volám za 1,20/min s DPH kamkoliv.
Dostupné volání pro kadého, platím tolik, kolik provolám.
Není tady
Jsem u O2.Protelefonuji mesicne tak 100 kc.Vyuzivam bezplatnou linku 829829829.Je to minuta volani,ale vyridim si co potrebuju.
Není tady
Zde pár rad, které přímo asi neetří, ale jejich dodrováním nám ná přístroj můe déle vydret. A tím pádem nemusíme brzo pořizovat nový. Týká se baterií do mobilů, notebooků, fotoaparátů.
Není tady
Doporučuji VOiP volání. Je minimálně o 50 % levnějí jak ten nejvýhodnějí běný pauál a dnes dobře dostupné.
Není tady
lchaloupkova napsal(a):
Doporučuji VOiP volání. Je minimálně o 50 % levnějí jak ten nejvýhodnějí běný pauál a dnes dobře dostupné.
- to musí být volaný i volající na netu,ne?
Jinak mám osvědčenou radu jak uetřit za telefonování - NEVOLAT!
Není tady
Dobrý den, ráda bych tuto diskuzi obnovila - potřebovala bych poradit s nějakým výhodným tarifem - momentálně jsem u T-Mobile a z tarifu Mých5 mě přehodili na dost nevýhodný tarif, kde mám jen volání a SMS do stejné sítě zdarma, ale i tak měsíčně platím téměř 600, co mi přijde hrozně moc, na to, e volám a esemeskuju poměrně málo (nejvíc peněz mi teď poírají MMS s fotkami půlroční dcerky:-) prosím o radu, kam se obrátit, předem díky!
Není tady
Dobry den Ivano, ja jsem resila podobny problem s jinym operatorem a nakonec jsem presla k Faynmobilu - mam tarif, za ktery platim mesicne 189 korun, mam tam 50 volnych minut a pak me volani i sms stoji necelou korunu. Nevolam ani nepisu min a platim vzdy maximalne 350 korun - takze mam utratu cca polovicni a jsem spokojena:-) tak kdyztak mrknete na faynmobil.cz, treba si vyberete..
Není tady
Dobrý den, o Faynmobilu slyím poprvé. No a kdy je to tak levné, je tam monost nechat si telefonní číslo? To bych váně nerada měnila, mám ho u asi třináct let. A neměla jste s nimi někdy nějaký problém, třeba kdy jste potřebovala něco řeit? Děkuji!
Není tady
Jasne, cislo Vam prenesou, par dni to sice trva a na chvilku Vam i vypnou sluzby, ale mne to kvuli prenosu vypli v noci, takze me to nijak neomezovalo a nic za to neplatite.
Není tady
Mě hodně pomohlo uetřit, kdy jsem si pořídila Viber na svůj "chytrý telefon" Nyní volám a píu zdarma. Občas vyuívám i Hangouts, protoe ne kadý viber má. Hangouts má větinou kadý kdo má chytrý telefon ani o tom třeba neví
Není tady
Nebo taky se dost vyplatí pořídit si tarif ve velké skupině lidí, něco na bázi firemního tarifu...kdysi jsme měli nějakou smlouvu u T mobile celá vesnice a vylo to mnohem levněji
Není tady